EGZH 4400 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 410 54741
OVEN
Accessoires:
• Rooster
• Bakplaat
• Opvangbak
• Vetfilter
BEDIENINGSPANEEL
1.
Programmeerapparaat
2.
Bedieningsknop thermostaat
3.
Functiekeuzeknop
4.
Rood indicatielampje thermostaat
5.
Vonkontstekingsknop
Eerste
Laatste
Eerste...Laatste
: Steunhoogten
1.
Het bedieningspaneel
2.
Ventilator (niet zichtbaar)
3.
Verwarmingselement bovenwarmte
4.
Grill-element (kan worden verlaagd)
5.
Ovenlampje
6.
Circulair verwarmingselement
(niet zichtbaar)
7.
Ventilator
8.
Zijlampje
9.
Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
10.
Scharnieren ovendeur
11.
Ovendeur
0
Uit
Ovenlampje
STATISCHE FUNCTIE
Gebruiken als alle gerechten op dezelfde steunhoogte
geplaatst zijn.
-
De oven voorverwarmen op de gewenste
bereidingstemperatuur en zodra het rode
indicatielampje van de thermostaat uitgaat, het
gerecht in de oven plaatsen.
-
Wanneer u de statische functie gebruikt, is het het
beste als het schap op de tweede steunhoogte
geschoven wordt.
STATISCHE FUNCTIE + VENTILATOR
Gebruik deze functie als de gerechten op twee
verschillende steunhoogten worden bereid.
-
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te
verwarmen (behalve voor pizza’s en focaccia).
-
Wijzig 10 minuten vóór het einde van de
bereidingstijd, de plaats van de gerechten in de oven.
-
Verwijder het bereide gerecht en ga, indien nodig,
verder met de bereiding van het andere gerecht, zo
lang als dat nodig is.
GRILLFUNCTIE
Gebruik de Grillfunctie voor het bereiden van kleine stukjes
vlees (steaks, worstjes) en voor het maken van toast.
-
Tijdens de bereiding moet de ovendeur gesloten zijn.
-
De grill ongeveer 5 minuten voorverwarmen.
-
Plaats het vlees op het rooster en plaats de
opvangbak eronder. Giet water in de opvangbak
om de bodem te bedekken, zodat er minder rook
en vetspatten ontstaan.
-
Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
GRILL + VENTILATOR
Ideaal voor grote stukken vlees, varkensvlees, kip en rosbief.
-
Tijdens de bereiding moet de ovendeur gesloten zijn.
-
Plaats het vlees op het rooster en plaats de
opvangbak eronder. Giet water in de opvangbak
om de bodem te bedekken, zodat er minder rook
en vetspatten ontstaan.
-
Draai het vlees halverwege de bereidingstijd om.
ONTDOOIFUNCTIE
Ideaal voor het ontdooien van bevroren gerechten tot
kamertemperatuur.
-
Het gerecht moet in de (directe) verpakking in de oven
gezet worden, om te voorkomen dat het uitdroogt.
VENTILATOR + VERWARMINGS-
FUNCTIE ONDERWARMTE
Deze functie is zeer geschikt voor:
-
grote vruchtencakes
-
pasteitjes
-
gevulde groenten
-
pizza
-
gevogelte (meer dan 3 kg)
Het is niet noodzakelijk om de oven voor te verwarmen
(behalve voor pizza’s en focaccia).
VENTILATORFUNCTIE
Gebruik deze functie als de gerechten op verschillende
steunhoogten worden bereid (bijvoorbeeld vis,
groenten, pasta):
-
Kies voedsel dat dezelfde bereidingstijd vereist.
-
Het voorverwarmen van de oven is niet
noodzakelijk.
-
Verwijder het bereide gerecht en ga, indien nodig,
verder met de bereiding van het andere gerecht, zo
lang als dat nodig is.
VERWARMINGSFUNCTIE
ONDERWARMTE
Gebruik:
-
Om het bakken van vruchtencakes en kwarktaarten
af te ronden.
-
Om sauzen dikker te maken.
Gebruik de verwarmingsfunctie onderwarmte
gedurende de laatste 10 of 15 minuten van de
bereidingstijd.
Zet de keuzeknop op het gewenste symbool.
De ovenverlichting gaat aan.
• Draai de thermostaatknop met de klok mee op de
gewenste temperatuur.
Het rode indicatielampje van de thermostaat gaat branden.
• Als de gewenste temperatuur is bereikt, gaat het
rode indicatielampje van de thermostaat uit.
Na afloop van de bereiding:
• Zet de knoppen terug op de UIT-stand (
0-•
).
OVENFUNCTIES
DE OVEN INSCHAKELEN