Voedsel warm houden
6
Plaats hete sauspannen of pannen, die u net van het hete kookelement heeft verwijderd, nooit direct op
de glazen oppervlakte van de warmhoudlade. Op deze manier zou u de glazen oppervlakte kunnen
beschadigen. Vul het ovenvaste serviesgoed nooit tot de rand om overlopen hiervan te voorkomen.
Dek het voedsel met een hittebestendig deksel of met aluminiumfolie af. We raden u aan om het voedsel
niet langer dan een uur warm te houden.
Het apparaat is geschikt voor het warmhouden van vlees, gevogelte, vis, sauzen, groente, bijgerechten en
soepen.
De lade gebruiken
1. Plaats het serviesgoed in de lade.
2. Stel de instellingen keuzeschakelaar op 5 in en verwarm het apparaat ongeveer 15 minuten voor.
3. Plaats het voedsel op het voorverwarmde serviesgoed.
4. Sluit de lade weer af.
Het “stroom ingeschakeld” indicatorlampje licht op; het apparaat warmt op. Schakel de warmhoudlade uit.
Verwijder het voedsel uit de lade met behulp van ovenwanten of pannenlappen.
Gebruik
De tabel geeft u de verschillende vormen van het gebruik van de warmhoudlade aan. U beschikt over 7
verschillende instellingen: van 1 tot 6 en vervolgens MAX (zoals in de afbeelding op pagina 8 staat
aangegeven). Verwarm het serviesgoed voor zoals in de tabel staat aangegeven.
Het voedsel rangschikken
Opmerking: in het geval van bijna elk soort voedsel raden we u aan om het voedsel te bekken om het
verspreiden en ophopen van vocht, dat het apparaat zou kunnen beschadigen, zoveel mogelijk te kunnen
beperken.
Onthoud dat verschillende factoren de duur van de tijd voor het verwarmen beïnvloeden:
- de hoeveelheid aan voedsel dat u in de lade heeft geladen;
- het soort voedsel dat u in de lade heeft geladen.
Onthoud dat het niet mogelijk is om zeer nauwkeurige informatie te bieden over het rangschikken van het
voedsel. Deze informatie kan naar aanleiding van persoonlijke voorkeuzes worden gewijzigd.
Verspreid het voedsel zo evenwichtig mogelijk over de lade.
Instelling Voedsel Opmerking
1/2 Delicaat diepgevroren voedsel bijv. slagroomtaarten,
boter, sausijzen, kaas
Ontdooien
1/2 Laat deeg met gist rijzen Bedekken
3/4 Diepgevroren voedsel bijv. vlees, taarten, brood Ontdooien
3/4 Eieren warm houden, bijv. hard gekookte eieren,
omeletten
Serviesgoed voorverwarmen,
voedsel bedekken
3/4 Brood warm houden Serviesgoed voorverwarmen,
voedsel bedekken
5/6 Voedsel warm houden Serviesgoed voorverwarmen,
voedsel bedekken
5/6 Dranken warm houden Serviesgoed voorverwarmen,
dranken bedekken
5/6 Warm houden van dun op deeg gebaseerd voedsel, bijv.
pannenkoeken
Serviesgoed voorverwarmen,
voedsel bedekken
5/6 Warm houden van droge taarten, bijv. kruimeltaarten Serviesgoed voorverwarmen,
voedsel bedekken
5/6 Chocolade smelten Serviesgoed voorverwarmen,
verdeel het voedsel in kleine
bedekbare
5/6 Gelatine oplossen Gelatine oplossen
Max Serviesgoed voorverwarmen