Bauknecht ETK 3440-1 IN de handleiding

Type
de handleiding
N C
M Y
INHOUD NL
BESCHRIJVING bldz. 38
ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN bldz. 39
WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE AANWIJZINGEN bldz. 40
GEBRUIK VAN DE KOOKPLAAT bldz. 41
RAADGEVINGEN VOOR HET KOKEN bldz. 42
SCHOONMAKEN VAN DE GLASKERAMISCHE KOOKPLAAT bldz. 43
INSTALLEREN VAN HET KOOKVLAK bldz. 45
TECHNISCHE GEGEVENS bldz. 48
SERVICE DIENST bldz. 48
37
37
N C
M Y
BESCHRIJVING
Bediening zone 3
Bediening zone 2
Bediening zone 1
Bediening zone 4
6. Telescopische
bedieningsknoppen
u
ETH 3140
1. Verwarmingsplaat ø 145
2. Verwarmingsplaat ø 210
3. Verwarmingsplaat ø 145
4. Haloring plaat ø 180
5. Signaleringslampjes
6. Telescopische bedieningsknoppen
7. Algemeen signaleringslampie
ETH 3240
1. Haloring plaat ø 145
2. Verwarmingsplaat ø 210
3. Verwarmingsplaat ø 145
4. Haloring plaat ø 180
5. Signaleringslampjes
6. Telescopische bedieningsknoppen
7. Algemeen signaleringslampie
ETHF 3240
1. Haloring plaat ø 145
2. Haloring plaat ø 210
3. Verwarmingsplaat ø 145
4. Verwarmingsplaat ø 180
5. Signaleringslampjes
6. Telescopische bedieningsknoppen
7. Algemeen signaleringslampie
ETK 3440
1. Verwarmingsplaat ø 145
2. Verwarmingsplaat ø 210
3. Verwarmingsplaat ø 145
4. Verwarmingsplaat ø 180
5. Signaleringslampjes
6. Telescopische bedieningsknoppen
7. Algemeen signaleringslampie
38
38
N C
M Y
ALVORENS DE KOOKPLAAT TE GEBRUIKEN
x
Lees vo´o´r het gebruik aandachtig de instructies en
bewaar het boekje om het zo nodig later opnieuw te
kunnen raadplegen.
x
Controleer of het keramische vlak geen breuken
vertoont.
x
Laat het verpakkingsmateriaal (plastic zakken,
piepschuim, het schoonmaakschrapertje, enz.) niet in
handen van kinderen vallen, daar deze een bron van
gevaar kunnen zijn.
MILIEUVRIENDELIJKE WENKEN
Het behandelen van verpakking en afval
x
Werp de verpakking van Uw apparaat niet in de
vuilnisbak maar selecteer de verschillende soorten
materiaal (bijv. karton, polystyreen) en breng deze,
volgens de plaatselijke voorschriften, naar de
hiervoor bestemde depots.
x
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het
doel waarvoor het expliciet ontworpen is, namelijk als
“kookapparaat”.
39
39
N C
M Y
WAARSCHUWINGEN EN ALGEMENE AANWIJZINGEN
x
Zet het apparaat niet in werking wanneer het
beschadigd is; raadpleeg in twijfelgevallen uw
handelaar.
x
Voer de aansluiting, de montage en de installatie uit
volgens de aanwijzingen van de fabrikant. Raadpleeg
in twijfelgevallen een gespecialiceerd vaktechnicus.
De elektrische aansluitingen moeten in
overeenstemming zijn met de aanwijzingen zoals
aangegeven op het typeplaatje.
x
De veiligheid van het elektrische systeem van het
apparaat wordt alleen gegarandeerd wanneer de
aardleiding van de huishoudelijke installatie volgens
de regels is uitgevoerd.
x
Vermijd het gebruik van meervoudige stopcontacten
en verlengsnoeren.
x
Reparaties en interventies op het apparaat mogen
uitsluitend door een gespecialiseerd vaktechnicus
worden uitgevoerd.
x
Schakel bij een storing of gedurende onderhoud de
veiligheidsvoorziening buiten werking. Haal de steker
uit het stopcontact - trek hierbij niet aan het snoer.
x
Zet het apparaat alleen aan wanneer alle beschikbare
veiligheidsvoorzieningen zijn aangebracht.
x
Wanneer er een breuk in het glaskeramische
oppervlak zou zijn, stel dan de hoofdschakelaar
buiten werking en waarschuw de Service Dienst.
x
Zet geen in aluminiumfolie gewikkeld voedsel of
voedsel in plastic dozen op de hete platen.
x
Koppel apparaten die niet meer gebruikt worden los
en maak ze onbruikbaar. Breng het apparaat daarna
naar de plaats die voorzien is voor het opruimen van
groot vuil.
x
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor eventuele
schade veroorzaakt door een onjuist gebruik (bijv.
verwarmen van de omgeving). Het gebruik van welk
elektrisch apparaat dan ook brengt het in acht
nemen van enige fundamentele veiligheidsregels met
zich mee.
In het bijzonder:
x
De glaskeramische kookplaat heeft een goede
mechanische weerstand; zouden zich door erop
vallen van zware voorwerpen of door harde klappen
breuken voordoen, gebruik de kookplaat dan niet.
Waarschuw onmiddellijk de Service Dienst.
x
Gebruik de kookplaat niet als werkvlak en plaats er
geen voorwerpen op.
x
Zet geen plastic dozen op de kookplaat.
x
Controleer vo´o´r u de kookplaat in werking stelt of de
kookzones en de bodem van de pannen schoon zijn.
x
Wanneer de plaat in werking is, is het oppervlak van
de kookzones erg heet; houd daarom kinderen uit de
buurt.
x
Wanneer u met vet en olie aan het koken bent, blijf
dan in de buurt; wanneer deze oververhit raken,
kunnen ze in brand vliegen.
x
Laat de kookzones niet leeg werken.
x
Pas op dat elektrische snoeren (bijv. van kleine
huishoudelijke apparaten) niet in aanraking komen
met de hete delen van de kookplaat.
x
Laat geen poetslapjes van synthetisch materiaal,
plastic materiaal of plastic keukengerei op de
kookzones liggen, daar ze in brand kunnen vliegen.
x
Vermijd het verschuiven van de pannen op de
kookplaat, om krassen, strepen, enz. te
voorkomen.
x
Gebruik voor een beter rendement pannen van
roestvrij staal met vlakke bodem en met een
diameter die overeenkomt met die van de kookzone.
x
Vermijd knoeien van suiker of suikerhoudende
stoffen op de kookplaat. Gebeurt dit toch, maak het
vlak dan zorgvuldig schoon volgens de aanwijzingen
voor schoonmaken.
40
40
N C
M Y
GEBRUIK VAN DE KOOKPLAAT
x
De gebruikszones zijn goed zichtbaar afgetekend op
de kookplaat.
x
Het aanzetten, regelen en uitzetten van de
kookzones gebeurt door middel van de
bedieningsknoppen op het fornuis; ze dragen de
nummers van 0 tot 12.
Bij elke waarde op de knop hoort een
corresponderend kookvermogen.
x
De kookplaat is voorzien van 4 signaallampjes die
aangeven dat de kookzones erg heet zijn.
Deze signaallampjes gaan aan zodra de kookzones
zo heet worden dat ze verbrandingen kunnen
veroorzaken. Deze indicatoren blijven ook na
uitschakelen van de overeenkomstige kookzones aan;
ze gaan pas uit wanneer de zones geen gevaarlijke
temperatuur meer hebben.
x
Een speciaal mecanisme maakt het mogelijk de
bedieningsknoppen optillen, waardoor de zich
eronder bevindende zones gemakkelijker kunnen
worden schoongemaakt. Na het schoonmaken de
bedieningsknoppen weer in de oorspronkelijke stand
terugzetten.
41
41
N C
M Y
RAADGEVINGEN VOOR HET KOKEN
Kooktabel
Bedieningsknop Geschikt voor:
12 Water koken voor deegwaren
10-11 Frituren: patates frites, vis; braden van vlees, bijv. poulet
9-10 Bakken van aardappelen, braden van lendestuk, bieflapje, cordon bleu
8-9 Braden van vlees, wiener schinitzel, bieflapje, omelet, hamburger
7-8 Zacht braden, worstjes, lever, eieren, beignets
5-6 Koken van grote hoeveelheden voedsel, zoals: soepen
4-5 Gestoomde groenten
3-4 Stoofschotel van groenten en vlees, gekookte vis
2-3 Koken van rijstepap
1-2 Rijst en gerechten op basis van melk en eieren; stomen van kleine hoeveelheden
bijv. van aardappelen, groenten; opwarmen van kant en klare gerechten
1 Omeletten; delicate sauzen; smelten van boter, chocola en gelatine
0 Stand uit
De gegevens van de tabel zijn indicatief.
RAADGEVINGEN VOOR ENERGIEBESPARING
x
De diameter van de bodem van de pan moet
overeenkomen met de diameter van de kookplaat of
mag iets groter zijn, maar nooit kleiner.
x
Gebruik pannen met een vlakke bodem.
x
Kook zo veel mogelijk met deksel op de pan. Zo kunt
u met een kleiner vermogen volstaan.
x
Kook groenten, aardappelen enz. met weinig water,
om de kooktijden te verkorten.
x
Gebruikt u een snelkookpan, dan verkrijgt u nog een
extra besparing aan elektrische energie en ook
worden de kooktijden verkort.
42
42
N C
M Y
SCHOONMAKEN VAN DE GLASCHERAMISCHE KOOKPLAAT
Belangrijk!
Het glaskeramische kookplaten moet gebruikt en
onderhouden worden volgens de aanwijzingen van dit
instructieboekje.
Alleen zo zal het apparaat er goed uit blijven zien en
lang meegaan.
Wanneer de Service Dienst geroepen zou worden om
aankoekingen te verwijderen, voroorzaakt door
ondoelmatig gebruik of door slecht onderhoud, dan
zullen de kosten voor uw rekening zijn, ook al is dit nog
binnen de garantieperiode.
Hetzelfde geldt voor eventuele vervanging van
beschadigde decoraties van het kookplateau.
Aan te raden schoonmaakmiddelen
x
Schone doeken of keukenpapier
x
Afwasmiddelen
x
“Sidol” voor roestvrij staal of “Stahlfix”
x
“Cera-Fix”
x
Reinigingskrabber
Af te raden schoonmaakmiddelen
x
Schuurpoeders
x
Schurende of agressief werkende middelen,
schoonmaakproducten of spray’s voor ovens,
oplosmiddelen voor vlekken of roestplekken, pasta’s
om handen te reinigen, bleekmiddelen.
x
Sponzen met schuurvlak
x
Pannensponsjes
x
Staalwol
Fundamentele adviezen voor het
schoonmaken
x
Gebruik nooit doeken of sponzen die gebruikt zijn
voor het schoonmaken van andere dingen in de
keuken. Daardoor zouden resten van vuil water,
vloeistoffen, vruchtesappen e.d. terecht kunnen
komen op het glaskeramische opper- vlak. Meestal
verschijnen bruinige vlekken pas bij een volgend
gebruik.
Mochten er vlekken op de plaat zijn gekomen, maak
de plek dan schoon met “Sidol” voor roestvrij staal of
met “Stahlfix”.
x
Etensresten moeten meteen met een natte doek
verwijderd worden (ook al wordt aangeraden
sommige producten droog te gebruiken: de restanten
schoonmaakproduct zouden zich bij een volgend
gebruik chemisch aan het oppervlak kunnen hechten).
Regelmatige schoonmaak
Een normale schoonmaak wordt aangeraden wanneer
het kookvlak weinig vuil is, lauw of koud. Vermijd
verbranden of herhaaldelijk opwarmen van etensresten.
In dat geval is het schoonmaken veel moeilijker en het
oppervlak kan beschadigd worden.
Sterkere aankoekingen
Vetspatten, kringen van water of kalk, metaalachtige
verkleuringen en vlekken worden schoongemaakt
wanneer de plaat lauwwarm is. Gebruik “Sidol” voor
roestvrij staal of “Stahlfix”.
Verwijder zorgvuldig elk restantje schoonmakmiddel.
Overgekookt voedsel
Resten van overgekookt voedsel meteen met een
glaskrabber verwijderen.
Zijn ze verdroogd of verbrand, maak ze dan eerst vochtig
met een natte doek. Elk spoor met de krabber weghalen.
Vervolgens, indien nodig, schoonmaken met “Sidol” voor
roestvrij staal, “Stahlfix” of “Cera-Fix”.
43
43
N C
M Y
SCHOONMAKEN VAN DE GLASCHERAMISCHE KOOKPLAAT
Suiker, voorwerpen van aluminium of
plastic
Suiker, zoete spijzen, aluminium of plastic voorwerpen
kunnen samensmelten met het kookvlak. Om schade aan
het oppervlak te vermijden alles wat smelten kan ver van
het kookplateau verwijderd houden.
Mocht er onverhoopt toch iets op het kookvlak smelten,
gebruik dan meteen de glaskrabber wanneer de plaat
nog warm is, om schade te vermijden. Indien nodig,
vervolgens schoonmaken met “Sidol” voor roestvrij staal,
“Stahlfix” of “Cera-fix”.
Zandkorrels
Verwijder zorgvuldig zandkorrels, afkomstig van
aardappelen, sla e.d. Ze kunnen het kookplateau
bekrassen.
Wekelijkse schoonmaak
Maak het kookplateau regelmatig schoon met “Cera-fix”.
Dit middel brengt op het oppervlak een siliconenfilm aan
die haar beschermt, nog gladder maakt en
ondoordringbar voor water en vuil. Deze siliconenfilm is
echter niet bestand tegen hoge temperaturen en moet
regelmatig opnieuw voordat met koken van
suikerhoudende spijzen wordt begonnen, om schade bij
overkoken te vermijden.
Schoonmaken van de rand van het
kookplateau
Verwijder onmiddellijk ieder restije vuil. Maak de rand
van het kookplateau met een zachte doek en wat
afwasmiddel schoon. Gebruik nooit vloeibare
schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen, om
de rand van het plateau niet te beschadigen. Gebruik
nooit sponzen met schuuroppervlak.
44
44
N C
M Y
INSTALLEREN VAN HET KOOKVLAK
(BESTEMD VOOR DE INSTALLATEUR)
x
Algemene Raadgevingen
Dit apparaat voldoet aan de E.E.G. richtlijn 87/
308/CEE wat betreft radio-ontstoring, behoort
tot Categorie Y wat betreft brandgevaar en kan
worden geı¨nstalleerd naast een meubel.
Dit apparaat bevat onderdelen die in contact
kunnen komen met levensmiddelen. De
onderdelen voldoen aan de E.E.G. richtlijn
89/109/CEE.
A
- Is het werkblad van hout, gebruik dan de daarvoor
bestemde meegeleverde veren en schroeven.
x
Plaats de 4 veren (A) volgens de afbeelding en houd
de aangegeven afmetingen aan.
x
Zet deze veren met de vier schroeven (B) vast.
x
Monteer het kookvlak in het werkblad (zie de
tekening).
B
- Is het werkblad van marmer of van ander materiaal
(samengestelde kunststof, keramiek, steen), dan moet
de bevestiging met speciale staven, aan te vragen bij
de Service Dienst, worden uitgevoerd (Bestellnummer
4819 404 78697).
x
Plaats het kookvlak in het werkblad.
x
Gebruik de 4 staven (C) en plaats ze zoals
aangegeven in de afbeelding, overeenkomstig de
dikte van het werkblad.
x
Zet de 4 schroeven (E) vast in stand (D).
45
45
N C
M Y
INSTALLEREN VAN HET KOOKVLAK
(BESTEMD VOOR DE INSTALLATEUR)
Montage
x
Maak in het werkblad een opening met afmetingen
in mm zoals aangegeven in de afbeelding.
x
Alvorens het kookvlak te installeren, raden we aan de
werkblad opening met waterafstotend materiaal te
behandelen.
x
Om het uitsnijden van de opening in het werkblad te
vergemakkelijken is bij de Service Dienst een speciale
mal beschikbaar (Bestellnummer 4819 395 88003).
x
De afstand tussen de onderkant van het kooklak en
de meubels of het scheidingspaneel van hout moet
tenminste 90 mm bedragen.
46
46
N C
M Y
INSTALLEREN VAN HET KOOKVLAK
(BESTEMD VOOR DE INSTALLATEUR)
Elektrische aansluiting
Uit te voeren alvorens het apparaat op het
stroomnet aan te sluiten.
De aansluiting van het apparaat op het stroomnet dient
door een gespecialiseerd vakman te worden uitgevoerd
die op de hoogte is van de geldende veiligheidsregels: in
het bijzonder dienen de regels van de plaatselijke
elektriciteitsmaatsschappij in acht genomen te worden.
Controleer of de spanning en de dikte van de
voedingskabel van het apparaat overeenkomen met de
spanning en het vermogen zoals vermeld op het
typeplaatje van het apparaat.
Het aarden van het apparaat is wettelijk verplicht.
Alvorens de elektrische aansluiting uit te voeren
eerst controleren of de aarding deugdelijk werkt.
De fabrikant wijst elke verantwoordelijkheid af
voor eventuele schade aan personen of zaken,
veroorzaakt door het niet in acht nemen van de
bovengenooemde normen.
De voedingskabel voor elektrische aansluiting moet van
het type HO5RR-F zijn, overeenkomstig de hieronder
volgende tabel:
Voedingsspanning Voedingskabels
AantalxAfm
230 V
Ù
+ 3x2,5mm
2
230 V 3
Ù
+ 4x1,5mm
2
400 V 3 N
Ù
+ 5x1,5mm
2
400 V 2 N
Ù
+ 4x1,5mm
2
Bij de installatie dient een multipolaire tussenschakelaar
te worden voorzien met een afstand van 3 mm of meer
tussen de contacten.
Let op: De voedingskabel moet zo lang zijn, dat het
mogelijk is het kookvlak er naar boven toe uit te kunnen
halen en te kunnen omkeren en moet zo geplaast zijn
dat geen schade of oververhitting door eventuele
contacten met de bodem kan worden veroorzaakt.
Aansluiting op het aansluitblok
Noot: De aardleidingsdraad (kleur geel/groen) moet aan
de schroef gemerkt met het symbool
worden
verbonden.
x
Haal van het omhulsel van de voedingskabel (B)
ongeveer 70 mm af.
x
Strip circa 10 mm van de stroomdraad af. Voer kabel
(B) door de opening in het deksel (A).
x
Zet de voedingskabel in de kabelklem en sluit de
draden aan op het aansluitblok volgens de
aanwijzingen van het op het deksel gedrukte schema.
x
Zet kabel (B) vast met de daarvoor bestemde
kabelklem.
x
Monteer het deksel (A) en zet het vast.
Na montage mogen geen elektrische onderdelen
meer toegankelijk zijn. De installateur is
verantwoordelijk voor een juiste montage van het
apparaat.
Nadat de elektrische aansluiting is uitgevoerd schuift u
het kooklak van bovenaf in en haakt u het volgens de
aanwijzingen aan de daarvoor bestemde
bevestigingsveren vast.
47
47
N C
M Y
TECHNISCHE GEGEVENS
Afmetingen en vermogens van de
kookzones op 230 V
ETH 3140 Vermogen
W.
1. Verwarmingsplaat ø 145 1200
2. Verwarmingsplaat ø 210 2100
3. Verwarmingsplaat ø 145 1200
4. Haloring plaat ø 180 1800
ETHF 3240 Vermogen
W.
1. Haloring plaat ø 145 1200
2. Haloring plaat ø 210 2200
3. Verwarmingsplaat ø 145 1200
4. Verwarmingsplaat ø 180 1700
ETH 3240 Vermogen
W.
1. Haloring plaat ø 145 1200
2. Verwarmingsplaat ø 210 2100
3. Verwarmingsplaat ø 145 1200
4. Haloring plaat ø 180 1800
ETK 3440 Vermogen
W.
1. Verwarmingsplaat ø 145 1200
2. Verwarmingsplaat ø 210 2100
3. Verwarmingsplaat ø 145 1200
4. Verwarmingsplaat ø 180 1700
SERVICE DIENST
Het kookplateau is van hoogwaardige kwaliteit, gemaakt
volgens de meest moderne technieken. Mocht zich toch
een defect voordoen, controleer dan of alle instructies uit
dit boekje letterlijk zijn opgevolgd. Waarschijnlijk is het
defect minimaal.
Wordt het defect niet genoemd in het instructieboekje
en kan worden uitgesloten dat het mankement aan
andere oorzaken ligt (bijv. een foutieve electrische
aansluiting), dan is onze Service Dienst tot uw
beschikking voor een kwaliteitscontrole.
Wanneer u de Service Dienst roept, verzoeken wij u
steeds te vermelden:
x
het juiste fabrikagenummer
x
uw precieze adres
x
uw netnummer en abonneenummer.
Het plaatje met het fabrikagenummer bevindt zich onder
de bodemplaat van het kookplateau.
Vermelden van het fabrikagenummer maakt het onze
Service Dienst mogelijk de reparatie voor te bereiden en
het apparaat bij de eerste tussenkomst in orde te maken.
Op die manier bespaart u zich de kosten van een
tweede visite.
ACCESSOIRES
x
Reinigingskrabber
Bestelnummer 4819 690 48044
x
Accessoire kinderbeveiliging KBL.
48
48
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Bauknecht ETK 3440-1 IN de handleiding

Type
de handleiding