in de inkepingen. Vermeng de olie, het
zout, het paprikapoeder en de basilicum
met elkaar en verspreid het over de
kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel in
een braadslede en verspreid de
champignons erover. Voeg soepgroente
en water toe aan de kalfsschenkel. De
bodem moet bedekt zijn met een laagje
van 10 - 15 mm. Draai het vlees na
ongeveer 30 minuten om.
• Bereidingstijd in het apparaat: 150
minuten
• Roosterhoogte: 1
4.8 Ossobuco
Ingrediënten:
• 4 eetlepels boter als braadvet
• 4 plakken kalfsschenkel, ongeveer 3 -
4 cm dik (afgesneden langs het bot)
• 4 middelgrote wortels, in stukjes
gesneden
• 4 stengels selderij, in stukjes
gesneden
• 1 kg rijpe tomaten, zonder vel,
gehalveerd, zonder pitten en in
stukjes gesneden
• 1 bosje peterselie, gewassen en grof
gesneden
• 4 eetlepels boter
• 2 eetlepels bloem voor de paneerlaag
• 6 eetlepels olijfolie
• 250 ml witte wijn
• 250 ml vleesbouillon
• 3 middelgrote uien, geschild en fijn
gesneden
• 3 teentjes knoflook, geschild en fijn
gesneden
• 1/2 theelepel tijm en 1/2 theelepel
oregano
• 2 laurierblaadjes
• 2 kruidnagels
• zout, versgemalen zwarte peper
Methode:
Smelt 4 eetlepels boter in een
braadslede en fruit de groente erin aan.
Neem de groenten uit de braadslede.
Spoel het vlees af, dep het droog, kruid
het vlees en paneer het met de bloem.
Laat het teveel aan bloem eraf vallen.
Verhit de olijfolie en braad het vlees
goudbruin aan op middelhoog vuur.
Neem het vlees uit de pan en schenk het
teveel aan olijfolie uit de braadslede.
Blus de vleesjus in de braadslede af met
250 ml wijn, doe het in een sauspan en
laat het zachtjes pruttelen. Voeg 250 ml
vleesbouillon, peterselie, tijm, oregano
en tomaatblokjes toe. Kruiden met peper
en zout. Aan de kook brengen.
Doe de groenten in de braadslede, leg
het vlees er bovenop en giet de saus er
overheen. Dek de braadslede af met een
deksel en doe het in de oven.
• Bereidingstijd in het apparaat: 120
minuten
• Roosterhoogte: 1
4.9 Gevulde kalfsborst
Ingrediënten:
• 1 broodje
• 1 ei
• 200 g gehakt
• zout, peper
• 1 ui, gesneden
• peterselie, gehakt
• 1 kg kalfsborst (met inkeping)
• soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
• 50 g bacon
• 250 ml water
Methode:
Drenk het broodje in water en knijp het
uit. Vervolgens mengen met ei, gehakt,
zout, peper, stukjes ui en peterselie.
Kruid de kalfsborst (met inkeping) en vul
het vlees via de inkeping. Maak de
opening dicht.
Doe de kalfsborst in een braadslede,
voeg de soepgroente, bacon en water
toe. Draai het vlees na ongeveer 30
minuten.
• Bereidingstijd in het apparaat: 100
minuten
• Roosterhoogte: 1
4.10 Lamsbout
Ingrediënten:
• 2,7 kg lamsbout
• 30 ml olijfolie
• zout
• peper
• 3 teentjes knoflook
8