Scholtes FP 656.1 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

FP 656
Gebruiksaanwijzing
2
INHOUD
De oven ...........................................................................................................4-9
De accessoires .................................................................................................................... 4
Het bedieningspaneel ..........................................................................................................5
Instellen van de juiste tijd ....................................................................................................6
Keuzeknop kookfuncties ...................................................................................................... 7
Regelen van de temperatuur ............................................................................................... 8
Regelen kook- en reinigingstijd............................................................................................ 8
Kookwijze....................................................................................................10-20
Het ontdooien ................................................................................................................ 11
De functie Rijzen ........................................................................................................... 12
De Pizza-oven ............................................................................................................... 13
De Gebak-oven ............................................................................................................. 14
De functie Braadstukken ............................................................................................... 15
Gebruik braadspit .....................................................................................................16-17
De grill ........................................................................................................................... 18
De statische oven ..........................................................................................................19
De heteluchtoven ......................................................................................................... 20
Het programmeren .....................................................................................21-22
Programmeren kooktijd met onmiddelijke start.................................................................. 21
Programmeren van een kooktijd met uitgestelde start ...................................................... 22
Automatische reiniging door middel van pyrolyse .................................23-24
Raadgevingen en tips .....................................................................................25
Storingen ........................................................................................................................... 25
Autotest ............................................................................................................................. 25
Demonstratie ..................................................................................................................... 25
3
Al 80 jaar lang ontwerpt en fabriceert Scholtès huishoudapparatuur.
Onze producten zijn estetisch geslaagd omdat ze goed zijn ontworpen. En het is dit samengaan
van creativiteit en planning dat Scholtès op de eerste plaats in de sector huishoudapparatuur
heeft gezet.
In de Scholtès fabrieken zorgen wij voor de veiligheid van onze klanten, door de apparaten te
voorzien van koele ovendeur, blokkering bedieningspaneel enz.
Met de medewerking van een expert op het gebied van koken heeft Scholtès 9 kookprogramma's
samengesteld, met aanwijzing van de juiste parameters voor ieder programma: graad van
vochtigheid, statische of hetelucht oven, verdeling van de verwarmingselementen.
Lees deze handleiding aandachtig. Door de instructies te volgen kunt u de vele mogelijkheden
die dit apparaat biedt tenvolle uitbuiten.
In deze pagina's vindt u het antwoord op iedere eventuele vraag aangaande de technische
terminologie, de wijze van behandeling, de functies, de accessoires enz.
DE SCHOLTES OVENS
Design en duurzaamheid
4
De accessoires
De oven is voorzien van de volgende accessoires:
2 ovenplaten die geschikt zijn voor alle soorten koken.
1 ovenrek aangeraden voor het koken op 3 niveaus tegelijk en voor het braden van vlees, in
combinatie met de lekplaat.
1 braadspit-set (zie Braden met het braadspit blz.16 en 17).
Het schuifbare ovenrek
Dit wordt altijd gebruikt met de omgebogen randen naar beneden toe gericht en in combinatie
met de lekplaat.
Op stand 2 geplaatst dient hij voor het braden van vlees met de lekplaat op stand 1 voor
het opvangen van vet en sappen.
Op de hoogste stand geplaatst (rekening houdend met de dikte van het vlees) dient hij
voor vleespennen met de lekplaat op stand 1 voor het opvangen van vet en sappen.
Op de hoogste stand geplaatst dient hij voor koken op meer niveaus.
Stang aan achterkant
BarriŁre zijkant
ACHTERKANT
VOORKANT
Blokkeerelementen van
het accessoire
Lijst
OVENREK 1
OVENREK 2
OVENREK 3
Plaats de ovenrekken met de achterkant in de oven in de volgende volgorde:
schuif ovenrek 2 op ovenrek 1,
plaats ovenrek 3 op ovenrek 2,
zet de blokkeerelementen van het accessoire omhoog,
schuif het geheel in de oven,
druk de blokkeerelementen weer omlaag om het accessoire op de glijders vast te zetten.
Het ovenrek is nu geblokkeerd en u kunt uw gerecht uit de oven halen (door ovenrek 2 naar u
toe te trekken) zonder dat het geheel wordt verwijderd.
5
Het bedieningspaneel
2 0:3 0
T
P
F
Bereidingstijd
Uitgestelde start
Klok
Timer
Knop voor instellen
van de programmering
Keuzeknop
temperatuur
Keuzeknop
kookfuncties
T
Keuzeknop temperatuur
P
Knop voor instellen van de programmering
F
Keuzeknop kookfuncties
6
Instellen van de juiste tijd
1
Draai de knop
P
voor het instellen van de juiste tijd.
2
Druk op
P
het bevestigen.
De minuten knipperen:
1
Draai de knop
P
voor het instellen van de minuten.
2
Druk op
P
voor het bevestigen.
Note
!
Als het apparaat elektrisch wordt aangesloten gaat het symbool aan en de display van de
tijd gaat knipperen.
De klok kan niet gelijk worden gezet als er reeds een kooktijd is geprogrammeerd.
Voor het verzetten van de tijd draait u
P
naar links totdat het symbool , rood
aangaat; druk op
P
voor het bevestigen en volg vervolgens de instructies onder 2 en
3, zoals hierboven aangegeven.
0 8 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
1
2
1 2 : 0 0
T
P
F
1
2
7
Keuzeknop kookfuncties
Zet de knop
F
in de gewenste positie.
Op basis van de gekozen kookwijze verschijnt even een vooringestelde temperatuur (voor het
veranderen van de temperatuur, zie de volgende paragraaf).
De knop
F
dient ook voor het uitdoen van de oven: Hiervoor zet u de knop op de 0 stand.
!
1 1 : 3 0
T
P
F
1 6 0 C
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
Eerste gebruik van de oven:
Als u de oven voor de eerste keer gaat gebruiken raden wij aan hem u eerst leeg
laat functioneren met het vertrek goed gelucht. Doe dit in de "hetelucht"-versie
met 270°C voor 1 uur.
8
Regelen van de temperatuur
De vooringestelde temperatuur die door de oven voor iedere kookwijze wordt gesuggereerd
(behalve voor de functie Rijzen) kan rustig worden veranderd door de gebruiker.
1
Draai knop
T
totdat de gewenste temperatuur op de display voorkomt.
2
Druk op
T
voor toegang tot het instellen.
3
Draai knop
T
totdat de gewenste temperatuur op de display voorkomt.
4
Druk op
T
voor het bevestigen van de instelling.
Regelen kook- en reinigingstijd
1 7 0 C
T
P
F
1
2
3
4
Met knop
P
kunt u regelen:
een kooktijd of automatisch reinigen (blz 21),
het einde van het koken of van een automatische reiniging (blz 22).
Met dezelfde knop kunt u bovendien de timer instellen. Het activeren van de timer is onafhankelijk
van het functioneren van de oven.
1
Draai
P
naar rechts voor het verlichten van symbool .
2
Druk op
P
voor toegang tot het instellen van de kooktijd (van 0h 01 min. tot 9h 59 min.).
3
Draai
P
voor het vinden van de gewenste kooktijd.
4
Druk op
P
voor het bevestigen van de instelling.
Een opeenvolging van geluidssignalen geeft aan dat de kooktijd is afgelopen terwijl de display
van de kooktijd knippert.
Druk op
P
voor het stop zetten van de timer.
0 . 4 5
T
P
F
1
2
3
4
9
TIPS
VAN DE
CULINAIRE
EXPERT
De verschillende manieren van koken zijn bestudeerd met medewerking van de culinaire expert
van Scholtès. Deze gerenommeerde chef werkt als volledige medewerker in het team Research
en Ontwikkeling van ons bedrijf.
De keuze van de kookfuncties, van de temperaturen en van de plaatsing van de gerechten in de
oven is dus precies zoals hij ze zelf gebruikt voor de beste resultaten.
Belangrijke aanbevelingen:
Gedurende het gebruik wordt de oven heet Raak de verwarmingselementen in de oven
niet aan.
Plaats geen bladen of aluminiumfolie rechtstreeks op de bodem van de oven: het email
van de bodem zou voorgoed beschadigd kunnen worden.
10
De Scholtès ovens maken gebruik van verschillende technieken voor de productie, verspreiding
en behouden van de warmte.
Uw oven beschikt over 9 kookfuncties die zich perfect aanpasssen aan ieder soort gerecht. De
symbolen, die duidelijk te begrijpen zijn, maken het kiezen van de meest geschikte kookwijze
gemakkelijk.
Ontdooien
Functie voor het rijzen om het deeg op de juiste wijze te laten rijzen
Pizza - oven voor het bakken van brood, brioches, pizza
Gebak-oven voor jamtaarten
Braadfunctie voor 'au gratin' gerechten, gevogelte en vlees
Functie Braadspit voor braden aan het spit, met de deur dicht
Functie Grill voor gegratineerde gerechten, met de deur op een kier
Statische oven voor traditioneel koken
Heteluchtoven voor het koken op meer dan een Ovenrek
Pyrolyse voor automatische reiniging
Kookwijze
11
Het ontdooien
Het ontdooien moet met zorg gebeuren om te vermijden dat de buitenkant van de etenswaren,
die het eerste ontdooit, wordt blootgesteld aan het zich snel ontwikkelen van bacteriën .
Meestal vindt het ontdooien op langzame wijze plaats in de koelkast.
Voor sneller ontdooien kunt u de oven gebruiken (tijdbesparing 50%)
Ontdooien in de oven wordt aangeraden in de volgende gevallen:
- etenswaren die rauw worden opgegeten (aardbeien enz.) ,
- Gerecht een kip ontdooit in de helft van de tijd.
Wij raden aan ontdooide etenswaren vrij snel op te eten.
Plaats de te ontdooien etenswaren op de bakplaat op de 2de verdieping in de oven.
Zet
F
in positie .
Zet aan het einde van het ontdooien
F
op «0» om de oven uit de doen.
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
12
Deze functie is onmisbaar voor het laten rijzen van met gist klaargemaakt deeg, voordat er
gebakken wordt. Een constante temperatuur van 40 °C (die niet veranderd kan worden) maakt
het rijzen van brood, briochess, pizza enz. mogelijk.
De instelling die voor deze functie wordt gebruikt zorgt voor optimale conditie voor het rijzen.
Voor het 'groeien' wordt de brioches op de bakplaat op de 2de verdieping geplaatst.
De functie Rijzen
Aan het einde van het rijzen drukt u «0» maal op
F
om de oven uit te doen.
Zet
F
in de positie . De vooringestelde temperatuur van 40°C wordt gedurende enkele
seconden vertoond:
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
13
Deze kookwijze is speciaal geschikt voor gebak in de oven (op basis van gist) . Het gaat hier om
een procedure die het uitdrogen van het deeg vermijdt en het rijzen ervan bevordert voordat de
buitenkant gebruind en krokant wordt: precies zoals de banktbakker het doet.
Wij raden aan het gerecht in een warme oven te zetten.
Plaats het gerecht op een bakplaat op de 2de verdieping in de oven.
De Pizza-oven
Zet
F
in de positie . De vooringestelde temperatuur wordt gedurende enkele seconden
vertoond:
160 C160 C
160 C160 C
160 C.
Wacht het einde van de voorverwarming af (aangeduid door een opeenvolging van
geluidssignalen) en zet dan het gerecht in de oven. Als u wilt weten op welk punt de
voorverwarming is draait u aan
P
: de
CC
CC
C knippert totdat de temperatuur is bereikt en
staat stil aan het einde van de voorverwarming.
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
Note
Note
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
14
Deze kookwijze is vooral geschikt voor het bakken van vruchtentaarten, jamtaarten, quiches enz.
De bodem wordt perfect gebakken terwijl het fruit zacht blijft.
Gebruik een bakplaat die u op de 2de verdieping in de oven plaatst.
Wij raden aan de oven voor te verwarmen.
De Gebak-oven
Note
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
Zet
F
in de positie . De vooringestelde temperatuur wordt gedurende enkele seconden
vertoond :
220 C220 C
220 C220 C
220 C.
Wacht het einde van de voorverwarming af (aangegeven door een opeenvolging van
geluidssignalen) en zet dan het gerecht in de oven. Als u wilt weten op welk punt de
voorverwarming is draait u aan
P
: de
CC
CC
C knippert totdat de temperatuur is bereikt en
staat stil aan het einde van de voorverwarming.
Note
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
15
De functie Braadstukken
Deze kookwijze is vooral geschikt voor rood en wit vlees, gegratineerde schotels enz.Voor
braadstukken kunt u beter de gesuggereerde temperatuur aanhouden
Plaats de lekplaat op de 1ste verdieping en het vlees op het Ovenrek op de 2de verdieping.
Altijd koud in de oven zetten.
Note
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
Zet
F
in de positie . De vooringestelde temperatuur wordt gedurende enkele seconden
vertoond :
210 C210 C
210 C210 C
210 C.
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
16
Gebruik braadspit
Het bijgeleverde braadspit is samengesteld uit :
Een steun, geplaatst op de 3° verdieping van de glijders, maakt het mogelijk dat het spit
achterin de oven in de as van de motor gestoken kan worden, achter de geperforeerde wand;
Een spies, waarop stukken vlees worden geregen, die aan beide uiteinden steunt op twee
verschuifbare vorken die ieder aan de staaf zijn bevestigd met een vleugelschroef.
Belangrijk: Let op gedurende het installeren van het braadspit dat het spit op de juiste wijze
in de as van de motor wordt gestoken.
Belangrijk:
- steek het spit precies in het midden van het stuk vlees dat u wilt braden;
- plaats het vlees dat u wilt braden op gelijke afstand van de uiteinden van het spit.
een uittrekbaar handvat van isolerend materiaal, dat aan de voorkant van het spit wordt
geschroefd, maakt het mogelijk om:
de beschikbare lengte op het spit te verlengen voor het braden van grote braadstukken;
te vermijden dat u zich brandt als u het vlees na de kooktijd uit de oven haalt.
Schroef het handvat stevig vast voordat u het spit uit de oven haalt .
Timer van het braadspit
De Scholtès ovens zijn voorzien van een timer voor het braadspit. Aan het einde van de kooktijd
gaat de motor door met het ronddraaien van het spit en hij staat pas stil als de temperatuur
voldoende is gezakt zodat er geen kans is dat het vlees aan een kant verbrandt.
Voor het functioneren van de timer van het braadspit moet eerst de kooktijd zijn ingesteld (zie
blz. 21).
Vleugelmoer
Spitpen
Handvat van de spitpen
Vork
Steun van het draaispit
Reinigen van braadspit en de andere accessoires
Het braadspit kan geheel uit elkaar worden genomen dankzij de 2 vleugelschroeven. De
verschillende onderdelen van het braadspit worden tegelijk met alle andere accessoires (bak/
lekplaat, ovenrek) gewassen in de gootsteen met een spons en sop, of in de vaatwasser.
Als u de geëmailleerde oppervlakte van de ovendeur schoonmaakt moet u goed oppassen
dat de afdichting niet los komt of opgelicht wordt aangezien deze het hermetisch afsluiten
van de oven garandeert.
17
Gebruik braadspit
Deze functie is vooral aangewezen voor het bakken van vlees aan het braadspit, met de deur
dicht.
Het te braden vlees draait langzaam rond en wordt zodoende gelijkmatig bruin totdat het gaar
is.
Plaats een lekplaat op de 1ste verdieping van de oven voor het opvangen van sap en vet, en
breng de steun van het braadspit aan op de 3de verdieping .
Altijd koud in de oven zetten.
Note
Aan het einde van het koken u zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
Zet
F
in de positie .
De vooringestelde temperatuur wordt gedurende enkele seconden vertoond :
270 C270 C
270 C270 C
270 C.
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
18
De grill
Gedurende het koken onder de "grill" kunnen de bereikbare onderdelen heet worden:
houd kleine kinderen op een afstand
Deze functie is vooral geschikt voor het koken van varkensribben, vleespennen, gegratineerde
schotels enz. met de deur op een kier (de scharnier is hiervoor voorzien van een tandje).
Altijd koud in de oven zetten.
Plaats een lekplaat op de 1ste verdieping voor het opvangen van sap en vet. Plaats het stuk vlees
op een ovenrek, op een verdieping die past voor de dikte van het vlees.
Note
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
Zet
F
in de positie .
De vooringestelde temperatuur wordt gedurende enkele seconden vertoond :
300 C300 C
300 C300 C
300 C.
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
19
De statische oven
Deze kookwijze is vooral geschikt voor het langzaam gaar koken van gestoofd vlees enz. of voor het
au bain marie koken.
Gebruik een bakplaat die u op de 2de verdieping in de oven plaatst.
Wij raden aan de oven voor te verwarmen.
Note
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
Note
Zet
F
in de positie .
De vooringestelde temperatuur wordt gedurende enkele seconden vertoond :
190 C190 C
190 C190 C
190 C.
Wacht het einde van de voorverwarming af (aangeduid door een opeenvolging van
geluidssignalen) en zet dan het gerecht in de oven Als u wilt weten op welk punt de
voorverwarming is draait u aan
P
: de
CC
CC
C knippert totdat de temperatuur is bereikt en
staat stil aan het einde van de voorverwarming.
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
20
De heteluchtoven
Deze kookwijze is geschikt voor het koken van verschillende gerechten op meer dan een ovenrek
geplaatst. In dit geval worden de smaak en geur van de gerechten niet veranderd ook al zijn de
gerechten geheel verschillend van elkaar. .
Voor het gebruik van deze functie is het noodzakelijk dat de gerechten dezelfde temperaturen nodig
hebben.
Wij raden aan de oven voor te verwarmen.
Note
Note
Koken op 2 niveaus
Verdiepingen 1 en 3
Koken op 3 niveaus
Verdiepingen 1, 3 en 5
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
Zet
F
in de positie .
De vooringestelde temperatuur wordt gedurende enkele seconden vertoond :
200200
200200
200
C C
C C
C.
Wacht het einde van de voorverwarming af (aangegeven door een opeenvolging van
geluidssignalen) en zet dan het gerecht in de oven. Als u wilt weten op welk punt de
voorverwarming is draait u aan
P
: de
CC
CC
C knippert totdat de temperatuur is bereikt en
staat stil aan het einde van de voorverwarming.
1 1 : 3 0
T
P
F
1 2 : 3 0
T
P
F
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
21
Programmeren kooktijd met onmiddelijke start
!
De oven gaat onmiddelijk aan en hij gaat automatisch uit als de geprogrammeerde kooktijd is
afgelopen.
Kies een handmatige kookwijze (zie blz.7).
1
Draai
P
naar rechts voor het verlichten van symbool .
2
Druk op
P
voor toegang tot het instellen.
1
Druk op
P
voor het vertonen van de gewenste kooktijd (max: 9h 59 min.).
2
Druk op
P
voor het bevestigen; het aftellen van de kooktijd begint.
Het einde van de kooktijd wordt aangegeven door het verschijnen van "0:00" en een opeenvolging
van geluidssignalen.
1
Druk op
P
om een einde te maken aan het knipperen en de geluidssignalen.
2
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
0.0 0
T
P
F
1
2
1.3 0
T
P
F
1
2
0.0 0
T
P
F
1
2
22
Programmeren van een kooktijd met uitgestelde start
!
De programmering bepaalt automatisch de tijd van de start van het koken gebaseerd op de waarden
die worden vertoond op de display, en de oven gaat automatisch uit op de ingestelde tijd.
"
Het einde van de kooktijd wordt aangegeven door het verschijnen van "0:00" en een opeenvolging
van geluidssignalen.
1
Druk
P
om een einde te maken aan het knipperen en de geluidssignalen.
2
Aan het einde van het koken zet u
F
op "0" om de oven uit te doen.
B.v.: het is 10.00 uur.
Programmeer een kooktijd van 1h30 (zie onder 1 en 2 op bladzijde 21).
Op de display verschijnt de tijd, waaraan is toegevoegd de gekozen kooktijd: 10h00 + 1h30 =
11h30 (als onmiddelijke start wordt geprogrammeerd eindigt de kooktijd om 11.30).
1
Draai
P
naar rechts voor het rood verlichten van het symbool .
2
Druk op
P
voor toegang tot het instellen.
De tijd knippert:
1
Draai
P
voor het verschijnen van het einde van de gekozen kooktijd (b.v.:). 12).
2
Druk op
P
voor het bevestigen.
De minuten knipperen.
3
Draai
P
voor het instellen van de minuten (b.v.:). 30).
4
Druk op
P
voor het bevestigen.
B.v.: het koken begint om 11.00 uur en eindigt om 12.30.
1.3 0
T
P
F
1 1.3 0
T
P
F
1
2
1 2.3 0
T
P
F
1
3
2
4
1 2.3 0
T
P
F
1
2
23
Automatische reiniging door middel van pyrolyse
Gedurende de automatische reiniging kunnen de oppervlakken heet worden:
houd kleine kinderen op een afstand.
Dit is een van de meest efficiënte reinigingssystemen die er op de markt zijn, door Scholtès
meer dan dertig jaar geleden in Europa geïntroduceerd.
Pyrolyse maakt iedere andere wijze van reinigen overbodig. De oven wordt vanzelf schoon
gemaakt zonder enige interventie, controle of gebruik van schoonmaakmiddelen. Het vuil,
speciaal vetspetters op de wanden, wordt door de uitwerking van de grote hitte vernietigd.
Gebruik ook nooit schuurmiddelen aangezien die het email van de ovenwanden kunnen krassen
en beschadigen.
Enige nuttige wenken voordat het automatisch reinigen begint
1- Verwijder opgehoopt vuil en vooral wat erg is aangekoekt, om te vermijden dat er vlammen
ontstaan of dat er rook ontstaat.
2- Verwijder alle accessoires (bakplaat, ovenrek, braadspit).
3- Hang geen keukendoeken te drogen op de handgreep van de oven.
Draai
F
naar rechts tot aan de positie .
De automatische reinigingscycle treedt in werking voor een vooringestelde tijdsduur van 1h30.
De tijdsduur kan worden ingesteld van 1 minuut tot 2 uren (met variaties van 1 minuut) naar
gelang de vuilheidsgraad van de oven (zie paragraaf "Programmeren van een kooktijd", blz.
21).
Note
P 1 : 3 0
T
P
F
Als u de start van de kooktijd wilt uitstellen of een kooktijd wilt programmeren wendt u
zich tot de aanwijzingen op blz. 21 en 22.
24
Automatische reiniging door middel van pyrolyse
Note
Note
!
Als een temperatuur in de oven hoog genoeg is wordt de ovendeur geblokkeerd en op
de display ziet u op onderbroken wijze de boodschap
PYROPYRO
PYROPYRO
PYRO.
Een geluidssignaal, vergezeld van de knipperende boodschap
P0:00P0:00
P0:00P0:00
P0:00
/
PYRO PYRO
PYRO PYRO
PYRO, geeft het einde
van de cycle aan. Druk op
P
voor het afzetten van het geluidssignaal.
U kunt nu wat wit stof waarnemen op de bodem en op de wanden van de oven; verwijder
dit met een vochtige spons zodra de oven helemaal is afgekoeld.
Als u wilt profiteren van overgebleven warmte in de oven kunt u:
- een automatische reiniging aanzetten aan het einde van het koken;
- of gaan koken aan het einde van een automatische reiniging.
De restjes witte poeder waar wij over spraken kunnen blijven liggen aangezien ze geen
enkel gevaar opleveren.
Zet
F
op "0" om de oven uit te doen.
De deur wordt automatisch gedeblokkeerd zodra de temperatuur in de oven voldoende
is afgekoeld.
P0:00
T
P
F
1 4 : 0 0
T
P
F
Note
25
Als er rook uit de oven komt:
Controleer dat u de juiste functie heeft gekozen voor het soort koken dat u wenst, dat u de
juiste accessoires heeft gekozen en dat het gerecht op de aangeraden verdieping is geplaatst.
Controleer welke temperatuur wordt aangegeven; deze is waarschijnlijk te hoog voor het
gerecht dat u aan het koken bent.
Kijk of de oven vuil is en maak hem eventueel schoon. Er kunnen etensresten aan het email
gekleefd zitten die door het carboniseren rook en engszins zure lucht veroorzaken.
Als na het beëindigen van de kooktijd de ventilator aan blijft:
Maakt u zich geen zorgen, ook al is de oven al uit. De ventilator houdt pas op als de oven
voldoende is afgekoeld.
Als de oven niet warm wordt:
controleer:
- of de oven soms is ingesteld op demo (zie verderop),
- of de zekeringen zijn doorgeslagen,
- of de automatische schakelaar is afgeslagen,
- of de stroom van het net is uitgevallen.
Als de storingen van het functioneren echter aanhouden moet u zich wenden tot uw handelaar
of een bevoegde installateur.
Autotest
De oven is voorzien van een autotest-systeem. In het geval van een storing knippert de display
van de temperaturen en wordt een codenummer van twee cijfers vertoond (b.v.:
ER00ER00
ER00ER00
ER00).
Voor alle andere storingscodes, als zij vertoond worden, moet u zich tot uw handelaar of tot een
bevoegde technische dienst wenden met vermelding van,
het serienummer en het registratienummer van het apparaat: beide nummers kunt u in het
garantiedocument vinden,
het codenummer van de storing en de functie die u gebruikte.
Demonstratie
Voor het instellen van de oven in de demo-functie houdt u de knop
P
20 seconden ingedrukt
totdat u een geluidssignaal hoort. Laat de knop los tijdens het geluidssignaal en draai hem 5-6
klikken verder totdat op de display
OFF POFF P
OFF POFF P
OFF P verschijnt. Deze boodschap verdwijnt na 5 seconden.
Het apparaat bevindt zich nu in de demo-wijze, dat wil zeggen hij verwarmt niet.
Om de demonstratie af te zetten houd u de knop
P
20 seconden ingedrukt totdat u een
geluidssignaal hoort. Laat de knop los tijdens het geluidssignaal en draai hem 5-6 klikken verder
totdat op de display
ON PON P
ON PON P
ON P verschijnt. Deze boodschap verdwijnt na 5 seconden.
De verwarmingselementen gaan weer normaal functioneren.
Raadgevingen en tips
26
27
is a brand of the Merloni Elettrodomestici Group
Merloni Elettrodomestici spa
Viale Aristide Merloni, 47
60044 Fabriano - Italy
http://www.scholtès.fr
http://www.merloni.com
This document is printed by
Xerox Business Service - Docutech - 02/2006
Document number: 195035244.01
Viale Aristide Merloni, 47
60044 Fabriano (AN) Italy
Tel. +39 0732 6611
www.scholtes.com
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Scholtes FP 656.1 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor