56
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PASTA EN LASAGNE (voedingsgroep 8) en
vervolgens PASTA (recept 1) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Een geluidssignaal klinkt als het water kookt.
Voeg de pasta toe en plaats de stoompan in de magnetron.
Druk nogmaals op start om de pasta te koken.
Na het koken, giet u de pasta op het middenrooster in de stoompan om het
water uit te laten lekken.
Verwarm de saus in de magnetron gedurende 1 minuut door tweemaal op Jet
START te drukken.
Giet de saus over de pasta, voeg chilipeper en olie toe, meng het geheel goed
en serveer.
400 g pasta
(b.v. macaroni nr. 73)
400 g tomatensaus
1 chilipeper
2 el olijfolie
Voor de groentesaus: Pel de ui, de knoook, schraap de wortel en snijd alles apart in
kleine stukjes. Was en snijd de aubergine en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui en
knoook in olie en plaats dit in een grote sauspan. Bak de wortel en gesneden aubergine
apart in olie en plaats deze in de sauspan. Bak de champignons apart in olie en plaats ze in
de sauspan. Voeg de gesneden tomaten en tomatensap toe.
Voeg rozemarijn, laurierblaadjes, tijm, honing en zout toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 15-20 minuten sudderen op een
lage temperatuur totdat de saus indikt.
Voor de kaassaus: Breng melk en room aan de kook in een sauspan. Smelt de boter in
een andere grote pan. Verwijder de pan van het vuur, voeg de bloem toe en klop dit tot
een zacht geheel. Plaats de pan terug op het vuur en verdun het met de gekookte melk,
beetje bij beetje, terwijl u blijft roeren. Laat dit 5 minuten sudderen.
Als dit klaar is voegt u de geraspte kaas toe, roert u en brengt u het geheel op smaak met
peper en zout.
Bereiding: Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om
PASTA EN LASAGNE (voedingsgroep 8) en vervolgens VEGETARISCHE LASAGNE (recept
2) te selecteren.
Druk op START om het voorverwarmen te activeren. Vet een magnetronbestendige
bakplaat in en schenk er een laagje kaassaus over.
Verdeel er een paar lasagnevellen over. Voeg 1/3 van de groenten en 1/3 van de reste
-
rende kaassaus. Herhaal dit totdat alle ingrediënten opgebruikt zijn en strooi de geraspte
kaas erover.
Na het voorverwarmen plaatst u de lasagne in de magnetron.
Druk op start om de bereiding te starten.
Als de bereiding is voltooid, controleert u of de pasta zacht is
en of de kaas bovenop mooi gebruind is.
12 lasagnevellen
100 g geraspte kaas
Groentesaus:
1 ui, 6 teentjes knoook
1 wortel, 1 aubergine
400g verse gemengde champig-
nons, bakolie, 600g gesneden
tomaten, 4 kopjes tomatensap
1 takje rozemarijn
(of 1 tl gedroogde rozemarijn),
2 blaadjes laurier, 3 takjes tijm (of
1 tl)
1 1/2 el honing, zout
Kaassaus:
6 kopjes melk, 2 kopjes room
50g boter, 1 kopje bloem
(1/2 kopje voldoende)
2 kopjes geraspte kaas
zout en gemalen zwarte peper
4 pers.
Vegetarische lasagne
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Pasta