ZANKER kre 5610 w Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

17
INHOUD
Ter attentie van de gebruiker Ter attentie van de installateur
Belangrijke waarschuwing
Beschrijving van het apparaat
Het gebruiken van uw fornuis
Vervangen van de ovenlamp
Gebruiksaanwijzing
Onderhoud en reiniging
Storingen
18
20
21
24
27
28
29
Technische kenmerken
Veiligheidseisen
Installatie
30
31
31
Raadgeving voor het lezen van de gebruiksaanwijzing
De volgende symbolen begeleiden u tijdens het lezen van de
gebruiksaanwijzing.
Veiligheidsaanwijzing
Beschrijving van de operaties stap voor stap
Aanwijzingen en aanbevelingen
Voorlichting over miIieubescherming
18
BELANGRIJKE WAARSCHUWING
Houd de gebruiksaanwijzing samen met uw
apparaat. Als het apparaat aan een andere
persoon verkocht of gegeven zal worden, dient
de gebruiksaanwijzing met het fornuis samen te
blijven. Dan zal de nieuwe gebruiker op de
hoogte zijn van de werking ervan en van de
waarschuwing erover. Deze waarschuwingen zijn
opgesteld voor uw veiligheid en voor de
veiligheid van de persoon die uw fornuis mogelijk
kan kopen.
Gebruik
Dit apparaat werd ontworpen om uitsluitend
door volwassenen gebruikt te worden. Houd
kinderen uit de buurt van het apparaat. Het
fornuis is geen speelgoed!
Na aankoop van het apparaat: pak het uit en
controleer zijn buitenkant. De eventuele
klachten moeten op de Ieveringsfactuur
geschreven worden die bewaard dient te
blijven.
Uw apparaat is bestemd voor een normaal
huishoudelijk gebruik. Dit fornuis moet niet
gebruikt worden voor industriële of
commerciële doeleinden waarvoor het niet
ontworpen is.
Het wijzigen van de technische kenmerken
van dit apparaat kan gevaarlijke gevolgen
hebben.
Voor het eerste gebruik van het fornuis
schakelt u de oven aan ten einde de geur
van het beschermmateriaal en het vet
aangebracht ter bescherming tijdens de
vervaardiging, te verwijderen:
- Til het deksel op,
- Verwijder de accessoires uit de oven,
- Verwijder de eventuele stickers,
advertentieplaatjes, of beschermlaagje.
- Zet de oven ongeveer 45 minuten aan op
250 °C .
Tijdens het uitvoeren van deze operatie zal uw
apparaat roken. Verlucht de kamer om de geur
en de rook daarvan te verwijderen.
Reinig de accessoires van de oven met een
zacht schoonmaakmiddel. Spoel en droog
zorgvuldig af.
Als u een elektrisch toestel in de nabijheid
van uw fornuis gebruikt (bijvoorbeeld een
elektrische mixer), pas dan op dat de
aansluitkabel van dit toestel niet in contact
komt met de warme oppervlakte van het
fornuis of in de deur van de oven
geblokkeerd wordt.
Pas op waneer u gerechten in olie of vet
kookt (frieten, oliebollen): olie en vetten
kunnen onmiddelijk vlam vatten als ze
oververhit raken.
Gebruik geen potten die ongelijke bodems
hebben of die niet stevig zijn: het voedsel
daarin kan spatten en lichamelijke Ietsels
veroorzaken.
Verplaats nooit uw fornuis door aan de deur
van de oven te trekken.
Behalve de samen met uw fornuis geleverde
accessoires, gebruikt u alleen
hittebestendige pannen,
schalen,... (neem de
raadgeving van de fabrikant in acht).
Op de geopende deur van de oven:
- zet geen zware voorwerpen neer,
- pas op dat kinderen er niet op klimmen of
gaan zitten.
Wanneer u kookgerei binnen of buiten de
oven wilt doen, raakt u geen oververhitte
elementen aan en gebruikt u hittebestendige
handschoenen.
Leg nooit aluminium papier direct op de
bodem van de oven; de opgehoopte warmte
kan het email ervan beschadigen.
Gebruik nooit de druippan als bakplaat.
Laat nooit de deur van het apparaat geopend
wanneer het in werking of nog warm is, ter
bescherming van de bedieningsknoppen .
Pas op dat alle draaiknoppen op de stand
"uit" staan na het gebruik van het fomuis .
Voor bet optillen van het deksel, moet u het
reinigen.
Wanneer de oven in werking is, dient het
deksel opgetild te zijn.
Voor het sluiten van het deksel, draai alle
draaiknoppen uit en wacht totdat de
kookplaat koud wordt om beschadigingen te
voorkomen.
Houd kinderen uit de buurt van uw fornuis
wanneer dit in werking is. Zo voorkomt u dat
ze zich verbranden aan de hete kookplaat of
aan de buitenkant van de oven, of dat ze een
volle pot doen omvallen.
Pas op dat kinderen de bedieningsknoppen
van het appaarat niet verdraaien.
Voor het reinigen van het fornuis, controleer
of de elektrische aansluiting onderbroken is
(alle knoppen moeten op de stand "uit"
staan) en dat alle wanden genoeg afgekoeld
zijn).
Laat nooit de kookplaat werken zonder een
pan bovenop.
19
Teneinde juist te koken en te werken, gelieve
op te passen dat het fornuis altijd schoon
blijft; tijdens het bereiden van sommige
gerechten, kunnen de vetresten
onaangename geuren afgeven .
Reinig uw toestel na elk gebruik om de
goede werking ervan te verzekeren
Gebruik geen stoom - of hogedrukreinigers
voor het reinigen van de oven (maatregelen
in verband met de elektrische veiligheid).
Installatie
Het installeren van uw apparaat moet door
een bevoegde vakman uitgevoerd worden.
Elke eventuele wijziging aan de elektrische
huisopstelling die nodig mocht zijn om de
apparatuur te kunnen installeren, mag enkel
gedaan worden door een vakman.
Het fornuis moet uitgeschakeld zijn tijdens de
installatie of tijdens een interventie op het
fornuis.
Bij storingen aan het apparaat: gelieve
zekeringen in de huisinstallatie uit te
schakelen.
De storingen van uw fornuis dienen
uitsluitend door een erkende servicedienst
hersteld te worden. Een onjuiste herstelling
kan ernstige beschadigingen veroorzaken.
Als de stroomkabel moet vervangen worden,
gebeurt dat bij voorkeur door een vakman.
Lees aandachtig deze opmerkingen door voor
het gebruiken en het opstellen van dit apparaat.
Wij danken u voor het vertrouwen dat u met de
aankoop van uw fornuis in ons hebt gesteld. We
zijn niet verantwoordelijk voor een verkeerd
gebruik van dit apparaat of indien de gebruiker
geen rekening houdt met de veiligheidsnormen.
Neem de regels voor het onderhouden en het
reinigen van het fornuis in acht.
Milieubescherming
De recycleerbare materialen zijn met het
symbool
aangeduid. Plaats ze in ruimten
bestemd voor het ophalen hiervan.
20
BESCHRIJVING VAN HET APPARAAT
Het bedieningspaneel
2
765
3
41
0
2
3
4
5
1
6
0
2
3
4
5
1
6
0
2
3
4
5
1
6
0
2
3
4
5
1
6
100
250
200
150
50
0
Thermostat General
1. Oventhermostaat
2. Controlelampje oventhermostaat °C.
3. Controlelampje voor de kookplaat.
4. Draaiknop van de kookplaat vooraan links.
5. Draaiknop van de kookplaat achteraan links.
6. Draaiknop van de kookplaat achteraan
rechts.
7. Draaiknop van de kookplaat vooraan rechts.
De kookplaat
1500W
1000W
1000W
2000W
1
2
3
4
1. Elektrische kookplaat Ø 145
2. Elektrische kookplaat Ø 180
3. Elektrische kookplaat Ø 145
4. Elektrische kookplaat Ø 180
21
HET GEBRUIKEN VAN HET FORNUIS
1. De oven
Eerste reiniging
Reinig de accessoires van de oven met een
zacht schoonmaakmiddel. Spoel en droog
zorgvuldig af.
Ingebruikname
Voor het eerste gebruik van uw oven,
laat hem een keer verwarmen wanneer
deze leeg is. Zorg ervoor dat de kamer
voldoende gelucht is
Hoe tewerk gaan?
1. Til het deksel op.
2. Verwijder de accessoires uit de oven.
3. Verwijder de stickers, de advertentie-
blaadjes, de beschermfilmen.
4. Verwarm de oven gedurende ongeveer 45
minuten door de knop op 250°C te draaien.
De deur is warm wanneer de oven in
werking is. Houd kinderen uit de buurt
van het fornuis.
Wanneer de oven in werking is, moet
het deksel opgetild zijn om de
oververhitting te vermijden.
Het elektrische fornuis is uitgerust met 3
weerstanden:
- 2 weerstanden (bovenwarmte – onderwarmte)
voor het koken met de deur van de oven dicht
(gebakjes, braadvlees, etc)
- 1 weerstand Grillwarmte om te koken met de
deur half open (geroosterd vlees, gegratineerd
gerecht, etc)
Gebruik
De oven kan gebruikt worden om traditioneel te
koken of in Grill mode. Die twee modes kunnen
niet gezamenlijk gebruikt worden.
Bedieningstoets (fig. 1)
Deze staat toe om de meest geschikte
temperatuur te kiezen en om één voor één de
verwarmelementen in te schakelen.
0
50-250
Oven uitgeschakeld
Onsteking van de ovenlamp
Temperatuurregeling
Onderste warmte-element
Bovenste warmte element
Grill
250
200
150
100
50
0
fig.1
De keuze van de temperatuur gebeurt door de
toets in wijzerszin te draaien en de wijzer op de
gewenste temperatuur, van 50°C tot 250°C te
plaatsen.
22
De thermostaat zorgt ervoor dat de temperatuur
behouden blijft. Als U de verwarming wenst te
veranderen, d.w.z meer warmte van onder of
meer warmte van boven, dient U de toets te
draaien tot aan de symbolen
of . Hierbij
zal de temperatuur geregeld zijn op 215 °C voor
de positie
of de positie .
Voor het koken met de grill, volstaat het de toets
te draaien tot aan het symbool
.
De grill
Gedurende het in functie zijn van de
grill, is het noodzakelijk de oven half open te
laten staan en de dampplaat “A” te plaatsen
ter bescherming van de toetsen ( fig.2).
Houd kinderen uit de buurt van uw fornuis
wanneer de grill in werking is.
Tijdens en na het gebruik van de grill is
de dampplaat “A” warm.
Grill is bijzonder geschikt voor grilleren of
roosteren van platte levensmiddelen, bijv. Steak,
schnitzel, vis of toast. Als U direct op de
grillrooster wil bakken, denk er dan aan de
lekschaal in een onderste richel te schuiven om
de vetten van de sauzen op te vangen.
Om de warmelementen uit te schakelen.
De correspondente toets draaien in positie ”0”.
2. Bakken in de oven
Conventioneel bakken
Het bakken gebeurt door natuurlijke convectie:
de hete lucht circuleert in de oven volgens het
principe van de opstijgende en neergaande
luchtstroom (fig. 3). Dat geldt voor elk type van
bakken. De voorverwarming van de oven is
noodzakelijk.
Hoe bakken ?
Voor gebakjes, gegratineerde gerechten,
terrine,…
1) De oven voorverwarmen: draai de
thermostaatknop op de gewenste temperatuur
voor het bakken.
- 8 minuten ongeveer voor de posities van
50ºC tot 150ºC
- 15 minuten ongeveer voor de posities van
175ºC tot 250ºC
2) Schuif Uw gerecht in de oven.
A
fig. 2
fig. 3
23
H
Koken door het onderelement
Het koken gebeurt door de onderweerstand (fig.
4). Het is geschikt voor het bereiden van pizza’s,
flans en taarten met fruit.
Het voorverwarmen van de oven is noodzakelijk.
Methode ?
1) De oven verwarmen: draai de
thermostaatknop op de positie
en laat de
oven gedurende ongeveer 10 minuten
verwarmen.
2) Schuif Uw gerecht in de oven.
Koken door het bovenste element
Het koken gebeurt door straling. Alleen de
bovenste weerstand werkt (fig. 5). Deze positie
is geschikt voor het opwarmen van Uw
voorbereide schotels. Het voorverwarmen is niet
noodzakelijk.
Methode ?
1. Zet Uw schotel op de derde richel.
2. Draai de thermostaatknop op de positie
.
Tijdens het gebruik van de oven, wordt
het toestel warm. Wanneer u uw kookgerei
binnen of buiten de oven wil doen, zorg er dan
voor dat u geen oververhitte elementen
aanraakt en gebruik hittebestendige
handschoenen.
Bakken met de grill
Het koken gebeurt door uitstraling. De bovenste
weerstand en de grill verwarmen. Grill is
bijzonder geschikt voor grilleren of roosteren
van platte levensmiddelen, bijv. Steak, schnitzel,
vis of toast.
Gedurende het in functie zijn van de
grill, is het noodzakelijk de oven half open te
laten staan en de dampplaat te plaatsen ter
bescherming van de toetsen.
Tijdens en na het gebruik van de grill is
de dampplaat warm.
’T GRILLEN
De gerechten voorbereiden.
De gerechten direct op de grillrooster
zetten.
De dampplaat plaatsen (fig. 2).
De thermostaatknop op
zetten.
De lekschaal in de eerste richel schuiven
Schuif de grillrooster op de tweede of derde
richel, volgens de dikte van de te grillen
gerechten. (fig. 6).
fig. 4
fig. 5
1
2
3
fig. 6
24
Geef voorkeur aan de derde richel voor het
grillen van kleine gerechten (toasts,
varkensrib, worsten, kleine vissen …)
Geef voorkeur aan de tweede richel voor het
grillen van uitgebreide gerechten (runderrib,
vis, kippenvlees).
Wanneer de eerste kant goed bruin is, draai
het stuk om zonder er in te steken om te
verwijderen dat het gerecht zijn saus
verliest. Laat de tweede kant grillen.
De kooktijd moet bepaald zijn door de dikte van
het gerecht en niet door het gewicht.
Gegratineerd gerechten
De dampplaat plaatsen (fig. 2).
De thermostaat op positie
zetten.
Plaats het gerecht op de rooster en plaats
die op de tweede of derde richel (fig. 7).
Zet de gerechten enkele minuten onder de
straling van de grill.
Oven lamp
De ovenlamp brandt zodra men de thermostaat
aanschakelt en blijft branden ongeacht de stand
van de knop.
Controlelampje oventhermostaat °C
Het lampje gaat uit zodra de ingestelde
temperatuur bereikt is en gaat weer aan zodra
bijgewarmd moet worden om de ingestelde
temperatuur te handhaven.
1
2
3
fig. 7
VERVANGING VAN DE OVENLAMP
Het apparaat uitschakelen en de stekker
uit contactdoos uitnemen. De binnenkanten
van de oven moeten koud zijn.
De 15 W lamp, type E14 (230/240 V) is geschikt
voor hoge temperaturen (300°C).
De lamp bevindt zich in het achterste van de
oven.
Toegang tot de lamp :
1. Afdekglas linksom draaien, losmaken (fig. 8)
2. Lamp afschroeven
3. Nieuwe lamp inschroeven
4. Afdekglas weer aanbrengen.
fig. 8
25
3. De kookplaat
Voor het eerste gebruik van de elektrische
kokplaaten, laat die gedurende 5 minuten
opwarmen op positie maxi om de beschermende
vetten te verwijderen. Deze kookplaat bestaat uit
elektrische kookvelden met 7 posities (fig. 9).
Het gaat om 6 kookposities.
Positie 0 : uit
Positie 1 : minimale warmte
Positie 6 : maximale warmte
Om een kookplaat aan te zetten:
Draai de gewenste knop naar links of naar
rechts. Selecteer de gewenste positie: het
lichtlampje «kookplaat» licht op.
Om een kookplaat uit te schakelen:
Draai de gewenste knop op positie «0»: het
lichtlampje gaat uit behalve als een andere
kookplaat nog aangeschakeld is.
Het lichtlampje
Dit lampje brandt als een van de kookplaten aan
is.
2
1
34
5
6
0
fig. 9
Houd kinderen uit de buurt van uw
fornuis wanneer dit nog warm is.
Zet geen voorwerpen of
voedingsmiddelen op de kookplaat
neer, die kunnen smelten, geen
aluminium; in geval van incident,
nauwkeurig schoonmaken.
Pas op wanneer u gerechten in olie of
vet kookt (frieten, oliebollen): olie en
vetten kunnen onmiddelijk vuur vatten
als ze oververhit raken. Zorg ervoor dat
de kookplaat afgekoeld is alvorens het
deksel te sluiten.
Rekening houdend met het aantal te bereiden
gerechten en het type van koken, zal de tabel
hieronder U helpen in Uw eerste stappen.
Positie Koken
1
Om gerechten op te warmen of
om boter of chocolade te laten
smelten.
2
Voor bereiding van sauzen,
soufflé
3
Groentensoep, ontdooiing van
diepvriesproducten, koken van
water of melk
4
Gestoomde aardappelen, verse
groenten, bouillon, savarins, vis
5
Omelet, pannenkoek, steaks
6
Steaks, vlees
26
Het kiezen van kookpannen
Kies altijd voor pannen die zich perfect
aanpassen aan de verwarmingszone
(14 tot 16 cm).
Kies voor pannen met een vlakke en dikke basis
(fig. 10).
Praktische tips
De platen nooit aangeschakeld laten als er
geen pannen op staan of als deze laatste
leeg zijn.
Als het mag volgens het recept, zet een
deksel op uw pannen. U zal energie
besparen.
Het is raadzaam voor het einde van de
vastgestelde kooktijd de kookplaaten uit te
draaien. De restwarmte kan aan de
voltooiing van het koken helpen (pasta, rijs,
zachtjes koken).
Om overkoken te vermijden (melk, olie,
sauzen …), draai de knop op een lagere
positie enkele minuten voor het kookpunt.
Als U de het kookvermogen verlaagd of een
kookplaat uitschakelt, vergeet niet dat de
temperatuur langzaam verlaagd.
Goed
Niet goed
fig. 10
4. De met het apparaat geleverde accessoires
Behalve de met het fornuis geleverde
accessoires, is het aangeradeen alleen schalen,
keukengerei en dergelijke te gebruiken die
hittebestendig zijn (neem de gebruiksaanwijzing
van de fabrikant in acht).
Uw fornuis is voorzien van: (fig.11):
een rooster
een druippan
Deze wordt gebruikt voor het opvangen van het
sap van het gegrilde vlees.
De druippan is niet bestemd voor het gebruiken
als bakplaat. Voor het koken, moet de druippan
in de tweede richel gezet worden. Als de
druippan niet in gebruik is, moet die uit de oven
worden genomen.
Uw schaal dient in het midden van het rooster
geplaatst te worden.
een dampplaat
Deze wordt gebruikt tijdens het koken met de
grill.
fig. 11
27
GEBRUIKSAANWIJZING
Het koken in de oven
Voor een economisch energiegebruik is het
raadzaam 5 minuten voor het einde van de
vastgestelde kooktijd het fornuis uit te
schakelen. De warmte die in de oven blijft
kan aan de voltooiing van het koken helpen.
De dichtheid, het geleidingsvermogen, de
kleur van het keukengerei kunnen een
invloed hebben op het koken.
Tijdens het koken zetten sommige gerechten
uit, daarom is het raadzaam om geschikte
schotels te gebruiken waarvan één derde vrij
blijft.
Om vetspatten te vermijden, gebruikt u best
braadschalen en schotels met hoge randen,
waarvan de randafmetingen evenredig zijn
met het stuk vlees dat geroosterd moet
worden.
Doorboor de huid van het gevogelte en de
worstjes met een vork voor het koken. Zo
voorkomt u het barsten van de huid.
Om uw oven schoon te houden, zet een
aluminiumfolie neer tussen de pot en de
rooster. Zo zal de bodem van de oven
bescbermd blijven in geval van spatten. Deze
aluminiumfolie moet niet volledig de
oppervlakte van het rooster bedekken.
Gebruik hittebestendige glazen borden voor
het gratineren en voor het bereiden van de
soufflés.
Voeg vetstoffen toe vlak voor het einde van
de kooktijd.
Plaatst geen aluminiumfolie direct op
de bodem van de oven ; anders zal deze het
email ervan beschadigen. Wanneer de oven
in werking is moet het deksel opgetild zijn.
De invloed van het keukengerei op
het koken in de oven
U moet weten:
Aluminium potten en schotels van aardewerk
bewaren de vochtigheid in het voedsel
waardoor de onderkant van het voedsel kan
verbleken. Het is eerder aangewezen ze te
gebruiken voor patisserie of om te gratineren.
Geëmailleerde schotels, glazen of
porceleinen potten drogen gerechten eerder
uit waardoor ze bruinen. Dit is ideaal voor
taarten, quiches en andere gerechten met
korst.
Het koken op de kookplaat
De elektrische kookplaten zijn beschermd door
een zwarte bedekking. Vermijd dus ook het
gebruik van zure of ruwe
schoonmaakproducten. Na elk gebruik: smeer
ze in met een vette doek.
De kookplaten altijd droog houden of zelfs licht
vettig in geval van lange tijd zonder gebruik. Als
er roest zit op de kookplaten, moet de roest
weggenomen worden. De zwarte bedekking
herstellen met een specifiek
onderhoudsproduct.
Voordat u het deksel sluit, is het
aangewezen te wachten totdat de bovenkant
van de kookplaat afkoeld is. Zo voorkomt u
de beschadiging van het deksel.
28
ONDERHOUD EN REINIGING
Voordat u het fornuis reinigt, pas op dat
alle draaiknoppen op de stand: "uit" staan en
het apparaat helemaal afgekoeld is.
Gebruik geen schurende of agressieve
schoonmaakmiddelen en geen
schuursponsjes voor het reinigen van uw
apparaat.
De bovenkant van de kookplaat
Reinig na elk gebruik met behulp van een spons,
warm water en een zacht schoonmaakrniddel;
vermijd het vloeien van de vloeistof in de gaatjes
van de kookplaten. Spoel en droog af met een
zacht doekje. Laat vetspatten eerst weken in wat
schoonmaakmiddel. Gebruik geen schurende-
en agressieve schoonmaakmiddelen omdat het
glanzende email van de oppervlakte hierdoor
beschadigd kan worden. Het is aan te bevelen de
azijnvlekken, de druppels van citroensap en de
zuurtjes van de kookplaat te verwijderen.
Het bedieningspaneel, de draaiknoppen, het
geëmaileerde rooster, het deksel van de
kookplaat, de zijwanden van het apparaat.
Gebruik een vochtig sponsje en zachte
schoonmiddelen, spoel en droog af .
De kookplaten
Gebruik een vochtig sponsje en zachte
schoonmiddelen, spoel en droog af. De
kookplaten moeten droog blijven staan. U kan de
kookplaat ook regelmatig insmeren met niet-zuur
vet.
Accessoires
Reinig ze met zeepoplossing; spoel en droog ze
zorgvuldig af.
Oven
Reinig de oven na elk gebruik op dezelfde wijze
als de kookplaat.
Het reinigen van de ovendeur
Voor een volledige reiniging van de ovendeur is
het raadzaam deze te demonteren als volgt:
open de deur ver genoeg,
draai de twee verbindingsstukken op het
scharnier kompleet ( fig. 12),
fig.12
sluit de deur gedeeltelijk naar een hoek van
30º (fig. 13)
til de deur op en trek hem naar voren.
fig.13
Voor het monteren van de deur, doe alles in
volgorde en daarna in omgekeerde volgorde.
Het panoramavenster kan gedemonteerd worden
voor reiniging. Hiervoor dienen twee schroeven
losgedraaid te worden (fig. 14).
fig.14
29
STORINGEN
Het is aangeraden de volgende testen aan uw fornuis uit te voeren voordat u de servicedienst belt. De
storing kan een eenvoudige onregelmatigheid zijn die u zelf kan herstellen.
Indien na het controleren van deze verschillende onderdelen de onregelmatigheid niet verdwijnt,
neem dan contact met de servicedienst.
Symptoom
Oplossing
U bent ontevreden met de kookresultaten
De oven rookt
In geval het apparat niet werkt
De oven werkt niet
Veel te lange bereidingstijden
Het licht van de oven werkt niet
Controleer:
of de thermostaat juist positioneerd staat
of de kooktijd juist ingesteld is,
of de rooster juist op het vuur staat,
of geschikt keukengerei gebruikt wordt.
of de oven voorverwarmd is
Controleer:
of de oven gereinigd moet worden,
of de gerechten niet hebben gespat,
of er vetresten op de wanden van de oven
zijn.
Controleer:
of de schakelaar van het stopcontact en/of
de voedingsschakelaar van de oven aan
staan.
Controleer:
of de knop van de oven ingeschakeld is.
Controleer:
of de ingestelde temperatuur de gepaste is
voor het te bereiden gerecht.
Hierbij is het mogelijk dat de lamp verbrand
is; voor de vervanging volgt U de
aanduidingen aangegeven in de
desbetreffende paragraaf.
30
TECHNISCHE KENMERKEN
Vrijstaand apparaat Klas X
Kookplaat Het deksel van de kookplaat
Vooraan rechts
Achteraan rechts
Vooraan links
Achteraan links
Geëmaileerd
Elektrische kookplaat Ø 180
Elektrische kookplaat Ø 145
Elektrische kookplaat Ø 145
Elektrische kookplaat Ø 180
2000 W
1000 W
1000 W
1500 W
Oven Oven
Bovenelement weerstand
Onderelement weerstand
Grill
Grill element
Oven verlichting
Reiniging
Elektrisch
1000 W
700 W
Elektrisch
1800 W
15W lamp type E14
Manueel
Aansluiting Lichtnetspanning (50HZ) 230/400V
Toebehoren
Rooster
Druippan
Dampplaat
Afmetingen Hoogte
Breedte
Diepte
875 mm
500 mm
600 mm
Dit apparaat is in overeensteming met de
volgende Europese richtlijnen vervaardigd:
93/68 ; 73/23 (laagspanning) en de wijzigingen
eraan,
89/336 ; 90/31 ; 93/68 (Elektromagnetische
overeenstemming) en de wijzigingen eraan
31
AANWIJZINGEN BESTEMD VOOR DE INSTALLATEUR
Veiligheidseisen
Dit fornuis is een X apparaat. Dat betekent
dat de meubelstukken die naast dit fornuis
staan niet de hoogte ervan kunnen
overschrijden.
De wanden dicht bij het apparaat moeten van
hittebestendige stoffen vervaardigd of met
dergelijke stoffen bedekt zijn.
Elektrische aansluiting
Controleer het elektrische net van de woning
geschikt is om de totale elektrische lading
van de oven te dragen.
Controleer of elektrische net van de woning
een doeltreffende aarde-verbinding heeft
conform de van kracht zijnde normen en
wetten.
De vaste installatie moet een omnipolaire
schakelaar bevatten met een minimum
afstand tussen de contacten van 3mm.
De voedingskabel moet in goede staat zijn.
De diameter van de kabels moet conform zijn
aan de installatieregelingen.
We zijn niet verantwoordelijk voor een
verkeerde of geen aansluiting van het toestel
aan de aarde.
Het onderhoud en de installatie van het fornuis
moeten overeenkomstig de geldende regelingen
en normen door een bevoegde vakman
uitgevoerd zijn.
INSTALLATIE
Plaatsing
Verwijder de verpakking en de kunststof
bedekking en plaats het fornuis in een droge en
verluchte ruimte (fig. 15). Plaats het fornuis niet
in de buurt van gordijnen, papier of flessen
alcohol enz. Het fornuis moet neergezet worden
op een hittebestendigde vloer.
Aansluiting
Belangrijk
Het toestel moet aan de aarde
verbonden zijn conform de van kracht zijnde
normen en wetten.
We zijn niet verantwoordelijk voor een
verkeerde of geen aansluiting van het toestel
aan de aarde.
Opmerking:
Controleer het signalementsplaatje om de totale
aansluitingswaarde te kennen en om de nodige
beschermingszekeringen te definieren.
61 cm
min
min 15 cm
ZANKER
Fig 15
32
Voor het geval een directe verbinding aan het
elektrische net nodig is, zal het nodig zijn een
omnipolaire schakelaar tussen het apparaat en
net aan te brengen met een minimum afstand
tussen de contacten van 3mm.
De groen/gele aarde-kabel mag niet
onderbroken worden door de schakelaar.
De voedingskabel moet in elk geval zo
aangebracht zijn dat deze nooit, bij welk punt
dan ook, de aangeduidige zones op fig. 16
bereikt.
Indien de stroomkabel moet vervangen
worden, gebeurt dat bij voorkeur door een
vakman.
Voordat men de elektrische verbinding
uitvoert, gelieve te controleren dat:
De beschermingszekeringen en het
elektrische net van de woning geschikt is om
de totale elektrische lading van de oven te
dragen (zie de gegevens op het plaatje)
Het muurstopcontact of de omnipolaire
schakelaar die gebruikt wordt voor de
elektrische verbinding gemakkelijk
toegankelijk is, nadat de oven ingebouwd is.
Instructies.
De beschermingskap achter het toestel
afschroeven en uitnemen.
De voedingskabel aanbrengen aan het
klemblok zoals bij het schema n° 1
aangegeven.
De voedingskabel met een kabelklem
vastmaken.
Controleren dat de verbinding aan het
klemblok in overeenstemming is met de
lichtnetspanning
Het beschermingskap terugzetten en
opschroeven.
Achterkant fornuis
fig. 16
Tabel nº1
Aansluitingstype Eenfasig Driefasig
Driefasig Y 3 ph.+
neutraal
Driefasig Y 2 ph.+
neutraal
Verbinding van de
voedingskabel op het
klemblok
1 2 3 4 5
L1
N PE
L3
5
1 2
3 4
L1 L2
PE
3
1
L3L1
PE
4 5
N
L2
2
4 5
N
PE
2 3
L2L1
1
Lichtnetspanning 230 V 230 V 230 V / 400 V 230 V / 400 V
Spanning van de
verwarmingselementen
230 V 230 V 230 V 230 V
Beschermingsverzekering 35 A 20 A 16 A 25 A
Voedingskabel
doorsnede
3 x 6 mm² 4 x 4 mm² 5 x 2,5 mm² 4 x 4 mm²
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

ZANKER kre 5610 w Handleiding

Categorie
Accessoires voor het maken van koffie
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor