AEG 5003F-EWEURO Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

COMPETENCE 5003 F
Het elektrische staande fornuis
La cuisinière électrique autonome standard
Gebruiksaanwijzing
Mode d'emploi
2
Geachte klant,
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Lees in ieder geval hoofdstuk Veiligheid op de eerste paginas. Bewaar
deze gebruikersinformatie om later te kunnen naslaan. Geef deze aan
eventuele volgende eigenaren van het apparaat door.
1
Met de gevarendriehoek en/of door signaalwoorden (Waarschuwing!,
Voorzichtig!, Attentie!) worden aanwijzingen geaccentueerd die voor
Uw veiligheid of het functioneren van het apparaat belangrijk zijn.
Deze absoluut in acht nemen.
0 1. Dit teken begeleidt u stap voor stap bij de bediening van het toestel.
2. ...
3. ...
3
Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m.b.t. bediening en
praktisch gebruik van het toestel.
2
Tips en aanwijzingen m.b.t. de rendabele en milieuvriendelijke toepas-
sing van het toestel zijn met een klaverblad gekenmerkt.
Voor eventuele storingen bevat deze gebruikersinformatie aanwijzin-
gen voor het zelfstandig opheffen, zie hoofdstuk Wat te doen als ....
Bij technische problemen staat onze TECHNISCHE DIENST bij u in de
buurt u te allen tijde ter beschikking (adressen en telefoonnummers
vindt u in hoofdstuk Servicepunten).
Lees daartoe ook hoofdstuk Service.
Gedrukt op milieuvriendelijk geproduceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
3
INHOUD
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Weggooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Opbouw van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitvoering kookveld . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Toebehoren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Opberglade . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Eerste keer reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Geschikte pannen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Gebruik van de kookplaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Koken met de kookplaats . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Bediening van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Rooster en plaat plaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Gebruik, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Kookgerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Koken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Waarden om bij het koken met de kookplaat aan te houden . . . . . . . 18
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 21
Tabel soufflé’s en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 24
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Grillen van platte stukken vlees/vis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Tabel grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 28
Inhoud
4
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Kookveld . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Toestel van buiten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Oveninterieur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Ovenruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Opberglade . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Extra accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Opstellen en aansluiten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Opstellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Apparaat uitlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 41
Klantenservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Gebruiksaanwijzing
5
GEBRUIKSAANWIJZING
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
De veiligheid van AEG elektro-apparaten voldoet aan de Europese en
Nederlandse normen. Toch zien wij ons als fabrikant genoopt u met de
volgende veiligheidsaanwijzingen vertrouwd te maken.
Algemene veiligheid
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan
stopcontacten in de buurt van het apparaat. Aansluitingsleidingen
mogen geen hete kookzones aanraken of onder de hete ovendeur
geklemd raken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen bij het
inschakelen in brand vliegen.
Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat met een
dampstraal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de glaskanten van de voorruit,
kan het glas breken.
Als u kookt, braadt of grilt, wordt de ovendeur heet.
Houd daarom kleine kinderen altijd weg.
Oververhit vet en olie kunnen snel in brand vliegen. Als u gerechten
in vet of olie (bijv. patat frites) bereidt, blijf dan in de buurt.
Als alcohol bij de gerechten in de oven gebruikt wordt, kan eventueel
een lichte alcoholdamp ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich-
tig. Vermijd vonken of vuur. Wij raden aan het gerecht bij gesloten
ovendeur ca. 10-15 minuten te laten afkoelen.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door geschoold persone-
eluitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kunnen grote
gevaren ontstaan. Wend u bij reparaties tot onzeafdeling Klantenser-
vice.
Bij storingen aan het apparaat: draai de zekeringen eruit c.q. schakel
ze uit.
Gebruiksaanwijzing
6
Gebruik volgens de voorschriften
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het
bestemd is, d.w.z. het normaal koken, braden, bakken van spijzen.
Gebruik het apparaat alleen voor het bereiden van spijzen.
Gebruik de oven niet om het vertrek te verwarmen.
Zo worden schaden aan het toestel voorkomen
Gebruik uitsluitend pannen met een egale gladde bodem die niet ruw
is of bramen heeft. Bij het verschuiven kunnen anders permanente
krassen ontstaan.
Zet geen hete pannen op de rand van de kookplaat en dek de kook-
plaat niet af met ovenbeschermfolie.
Zet geen pannen of potten of andere voorwerpen op het ventila-
tierooster van de oven in de kookplaat.
Leg geen aluminiumfolie of plastic bakjes op de hete kookzone en
bereid geen gerechten in aluminiumfolie of plastic bakjes op het hete
kookveld.
Leg geen aluminiumfolie in de oven en zet geen bakblik, pan etc. op
de bodem, omdat anders het email van de oven door de ontstane
warmteophoping beschadigd wordt.
Maak het apparaat na elk gebruik schoon. Vuil kan dan het gemakke-
lijkst verwijderd worden en kan niet inbranden.
Fruitsap dat van de bakplaat afdruppelt, veroorzaakt vlekken die niet
meer verwijderd kunnen worden. Gebruik voor zeer vochtige taarten
de universele plaat.
Giet nooit direct water in de hete oven. Er kunnen schaden aan het
email ontstaan.
Zet niets op de open ovendeur/de open ovenwagen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven.
Gebruiksaanwijzing
7
Milieuvriendelijke isolatie
De oven is op de fabriek van een milieuvriendelijke isolatie voorzien.
Deze isolatie is door onafhankelijke testinstituten gecontroleerd op
schadelijke stoffen en als zonder bezwaar ingeschaald.
2 Weggooien
Verpakkingsmateriaal weggooien
Alle gebruikte materialen zijn onbeperkt recyclebaar en kunnen
opnieuw gebruikt worden.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor poyethyleen, bijv. bij het buitenomhulsel en de zakken in
het interieur.
>PS< voor hard-schuim polystyreen, bijv. bij de bekledingsonderde-
len, in principe FCKW-vrij.
De kartonnen onderdelen worden voor 80% van oud papier gemaakt.
Oude machine
Om milieuredenen moeten alle afgedankte apparaten op de juiste
manier weggegooid worden. Dit geldt voor uw huidige apparaat en als
het t.z.t. niet meer gebruikt wordt, voor uw nieuwe apparaat.
1
Waarschuwing! Maak afgedankte apparaten voor het weggooien
onbruikbaar. Trek de stekker uit het stopcontact, knip het elektrici-
teitssnoer door, verwijder eventuele aanwezige snap- of grendelsloten
of maak deze onbruikbaar. Daardoor voorkomt u dat spelende kinderen
in het apparaat opgesloten raken (stikgevaar!) of in andere levensgevaar-
lijke situaties terecht komen.
2
Aanwijzingen voor het weggooien
Het apparaat mag niet bij het huisvuil gezet worden.
Informatie over afhaaltijden of verzamelplaatsen krijgt u bij de
gemeentelijke reinigingsdienst of op het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
8
Opbouw van het toestel
Bedieningspaneel
Ovenfuncties
Draaischakelaar voor het instellen van de gewenste ovenfunctie. De
geselecteerde ovenfunctie kan boven op de schakelaar afgelezen wor-
den.
Temperatuurkeuze
Draaischakelaar voor het instellen van de gewenste oventemperatuur.
De geselecteerde ovenfunctie kan boven op de schakelaar afgelezen
worden.
Bedrijfscontrolelampje
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zodra de oven of de kookzones inge-
schakeld zijn.
Temperatuurcontrolelampje
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opwarmt en
gaat uit, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Kookzoneschakelaar
Draaischakelaar voor het inschakelen van de kookzones. De geselec-
teerde kookstand kan op de schakelaar van boven afgelezen worden.
Gebruiksaanwijzing
9
Uitvoering kookveld
Ovenventilatie
De damp uit de oven wordt via het achter de kookplaat liggende kanaal
direct naar boven naar de afzuigkap geleid.
Normale kookplaat
Het inschakelen en regelen ver-
loopt via de daarbij behorende
schakelaar op het bedieningspa-
neel.
Bliksem kookplaat
De bliksem kookplaat heeft een
punt in het midden. Hij heeft een
grotere elektrische capaciteit
voor een korte aankooktijd.
Gebruiksaanwijzing
10
Uitrusting oven
Inzetniveaus
Aan beide zijden van de oven
bevinden zich inschuifroosters met
elk 6 inzetniveaus om de acces-
soires in te schuiven.
Let op: de niveaus worden van
boven naar beneden geteld.
Kiepbeveiliging
Alle inschuifdelen hebben een
kiepbeveiliging zodat ze er niet per
ongeluk helemaal uitgetrokken
kunnen worden.
Bij het inzetten van de inschuifde-
len moet deze kiepbeveiliging ach-
terin zitten.
Gebruiksaanwijzing
11
Toebehoren
De volgende onderdelen behoren tot de leveringsomvang:
Bakplaat
Voor taarten en koekjes
Combirooster
Voor potten, pannen, taartvor-
men, braden en grilleren
Universele plaat
Voor vochtige taarten, vlees/vis of
als
bakplaat c.q. vetopvangplaat
Opberglade
Onder de ovendeur bevindt zich
een uittrekbare opberglade. Hier
kunnen pannen en toebehoren
neergezet worden.
1
Waarschuwing: In de opberglade
kan bij gebruik van de oven
warmte opgestuwd worden. Leg er
daarom geen brandbare voorwer-
pen in zoals bijv.:
- reinigingsmiddelen,
- plastic zakken,
- pannenlappen,
-papier, etc.
- Leg er in geen geval ovenreinigingsspray in!
Gebruiksaanwijzing
12
Ovenfuncties
Voor de oven heeft u de beschikking over de volgende functies:
H Hetelucht
Hetelucht is bijzonder geschikt voor het bakken van klein gebak op
2 niveaus tegelijkertijd.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Bovenwarmte en een deel van de onderwarmte zijn in gebruik. Boven-
dien zorgt een ventilator in de achterwand van de oven voor een voort-
durende circulatie van de warme lucht in de oven. De warmte komt van
alle kanten op het gerecht.
O Boven-/onderwarmte
Boven-/onderwarmte is geschikt voor het bakken en braden op één
niveau.
De warmte komt gelijkmatig van boven en onderen.
I Infratherm
Infratherm is bijzonder geschikt voor het grillen of braden van grotere
stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt
voor het gratineren.
Grillelement en ventilator zijn gelijktijdig in bedrijf.
F Grill
Grillen is bijzonder geschikt voor grillen of roosteren van platte stuk-
ken, zoals biefstuk, schnitzel, vis of toost.
De hitte komt van het grillelement aan de bovenkant van de oven.
Gebruiksaanwijzing
13
Voor het eerste gebruik
Eerste keer reinigen
Voordat u de oven voor de eerste keer gebruikt, moet u hem grondig
reinigen. Om de oven gemakkelijker te kunnen reinigen kunt u hem
verlichten.
0 1. Schakelaar ovenfunctie op ovenverlichting L zetten.
2. Alle accessoires en inschuifroosters er uithalen en met warm
sop reinigen.
3. Oven ook met warm sop uitnemen en drogen.
4. Voorkant toestel alleen vochtig afvegen.
1
Let op: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen!
De oppervlakte kan beschadigd worden.
Geschikte pannen
Met de juiste pannen voorkomt u schaden aan het toestel.
De bodem moet zo dik en vlak mogelijk zijn. Ruwe bodems veroorza-
ken krassen bij het verschuiven op de kookplaat.
Potten en pannen van gietijzer of met randen en bramen kunnen blij-
vende krassen achterlaten.
Gebruiksaanwijzing
14
Gebruik van de kookplaatsen
Kookstanden
Met de kookstandenschakelaar kan de warmtecapaciteit traploos in
3 bereiken ingesteld worden.
= kleinste capaciteit
3 = hoogste capaciteit
Koken met de kookplaats
0 1. Kies voor het aankoken/aanbraden een hoge capaci-
teit.
2. Schakel terug op de vereiste doorkooktrede, zodra er
damp afkomt of het vet heet is.
3. Om het koken te beëindigen op de nulstand terug
draaien.
2
Schakel de kookzone ca. 5-10 minuten voor het kookeinde uit om de
restwarmte te gebruiken. Zo spaart u elektrische energie.
Gebruiksaanwijzing
15
Bediening van de oven
Rooster en plaat plaatsen
Alle inschuifdelen hebben een
kleine uitstulping rechts en links.
Deze uitstulping dient als kiepbe-
veiliging en moet altijd naar
beneden wijzen.
Rooster plaatsen
0 Plaats het rooster zo, dat de twee
geleidingsrails naar boven wijzen.
De kiepbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in de
ovenruimte liggen.
Rooster en plaat plaatsen
0 Als het rooster en de universele
plaat samen gebruikt worden,
moet de kiepbeveiliging van het
rooster exact in de uitstulpingen
van de plaat gezet worden.
Gebruiksaanwijzing
16
Oven in- en uitschakelen
0 1. Stel de gewenste functie in door de schakelaar Ovenfuncties te
draaien.
2. Stel de gewenste temperatuur in door de schakelaar Temperatuur-
keuze te draaien.
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zolang de oven in gebruik is.
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opgewarmd
wordt. Zodra de ingestelde temperatuur bereikt is, gaat het temperatu-
urcontrolelampje uit.
3. Draai de schakelaar Ovenfuncties en de schakelaar Temperatuur-
keuze op de nulstand om de oven uit te schakelen.
Gebruiksaanwijzing
17
Gebruik, tabellen en tips
Kookgerei
Hoe beter de pan, des te beter het kookresultaat.
Goede pannen herkent u aan de bodem. De bodem moet zo dik en
vlak mogelijk zijn.
Gebruik geen pannen van gietijzer of met een
beschadigde bodem die ruw is en bramen heeft.
Bij het verschuiven kunnen blijvende krassen
ontstaan.
In koude toestand is de bodem van de pan nor-
maal licht naar binnen gewelfd (concaaf). Hij
mag in geen geval naar buiten gewelfd zijn
(convex).
2
Tips voor energiebesparing
Waardevolle energie wordt bespaard als op de volgende punten gelet
wordt:
Potten en pannen altijd al voor het inschakelen van de kookzone al
neerzetten.
Vuile kookzones en vuile bodems van pannen verhogen het stroom-
gebruik.
Potten en pannen, indien mogelijk, altijd met de
deksel afsluiten.
Kookzones voor het einde van de gaartijd uit-
schakelen om de restwarmte te gebruiken, bijv.
voor het warmhouden van gerechten of voor het
smelten.
De bodem van de pan moet dezelfde grootte heb-
ben als de kookzone.
Let bij het kopen van potten en pannen op de
doorsnede van de bodem. Fabrikanten geven vaak
de bovenste doorsnede van de panrand aan.
Bij gebruik van een snelkookpan wordt de kook-
tijd met max. 50% verkort.
Gebruiksaanwijzing
18
Koken
De gegevens in de volgende tabellen zijn richtwaarden. Welke schake-
laarstand voor het koken nodig is, hangt af van de kwaliteit van de
pannen en van de soort en hoeveelheid levensmiddelen.
Waarden om bij het koken met de kookplaat aan te
houden
3
Wij raden aan bij het aankoken of aanbraden de aankookstand 3 in te
stellen en gerechten met een langere gaartijd daarna op een stand in
het doorkook- of braadbereik gaar te laten worden.
Schakel-
stand
Koken/ Door-
gaartrede
Verklaring, aanwijzingen
3
Aankoken, aan-
braden
hoogste capaciteit
Braden
2 Braden
Braden,
basisaus maken
Braden
Verder braden van grotere stukken,
doorkoken van grotere hoeveelheden
1 Doorkoken
Warmhouden
Laagste capaciteit
doorkoken van kleinere hoeveelheden
0 Nawarmte, uitstand
Gebruiksaanwijzing
19
Bakken
Gebruik voor het bakken de ovenfunctie Hetelucht H of
Boven-/onderwarmte
O.
Bakvormen
Voor boven-/onderwarmte
O zijn vormen van donker metaal zonder
coating geschikt.
Voor hete lucht
H zijn ook lichte metalen vormen geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met boven-/onderwarmte
O is steeds slechts op één niveau
mogelijk.
Met hetelucht
H kunt u droog gebak en klein gebak op
2 bakniveaus tegelijkertijd bakken.
1 Bakplaat:
Inzetniveau 3
1 Bakvorm:
Inzetniveau 5
2 Bakplaten:
Inzetniveaus 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
20
Algemene aanwijzingen
Let op: de inzetniveaus worden van boven naar beneden geteld.
Bakplaat helemaal tot aan de achterwand schuiven
Taarten in vormen steeds in het midden van het rooster neerzetten.
U kunt met de boven-/onderwarmte
O ook twee vormen tegelijker-
tijd bakken. Zet de vormen in dat geval naast elkaar op het rooster.
De baktijd wordt hierdoor maar heel weinig langer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen staan voor een keur aan gerechten de daarvoor
benodigde temperatuurgegevens, gaartijden en inzetniveaus.
Temperatuur en baktijden zijn globaal aangegeven, omdat deze
afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de
bakvorm
Bij het bakken op 2 bakplaten moet de onderste bakplaat eventueel
5-10 minuten langer bakken.
Nat gebak (bijv. Pizzas, fruittaarten etc.) moeten maximaal op één
niveau bereid worden.
Wij raden aan de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stel-
len en pas indien nodig, bijv. als een sterkere bruinering gewenst is of
de baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Als u voor uw eigen recept geen concrete gegevens kunt vinden,
oriënteert u zich dan aan gelijksoortig gebak.
Verschil in hoogte van het gebak kan aan het begin van de baktijd tot
verschillende bruineringen leiden. Verander in dat geval niet de
temperatuurinstelling. Verschil in bruinering wordt tijdens het bak-
ken gecompenseerd.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de baktijd uit om de
nawarmte te gebruiken.
Als niets anders vermeld staat, gelden de tabellen voor het plaatsen in
een koude oven.
Gebruiksaanwijzing
21
Tabel bakken
Soort gebak Hete lucht H
Boven-/onder-
warmte O
Tijd
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
voor beide
functies
uur:min.
Gebak in vormen
Tulband 5. 150-170 5. 160-180 0:50-1:10
Zandtaart/
driekoningentaart
5. 140-160 5. 150-170 1:10-1:30
Biscuittaart 3. 140-160 5. 160-180 0:25-0:40
Taartbodem zandtaart-
deeg
3. 170-180 5.
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem roerdeeg 3. 150-170 5. 170-190 0:20-0:25
Dichte appeltaart 5. 150-170 5. 170-190 0:50-1:00
Pikante taart
(bijv. Quiche Lorraine)
5./6. 180-200 5./6. 180-200 0:30-1:10
Kaastaart 5. 140-160 5. 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakplaat
Gistvlecht-/krans 3. 160-170 3. 170-190 0:30-0:40
Kerstbrood 3.
160-170
1
3.
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood) eerst
.......................................dan
5.
180-200
1
140-160
5.
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen,tompoezen
2
3. 160-170 3. 190-210 0:25-0:40
Biscuitrol 3.
150-170
1
3.
180-200
1
0:10-0:20
Plaatkoek drogen
3
3. 150-160 3. 170-190 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek, crème/
amandeltaart
3.
160-170
1
3.
190-210
1
0:15-0:30
Fruittaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
3
3. 140-160 3. 170-190 0:25-0:50
Fruittaart
(op zandtaartdeeg)
2
3. 170-190 0:40-1:20
Gebruiksaanwijzing
22
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven af
Tempera-
tuur
°C
voor beide
functies
uur:min.
Plaatkoek met tere vulling
(bijv. kwark, slagroom
etc.)
3. 170-190 0:40-1:20
Pizza (met veel vulling)
2
5. 180-200 5.
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) 5.
230-300
1
0:10-0:25
Koek 3.
275-300
1
0:08-0:15
Wähen (Zwitsers gebak) 5.
180-200
1
5.
210-230
1
0:35-0:50
Klein gebak
Zandtaartkoekjes
3
3. 150-160 3.
170-190
1
0:06-0:20
Spritsgebak
3
3. 140-150 3.
160-180
1
0:10-0:40
Roerdeegkoekjes
3
3. 150-160 3. 170-190 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak
3
3. 80-100 3. 100-120 2:00-2:30
Bitterkoekjes
3
3. 100-120 3. 120-140 0:30-0:60
Klein gistgebak
3
3. 150-160 3. 170-190 0:20-0:40
Klein bladerdeeggebak 3.
170-180
1
3.
190-210
1
0:20-0:30
Broodjes 5.
170-190
1
5.
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen
2) Combi-/opvangplaat c.q. opvangplaat gebruiken!
3) Bakken op 2 niveaus mogelijk
De vetgedrukte gegevens geven steeds de gunstigste ovenfunctie, c.q. -tempera-
tuur
Soort gebak Hete lucht H
Boven-/onder-
warmte O
Tijd
Gebruiksaanwijzing
23
Tips voor het bakken
Tip
Zo stelt u vast of de taart
gaar is
Steek een houten stokje boven in de taart. Als er geen
deeg meer aan het hout kleeft, kunt u de oven uit-
schakelen en de nawarmte gebruiken.
De taart val in elkaar (wordt
klef, sponzig, waterstrepen)
Controleer het recept. Gebruik de volgende keer min-
der vocht. Let op de roertijden, zeker bij het gebruik
van keukenmachines.
De taart is aan de onderkant
te licht
Neem de volgende keer een donkere bakvorm of zet
de taart een niveau lager.
Taart met vochtige vulling/
kaastaart is niet gaar
Bak deze de volgende keer op een lagere temperatuur
en een langere baktijd.
Gebruiksaanwijzing
24
Tabel soufflé’s en gratineren
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten
Boven-/onderwarmte O Infratherm I Tijd
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Macaroni-
soufflé
4. 200-220 3. 160-170 0:45-1:00
Lasagna 3. 180-200 3. 160-170 0:25-0:40
Gratineren 3. 220-230 3. 160-170 0:15-0:30
Baguettes
knapperig
bakken
3. 230-240 3. 160-170 0:15-0:30
Zoete
soufflé’s
4. 200-220 0:40-0:60
Vissoufflé’s 3. 210-220 3. 160-170 0:30-1:00
Gevulde gro-
ente
3. 220-250 3. 160-170 0:30-1:00
Gerechten
Inzetniveau
van boven
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
Diepvriespizza 3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x draaien.
2. Infratherm I 200-220 °C 15-25 min.
Baguettes 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Fruittaart 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens opga-
ven fabrikant
volgens opgaven
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
25
Braden
Voor het braden de ovenfunctie boven-/onderwarmte O gebruiken.
Servies
Voor het braden is elke hittebestendige pan/schaal geschikt.
Let er bij pannen/schalen met kunststof grepen op, dat deze hittebe-
stendig zijn.
Grote stukken vlees kunnen direct in de braadslede of op het roo-
ster met daaronder geplaatste braadslede gebraden worden
(bijv. kalkoen, gans, 3-4 kippenpoten).
Alle magere vleessoorten kunt u het beste in de braadpan met dek-
sel braden (bijv. kalfs- en rundstoofvlees, diepgevroren vlees). Zo blijft
het vlees sappig.
Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen, kunnen in de
braadpan zonder deksel gebraden worden (bijv. varkensvlees,
gehakt, lams- en schapenvlees, eend, 1-2 kippenpoten, klein gevo-
gelte, rosbief, filet, wild).
Tip: Als u in een pan/schaal braadt (in het bijzonder kleinere hoeveel-
heden), wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor diverse vleessoorten informatie over de tempe-
ratuurinstelling, gaartijd en inzetniveau. De gaartijdgegevens zijn richt-
waarden.
Wij raden aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
In het algemeen is voor zeer mager vlees, zoals vis of wild, de functie
Boven-/Onderwarmte
O bijzonder geschikt. Voor alle andere
vleessoorten (in het bijzonder gevogelte) raden wij de functie
Infratherm
I aan.
De noodzakelijke gaartijd hangt af van het soort en de kwaliteit van
het vlees.
Om het inbranden van vrijgekomen vleessap of vet te voorkomen,
raden wij u aan wat vocht in de braadpan te doen.
Draai het vlees na ca. 2/3 van de gaartijd om.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om
de nawarmte te gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
26
Tabel braden
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm I Tijd
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 4. 200-250 2:00-2:30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- binnen rood
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 190-200 0:05-0:06
- binnen
roze
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
4.
210-250
1
4. 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Schouder, nek
hamgedeelte
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:30-2:00
Karbonade,
kasselerrib
1-1,5 kg 4. 180-190 4. 170-180 1:00-1:30
Gehakt
750 g-1 kg
4. 170-180 4. 160-170 0:45-1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g-1 kg
4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1kg 4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 4. 210-225 4. 150-170 2:00-2:30
Lam
Lamspoot,
lamsbraadstuk
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gebruiksaanwijzing
27
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3.
220-250
1
3. 160-170 0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg 4. 210-220 4. 160-170 1:00-1:30
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg 4. 200-210 4. 150-160 1:15-1:50
Gevogelte
Gevogelte in
stukken
4-6 stuk
per
200-
250 kg
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Halve kip
2-4 stuk
per
400-500 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Kip,
poularde
1-1,5 kg
4. 220-250 4. 170-180 0:45-1:15
Eend
1,5-2 kg
4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gans
3,5-5 kg
5. 200-210 5. 150-160 2:30-3:00
Kalkoen
2,5-3,5 kg
4-6 kg
5.
5.
200-210
180-200
5.
5.
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vis
1-1,5 kg
4. 210-220 4. 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte gegevens geven de voor het gerecht steeds gunstigste oven-
functie aan.
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm I Tijd
Gebruiksaanwijzing
28
Grillen van platte stukken vlees/vis
Zet voor het grillen de temperatuurschakelaar op Grill F met als tempe-
ratuur 275 °C.
1
Let op: De lege oven op de grillstand altijd 5 minuten voorverwar-
men!
Grilltoebehoren
Gebruik voor het grillen het rooster en de universele plaat.
Inzetniveaus
Gebruik voor het grillen van platte levensmiddelen altijd het
2e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De grilltijden zijn slechts richtwaarden en hangen af van het soort en
de kwaliteit van het vlees c.q. de vis.
Grillen is bijzonder geschikt voor platte vlees- en visstukken
Draai het vlees c.q. de vis na de helft van de grilltijd om.
1
Waarschuwing: Altijd grillen met gesloten ovendeur.
Verbrandingsgevaar!
Tabel grillen
Gerecht
Inzetniveau
van boven
Grilltijd
1e kant 2e kant
Frikadellen 2. 8-20 min. 6-8 min.
Varkensfilet 2. 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 2. 8-20 min. 6-8 min.
Runderbiefstuk,
kalfsbiefstuk
2. 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
2. 10-12 min. 10-12 min.
Brood 2. 2-3 min. 2-3 min.
Belegde toast 2. 6-8 min.
Gebruiksaanwijzing
29
Reiniging en onderhoud
Kookveld
3
Reinig de kookplaat en de gietkookplaten na elk gebruik als ze nog
handwarm of koud zijn. Zo voorkomt u het inbranden van vuil.
Sierdeksel
Voor het reinigen van de kookplaat kan de sierdeksel er afgehaald wor-
den.
0 1. Sierdeksel geheel openen zodat hij verticaal staat.
2. Kruiskopschroeven rechts en links verwijderen.
3. Zet het sierdeksel er weer verticaal op en bevestig het met de twee
kruiskopschroeven.
1
Voorzichtig: sluit het sierdeksel alleen als de kookplaatsen afgekoeld
zijn! Verbrandingsgevaar!
Gietkookplaat
0 1. Verwijder sterk vuil met fijn schuurzand of met een fijne schuurspons.
2. Achtergebleven vuil met een vochtige doek wegvegen.
3. Daarna de kookplaat licht verwarmen en laten drogen.
4. Voor het onderhoud de gietkookplaat af en toe met een beetje naaima-
chineolie inwrijven en dan met absorberend papier polijsten.
(Gebruik daarvoor geen boter, spek of gelijksoortige middelen!)
1
Let op: reinig de edelstalen rand van de kookplaat niet met schuurzand
of met een schuurspons, omdat dit krassen veroorzaakt!
3
Algemene aanwijzingen
Warm de kookplaten na het reinigen kort op om ze te laten opdrogen.
Leg geen vochtige of natte voorwerpen op de kookplaten.
Wrijf pannen droog voor u ze op de kookplaat zet.
Door de thermische belasting bij het koken kan de edelstalen rand
van de kookplaat licht verkleuren. Dit is een natuurkundig verschijn-
sel.
Gebruiksaanwijzing
30
Toestel van buiten
0 De voorkant van het toestel met een zachte doek en warm sop afne-
men.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen of schu-
rende voorwerpen.
Oveninterieur
Ovenverlichting
Voor het gemakkelijker reinigen kunt u de ovenlamp inschakelen.
Reiniging
0 1. Neem de oven na elk gebruik af met een sopje waaraan u een paar
lepels azijn heeft toegevoegd.
2. Wrijf daarna de oven met een doek droog.
3. Hardnekkig vuil met speciale ovenreinigers verwijderen.
1
Waarschuwing: Het schoonmaken van het apparaat met een stoom-
straal- of hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Let op: Bij gebruik van een ovenspray absoluut de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen!
Accessoires
0 Was alle inschuifdelen (rooster, bakplaat etc.) na elk gebruik af en
droog ze goed af. Laat ze kort weken om ze gemakkelijker te kunnen
schoonmaken.
Gebruiksaanwijzing
31
Inschuifroosters
Voor het schoonmaken van de zijwanden kunnen de inschuifroosters
aan de linker en rechter zijde in de oven er afgehaald worden.
De inschuifroosters er afhalen en erin zetten
0 1. Trek de roosters aan de onderkant van de ovenwand af en trek ze er aan
de bovenkant uit.
2. Hang de roosters er voor het inbouwen van boven weer in en zet ze er
aan de onderkant tegen aan.
2
1
1
Gebruiksaanwijzing
32
Ovenlamp
1
Waarschuwing: Gevaar op elektrische schok! Voor het vervangen van
het ovenlampje:
Oven uitschakelen!
Draai c.q. schakel de zekeringen in de zekeringenkast uit.
Ovenlampje vervangen/Glas reinigen
0 1. Leg een doek op de ovenbodem.
2. Haal de glasafdekking er af door
hem naar links te draaien en maak
hem schoon.
3. Vervang de ovenverlichting
40 Watt, 230 V, 300 °C
hittebestendig.
4. Zet het afdekglas er weer op.
5. Haal de doek uit de oven.
Gebruiksaanwijzing
33
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur uit het apparaat gehaald worden.
De ovendeur losnemer
0 1. Open de ovendeur geheel.
2. Met kleur gemarkeerde klemhendel op beide deurscharnieren geheel
openklappen (1).
3. Sluit de ovendeur over de weerstand heen voor ongeveer 3/4 (2).
4. Pak de ovendeur met beide handen aan beide zijden vast. Til de deur
naar boven toe op (voorzichtig: zwaar!) en trek hem van de oven weg
(3).
5. Leg de deur met de buitenkant naar beneden op een zachte, egale
ondergrond neer, bijv. op een deken, om krassen te voorkomen.
Gebruiksaanwijzing
34
Ovendeur inhangen
0 1. Pak de deur aan de greepzijde met beide handen aan de zijkanten vast.
2. Houd de deur onder een hoek van ca. 60°.
3. Schuif de deurscharnieren in de twee uitsparingen rechts en links onder
aan de oven zover mogelijk naar binnen (1).
4. Til de deur tot aan de weerstand naar boven op en open hem geheel (2).
5. Klap de klemhendel aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke
stand terug (3), zodat de gekleurde markering weer naar boven wijst.
6. Sluit de ovendeur weer.
Gebruiksaanwijzing
35
Ovenruit
De ovendeur heeft twee achter elkaar aangebrachte glazen ruiten. De
binnenste ruit kan er voor het schoonmaken afgehaald worden.
1
Waarschuwing: Voer de volgende stappen in principe alleen uit als de
ovendeur er uitgehaald is! Als hij in zijn scharnieren hangt, kan de deur
bij het weghalen van de ruit omhoogvliegen door het verminderde
gewicht en u in gevaar brengen.
Binnenste deurruit losnemen
0 1. Neem de ovendeur eruit en leg
hem met de greep naar onderen op
een zachte, egale ondergrond.
2. Pak de bovenste glasruit aan de
onderrand vast en schuif hem
tegen de veerdruk in de richting
van de ovendeurgreep tot hij aan
de onderkant vrij ligt (1).
3. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
Binnenste deurruit weer inzetten
0 1. Voer de bovenste glasruit dwars
van boven in het deurprofiel aan
de greepzijde (1).
2. Laat de glasruit zakken (2). Leg de
ruit tegen de veerkracht in aan de
greepzijde voor het vasthoudpro-
fiel aan de onderkant van de deur
en schuif hem onder het vast-
houdprofiel.
De glasruit moet stevig vastzitten!
3. Ovendeur weer inzetten.
Gebruiksaanwijzing
36
Opberglade
De opberlade onder de oven kan er uitgehaald worden om hem gemak-
kelijker te reinigen.
Opberglade er uithalen / weer plaatsen
0 1. Opberglade zo ver mogelijk uit het fornuis trekken.
2. Opberglade iets optillen zodat hij dwars naar boven uit de wagengelei-
ding getild kan worden.
3. Bij het weer plaatsen erop letten dat de middelste geleiding van de
opberglade in de middelste geledingsrails vastklikt.
4. Opberglade verticaal laten zakken en naar binnen schuiven.
Gebruiksaanwijzing
37
Wat te doen als ...
.... de kookzones niet functioneren?
0 Controleer of
- de betreffende kookzone is ingeschakeld,
- de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) geactiveerd is.
.... de oven niet warm wordt?
0 Controleer of
- het apparaat ingeschakeld is,
- alle noodzakelijke instellingen hebben plaatsgevonden,
- de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) geactiveerd is.
Als de zekeringen vaker kapot gaan, neem dan contact op met een
gecertificeerd elektroïnstallateur.
.... de ovenverlichting uitvalt?
0 Ovenlampje vervangen (zie Reiniging en Onderhoud).
Als u voor één van de genoemde aanwijzingen of op grond van defec-
ten de klantendienst nodig heeft, kan het bezoek van de technicus van
de klantendienst ook tijdens de garantietijd niet gratis plaatsvinden.
Wend u tot een vakman als deze informatie u niet verder helpt.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het toestel mogen alleen door opgeleid
personeel uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparaties kunnen
aanzienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan. Wend u bij reparaties
tot uw vakhandel of de klantendienst.
Gebruiksaanwijzing
38
Extra accessoires
Voor uw toestel kunnen de volgende extra accessoires in de
vakhandel aangeschaft worden:
Braad-/vetopvangplaat
E-nr. 611 898 624
Universele plaat
E-nr. 611 898 626
Bakplaat
E-nr. 611 898 620
Combirooster
(niet voor ovenwagens geschikt)
E-nr. 944 189 010
Pizzasteen:
h 1,2 x b 34,5 x d 34,5cm
E-nr. 944 189 008
Keramische vetopvangplaat:
h H6,5 x b 32,0 x d 27,0cm
E-nr. 611 899 660
Opstellen en aansluiten
39
OPSTELLEN EN AANSLUITEN
1
Let op! Montage en aansluiting van het nieuwe toestel mogen alleen
door een gecertificeerd vakman uitgevoerd worden.
Let op deze aanwijzing omdat anders bij schaden het recht op garantie
vervalt.
Opstellen
Belangrijke aanwijzingen
Bij de zich rond het toestel bevindende meubels moeten fineer of
kunststof bekleding met hittebestendige lijm (100 °C) verwerkt zijn.
Als kunststof bekleding of lijm niet voldoende temperatuurbestendig
zijn, kan de bekleding vervormen of loslaten.
Het apparaat voldoet wat betreft de bescherming tegen brandgevaar
aan type Y (EN 60335-2-6). Alleen toestellen van dit type mogen met
één zijde tegen daarnaast staande hoge kasten of wanden gebouwd
worden.
De afstand tussen kookplaat en afzuigkap moet minimaal zo groot
zijn als in de montagehandleiding van de afzuigkap staat aangege-
ven.
Apparaat uitlijnen
Onder het apparaat bevinden zich
4 stelvoetjes waarmee kleine
oneffenheden in de bodem
gecompenseerd kunnen worden.
0 1. Opberglade er uithalen
2. Stelvoetjes naar behoefte hoger
of lager draaien tot het fornuis
waterpas staat.
3. Opberglade er weer inplaatsen.
3
De stelvoetjes kunnen gemakke-
lijker gedraaid worden als het
fornuis iets gekiept wordt.
+
_
+
_
Opstellen en aansluiten
40
Technische gegevens
Buitenmaten oven
hoogte x breedte x diepte 85 cm x 60 cm x 60 cm
Diepte bij geopende deur 105 cm
Binnenmaten oven
hoogte x breedte x diepte 31 cm x 39,6 x 41,5 cm
Capaciteit van de kookzones
Normale kookplaat
ø 145 mm 1000 W
Normale kookplaat
ø 220mm 2000 W
Bliksem kookplaat
ø 145 mm 1500 W
Bliksem kookplaat
ø 180 mm 2000 W
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335.2-6
betreffende de veiligheid van elektrische apparaten voor huishoude-
lijk gebruik en gelijksoortige doeleinden en
DIN 44546 / 44547 / 44548
betreffende de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor
huishoudelijk gebruik.
EN 55014-2 / VDE 0875 Deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 Deel 14/12.93
EN 61000-3-2 / VDE 0838 Deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
betreffende de principiële veiligheidseisen voor elektro-magnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EWG van 19.02.1973 (Laagspanningsrichtlijn)
89/336/EEG van 03.05.1989 (EMC-Richtlijn met inbegrip van
Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG).
Opstellen en aansluiten
41
1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie is een mogelijkheid voorzien waardoor u
het toestel met een contactopeningsbreedte van min. 3 mm geheel
van het elektriciteitsnet kunt afkoppelen. Als geschikte afkoppelin-
richting gelden bijv. aardlekschakelaar, zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de fittinggehaald worden) en veiligheidsschakelaar.
De elektrische aansluiting van
het apparaat volgens aanslui-
tingsschema op de buitenkant
van de aansluitdeksel uitvoeren.
1
Let op: snoer niet door de gaten
voeren!
Klantenservice
43
KLANTENSERVICE
In het hoofdstuk Wat te doen, als ... staan een aantal storingen die u
zelf kunt oplossen. Kijk daar eerst in geval van een storing.
Gaat het om een technische storing?
Wend u dan tot de klantenservice. (Adressen en telefoonnummers vindt
u onder Servicepunten.)
Bereidt het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of een servicebezoek nodig is:
Leg zo exact mogelijk vast:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek absoluut
de volgende gegevens van uw
apparaat op het typeplaatje:
PCN-cijfer (9 cijfers),
S-No-cijfer (8 cijfers).
Wij raden aan de nummers hier te
noteren zodat u ze steeds bij de
hand heeft.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode
kosten?
als u de storing met behulp van de storingstabel (zie hoofdstuk
Wat te doen, als ...) zelf had kunnen oplossen,
als er meerdere bezoeken van de service-monteur nodig zijn omdat
hij voor zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gehad en hij
daarom bijv. reserveonderdelen moet halen. Deze extra ritten kunnen
voorkomen worden als u het telefoongesprek op de hiervoor beschre-
ven wijze goed voorbereidt.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42

AEG 5003F-EWEURO Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor