5
• Motor apparaten: pas op voor scherpe en/
of bewegende delen. Houd uw handen tijdens
gebruik, reiniging en onderhoud uit de buurt van de
bewegende delen.
• Verwarmingsapparaten: wacht totdat het apparaat
is afgekoeld voordat u de behuizing en de
onderdelen van het apparaat aanraakt.
Wees extra voorzichtig tijdens reiniging en onderhoud.
HYGIËNE
Om besmetting met bacteriën via rauw vlees, vis
of gevogelte te voorkomen is het belangrijk om
zorgvuldig met deze ingrediënten om te gaan
tijdens de bereiding. Hierbij zijn er een aantal zaken
waar u op moet letten.
Handen wassen
• Zorg dat u regelmatig uw handen wast, zeker
voordat u eten bereidt, na het aanraken van
rauwe ingrediënten en voordat u aan tafel gaat
• Was uw handen met een vloeibare zeep en
minstens 15 seconden. Daarna is het belangrijk
dat u uw handen afdroogt met een schone
handdoek of keukenpapier.
Tijdens de bereiding
• Tijdens het bereiden van rauwe ingrediënten is
het belangrijk dat de omgeving goed schoon is
en u gebruik maakt van een schone snijplank
en schoon bestek. Spoel materialen af met heet
water en een sopje voor volgend gebruik.
• Het is verstandig om voor groente en deeg/
brood een andere snijplank te gebruiken dan
voor rauwe ingrediënten.
• Het is belangrijk dat het bestek dat gebruikt
wordt voor het hanteren van de rauwe
ingrediënten niet gebruikt wordt voor het
hanteren van het voedsel als het gaar/
gebakken is. Er kunnen namelijk veel bacteriën
inzitten waar men ziek van kan worden. Was
bestek tussendoor af of zorg dat u verschillende
messen en vorken gebruikt.
• Daarnaast moet u er rekening mee houden
dat bereid voedsel niet in contact komt met
producten die nog rauw zijn.
• Ook is het belangrijk dat uw vlees niet
verbrand. Dit kan namelijk zorgen voor
schadelijke stoffen die dan gevormd worden.
Opdienen van de maaltijd
• Zorg ervoor dat u ook bij het opdienen van
vlees, vis & gevogelte dat het bereide voedsel
niet op hetzelfde bord gelegd wordt, als waar
het rauwe voedsel mee in contact geweest is.
INLEIDING
Deze stijlvolle mixer is geschikt voor alle mix- en
mengbewerkingen in de keuken. Met 1500 Watt
max motorvermogen en 8 snelheden kan dit toestel
alles aan. Er zijn 3 “kloppers” bijgeleverd voor alle
bewerkingen. Denk aan brooddeeg, cakebeslag,
eiwit, room, schepijs, pizzadeeg, koekjesdeeg enz.
De rubberen voetjes onder de mixer voorkomen dat
het apparaat wegschuift.
BELANGRIJK: VEILIGHEIDSSCHAKELAARS
Deze mixer heeft 2 veiligheidsschakelaars:
1. Een thermische beveiliging voor de motor.
Deze voorkomt oververhitting. Indien de mixer
te lang intensief gebruikt wordt zal de motor
uitschakelen. Laat de mixer dan tenminste 10
minuten afkoelen. Let op: indien zich dit voordoet,
haal dan de stekker uit het stopcontact gedurende
enkele minuten zodat de beveiliging zich kan
resetten en zet de snelheidskeuzeschakelaar op 0.
Indien men niet de stekker even uit het stopcontact
neemt en eerst de schakelaar op 0 zet, zal de motor
niet ingeschakeld kunnen worden. Dit is zo ingesteld
om te voorkomen dat de motor onverwacht gaat
draaien zodra deze weer afgekoeld is.
2. Veiligheidsschakelaar voor het bovenhuis.
Zolang het bovenhuis omhooggeklapt is kan
men de motor niet inschakelen. Indien men het
bovenhuis omhoog klapt terwijl de motor draait,
zal de veiligheidsschakelaar de motor onmiddellijk
uitschakelen. Hierna kan de motor alleen opnieuw
ingeschakeld worden door eerst het bovenhuis
terug naar beneden te klappen en ook eerst de
snelheidskeuzeschakelaar terug op 0 te zetten.
Daarna kan men weer verder gaan met mixen door
een snelheid te kiezen.
Voorts zal de motor niet inschakelen als men
de stekker in het stopcontact steekt terwijl
de snelheidskeuzeschakelaar al in een van de
snelheden 1-8 staat. Dit is zo uitgevoerd om te
voorkomen dat de motor onverwacht gaat draaien
en daardoor de ingrediënten er uit stuiven.
NL