Dranken bereiden
33
Kies het gewenste aantal kopjes
(3tot8).
Voor elk kopje worden de bonen afzon-
derlijk gemalen en wordt de koffie ge-
zet. In de display wordt het verloop
weergegeven.
Bereiding afbreken
Raak de sensortoets aan.
Thee
De koffiemachine is niet geschikt voor
professioneel of wetenschappelijk ge-
bruik. Genoemde temperaturen zijn
temperaturen bij benadering, die naar-
gelang de omstandigheden kunnen
variëren.
Voor de bereiding van thee kunt u uit de
volgende theespecialiteiten kiezen:
-Japanse thee is een hoogwaardige
groene thee en wordt gekenmerkt
door zijn verfijnde, frisse – “groene” –
smaak.
Watertemperatuur: ong.65°C, trek-
tijd: ong.1,5minuten
-Witte thee is een groene thee waar-
voor alleen de jonge, nog gesloten
knoppen van de theeplant worden
gebruikt. Die worden vervolgens ui-
terst behoedzaam verwerkt. Witte
thee heeft een bijzonder milde
smaak.
Watertemperatuur: ong.70°C, trek-
tijd: ong.2minuten
-Groene thee dankt zijn groene kleur
aan de bladeren van de theeplant. Af-
hankelijk van de regio worden deze
theebladeren gebrand of gestoomd.
U kunt groene thee meerdere keren
opschenken.
Watertemperatuur: ong.80°C, trek-
tijd: ong.2,5minuten
-Zwarte thee dankt zijn donkere kleur
en de typische smaak aan de fer-
mentering van de theebladeren.
Zwarte thee kan uitstekend worden
gedronken met een beetje citroen of
een scheutje melk.
Watertemperatuur: ong.97°C, trek-
tijd: ong.3minuten
-Chai latte vindt zijn oorsprong in de
Ayurveda-leer als zwarte thee met ty-
pisch Indiase kruiden en melk. De
melk neemt hierbij de scherpe kant-
jes van de kruiden weg en rondt de
smaakbelevenis af.
Watertemperatuur: ong.97°C, trek-
tijd: ong.3minuten
-Kruidenthee is een aromatische op-
gietdrank van gedroogde bladeren of
verse plantdelen.
Watertemperatuur: ong.97°C, trek-
tijd: ong.8minuten
-Vruchtenthee bestaat uit gedroogde
stukjes vrucht of plant, bijvoorbeeld
rozenbottel. De smaak varieert, af-
hankelijk van de gebruikte planten en
het mengsel. Veel vruchtentheeën zijn
daarnaast voorzien van extra aroma.
Watertemperatuur: ong.97°C, trek-
tijd: ong.8minuten
Bij elke theesoort hoort een watertem-
peratuur.
De betreffende temperaturen zijn de
door Miele aanbevolen temperaturen
voor de bereiding van deze theesoor-
ten.