Aeg-Electrolux E5745-7-M Handleiding

Type
Handleiding
E 5745-7
Gebruiksaanwijzing Inbouwoven onder
kookplaat
Wij danken u voor uw keuze voor een van onze producten van hoogwaardige
kwaliteit.
Lees deze gebruiksaanwijzing alstublieft zorgvuldig door, zo kunt u zeker zijn van
optimale en professionele prestaties van uw apparaat. De handleiding zal u in staat
stellen om alle processen perfect en op de meest efficiënte wijze te laten verlopen.
Wij adviseren u deze handleiding op een veilige plaats te bewaren, dan kunt u hem
te allen tijde raadplegen. Geef deze handleiding ook aan een eventuele toekomstige
eigenaar van het apparaat.
Wij wensen u veel plezier met uw nieuwe apparaat.
Inhoud
Veiligheidsinformatie 3
Veiligheid voor kinderen en onbekwame
personen 3
Veiligheidsmaatregelen installatie 3
Elektrische veiligheid 3
Veiligheidsmaatregelen bediening 3
Beschrijving van het product 4
Algemeen overzicht 4
Ovenaccessoires 5
Stoomuitgang oven 5
Voor het eerste gebruik 5
Eerste reiniging 5
Om het juiste tijdstip van de dag in te
stellen 5
Dagelijks gebruik 6
Oven inschakelen 6
Oventemperatuur temperatuur 6
De temperatuur regelen 6
Oven uitschakelen 6
Koelventilator 7
Controlelampje verwarmen 7
Snelwarmfunctie 7
Kookzones 7
Temperatuurinstellingen 7
Ovenfuncties 8
Ovenaccessoires plaatsen 8
Grillset 9
Het vetfilter plaatsen/verwijderen 10
Klokfuncties 11
De klokfuncties instellen 11
Overige functies 12
Beveiliging inschakelen 12
De beveiligde uitschakeling van de oven
12
Nuttige aanwijzingen en tips 12
Binnenkant van de deur 13
Bakken 13
Braden 18
Grillen 20
Inmaken 21
Roosteren 22
Ontdooien 22
Onderhoud en reiniging 23
Pyrolytisch schoonmaken 24
Ovenlampje 24
Ovendeur 25
Problemen oplossen 26
Afvoer 27
Reserveonderdelen 27
Wijzigingen voorbehouden
2
Inhoud
Veiligheidsinformatie
Veiligheid voor kinderen en onbekwame personen
Dit apparaat is niet bedoeld voor gebruik door kinderen of andere personen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of geestelijke vermogens of een gebrek aan ervaring en kennis,
tenzij dit plaatsvindt onder toezicht van een voor hun veiligheid verantwoordelijke per-
soon of tenzij zij van een dergelijke persoon instructies hebben ontvangen over het
gebruik van het apparaat.
Schakel het kinderslot in wanneer er kinderen aanwezig zijn. Het kinderslot waarborgt
dat kinderen niet per ongeluk het apparaat kunnen inschakelen.
Veiligheidsmaatregelen installatie
Laat een erkend vakman de installatie van het apparaat verrichten. Als u geen erkend
vakman contracteert, vervalt de garantie bij het ontstaan van schade.
Meer informatie over een veilige installatie vindt u in het hoofdstuk "Installatie"
Elektrische veiligheid
Laat een erkend vakman de installatie van het apparaat verrichten.
Meer informatie over een veilige installatie vindt u in het hoofdstuk "Installatie".
Brandgevaar
Open de deur voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er een licht
ontvlambaar alcohol-luchtmengsel ontstaan. Er kan brand ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de buurt van het apparaat bij het openen van de
deur. Er kan brand ontstaan.
Houd brandbare materialen uit de buurt van het apparaat. Er kan brand ontstaan.
Veiligheidsmaatregelen bediening
Verkleuring van het email in de oven heeft geen ongewenst effect op de werking van het
apparaat. De garantie komt hierdoor niet te vervallen.
Gebruik het apparaat uitsluitend om de koken, branden en bakken
Houd kabels bij het aansluiten van elektrische apparaten op stopcontacten uit de buurt
van de hete ovendeur.
De binnenkant van het apparaat wordt heet tijdens gebruik. Er kunnen brandwonden
ontstaan.
Dek het apparaat niet af met aluminiumfolie om beschadiging van het email te voor-
komen.
Plaats geen bakplaten, potten , etc. op de bodem van de oven om beschadiging van het
email te voorkomen.
Breng nooit rechtstreeks water aan in het apparaat om schade aan of verkleuring van
het email te voorkomen.
Gebruik voor cakes met veel vocht een diep bakblik. Druppels vruchtensap, die op het
bakblik terechtkomen, laten vlekken achter die niet meer verwijderd kunnen worden.
Oefen geen kracht uit op een geopende deur.
Wees voorzichtig bij het verwijderen of bevestigen van de glasplaat.
Veiligheidsinformatie
3
Bewaar geen vochtig voedsel in het apparaat om beschadiging van het email te voor-
komen.
Bewaar, nadat de koelventilator is uitgeschakeld, geen onafgedekte etenswaren in het
apparaat. Vocht kan in het apparaat of op de glazen deuren condenseren.
Onderhoud en reiniging
Schakel het apparaat uit en laat het afkoelen voordat u onderhoudshandelingen verricht.
Het reinigen van het apparaat met een stoom- of hogedrukreiniger is niet toegestaan.
Reinig de glazen ovendeur niet met schuurmiddelen of metalen schrapers die krassen
kunnen veroorzaken op het oppervlak. Het glas zou kunnen barsten
Beschrijving van het product
Algemeen overzicht
2
1
23 4 5 6 7
9
10
12
11
13
8
1 Bedieningspaneel
2 Indicatielampjes kookzone
3 Bedrijfscontrolelampje
4 Bedieningsknop voor de ovenfuncties
5 Display
6 Temperatuurknop
7
8 Bedieningsknoppen voor de kookzones
4
Beschrijving van het product
Bedrijfscontrolelampje
9 Verwarmingselement
10 Ovenlampje
11 Ventilator
12 Vetfilter
13 Onderwarmte
Ovenaccessoires
Ovenrek
Voor servies, bak- en braadvormen.
Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Braadpan
Voor bakken en braden of als pan om vet op te vangen.
Rooster
Voor kookgerei, bakvormen, het braden en grillen van gerechten.
Roosterframe
Om het vlakke plateau of de diepe braadslede op te plaatsen.
Stoomuitgang oven
De stoom uit de oven komt naar buiten door de opening in de linker achterhoek van de
kookplaat (zie de Beschrijving van het apparaat in de handleiding voor de kookplaat).
Voor het eerste gebruik
Eerste reiniging
Verwijder alle onderdelen van het apparaat.
Reinig het apparaat voor het eerste gebruik.
LET OP!
Gebruik geen schuurmiddelen! De oppervlakken zouden beschadigd kunnen worden. Zie
het hoofdstuk "Onderhoud en reiniging".
Om het juiste tijdstip van de dag in te stellen
De oven functioneert alleen als u de tijd hebt ingesteld.
Voor het eerste gebruik
5
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets
(zie de paragraaf "Klokfunctie") totdat het
functielampje voor het tijdstip van de dag
knippert.
2. Met de + / - knop kunt u de tijd instellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het knip-
peren en geeft de klok de ingestelde tijd
van de dag weer. Het apparaat is nu klaar
voor gebruik.
Om een ingestelde dagtijd te veranderen hoeft
u geen klokfunctie (kookwekkerfunctie, bereidingsduur of einde) of een ovenfunctie ge-
lijktijdig in te stellen. Zorg ervoor dat de kinderbeveiliging niet is ingesteld.
Dagelijks gebruik
Druk op de intrekbare knop om de oven in werking te stellen. De knop beweegt dan naar
buiten.
Oven inschakelen
Zet de functieknop van de oven in een ovenfunctie. Het controlelampje gaat branden. De
temperatuurindicatie toont de voorgestelde temperatuur voor de ingestelde ovenfunctie.
De oven begint te verwarmen. Als de temperatuur bereikt is, klinkt er een geluidssignaal.
Oventemperatuur temperatuur
Zet de + / - knop omhoog of omlaag. De instelling vindt plaats in stappen van 5°C.
De temperatuur regelen
Snelwarm- en keuzetoetsen gelijktijdig indrukken. Op het temperatuurdisplay verschijnt de
huidige oventemperatuur.
Oven uitschakelen
Draai de functieknop van de oven in de uit-stand.
6
Dagelijks gebruik
Koelventilator
De koelventilator wordt automatisch ingeschakeld om de oppervlakken van het apparaat
koel te houden. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilatie doorgaan om het
apparaat af te koelen en schakelt daarna vanzelf uit.
Controlelampje verwarmen
Als u een ovenfunctie inschakelt, gaan de balkjes op het display een voor een branden. De
balkjes geven aan dat de oventemperatuur toeneemt.
Snelwarmfunctie
Met de extra snelwarmfunctie verkort u de opwarmtijd.
Leg te bereiden levensmiddelen pas in de oven, als het Snelverwarmen beëindigd is en de
oven in de gewenste functie werkt.
1. Ovenfunctie instellen.
2. Druk op de knop voor de snelwarmfunctie. De balkjes naast het symbool
gaan bran-
den.
Als de balkjes een voor een gaan branden, geeft dit aan dat de snelverwarmfunctie in
werking is.
Als de snelverwarmfunctie beëindigd is:
de balkjes van de warmte-indicatie gaan branden,
de balkjes naast het symbool
gaan uit,
er klinken geluidssignalen.
De oven verwarmt nu in de vooraf ingestelde ovenfunctie en temperatuur verder. U
kunt de te bereiden levensmiddelen nu in de oven plaatsen.
U kunt de snelwarmfunctie in combinatie met de ovenfuncties inschakelen: Hetelucht Met
Ring
, Pizza Hetelucht , Conventioneel en Infratherm .
Kookzones
De kookzones worden bediend met de bedieningsknoppen van de kookplaat die u tegelij-
kertijd met de oven heeft geïnstalleerd. Raadpleeg, voor meer informatie over de kookplaat,
de gebruiksaanwijzing van de kookplaat.
Temperatuurinstellingen
Kookzonelampjes (zie "Algemeen overzicht ") geven aan welke zone u hebt ingesteld.
Bedieningsknop Functie
Warmhoudstand
1-9 Temperatuurinstellingen
(1 = laagste temperatuurinstelling; 9 = hoogste temperatuurinstelling)
1. Draai de bedieningsknop op de gewenste temperatuurinstelling.
2. Draai, na afloop van het bereidingsproces, de bedieningsknop op de stand "0".
Dagelijks gebruik
7
Automatische opwarmfunctie
Deze informatie is alleen van toepassing als u de kookplaat met de Automatische opwarm-
functie installeert!
De automatische opwarmfunctie verhit de kookzone gedurende enige tijd op maximaal
vermogen.
1. Om de functie in te schakelen, de bedieningsknop zo ver mogelijk met de klok mee
draaien (voorbij de instelling voor de hoogste temperatuur).
2. Om door te gaan met het bereidingsproces, de bedieningsknop op de gewenste tem-
peratuurinstelling draaien.
3. Draai, na afloop van het bereidingsproces, de bedieningsknop op de stand "0".
Ovenfuncties
De oven heeft de volgende functies:
Functieknop van de oven Toepassing
Hetelucht Met Ring Voor het maximaal bakken op drie ovenni-
veaus tegelijkertijd. Stel de temperatuur van
de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij boven-/
onderwarmte.
Pizza Hetelucht Voor het bakken op één niveau van gerech-
ten die een intensievere bruining en knap-
perigheid van de bodem nodig hebben.
Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40
°C lager in dan bij boven-/onderwarmte.
Conventioneel Voor bakken en braden op één ovenniveau.
Infratherm Voor het braden van grotere stukken vlees
of gevogelte op één niveau. Ook om te gra-
tineren en te bruinen.
Grill Groot Voor het grillen van plat voedsel in grotere
hoeveelheden en voor het maken van toast.
Grill Klein Voor het grillen van plat voedsel in het mid-
den van het rooster en voor het maken van
toast.
Ontdooien Voor het ontdooien van ingevroren voedsel.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knap-
perige bodem en het bewaren van voedsel.
Pyrolyse Automatische pyrolytische schoonmaak-
functie van de oven. Hierdoor worden vuil-
resten in de oven verbrand. De oven wordt
verwarmt tot ca. 500 °C.
Ovenaccessoires plaatsen
Aan de binnenkant van de oven zitten vijf inschuifniveaus (van beneden naar boven geteld)
voor het plaatsen van de accessoires.
8
Dagelijks gebruik
Het rooster plaatsen: Plaats het rooster (1) op
het gewenste inschuifniveau. Duw het rooster (2)
naar beneden tot het op zijn plaats vastklikt.
Het plaatsen van de vlakke bakplaat of de
diepe braadslede in het roosterframe: Zet de
vlakke bakplaat of de diepe braadslede op het
roosterframe.
Gebruik het roosterframe alleen voor het plaatsen
van de vlakke bakplaat of de diepe braadslede.
Het plaatsen van het rooster en de diepe
braadslede tegelijk: Om het rooster en de diepe
braadslede tegelijk te gebruiken, eerst de diepe
braadslede op het roosterframe plaatsen en ver-
volgens het rooster op het niveau daarboven
plaatsen.
Grillset
De grillset bestaat uit het ovenrooster en de diepe braadslede. U kunt het ovenrooster aan
beide kanten gebruiken.
WAARSCHUWING!
Er bestaat gevaar van brandwonden bij het verwijderen van accessoires uit een hete oven.
U kunt de grillset gebruiken voor het braden van grotere stukken vlees of gevogelte op één
niveau:
Plaats het ovenrooster zo in de braadslede
dat de steuntjes van het ovenrooster naar
boven gericht zijn.
Plaats de diepe braadslede op het gewenste
niveau in de oven.
Dagelijks gebruik
9
U kunt de grillset gebruiken voor het grillen van platte gerechten in grote hoeveelheden
en om brood te roosteren:
Plaats het ovenrooster zo in de braadslede
dat de steuntjes van het ovenrooster naar
beneden gericht zijn.
Zet het ovenrooster vast met de rand van de
diepe braadslede.
Het vetfilter plaatsen/verwijderen
Het vetfilter alleen gebruiken bij het braden, om
het verwarmingselement in de achterwand te be-
schermen tegen vetspatten.
Het vetfilter plaatsen
Vetfilter bij de greep vastpakken en de beide steuntjes van boven naar beneden in de ope-
ning tegen de achterwand van de oven (ventilatieopening) plaatsen.
Het vetfilter verwijderen
Het vetfilter bij de greep vastpakken en naar boven uit de oven nemen.
10
Dagelijks gebruik
Klokfuncties
1 2
4
3
56
1 Temperatuur-/tijdkeuzeknop
2 Warmte-indicator
3 Controlelampjes klokfuncties
4 Keuzetoets
5 Display wijzigen
6 Toets snelwarmfunctie
De klokfuncties instellen
1. Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje knippert.
2. Om de tijd in te stellen voor de kookwekker
, bereidingsduur of einde
gebruikt u de + / - toets. Het controlelampje voor de betreffende functie gaat branden.
Wanneer de tijd is verstreken, knippert het functielampje, verschijnt er op het display
0.00 en klinkt er een geluidssignaal.
3. Geluidssignaal en knipperen onderbreken:
- druk bij de kookwekker op een knop
- draai bij Bereidingsduur en Einde de functieknop van de oven in de uit-stand.
Bij de kookwekker klinkt er ook een geluidssignaal, nadat de periode voor 90% is verstreken.
Bij de functies Bereidingsduur en Einde schakelt de oven automatisch uit.
Klokfunctie Toepassing
Tijdstip van de
dag
Toont de tijd. Met deze functie kunt u de tijd instellen, veranderen of
opvragen.
Kookwekker Voor het instellen van een afteltijd. Als de ingestelde tijd verstreken is,
klinkt er een geluidssignaal. Deze functie is niet van invloed op de werk-
ing van de oven.
Dagelijks gebruik
11
Klokfunctie Toepassing
Bereidings-
duur
Om in te stellen hoelang de oven gebruikt moet worden.
Einde Hier stelt u de tijd in waarna u wilt dat de oven uitschakelt.
Bereidingsduur en einde kunnen gelijktijdig worden gebruikt, wanneer de oven
op een later tijdstip automatisch wordt in- en uitgeschakeld. Stel eerst de bereidingsduur
en daarna het eind in.
Overige functies
Beveiliging inschakelen
Wanneer de inschakelblokkering ingeschakeld is, kunt u de oven niet bedienen.
De inschakelblokkering waarborgt dat kinderen niet per ongeluk het apparaat kunnen in-
schakelen.
Stel geen ovenfunctie in.
Inschakelblokkering inschakelen:
1. Draai de + / - knop naar links en houd hem vast.
2. Druk op de keuzetoets totdat op het display "SAFE" verschijnt.
De inschakelblokkering is ingeschakeld.
U schakelt de inschakelblokkering volgens dezelfde procedure weer uit.
De beveiligde uitschakeling van de oven
Het apparaat wordt na enige tijd uitgeschakeld:
als u het apparaat niet uitschakelt.
als u de oventemperatuur niet verandert.
Oventemperatuur Uitschakeltijd
30 - 120 °C 12,5 h.
120 - 200 °C 8,5 h.
200 - 250 °C 5,5 h.
250 - max. °C 3,0 h.
Schakel na een automatische uitschakeling de oven volledig uit. Vervolgens schakelt u het
apparaat opnieuw in.
Als u de klokfunctie op Bereidingsduur of Einde, werkt de automatische uitschakeling niet.
Nuttige aanwijzingen en tips
Voorbeelden van kooktoepassingen
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn.
12
Nuttige aanwijzingen en tips
Tem-
pera-
tuurin-
stel-
ling
Gebruik om: Tijdstip Tips
1
Bereide gerechten warmhouden naar be-
hoefte
Afdekken
1-2 Hollandaise saus, smelten: boter, cho-
colade, gelatine
5-25
min
Tussendoor mengen
1-2 Stollen: luchtige omeletten, gebakken
eieren
10-40
min
Met deksel bereiden
2-3 Zachtjes aan de kook brengen van rijst
en gerechten op melkbasis Reeds berei-
de gerechten opwarmen
25-50
min
Voeg minstens tweemaal zoveel
vloeistof toe als rijst, melkgerechten
tijdens het bereiden tussendoor
roeren
3-4 Groenten stomen, vis smoren vlees 20-45
min
Voeg een paar eetlepels vocht toe
4-5 Aardappelen stomen 20-60
min
Gebruik max. ¼ l water voor 750 g
aardappelen
4-5 Bereiden van grotere hoeveelheden
voedsel, stoofschotels en soepen
60-150
min
Tot 3 l vloeistof plus ingrediënten
6-7 Licht gebraden: kalfsoester, kalfs cor-
donbleu, koteletten, rissoles, worstjes,
lever, roux, eieren, pannenkoeken, do-
nuts
naar be-
hoefte
Halverwege de bereidingstijd om-
draaien
7-8 Door-en-door gebraden, opgebakken
aardappelen, lendenbiefstukken, steaks
5-15
min
Halverwege de bereidingstijd om-
draaien
9 Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees
(goulash, stoofvlees), frituren van patates frites
Binnenkant van de deur
Aan de binnenkant van de ovendeur vindt u het volgende:
de nummers van de ovenniveaus
informatie over de ovenfuncties, aanbevolen niveaus en temperaturen voor karakteris-
tieke gerechten.
De temperaturen en baktijden in de tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn
afhankelijk van de recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten.
Bakken
Algemene aanwijzingen
Uw nieuwe oven kan een andere bak-/braadverhouding hebben dan het apparaat dat u
tot nu toe gebruikt heeft. Pas uw normale instellingen (temperatuur, gaartijden) en de
ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
Nuttige aanwijzingen en tips
13
Bij langere baktijden kunt u de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uit-
schakelen, om te profiteren van de restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de oven
tijdens het bakken torderen. Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt de tordering.
Aanwijzigen bij de baktabellen
Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan bij een
soortgelijk product.
Bij het bakken van gebak op meerdere niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten langer
zijn.
Als het gebak niet overal even hoog is, wordt het gebak in het begin van het bakproces
niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling niet. De verschillen
verminderen tijdens het bakproces.
Bakken op één ovenniveau - Bakken in bakblikken
Soort gebak Functieknop van de
oven
Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Tulband Hetelucht Met
Ring
1 150 - 160 0:50 - 1:10
Zandgebak/Vruchten-
taarten
Hetelucht Met
Ring
1 140 - 160 1:10 - 1:30
Biscuittaart Hetelucht Met
Ring
1 140 0:25 - 0:40
Biscuittaart Conventioneel 1 160 0:25 - 0:40
Taartbodem van zand-
taartdeeg
1)
Hetelucht Met
Ring
3 170-180 0:10 - 0:25
Taartbodem van roer-
deeg
Hetelucht Met
Ring
3 150 - 170 0:20 - 0:25
Appeltaart Conventioneel 1 170 - 190 0:50 - 1:00
Appeltaart (2 vormen
Ø 20 cm, diagonaal
geplaatst)
Hetelucht Met
Ring
1 160 1:10 - 1:30
Appeltaart (2 vormen
Ø 20 cm, diagonaal
geplaatst)
Conventioneel 1 180 1:10 - 1:30
1) Oven voorverwarmen
Bakken op één ovenniveau - Taarten/gebak/brood op bakplaten
Soort gebak Functieknop van de
oven
Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Tulband/krans Conventioneel 3 170 - 190 0:30 - 0:40
Kerststol
1)
Conventioneel 3 160 - 180 0:40 - 1:00
Brood (roggebrood) Conventioneel 1
14
Nuttige aanwijzingen en tips
Soort gebak Functieknop van de
oven
Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
- Eerst
1)
230 0:25
- Vervolgens 160 - 180 0:30 - 1:00
Roomsoezen/tom-
poezen
1)
Conventioneel 3 160 - 170 0:15 - 0:30
Opgerolde cake met
jam
1)
Conventioneel 3 180 - 200 0:10 - 0:20
Kruimelgebak droog Hetelucht Met
Ring
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Boter-/Suikerkoek
1)
Conventioneel 3 190 - 210 0:15 - 0:30
Vruchtentaart (op
gistdeeg/roerdeeg)
2)
Hetelucht Met
Ring
3 150 0:35 - 0:50
Vruchtentaart (op
gistdeeg/roerdeeg)
2)
Conventioneel 3 170 0:35 - 0:50
Vruchtencake op slap
deeg
Hetelucht Met
Ring
3 160 - 170 0:40 - 1:20
Plaatkoek met kwets-
bare garnering (bij-
voorbeeld kwark,
room, puddingvulling)
1)
Conventioneel 3 160 - 180 0:40 - 1:20
Ongedesemd brood Hetelucht Met
Ring
1 200 - 200 0:08 - 0:15
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik de diepe braadpan
Bakken op één ovenniveau - Koekjes
Soort gebak Functieknop van de
oven
Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Zandkoekjes Hetelucht Met
Ring
3 150 - 160 0:06 - 0:20
Spritsgebak Hetelucht Met
Ring
3 140 0:20 - 0:30
Spritsgebak
1)
Conventioneel 3 160 0:20 - 0:30
Roerdeegkoekjes Hetelucht Met
Ring
3 150 - 160 0:15 - 0:20
Koekjes met eiwit, me-
ringues
Hetelucht Met
Ring
3 80 - 100 2:00 - 2:30
Bitterkoekjes Hetelucht Met
Ring
3 100 - 120 0:30 - 0:60
Nuttige aanwijzingen en tips
15
Soort gebak Functieknop van de
oven
Niveau Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Klein gerezen gebak Hetelucht Met
Ring
3 150 - 160 0:20 - 0:40
Bladerdeegkoekjes
1)
Hetelucht Met
Ring
3 170 - 180 0:20 - 0:30
Broodjes
1)
Hetelucht Met
Ring
3 160 0:20 - 0:35
Broodjes
1)
Conventioneel 3 180 0:20 - 0:35
Kleine cakejes (20
stuks/plaat)
1)
Hetelucht Met
Ring
3 140 0:20 - 0:30
Kleine cakejes (20
stuks/plaat)
1)
Conventioneel 3 170 0:20 - 0:30
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meer dan één niveau - Taarten/gebak/brood op bakplaten
Soort gebak
Hete lucht
2 niveaus
Hete lucht
3 niveaus
Temperatuur (°C)
Tijd (u:min)
Roomsoezen /Éclairs
1)
1 / 4 --- 160 - 180 0:35 - 0:60
Kruimeltaart 1 / 3 --- 140 - 160 0:30 - 0:60
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meer dan één niveau - Koekjes/kleine cakejes/gebakjes/broodjes
Soort gebak
Hete lucht
2 niveaus
Hete lucht
3 niveaus
Temperatuur
(°C)
Tijd (u:min)
Zandkoekjes 1 / 3 1 / 3 /5 150 - 160 0:15 - 0:35
Spritsgebak 1 / 3 1 / 3 /5 140 0:20 - 0:60
Roerdeegkoekjes 1 / 3 --- 160 - 170 0:25 - 0:40
Koekjes met eiwit, me-
ringues
1 / 3 --- 80 - 100 2:10 - 2:50
Bitterkoekjes 1 / 3 --- 100 - 120 0:40 - 1:20
Klein gerezen gebak 1 / 3 --- 160 - 170 0:30 - 0:60
Bladerdeegkoekjes
1)
1 / 3 --- 170 - 180 0:30 - 0:50
Broodjes 1 /4 --- 160 0:30 - 0:45
Kleine cakejes (20 stuks/
plaat)
1)
1 /4 --- 140 0:25 - 0:40
1) Oven voorverwarmen
16
Nuttige aanwijzingen en tips
Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het
gebak is te licht van
kleur
Onjuist inzetniveau Plaats de cake op een lager inzetniveau
Het gebak zakt in
(wordt klef, papperig,
vochtig)
Te hoge baktemperatuur Stel de baktemperatuur lager in
Het gebak zakt in
(wordt klef, papperig,
vochtig)
Te korte baktijd Baktijd verlengen
Stel geen hogere baktemperaturen in
voor kortere baktijden
Het gebak zakt in
(wordt klef, papperig,
vochtig)
Te veel vocht in het deeg Minder vocht gebruiken. Houdt de roertij-
den aan, in het bijzonder die van huishou-
delijke apparaten
Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Stel een hogere oventemperatuur in
Gebak is te droog Te lange baktijd De baktijd verkorten
Cake wordt niet overal
even bruin
Te hoge baktemperatuur en
te korte baktijd
De baktemperatuur lager instellen en de
baktijd verlengen
Cake wordt niet overal
even bruin
Geen gelijkmatig mengsel Het deeg gelijkmatig over de bakplaat ver-
delen
Gebak wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger instellen
Baktabel voor hete lucht
Lees voor de juiste ovenfunctie de ovenfunctielijst in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik".
Soort gebak Inzetniveau Temperatuur °C Tijd in min
Pizza (dun)
1)
1 180 - 200 20 - 30
Pizza (met veel garne-
ring)
1 180 - 200 20 - 30
Taarten 1 180 - 200 45 - 60
Spinazietaart 1 160 - 180 45 - 60
Quiche lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Kwarktaart, rond 1 140 - 160 60 - 90
Kwarktaart op plaat 1 140 - 160 50 - 60
Appeltaart, bedekt 1 150 - 170 50 - 70
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Ongedesemd brood
1)
1 250 - 270 10 - 20
Nuttige aanwijzingen en tips
17
Soort gebak Inzetniveau Temperatuur °C Tijd in min
Bladerdeegtaart
1)
1 160 - 180 40 - 50
Flammekuchen (pizza-
achtig gerecht uit de
Elzas)
1)
1 250 - 270 12 - 20
Piroggen (Russische
variant op calzone)
1)
1 180 - 200 15 - 25
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel Functieknop van de oven Inzet-
niveau
Temperatuur
°C
Tijd in uren : Mi-
nimaal
Pastaschotel Conventioneel 1 180-200 0:45-1:00
Lasagne Conventioneel 1 180-200 0:25-0:40
Groentegratin
1)
Infratherm 1 160-170 0:15-0:30
Stokbrood bedekt met
smeltkaas
1)
Infratherm 1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels Conventioneel 1 180-200 0:40-0:60
Visschotels Conventioneel 1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groente Infratherm 1 160-170 0:30-1:00
1) Oven voorverwarmen
Kant-en-klaargerechten
Gerecht Functieknop van de oven Inzetniveau Temperatuur °C Tijd
Patates frites
1)
Infratherm 3 200-220 Zie de instruc-
ties van de fa-
brikant
1) Opmerking: Patates frites tussen door 2 tot 3 keer keren
Braden
Vetfilter plaatsen tijdens braden!
Braadservies
Gebruik hittebestendig servies om te braden (lees de instructies van de fabrikant).
Grote braadstukken kunt u direct in de diepe braadpan braden of op een rooster met
boven een braadpan. (Indien aanwezig)
Braad mager vlees in een braadpan met deksel. Op die manier blijft het vlees sappiger.
Alle soorten vlees, die een korst moeten krijgen, kunt u in de braadschaal zonder deksel
braden.
De gegevens in de volgende tabel dienen slechts als richtlijn.
18
Nuttige aanwijzingen en tips
Aanwijzingen met betrekking tot de braadtabel.
Braden van vlees en vis met een gewicht van meer dan 1 kg.
Giet een beetje water op de roosterplaat om het inbranden van vrijkomende vleessappen
of vet te voorkomen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/3 van de bereidingstijd) omkeren.
Voor een optimaal resultaat grote braadstukken en gevogelte tijdens de bereiding meer-
maals met braadvocht begieten.
Zet de oven ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd uit, om te profiteren van de
restwarmte.
Rundvlees
Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de
oven
In-
zetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Suddervlees 1 - 1,5 kg Conventio-
neel
1 200 - 250 2:00 - 2:30
Rosbief of ossenhaas per cm dik-
te
- van binnen rood
1)
per cm dikte Infratherm 1 190 - 200 0:05 - 0:06
- binnen roze (medium) per cm dikte Infratherm 1 180 - 190 0:06 - 0:08
- helemaal gaar per cm dikte Infratherm 1 170 - 180 0:08 - 0:10
1) Oven voorverwarmen
Varkensvlees
Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de
oven
In-
zetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Schouderstuk, nekstuk,
hamlap
1 - 1,5 kg Infratherm 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Tussenribstuk, casseler-
rib
1 - 1,5 kg Infratherm 1 170 - 180 1:00 - 1:30
Gehakt 750 g - 1 kg Infratherm 1 160 - 170 0:45 - 1:00
Varkensribstuk (voorge-
kookt)
750 g - 1 kg Infratherm 1 150 - 170 1:30 - 2:00
Kalf
Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de
oven
In-
zetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Geroosterd kalfsvlees 1 kg Infratherm 1 160 - 180 1:30 - 2:00
Kalfsbout 1,5 -2 kg Infratherm 1 160 - 180 2:00 - 2:30
Nuttige aanwijzingen en tips
19
Lamsvlees
Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de
oven
In-
zetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Lamsbout, lamsgebraad 1 - 1,5 kg Infratherm 1 150 - 170 1:15 - 2:00
Lamsrug 1 - 1,5 kg Infratherm 1 160 - 180 1:00 - 1:30
Wild
Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de
oven
In-
zetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Hazenrug, hazenbout
1)
tot 1 kg Conventio-
neel
3 220 - 250 0:25 - 0:40
Reerug, hertenrug 1,5 - 2 kg Conventio-
neel
1 210 - 220 1:15 - 1:45
Reebout, hertenbout 1,5 - 2 kg Conventio-
neel
1 200 - 210 1:30 - 2:15
1) Oven voorverwarmen
Gevogelte
Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de
oven
In-
zetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Stukken gevogelte 200 - 250 g
p.p
Infratherm 1 200 - 220 0:35 - 0:50
Halve kip 400 - 500 g
p.p
Infratherm 1 190 - 210 0:35 - 0:50
Kip, braadkip 1 - 1,5 kg Infratherm 1 190 - 210 0:45 - 1:15
Eend 1,5 - 2 kg Infratherm 1 180 - 200 1:15 - 1:45
Gans 3,5 - 5 kg Infratherm 1 160 - 180 2:30 - 3:30
Kalkoen 2,5 - 3,5 kg Infratherm 1 160 - 180 1:45 - 2:30
Kalkoen 4 - 6 kg Infratherm 1 140 - 160 2:30 - 4:00
Vis (gestoomd)
Soort vlees Hoeveelheid Functieknop van de
oven
In-
zetni-
veau
Tempera-
tuur °C
Tijd (u:min)
Hele vissen 1 - 1,5 kg Conventio-
neel
1 210 - 220 0:45 - 1:15
Grillen
Gebruik de grilfunctie altijd met maximale temperatuurinstelling
20
Nuttige aanwijzingen en tips
Tijdens het grillen moet de ovendeur altijd gesloten zijn
Lege oven met grilfuncties altijd 5 minuten voorverwarmen.
Bakplaat op inzetniveau plaatsen, zoals aangeraden in grilleertabel.
Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen op het eerste inzetniveau.
Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
Lees voor de juiste ovenfunctie de ovenfunctielijst in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik".
Voedsel om te grillen Inzetniveau Tijdstip
1e kant 2e kant
Burgers 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Varkenshaas 4 10 - 12 min. 6 - 10 min.
Worstjes 4 8 - 10 min. 6 - 8 min.
Runderhaas, kalfsfilet 4 6 - 7 min 5 - 6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
3 10 - 12 min. 10 - 12 min.
Geroosterd brood
1)
3 4 - 6 min. 3 - 5 min.
Sandwiches 3 6 - 8 min. -------
1) Niet voorverwarmen
Inmaken
Gebruik uitsluitend normale wekglazen van dezelfde afmeting.
Gebruik geen wekglazen met een draai- of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste inzetniveau vanaf de bodem.
Gebruik de bakplaat. U kunt max. zes 1 liter wekglazen plaatsen.
Vul alle wekglazen tot hetzelfde niveau en sluit deze correct.
Plaats de wekglazen los van elkaar op het rooster.
Vul ca. 1/2 liter water op de plaat, zodat er voldoende vocht in de oven ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste wekglazen begint te borrelen (na ca. 35-60 minuten bij
1 liter glazen) de oven uitschakelen of de temperatuur verlagen tot 100°C (zie tabel).
Lees voor de juiste ovenfunctie de ovenfunctielijst in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik".
Bessen
In te koken eetwaar Temperatuur ºC Tijd in min. tot aan
sudderen.
Doorkoken bij 100
°C in min.
Aardbeien, bosbessen, frambo-
zen, rijpe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 ---
Onrijpe kruisbessen 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Nuttige aanwijzingen en tips
21
Steenvruchten
In te koken eetwaar Temperatuur ºC Tijd in min. tot aan
sudderen.
Doorkoken bij 100
°C in min.
Peren, kweeperen, pruimen 160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groente
In te koken eetwaar Temperatuur ºC Tijd in min. tot aan
sudderen.
Doorkoken bij 100
°C in min.
Wortelen
1)
160 - 170 50 -60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 ---
Gemengde pickles 160 - 170 50 - 60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160 - 170 50 - 60 15 - 20
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
Roosteren
Dek de roosters met bakpapier af.
Lees voor de juiste ovenfunctie de ovenfunctielijst in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik".
Groente
Gerecht Temperatuur
ºC
Inzetniveau Tijd in uren (richt-
waarde)
1 niveau 2 niveaus
Bonen 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Paprika (reepjes) 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Soepgroenten 60 - 70 3 1 / 4 5 - 6
Paddestoelen 50 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Zuurkool 40 - 50 3 1 / 4 2 - 3
Fruit
Gerecht Temperatuur
ºC
Inzetniveau Tijd in uren (richt-
waarde)
1 niveau 2 niveaus
Pruimen 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Abrikozen 60 - 70 3 1 / 4 8 - 10
Schijfjes appel 60 - 70 3 1 / 4 6 - 8
Peren 60 - 70 3 1 / 4 6 - 9
Ontdooien
Haal de etenswaren uit de verpakking en leg deze op een plaat op het rooster.
22
Nuttige aanwijzingen en tips
Gebruik voor het afdekken geen borden of schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd aan-
zienlijk worden verlengd.
Zet het rooster op het eerste inzetniveau vanaf de bodem.
Lees voor de juiste ovenfunctie de ovenfunctielijst in het hoofdstuk "Dagelijks gebruik".
Schotel Ontdooitijd in min Nadooitijd in min Opmerking
Kip, 1000 g 100-140 20-30 Kip op een omgedraaid
schoteltje in een groot
bord leggen, halver-
wege de tijd omdraai-
en
Vlees, 1000 g 100-140 20-30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien
Vlees, 500 g 90-120 20-30 Halverwege de berei-
dingstijd omdraaien
Forel, 150 g 25-35 10-15 -------
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 -------
Boter, 250 g 30-40 10-15 -------
Room, 2 x 200 g 80-100 10-15 Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt
Taart, 1400 g 60 60 -------
Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Schakel het apparaat uit voordat u het reinigt. Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld.
WAARSCHUWING!
Het reinigen van het apparaat met een stoom- of hogedrukreiniger is niet toegestaan.
LET OP!
Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakproducten, scherpe voorwerpen, vlek-
kenverwijderaars of schuursponsjes.
WAARSCHUWING!
Reinig de glazen ovendeur niet met schuurmiddelen of metalen schrapers. Het hittebe-
stendige oppervlak van de binnenruit kan hierdoor beschadigen.
LET OP!
Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een ovenspray gebruikt.
Maak de voorkant van het apparaat schoon met een zachte doek en een warm sopje.
Gebruik voor de metalen oppervlakken een universeel reinigingsmiddel
Onderhoud en reiniging
23
Reinig de binnenkant van de oven na elk gebruik. Verontreinigingen laten zich dan het
makkelijkst verwijderen en kunnen dan niet aanbranden.
Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger.
Maak alle oventoebehoren na elk gebruik schoon met een zachte doek en een warm sopje
en een reinigingsmiddel en laat ze drogen.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen niet worden schoon gemaakt met een agressieve
reinigingsmiddel, voorwerpen met scherpe randen of afwasautomaat. Hierdoor kan de
antiaanbaklaag onherstelbaar worden beschadigd!
Pyrolytisch schoonmaken
WAARSCHUWING!
De oven wordt zeer heet. Houd kinderen erbij weg.
1. Verwijder alle onderdelen van de oven.
2. Grove vervuilingen dienen handmatig verwijderd te worden.
3. Stel de ovenfunctie op het menu pyrolyse in
In de tijdindicatie verschijnt "3:15",
Bereidingsduur
knippert ongeveer 5 seconden.
Terwijl Bereidingsduur
knippert kunt u met + of - de gewenste duur voor de
procedure instellen. U kunt "2:15" (P2 - menu pyrolyse, licht) voor oppervlakkig vuil en
"3:15" (P1 - menu pyrolyse, intensief) voor hardnekkig vuil instellen.
Indien Bereidingsduur niet meer knippert, drukt u meerdere malen op de keuzetoets
en stelt u de duur voor de pyrolytische procedure in.
U kunt ook de uitschakeltijd aanpassen voor pyrolytische reiniging aan de hand van de
klokfunctie einde
(binnen 2 minuten na het starten van de pyrolytische reiniging).
4. Pyrolytische reiniging start.
Tijdens pyrolytische reiniging werkt het lampje niet.
De deur wordt vergrendeld, wanneer de oven de ingestelde temperatuur heeft bereikt.
De balkjes van de verwarmingsindicatie lichten op totdat de deur weer is ontgrendeld.
Ovenlampje
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische schokken!
Voordat u het ovenlampje vervangt:
•Schakel de oven uit.
Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de oven om het ovenlampje en het afdekglaasje te be-
schermen.
Het ovenlampje vervangen/afdekglaasje schoonmaken
1. Draai het glazen kapje naar links en verwijder het.
2. Reinig het glazen kapje.
3. Vervang het ovenlampje door een geschikt 300°C hittebestendig ovenlampje.
4. Plaats het afdekglaasje terug.
24
Onderhoud en reiniging
Ovendeur
Om de ovendeur schoon te maken moet hij verwijderd worden.
Til de ovendeur niet op aan de handgreep. Deze kan daardoor afbreken.
Uitnemen van de ovendeur
1. Zet de deur van de oven open.
2. Houd de deur met beide handen aan de zijkanten goed vast.
3. Til de ovendeur op en schuif hem uit de geleiders.
4. Plaats de ovendeur met de buitenkant omlaag op een zachte en egale ondergrond.
Hierdoor voorkomt u krassen.
Nu kunt u de binnenste glasplaten verwijderen en ze schoonmaken. Altijd eerst de ovendeur
verwijderen.
Glasplaten van de ovendeur
De ovendeur heeft twee glasplaten die achter elkaar gemonteerd zijn.
Wees voorzichtig met het glas, het kan breken.
Het verwijderen van de glasplaten
1. Verwijder de ovendeur en leg hem op een zachte, egale ondergrond. De handgreep
moet naar beneden gericht zijn.
2. Druk op beide kanten van de deurafdek-
king om hem los te maken.
3. Duw in de richting van de handgreep. Ver-
wijder de deurafdekking van de rechter-
en linkerkant.
4. Til de glasplaat een klein stukje op. Houd
de randen vast en verwijder de glasplaten
één voor één van de geleider.
Maak de glasplaten schoon met een sopje.
Onderhoud en reiniging
25
Wanneer u de glasplaten terugzet, eerst de kleinste plaat, daarna de grotere plaat plaatsen.
Monteer de deur in omgekeerde volgorde van het verwijderen.
Problemen oplossen
Storing Mogelijke oorzaak Oplossing
De kookzones functioneren
niet
Raadpleeg de bedieningsinstructies voor het ingebouwde fornuis
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld Schakel de oven in
De oven wordt niet warm De tijd is niet ingesteld Klok instellen
De oven wordt niet warm De benodigde kookstanden zijn
niet ingesteld
Controleer de kookstand
De oven wordt niet warm De zekering in de zekeringen-
kast is uitgeschakeld
Controleer de zekering. Als de
zekering meer dan een keer is
uitgeschakeld, raadpleeg dan
een gekwalificeerd elektricien.
Het ovenlampje brandt niet Het ovenlampje is stuk Vervang het ovenlampje
Op het tijdsdisplay verschijnt
"F2"
De deur is niet goed gesloten Sluit de deur correct
Op het tijdsdisplay verschijnt
"F2"
De deurvergrendeling is stuk Het apparaat via de zekering of
de veiligheidsschakelaar in de
zekeringkast uit- en weer in-
schakelen. Neem contact op
met onze serviceafdeling als de
foutmelding op het display
blijft terugkomen
Het tijdsdisplay toont een fout-
code die niet in de lijst voor-
komt
Elektronische fout Het apparaat via de zekering of
de veiligheidsschakelaar in de
zekeringkast uit- en weer in-
schakelen. Neem contact op
met onze serviceafdeling als de
foutmelding op het display
blijft terugkomen
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of met
de serviceafdeling.
WAARSCHUWING!
De reparatie aan het apparaat mag uitsluitend worden uitgevoerd door een gekwalificeerd
en deskundig persoon.
Bij foutieve bediening van het apparaat wordt het bezoek van de technicus van de klan-
tenservice of de vakhandelaar in rekening gebracht, zelfs tijdens de garantieperiode.
Aanwijzing voor apparaten met metalen voorkant:
Als u de deur opent gedurende of direct na het bakken of braden, kan er het glas beslaan.
26
Problemen oplossen
Afvoer
Het symbool op het product of op de verpakking wijst erop dat dit product niet als
huishoudafval mag worden behandeld, maar moet worden afgegeven bij een verzamelpunt
waar elektrische en elektronische apparatuur wordt gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de juiste manier wordt verwijderd, voorkomt u mogelijke negatieve gevolgen
voor mens en milieu die zich zouden kunnen voordoen in geval van verkeerde
afvalverwerking. Voor gedetailleerdere informatie over het recyclen van dit product, kunt
u contact opnemen met de gemeente, de gemeentereiniging of de winkel waar u het
product hebt gekocht.
Verpakkingsmateriaal
Het verpakkingsmateriaal is milieuvriendelijk en geschikt voor hergebruik. Kunststofon-
derdelen worden aangeduid met internationale afkortingen, zoals PE, PS, etc. Gooi het
verpakkingsmateriaal weg in de daarvoor bestemde containers van uw vuilnisophaaldienst.
WAARSCHUWING!
Om ervoor te zorgen dat het apparaat geen gevaar oplevert, moet het onklaar gemaakt
worden voordat u het weggooit.
Trek de stekker uit het stopcontact en verwijder de voedingskabel van het apparaat.
Reserveonderdelen
Als er een storing is, probeer dan eerst zelf het probleem op te lossen. Raadpleeg "Problemen
oplossen".
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen, neem dan contact op met uw verkoper of de
serviceafdeling.
Deze gegevens zijn nodig om u snel en juist te helpen.
Zie voor deze gegevens het typeplaatje. Noteer
deze hier:
Modelbeschrijving ........................................
Productnummer (PNC) ........................................
Serienummer (S-No.) ........................................
Aard van de storing
Foutmeldingen
Gebruik alleen originele reserveonderdelen. Deze zijn verkrijgbaar bij onze Klantenservice
en erkende winkels met reserveonderdelen.
Afvoer
27
102009C822721974
www.electrolux.com
Voor het on-line bestellen van accessoires, consumables en onderdelen gaat u naar de ’webwinkel’
op: www.aeg-electrolux.nl
- -
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Aeg-Electrolux E5745-7-M Handleiding

Type
Handleiding