12
1. Plaats de
temperatuursonde in
het voedsel terwijl het
nog op het aanrecht staat.
Zorg ervoor dat de sonde zo
diep mogelijk in het voedsel
zit.
Dit zal een nauwkeurigere
temperatuur opleveren.
2. Plaats het voorbereide gerecht in de oven.
3. Klik het omhulsel van de
sonde naar achteren en
Sluit de temperatuursonde aan
op de aansluiting in de
ovenwand en zorg ervoor dat
het snoer ook vrij is wanneer
de deur van de oven gesloten
is. Er zit geen stroom op de
aansluiting en de stekker van
de sonde.
TEMPERATUUR BEREIDING
De temperatuursonde moet
normaal zodanig in het voedsel
worden gestopt dat de punt
van de sonde zich in het dikte gedeelte
van het voedsel bevindt, aangezien dit deel
er het langst over doet om op te warmen.
De punt van de sonde mag niet tegen
een bot aan liggen, als dat in het voedsel
aanwezig is. Zorg er
ook voor dat de sonde
niet in een vet gedeelte
van het voedsel terecht
komt, aangezien zo'n
gebied sneller warm wordt
waardoor de uiteindelijke temperatuur verkeerd uit kan
komen. Indien mogelijk moet de sonde zo worden
geplaatst dat de punt de wanden of de onderkant van
de kookpot niet raakt.
De temperatuur die is ingesteld moet hoger zijn dan
de huidige temperatuur van het voedsel.
Het is niet mogelijk om de sonde te gebruiken om
snoepjes, jam of confituur te maken, of gerechten die
lange tijd moeten sudderen of koken. Dat komt omdat
de hoogste temperatuur die ingesteld kan worden,
90°C is.
Dompel de sonde nooit onder in water tijdens het
reinigen. Veeg ze gewoon schoon met een schone,
vochtige doek of een vel keukenpapier na gebruik.
De oven mag niet worden gebruikt met de
temperatuursonde in de ovenruimte als deze niet
aangesloten is op de oven.
Als u het bovenstaande negeert en de oven toch
gebruikt, raakt de sensor beschadigd.
Gebruik alleen de bijgeleverde voedselsonde of de
sonde die wordt aanbevolen door de servicedienst.
Andere merken op de markt leveren geen goede
resultaten op en kunnen uw oven beschadigen.
KIP
Wanneer de sonde wordt
gebruikt om kip te braden,
moet de punt in het vlezige
deel van de kip worden
geplaatst, bijv. aan de
binnenkant van de dij, net achter de poot. De sonde
mag niet in aanraking komen met beenderen.
LAM
Wanneer een
lamsschenkel /
lamsbout wordt
bereid, stopt u de punt
van de sonde in het
dikste deel, zodat de
sonde niet in aanraking komt met het been.
VARKEN
Wanneer varkensvlees
wordt bereid, bijv.
varkensschenkel,
achterham, bil, enz. moet
de sonde aan het 'einde'
van het gewricht in het
vlees worden gestopt en niet in de laag vet aan het
oppervlak. Plaats de punt van de sonde niet in vette
delen van het varkensvlees.
VIS
De sonde kan worden
gebruikt om vis op de
graat te bereiden, voor
grote vissen zoals snoek
of zalm. Plaats de tip van de sonde in het dikste
gedeelte, niet te dicht bij de graat.
Sonde plaatsen