31
Het vriesvak heeft sterren.
Er kunnen diepvriesproducten in worden
bewaard voor een periode die gelijk is aan de
conserveringstijd die op de verpakking wordt
aangegeven. Bovendien kan vers voedsel
worden ingevroren door het boven op het
rooster te zetten, op het hoogste niveau, terwijl
u al ingevroren producten in het onderste deel
van het vak zet, zodanig dat ze niet in contact
komen met het nog in te vriezen voedsel.
De hoeveelheid verse levensmiddelen die in
24 uur kan worden ingevroren is aangegeven
op het serienummerplaatje (naast de groente-
en fruitlade).
Opmerking:
Het vriesvak is in staat de juiste temperatuur voor
conservering van het voedsel ook te handhaven
wanneer de energie uitvalt. Het wordt echter
geadviseerd om gedurende de stroomuitval de
deur van het vriesvak niet te openen.
Invriezen van vers voedsel
• Schakel, 24 uur voordat u de verse
voedingsmiddelen die bevroren moeten
worden in het vriesvak zet, de schakelaar (F)
in om het vriesproces te verbeteren (als de
schakelaar aanwezig is).
• Wikkel en verzegel de in te vriezen verse
levensmiddelen in:
aluminiumfolie, plastic folie, waterdichte
plastic verpakking, polyethyleen bakjes met
deksel, diepvriesbakken, op voorwaarde dat
ze geschikt zijn voor diepvriesproducten.
• Plaats de in te vriezen levensmiddelen in de
bovenste ruimte en laat voldoende ruimte om
de pakjes heen zodat de lucht goed kan
circuleren. De laadcapaciteit van het vak kan
worden vergroot door het onderste rooster
(indien aanwezig) weg te nemen.
• Draai de thermostaatknop, wanneer u de
levensmiddelen in het vak zet die
bevroren moeten worden, een halve stand
naar de lagere waarden (bijvoorbeeld: van
3 op 2,5).
• Het invriezen duurt 24 uur; zet de
thermostaatknop terug op de stand die
gebruikt werd vòòr het invriezen
(bijvoorbeeld: van 2,5 op 3).
• De hoeveelheid levensmiddelen die in 24 uur
kan worden ingevroren, bij een
omgevingstemperatuur van +25°C, is
aangegeven in kg. op het serienummerplaatje.
Belangrijk:
In de tabel hiernaast kunt u zien hoeveel
maanden verse ingevroren levensmiddelen
bewaard kunnen worden.
Bij de aankoop van diepvriesproducten moet
u op de volgende punten letten:
• De verpakking of het pak moet onbeschadigd
zijn, omdat het product anders kan bederven.
Als een pakje bol staat of als er vochtplekken
op zitten, is het niet onder optimale
omstandigheden bewaard en kan het al
gedeeltelijk zijn ontdooid.
• De diepvriesproducten dienen als laatste te
worden gekocht en in isolerende tassen te
worden vervoerd.
• Zet de diepvriesproducten bij thuiskomst
meteen in het vriesvak.
• De gedeeltelijk ontdooide diepvriesproducten
mogen niet opnieuw worden ingevroren, maar
moeten binnen 24 uur worden geconsumeerd.
• Variaties in temperatuur moeten vermeden
worden of tot een minimum worden beperkt.
De uiterste houdbaarheidsdatum op de
verpakking moet worden gerespecteerd.
• De instructies op de verpakking voor het
conserveren van diepvriesproducten dienen
altijd te worden opgevolgd.
IJsblokjes maken
• Vul het ijsbakje voor 2/3 met water en zet het
in het vriesvak
• Gebruik, indien het ijsbakje aan de bodem van
het vriesvak is vastgevroren, geen puntige of
scherpe voorwerpen om het los te maken.
• Om de ijsblokjes eenvoudig te verwijderen,
het bakje ombuigen.
GEBRUIK VAN HET VRIESVAK
MAANDEN VOEDSEL
33110nl.fm5 Page 31 Monday, June 28, 1999 4:04 PM