Whirlpool JT 479 de handleiding

Type
de handleiding
90 recepten voor JET CHEF Premium
Chef-kok zijn was nog nooit zo eenvoudig
Gefeliciteerd met uw aankoop van
de Whirlpool 6
TH
SENSE
Jet Chef Premium-magnetron!
U bent nu de gelukkige eigenaar van een zeer
indrukwekkend apparaat, inclusief het nieuwe
CHEF MENU, bestaande uit 90 automatische
recepten waarvan u kunt genieten!
In deze gids vindt u alle aanwijzingen die u
helpen bij de bereiding van deze 90 heerlijke
recepten.
Ontdek en proef nu alle mogelijkheden van de
Jet Chef Premium.
Het zal u verassen hoe snel en eenvoudig u
deze recepten op tafel zet.
Wij zijn ervan overtuigd dat u door de
6
TH
SENSE-technologie snel, met plezier en alle
gemak de Jet Chef Premium zult gebruiken.
Wij wensen u veel kookplezier!
Crisp-plaat
Voor een snelle en
eenvoudige bereiding
van veel alledaagse
gerechten.
Crisp-cakevorm
Voor een snelle en
eenvoudige bereiding
van veel alledaagse
gerechten. Ideaal voor
cake en soués.
Antikrasmes
Ter voorkoming van
krassen tijdens het
snijden.
Stoompan voor
magnetron
Voor een gezond en
smaakvol resultaat.
Tevens ideaal voor het
koken van pasta en rijst.
Bakplaat
Voor traditionele
ovengerechten.
Deksel
Ter voorkoming
van spatten tijdens
opwarming.
Bezoek voor meer informatie over alle Whirlpool-producten:
Inclusief accessoires
Aanvullende afzonderlijk verkochte accessoires
Iedere topchef beschikt over de beste
hulpmiddelen
www.whirlpool.eu
19cm
28cm
30,5cm
Gebruiksgemak staat hoog in het vaandel bij Whirlpool. Al onze magnetrons zijn
uitermate gebruiksvriendelijk als het aankomt op het programmeren van een
bereidingscyclus. Bij gebruik van uw Jet Chef Premium, in zowel de handmatige
als automatische modi, wordt u bijgestaan met tips op uw premium display
voor het perfecte resultaat!
Deze tips hebben allemaal hetzelfde doel: om u daadwerkelijk te laten ervaren
waarom Whirlpool de nummer 1 is in koken met de magnetron.
De meest gebruikte aanbevelingen zijn:
Ontdek het nieuwe koken.
6
TH
SENSE-technologie: extra power voor een perfecte bereiding,
intuïtief als nooit tevoren.
Programmering: bij bepaalde automatische functies
wordt u verzocht enige informatie in te voeren om een
perfect resultaat te garanderen; bijvoorbeeld het aantal
personen, gewicht van het voedsel, enz.
Accessoires: tijdens het gebruik van de verschillende
beschikbare functies wordt op het display aangegeven
welke accessoires moeten worden gebruikt.
Gaarheid: bereid uw maaltijden alsof u in een restaurant
bestelt. Pas uw gerechten aan door het gewenste
gaarheidsniveau te selecteren. U kunt 3 niveaus kiezen:
laag, medium en hoog.
Vereiste handelingen: voor een perfect resultaat wordt
op het display aangegeven als voorverwarming of
omdraaien van het voedsel nodig is.
Geniet van de N°1 in koken met de magnetron.*
Jet Defrost
Snel en gelijkmatig
ontdooien.
Brood
ontdooien
Exclusieve Whirlpool-
functie voor het perfect
ontdooien van bevroren
brood alsof het vers
gebakken is.
Grill
Krachtige quartzgrill
voor geroosterde
en gegratineerde
gerechten.
* Gebaseerd op de resultaten uit de meest recente onafhankelijke tests van Europese consumentenorganisaties in 2011, 2012 en 2013.
Crisp
Een exclusieve
Whirlpool-functie voor
het perfect bruinen
van gerechten aan de
boven- en onderkant.
Steam Boil
(Met stoom koken)
Bereid heerlijke,
gezonde
stoomgerechten of
kook eenvoudig pasta
of rijst.
Hete lucht
In de oven bereide
gerechten zijn
tweemaal zo snel
gereed dankzij
het hetelucht
ventilatiesysteem.
Bij Whirlpool hebben we meer dan 100 jaar toegewijd aan innovatie, zodat u
met de 6
TH
SENSE-technologie met zo min mogelijk moeite het maximale resul-
taat kunt bereiken.
Ervaar de vele verschillende functies en bereidingswijzen van uw JET CHEF:
Chef Menu
Alle recepten
Groenten
Vlees
Gezond frituren
Vis &
zeevruchten
Kip
8. Gepofte aardappelen
8. Gegratineerde aardappelen
10. Gestoomde aardappelen
10. Aardappelpartjes
12. Diepvriesgroenten
12.
Gegratineerde diepvriesgroenten
13. Gevulde tomaten
14. Krokante paprika's
14. Aubergine
15. Wortelen
16. Sperziebonen
16. Broccoli
17. Bloemkool
18. Paprika
18. Pompoen
19. Maïskolven
20. Gebraden kip
20. Kip in stukken
21. Kippenpoten
22. Kippenvleugeltjes
23. Krokante kipfilet
23. Gestoomde kipfilet
24. Kipfilet met spek
25. Kip kebab
[Gebakken]
[Gebakken]
[Stoom]
[Crisp]
[Stoom]
[Gebakken]
[Gebakken]
[Crisp]
[Crisp]
[Stoom]
[Stoom]
[Stoom]
[Stoom]
[Stoom]
[Stoom]
[Stoom]
[Geroosterd]
[Geroosterd]
[Geroosterd]
[Gegrild]Ge
-
roosterd]
[Crisp]
[Gebakken]
[Gebakken]
[Gegrild]
[Crisp]
[Crisp]
[Stoom]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Stoom]
[Crisp]
[Gegrild]
26. Rosbief
27. Gebraden varkensvlees
27. Geroosterd lamsvlees
28. Geroosterde lamskoteletten
29. Gebraden kalfsvlees
29. Ribbetjes
30. Traditioneel gehaktbrood
30. Gehaktballen
31. Gegrile entrecote
32. Hamburgers
32. Braadworst
34. Hotdogs
34. Speklappen
Pagina
Pagina
Pagina
36. Visfilet
37. Gebakken, hele vis
37. Gekookte, hele vis
38. Gestoomde vismoten
39. Krokante zalm
39. Gegratineerde visfilet
40. Bevroren gepaneerde vis
40. Mosselen
41. Voorgekookte mosselen
42. Garnalen
42. Rauwe garnalen
[Stoom]
[Gebakken]
[Gekookt]
[Gestoomd]
[Crisp]
[Gebakken]
[Crisp]
[Gestoomd]
[Crisp]
[Gestoomd]
[Crisp]
Pagina
Pagina
[Crisp]44. Frieten
Pizza &
quiche
Taarten &
gebak
Desserts &
snacks
Brood
Rijst &
graansoorten
Pasta &
lasagne
Pagina
Pagina
Pagina
Pagina
Pagina
Pagina
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Stoom]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Crisp]
[Stoom]
[Stoom]
[Stoom]
[Crisp]
[Gegrild]
[Crisp]
[Crisp]
44. Bevroren vissticks
45. Gesneden chorizo
46. Bevroren kippenvleugels
46. Bevroren kipnuggets
60. Broodjes
60. Brood
62. Voorgebakken broodjes
62. Bevroren broodjes
64. Cake
64. Chocoladetaart
65. Worteltaart
66. Scones
66. Muffins
67. Koekjes
68. Brownies
69. Rolcake
69. Meringues
70. Zelfgemaakte fruittaart
70.
Voorgebakken bevroren fruittaart
72. Gebakken appels
73. Vruchtencompote
73. Crèmebrûlée
74. Soufflé
74. Warme chocoladesaus
76. Popcorn
76. Geroosterde noten
77.
Geroosterde pompoenzaadjes
48. Bevroren panpizza
49. Bevroren dunne pizza
49. Zelfgemaakte pizza
50. Gekoelde pizza
50. Dunne vegetarische pizza
52. Quiche lorraine
52.
Voorgebakken bevroren quiche
56. Pasta
56. Vegetarische lasagne
58. Lasagne met vlees
58. Bevroren lasagne
54. Rijst
55. Rijstpap
55. Havermoutpap
8
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gebakken
Schil de aardappelen en was ze grondig.
Snijd ze in dunne schijven en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Voeg room, zout, peper en nootmuskaat toe.
Besprenkel het geheel met de kaas en plaats de schaal in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
AARDAPPELGRATIN GEBAKKEN (recept 2) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
800 g aardappelen
200 ml verse room
100 g geraspte kaas
zout
witte peper
nootmuskaat
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gebakken
Was de aardappelen en droog ze met keukenpapier.
Prik elke aardappel 3 maal in met een vork.
Plaats de aardappelen in een magnetronbestendige schaal.
Plaats de schaal in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
AARDAPPELEN GEBAKKEN (recept 1) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als deze is voltooid, snijdt u de aardappelen doormidden en versiert u deze
met zure room en bieslook.
4 aardappelen van ong.
200-250 g per stuk
200 ml verse room
2 el
zure room
bieslook
Gegratineerde aardappelen
Gepofte aardappelen
9
10
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Was de aardappelen, schil ze en snijd ze in 8 partjes.
Breng op smaak met zout en peper.
Vet de crisp-plaat licht in en leg de aardappelpartjes erop.
Druppel de olie over de aardappelpartjes.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
AARDAPPELPARTJES CRISP (recept 4) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, draait u de aardappelpartjes om.
Druk nogmaals op START om de bereiding te voltooien.
1 kg aardappelen
olijfolie
zout
peper.
Schil de aardappelen en was ze grondig.
Plaats de aardappelen in de stoompan- op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
AARDAPPELEN STOMER (recept 3) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olijfolie en zout en serveer het gerecht.
1 kg aardappelen
olijfolie
zout
Aardappelpartjes
Gestoomde aardappelen
11
12
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gebakken
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Haal de groenten uit de verpakking en plaats ze in een magnetronbestendige
schaal.
Voeg kaas, boter en peper toe.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
GRATIN BEVROREN GROENTEN (recept 6) te selecteren.
Druk op start om de bereiding te starten.
Garneer met bieslook en serveer het gerecht.
Plaats de diepvriesgroenten in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering en voeg het laurierblad aan het
water toe.
Plaats de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
BEVROREN GROENTEN STOMER (recept 5) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olijfolie en zout en serveer het gerecht.
800 g gemengde
diepvriesgroenten
2 el geraspte kaas
1 el boter
1 el bieslook
peper.
Gegratineerde diepvriesgroenten
Diepvriesgroenten
800 g gemengde
diepvriesgroenten
1 laurierblad
zout
extra vergine olijfolie
4 pers.| Bereidingsfuncties: Gebakken
Was de tomaten en snijd ze in tweeën.
Verwijder de zaadjes met een lepel om ruimte te maken voor de vulling.
Bestrooi de tomaten met zout en oregano en vul ze met de kaas.
Plaats de gevulde tomaten in een magnetronbestendige schaal.
Plaats de schaal op het onderste rek in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
TOMATEN GEBAKKEN (recept 7) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
600 g verse tomaten
150 g geraspte
cheddarkaas
1 tl gedroogde oregano
zout
peper
Gevulde tomaten
13
14
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Snijd de paprika's in tweeën, verwijder de zaadjes en snijd de paprika's in
stukjes.
Vet de crisp-plaat in met olie en leg de paprikastukjes erop.
Breng op smaak met olie, zout en peper.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
PAPRIKA CRISP (recept 8) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Was de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer 2 cm.
Bestrooi de aubergine met zout en laat een tijdje staan om het vocht te laten
uitlopen.
Vet de crisp-plaat licht in met olie en plaats deze in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
AUBERGINE CRISP (recept 9) te selecteren.
Druk op START om de crisp-plaat voor te verwarmen.
Als het voorverwarmen voltooid is, haalt u de crisp-plaat uit de magnetron en
legt u de aubergineschijven erop. Bestrooi deze met zout en peper.
Plaats de crisp-plaat terug in de magnetron en druk op START om de bereiding
te starten.
600 g aubergine
olijfolie
zout
pepe.
500 g verse paprika's
olijfolie
zout
peper
Aubergine
Krokante paprika's
4 pers.| Bereidingsfuncties: Stomer
Was de wortels, rasp ze met een dunschiller en snijd ze in schijes.
Leg de geraspte wortels in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
WORTELS STOMER (recept 10) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olijfolie en zout en serveer het gerecht.
400 g wortels
zout
olijfolie
Wortelen
15
16
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Was de sperziebonen en en dop ze.
Plaats de sperziebonen in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
GROENE BONEN STOMER (recept 11) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olijfolie, zout en peper en serveer het gerecht.
Was de broccoli en snijd de roosjes in tweeën.
Leg de broccoliroosjes in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
BROCCOLI STOMER (recept 12) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olijfolie en zout en serveer het gerecht.
500 g broccoli
500 g sperziebonen
olijfolie
zout
peper
Broccoli
Sperziebonen
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Was de bloemkool en snijd de roosjes af met een mes.
Doe de bloemkoolroosjes in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
BLOEMKOOL STOMER (recept 13) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olie en zout en serveer het gerecht.
1 hele bloemkool
van ong. 800 g
olijfolie
zout
Bloemkool
17
18
Was de paprika's, verwijder de zaadjes en snijd ze in 4 stukken.
Plaats de stukken in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
PAPRIKA GESTOOMD (recept 14) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olie, zout en peper en serveer het gerecht.
Verwijder de schil van de pompoen met een mes.
Snijd de pompoen in dobbelsteentjes en plaats deze in de stoompan - op het
middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
POMPOEN GESTOOMD (recept 15) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng op smaak met olie, zout en peper en serveer het gerecht.
800 g pompoen
olijfolie
zout
peper
600 g paprika's
olijfolie
zout
peper
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Pompoen
Paprika
Leg de maïskolven in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GROENTEN (voedingsgroep 1) en vervolgens
MAÏSKOLVEN STOMER (recept 16) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Laat de boter op de warme maïskolven smelten, bestrooi met zout en serveer
het gerecht.
4 maïskolven
roomboter
zout
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Maïskolven
19
20
Wrijf de kip in met een mengsel van olie, rozemarijn, knoook, zout en peper.
Plaats de kip in een grote magnetronbestendige schaal.
Plaats de schaal in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om KIP (voedingsgroep 2) en vervolgens GEROOS
TERD (recept 1) te selecteren.
Selecteer het gewicht door aan de centrale knop te draaien.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u de kip om.
Sluit de deur en druk nogmaals op START om de bereiding te voltooien.
Kruid de stukken kip met zout, peper en jngesneden salie.
Plaats de stukken kip op de crisp-plaat.
Plaats de plaat in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om KIP (voedingsgroep 2) en vervolgens STUKS
CRISP (recept 2) te selecteren.
Selecteer het gewicht door aan de centrale knop te draaien.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u de kipstukken om.
Sluit de deur en druk nogmaals op START om de bereiding te voltooien.
600g stukken kip
(vleugels of poten)
verse blaadjes salie
zout
peper
plantaardige olie
1 kip van ong. 1kg
gedroogde rozemarijn
2 teentjes knoook
peper
zout
olie
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Geroosterd
Kip in stukken
Gebraden kip
Breng de kippenpoten op smaak met zwarte peper, marjolein en zout.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om KIP (voedings-
groep 2) en vervolgens POTEN CRISP (recept 3) te selecteren.
Vet de crisp-plaat in met olie en plaats deze in de magnetron om voor te
verwarmen door op START te drukken.
Als het voorverwarmen is voltooid, legt u de gekruide kippenpoten. Bestrijk de
bovenkant met olie en druk op START om de bereidingscyclus te activeren.
Als het geluidssignaal klinkt (na 12 minuten), opent u de deur en draait u de
kippenpoten om.
Sluit de deur en druk nogmaals op START om de bereiding te voltooien.
Knijp aan het eind van de bereiding citroensap over de kippenpoten en
serveer het gerecht.
Kippenpoten: 900g
een bosje verse
marjolein
½ citroen
plantaardige olie
zout
zwarte peper
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Kippenpoten
21
Kippenvleugels: 1 kg
1 theelepel sojasaus
1 el gemengde kruiden
plantaardige olie
zout
peper
Kruid de kippenvleugels met de kruiden, sojasaus, zout en peper.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om KIP (voedings-
groep 2) en vervolgens VLEUGELS CRISP (Kippenvleugels) (recept 4) te
selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron en verwarm deze voor door op START
te drukken.
Als het voorverwarmen is voltooid, legt u de gekruide kippenvleugels op de
plaat. Bestrijk de bovenkant met olie.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt (na 12 minuten), opent u de deur en draait u de
kippenvleugels om.
Sluit de deur en druk nogmaals op START om de bereiding te voltooien.
Kippenvleugeltjes
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
22
23
600 g kiplet
gemalen korianderzaadjes
zout
witte gemalen peper
extra vergine olijfolie
Snijd elke kippenborst in 3 delen.
Kruid de stukken kip met de gemalen korianderzaadjes, zout en peper.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om KIP (voedings-
groep 2) en vervolgens FILETS CRISP (recept 5) te selecteren.
Vet de crisp-plaat in met olie en plaats deze in de magnetron om voor te
verwarmen door op START te drukken.
Als het voorverwarmen is voltooid, legt u de gekruide stukken kip op de plaat.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u de kiplets om.
Sluit de deur en druk nogmaals op START om de bereiding te voltooien.
Krokante kiplet
Gestoomde kiplet
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
600 g kiplet
witte gemalen peper
zout
extra vergine olijfolie
Snijd de lets in reepjes van 1 cm.
Kruid de kip met zout en witte gemalen peper.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Leg de gekruide kipreepjes op het rooster van de stoompan
Plaats de stoompan in het midden van het glazen draaiplateau.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale
knop om KIP (voedingsgroep 2) en vervolgens FILETS STOMER (recept 6) te
selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het gerecht gereed is, besprenkelt u de kip met de olijfolie en serveert u het
gerecht.
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Snijd elke kippenborst in 3-4 delen.
Snijd de ui klein en strooi deze over de stukken kip.
Snijd het spek in tweeën en rol een half deel rond elk stuk kip.
Plaats de kip op de crisp-plaat en voeg naar smaak peperkorrels toe.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale
knop om KIP (voedingsgroep 2) en vervolgens FILETS MET SPEK CRISP
(recept 7) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer het gerecht met de verse basilicumblaadjes.
600 g kiplet
6 plakken spek
een kleine ui
witte peperkorrels
verse basilicumblaadjes
Kiplet met spek
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
24
Snijd de kip in kleine blokjes van 2 cm.
Doe de kip in een kom en voeg peper, nootmuskaat, zout
en een theelepel oregano toe. Laat het 1/2 uur marineren.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes - ongeveer even groot als de kip.
Steek het vlees en de paprika op de satéprikkers.
Leg de kebab in een ovenbestendige schaal en schuif deze in de magnetron
op het hoogste grillrooster.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om KIP (voedings-
groep 2) en vervolgens KEBAB GEROOSTERD (recept 8) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
400 g kiplet
1 rode paprika
1 gele paprika
zwarte peper
zout
nootmuskaat
oregano
20 kleine satéprikkers
Kip kebab
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gegrild
25
4 pers. | Bereidingsfuncties: Geroosterd
Verwijder al het vet met een scherp mes.
Wrijf het vlees in met zout en peper.
Bind het gekruide lendestuk in met het keukentouw om het in een ronde
vorm te houden.
Plaats het vlees in een grote ovenvaste schaal.
Plaats de schaal in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3) en vervolgens RUND
VLEES GEROOSTERD (recept 1) te selecteren.
Selecteer het gewicht door aan de centrale knop te draaien.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u het vlees om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
1 kg lendestuk (rund)
zout
peper
plantaardige olie
keukentouw
Rosbief
26
27
Gebraden lamsvlees
4 pers. | Bereidingsfuncties: Geroosterd
1 kg lamsvlees van
poot of schouder
1 bosje verse munt
zout
peper
olie
Kruid het lamsvlees met de kleingesneden munt, zout en peper.
Bind het gekruide vlees in met het keukentouw.
Plaats het lamsvlees in een grote ovenvaste schaal.
Plaats de schaal in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3)
en vervolgens LAM GEROOSTERD (Geroosterd lamsvlees) (recept 3) te
selecteren.
Selecteer het gewicht door aan de centrale knop te draaien.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u het lamsvlees
om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
Kruid het varkensvlees met kruiden, zout en peper.
Bind het gekruide lendestuk in met het keukentouw.
Plaats het lendestuk in een grote ovenvaste schaal.
Plaats de schaal in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3) en vervolgens VAR
KENSVLEES GEROOSTERD (recept 2) te selecteren.
Selecteer het gewicht door aan de centrale knop te draaien.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u het varkensvlees om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
1 kg lendestuk (varken),
1 tl gedroogde salie
gedroogde rozemarijn
knoook
zout
peper
olie
keukentouw
4 pers. | Bereidingsfuncties: Geroosterd
Gebraden varkensvlees
Plaats de koteletten in een ovenvaste schaal en breng het op smaak met peper
en zout.
Bestrijk het lamsvlees met olie en plaats de schaal op het hoge rek in de
magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3) en vervolgens LAMS
KOTELET GEGRILD (recept 4) te selecteren.
Selecteer het gewicht door aan de centrale knop te draaien.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u het lamsvlees om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
800 g lamskoteletten
zout
peper
olijfolie
Geroosterde lamskoteletten
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gegrild
28
29
Bestrooi het vlees in met zout en peper.
Bind het gekruide kalfsvlees in met het keukentouw om het in een ronde vorm
te houden.
Plaats het kalfsvlees in een grote ovenvaste schaal.
Plaats de schaal in de magnetron, druk op de Chef Menu-toetsMenu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3)
en vervolgens KALFSVLEES GEROOSTERD (recept 5) te selecteren.
Selecteer het gewicht door aan de centrale knop te draaien.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u het kalfsvlees om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
1 kg kalfsvlees
zout
peper
plantaardige olie
keukentouw
Gebraden kalfsvlees
Ribbetjes
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
1 kg varkensribbetjes
zout
peper
olie
Snijd de ribbetjes tot dezelfde grootte en bestrooi ze met peper en zout.
Vet de crisp-plaat in met olie en plaats deze in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3)
en vervolgens RIBBEN (recept 7) te selecteren.
Druk op START om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Als dit gebeurd is, plaatst u de ribbetjes op de voorverwarmde crisp-plaat.
Plaats deze terug in de magnetron en druk op START om de bereiding te
voltooien.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u de ribbetjes om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
4 pers. | Bereidingsfuncties: Geroosterd
30
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gebakken
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gebakken
Vermeng de broodkruimels met de melk en de maizena. Laat dit 10 minuten
rijzen.
Voeg het rundergehakt, de eieren, zout, peper, komijn en ui toe aan de schaal
en meng het goed.
Rol het gehakt met uw handen tot gehaktballen ter grootte van een walnoot.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voe-
dingsgroep 3) en vervolgens GEHAKTBALLEN (recept 9) te selecteren.
Druk op START om de magnetron op 200°C voor te verwarmen.
Plaats de gehaktballen in een ingevette keramische schaal
Bestrijk de gehaktballen licht met olie.
Als het voorverwarmen voltooid is, zet u de schaal in
de voorverwarmde magnetron.
Druk op START om de bereiding te vervolgen.
Draai eventueel tijdens de bereiding de gehaktballen om een gelijkmatige
kleur te krijgen.
800 g mager rundergehakt
1 ei
4 el broodkruimels
150 ml melk
1 el gesneden ui
1 el maizena
gemalen komijnzaadjes
zout
peper
Gehaktballen
Meng de broodkruimels met de melk en maizena. Laat dit 10 minuten rusten.
Voeg na 10 minuten het gehakt, nootmuskaat, zout, peper en ei toe en meng
de ingrediënten goed.
Plaats het mengsel in een glazen ovenschaal (of in een siliconenvorm).
Plaats de schaal in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES
(voedingsgroep 3) en vervolgens TRADITIONEEL GEHAKTBROOD GEBAKKEN
(recept 8) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer het gerecht gesneden en met een verse salade.
400 g rundergehakt
1 ei
4 el broodkruimels
150 ml melk
1 el maizena (of gewone
bloem)
nootmuskaat
zout
pepe.
Traditioneel gehaktbrood
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gegrild
Bestrijk de entrecote met olie en breng deze op smaak met de kruiden en
peper.
Leg de entrecote in een ovenvaste schotel en zet deze op het hoogste rek.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3) en vervolgens ENTRE
COTE GEROOSTERD (recept 10) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u de entrecote
om.
Breng de entrecote op smaak met zout.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
Serveer het vlees met geroosterde aardappeltjes en salade.
2 - 4 entrecote
1 el grillkruiden
zout
peper
olie
Gegrilde entrecote
31
32
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3)
en vervolgens BRAADWORST (recept 12) te selecteren.
Vet de crisp-plaat in met olie en plaats deze in de magnetron.
Druk op START om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Als dit is voltooid, legt u de braadworsten op de voorverwarmde crisp-plaat,
plaatst u deze terug in de magnetron en drukt u op START om de bereiding te
starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur
en draait u de braadworsten om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
Serveer met mosterdsaus en aardappelpuree.
600 g braadworst
olie
Braadworst
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3) en vervolgens BEVRO
REN HAMBURGERS [CRISP] (recept 11) te selecteren.
Plaats de leg crisp-plaat in de magnetron.
Druk op start om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Terwijl de crisp-plaat wordt voorverwarmd, haalt u de bevroren hamburgers
uit de verpakking.
Leg vervolgens de hamburgers op de voorverwarmde crisp-plaat, plaats deze
terug in de magnetron en druk op START om de bereiding te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u
de hamburgers om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
Serveer de hamburger met gesneden tomaat en verse groenten.
6 Bevroren hamburgers
olie
zout
peper
Hamburgers
33
34
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3)
en vervolgens SPEK CRISP (recept 14) te selecteren.
Plaats de lege crisp-plaat in de magnetron en druk op START
om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de crisp-functie.
Terwijl de crisp-plaat wordt voorverwarmd, haalt u de speklappen van elkaar
zonder ze te scheuren.
Vervolgens plaatst u de speklappen in de voorverwarmde crisp-plaat.
Plaats de crisp-plaat terug in de magnetron en druk op START om de bereiding
te starten.
Als het geluidssignaal klinkt, opent u de deur en draait u de speklappen om.
Sluit de deur en druk op START om de bereiding te voltooien.
12 speklappen
Speklappen
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Giet 100 ml water in de stoompan en plaats deze
met het deksel in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VLEES (voedingsgroep 3) en vervolgens HOT
DOGS (recept 13) te selecteren.
Als het water kookt, geeft de magnetron een geluidssignaal af.
Open de deur, verwijder het deksel en haal de stoompan voorzichtig uit de
magnetron.
Leg de hotdogs voorzichtig in het kokende water.
Plaats het deksel en zet de stoompan weer in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te voltooien.
Serveer de hotdogs met de gewenste saus.
8 hotdogs
mayonaise
ketchup
Hotdogs
35
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Leg de vislets op het rooster in de stoompan.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Voeg het laurierblad toe aan het water.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS & SCHAALDIEREN (voedingsgroep 4) en
vervolgens VISFILETS STOMER (recept 1) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng de vis op smaak met olijfolie en zout.
4 verse vislets
1 laurierblad
olijfolie
zout
peper
Vislet
36
37
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gebakken
Gekookte, hele vis
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gekookt
1 hele vis van ong. 1 kg
1 ui
zout
peper
Maak de vis schoon.
Vul de stoompan met 1L water, voeg de gesneden ui en
het zout toe en plaats de schaal met deksel in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS & SCHAALDIEREN (voedingsgroep 4) en
vervolgens HELE VIS (recept 3) te selecteren.
Als het water kookt, klinkt het geluidssignaal. Open de deur, verwijder het dek-
sel en haal de stoompan voorzichtig uit de magnetron.
Plaats de vis voorzichtig in het kokende water.
Plaats het deksel en zet de stoompan weer in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te voltooien.
Serveer de vis met gekookte aardappelen en groenten.
Maak de vis schoon en droog deze goed met een keukendoek.
Snijd de kruiden jn en mix deze in een kom met de broodkruimels,
zout en peper.
Leg de vis op een ingevette bakplaat.
Smeer de bovenkant in met olie of boter, bestrooi de vis met de broodkruimel
-
mix
en plaats het geheel in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS & SCHAALDIEREN (voedingsgroep 4)
en vervolgens HELE VIS GEBAKKEN (recept 2) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer het gerecht met gebakken aardappelen.
2 hele, verse vissen
van ong. 600 g per stuk
1/2 kopje broodkruimels
1 klein bosje gemengde,
verse kruiden
50 g boter of olijfolie
zout
peper.
Gebakken, hele vis
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Plaats de vismoten in de stoompan - op het middenrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering.
Voeg het laurierblad toe aan het water.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS & SCHAALDIEREN (voedingsgroep 4)
en vervolgens KOTELETTEN STOMER (recept 4) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Breng de vis op smaak met olijfolie, zout en peper.
800g verse vismoten,
1 laurierblad
olijfolie
zout
peper.
Gestoomde vismoten
38
39
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Gegratineerde vislet
4 pers. | Bereidingsfuncties: Gebakken
1 bevroren gegratineerde vis
van ong. 800 g
zout
peper
Haal de bevroren, gegratineerde vis uit de verpakking en leg deze in een
ovenvaste schaal.
Plaats de schaal in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS & SCHAALDIEREN (voedingsgroep 4)
en vervolgens BEVROREN GRATIN GEBAKKEN (recept 6) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Voeg naar wens een snue zout en peper toe.
800g verse zalmmoten
olijfolie
1 el jngehakte peterselie
1 teentje knoook
zout
peper.
Kruid de vismoten met jngehakte peterselie, knoook,
zout en peper.
Vet de crisp-plaat in met olie.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS & SCHAALDIEREN (voedingsgroep 4) en
vervolgens KOTELETTEN CRISP (recept 5) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op START om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Als het voorverwarmen voltooid is, legt u de vismoten
op de voorverwarmde crisp-plaat en plaatst u deze terug in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
Open de deur als de bovenkant goed bruin is,
haal de crisp-plaat uit de magnetron en draai de moten om.
Plaats de plaat terug in de magnetron en druk op start om de bereiding te
voltooien.
Krokante zalm
40
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Leg de verse mosselen in de stoompan.
Voeg de wijn, mosselgroenten en water toe totdat de mosselen
volledig bedekt zijn.
Plaats het deksel en zet de stoompan in het midden van de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS/ZEEVRUCHTEN (voedingsgroep 4) en vervol-
gens MOSSELEN (recept 8) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer de mosselen met croutons.
400 g verse mosselen
½ glas witte wijn
(optioneel)
1 zakje mosselgroenten
peper
Mosselen
Vet de crisp-plaat in met olie.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS/ZEEVRUCHTEN (voedingsgroep 4)
en vervolgens BEVROREN GEPANEERDE FILETS (recept 7) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op START om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Als het voorverwarmen voltooid is, legt u de vislets op de voorverwarmde
crisp-plaat en plaatst u deze terug in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als de bovenkant goed bruin is, draait u de vislets om.
Plaats de plaat terug in de magnetron en druk op START om de bereiding te
voltooien.
Als de bereiding voltooid is, brengt u de vis op smaak met peper en zout en
serveert u deze.
600 g bevroren
gepaneerde vislets
olijfolie
zout
peper
Bevroren gepaneerde vis
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Vet de crisp-plaat in met olie.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS/ZEEVRUCHTEN (voedingsgroep 4) en vervol-
gens VOORGEKOOKTE MOSSELEN (recept 9) te selecteren.
Plaats de ingevette crisp-plaat in de magnetron.
Druk op START om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Als het voorverwarmen voltooid is, legt u de mosselen op de voorverwarmde
crisp-plaat.
Plaats deze terug in de magnetron en druk op START om de bereiding te
starten.
Breng na het bereiden de mosselen op smaak met gemalen peper en serveer.
400 g voorgekookte mos-
selen met schelp
olijfolie
peper
Voorgekookte mosselen
41
42
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Vet de crisp-plaat in met olie.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS/ZEEVRUCHTEN (voedingsgroep 4) en vervol-
gens GARNALEN (recept 11) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op START om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Als het voorverwarmen voltooid is, legt u de gamba's op de voorverwarmde
crisp-plaat, brengt u ze op smaak met de jngehakte peterselie en plaatst u de
crisp-plaat terug in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te voltooien.
Breng de gamba's op smaak met gemalen peper en serveer ze in het eigen
sap.
500 g gamba's
olijfolie
jngehakte peterselie
1 teentje knoook
zout
peper
Rauwe garnalen
Leg de verse garnalen in de stoompan, voeg water toe totdat de garnalen
bedekt zijn.
Plaats het deksel en zet de stoompan in het midden van de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om VIS/ZEEVRUCHTEN (voedingsgroep 4) en vervol-
gens GARNALEN (recept 10) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer de garnalen met mayonaise en wasabi.
400 g verse garnalen
3 lepels mayonaise
½ theelepel wasabi-pasta
(optioneel)
Garnalen
43
44
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GEZOND FRITUREN (voedingsgroep 5) en
vervolgens BEVROREN VISSTICKS (recept 2) te selecteren.
Vet de crisp-plaat in met olie.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op START om de crisp-plaat gedurende 2:30 voor te verwarmen met de
crisp-functie.
Als het voorverwarmen voltooid is, legt u de vissticks op de voorverwarmde
crisp-plaat.
Plaats deze terug in de magnetron en druk op START
om de bereiding te starten.
Als de bovenkant goed bruin is, opent u de deur en draait u de vissticks om.
Plaats ze terug in de oven en druk op START om de bereiding te vervolgen.
Serveer de vissticks met citroen.
Plaats de frieten op de crisp-plaat.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GEZOND FRITUREN (voedingsgroep 5)
en vervolgens BEVROREN PATAT (recept 1) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron
en druk op START om de bereiding te starten.
Bestrooi ze met zout en serveer de frieten.
500g bevroren vissticks
plantaardige olie
1 citroen
zout
500 g voorgebakken diep
-
vriesfrieten
zout
Bevroren vissticks
Frieten
Gesneden
chorizo
4 pers. | Bereidingsfuncties: Grill
Snijd de chorizo met een mes 3 maal diep in aan de zijkant om de chorizo
beter te kunnen bereiden.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GEZOND FRITUREN (voedingsgroep 5) en
vervolgens GESNEDEN CHORIZO (recept 3) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron en druk op START om de crisp-plaat 2:30
met de crisp-functie voor te verwarmen.
Als het voorverwarmen voltooid is, plaatst u de chorizo
op de voorverwarmde crisp-plaat en plaatst u deze terug in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
Open de deur als de bovenkant goed bruin is
en draai de chorizo om.
Plaats de crisp-plaat terug in de magnetron en druk op START om de bereiding
te vervolgen. Snij de chorizo in schijven en serveer.
300 g chorizo
45
46
Bevroren kip
nuggets
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GEZOND FRITUREN (voedingsgroep 5) en
vervolgens BEVROREN KIPNUGGETS (recept 5) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron en druk op START om de crisp-plaat 2:30
met de crisp-functie voor te verwarmen.
Als het voorverwarmen voltooid is, legt u de kipnuggets in de voorverwarmde
crisp-plaat, plaatst u deze terug in de magnetron en drukt u op START
om de bereiding te starten.
Open de deur als de bovenkant goed bruin is
en draai de kipnuggets om.
Druk op START om de
bereiding te vervolgen.
Als de bereiding voltooid is, brengt u de kipnuggets met zout op smaak en en
serveert u deze.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om GEZOND FRITUREN (voedingsgroep 5)
en vervolgens BEVROREN KIPPENVLEUGELS (recept 4) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron en druk op START om de crisp-plaat 2:30
met de crisp-functie voor te verwarmen.
Als het voorverwarmen voltooid is, legt u de kippenvleugels in de voorver-
warmde crisp-plaat, plaatst u deze terug in de magnetron en drukt u op START
om de bereiding te starten.
Open de deur als de bovenkant goed bruin is
en draai de kippenvleugels om.
Druk op START om de bereiding te voltooien.
600 g voorgebakken kippen-
vleugels
zout
600 g bevroren kipnuggets
zout
Bevroren kippenvleugels
47
Bevroren panpizza
Haal de pizza uit de verpakking en plaats deze op de crisp-plaat.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PIZZA EN QUICHE (voedingsgroep 6) en vervol-
gens BEVROREN PANPIZZA (recept 1) te selecteren.
Plaats de pizza in de magnetron en druk op START om de
bereiding te starten.
Serveer de pizza in stukken met een verse gemengde salade.
800g diepgevroren
panpizza
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
48
49
Haal de pizza uit de verpakking en plaats deze op de crisp-plaat.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PIZZA EN QUICHE (voedingsgroep 6) en vervol-
gens BEVROREN DUNNE PIZZA (recept 2) te selecteren.
Plaats de pizza in de magnetron en druk op START om de
bereiding te starten.
Strooi gedroogde oregano op de pizza en besprenkel met olijfolie. Serveer.
1 dunne bevroren pizza
gedroogde oregano
olijfolie
Bevroren dunne pizza
Zelfgemaakte pizza
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
225 g bloem
5 g droge gist
½ blikje tomatenpuree
100 g gerookte ham
150 g geraspte kaas (of moz
-
zarella)
2 el olijfolie
1 tl gedroogde oregano
150 ml water
snue zout.
Voor het deeg:
Neem een schaal en giet er het water in. Los de gist op in het water.
Voeg zout en olie toe en meng goed.
Voeg de bloem toe en kneed tot een zacht deeg.
Bedek het deeg met een handdoek en laat het 30 minuten rijzen op kamer-
temperatuur.
Rol het deeg uit met een deegroller en plaats het op de licht ingevette crisp-
plaat.
Smeer de tomatenpuree gelijkmatig uit over het deeg en bestrooi het vervol-
gens naar wens met ham, kaas en oregano.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PIZZA EN QUICHE (voedingsgroep 6) en vervol-
gens THUISGEMAAKTE PIZZA (recept 3) te selecteren.
Druk op start om de bereiding te starten.
Serveer de pizza met tomaten. in schijes gesneden
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
50
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Neem een schaal en giet er het water in. Los de gist op in het water.
Voeg zout en olie toe en meng goed.
Voeg de bloem toe en kneed tot een zacht deeg.
Bedek met een handdoek en laat het 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Rol het deeg uit met een deegroller en plaats het op een licht ingevette crisp-
plaat.
Bestrooi met mozzarella en blauwe kaas.
Snijd alle groenten in reepjes en bestrooi deze naar wens over de pizza.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PIZZA EN QUICHE (voedingsgroep 6)
en vervolgens VEGETARISCHE PIZZA (recept 5) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Bestrooi de pizza met verse oregano en serveer.
Haal de pizza uit de verpakking en plaats deze op de licht ingevette crisp-plaat.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PIZZA EN QUICHE (voedingsgroep 6)
en vervolgens GEKOELDE PIZZA (recept 4) te selecteren.
Druk op start om de bereiding te starten.
Bestrooi de pizza met geraspte kaas en serveer.
150g
mozzarella
1 wortel
1/2 kopje gedroogde toma-
ten
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
75 g blauwe kaas
olijfolie
1 ui
1 tomaat
verse oregano
Voor het pizzadeeg:
Gist: 1,7 g droge gist
50 ml water, zout
1 el olijfolie
Tarwebloem: 80g
1 gekoelde pizza
van ongeveer 600 g
2 el geraspte kaas
1 el olijfolie
Vegetarische pizza
Gekoelde pizza
51
52
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Haal de quiche uit de verpakking.
Plaats de bevroren quiche op de crisp-plaat.
Opmerking: de quiche mag in diameter niet groter zijn dan de crisp-plaat.
Plaats de crisp-plaat met de quiche in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PIZZA EN QUICHE (voedingsgroep 6) en vervol-
gens QUICHE LORRAINE (recept 8) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
1 bevroren quiche met
dezelfde grootte als
de crisp-plaat
Voorgebakken bevroren quiche
Plaats het bladerdeeg op de crisp-plaat; met het bakpapier eronder. Prik gaatjes
in het deeg.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron, druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PIZZA EN QUICHE (voedingsgroep 6) en vervol-
gens QUICHE LORRAINE (recept 7) te selecteren.
Druk op start om de bereiding te starten.
Bak het bladerdeeg voor totdat de pieptoon klinkt.
Haal vervolgens de crisp-plaat uit de magnetron.
Vul het bladerdeeg met 200g ham, 175g kaas.
Meng de 3 eieren en 300 ml room en giet dit mengsel over het deeg.
Plaats de crisp-plaat terug in de magnetron en druk nogmaals op START
om de bereiding te voltooien.
1 rol vers bladerdeeg
(ongeveer 250g)
3 eieren
150ml room
200g ham
175g kaas
Quiche lorraine
53
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Meng de rijst met water in de stoompan volgens de dosis:
water : rijst = 2:1 – volg de markering op de stoompan
Plaats het deksel op de stoompan – gebruik het middenrooster niet.
Plaats de schaal in het midden van het draaiplateau.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om RIJST EN GRAAN (voedingsgroep 7)
en vervolgens RIJST (recept 1) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als de bereiding voltooid is, haalt u de schaal uit de magnetron en laat u het
gerecht 3-5 minuten met gesloten deksel staan.
Verwijder het deksel en roer de rijst om met een vork.
400 g rijst
800 ml water
Rijst
54
55
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Havermoutpap
4 pers.
50 g havermoutvlokken
250 ml water
250 ml melk
Leg de havermout in de stoompan en voeg het water toe.
Plaats het deksel op de stoompan.
Plaats de schaal in het midden van het draaiplateau.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om RIJST EN GRAAN (voedingsgroep 7) en vervol-
gens HAVERMOUTPAP (recept 3) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Voeg melk toe wanneer dit wordt aangegeven op het display. Druk op start om
de bereiding te vervolgen.
Als de havermoutpap klaar is, verwijdert u het deksel, roert u de havermoutpap
goed door en giet u deze in 4 schaaltjes.
Leg de rijst met 300 ml water in de stoompan.
Plaats het deksel deksel op de stoompan - gebruik het middenrooster niet.
Plaats de schaal in het midden van het draaiplateau.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om RIJST EN GRAAN (voedingsgroep 7) en vervol-
gens RIJSTPAP (recept 2) te selecteren.
Druk op start om de bereiding te starten.
Voeg melk toe wanneer dit wordt aangegeven op het display. Druk op start om
de bereiding te vervolgen.
Als de rijstpap klaar is, verwijdert u het deksel, roert u de rijstpap goed door en
giet u deze in 4 schaaltjes.
150 g rijst
500 ml melk
Rijstpap
56
Vul de stoompan met water tot de markering.
Plaats het deksel en zet de stoompan in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PASTA EN LASAGNE (voedingsgroep 8) en
vervolgens PASTA (recept 1) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Een geluidssignaal klinkt als het water kookt.
Voeg de pasta toe en plaats de stoompan in de magnetron.
Druk nogmaals op start om de pasta te koken.
Na het koken, giet u de pasta op het middenrooster in de stoompan om het
water uit te laten lekken.
Verwarm de saus in de magnetron gedurende 1 minuut door tweemaal op Jet
START te drukken.
Giet de saus over de pasta, voeg chilipeper en olie toe, meng het geheel goed
en serveer.
400 g pasta
(b.v. macaroni nr. 73)
400 g tomatensaus
1 chilipeper
2 el olijfolie
Voor de groentesaus: Pel de ui, de knoook, schraap de wortel en snijd alles apart in
kleine stukjes. Was en snijd de aubergine en champignons in kleine stukjes. Fruit de ui en
knoook in olie en plaats dit in een grote sauspan. Bak de wortel en gesneden aubergine
apart in olie en plaats deze in de sauspan. Bak de champignons apart in olie en plaats ze in
de sauspan. Voeg de gesneden tomaten en tomatensap toe.
Voeg rozemarijn, laurierblaadjes, tijm, honing en zout toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 15-20 minuten sudderen op een
lage temperatuur totdat de saus indikt.
Voor de kaassaus: Breng melk en room aan de kook in een sauspan. Smelt de boter in
een andere grote pan. Verwijder de pan van het vuur, voeg de bloem toe en klop dit tot
een zacht geheel. Plaats de pan terug op het vuur en verdun het met de gekookte melk,
beetje bij beetje, terwijl u blijft roeren. Laat dit 5 minuten sudderen.
Als dit klaar is voegt u de geraspte kaas toe, roert u en brengt u het geheel op smaak met
peper en zout.
Bereiding: Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om
PASTA EN LASAGNE (voedingsgroep 8) en vervolgens VEGETARISCHE LASAGNE (recept
2) te selecteren.
Druk op START om het voorverwarmen te activeren. Vet een magnetronbestendige
bakplaat in en schenk er een laagje kaassaus over.
Verdeel er een paar lasagnevellen over. Voeg 1/3 van de groenten en 1/3 van de reste
-
rende kaassaus. Herhaal dit totdat alle ingrediënten opgebruikt zijn en strooi de geraspte
kaas erover.
Na het voorverwarmen plaatst u de lasagne in de magnetron.
Druk op start om de bereiding te starten.
Als de bereiding is voltooid, controleert u of de pasta zacht is
en of de kaas bovenop mooi gebruind is.
12 lasagnevellen
100 g geraspte kaas
Groentesaus:
1 ui, 6 teentjes knoook
1 wortel, 1 aubergine
400g verse gemengde champig-
nons, bakolie, 600g gesneden
tomaten, 4 kopjes tomatensap
1 takje rozemarijn
(of 1 tl gedroogde rozemarijn),
2 blaadjes laurier, 3 takjes tijm (of
1 tl)
1 1/2 el honing, zout
Kaassaus:
6 kopjes melk, 2 kopjes room
50g boter, 1 kopje bloem
(1/2 kopje voldoende)
2 kopjes geraspte kaas
zout en gemalen zwarte peper
4 pers.
Vegetarische lasagne
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Pasta
57
58
4 pers.
4 pers.
Haal de bevroren lasagne uit de diepvries.
Verwijder de aluminiumfolie en plaats de lasagne in een magnetronbestendige
schaal op het lage rooster.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om PASTA EN
LASAGNE (voedingsgroep 8) en vervolgens BEVROREN LASAGNE (recept 4)
te selecteren.
Druk op start om de bereiding te starten.
Als de bereiding voltooid is, controleert u of de pasta zacht is en of de kaas bo-
venop mooi gebruind is. Serveer de lasagne met een verse gemengde salade.
1,2 kg bevroren lasagne
Bevroren lasagne
Voor de vleessaus:
Hak de selderij, de wortel en de ui jn en laat ze fruiten in de olie en de boter.
Voeg het gehakt toe en roer regelmatig om.
Voeg de wijn toe en laat even uitkoken; voeg vervolgens de tomaten,
bouillonblokje en zout toe.
Plaats het deksel op de pan en laat ongeveer een uur op laag vuur stoven.
Voor de bechamelsaus:
Smelt de boter, voeg de bloem toe en blijf goed roeren zodat er geen klonters
ontstaan.
Voeg beetje bij beetje de melk toe en laat de saus inkoken terwijl u voortdu-
rend roert, tot de saus de gewenste dikte heeft.
Breng op smaak met een snue zout en nootmuskaat.
Bereiding:
Smeer de binnenzijde van de ovenschaal in met boter
Schep twee eetlepels vleessaus op de bodem van de schaal.
Leg daarop een eerste laag lasagnevellen.
Schep er vervolgens de vleessaus, bechamelsaus, gesneden kaas en de ge-
raspte kaas bovenop. Blijf deze lagen maken tot alle ingrediënten bijna op zijn.
Bedek de laatste laag met bechamelsaus en geraspte parmezaanse kaas en
enkele klontjes boter.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om Pasta en lasagne
(voedingsgroep 8) en vervolgens Lasagne (recept 3) te selecteren.
Druk op start om de magnetron voor te verwarmen.
Als het voorverwarmen voltooid is, plaatst u de lasagne in de magnetron en
drukt u op start om de bereiding te starten.
Als de bereiding voltooid is, controleert u of de pasta zacht is en of de kaas
bovenop mooi gebruind is.
Serveer de lasagne met een verse gemengde salade.
500 g verse pasta
voor lasagne, 180 g geraspte
parmezaanse kaas
200 g gesneden kaas (mozza-
rella, scamorza of provola)
Vleessaus:
500 g gehakt,
800 g tomaten
(in blik of gesneden)
1 bouillonblokje, 1 middelgrote
ui, 30 g boter
6-7 el olijfolie
1 glas rode wijn
selderij, wortel, zout
Bechamelsaus (600 g):
50 g boter, 60 g bloem 1l volle
melk
zout, nootmuskaat
U kunt ook een gebruiksklare
verse lasagne gebruiken
(rechthoekige ovenschaal
aanbevolen afmeting
31,5 x 21 cm)
Lasagne met vlees
59
60
4 pers.
4 pers.
Los de gist op in water in een schaal.
Voeg suiker, zout, boter, melk, water en bloem toe.
Meng alle ingrediënten met een mixer gedurende 5 minuten.
Bedek de schaal met een handdoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.
Neem het deeg uit de schaal, plaats het op een werkvlak bestrooid met bloem
en vorm twee broden.
Plaats beide broden op een magnetronbestendige, ingeboterde of bakplaat.
Dek de broden af met de handdoek en laat ze nog eens 40-45 minuten rijzen.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om BROOD (voe-
dingsgroep 9) en vervolgens BOTERHAM (recept 2) te selecteren.
Plaats de bakplaat met brood in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
1kg tarwebloem
30g verse gist
of gebruik 10g droge gist
350ml water
200ml melk
20g zout
10g suiker
70g boter
Brood
Los de gist op in water (2dl) in een schaal.
Voeg zout, olie en bloem toe en de rest van het water.
Meng alle ingrediënten in de mixer gedurende 5 minuten.
Bedek de schaal met een handdoek en laat het deeg 45 minuten rijzen.
Neem het deeg uit de schaal, plaats het op een werkvlak bestrooid met bloem
en vorm vijf lange stroken.
Snijd elke strook in 5 gelijke broodjes.
Plaats de broodjes op een bakplaat met bakpapier.
Dek de broodjes nogmaals af met een handdoek en laat ze nog eens 30
minuten rijzen.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om BROOD (voe-
dingsgroep 9) en vervolgens BROODJES (recept 1) te selecteren.
Plaats de bakplaat met brood in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
650g tarwebloem
50g verse gist of 10g
droge gist
4dl water
1 tl olie
1/2 tl zout
Broodjes
61
62
4 pers.
4 pers.
Haal de broodjes uit de verpakking en leg ze
op een magnetronbestendige bakplaat.
Plaats de plaat in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om BROOD (voe-
dingsgroep 9) en vervolgens BEVROREN BROODJES (recept 4) te selecteren.
Plaats de bakplaat met brood in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
800 g bevroren
broodjes
Bevroren broodjes
Haal de voorgebakken broodjes uit de verpakking en leg ze in een magnetron-
bestendige schaal.
Plaats de schaal in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om BROOD
(voedingsgroep 9) en vervolgens VOORGEBAKKEN BROODJES (recept 3) te
selecteren.
Plaats de bakplaat met brood in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
800 g vacuüm verpakte
broodjes
Voorgebakken broodjes
63
64
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers.
Smelt de boter in de magnetron gedurende 3:30 minuten op 160 W.
Klop de suiker met de eieren in een schaal.
Voeg de bloem en het cacaopoeder toe en vervolgens de boter en poeder-
suiker.
Vet de crisp-plaat in en spreid het deeg uit.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN GEBAK (voedingsgroep 10) en
vervolgens CHOCOLADETAART (recept 2) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Haal de chocoladetaart uit de magnetron als de bereiding voltooid is en laat
afkoelen.
Serveer de chocoladetaart met slagroom.
150g boter
400g suiker
200g tarwebloem,
3 eieren
40g cacaopoeder
2 el poedersuiker
Chocoladetaart
Klop de eieren en de suiker met een mixer gedurende 5-6 minuten.
Smelt de margarine en roer dit door het ei-suiker mengsel. Meng de bloem
met bakpoeder en voeg dit beetje bij beetje toe aan de eieren. Voeg vervol-
gens het water toe.
Giet het deeg in een een glazen pyrex-schaal (diameter 21 cm), bedekt met
bakpapier.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN GEBAK (voedingsgroep 10) en
vervolgens MOSCOVISCH GEBAK (recept 1) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten
Haal de cake uit de magnetron als de bereiding voltooid is en laat afkoelen.
Haal de cake vervolgens uit de ovenschaal
en plaats op het grillrooster om volledig af te koelen.
250g suiker
3 eieren
250g tarwebloem
15g bakpoeder
50g boter of margarine
150g koud water
bakpapier
Cake
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Klop de suiker met de eieren in een schaal.
Voeg alle resterende ingrediënten toe en meng het geheel goed.
Vet de crisp-plaat in en bestrooi deze met broodkruimels.
Giet het mengsel op de crisp-plaat.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN
EN GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens WORTELTAART (recept 3) te
selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als de bereiding voltooid is, haalt u het gerecht uit de magnetron en laat u het
afkoelen.
400g geschraapte wortelen
300g tarwebloem
3 tl soda
280g basterdsuiker
2 tl gemalen kaneel
3 eieren
150 ml koolzaadolie
(of andere kookolie)
broodkruimels
Worteltaart
65
66
4 pers.
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Meng alle ingrediënten (behalve de blauwe bessen) in een schaal en mix goed
tot u een glad beslag bekomt.
Voeg de blauwe bessen toe en vermeng deze goed met een lepel of vork.
Doe het deeg in papieren bakvormpjes en plaats
deze op een magnetronbestendige bakplaat.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TTAARTEN EN GEBAK (voedingsgroep 10)
en vervolgens MUFFINS (recept 5) te selecteren.
Plaats de bakplaat in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
3 kopjes tarwebloem
200g suiker
1 tl bakpoeder
2 eieren
100g zachte boter
1dl melk
100g blauwe bessen
Muns
Doe de bloem in een mengschaal. Voeg bakpoeder en zout toe.
Voeg de boter toe en en kneed het geheel tot de bloem alles heeft opgeno-
men. Voeg melk toe en meng dit snel met het deeg.
Plaats het deeg op een werkvlak bestrooid met bloem en vorm rondjes van
ongeveer 6 cm diameter uit het deeg.
Klop het eigeel los en wrijf de scones bovenaan in.
Plaats de scones op de ingevette crisp-plaat.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN
GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens SCONES (recept 4) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Haal de scones uit de magnetron als de bereiding voltooid is en laat afkoelen.
275g tarwebloem
2 tl bakpoeder
50g boter of margarine
op kamertemperatuur
2 dl volle melk
margarine voor de crisp-plaat
1 eigeel
Scones
4 pers.
Laat de boter gedurende 1 minuut op 750W zacht worden in de magnetron.
Meng de bloem, suiker, maizena, vanille en bakpoeder.
Voeg de boter toe en meng alles tot een glad beslag.
Verdeel het deeg in delen met elk een gewicht van ongeveer 20g.
Maak van deze delen balletjes en plaats deze op de bakplaat
met bakpapier.
Druk elk balletje plat met een vork.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN
GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens KOEKJES (recept 6) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
200g boter
90g suiker
220g tarwebloem
80g maizena
½ tl bakpoeder
1 el poedersuiker met vanil-
lesmaak
Koekjes
67
4 pers.
Breek de chocolade in stukjes in een magnetronbestendige schaal. Smelt de
chocolade gedurende 3 minuten op 350W.
Smelt 120g boter in een magnetronbestendige schaal gedurende 1min 15sec
op 350W.
Klop 3 eieren en 200g suiker tot een luchtig geheel.
Voeg de chocolade en de boter toe en roer dit goed om. Meng de bloem en
het bakpoeder en roer het deeg goed door.
Hak tenslotte 50g walnoten en meng deze door het deeg.
Vet de crisp-plaat in met boter. Giet het deeg op de crisp-plaat en spreid dit
gelijkmatig uit.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN
GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens BROWNIES (recept 7) te selecteren.
Nadat het voorverwarmen voltooid is, plaatst u het laag rooster in de magne-
tron met de crisp-plaat er bovenop.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als de bereiding voltooid is, haalt u de brownies uit de magnetron en laat u ze
afkoelen.
Serveer de brownies met slagroom of vanillesuiker.
120g donkere chocolade
120g boter
3 eieren
200g suiker
100g bloem
1 tl bakpoeder
50g walnoten
Brownies
68
69
4 pers.
Meringues
4 pers.
2 eiwitten
80g suiker
110g gedroogde geraspte
kokosnoot
½ tl vanillepoeder
Klop met een mixer gedurende 5-6 minuten de eiwitten met de suiker tot een
luchtig en schuimig geheel.
Voeg de kokosnoot en vanille toe.
Vorm met twee lepels 16-24 stuks op een bakplaat met bakpapier.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN
GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens MERINGUES (recept 9) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als de bereiding voltooid is, haalt u de merengues uit de magnetron en laat u
ze volledig afkoelen.
Klop de eieren en de suiker met een mixer gedurende 2-3 minuten tot een
luchtig geheel.
Zeef de bloem en het bakpoeder en roer dit goed door elkaar met het koude
water.
Smeer de bakplaat in met 1 eetlepel boter,
Strooi vervolgens 2 eetlepels broodkruimels over de boter uit.
Verwijder de losse broodkruimels.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakplaat.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN
EN GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens SPONSGEBAK (recept 8) te
selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
3 eieren
130g suiker
130g tarwebloem
2 tl bakpoeder
½ dl water
boter en broodkruimels
om de bakplaat in te vetten
Rolcake
70
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
Verwijder de bevroren fruittaart uit de doos en eventueel plastic verpakking.
Plaats de fruittaart op de crisp-plaat.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN
GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens Voorgebakken bevroren fruittaart
(recept 11) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer in stukken met suiker en kaneel.
1 voorgebakken bevroren
vruchtentaart
1 el basterdsuiker
1 tl kaneel
Voorgebakken bevroren fruittaart
Meng in een schaal de boter, suiker, bloem en ei.
Voeg het water toe en meng alle ingrediënten tot een zacht deeg.
Doe de helft van het deeg in de ingevette crisp-plaat.
Vul de taart met broodkruimels, appels en suiker.
Rol de rest van het deeg uit en bedek de appels ermee.
Bestrijk het geheel met losgeklopt ei.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om TAARTEN EN
GEBAK (voedingsgroep 10) en vervolgens EIGENGEMAAKTE FRUITPASTEI
(recept 10) te selecteren.
Plaats de crisp-plaat in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als de bereiding is voltooid, kan de taart warm worden geserveerd met een
bolletje ijs of koud met poedersuiker.
375g tarwebloem
175g boter
75g suiker
1 ei
50 ml water
25 g verse witte
broodkruimels
500g vers geschilde appels
75g suiker
Zelfgemaakte fruittaart
71
4 pers.
Was de appels, verwijder het klokhuis en de zaadjes,
Vul elke appel met suiker, kaneel en boter.
Plaats de appels in de magnetron in een magnetronbestendige schaal.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11) en vervolgens GEBAKKEN APPELS (recept 1) te
selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer de gebakken appels warm, bestrooid met wat extra kaneel.
4 verse appels
50 g boter
2 lepels basterdsuiker
kaneel
Gebakken appels
72
73
Crèmebrûlée
4 pers.
100ml room
200ml melk
2 eieren
2 eidooiers
3 el suiker
1/2 tl vanille
500ml gekookt wate,
bruine suiker
Verwarm de room en melk gedurende 2 minuten in de magnetron op 650W.
Klop de eieren en eidooiers met de suiker en vanille.
Voeg de hete melk en room bij de eieren en roer het geheel goed door.
Verdeel het mengsel in 4 magnetronbestendige kopjes.
Plaats de kopjes op het lage rooster in de oven.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11) en vervolgens CRÈME BRULÉE (recept 3) te
selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als het gerecht klaar is, laat u het afkoelen. Strooi een dun laagje bruine suiker
over elk kopje en plaats het terug in de magnetron.
Activeer de grillfunctie 2 minuten om de bovenzijde te laten bruinen.
4 pers. | Bereidingsfuncties: Stomer
Schil de appels , verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken.
Weeg de appels en plaats ze op het stoomrooster.
Vul de stoompan met water tot de markering en plaats het deksel.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11) en vervolgens FRUITCOMPÔTE (recept 2) te
selecteren.
Plaats de stoompan in de magnetron.
Druk op start om de bereiding te activeren.
Als de bereiding voltooid is, plet u de appelmoes met een vork en serveert u in
kommetjes.
800g verse appels
100 ml water
Vruchtenappelmoes
74
Smelt de boter met de chocolade in een magnetronbestendige schaal gedu-
rende 2 minuten op 650W.
Voeg de resterende ingrediënten toe en plaats de schaal weer in de magne-
tron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11) en vervolgens WARME TOFFEESAUS (recept 5) te
selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Serveer met gebakken fruit of een cake in de winter en met ijs in de zomer.
50 g boter
100 g suiker
100g donkere chocolade
50 ml room
1 el gezeefde
cacao
1 tl vanillesuiker
4 pers.
4 pers.
Warme chocoladesaus
Beboter de binnenkant van een soué vorm.
Doe de suiker in de soué vorm en draai de vorm totdat alle binnenzijden met
suiker bedekt zijn.
Verwijder de overgebleven suiker uit de vorm.
Meng de eidooiers met de melk en rum.
Zeef de bloem en meng dit goed.
Laat de boter smelten en giet dit bij het mengsel.
Meng het eiwit en de suiker met een staafmixer.
Giet 1/3 van het eiwit in het eerste mengsel en roer dit gelijkmatig door,
herhaal dit en voeg nogmaals 1/3 toe aan het mengsel.
Giet tenslotte het hele mengsel in de soué vorm.
Plaats de schaal op het lage rooster in de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11) en vervolgens SOUFFLÉ (recept 4) te selecteren.
Druk op start om de bereiding te starten.
Serveer direct.
6 eidooiers
1 tl rum
10 g boter
30 g suiker
50 ml melk
50 g tarwebloem
2 eiwitten
Soué
75
76
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
4 pers.
Druk op de Chef Menu-toets en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11)
en vervolgens GEROOSTERDE NOTEN (recept 7) te selecteren.
Plaats de lege crisp-plaat in de magnetron.
Druk op start om de crisp-plaat voor te verwarmen.
Als het voorverwarmen voltooid is,
legt u de noten op de crisp-plaat en plaatst u deze terug in de magnetron.
Druk op start om de bereiding te vervolgen.
Roer de noten om als dit wordt aangegeven op de magnetron.
Plaats de popcorn in met midden van de magnetron.
Druk op de Chef Menu-toets
en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11) en vervolgens POPCORN (recept 6) te selecteren.
Druk op START om de bereiding te starten.
Als de popcorn klaar is, bestrooit u deze naar wens met zout of suiker.
200 g walnoten.
Verpakte popcorn - 100 g
Geroosterde noten
Popcorn
200 g gepelde
pompoenzaden
Druk op de Chef Menu-toets en draai de centrale knop om DESSERTS/
SNACKS (voedingsgroep 11) en vervolgens
GEROOSTERDE POMPOENZADEN (recept 8) te selecteren.
Plaats de lege crisp-plaat in de magnetron.
Druk op start om de crisp-plaat voor te verwarmen.
Als het voorverwarmen voltooid is,
legt u de pompoenzaden op de crisp-plaat en plaatst u deze terug
in de magnetron.
Druk op START om de bereiding te vervolgen.
Roer de pompoenzaden om als dit wordt aangegeven op de magnetron.
Geroosterde pompoenzaadjes
4 pers. | Bereidingsfuncties: Crisp
77
Whirlpool is a registered trademark of Whirlpool U.S.A. - 5019 120 00447 NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78

Whirlpool JT 479 de handleiding

Type
de handleiding