IKEA OBU 228 B de handleiding

Type
de handleiding
30
NL INHOUD
INSTALLATIE
PAGINA
31
ELEKTRISCHE AANSLUITING
PAGINA
32
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
PAGINA
33
MILIEUTIPS
PAGINA
33
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE
RICHTLIJNEN
PAGINA
33
DE OVEN MET ACCESSOIRES
PAGINA
34
KOOKTABEL
PAGINA
35
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
PAGINA
36
HET OPSPOREN VAN STORINGEN
PAGINA
37
KLANTENSERVICE
PAGINA
38
54804-nl.fm5 Page 30 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
31
Technische informatie voor de
installateur
Nadat de oven uit de verpakking is
verwijderd, alvorens de aansluitingen uit te
voeren, de oven op de schuimrubberen
onderkant van polystyreen plaatsen om
schade te vermijden.
Til de oven niet aan de handgreep op. Aan de
zijkanten optillen zoals wordt getoond in de
afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat niet is beschadigd
tijdens het transport.
De afmetingen van de oven en de benodigde
inbouwruimte worden getoond in de
tegenoverstaande afbeelding.
Voor de installatie van de kookplaat, zie de
productbeschrijving van de kookplaat.
Keukenkastjes die in contact met de oven
komen, moeten hittebestendig zijn (min. 80° C).
Voer de elektrische aansluiting uit tussen de
kookplaat en de oven (zie hoofdstuk
“Elektrische aansluiting”)
Installeer de oven in de behuizing, til de oven
aan de zijkanten op en let op dat de
elektrische snoeren niet vast komen te zitten.
Voor een correcte ventilatie de aanwijzingen
voor de ventilatie-openingen in de afbeelding
opvolgen (minstens 500 x 80 mm of een
gelijkwaardige opening). Houd tevens
minstens 5 mm ruimte vrij tussen de
bovenkant van de oven en de onderste rand
van het werkblad. Deze ruimte mag niet
worden geblokkeerd door kruiselingse rails
of andere elementen.
Er moet tijdens de installatie van de oven
voor worden gezorgd dat de zijkanten de
randen op de voorkant van de behuizing of
aangrenzende laden en deuren niet raken
(zie afbeelding).
Bevestig de oven met twee schroeven aan
het keukenkastje (
A
) zoals wordt getoond.
INSTALLATIE
Geen contact
54804-nl.fm5 Page 31 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
32
Waarschuwing: Niet op de netspanning
aansluiten alvorens de oven en de
kookplaat te hebben aangesloten.
De installatie en de elektrische
aansluiting moeten worden uitgevoerd
door een gekwalificeerd vakman
overeenkomstig de instructies van de
fabrikant en de plaatselijk geldende
voorschriften.
De installateur is verantwoordelijk voor
de correcte elektrische aansluiting van de
apparatuur en de inachtneming van de
geldende veiligheidsvoorschriften.
Het apparaat moet worden aangesloten
via een meerpolige tussenschakelaar met
een afstand van min. 3 mm tussen de
contacten.
Het is wettelijk verplicht de apparatuur te
aarden.
Gebruik geen meervoudige contactdozen,
adapters of verlengkabels.
Nadat de oven is geïnstalleerd, mogen de
elektrische onderdelen niet meer
toegankelijk zijn.
Zie de afzonderlijk bij de kookplaat geleverde instructies voor de installatie.
Elektrische aansluiting tussen
verschillende modellen kookplaten en
oven.
Let op:
De afbeeldingen komen overeen met het
rechtergedeelte van de oven, van boven gezien,
als u voor de ovendeur staat.
Plaats klem
B
in de eerste openingen van
aansluitblok
C
en begin aan de linkerkant
(zoals wordt aangetoond).
Sluit het aardsnoer (
D
) van de kookplaat aan
op de oven (
E
) zoals wordt aangetoond.
Monteer tenslotte de bijbehorende
knoppen in het bedieningspaneel.
INSTALLATIE
ELEKTRISCHE AANSLUITING
B
C
B
C
B
C
4 gasbranders kookplaat: positie van de
knoppen aan de voorkant van de regelaars van
de kookplaat
3 gasbranders/1 elektrische kookplaat: positie
van de knoppen aan de voorkant van de
regelaars van de kookplaat
Kookplaat van glazen keramiek: positie van de
knoppen aan de voorkant van de regelaars van
de kookplaat
Kookplaat van glazen keramiek (met twee dubbele
kookzones): positie van de knoppen aan de
voorkant van de regelaars van de kookplaat
54804-nl.fm5 Page 32 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
33
Om optimaal gebruik te maken van de nieuwe
oven, de instructies voor de gebruiker goed
doorlezen en bewaren voor toekomstig gebruik.
Verwijder de kartonnen onderdelen en de plastic
folie die ter bescherming zijn aangebracht.
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een uur
tegen 200° C om de geur van beschermend vet
en isolatiemateriaal te verwijderen. Houd tijdens
deze procedure het raam open.
1. Verpakking
De verpakking is vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals wordt
aangegeven door het symbool ( ).
2. Producten
De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar
materiaal. Schaf de apparatuur af volgens de
plaatselijk geldende regels. Knip de netsnoeren
door zodat de apparatuur niet meer op de
stroom kan worden aangesloten.
.
Koppel de apparaten van het elektriciteitsnet
voordat u begint met
onderhoudswerkzaamheden.
Houd kinderen uit de buurt van de oven wanneer
deze in gebruik is, en vlak nadat deze is uitgezet.
Laat reparaties of aanpassingen alleen
uitvoeren door een vakman.
Verzeker dat de elektrische bedrading of
andere elektrische apparatuur in de buurt van
de kookplaat of de oven niet in contact komen
met hete onderdelen en niet vast komen te
zitten tussen de deur van de oven.
Tijdens het bereidingsproces verdampt er
water uit het voedsel. Bij alle ovens is het nodig
dat deze stoom en andere dampen worden
afgevoerd uit de ovenruimte. Om esthetische
en veiligheidsredenen hebben we besloten dat
een opening aan de onderkant van de deur de
beste oplossing is. Het kan dus voorkomen dat
u stoom naar buiten ziet komen in dit gebied
(zie afbeelding). Dit duidt niet op een storing, en
de opening kan worden schoongemaakt nadat
de deur is verwijderd, zoals verderop in dit
hoofdstuk is beschreven De oven en de
accessoires reinigen.
Het is mogelijk dat niet
alle stoom uit de oven wordt verwijderd.
Pas derhalve goed op bij het openen van de
ovendeur.
Er mogen geen zware voorwerpen op de
geopende deur worden gezet, daardoor kunnen
de ovenruimte en de scharnieren beschadigd
worden. Max. gewicht: 7 kg.
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar materiaal in de oven -
brandgevaar als de oven per ongeluk wordt
ingeschakeld.
De oven is voorzien van een
luchtkoelsysteem om te hoge temperaturen
van de voorkant van de oven en de behuizing
van het meubel te voorkomen.
Conformiteitsverklaring
Deze apparaten zijn ontworpen om in contact te
komen met levensmiddelen en zijn ontworpen in
overeenstemming met de EG-richtlijn 89/109.
Zij zijn alleen bedoeld voor het bereiden van
voedsel. Elk ander gebruik van de apparaten
(b.v. voor verwarming van de omgeving)
wordt beschouwd als oneigenlijk en mogelijk
gevaarlijk gebruik.
Deze producten zijn ontwikkeld, gefabriceerd
en op de markt gebracht in overeenstemming
met:
-
De veiligheidsdoeleinden van de
Laagspanningsrichtlijn nr. 73/23/EEG.
-
De beschermingsvereisten van de EMC-
richtlijn 89/336/EEG.
-
De vereiste van richtlijn 93/68/EEG.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE
RICHTLIJNEN
A
f
v
o
e
r
v
a
n
d
a
m
p
e
n
54804-nl.fm5 Page 33 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
34
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk
van het model (raadpleeg de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving).
Opvangbak
De opvangbak is bedoeld om vet en
voedseldeeltjes te verzamelen als het onder het
rooster wordt geplaatst; hij kan ook worden
gebruikt als bakplaat om vlees, kip en vis met of
zonder groenten te bereiden. Om vetspetters en
rook te voorkomen is het raadzaam een beetje
water in de opvangbak te gieten als het onder het
rooster wordt geplaatst.
Bakplaat
Voor het bereiden van koekjes, schuimgebak en
pizza's.
Rooster
Het rooster kan worden gebruikt voor het grillen
van voedsel of als ondersteuning van bakplaten,
cakevormen en andere bereidingsschalen. Het
rooster kan in iedere steun worden bevestigd.
Katalytische platen (afhankelijk van het
model)
De katalytische platen bevatten een
microporeuze laag die vetspetters absorbeert.
Wij raden aan de oven iedere keer te reinigen als
zeer vet voedsel wordt bereid.
1.
Om de oven te reinigen deze leeg tot 200° C
verwarmen en ongeveer een uur aan laten
staan.
2.
Als de oven is afgekoeld, indien nodig met
een vochtige spons voedselresten
verwijderen.
Gebruik geen schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische
laag van email beschadigen.
Spit (afhankelijk van het model)
Gebruik het spit zoals wordt aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving.
Set grillpannen (afhankelijk van het model)
Het rooster kan op twee verschillende hoogtes
worden gezet.
In stand (
1
) is het 1 cm dichterbij het
verwarmingselement dan in stand (
2
).
.
DE OVEN MET ACCESSOIRES
54804-nl.fm5 Page 34 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
35
N.B: De ovenfuncties zijn afhankelijk van het model: raadpleeg de productbeschrijving.
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn: De
ovenfuncties zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de productbeschrijving.
KOOKTABEL
Voedsel Statische functie Functie van de ventilator Gebak
Temp.
°C
Steunhoogte
vanaf de
onderkant
Bereid-
ingstijd
(Min.)
Temp.
°C
Steunhoogte
vanaf de
onderkant
Bereid-
ingstijd
(Min.)
Temp.
°C
Steunhoogt
e vanaf de
onderkant
Bereid-
ingstijd
(Min.)
Vlees
Lamsvlees (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Geitenvlees (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Schapenvlees (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Kalfsvlees(1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 175 2 70-80
Rundvlees (1 Kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Varkensvlees (1 Kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Konijn (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 3 75-85 180 2 70-80
Kip (1 Kg) 220 2 65-75 200 2 60-70 200 2 55-65
Kalkoen(3Kg) 220 2
140-
160
200 2
130-
150
180 2
120-
140
Gans (2 Kg) 220 2
100-
120
200 2 90-100 200 2 85-95
Eend (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 200 2 70-80
Vis (~ 1 kg)
Brasem 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Baars 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Zalm 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Tonijn 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Forel 200 2 45-55 180 3 40-50 170 2 40-50
Visfilets (kg. 1)
Zwaardvis 200 2 45-55 180 3 35-45 170 2 30-40
Tonijn 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Zalm 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Kabeljauw 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Visfilet 200 2 40-50 180 3 30-35 170 2 30-40
Groenten
Gevulde paprika's 200 2 40-50 180 2 40-50 170 2 45-55
Gevulde tomaten 200 2 60-70 180 3 55-65 180 2 50-60
Gebakken
aardappelen
200 2 60-70 200 3 55-65 190 2 55-65
Gegratineerd 200 2 70-80 200 3 65-75 190 2 60-70
Desserts etc.
Taarten 160 2 35-45 150 3 30-40 150 2 40-50
Taart met vulling
(fruit - kaas)
180 2 40-50 160 3 45-55 160 2 45-55
Gebak 180 2 40-50 160 3 45-55 170 2 40-50
Appelstrudel 200 2 45-55 190 3 45-50 180 2 45-55
Koekjes 180 2 30-40 150 1-3 25-35 140 2-4 20-30
Soesjes 180 2 30-35 170 2-3 30-40 170 2-4 30-35
Pasteien 180 2 50-60 160 3 45-55 170 2 50-60
Brood 250 2 50-60 220 2 50-60 220 2 50-60
Pizza 250 2 20-30 250 1-3 30-40 250 2 20-30
Lasagne 220 2 35-45 200 3 35-45 190 2 35-45
Pasteitjes 225 2 15-20 200 1-3 15-20 190 2-4 15-20
Soufflé 200 2 40-50 180 2 45-55 180 2 40-50
54804-nl.fm5 Page 35 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
36
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De
ovenfuncties zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de productbeschrijving.
Als u klaar bent met het bereiden van het
voedsel, wachten tot de oven is afgekoeld en
hem vervolgens schoonmaken om
aankoeken van bakresten te vermijden.
Als voedselresten vastzitten, een
ovenreiniger gebruiken en de instructies op
de verpakking ervan opvolgen.
Reinig de buitenkant van de oven met een
spons en warm water.
Gebruik geen schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om
het venster van de ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of
met de hand met een ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd is gebruikt voor
bereiding van gerechten op verschillende
steunhoogten (vooral voedsel met een hoog
watergehalte zoals pizza's, gevulde groenten
etc.) kan er condens ontstaan op de
deurverzegeling. Als de oven is afgekoeld,
eventuele condens met een doek of een
spons verwijderen.
KOOKTABEL
Voedsel Grill Grill - Ventilator
Temp.
°C
Steunhoogte
vanaf de
onderkant
Bereidingstijd
(Min.)
Temp.
°C
Steunhoogte
vanaf de
onderkant
Bereidingstijd
(Min.)
Lendestuk 250 4 20-30 225 3 30-40
Koteletten 250 4 15-20 225 3 20-40
Worstjes 250 4 20-30 225 3 30-40
Varkenskarbonade 250 4 20-30 225 3 30-40
Vis 225 4 15-25 220 3 20-30
Kippenbouten 225 4 15-25 200 3 25-35
Kebab 225 4 20-30 200 3 35-45
Magere varkensribbetjes 225 4 30-40 200 3 40-50
Halve kip 225 3 35-45 200 3 40-50
Hele kip - - - 200 3 60-70
Braadstuk (varkensvlees,
rundvlees, kalfsvlees) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Eend - - - 180 2 90-120
Lamspoot - - - 200 2 80-90
Rosbief - - - 200 2 50-60
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
54804-nl.fm5 Page 36 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
37
De ovendeur verwijderen (voor reiniging)
1.
Open de ovendeur.
2.
Duw de scharniervergrendeling (
A
) naar
voren.
3.
Til de vergrendelingen omhoog totdat ze
loskomen en verwijder de deur.
4. Waarschuwing: Let erop dat u tijdens het
reinigen van de oven niet de steunen van
de scharniervergrendelingen losmaakt.
5.
Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit
om de deur weer terug te plaatsen.
Het verwarmingselement verwijderen om de
bovenkant in de oven schoon te maken
(afhankelijk van het model)
Reinig de oven pas als deze is afgekoeld.
1.
Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver
mogelijk naar beneden brengen.
2.
Reinig de bovenkant in de oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het ovenlampje vervangen
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Draai het beschermkapje van het lampje af.
3.
Vervang het lampje (zie N.B.).
4.
Plaats het beschermkapje terug.
5.
Steek de stekker weer in het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant vervangen
(afhankelijk van het model)
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Verwijder het rooster aan de linkerzijkant.
3.
Gebruik een schroevendraaier om het
beschermkapje van het lampje op te lichten.
4.
Vervang het lampje (zie N.B.).
5.
Plaats het beschermkapje terug en duw het
tegen de ovenwand totdat het vastklikt.
6.
Plaats het zijrooster terug.
7.
Sluit het apparaat weer aan op de
netvoeding.
N.B:
Gebruik alleen lampjes van 25 W 230 V, type
E-14, T300°C, verkrijgbaar bij de Klantenservice.
.
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en vervolgens weer in
om te bekijken of dit het probleem oplost.
Controleer of de kookplaat stroom krijgt.
Staat de keuzeknop van de oven op 0, ?
Controleer of de temperatuur en de functie
zijn ingesteld.
Als het elektronische display van de
programmeerknop de mededeling OFF
weergeeft (afhankelijk van het model), op
een willekeurige toets drukken om de oven te
herstellen en de klok instellen.
Controleer of de mechanische
programmeerknop (afhankelijk van model) is
ingesteld op .
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
HET OPSPOREN VAN STORINGEN
54804-nl.fm5 Page 37 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
38
Voordat u contact opneemt met de
Klantenservice:
1.
Probeer of u het probleem zelf kunt
verhelpen
(zie Het opsporen van storingen).
2.
Het apparaat uit- en weer inschakelen om te
kijken of de storing blijft optreden.
Als dit niet helpt, contact opnemen met de
dichtstbijzijnde klantenservice.
Houd de volgende informatie bij de hand:
een korte beschrijving van de storing,
het type en het model,
het servicenummer (nummer achter het
woord Service op het typeplaatje) bevindt
zich aan de rechterkant van de opening in de
oven (zichtbaar als de deur open is) De
servicenummers staan ook vermeld in het
garantieboekje,
uw adres en telefoonnummer.
Voor reparaties onder garantie dient u zich altijd
te wenden tot
door de fabrikant gemachtigde
servicecentra,
zoals in de garantievoorwaarden
wordt aangegeven.
In het geval dat u de reparatie laat uitvoeren
door technici die niet behoren tot een door de
fabrikant gemachtigd servicecentrum,
dient u
zich een bewijs van de verrichte
werkzaamheden te laten afgeven en zich ervan
te verzekeren dat de gebruikte onderdelen
originele onderdelen van de fabrikant zijn.
Volg deze basisregels als garantie voor de
kwaliteit en de veiligheid van het produkt.
KLANTENSERVICE
54804-nl.fm5 Page 38 Thursday, April 5, 2001 5:56 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

IKEA OBU 228 B de handleiding

Type
de handleiding