NL91
TABEL OVENFUNCTIES
FUNCTIEKNOP
OFF Om de bereiding te onderbreken en de oven uit te schakelen.
LAMP
(OVENLAMPJE)
Om het lampje in de oven in/uit te schakelen.
SPECIAL FUNCTIONS (SPECIALE FUNCTIES)
ONTDOOIEN
Voor het versnellen van het ontdooien van voedsel. Plaats het voedsel op de middelste
steunhoogte. Laat het voedsel in de verpakking zitten zodat het niet uitdroogt.
WARMHOUDEN
Voor het warm en krokant houden van zojuist bereide gerechten (bijv: vlees, gefrituurde
gerechten, ovenschotels). Plaats het voedsel op de middelste steunhoogte. De functie kan niet
ingeschakeld worden als de temperatuur in de oven hoger dan 65 °C is.
RIJZEN
Voor het optimaal laten rijzen van zoet of hartig deeg. Om de kwaliteit van het rijzen te behouden
kan de functie niet geactiveerd worden als de temperatuur in de oven hoger dan 40 °C is. Plaats
het deeg op de tweede steunhoogte. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
VLEES TRAAG
KOKEN
Voor een langzame bereiding van vlees op 90 °C. Deze functie zorgt voor een langzame bereiding
waardoor het vlees malser en sappiger blijft. Voor braadstukken adviseren wij u deze eerst aan te
bakken in een pan om de buitenkant van het vlees dicht te schroeien zodat de sappen beter worden
vastgehouden. De bereidingstijden variëren van 4 uur voor braadstukken van 1 kg tot 6-7 uur voor
braadstukken van 3 kg. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de deur van de oven tijdens de
bereiding zo weinig mogelijk te openen en een oventhermometer te gebruiken om de
temperatuur in het vlees te controleren.
VIS TRAAG
KOKEN
Voor het langzaam bereiden van vis op 85 °C. Deze functie zorgt voor een langzame bereiding
waardoor de vis malser en sappiger blijft. Dankzij een gematigde temperatuur wordt het voedsel
niet bruin en het resultaat lijkt op een bereiding met stoom. De bereidingstijden variëren van 2
uur voor 300 gram vis tot 4-5 uur voor 3 kg vis. Voor een optimaal resultaat adviseren wij u de deur
van de oven tijdens de bereiding zo weinig mogelijk te openen om de warmte niet te laten
ontsnappen.
ECO HETE LUCHT
Voor het bereiden van gevuld gegrild vlees en stukken vlees op één steunhoogte. Deze functie
maakt gebruik van discontinue, delicate ventilatorhulp, waardoor overmatig drogen van voedsel
wordt voorkomen. Bij deze ECO-functie blijft het licht tijdens de bereiding uitgeschakeld en kan
tijdelijk worden ingeschakeld door op de bevestigingstoets te drukken. Voor een maximaal
energierendement wordt geadviseerd de deur tijdens de bereiding niet te openen. Aanbevolen
wordt de derde steunhoogte te gebruiken. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden.
CONVENTIONAL
(STATISCH)
Voor het bereiden van gerechten op één steunhoogte. Gebruik de tweede steunhoogte. Gebruik
voor het bereiden van pizza's, hartige taarten en zoete taarten met een vloeibare vulling de eerste
steunhoogte. Verwarm de oven voor alvorens de te bereiden gerechten erin te plaatsen.
GEVENTILEERD
Voor het bereiden van vlees en taarten met een vloeibare vulling (hartig of zoet) op één
steunhoogte. Gebruik de tweede steunhoogte. Verwarm de oven eerst voor.
FORCED AIR
(TURBO
GEVENTILEERD)
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten op twee steunhoogtes die dezelfde
bereidingstemperatuur hebben (bijv.: vis, groenten, gebak). Met deze functie worden er geen
geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht. Geadviseerd wordt om het tweede
niveau te gebruiken voor bereidingen op één steunhoogte. Voor bereidingen op twee
steunhoogtes wordt geadviseerd om de eerste en derde steunhoogte te gebruiken, nadat u de
oven voorverwarmd hebt.
MAXI COOKING
Voor het braden van grote stukken vlees (meer dan 2,5 kg). Gebruik de eerste of de tweede
steunhoogte, afhankelijk van de grootte van het vlees. De oven hoeft niet voorverwarmd te
worden. Aanbevolen wordt om het vlees tijdens de bereiding om te keren om een gelijkmatige
bruining aan beide kanten te verkrijgen. Het verdient de voorkeur het vlees zo nu en dan vochtig
te maken om het niet te erg te laten uitdrogen.
GRILL
Om biefstukken, kebabs en saucijzen te grillen, om gegratineerde groenten te bereiden en brood
te roosteren. Zet het gerecht op de vierde steunhoogte. Voor het grillen van vlees wordt
geadviseerd de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te vangen. Plaats de opvangbak op
de derde steunhoogte en giet er ongeveer een halve liter water in. De oven hoeft niet
voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van de oven dicht blijven.
TURBO GRILL
Voor het grillen van grote stukken vlees (lamsbouten, rosbief, hele kip). Zet het vlees op de
middelste steunhoogtes. Geadviseerd wordt de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen. Plaats de opvangbak op de eerste of tweede steunhoogte en giet er ongeveer een halve
liter water in. De oven hoeft niet voorverwarmd te worden. Tijdens de bereiding moet de deur van
de oven dicht blijven. Met deze functie kunt u het draaispit gebruiken, als u dit hebt.