Zanussi bm 902 ne Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

1
GEBRUIKSAANWIJZING
NL
OVENKOMBINATIE
HETE-LUCHT
MICROGOLFOVEN
BM 902
2
ALGEMENE WAARSCHUWINGEN EN ADVIEZEN
Het is uiterst belangrijk bij het apparaat behorende instructieboekje bewaard blijft. Zou het apparaat
door u aan iemand anders gegeven of worden verkocht, of zou het apparaat in het huis van waaruit
u verhuist achterblijven, dan dient de nieuwe gebruik(st)er over het instructieboekje en de daarin
opgenomen waarschuwingen te kunnen beschikken. DEZE WAARSCHUWINGEN ZIJN BEDOELD VOOR
UW EN ANDERMANS VEILIGHEID. U WORDT GEACHT ZE GELEZEN TE HEBBEN, ALVORENS U HET
APPARAAT INSTALLEERT EN/OF IN GEBRUIK NEEMT.
Dit apparaat is bedoeld voor het gebruik door
volwassenen. Het is gevaarlijk om kinderen het apparaat
te laten bedienen of als speelgoed te laten gebruiken.
Het is gevaarlijk om, in welke vorm dan ook, dit apparaat
of eigenschappen daarvan te veranderen. Mocht uw
apparaat zijn beschadigd, waarschuw dan uw dealer voor
het te gebruiken.
Een eventueel noodzakelijke wijziging van de
elektriciteitsvoorziening ten behoeve van de installatie
van dit apparaat, dient eveneens door een erkend
installateur te worden te worden uitgevoerd.
Na installatie moet de oven, zonder gerechten erin, cir-
ca 30 minuten op de hoogste temperatuurworden
verwarmd. Tijdens de eerste minuten zal rook met een
onaangename geur ontstaan. Dit wordt veroorzaakt door
het isolatiemateriaal en vettige restanten uit het
produktieproces.
Laat vervolgens de oven afkoelen en maak de oven
schoon met heet water en een noet agressief middel.
De accessoires (het ovenrek en de afdruipschaal)
moeten worden afgewassen voor het eerste gebruik.
Wees voorzichtig met ovenreinigers; spuit nooit op het
vetfilter (indien aanweizig), de elementen en de
thermostaatleiding. Gebruik altijd ovenwanten voor het
uit de oven nemen van hete schalen of pannen.
Afdruipend vet tijdens het roosteren of grillen kunt u
opvangen in de afdruipschaal met een laagje water erin;
dit voorkomt rookvorming en het inbranden van
vetdruppels. Zorg ervoor, dat bij gebruik van olie of vet,
de e niet oververhit raken in de oven, dat kan brand
veroorzaken.
In de oven wordt met temperaturen gewerkt tussen de
50 °C en 250 °C. Let dus op dat de schalen, pannen enz.
hiertegen bestand zijn.
Als bij het in de oven zetten van etenswaren, olie of vet
wordt gemorst, verwijder dat dan voor het aanzetten van
de oven. Dit om te voorkomen dat de produkten naar rook
gaan smaken. Bovendien vermindert u het risico van
brand in de oven.
Verwijder tijdens het gebruik alle niet nodige schalen en/
of rekken. Dit komt de juistheid van de genoemde
temperatuur in het recept ten goede.
Gebruik de oven niet als opbergplaats.
Het ontstaan van condens op de ovenruit of de wanden
heeft geen invloed op het resultaat. Verwijder de
condens na gebruik van de oven.
Laat de oven altijd afkoelen voordat u hem schoonmaakt,
zorg er bovendien voor dat de oven afgekoppeld is door
de steker uit het stopcontact te halen, zeker bij
onderhoud van de oven.
Houd tijdens het in gebruik zijn van de oven kinderen uit
de buurt. Ook na het uitschakelen van de stroomtoevoer
blijft de ovendeur nog lange tijd heet.
Laat geen snoer van een ander elektrisch apparaat langs
de hete ovendeur hangen of tussen de deur komen.
Verzeker u ervan dat de oven niet op het aansluitsnoer
staat.
Tracht in geen geval een storing of een defect zelf te
repareren. Reparaties welke niet door deskundige
personen worden uitgevoerd, kunnen tot schade of letsel
leiden.
Laat inspectie- en/of herstelwarkzaamheden uitvoeren
door ELGROEP SERVICE en laat geen andere dan
originele DISTRIPARTS inderdelen plaatsen.
Controleer altijd, of de oven tijdens het niet
in gebruik zijn, uit staat. De keuzeknop en de
thermostaatknop op «0».
3
INHOUDSOPGAVE
Dit Toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische
vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Italie)
Algemene Waarschuwingen en
adviezen
Aanwijzingen voor de Installateur
Waarschuwingen en adviezen 2
Bediening en gebruik hete-lucht oven 3
Bediening en gebruik 4
Elektronische programmaklok 5
Eigenschappen van de dubbele oven 7
Praktische tips microgolfoven 7
Traditioneel koken en koken met hete lucht 8
Vorbeelden bakken met hete lucht of
onder/bovenwarmte 9
Vorbeelden braden met hete lucht of
onder/bovenwarmte 10
Onderhoud 12
Ovenverlichting 12
Bediening en gebruik microgolfoven 13
Het schoonmaken en onderhoud 14
Enkele tips... 15
Technische gegevens 16
Waarschuwingen voor de installateur 17
Inbouwaanwijzigingen 18
Het vastzetten van de oven 19
4
BEDIENING EN GEBRUIK HETE-LUCHTOVEN
1. Elektronische Programmaklok
2. Thermostaatlampje
3. Lampje "microgolfoven in gebruik"
4. Functieschakelaar
5. Thermostaatknop
6. Tijdinstellingsknop
7. Vermogenschakelaar
8. Starttoes microgolfoven
PROGRAMMAKLOK
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 1
FUNCTIEKNOP
THERMOSTAATKNOP
Fig. 2
TIJDZETTING
Fig. 5
VERMOGENSCHAKELAAR
0
0
10
- +
FORNO MULTIFUNZIONEFORNO MICROONDEPROGRAMMATORE START
0
FO 0347
100
150
200
MAX
50
FO 0348
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
AEDCB
FO 0438
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
01
0
2
0
3
0
4
0
5
0
6
FO 0467
10
1
2
5
7
FO 2544
123
4
5678
5
BEDIENING EN GEBRUIK
In alle gevallen gebeurt het bakken, braden
en grillen met gesloten deur.
Het openen van de deur geschiedt door de
ovenhandgreep naar u toe te trekken.
Om het beste resultaat te krijgen is het aan te bevelen
onderstaande goed te lezen.
1
- PROGRAMMAKLOK (Fig. 3)
Met de programmaklok is het mogelijk de oven van te
voren bepaalde tijden, zelfstandig in-en uit laten
schakelen.
2 - THERMOSTAAT CONTROLELAMPJE
Het lampje licht op zodra het verwarmingselement van
de onderste oven aan is en gaat uit zodra de
temperatuurregelaar het element UIT-schakelt.
3 - MICROGOLFOVENLAMPE
Het lampje licht op bij het gebruik van de microgolfoven.
4 - FUNCTIESCHKELAAR
(Fig. 1)
Met deze knop kiest u de gewenste functie:
Ovenverlichting aan
Boven- en Onderelement aan
Bovenelement aan
Onderelement aan
Buitenste Grill-element aan
Beide Grill-elementen aan
Grill-element en ventilator afwisselend aan
Hete-luchtsysteem aan
Ontdooien
5 - THERMOSTAATKNOP
(Fig. 2)
Door het verdraaien van de knop kiest u de gewenste
temperatuur tussen de 50 °C en 250 °C.
6 - TIJDINSTELLINGSNKNOP
(Fig. 4)
Hiermee stelt u de gewenste tijd in van de microgolfoven.
7
- VERMOGENSCHAKELAAR (Fig. 5)
Met deze knop kunt u het gewenste vermogen van de
microgolfoven instellen.
8 - STARTTOES
Hiermee start u, nadat u het vermogen en de tijsduur
hebt ingesteld, de werking van de oven.
BEVEILIGINGSTHERMOSTAAT
Voor de veiligheid van de gebruiker is de oven voorzien
van een beveiligingsthermostaat.
Bij een eventueel optredend defect aan de
temperatuurregelaar schakelt deze thermostaat de
verwarming uit en pas weer in als de temperatuur
voldoende is gedaald.
Bij uitschakelen door onjuist gebruik van de oven is het
voldoende te wachten tot de oven afgekoeld is: er is geen
defect.
Bij uitschakelen zonder duidelijke oorzaak gelieve u de
servicedienst te waarschuwen.
KOELVENTILATOR
De oven is uitgerust met een koelventilator welke de
elektrische schakeldelen, de bedieningsknoppen en de
deurgreep tijdens de werking koelt.
het in- en uitschakelen gebeurt automatisch zodra de
functieschakelaar of de timerknop van de microgolfoven
bediend worden.
Teneinde oververhitting te vermijden blijft, na het
uitschakelen van de oven, de koelventilator draaien tot
de temperatuur voldoende is gedaald.
Laat na het bakken de oven nog even doorwerken met
de thermostaatknop op de uitstand ter verwijdering van
stoom en luchtjes.
6
ELEKTRONISCHE PROGRAMMAKLOK
TIJDELIJKE
STROOMONDERBREKING
In dat geval verliest de programmaklok alle gegevens
(dagelijkse tijd, ingestelde of ingeschakelde
programma's). Zodra het apparaat weer wordt
gevoed knipperen de cijfers in het venster en geven
00.00 aan. De klok dient opnieuw te worden
ingesteld.
Instelling
kooktijdtoets B
Einde
kooktijdtoets C
Handbedieningstoets D
knop plus of min
instellen E
Automatische
instelling aan
Programma in
werkingslampje
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
AEDCB
Het instellen van de dagelijke tijd
(24 uur)
Druk tegelijkertijd op de toetsjes A
en B en stel vervolgens de tijd van de
dag in met draaiknop E.
Handbediening
Om de oven hadmatig te regelen moet
toetsje D worden ingedrukt.
Het gebruik als kookwekker
De programmaklok kan gebruikt worden als uitschakelklok.
Houdt toetsje A ingedrukt, stel met E
de verlangde tijdsduur in tot max. 23
uur en 59 min. Na deze tijd ingesteld
te hebben komt de dagelijkse tijd
weer in beeld. Na afloop van de
ingestelde tijd waarschuwt een
geluidssignal gedurende ongeveer 2
minuten dat de oven uitgezet kan
worden. Het geluidssignal kan worden uitgezet kan worden.
Het geluidssignal kan worden uitgezet door op toetsje A
te drukken.
Het instellen van de kooktijd
Houdt toets B ingedrukt, stel met toetsje E de gewenste
tijdsduur in. Het AUTO signaal
verschijnt rechts in beeld. Kies nu de
gewenste functie en stel de
temperatuur in. Na afloop van de
ingestelde tijd waarschuwt een signal
gedurende ongeveer 2 minuten de
oven uitgezet kan worden. Het
geluidssignal kan worden uitgezet
door op toetsje A te drukken.
Het automatisch gebruik
Houdt toets B ingedrukt, stel met
toetsje E de gewenste tijdsduur in.
Houdt dan toetsje C in gedrukt en zet
met toetje E de klok op de gewenste
einde kooktijd. Stel dan de fuktie en
de temperatuur in. Het
temperatuurlampje en verlichting van
de oven blijven uit tot de oven
inschakelt. Na afloop van de
ingestelde tijd waarschuwt een
geluidssignal gedurende ongeveer 2
minuten, trwijl tegelijkertijd het woord
AUTO oplicht. De oven werkt nu niet
meer. Zet de knoppen van de oven
weer op de nulstand. Het geluidssignal kan worden
uitgezet door op toetsje A te drukken.
Dag- en kooktijdinstelling
Uitzetten van het signaal A
- +
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
- +
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
- +
- +
A
U
T
O
A
U
T
O
7
EIGENSCHAPPEN VAN DE DUBBELE OVEN
Het apparaat is samengesteld uit twee ovens, het
bovenste deel is een microgolfoven (Magnetron), die u
het plezier geeft van snelheid en compaktheid van een
microgolfoven.
Lees echter zeer goed de gebruiksaanwijzing om het
volle plezer en gebruik van dit deel te behalen.
Microgolfkoken stelt u in staat te koken, op te warmen,
sudderen, ontdooien, en warmhouden en dat in een korte
tijd.
Omdat microgolfkoken "koud" koken is, zijn de
ovenbinnenkant en de gebruikte schalen gemakkelijk
schoon te maken. Basis kooktechnieken zijn net zo
belangrijk bij micrigolfkoken als bij conventioneel koken.
Neem dus de tijd ervoor om er vertrouwd mee te worden.
Begin met iets eenvoudings, verwarm een kopje water
gedurende 1-2 minuten in de hoogste stand, open de
deur af en toe om de temperatuur te controleren. Probeer
eens een maaltijd op een verdeelbord te verwarmen, dat
neemt 2-3 minuten in beslag, kijk naar de stoomvorming
en voel aan het eten om uit te vinden wanneer de spijzen
voor u warm genoeg zijn. Als u aan het koken bent, open
eens de deur om het resultaat te controleren.
U kunt altijd tijd toevoegen tot u het gewenste resultaat
heeft bereikt.
Het onderste gedeelte is uitgevoerd met twee systemen
en stelt u in staat zelf te kiezen.
Een korte omschrjving van het gebruik wordt verderop in
de gebruiksaanwijzing gegeven.
PRAKTISCHE TIPS MICROGOLFOVEN
Gebruik de oven nooit wanneer hij leeg is.
Houd de oven schoon, probeer morsen te voorkomen en
reinig ook de ruimte onder het glazen plateau en de
binnekant van de deur.
Houd dieren altijd weg bij de microgolfoven. Etenswaren
welke zijn voorzien van een omhulsel of schil, bijv.
aarappelen of worstjes, dient u lek te prikken met een
vork. Kook nooit eieren in de microgolfoven, deze kunnen
exploderen.
Laat de deur van de oven op een kier staan als hij
gedurende lange tijd niet wordt gebruikt. Gebruik geen
metalen decoraties of plastic schalen. Bepaalde plastics
kunnen smelten en vervormen door de warmte van het
voedsel.
Gebruik ruime en bij voorkeur ronde of ovale schalen met
een deksel.
Dek het voedsel tijdens de bereiding af. Gebruik hiervoor
een glazen deksel, een bord of vetvrij papier.
Brood en gebak kunt u direct in een broodmandje of op
keukenpapier ontdooiien.
Indien etenswaren in een diepvriesverpakking zoals bijv.
een plastic zak worden opgewarmd, dient u deze te
openen. U mag geen verpakkingen gebruiken die
voorzien zijn van metaal of metalen decoraties. Verwijder
metalen clips, aluminiumfolie, etc. U kunt kleinere
stukken aluminiumfolie gebruiken voor het afdekken van
kwetsbare delen van bijv. een kippepootje.
Snij bij voorkeur het voedsel in gelijke stukken. Plaats
hetgeen u wilt bereiden midden in de oven. Roeren of
keren van het voedsel is een goede manier om tot een
gelijkmatiger warmteverdeling te komen.
Kies altijd een kortere bereidingstijd dan in het recept
wordt aanbevolen. Het is beter om, indien nodig, extra
tijd toe te voegen dan om de bereiding te lang laten
duren. Hoe groter de hoeveelheid des te langer de
bereidingstijd. Gebruik geen of weinig water. Bepaalde
gerechten hebben slechts weinig vocht nodig. Verminder
de hoeveelheid zout en kruiden, aangezien er geen
smaak verloren gaat in het kookvocht.
Zout absorbeert water en kan daardoor het resultaat
beïnvloeden. Voeg kruiden achteraf toe.
Laat het voedsel enkele minuten staan zodat de warmte
over het voedsel kan worden verdeeld.
Gebruik ovenwanten wanneer u iets uit de oven pakt. Het
opgewarmde voedsel kan ervoor zorgen dat de schaal
erg warm wordt.
U mag de deur tussentijds openen, bijv. om te
controleren of te roeren.
Gebruik de microgolfoven alleen voor het bereiden van
voedsel.
Gebruik de ovenruimte niet als opslagplaats.
8
TRADITIONEEL KOKEN EN KOKEN MET HETE-LUCHT
Door keuze uit meerdere vervarmingssystemen zijn met deze oven de best mogelijke
resultaten te bereiken.
CONVENTIONEEL GEBRUIK
Warmte komt van onder en van boven, zodat u normal
de middelste geleiderrichels gebruikt.
Heeft het gerecht meer warmte van boven dan van
onderen nodig, gebruik dan de hoger liggende richels en
omgekeerd.
Het bakken en braden op konventionele wijze.
Draai de functieschakelaar op
. Stel de gewenste
temperatuur in met de thermostaatknop (van 50 °C tot
maximaal 250 °C).Voor gratinieren van de gerechten
gebruikt u de stand waarbij alleen het bovenelement
aan is. Indien alleen onderwarmte gewenst is gebruikt u
alleen het onderelement .
KOKEN MET HETE-LUCHT
Draai de functieschakelaar op . Stel de gewenste
temperatuur in met de thermostaatknop.
De ventilator van het hete-luchtsysteem zorgt ervoor da
de gehele ovenruimte wordt verwarmd en geeft daarom
de gelegenheid meerdere gerechten tegelijkertijd te
bereiden. Indien u twee maaltijden tegelijkertijd wilt
bereiden dan adviseren wij u richel een en drie te
gebruiken (Fig. 6)
ONTDOOIEN
Voor het ontdooien van diepvriesprodukten zet alleen de
circulatieventilator aan, de circulerende lucht ontdooit
het produkt sneller dan op het aanrecht. De thermostaat
dient in de uitstand
te staan.
GEBAK
Gebak vergt doorgans een matige temperatuur (150 -
200°C) en voorverwarmen van de oven van 10 minuten.
De adviestabel gaat er van uit dat u voorverwarmd hebt.
Open tijdens het bakken de ovendeur niet voordat
tenminste 3/4 van de baktijd is verstreken.
Gebak dat gegarneerd wordt na ongeveer 2/3 van de
baktijd garneren en dan afbakken. De resterende baktijd
hangt af van soort en hoeveelheid garnituur.
Roerdeeg moet moeilijk van de lepel gaan, omdat anders
door teveel vocht de baktijd te lang wordt.
Bij het bakken van koekjes op twee platen moet, als u
het hete-luchtsysteem gebruikt, een richel ertussen
worden vrijgelaten.
VLEES BRADEN
Een stuk vlees moet liefst niet minder dan 1 kg wegen,
omdat kleine stukken snel kunnen uitdrogen.
Rood vlees dat van buiten gaar maar van binnen rose of
rood moet blijven, vergt een hoge temperatuur (200°C).
Licht gekleurd vlees en vis daarentegen doorgaans een
lagere temperatuur (150-175 °C). Sauzen kunt u alleen
bij een korte braadtijd direct toevoegen. In andere
gevallen eerst enige tijd braden en de saus tijdens de
nog resterende braadtijd toevoegen.
Of het vlees gaar is probeert u met een lepel: laat het
vlees bijna niet indrukken dan is het gaar.
Bij braden direct op het rooster adviseren wij u de
braadschaal, als opvangschaal voor vet, in de onderste
richel te schuiven. Doe er wat water in om verbranding
van het vet te voorkomen.
Het rooster kan op twee manieren in de richels worden
geschoven (Fig. 6)
Laat vlees na het braden tenminste 15 minuten staan
alvorens het aan te snijden. U voorkomt daarmee het
verloren gaan van een deel van het vleesnat.
GRILLEREN
Vrijwel alle vleessoorten, behalve gehakt en bepaald
mager wild, kunnen worden gegrilleerd. Wij adviseren u
vlees of vis aan beide kanten met wat olijfolie in te
smeren en op het rooster te leggen. Schuif de
braadschaal als lekschaal in de onderste richel, met wat
water erin.
De kleinstand is bijzonder geschikt voor het grillen van
steaks, worstjes, saté, toast en dergelijke.
De grootstand is bestemd voor het gelijktijdig grillen van
meerdere stukken vlees of een gemengde vlessschotel.
Keer het vlees af en toe om.
GRILLEREN MET HETE-LUCHT
De snel circulerende hete lucht zorgt ervoor, dat het
vlees aan alle kanten tegelijk dichtschroeit.
Stel de gewenste temperatuur in met de thermostaat-
knop (maximaal 200 °C).
Fig. 6
Grilleren doet u met gesloten deur.
FO 0335
FO 0336
9
VORBEELDEN BAKKEN MET HETE LUCHT OF ONDER/
BOVENWARMTE
NOOT:
De tabel is slechts een richtlijn. Samenstelling en bereidingswijze van het deeg hebben invloed op de benodigde
temperatuur en baktijd. Ook het plaatsen van de vorm op de eerste of twede richel kan daarbij van invloed zijn.
ROERDEEG
Cake 150-160 60-70 min. 160-175 1 of 2
Tulband 150-160 60-70 min. 160-175 1 of 2
Cake in vormpjes 150-160 25-30 min. 160-175 2 of 3
Appelcake ca. 140 70-80 min. ca. 150 1 of 2
Schwarzwälder cake 160-175 55-65 min. 175-200 1 of 2
Marmercake 150-160 60-70 min. 160-175 1 of 2
KLOPDEEG
Mokkataart 24 cm ø 160-175 30-40 min. 175-200 1 of 2
Zwitserse rol 180-200 10-15 min. 200-225 2 of 3
Petit four 160-175 25-30 min. 175-200 2 of 3
Slagroomtaart 24 cm ø 160-175 30-40 min. 175-200 1 of 2
Moskovisch gebak 160-175 25-30 min. 175-200 2 of 3
KNEEDDEEG
Zandkoekjes 140-150 15-20 min. 150-175 2 of 3
Pindakoekjes 140-150 15-20 min. 150-175 2 of 3
Harde Wenertjes 140-150 15-20 min. 150-175 2 of 3
Vruchtenschuifjes 140-150 20-30 min. 150-175 2 of 3
Boterkoek 160-175 30-40 min. 175-200 1 of 2
Appeltaart 160-175 55-65 min. 175-200 1 of 2
ROLDEEG
Banketstaaf 180-200 35-45 min. 200-225 2 of 3
Saucijzenbroodjes 180-200 35-45 min. 200-225 2 of 3
Pasteitjes 180-200 15-20 min. 200-225 2 of 3
Pizza 200-225 20-25 min. 225-250 2 of 3
Appelcarré's 180-200 35-45 min. 200-225 2 of 3
SPUITDEEG
Spritskoekjes 140-150 20-25 min. 150-175 2 of 3
Katte tongen 140-150 15-20 min. 150-175 2 of 3
Soezen 180-200 25-30 min. 200-225 2 of 3
Kaasbolletjes 180-200 15-20 min. 150-175 2 of 3
GISTDEEG
Brood 200-225 ca. 30 min. 225-250 1 of 2
Krentebrood 180-200 ca. 40 min. 225-250 1 of 2
Kerstbrood 180-200 ca. 30 min. 200-225 2 of 3
Kleine Brodjes 180-200 ca. 15 min. 200-225 2 of 3
Vlaai 200-225 ca. 20 min. 225-250 2 of 3
GEBAKSOORT
Onder -en bovenwarmte
Hete lucht
Temp. in
°C
Tijd
Temp. in
°C
4
3
2
1
Richel van
onder
10
VORBEELDEN BRADEN MET HETE LUCHT OF ONDER/
BOVENWARMTE
DIVERSE VLEESSORTEN
Filet, rosbief, per cm hoogte 175 1 10-15 min.* 200 3
Rund, kalf, verken, per cm hoogte
160-170 1 15-18 min.* 175 2
Gehakt cirka 750 g 200 1 35-50 min. 180-200 2
SCHNITZELS, WORSTJES
Worstjes 220 3 6-8 min.
Schnitzel 220 3 13-15 min.
Kotelet 220 3 14-16 min.
Frikandellen 220 3 15-20 min.
Lever 250 3 6-10 min.
Kipschnitzel 220 3 15-20 min.
VIS
Stoven stuk, van 1 - 1.5 kg 175-200 1 40-50 min. 175-200 1
Braden, stuk va 1 - 1.5 kg 200-225 1 35-45 min. 200-225 2
Filets, forellen 200-225 3 15-20 min.
TAM DE VOGELTE
Eend 1.5 - 2 kg 160 1 90-150 min. 180 2
Gans 3 kg 160 1 150-210 min. 180 1
Kip 1 kg 170 1 45-60 min. 200 2
Gevulde kalkoen 5 kg 160 1 240 min. 160-175 1
WILD EN WILD GEVOGELTE
Haas 2 kg 170 1 60-90 min. 200 2
Ree 2 kg 160-175 1 90-150 min. 200 2
Hert 2 kg 160-175 1 90-18 0 min. 200 2
Fazant, wilde eend 170-180 1 35-60 min.
ONTDOOIEN
Grote stukken 2 kg tot 50 3
Kip tot 80 3
VLEESSOORT
Temp. in
°C
Richel van
onder
4
3
2
1
Tijd
Temp. in
°C
Richel van
onder
4
3
2
1
NOOT:
De tabel is slechts een richtlijn. Kwaliteit en grootte of vorm van het vlees hebben invloed op de benodigde temperatuur
en baktijd.
* betekent: voorverwarmen
Tabella n. 1
VOORBEELDEN GRILLEREN MET HETE LUCHT
Gerecht Hoeveelheid Richel Tempertuur Tijd
in kg van onder in °C
Varkensfrikandeau 1,5 2 170 150 min.
Rosbief 1,5 3 220 45 min.
Kip 1,2 2 190 75 min.
Onder -en bovenwarmte
Hete lucht
11
Tabella n. 1
VOORBEELDEN GRILLEREN GRILL - GROOTVLAKGRILL
HOEVELHEID PLAATS EN INSTELLING BENOEDIGDE TIJDSDUUR
Aantal Totaal Richel Temp. Voor de Voor de
gewicht van onder in °C bovenkant onderkant
Briefstuk 4 800 gram 4 max. 10 min. 8 min.
Kotelet 4 600 gram 4 max. 12 min. 8 min.
Worsrjes 8 500 gram 4 max. 10 min. 6 min.
Kip in stukken 6 800 gram 3 max. 30 min. 20 min.
Saté en dergelijke spiezen 400 gram 4 max. 12 min. 10 min.
Kipperborst 4 500 gram 4 max. 13 min. 10 min.
Halve tomaten 8 500 gram 4 max. 12 min.
Visfilets 4 400 gram 4 max. 8 min. 6 min.
Oester 6 4 max. 12 min.
Toast ham/kaas e.d. 4 4 max. 8 min.
Sneetjes brood 4 4 max. 2-3 min. 1 min.
Gerecht
Bij het gebruik va de Grootvlakgrill hoeft u zich niet te beperken tot plaatsen rond het midden van het rooster, maar
kunt u van het gehele oppervlak gebruik maken.
BORDEN WARMEN
Borden in de oven warmen gaat uitstekend.
Kies het hete-lucht systeem en een lage temperatuur.
12
ONDERHOUD
HET VERVANGEN VAN HET
OVENLAMPJE ONDERSTE OVEN
Indien het lampje van de binnenverlichting vervangen
moet worden, dan kunt u het verwijderen door het kapje
los te draaien. (Fig. 9)
Vervang het lampje tegen hetzelfde model, 230V/25W
met E14-fitting, bestand tegen een temperatuur van 300
°C.
OVENVERLICHTING
Fig. 9
Fig. 8
Fig. 7
Voor het reinigen de oven uitschakelen en laten
afkoelen.
Het apparaat mag niet met een hete stoom- of een
stoomstraalreiniger worden
schoongemaakt.
Overtuig u ervan dat de oven uitgeschakeld is vóór u hem
schoonmaakt. Trek daartoe de steker uit het
stopkontakt of zet de installatieschakelaar op UIT.
Wacht tot de oven geheel is afgekoeld.
De accessoires en de binnenkant kunt u schoonmaken
met heet water en een afwasmiddel.
Gebruik eventueel een ovenreiniger (spuitbus), maar dan
alleen voor de zijwanden en de bodem.
Gebruik geen schuurmiddelen, agressieve of giftige
stoffen voor het schoonmaken.
De emaillering van de ovenruimte is uiterst duurzaam.
Zuren, zoals die in citroenen, pruimen, rabarber en
dergelijke voorkomen, kunnen echter bij morsen matte
vlekken veroorzaken. Snel schoonmaken!
Zijn dit soort vlekken toch ontstaan, dan zijn ze niet meer
te verwijderen. Dat stoort echter niet de goede werking
en de duurzaamheid van de oven.
De voorkant van de oven kunt u naar behoefte reinigen
met warm water en een neutraal huishoudschoon-
maakmiddel. Om dat te vergemakkelijken kunt u de
knoppen tijdelijk verwijderen door ze naar u toe van de
assen af te trekken.
Moderne huishoudschoonmaakmiddelen drogen
doorgaans streeploos op.
Verwijderen van de ovendeur
Als tijdens het schoonmaken van de ovenbinnenkant de
deur in de weg zit, of bij het schoonmaken tussen de
glasdeuren, kan de deur tijdelik verwijderd worden of
uiteen worden genomen.
Ga als volgt te werk:
1) Open de deur geheel;
2) Klap de beugeltjes op de scharnieren om (fig. 7);
3) Slui de deur tot hij stuit (staat dan schuin open);
4) Til de deur met beide handen iets op en trek hem naar
u toe uit het ovenfront (fig. 7);
5) Leg de deur op een vlakke ondergrond, bv tafel;
6) Draai de schroeven links en rechts los A (Fig. 8);
7) Trek het glas van de deur voorzichtig omhoog.
Maakde binnekant van het glas alleen schoon met warm
water en een zachte doek.
Om de deur weer in elkaar te zetten en in de oven te
plaasten volgt u de omgekeerde procedure.
FO 0288
FO 0027
FO 0287
13
BEDIENING EN GEBRUIK MICROGOLFOVEN
De microgolfoven werkt niet op de traditionele manier en
biedt vele nieuwe mogelijkeden bij het bereiden van
voedsel.
Vóór u de oven gaat gebruiken, moet u enkele
voorzorsmaatregelen treffen.
VERWIJDER eerst al het verpakkingsmateriaal.
ZET de oven op een vlakke stabiele ondergrond.
ZORG voor juiste en voldoende ventilatie.
GEBRUIK de oven niet als opslagplaats.
GEBRUIK de oven nooit wanneer hij leeg is.
ZET de oven direkt uit bij het uitnemen van voedsel.
KOOK geen eieren in de oven, deze kunnen exploderen.
Waarschuwing
Bij het verhitten van water of bepaalde dranken kan het
gebeuren dat de temperatuur tot boven de 100 °C stijgt
zonder dat de vloeistof gaat koken.
Deze oververhitting kan ertoe leiden dat de vloeistof
spontaan overkookt wanneer het wordt aangeraakt.
Dit kunt u tegengaan door de vloeistof om te roeren of er
tijdens het opwarmen een lepel in te zetten.
Voor vloeistoffen kunt u een metalen lepel gebruiken. Bij
een erg lange opwarmtijd kunnen bepaalde
levensmiddelen verkolen en kan er ook rookvorming
optreden. Houd de ovendeur gesloten en zet de oven
helemaal uit. Eventuele vlamvorming wordt hierdoor
gesmoord.
Materiaal en soort
De volgende materialen zijn geschikt voor gebruik:
Keramiek, Glas, Hittebestendig glas, Porcelein,
Aardewerk zonde metaaldecor.
Plastic speciaal voor ovengebruik en Folie.
Papieren bekers, borden en servetten.
Vetvrij papier en de evt. meegeleverde accessoires.
Aluminiumfolie alleen voor het bedekken van dunne
delen, zoals een kippepootje.
Veligheidsvoorschriften
KOOKGEREI testen op geschiktheid
Plaats het te testen voorwerp ongevuld in de oven, plaats
daarnaast een kopje gevuld met water, verwarm de oven
gedurende één minut op volvermogen. Het voorwerp mag
niet meer dan handwarm zijn.
GEBRUIK de oven nooit met open deur, door te knoeien
met de veiligheidsschakelaars.
GEBRUIK de oven niet als hij niet goed werkt, haal de
steker uit het stopkontact, (trek niet aan het snoer) of
verwijder de zekering (stop) uit de meterkast.
NEEM voor reparatie bij beschadigingen of slecht
functioneren contact op met een erkend
onderhoudsbedrijf en laat alleen originele
reserveonderdelen gebruiken.
GEBRUIK geen metalen pannen, schalen, etc.
CONTROLEER of het koogerei van geschikt materiaal
is gemaakt.
Eigenschappen
De oven biedt een aanzienlijke verbetering in precisie.
Het vermogen is te regelen van 10 tot 100%.
Het openen van de deur is altijd mogelijk als u iets wilt
controleren, de oven stopt automatisch en houdt de
infgestelde tijd vast tot u de deur weer sluit.
Denk eraan, dat de oven gemaakt is om voedsel te
ontdooien, te bereiden, of op te warmen en voor niets
anders. Gebruik de oven niet voor het drogen van
voorwerpen.
Verwarm geen olie of vet in de oven ed wees voorzichtig
met popcorn.
Koken van voorgekookt voedsel
microgolfoven
Gebruik de door de fabrikant van het voedsel opgegeven
kooktijd als richtlijn. Indien blijkt dat het voedsel na de
verstreken tijd niet gloeiend heet is, verhit het dan
opnieuw enige tijd in de microgolfoven.
Regelmatig roeren is belangrijk, met name voor sauzen
en casseroles.
Nagaren is eveneens een belangrijk onderdeel van het
kookproces. Het betekent dat u, nadat de kooktijd
verstreken is, het gerecht enige tijd laat rusten zodat de
warmte zich kan verspreiden.
VERMOGENSGIDS
Knopstand % Bedoeld voor:
1 10 Warmhouden van gerechten.
20 Het verwarmen van brood.
30 Ontdooien.
40 Verwarmen van stroop en sauzen.
5 50 Sudderen, soep, 1 persoon-
maaltijd.
7 70 Stoven en koken van voedsel met
eieren of kaas.
Koken van, bijvoorbeeld,
casseroles.
80 Het weer opwarmen van kliekjes.
10 90 Koken van grote hoeveelheden
voedsel tegelijk.
100 Grote hoeveelheden en opwarmen
van dranken.
14
HET GEBRUIKEN VAN DE OVEN
1 Open ovendeur.
2 Plaats, de voor de oven geschikte schaal met
voedsel in de oven.
3 Stel de gewenste tijd (Fig. 4).
Het ovenlampje en de koelventilator gaat aan.
4 Zet de vermogensschakelaar in de gewenste stand.
(Fig. 5)
5 Sluit de ovendeur en let op dat hij goed dicht is.
6 Druk op de starttoes. Zodra de ingestelde tijdsduur is
verstreken stopt de ovenwerking, staat de tijdklok op «0»
en klinkt een belsignaal. Open de deur en neem het
gerecht uit de oven.
HET SCHOONMAKEN EN ONDERHOUD
Gebruik geen ovenreinigers of andere sterke, bijtende of
schurende schoonmaakmiddelen.
Reinig de buitenkant en de binnenkant van de oven met
een zachte vochtige doek, indien nodig met een beetje
afwasmiddel.
Verwijder spatten, overgekookt voedsel en gemorste
kruimels zo snel mogelijk. Door opheenhoping van vet
en spatten kan er lekkage van energie ontstaan. Reinig
ook de deur, de randen van de deur, het glazen plateau
en de ruimte onder het plateau. Verwijder eventuele
geurtjes op de volgende manier:
Zet een kopje water met een paar lepels citroensap erin
in de oven en laat dit gedurende 5-7 minuten koken in
de oven.
De zo ontstane damp lost bovendien gedroogd vuil op.
Belangrijk
De ovendeur mag niet van de oven worden genomen.
Alleen een erkend valkman mag deze handeling voor
reparatie verrichten.
15
ENKELE TIPS MOCHT ER IETS NIET WERKEN, ONDERSTE OVEN
WAT TE DOEN
Controleer of de knoppen in de
juiste stand staan.
Controleer de "stoppen" in de
meterkast, vervang indien nodig.
Druk nogmaals het toetsje D voor
handbediening in.
Waarschuw de servicedienst.
Waarschuw de servicedienst.
Kies een temperatuurinstelling.
Kies een functie.
Druk nogmaals het toetsje D voor
handbediening in.
Waarschuw de servicedienst.
Kies een functie.
Druk nogmaals het toetsje D voor
handbediening in.
Vervang het lampje. Lees hiervoor
de instructie
Stel de juiste kooktijd in.
Waarschuw de servicedienst.
Laat het voedsel niet langer dan 15
minuten na de kooktijd in de oven
staan.
PROBLEEM
DE OVEN DOET NIETS
DE KNOPVERLICHTING GAAT
NIET AAN.
HET THERMOSTAATLAMPJE
BRANDT NIET
DE OVENVERLICHTING GAAT
NIET AAN.
DE KOOKTIJD DUURT TE LANG.
CONDENSATIE IN DE OVEN.
OORZAAK
De oven is niet goed ingesteld.
De oven wordt niet gevoerd.
De elektronische klok staat buiten
werking.
Het lampje is stuk.
Indien na vervanging de lamp niet
functioneert.
De thermostaatknop staat uit.
De Functieknop staat op " ".
De elektronische klok staat buiten
werking.
Het lampje is stuk.
De Functieknop staat op " ".
Het lampje is stuk.
Raadpleeg uw receptenboek.
Thermostaat in stuk.
De spijzen staan te lang in de oven
na einde kooktijde.
Begin opnieuw en raadpleeg de
gebruiksaanwijzing nogmaals.
Druk deze alsnog goed dicht.
Condens is gebruikelijk, verwijder
deze na gebruik.
De ovenknoppen staan niet op de
juiste stand.
De ovendeur is niet goed dicht.
Water en vetten in het voedsel.
DE OVEN DOET NIETS.
CONDENSATIE IN DE OVEN.
16
Dit apparaat voldoet aan de EEG-richtlijn 89/336 met betrekking tot de radio-ontstoring.
TECHNISCHE GEGEVENS
hoogte 87,8 cm
breedte 56,0 cm
diepte 55,0 cm
BUITENAFMETINGEN
BINNENAFMETINGEN OVEN
BOVEN
ONDER
hoogte 20,0 cm hoogte 32,5 cm
breedte 42,0 cm breedte 42,0 cm
diepte 37,0 cm diepte 39,0 cm
inhoud 31 L inhoud 53 l
Magnetrondeel:
Aansluitwaarde 1450 W
Microgolfvermogen 700 W
Ventilator 60 W
Lampje 40 W
Ovendeel:
Hete-lucht element 2000 W
Grill-element 1750 W
Grootvlakgrill 2550 W
Onder-en Bovenelement (1000 + 1000) 1800 W
Circulatieventilator 30 W
Ovenverlichting 25 W
Koelventilator 20 W
Aansluitwaarde oven 2600 W
Lichtnetspanning (50 Hz) 230 V
Totale aansluitwaarde 4050 W
17
WAARSCHUWINGEN VOOR DE INSTALLATEUR
De volgende gebruiksaanwijzingen zijn tot een gekwalificeerd technicus gericht, die de installatie
uitvoert, zodat hij de installatie en de verbindingen op de juiste manier kan uitvoeren, de huidige
wetten en normen in acht nemende. Iedere tussenkomst na aansluiting dient te worden uitgevoerd
met afgekoppelde of uitgeschakelde stroomovoer.
De installatie en de elektrisce aansluiting van het apparaat moeten door een erkend vakman
gebueren.
ELEKTRISCHE VERBINDING
De verbinding moet worden uitgevoerd met in acht
neming van de huidige normen.
Voordat men hiertoe overgaat controleren dat:
- De zekeringen en de elektrische installatie van het
huis de lading van het apparaat kunnen dragen. (zie
het typeplaatie van de functionering).
Voor de installatie van het apparaat.
- Het stopcontact is voorzien van een deugdelijke
aardleiding, volgens de huidige normen en wetten.
- Men gemakkelijk bij het stopcontact of de
meerpolige schakelaar kan komen die men heeft
gebruikt voor de verbinding. De meerpolige
schakelaar moet tussen de schakelcontacten een
minimale ruimte hebben van 3 mm. De aardleiding
mag nooit worden onderbroken. (geel/groene draad).
- De kabel moet zo geïnstalleerd worden dat de kabel
niet heter kan worden dan 50 °C boven de
kamertemperatuur.
- Om de oven aan te sluiten moet de plaat op de
achterzijde verwijderd worden om bij het
klemmenbord te komen.
Voor het aansluiten zelf verwijzen wij u naar het
hoofdstuk:
HET AANSLUITEN VAN DE OVEN.
De fabrikant wijst elke aansprakelijkheid ten
aanzien van schade of letsel af, indien
bovenstaande veiligheidsmaatregelen niet
werden getroffen.
Het toestel dient te worden aangesloten met een leiding
van onderstaande typen:
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
H05 V2V2-F (T90)
AANSLUITING VAN DE
STROOMTOEVOER
Het apparaat wordt afgeleverd voor aansluiting 50Hz
"230V".
HET AANSLUITEN VAN DE OVEN
Het elektrische aansluitblok van het aparaat is zeer
gemakkelijk bereikbaar, dit om de oven op de juiste en
gewenste manier aan te kunnen sluiten.
Het aansluiten van de oven op het elektriciteitsnet is op
de volgende manieren mogelijk.
Waarschuwing
Het aansluiten mag alléén door een erkend vakman
geschieden.
SER. NO.
Mod.
PROD. NO.
SER. NO.
MOD.
PROD. NO.
TYPE
18
INBOWAANWIJZINGEN
Het is zeer belangrijk dat de materialen van de
omringende meubles en de afmentingen van het meubel
waarin de oven wordt ingebouwd, juist zijn en bestand
zijn tegen een temperatuurverhoging van ten minste 60
°C.
Om een te hoge temperatuur in het keukenmeubel te
voorkomen moet er gezorgd worden voor een goede
ventilatie.
De afmetingen van de oven, de ovenkast en de nis vindt
u in Fig. 11 en Fig. 12. De aanbevelingen voor de
ontluchting in Fig. 12.
Zorg ervoor bij het installeren gebruik te maken van goed
geïsoleerde aansluitsnoeren en voorkom kortsluiting, dat
kan de werking van de oven ernstig beschadigen.
Belangrijk
Ten einde een goede ventilatie te verzekeren is het
noodzakelijk de ventilatie openingen op de bodem van
de oven open te laten.
Inbouwmaten van de oven
Fig. 11
Fig. 12
594
888
863
5
20
560
540
20
594
556
19
19
FO 0792
7 min
7 min
878
50
560 min
600
550
50
800 min
FO 0793
HET VASTZETTEN VAN DE OVEN
Fig. 13
Schuif de oven in het keukenmeubel. Open de ovendeur
en zet de oven vast met zes houtschroeven, die precies
passen in de gemaakte gaatjes inhet ovenframe (Fig.
13).
FO 0986
19
Nederland
Vennootsweg 1
Postbus 120
2400 AC Alphen aan den Rijn
Storingsmeldingen:
Tel. 01720-80300
Onderdelenverkoop:
Tel. 01720-80400
Telex 39906 elgrp
Fax 01720-80366
België/Belgique
Bergensesteenweg 719
1520 Halle (Lembeek)
Thuisherstellingen:
Dépannages à domicile
Tel.: 02-3630444
Fax.: 02-3630400
Wisselstukken:
Pièces détachées:
Tel.: 02-3630555
Fax.: 02-3630500
Telex: 22915 eluxbe
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van de
betreffende aankoopnota, of kwitantie te worden getoond of
meegezonden.
Algemene garantiebepalingen
1 De fabrikant verleent een jaar garantie op het op de
bijbehorende koopnota vermelde apparaat, gerekend vanaf de
koopdatum. Indien zich binnen deze periode een storing
voordoet, welke het gevolg is van een materiaal- en/of
konstruktiefouten, heeft de koper het recht op kosteloos herstel.
1a Voor stofzuigers, bedoeld voor huishoudelijk gebruik, geldt
een algemene garantieperiode van twee jaar. Accessoires zijn
aan direkte slijtage onderhevig; deze verbruiksartikelen zijn
derhalve van garantie uitgesloten.
2 De fabrikant verleent een jaar garantie op door haar
servicedienst uitgevoerde herstelwerkzaamheden en het daarbij
nieuw aangebrachte materiaal, gerekend vanaf de hersteldatum.
Indien zich binnen deze periode een storing voordoet, welke het
direkte gevolg is van de uitgevoerde herstelwerkzaamheden of
het daarbij nieuw aangebrachte materiaal, heeft de koper het
recht op kosteloos herstel. Door de uitvoering van
herstelwerkzaamheden wordt de algemene garantieperiode,
welke het gehele apparaat omvat, niet verlengd.
3 Servicebezoeken aan huis worden alleen gebracht voor
grote, moeilijk transporteerbare apparaten, per definitie:
wasautomaten, trommeldroogautomaten, afwasautomaten,
koelkasten, diepvrieskasten/-kisten, ovens, fornuizen en
inbouwapparaten.
3a De regeling als genoemd onder punt 3 geldt ook voor
caravankoelkasten, mits de plaats waar zich het apparaat bevindt
binnen de landsgrenzen ligt en over normale, voor het
autoverkeer opengestelde wegen bereikbaar is. Voorts dienen
ten tijde van het bezoek het apparaat en de eigenaar, of diens
gemachtigde plaatsvervanger, op de afgesproken bezoekplaats
aanwezig te zijn.
4 Indien, naar het oordeel van de fabrikant, het apparaat zoals
bedoeld onder punt 3 naar haar servicewerkplaats
getransporteerd moet worden, dan geschiedt dit transport op de
door de fabrikant vastgestelde wijze en voor rekening en risiko
van de fabrikant.
5 Alle niet onder punt 3 en punt 3a genoemde apparaten,
alsmede apparaten welke wel de betreffende funktionele
kenmerken bezitten maar daarnaast juist bedoeld zijn voor
gemakkelijk transport, dienen franko aan het adres van de
servicedienst verzonden of aangeboden te worden. Binnen de
algemene garantieperiode vindt terugzending voor rekening van
de fabrikant plaats.
6 Indien een onder de algemene garantieperiode vallend
defekt aan een apparaat niet meer hersteld kan worden, vindt
kosteloze vervanging van het apparaat plaats.
Garantie-uitbreidingen
7 Voor koel-/vries-motorkompressoren (exklusief startrelais en
motorbeveiliging) geldt een aflopende garantieperiode, in gelijke
percentages van 20 procent per jaar, van vijf jaar na koopdatum
van het op de bijbehorende koopnota vermelde apparaat, met
inachtname van volledig kosteloos herstel binnen de algemene
garantieperiode. Na de algemene garantieperiode worden
bezoek-, arbeidsloon- en bijkomende materiaalkosten in rekening
gebracht.
Garantie-uitsluitingen
8 Het kosteloos uitvoeren van herstel- en/of
vervangingswerkzaamheden, zoals bedoeld in de betreffende
hieraan voorafgaande punten, is niet van toepassing indien:
- geen aankoopnota of, kwitantie, waaruit tenminste de
aankoopdatum en de identifikatie van het apparaat blijkt,
getoond kan worden of meegezonden werd;
- het apparaat voor andere, of óók voor andere dan
huishoudelijke doeleinden waarvoor het apparaat bestemd
is gebruikt wordt;
- het apparaat niet volgens de aanwijzingen in het
installatievoorschrift of de gebruiksaanwijzing geinstalleerd,
bediend, gebruikt of behandeld wordt;
- het apparaat op ondeskundige wijze door daartoe niet
bevoegde personen hersteld of gewijzigd werd.
8a Indien het apparaat zodanig ingebouwd, ondergebouwd,
opgehangen of geplaatst is dat de benodigde tijd voor het uit- en
inbouwen samen meer dan dertig minuten bedraagt, dan
worden de hierdoor ontstane extra kosten aan de eigenaar in
rekening gebracht.
8b Schade welke ontstaat door het, met toestemming van de
eigenaar, op abnormale wijze uit- of inbouwen van een apparaat,
kan niet op de fabrikant of haar servicedienst verhaald worden.
8c Beschadigingen, zoals krassen en deuken of zoals breuk
van uit- of afneembare delen, welke niet ten tijde van de aflevering
ter kennis van de fabrikant gebracht worden, vallen niet onder
garantie.
Belangrijk advies
De konstruktie van dit apparaat is zodanig dat de veiligheid
daarvan gewaarborgd is. Ondeskundige reparaties kunnen
echter de veiligheid in gevaar brengen. Terwille van een blijvende
veiligheid en ook om mogelijke schade te voorkomen, is het
raadzaam dat reparaties uitsluitend verricht worden door
personen die daarvoor de vereiste vakbekwaamheid bezitten.
Wij adviseren u herstel- en/of kontrolewerkzaamheden door uw
vakhandelaar of door ELGROEP SERVICE te laten uitvoeren en
uitsluitend originele DISTRIPARTS onderdelen te laten plaatsen.
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR BENELUX
Luxembourg/
Luxemburg
3, Rue d'Arlon
L-8009 Stassen
Dépannages à domicile
Kundendienst
Tel.: 45 33 50
Fax.: 45 84 34
Pièces détachées
Ersatzteile
Tel.: 45 33 50
Fax.: 45 84 34
35665-0602 10/00
Grafiche MDM - Forlì
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Zanussi bm 902 ne Handleiding

Categorie
Magnetrons
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor