Bauknecht EGN 5800 IN Program Chart

Type
Program Chart
EGN 5800
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 56034
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grillelement
5.
Ovenlampje
6.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
7.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Bedieningsknoppen van de kookplaat
2. Knop van oventhermostaat
3. Rood lampje van oventhermostaat
4. Elektrische ontstekingstoets
5. Functiekeuzeknop
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Aluminium bakplaat:
Rooster:
DE OVEN GEBRUIKEN
Draai de functiekeuzeknop op de gewenste functie.
Het ovenlampje gaat branden.
Draai de thermostaatknop naar rechts op de gewenste temperatuur. Het rode thermostaatlampje gaat
branden en gaat pas uit wanneer de geselecteerde temperatuur is bereikt.
Op het einde van de bereidingstijd:
Zet de knop op stand “0”.
Tabel ovenfuncties
Functie Beschrijving functie
0 OVEN UIT
OVENLAMPJE
Inschakeling van het ovenlampje
VERWARMINGSELEMENT
ONDERWARMTE
Voor het afbakken van vruchten- of kaastaart en het indikken
van sausen.
Gebruik deze functie tijdens de laatste 10/15 minuten van de
bereiding.
STATISCH
Voor bereiding van alle gerechten.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven nadat het rode thermostaatlampje
is uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en geven van een bruin korstje aan
brood.
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak
op de eerste steunhoogte om rookvorming en vetspatten zoveel
mogelijk te voorkomen.
Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
2
BEREIDINGSTABELLEN
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Vlees
Lams-, geiten-, schapenvlees X 2 200 90-110
Kalfs-, rund-, varkensvlees X 2 200 90-110
Kip, konijn, eend X 2 200 70-80
Kalkoen (3-5 kg) X 2 210 160-180
Gans (2 kg) X 2 210 100-130
Vis (1 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 200 60-80
Vis (<1 kg - moten)
Zwaardvis, tonijn
X 2 190 50-60
GROENTE
Paprika's, tomaten, gebakken
aardappelen
X 2 190 50-60
Gebak - taart
Luchtig gebak
X 2 180 40-50
Taart met kaasvulling X 2 190 60-90
Korstgebak, vlaaien X 2 190 40-50
Strudel, crêpes X 2 200 50-60
Koekjes, cakejes, zandkoekjes X 2 180 20-30
Soesjes, Zwitserse rol X 2 180 35-45
Hartige taart, vruchtentaart, bv.
met ananas, perziken
X 2 200 50-60
Lasagne, gegratineerde
aardappels, cannelloni
X 2 200 40-50
Brood X 2 210 30-40
Pizza X 2 225 15-20
Vol-au-vent X 2 210 20-30
Soufflé X 2 200 40-50
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.:
de bereidingstijden en temperaturen zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(min)
Geroosterd brood X 3-4 200-225 10-15
Ribkarbonades X 3-4 200-225 30-40
Schnitzels X 3-4 200-225 30-40
Worstjes X 3 200-225 30-40
Karbonades X 3 200-225 30-40
Vis (moten) X 3 200-225 30-40
Kippenpoten X 3 200-225 40-50
Spiezen X 3 200-225 40-50
Varkenskarbonades X 3 200-225 40-50
1/2 kip X 3 200-225 40-50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Bauknecht EGN 5800 IN Program Chart

Type
Program Chart