NL27
TABEL OVENFUNCTIES
FUNCTIEKNOP
OFF Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
LAMP Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
CONVENTIONEEL
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede
steunhoogte. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur. Als het
thermostaatlampje uitgaat, kan het gerecht in de oven worden gezet.
TURBO HETE
LUCHT
Voor het bereiden van vlees en taarten met een vloeibare vulling (hartig of
zoet) op één steunhoogte en pizza’s op één of twee steunhoogtes. Met deze
functie worden de korst en de bodem gelijkmatig goudbruin en krokant. Bij
bereiding op twee steunhoogtes wordt geadviseerd om de gerechten
halverwege de bereiding van plaats te verwisselen voor een gelijkmatiger
resultaat. Geadviseerd wordt om het tweede niveau te gebruiken voor
bereidingen op één steunhoogte. Gebruik het eerste en derde niveau voor
bereidingen op twee bakplaten. De oven voorverwarmen op de gewenste
temperatuur en het gerecht in de oven plaatsen zodra wordt aangegeven dat
de ingestelde temperatuur is bereikt.
GRILL
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren van
groente of het roosteren van brood. Zet het gerecht op de vierde
steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de derde
steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Verwarm de oven 3-
5minuten voor. Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het
vlees op de middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te
gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of
tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. Aanbevolen
wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige
bruining aan beide kanten te verkrijgen. De oven hoeft niet voorverwarmd te
worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de
middelste steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het
niet uitdroogt.
TURBOFAN
Voor voedsel met een krokante bodem en een zachte korst. Ideaal voor het
bereiden op één steunhoogte van taarten met een vloeibare vulling zonder
voorgebakken bodem (bv. vlaaien, pruimentaarten, ricottataarten en rijk
belegde pizza’s). Plaats het voedsel op de tweede steunhoogte. Verwarm de
oven eerst voor.
Deze functie is ook ideaal voor diepvriesproducten (bv. pizza, patat, strudel,
lasagne). Volg de aanwijzingen op de verpakking.
HETE LUCHT
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op maximaal twee
steunhoogtes die dezelfde bereidingstemperatuur hebben (bv. vis, groenten,
gebak). Met deze functie worden er geen geuren van het ene naar het andere
gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het tweede niveau te
gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Voor bereidingen op twee
steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte te
gebruiken. Verwarm de oven eerst voor.
ONDERWARMTE +
VENTILATOR
Voor het afbakken van erg vloeibare gerechten en voor een krokante en
goudbruine bodem. Ook handig voor het indikken van sauzen. Plaats het voedsel
op de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
ONDERWARMTE
Voor het bruin bakken van de bodem van het gerecht aan het einde van de
bereiding. Plaats het voedsel op de eerste/tweede steunhoogte. De functie
kan ook worden gebruikt voor langzame bereidingen, zoals gestoofde vlees-
en groentegerechten; gebruik in dit geval de tweede steunhoogte. De oven
hoeft niet voorverwarmd te worden.