gebruik van de mix-accessoires
K-klopper
O
Voor het maken van cakes, koekjes, gebak, glazuur, vullingen,
soezen en aardappelpuree.
garde
O
Voor eieren, room, beslag, vetarm biscuitdeeg, schuimgebak,
kwarktaart, mousses en soufflés. Gebruik de garde niet voor zware
mengsels (ei, vet en suiker), aangezien deze hierdoor beschadigd kan
raken.
deeghaak
O
Voor gistmengsels.
gebruik van uw mixer
1 Draai de hefhendel voor de kop naar rechts en licht de kop van de mixer
op tot hij vastklikt.
Zorg dat de basisplaat van de kom goed is bevestigd met het
symbool
naar boven.
aanbrengen van een hulpstuk
2 Duw de accessoire omhoog tot hij stopt en draai hem vervolgens.
3 Zet de kom op de basisplaat, druk hem naar beneden en draai hem naar
rechts
4 Til de mixerkop enigszins op; draai de hefhendel voor de kop naar links en
laat de mixerkop zakken tot hij vastklikt.
5 Zet de machine aan door de snelheidsschakelaar op de gewenste stand te
zetten.
O
Draai naar stand voor korte pulsen.
6 Zet het apparaat na gebruik uit en haal de stekker uit het stopcontact.
verwijderen van een hulpstuk
7 Draaien en verwijderen.
tips
O
Schakel het apparaat regelmatig uit en schraap de kom met de
spatel schoon.
O
Voor het kloppen kunt u het beste eieren op kamertemperatuur gebruiken.
O
Controleer voordat u eiwitten gaat kloppen of er geen vet of eigeel op
de garde of in de kom zit.
O
Gebruik koude ingrediënten voor het deeg, tenzij in uw recept iets
anders staat.
belangrijk voor het maken van brood
important
O
Overschrijd nooit de hieronder aangegeven maximale hoeveelheden,
omdat de machine hierdoor overbelast raakt.
O
Als u hoort dat de machine moeite heeft met mengen, schakel hem dan uit
en haal de helft van het deeg eruit. Meng hierna het deeg in twee keer.
O
Het mixen gaat gemakkelijker als u eerst de vloeibare ingrediënten in de kom
doet.
* Maat gebruikte eieren = medium (gewicht 53-63 g).
snelheidschakelaar
K-klopper
O
vet en suiker kloppen begin op min, geleidelijk
verhogen tot ‘max’.
O
eieren tot een roomachtig mengsel kloppen 4 – ‘max’.
O
bloem, fruit, enz, in een mengsel vouwen min –1
O
kant-en-klaar cakemeel begin op min. snelheid, geleidelijk opvoeren tot
max.
O
vet in bloem wrijven min – 2
garde
O
geleidelijk verhogen tot ‘max’.
deeghaak
O
begin op ‘min’, en verhoog geleidelijk tot stand 1.
belangrijk
Zorg dat er geen hulpstukken in de kom zijn aangebracht of opgeslagen als
andere aansluitpunten worden gebruikt.
P
24
de mixer
Maximum capaciteit CHEF MAJOR
Kruimeldeeg Bloem 680 g 910 g
Brooddeeg (stijf gistdeeg) Bloem 1,36 kg 1,5 kg
Totaalgewicht 2,18 kg 2,4 kg
Zacht gistdeeg (verrijkt met Bloem 1,3 kg 2,6 kg
boter en eieren) Totaalgewicht 2,5 kg 5 kg
Vruchtentaartmix (methode Totaalgewicht 2,72 kg 4,55 kg
waarbij boter en suiker (9 eieren) (15 eieren)
wordt geklopt)
Eiwitten Aantal 12 16
Gewicht (455 g) (605 g)