NL
7
NUTTIGE TIPS
TIPS VOOR BEREIDING IN DE MAGNETRON
De microgolven dringen slechts in beperkte mate in
het voedsel. Wanneer meerdere items dus tegelijk
bereid worden, moeten ze ze ver mogelijk uit
elkaar gelegd worden, zodat een zo groot mogelijk
oppervlak blootgesteld is aan de microgolven.
Kleine stukken zijn sneller gaar dan grote: om te
zorgen voor een uniforme bereiding moet het
voedsel in even grote stukken worden gesneden.
Vocht verdampt tijdens de bereiding met de
magnetron: het gebruik van een magnetronbestendig
deksel vermindert vochtverlies.
Het meeste voedsel blijft verder koken nadat de
bereiding in de magnetron al beëindigd is. Laat
daarom het voedsel nagaren tot het helemaal klaar is.
Geadviseerd wordt om het voedsel tijdens het
bereidingsproces in de magnetron met elkaar te
vermengen. Verplaats tijdens het omroeren de
bereide porties op de randen naar het midden en de
porties in het midden die nog niet gaar zijn naar de
randen.
Leg dunne plakjes vlees boven op elkaar of laat
ze overlappen. Dikkere plakken, bijvoorbeeld
gehaktbrood en worst, moeten naast elkaar worden
gelegd.
KRIMPFOLIE EN VERPAKKING
Verwijder alle sluitstrips met metaaldraad van
papieren of plastic zakken voordat u ze in de
magnetron plaatst voor bereiding.
Plastic folie moet ingesneden of ingeprikt worden
met een vork om de druk af te laten en zo het
openbarsten te voorkomen, omdat zich tijdens het
verhitten stoom vormt.
VLOEISTOFFEN
Vloeistoffen kunnen oververhit raken tot boven het
kookpunt zonder dat ze zichtbaar borrelen.
Hete vloeistoffen kunnen dus plotseling overkoken.
Om dit te voorkomen, gebruik recipiënt die bovenaan
smal zijn, roer de vloeistof om alvorens de houder in
de magnetron te zetten en laat het lepeltje erin staan.
Roer de vloeistof na het verwarmen nogmaals
voorzichtig om voordat u de houder uit de magnetron
haalt.
BEVROREN VOEDSEL
Voor de beste resultaten adviseren wij u het voedsel
rechtstreeks in de glazen afdruipbak te ontdooien.
Gebruik zo nodig een lichtplastic schaal die geschikt
is voor magnetrons.
Gekookt voedsel, stoofschotels en vleessauzen
ontdooien beter als u ze tijdens het ontdooien
regelmatig omroert.
Haal de stukken uit elkaar wanneer ze beginnen
te ontdooien: de gescheiden delen zullen sneller
ontdooien.
BABYVOEDING
Wanneer u babyvoeding in een zuigfles of potje in
de magnetron verwarmt, moet u het voedsel altijd
doorroeren en de temperatuur controleren voordat u
het serveert.
Zo zorgt u ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt
verdeeld zodat er geen kans is op brandwonden.
Let erop dat u het deksel en de speen vóór het
opwarmen verwijdert.
CAKES EN BROOD
Voor taarten en brood raden we de functie
"Hetelucht" aan, terwijl het voor taarten met een
vloeibare vulling eerder aangeraden is de functie
"Convectiebakken" te gebruiken.
Als alternatief, om de bereidingstijden in te korten,
selecteer "Hetelucht + mg", met de magnetron
ingesteld op een vermogen van hoogstens 160 W, om
de producten mals en knapperog te houden.
Gebruik met de functies "Hetelucht" en
"Convectiebakken" taartvormen van donker metaal en
zet deze altijd op de bijgeleverde rooster.
Anders kan de rechthoekige bakplaat of ander gerei
dat geschikt is voor gebruik in de oven aangewend
worden om bepaalde etenswaren zoals koekjes of
broodjes te bereiden.
VLEES EN VIS
Om snel een bruin korstje te krijgen, terwijl de
binnenkant van het vlees of de vis zacht en mals blijft,
is het raadzaam om de functies convectiebakken en
magnetron samen te gebruiken.
Voor het verkrijgen van zo goed mogelijke
bereidingsresultaten stelt u het magnetronniveau in
op de waarde van 350W.
Er zijn verschillende accessoires verkrijgbaar.
Overtuig u er vóór de aankoop van dat deze
geschikt zijn voor gebruik in de magnetron en
bestand tegen oventemperaturen.
Er mogen nooit metalen schalen voor voedsel of
drank voor bereiding in de magnetron worden
gebruikt .
Altijd zorgen dat de voedingsmiddelen en
accessoires niet in contact met de binnenwanden
van de oven komen.