Bauknecht EGN 5400 IN de handleiding

Type
de handleiding
30
NL INHOUDSOPGAVE
INSTALLATIE
PAGINA
31
ELEKTRISCHE AANSLUITING
PAGINA
32
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
PAGINA
33
MILIEUTIPS
PAGINA
33
VOORZORGSMAATREGELEN EN
ALGEMENE WENKEN
PAGINA
33
DE OVEN MET ACCESSOIRES
PAGINA
34
KOOKTABEL
PAGINA
35
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
PAGINA
36
HET VERHELPEN VAN STORINGEN
PAGINA
37
KLANTENSERVICE
PAGINA
38
31
Technische informatie voor de
installateur
Nadat de oven uit de verpakking is verwijderd,
alvorens de aansluitingen uit te voeren, de
oven op de schuimrubberen onderkant van
polystyreen plaatsen om schade te vermijden.
Til de oven niet aan de handgreep op. Aan de
zijkanten optillen zoals wordt getoond in de
afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat niet is beschadigd
tijdens het transport.
De afmetingen van de oven en de benodigde
inbouwruimte worden vertoond in de
tegenoverliggende afbeelding.
Keukenkastjes in contact met de oven
moeten hittebestendig zijn (min. 80°C).
Voer de elektrische aansluiting uit tussen de
kookplaat en de oven (zie hoofdstuk
“Elektrische aansluiting”).
Installeer de oven in de behuizing, til de oven
aan de zijkanten op en let erop dat de draden
van de elektrische voedingskabel niet vast
komen te zitten.
Voor een correcte ventilatie de richtlijnen
voor de ventilatie-openingen in de afbeelding
opvolgen (minstens 500 x 80 mm of een
gelijkwaardige opening). Houd tevens
minstens 5 mm ruimte vrij tussen de
bovenkant van de oven en de onderste rand
van het werkblad. Deze ruimte mag niet
worden geblokkeerd door kruiselingse rails
of andere elementen.
Bevestig de oven met twee schroeven aan
het keukenkastje (
A
) zoals wordt getoond.
INSTALLATIE
32
Waarschuwing: Niet op de netspanning
aansluiten alvorens de aansluiting van de
oven en de kookplaat is afgerond.
De installatie en de elektrische aansluiting
moeten worden uitgevoerd door een
gekwalificeerd vakman overeenkomstig de
instructies van de fabrikant en de plaatselijk
geldende regels.
De installateur is verantwoordelijk voor de
correcte elektrische aansluiting van de
oven en de inachtneming van de
veiligheidsvoorschriften.
De oven moet worden aangesloten via een
meerpolige tussenschakelaar met een
afstand van min. 3 mm tussen de
contacten.
Het is wettelijk verplicht de apparatuur te
aarden.
Gebruik geen meervoudige adapters of
verlengkabels.
Nadat de oven is geïnstalleerd, dienen de
elektrische onderdelen ontoegankelijk te
zijn.
Zie de afzonderlijk bij de kookplaat geleverde instructies voor de installatie.
Elektrische aansluiting tussen
verschillende modellen kookplaten
en oven
Let op:
De afbeeldingen komen overeen met het
rechtergedeelte van de oven, van boven gezien,
als u voor de ovendeur staat.
Plaats klem B in de eerste openingen van
aansluitblok C; begin aan de linkerkant
(zoals wordt aangetoond).
Sluit het geaarde snoer (D) van de kookplaat
aan op de oven (E) zoals wordt afgebeeld.
Monteer tenslotte de bijbehorende
knoppen in het bedieningspaneel
..
INSTALLATIE
ELEKTRISCHE AANSLUITING
B
C
B
C
B
C
4 gasbranders kookplaat: positie van de
knoppen aan de voorkant van de regelaars van de
kookplaat
3 gasbranders/1 elektrische kookplaat: positie van
de knoppen aan de voorkant van de regelaars van
de kookplaat
Kookplaat van glazen keramiek: positie van de
knoppen aan de voorkant van de regelaars van de
kookplaat
Kookplaat van glazen keramiek (met twee dubbele
kookzones): positie van de knoppen aan de
voorkant van de regelaars van de kookplaat
33
Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw
nieuwe oven, de instructies voor de gebruiker
grondig doorlezen en bij de hand houden voor
toekomstige raadpleging.
Verwijder de kartonnen onderdelen en de
plastic folie die ter bescherming zijn
aangebracht.
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een
uur tegen 200°C om de geur van
beschermend vet en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd tijdens deze procedure het
raam open.
1. Verpakking
De verpakking is vervaardigd van recyclebaar
materiaal zoals wordt aangegeven door het
symbool ( ).
2. Producten
De apparatuur is vervaardigd van recyclebaar
materiaal. Schaf de apparatuur af volgens de
plaatselijk geldende regels. Knip de
netsnoeren door zodat de apparatuur niet
meer op de stroom kan worden aangesloten.
.
Verwijder de stekker uit het stopcontact
alvorens onderhoudswerkzaamheden uit te
voeren.
Houd kinderen uit de buurt van de oven als
deze in werking is.
Laat reparaties of aanpassingen alleen
uitvoeren door een vakman.
Verzeker dat de elektrische bedrading of
andere elektrische apparatuur in de buurt van
de oven niet in contact komt met hete
onderdelen en niet vast komt te zitten tussen
de deur van de oven
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbare voorwerpen in de oven
- als de oven per ongeluk wordt aangezet, kan
brand ontstaan.
Conformiteitsverklaring
Dit apparaat is ontworpen om in contact te
komen met levensmiddelen en is ontworpen in
overeenstemming met de EG-richtlijn
89/109.
Dit apparaat is alleen bedoeld voor het
bereiden van voedsel. Iedere andere
toepassing van de apparatuur (b.v. verwarmen
van een ruimte) wordt beschouwd als incorrect
gebruik en mogelijk gevaarlijk.
De apparatuur is ontworpen, vervaardigd en
op de markt gebracht in overeenstemming
met:
De veiligheidsdoeleinden van de
EG-Laagspanningsrichtlijn nr. 73/23.
De beschermingsvoorschriften van de
EMC-richtlijn nr. 89/336/EG.
De vereiste van EG-richtlijn 93/68.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE WENKEN
34
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk van het
model (raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving).
Opvangbak
De opvangbak is bedoeld om vet en voedseldeeltjes te
verzamelen als het onder het rooster wordt geplaatst;
het kan ook worden gebruikt als bakplaat om vlees, kip
en vis met of zonder groenten te bereiden. Als de
opvangbak onder het rooster wordt geplaatst, een
beetje water toevoegen om vetspetters en rook te
vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van koekjes, schuimgebak en
pizza's.
Rooster
Het rooster kan worden gebruikt voor het grillen van
voedsel of als ondersteuning van bakplaten,
cakevormen en andere bereidingsschalen. Het rooster
kan in iedere steun worden bevestigd.
Katalytische platen (afhankelijk van model)
De katalytische platen bevatten een microporeuze laag
die vetspetters absorbeert. Wij raden aan de oven
iedere keer te reinigen als zeer vet voedsel wordt
bereid.
1.
Om de oven te reinigen, verwarmen tot 200°C als
deze leeg is en aan laten staan gedurende
ongeveer een uur.
2.
Daarna, als de oven is afgekoeld, met een vochtige
spons voedselresten, indien nodig, verwijderen.
Gebruik geen schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische laag
van email beschadigen.
Spit (afhankelijk van model)
Gebruik de spit zoals wordt aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in de afzonderlijk bijgeleverde
productbeschrijving.
Grill-pannenset (afhanekelijk van model)
Het rooster kan op twee standen worden gezet.
Op stand (1) is het rooster 1 cm dichter bij het
verwarmingselement dan op stand (2).
.
DE OVEN MET ACCESSOIRES
35
N.B: De ovenfuncties zijn afhankelijk van het model: raadpleeg de afzonderlijke bijgeleverde
productbeschrijving.
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De ovenfuncties
zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving.
KOOKTABEL
Voedsel Statische functie
Functie van de
ventilator
Pastijen
Temp.°C
Steun-
hoogte
vanaf
bene-
den
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Temp.°C
Steun-
hoogte
vanaf
bene-
den
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Temp.°C
Steun-
hoogte
vanaf
bene-
den
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Vlees
Lamsvlees (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Geitenvlees (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Schapenvlees
(1,5 kg)
220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Kalfsvlees (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 175 2 70-80
Rundvlees (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Varkensvlees (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Konijn (1,5 kg) 220 2 80-90 200 3 75-85 180 2 70-80
Kip (1 kg) 220 2 65-75 200 2 60-70 200 2 55-65
Kalkoen (3 kg) 220 2 140-160 200 2 130-150 180 2 120-140
Gans (2 kg) 220 2 100-120 200 2 90-100 200 2 85-95
Eend (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 200 2 70-80
Vis (~ 1 kg)
Schelvis 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Baars 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Zalm 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Tonijn 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Forel 200 2 45-55 180 3 40-50 170 2 40-50
Visfilets (1 kg)
Zwaardvis 200 2 45-55 180 3 35-45 170 2 30-40
Tonijn 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Zalm 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Kabeljauw 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Visfilet 200 2 40-50 180 3 30-35 170 2 30-40
Groenten
Gevulde paprika's 200 2 40-50 180 2 40-50 170 2 45-55
Gevulde tomaten 200 2 60-70 180 3 55-65 180 2 50-60
Gebakken aardappelen 200 2 60-70 200 3 55-65 190 2 55-65
Gegratineerd 200 2 70-80 200 3 65-75 190 2 60-70
Desserts etc.
Cake 160 2 35-45 150 3 30-40 150 2 40-50
Cake met vulling
(fruit - kaas)
180 2 40-50 160 3 45-55 160 2 45-55
Taart 180 2 40-50 160 3 45-55 170 2 40-50
Appelstrudel 200 2 45-55 190 3 45-50 180 2 45-55
Koekjes 180 2 30-40 150 1-3 25-35 140 2-4 20-30
Soesjes 180 2 30-35 170 2-3 30-40 170 2-4 30-35
Pastei 180 2 50-60 160 3 45-55 170 2 50-60
Brood 250 2 50-60 220 2 50-60 220 2 50-60
Pizza 250 2 20-30 250 1-3 30-40 250 2 20-30
Lasagne 220 2 35-45 200 3 35-45 190 2 35-45
Vol-au-vent 225 2 15-20 200 1-3 15-20 190 2-4 15-20
Soufflé 200 2 40-50 180 2 45-55 180 2 40-50
36
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De ovenfuncties zijn
afhankelijk van het model. Raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving.
Als u klaar bent met het bereiden van het
voedsel, de oven laten afkoelen en vervolgens
reinigen om te voorkomen dat aangekoekt
voedsel verder inbakt.
Als voedselresten vastzitten, een ovenreiniger
gebruiken en de instructies op de verpakking
opvolgen.
Reinig de buitenkant van de oven met een
spons en warm water.
Gebruik geen schuurmiddelen of
pannensponsjes
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om het
venster van de ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of
met de hand met een ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd is gebruikt voor
verschillende gerechten (vooral voedsel met
een hoog watergehalte zoals pizza's, gevulde
groenten etc.) kan er condens ontstaan op de
deurverzegeling. Als de oven is afgekoeld,
eventueel condens verwijderen met een doek
of spons
.
KOOKTABEL
Voedsel Grill Grill - Ventilator
Temp. °C
Steun-
hoogte
vanaf
beneden
Bereidings-
tijd
(Min.)
Temp. °C
Steun-
hoogte
vanaf
beneden
Bereidings-
tijd
(Min.)
Lendestuk 250 4 20-30 225 3 30-40
Kalfslapjes 250 4 15-20 225 3 20-40
Worstjes 250 4 20-30 225 3 30-40
Varkenskarbonade 250 4 20-30 225 3 30-40
Vis 225 4 15-25 220 3 20-30
Kippenbouten 225 4 15-25 200 3 25-35
Kebab 225 4 20-30 200 3 35-45
Magere varkensribbetjes 225 4 30-40 200 3 40-50
Halve kip 225 3 35-45 200 3 40-50
Hele kip ---200360-70
Braadstuk (varkensvlees,
rundvlees, kalfsvlees) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Eend - - - 180 2 90-120
Lamspootjes - - - 200 2 80-90
Rosbief ---200250-60
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
37
De ovendeur verwijderen (voor reiniging)
1.
Open de ovendeur.
2.
Duw de scharniervergrendeling (
A
) naar
voren.
3.
Til de vergrendelingen omhoog totdat ze
loskomen en verwijder de deur.
4. Waarschuwing: Let erop dat u tijdens het
reinigen van de oven niet de steunen van
de scharniervergrendelingen losmaakt.
5.
Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit
om de deur weer terug te plaatsen.
Het verwarmingselement verwijderen om de
bovenkant in de oven te reinigen (afhankelijk
van het model)
Reinig de oven pas als deze is afgekoeld.
1.
Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver
mogelijk naar beneden brengen.
2.
Reinig de bovenkant in de oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het ovenlampje vervangen
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Draai het beschermkapje van het lampje af.
3.
Vervang het lampje (zie N.B.).
4.
Plaats het beschermkapje terug.
5.
Steek de stekker weer in het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant vervangen
(afhankelijk van het model)
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Verwijder het rooster aan de linkerzijkant.
3.
Gebruik een schroevendraaier om het
beschermkapje van het lampje af te wippen.
4.
Vervang het lampje (zie N.B.).
5.
Plaats het beschermkapje terug en duw het
tegen de ovenwand totdat het vastklikt.
6.
Plaats het zijrooster terug.
7.
Steek de stekker weer in het stopcontact.
N.B:
Gebruik alleen lampjes van 25 Watt 230 V,
type E-14, T300 °C; verkrijgbaar bij de
klantenservice.
.
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en vervolgens weer in om
te bekijken of dit het probleem oplost.
Controleer of er sprake is van een
stroomstoring.
Staat de keuzeknop van de oven op 0, ?
Controleer of de temperatuur en de functie zijn
ingesteld.
Als het elektronische display van de
programmeerknop de mededeling OFF
weergeeft, op een willekeurige toets drukken
(afhankelijk van model) om de oven te
herstellen en de klok instellen.
Controleer of de mechanische
programmeerknop (afhankelijk van het model)
is ingesteld op .
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
HET VERHELPEN VAN STORINGEN
38
Alvorens contact op te nemen met de
klantenservice:
1.
Probeer of u het probleem zelf kunt verhelpen
(zie Verhelpen van storingen).
2.
Schakel het apparaat uit en vervolgens weer in om
te bekijken of de storing nog steeds optreedt.
Indien de storing niet is verholpen, contact
opnemen met de klantenservice.
Houd de volgende informatie bij de hand:
een korte omschrijving van de storing
het type en het model
het servicenummer (nummer achter het woord
Service op het typeplaatje) bevindt zich aan de
rechterkant van de opening in de oven (zichtbaar als
de deur open is). De servicenummers staan ook
vermeld in het garantieboekje.
uw adres en telefoonnummer.
KLANTENSERVICE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Bauknecht EGN 5400 IN de handleiding

Type
de handleiding