7
Voedsel warmhouden
Zet geen hete braadpannen of pannen op het glazen oppervlak van de warmhoudlade, meteen nadat u ze
van de hete kookplaat heeft gehaald. Hierdoor kan het glazen oppervlak beschadigd raken. Doe het ovenbe-
stendige serviesgoed niet te vol, om te voorkomen dat het voedsel overloopt.
Dek het voedsel af met een hittebestendig deksel of met aluminiumfolie. Geadviseerd wordt om het voed-
sel niet langer dan een uur warm te houden.
Het apparaat is geschikt voor het warmhouden van vlees, gevogelte, vis, sauzen, groenten, bijgerechten en
soepen.
Ga als volgt te werk:
1. Plaats het ovenbestendige serviesgoed in de lade.
2. Stel de keuzeknop in op de maximale stand en verwarm het apparaat 15 minuten voor.
3. Doe het voedsel in het voorverwarmde ovenbestendige serviesgoed.
4. Sluit de lade weer.
Het controlelampje gaat branden; het apparaat verwarmt.
Uitschakelen van de verwarmingslade.
Haal het voedsel uit de lade met behulp van geschikte ovenhandschoenen of pannenlappen.
Gebruikstoepassingen
In de tabel worden verschillende gebruikstoepassingen van de verwarmingslade weergegeven. Zet de keu-
zeknop voor de functies op de gewenste stand.
Verwarm de borden voor volgens de aanwijzingen in de tabel.
Het voedsel plaatsen
Opmerking: in de meeste gevallen wordt geadviseerd het voedsel af te dekken om condensvorming te ver-
minderen, dat schadelijk kan zijn voor het apparaat.
De duur van het verwarmingstijd is afhankelijk van verschillende facturen:
- de hoeveelheid geplaatst voedsel;
- het type geplaatst voedsel;
Hierdoor kan geen exacte informatie worden gegeven over de plaatsing van het voedsel.
De duur kan aangepast worden aan uw persoonlijke voorkeuren.
Verdeel het voedsel indien mogelijk over het gehele oppervlak.
Temperatuurinstelling Voedsel Opmerking
30/40°C Delicate diepvriesproducten, bijvoorbeeld slagroomgebak,
boter, worstjes, kaas
Ontdooien
30/40°C Deeg laten rijzen Afdekken
40/50°C Diepvriesproducten, bijvoorbeeld vlees, gebak, brood Ontdooien
40/50°C Eieren warmhouden, bijvoorbeeld hardgekookte eieren,
roerei
Borden voorverwarmen, voedsel
afdekken
40/50°C Brood warmhouden Borden voorverwarmen, voedsel
afdekken
50/70°C Voedsel warmhouden Borden voorverwarmen, voedsel
afdekken
50/70°C Dranken warmhouden Borden voorverwarmen, dranken
afdekken
50/70°C Deegwaren verwarmen, bijvoorbeeld plat brood Borden voorverwarmen, voedsel
afdekken
50/70°C Hard gebak verwarmen, bijvoorbeeld kruimeldeeg Borden voorverwarmen, voedsel
afdekken
50/70°C Chocolade laten smelten Borden voorverwarmen, voedsel
verbrokkelen
50/70°C IJs laten smelten Niet afdekken, ca. 25 minuten
Max Borden voorverwarmen