Tabellen/Tips
118
Praktische tips voor het gebruik
Algemeen
- Laat de levensmiddelen na uitschakelen van het apparaat nog enkele
minuten staan (standtijd).
- Verpakkingen van aluminiumfolie, metaal enz. verwijderen voordat u
de levensmiddelen gaat bereiden.
- Metalen voorwerpen moeten minstens 2 cm van de wanden van de
ovenruimte en van de ovendeur verwijderd blijven. Anders kunnen er
vonken overslaan, waardoor het apparaat beschadigd kan worden.
Koken
- Levensmiddelen altijd afdekken met voor de magnetron geschikt mate-
riaal. Als u een korstje wenst, niet afdekken.
- Gekoelde of bevroren levensmiddelen hebben een langere kooktijd
nodig.
- Gerechten met saus af en toe omroeren.
- Groenten met een stevige structuur, zoals worteltjes, erwten en bloem-
kool, met water koken.
- Groenten met een zachte structuur, zoals paddestoelen, paprika of
tomaten zonder vloeistof koken.
- Grote stukken na ongeveer de helft van de kooktijd omkeren.
- Groente zo veel mogelijk in even grote stukken snijden.
Ontdooien van vlees, gevogelte, vis
- De bevroren, uitgepakte levensmiddelen op een omgekeerd bordje met
een bakje eronder of op een ontdooirooster leggen, zodat het ontdooi-
vocht kan weglopen.
- Na de helft van de ontdooitijd de levensmiddelen omkeren, indien
mogelijk reeds ontdooide stukken weghalen.
Ontdooien van boter, gebak, kwark
- Niet volledig in de oven, maar bij kamertemperatuur laten ontdooien.
Daardoor wordt het resultaat gelijkmatiger. Verpakkingen van metaal
of aluminiumfolie vóór het ontdooien geheel verwijderen.
Ontdooien van fruit en groente
- Fruit en groente die rauw moeten worden verwerkt, niet volledig in de
oven, maar bij kamertemperatuur laten ontdooien.
- Fruit en groente die moeten worden gekookt, kunt u direct op een hoger
magnetronvermogen koken, zonder dat ze eerst zijn ontdooid.
i