AEG C6033V-AEURO Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
COMPETENCE 6033 V
Het omschakelbare elektrische fornuis
Gebruiksaanwijzing
2
Geachte klant,
lees deze gebruiksaanwijzing a.u.b. zorgvuldig door.
Lees in ieder geval hoofdstuk “Veiligheid” op de eerste pagina’s. Bewaar
deze gebruikersinformatie om later te kunnen naslaan. Geef deze aan
eventuele volgende eigenaren van het apparaat door.
1
Met de gevarendriehoek en/of door signaalwoorden (Waarschuwing!,
Voorzichtig!, Attentie!) worden aanwijzingen geaccentueerd die voor
Uw veiligheid of het functioneren van het apparaat belangrijk zijn.
Deze absoluut in acht nemen.
0 1. Dit teken begeleidt u stap voor stap bij de bediening van het toestel.
2. ...
3. ...
3
Bij dit symbool vindt u aanvullende informatie m.b.t. bediening en
praktisch gebruik van het toestel.
2
Tips en aanwijzingen m.b.t. de rendabele en milieuvriendelijke toepas-
sing van het toestel zijn met een klaverblad gekenmerkt.
Voor eventuele storingen bevat deze gebruikersinformatie aanwijzin-
gen voor het zelfstandig opheffen, zie hoofdstuk “Wat te doen als ...”.
Bij technische problemen staat onze TECHNISCHE DIENST bij u in de
buurt u te allen tijde ter beschikking (adressen en telefoonnummers
vindt u in hoofdstuk “Servicepunten”).
Lees daartoe ook hoofdstuk “Service”.
Gedrukt op milieuvriendelijk geproduceerd papier.
Wie milieubewust denkt, handelt ook zo ...
Inhoud
3
INHOUD
Gebruiksaanwijzing . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 5
Weggooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
Opbouw van het toestel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Bedieningspaneel . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
Uitvoering kookveld . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
Uitrusting oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 10
Toebehoren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Opberglade . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 11
Ovenfuncties . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 12
Voor het eerste gebruik . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Eerste keer reinigen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
Geschikte pannen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Bedienen van de kookplaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 14
Koken met de kookplaats . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Duokring-/braadpan-kookzone inschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
Gebruik van de oven . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Vetfilter inzetten/verwijderen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Rooster en plaat plaatsen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
Oven in- en uitschakelen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17
Toepassingen, tabellen en tips . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Kookgerei . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
Koken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 19
Aan te houden waarden bij het koken met de kookzone . . . . . . . . . . . 19
Bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
Tabel bakken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
Tabel soufflé’s en gratineren . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 25
Braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 26
Tabel braden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 27
Grillen van platte stukken vlees/vis . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Tabel grillen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 29
Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Tabel Ontdooien . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 30
Inhoud
4
Inmaken . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Inmaaktijden . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 31
Reiniging en onderhoud . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Kookveld . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 32
Toestel van buiten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 33
Oveninterieur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Accessoires . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
Inschuifroosters . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 35
Ovenlamp . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 36
Grillelement . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
Ovendeur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 38
Ovendeurruit . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
Opberglade . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 42
Wat te doen als ... . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 43
Opstellen en aansluiten . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Opstellen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Apparaat uitlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 44
Technische gegevens . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Doel, normen, richtlijnen . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 45
Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 46
Klantenservice . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 47
Gebruiksaanwijzing
5
GEBRUIKSAANWIJZING
1 Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Montage en aansluiting van het nieuwe apparaat mogen alleen door
een erkend installateur uitgevoerd worden.
Volg deze aanwijzing op, omdat anders bij eventuele schaden de garan-
tie vervalt.
De veiligheid van AEG elektro-apparaten voldoet aan de Europese en
Nederlandse normen. Toch zien wij ons als fabrikant genoopt u met de
volgende veiligheidsaanwijzingen vertrouwd te maken.
Algemene veiligheid
Wees voorzichtig bij het aansluiten van elektrische apparaten aan
stopcontacten in de buurt van het apparaat. Aansluitingsleidingen
mogen geen hete kookzones aanraken of onder de hete ovendeur
geklemd raken.
Bewaar geen brandbare voorwerpen in de oven. Deze kunnen bij het
inschakelen in brand vliegen.
Om veiligheidsredenen is het verboden het apparaat met een damp-
straal- of hogedrukreiniger schoon te maken.
Bij gebruik van geweld, speciaal aan de glaskanten van de voorruit,
kan het glas breken.
Als breuken, barsten of scheuren in de kookplaat optreden:
alle kookzones uitschakelen,
de zekering voor de kookplaat uitschakelen,
direct contact opnemen met de klantendienst.
Als u kookt, braadt of grilt, wordt de ovendeur heet.
Houd daarom kleine kinderen altijd weg.
Oververhit vet en olie kunnen snel in brand vliegen. Als u gerechten
in vet of olie (bijv. patat frites) bereidt, blijf dan in de buurt.
Als alcohol bij de gerechten in de oven gebruikt wordt, kan eventueel
een lichte alcoholdamp ontstaan. Open de deur in dat geval voorzich-
tig. Vermijd vonken of vuur. Wij raden aan het gerecht bij gesloten
ovendeur ca. 10-15 minuten te laten afkoelen.
Reparaties aan het apparaat mogen alleen door geschoold person-
eeluitgevoerd worden. Door ondeskundige reparaties kunnen grote
gevaren ontstaan. Wend u bij reparaties tot onzeafdeling Klantenser-
vice.
Bij storingen aan het apparaat: draai de zekeringen eruit c.q. schakel
ze uit.
Gebruiksaanwijzing
6
Gebruik volgens de voorschriften
Dit apparaat mag alleen gebruikt worden voor het doel waarvoor het
bestemd is, d.w.z. het normaal koken, braden, bakken van spijzen.
Gebruik het apparaat alleen voor het bereiden van spijzen.
Gebruik de oven niet om het vertrek te verwarmen.
Zo worden schaden aan het toestel voorkomen
Gebruik de kookplaat niet om dingen op neer te zetten. Zo voorkomt
u schaden aan de keramische plaat.
Als suiker of kunststof op de hete plaat is terecht gekomen en smelt,
verwijder de massa dan direct als ze nog warm is! Als de massa
afkoelt, kan de keramische plaat scheuren.
De keramische plaat is ongevoelig voor temperatuurschokken en zeer
sterk, echter niet onbreekbaar. Bijzonder scherpe en harde voorwer-
pen die op de kookplaat vallen, kunnen deze beschadigen.
Gebruik uitsluitend pannen met een egale gladde bodem die niet ruw
is of bramen heeft. Bij het verschuiven kunnen anders permanente
krassen ontstaan.
Zet geen hete pannen op de rand van de kookplaat en dek de kook-
plaat niet af met ovenbeschermfolie.
Zet geen pannen of potten of andere voorwerpen op het ventila-
tierooster van de oven in de kookplaat.
Leg geen aluminiumfolie of plastic bakjes op de hete kookzone en
bereid geen gerechten in aluminiumfolie of plastic bakjes op het hete
kookveld.
Leg geen aluminiumfolie in de oven en zet geen bakblik, pan etc. op
de bodem, omdat anders het email van de oven door de ontstane
warmteophoping beschadigd wordt.
Maak het apparaat na elk gebruik schoon. Vuil kan dan het
gemakkelijkst verwijderd worden en kan niet inbranden.
Fruitsap dat van de bakplaat afdruppelt, veroorzaakt vlekken die niet
meer verwijderd kunnen worden. Gebruik voor zeer vochtige taarten
de universele plaat.
Giet nooit direct water in de hete oven. Er kunnen schaden aan het
email ontstaan.
Zet niets op de open ovendeur/de open ovenwagen.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen in de oven.
Gebruiksaanwijzing
7
Milieuvriendelijke isolatie
De oven is op de fabriek van een milieuvriendelijke isolatie voorzien.
Deze isolatie is door onafhankelijke testinstituten gecontroleerd op
schadelijke stoffen en als zonder bezwaar ingeschaald.
2 Weggooien
Verpakkingsmateriaal weggooien
Alle gebruikte materialen zijn onbeperkt recyclebaar en kunnen
opnieuw gebruikt worden.
De kunststoffen hebben de volgende aanduidingen:
>PE< voor poyethyleen, bijv. bij het buitenomhulsel en de zakken in
het interieur.
>PS< voor hard-schuim polystyreen, bijv. bij de bekledingsonder-
delen, in principe FCKW-vrij.
De kartonnen onderdelen worden voor 80% van oud papier gemaakt.
Oude machine
Om milieuredenen moeten alle afgedankte apparaten op de juiste
manier weggegooid worden. Dit geldt voor uw huidige apparaat en als
het t.z.t. niet meer gebruikt wordt, voor uw nieuwe apparaat.
1
Waarschuwing! Maak afgedankte apparaten voor het weggooien
onbruikbaar. Trek de stekker uit het stopcontact, knip het elektric-
iteitssnoer door, verwijder eventuele aanwezige snap- of grendelsloten
of maak deze onbruikbaar. Daardoor voorkomt u dat spelende kinderen
in het apparaat opgesloten raken (stikgevaar!) of in andere levensgevaar-
lijke situaties terecht komen.
2
Aanwijzingen voor het weggooien
Het apparaat mag niet bij het huisvuil gezet worden.
Informatie over afhaaltijden of verzamelplaatsen krijgt u bij de
gemeentelijke reinigingsdienst of op het gemeentehuis.
Gebruiksaanwijzing
8
Opbouw van het toestel
Bedieningspaneel
Ovenfuncties en functie-indicaties
Verzinkbare schakelaar voor het selecteren van de gewenste ovenfunc-
tie. De geselecteerde ovenfunctie wordt in de ovenfunctie-indicatie
aangegeven.
Temperatuurkeuze en temperatuurindicatie
Verzinkbare schakelaar voor het selecteren van de gewenste oventem-
peratuur. De geselecteerde oventemperatuur wordt in de temperatuur-
indicatie aangegeven.
Bedrijfscontrolelampje
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zodra de oven of de kookzones inge-
schakeld zijn.
Temperatuurcontrolelampje
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven opwarmt en
gaat uit, als de ingestelde temperatuur bereikt is.
Kookzoneschakelaar en kookzoneindicatie
Verzinkbare draaischakelaar voor het inschakelen van de kookzones. De
geselecteerde kookstand wordt op het kookzonedisplay digitaal aange-
geven.
Gebruiksaanwijzing
9
Uitvoering kookveld
Ovenventilatie
De damp uit de oven wordt via het achter de kookplaat liggende kanaal
direct naar boven naar de afzuigkap geleid.
Eénkringskookzone
Het inschakelen en de regeling
verloopt via de betreffende scha-
kelaar op het bedieningspaneel.
Duokring- en braadpan-kook-
zone
Bij de duokring- en braadpan-
kookzone kan de verwarmde
oppervlakte aan de doorsnede
van de pannenbodem aangepast
worden.
Restwarmte-indicatie
Elk van de keramische kookzones
heeft een lichtsignaal dat gaat
branden als de betreffende kook-
zone heet is. Als de kookzone is
afgekoeld, gaat het lampje uit.
Zolang het lampje brandt, kan de
restwarmte gebruikt worden.
Gebruiksaanwijzing
10
Uitrusting oven
Inzetniveaus
Aan beide zijden van de oven bev-
indt zich een inschuifrooster met 6
inzetniveaus voor het inschuiven
van de accessoires.
Let op: de niveaus worden van
boven naar beneden geteld.
Kiepbeveiliging
Alle inschuifdelen hebben een
kiepbeveiliging zodat ze er niet per
ongeluk helemaal uitgetrokken
kunnen worden.
Bij het inzetten van de ins-
chuifdelen moet deze kiepbeveilig-
ing achterin zitten.
Vetfilter
Het meegeleverde vetfilter bes-
chermt de ventilator in de achter-
wand van de oven tegen vuil.
Gebruik het vetfilter altijd bij het
braden met hete lucht of infrath-
erm-braden open op het rooster,
de universele plaat of met open
pan/schaal.
Gebruiksaanwijzing
11
Ventilatorwerking.
De ventilatie wordt automatisch ingeschakeld van zodra de bakoven in
werking gesteld wordt. Wanneer de bakoven uitgeschakeld wordt, blijft
de ventilatie werken om het toestel af te koelen en wordt deze daarna
automatisch uitgeschakeld.
Toebehoren
De volgende onderdelen behoren tot de leveringsomvang:
Bakplaat
Voor taarten en koekjes
Combirooster
Voor potten, pannen, taartvor-
men, braden en grilleren
Universele plaat
Voor vochtige taarten, vlees/vis of
als
bakplaat c.q. vetopvangplaat
Opberglade
Onder de ovendeur bevindt zich
een uittrekbare opberglade. Hier
kunnen pannen en toebehoren
neergezet worden.
1
Waarschuwing: In de opberglade
kan bij gebruik van de oven
warmte opgestuwd worden. Leg er
daarom geen brandbare voorwer-
pen in zoals bijv.:
- reinigingsmiddelen,
- plastic zakken,
- pannenlappen,
-papier, etc.
- Leg er in geen geval ovenreinigingsspray in!
Gebruiksaanwijzing
12
Ovenfuncties
Voor de oven heeft u de beschikking over de volgende functies:
U Multi-Hetelucht
Multi-Hetelucht is bijzonder geschikt voor het bakken op meerdere
niveaus tegelijkertijd.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Een ringvormig verwarmingselement en een deel van de onderwarmte
zijn in gebruik.
Daarnaast zorgt een ventilator in de achterwand van de oven voor een
voortdurende circulatie van de warme lucht in de oven. De warmte
komt van alle kanten op het gerecht.
O Boven-/onderwarmte
Boven-/onderwarmte is geschikt voor het bakken en braden op één
niveau.
De warmte komt gelijkmatig van boven en onderen.
I Infratherm
Infratherm is bijzonder geschikt voor het grillen of braden van grotere
stukken vlees of gevogelte op één niveau. De functie is ook geschikt
voor het gratineren.
Grillelement en ventilator zijn gelijktijdig in bedrijf.
R Snel opwarmen
Met de extra functie snel opwarmen kunt u de lege oven voor de hier-
voor genoemde functies in zeer korte tijd voorverwarmen.
Bij de functie snel opwarmen worden meerdere verwarmingselementen
tegelijkertijd ingeschakeld.
S Solo-hetelucht
Met deze functie kunt u optimaal taarten op één niveau bakken. Bov-
endien is hij voor gebak geschikt dat een intensievere bruinering en
knapperigheid van de bodem nodig heeft. Daaronder vallen bijvoor-
beeld pizza, Quiche Lorraine, kaastaarten etc.
De oventemperaturen zijn in het algemeen 20-40 °C lager dan bij
boven-/onderwarmte.
Boven-/onderwarmte is in bedrijf en bovendien is de ventilator inge-
schakeld.
Gebruiksaanwijzing
13
F Grill
Grillen is bijzonder geschikt voor grillen of roosteren van platte stuk-
ken, zoals biefstuk, schnitzel, vis of toost.
De hitte komt van het grillelement aan de bovenkant van de oven.
A Ontdooien
Met de ovenfunctie ontdooien kunt u bijv. taarten, boter, ijs, brood,
fruit of andere gevoelige levensmiddelen gelijkmatig ontdooien.
Bij deze functie is alleen de ventilator zonder verwarming in gebruik.
Voor het eerste gebruik
Eerste keer reinigen
Kookveld
0 De keramische plaat vochtig afnemen en daarna droogwrijven om
mogelijke fabricagesporen te verwijderen.
Oven
Voordat u de oven voor de eerste keer gebruikt, moet hij grondig gerei-
nigd worden. Om het reinigen te vergemakkelijken kunt u de oven ver-
lichten.
0 1. Schakelaar ovenfunctie op ovenverlichting L zetten.
2. Alle accessoires en inschuifroosters er uithalen en met warm sop reini-
gen.
3. Oven ook met warn sop uitnemen en drogen.
4. Voorkant toestel alleen vochtig afnemen.
1
Let op: Gebruik geen scherpe, schurende reinigingsmiddelen! De
oppervlakte kan beschadigd worden.
Gebruiksaanwijzing
14
Geschikte pannen
Met de juiste pannen voorkomt u schaden aan het toestel.
De bodem moet zo dik en vlak mogelijk zijn. Een ruwe bodem krast bij
het verschuiven de kookplaat.
Potten en pannen van gietijzer of met randen en bramen kunnen blij-
vende krassen achterlaten.
1
Let op: Voorkom dat potten en pannen leegkoken. De bodem kan daar-
bij kapot gaan en de keramische plaat beschadigd worden.
Bedienen van de kookplaatsen
3
Bij het inschakelen van een kookzone kan deze kort zoemen. Dat is een
eigenschap van alle keramische kookzones en heeft geen invloed op het
functioneren of de levensduur van het toestel.
Kookstanden
Tussen 1-9 kunt u 14 kookstanden (inclusief tussenstanden) instellen.
Tussenstanden kunt u tussen 2 tot 7 kiezen. Deze hebben een punt
tussen de verwarmingsstanden.
1 = kleinste capaciteit
9 = hoogste capaciteit
K = Inschakeling duokring-/braadpanzone
Gebruiksaanwijzing
15
Koken met de kookplaats
0 1. Voor het gebruik de kookplaatsenschakelaar indruk-
ken.
De schakelaar staat uit.
2. Kies voor het aankoken/aanbraden een hoge capaci-
teit.
3. Schakel terug op de vereiste doorkookstand, zodra er
damp afkomt of het vet heet is.
4. Om het koken te beëindigen op de nulstand terug
draaien.
5. Kookplaatschakelaar laten verzinken door erop te
drukken.
2
Schakel de kookzone ca. 5-10 minuten voor het kookeinde uit om de
restwarmte te gebruiken. Zo spaart u elektrische energie.
Duokring-/braadpan-kookzone inschakelen
0 1. Schakelaar voor duokring-/braadpan-kookzone naar
rechts draaien. Verder draaien over het symbool K
en een lichte weerstand heen tot hij duidelijk niet
verder kan.
2. Daarna op de gewenste gaarstand terugdraaien.
3. Draai hem terug op de Uit-stand om het koken te beëindigen.
3
Als de duokring-/braadpan-kookzone opnieuw ingeschakeld wordt,
moet de grotere verwarmingskring weer ingeschakeld worden.
Gebruiksaanwijzing
16
Gebruik van de oven
Vetfilter inzetten/verwijderen
Zet het vetfilter altijd in de oven als u open op het rooster, op de vetop-
vangplaat of in open pannen/schalen braadt.
0 Vetfilter plaatsen
Pak het vetfilter bij de greep en zet
de twee houders van boven naar
beneden in de opening op de acht-
erwand van de oven (ventilatoro-
pening).
0 Het vetfilter eruit halen
Pak het vetfilter aan de greep vast
en hang het er naar boven toe uit.
Rooster en plaat plaatsen
Alle inschuifdelen hebben een
kleine uitstulping rechts en links.
Deze uitstulping dient als kiep-
beveiliging en moet altijd naar
beneden wijzen.
Rooster plaatsen
0 Plaats het rooster zo, dat de twee
geleidingsrails naar boven wijzen.
De kiepbeveiliging moet naar
beneden wijzen en achter in de
ovenruimte liggen.
Rooster en plaat plaatsen
0 Als het rooster en de universele
plaat samen gebruikt worden,
moet de kiepbeveiliging van het
rooster exact in de uitstulpingen
van de plaat gezet worden.
Gebruiksaanwijzing
17
Oven in- en uitschakelen
0 1. Druk voor het gebruik eventueel op de schakelaar Ovenfuncties en
Temperatuurkeuze.
De schakelaars staan in uitgetrokken stand.
2. Stel de gewenste functie in door de schakelaar Ovenfuncties te
draaien.
De funcie-indicatie geeft het symbool voor de gekozen functie aan.
3. Stel de temperatuur in door de schakelaar Temperatuurkeuze te
draaien.
De temperatuurindicatie geeft de geselecteerde temperatuur aan.
Het bedrijfscontrolelampje brandt, zolang de oven of de kookzones in
bedrijf zijn.
Het temperatuurcontrolelampje brandt, zolang de oven aan het opwar-
men is. Zodra de ingestelde temperatuur bereikt is, gaat het temperat-
uurcontrolelampje uit.
4. Draai de schakelaar Ovenfuncties en de schakelaar Temperat-
uurkeuze op de nulstand om de oven uit te schakelen.
5. Druk op de schakelaar om hem te laten verzinken.
Gebruiksaanwijzing
18
Toepassingen, tabellen en tips
Kookgerei
Hoe beter de pan, des te beter het kookresultaat.
Goede pannen herkent u aan de bodem. De bodem moet zo dik en
vlak mogelijk zijn.
Pannen met een aluminium of koperen bodem kunnen metaalachtige
verkleuringen op de keramische plaat achterlaten die moeilijk of
helemaal niet meer te verwijderen zijn.
Gebruik geen pannen van gietijzer of met een
beschadigde bodem die ruw is of bramen heeft.
Bij het verschuiven kunnen blijvende krassen
ontstaan.
In koude toestand is de bodem van de pan nor-
maal licht naar binnen gewelfd (concaaf). Hij
mag in geen geval naar buiten gewelfd (con-
vex) zijn.
2
Tips voor energiebesparing
Waardevolle energie wordt bespaard als op de volgende punten gelet
wordt:
Potten en pannen altijd al voor het inschakelen van de kookzone
neerzetten.
Vuile kookzones en bodems van pannen verhogen het stroomgebruik.
Potten en pannen, indien mogelijk, altijd met de
deksel afsluiten.
Kookzones voor het einde van de gaartijd uit-
schakelen om de restwarmte te gebruiken, bijv.
voor het warm houden van gerechten of voor het
smelten.
De bodem van de pan moet dezelfde grootte heb-
ben als de kookzone. Let bij het kopen van potten
en pannen op de doorsnede van de bodem. Fabri-
kanten geven vaak de bovenste doorsnede van de
rand van de pan aan.
Bij gebruik van een snelkookpan wordt de kook-
tijd met max. 50% verkort.
Gebruiksaanwijzing
19
Koken
De gegevens in de volgende tabellen zijn richtwaarden. Welke schakel-
stand voor het koken nodig is, hangt af van de kwaliteit van de pannen
en van de soort en hoeveelheid levensmiddelen.
Aan te houden waarden bij het koken met de kook-
zone
3
Wij raden aan bij het aan de kook brengen stand 9 te gebruiken en
gerechten met een langere kooktijd aansluitend op de betreffende
doorkookstand gaar te laten koken.
Schakel-
stand
Kook/
doorkookstand
Geschikt voor
9
Aan de kook
brengen
Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden
water, macaroni koken
7-8 Aanbraden
Frituren van patates frites,
aanbraden van vlees, bijv. goulash,
braden van lsteaks e.d.
6-7 Braden
Braden van vlees, schnitzel, cordon bleu
karbonade, gehaktballen, braadworst, lever,
eieren, beignets frituren
4-5 Koken
Koken van grotere hoeveelheden,
eenpansgerechten en soepen,
koken van aardappels,
vleesbouillon trekken
3-4
Stomen,
stoven
Stoven van groente,
smoren van vlees,
rijstepap koken
2-3 Verwarmen
Koken van rijst en melkgerechten
(tussendoor roeren),
koken van kleinere hoeveelheden aardappels of
groente,
verhitten van kant-en-klare gerechten
1-2 Smelten
Schuimomelet, bouillon met ei, sauce hollandaise,
warmhouden van gerechten,
smelten van boter, chocolade, gelatine
0 Nawarmte, uit-stand
Gebruiksaanwijzing
20
Bakken
Gebruik voor het bakken de ovenfunctie Solo-Hetelucht S, Multi-Het-
elucht
U of Boven-/Onderwarmte O .
1
Let op! Gebruik bij het bakken geen vetfilter!
Bakvormen
Voor boven-/onderverwarming
O zijn vormen van donker metaal
zonder coating geschikt.
Voor Solo-Hetelucht
S c.q. Multi-Hetelucht U zijn ook lichte meta-
len vormen geschikt.
Inzetniveaus
Bakken met Solo-Hetelucht
S of Boven-/Onderwarmte O is steeds
slechts op één niveau mogelijk.
Met Multi-Hetelucht
U kunt u op max. 3 bakplaten tegelijkertijd
bakken:
1 bakplaat:
inzetniveau 3
1 bakform:
inzetniveau 5
2 bakplaten:
inzetniveaus 2 en 5
3 bakplaten:
inzetniveaus 1, 3 en 5
Gebruiksaanwijzing
21
Algemene aanwijzingen
Let op: de inzetniveaus worden van boven naar beneden geteld.
Bakplaat met de afgeschuinde kant naar voren plaatsen!
Bakplaat helemaal tot aan de achterwand schuiven.
Taarten in vormen steeds in het midden van het rooster neerzetten.
U kunt met Solo-Hetelucht
S of Boven-/Onderwarmte O ook twee
vormen tegelijkertijd bakken. Zet de vormen in dat geval naast elkaar
op het rooster. De baktijd wordt hierdoor maar heel weinig langer.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen staan voor een keur aan gerechten de daarvoor beno-
digde temperatuurgegevens, gaartijden en inzetniveaus.
Temperatuur en baktijden zijn globaal aangegeven, omdat deze
afhangen van de samenstelling van het deeg, de hoeveelheid en de
bakvorm.
Bij het bakken van meerdere taarten op bakplaten of in vormen kan
de baktijd 10-15 minuten langer duren.
Vochtig gebak (bijv. pizzas, vruchtentaarten) moeten maximaal op
twee niveaus toebereid worden.
Wij raden aan de eerste keer de laagste temperatuurwaarde in te stel-
len en pas indien nodig, bijv. als een sterkere bruinering gewenst is of
de baktijd te lang duurt, een hogere temperatuur te kiezen.
Oriënteer u aan een gelijksoortige gebak, als u voor uw eigen recept
geen concrete gegevens kunt vinden.
Hoogteverschillen van de bakwaren kunnen bij het begin van het
bakken tot verschillende bruineringen leiden. Verander in dat geval
echter niet de temperatuurinstelling. Deze kleurverschillen trekken
in de loop van het bakken bij.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de baktijd uit om de
nawarmte te gebruiken.
Als niets anders vermeld staat, gelden de tabellen voor het plaatsen in
een koude oven.
Gebruiksaanwijzing
22
Tabel bakken
Bakken op één niveau
Soort gebak Solo-Hetelucht S
Boven-/
Onderwarmte O
Tijd
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Gebak in vormen
Tulband 5. 150-160 5. 160-180 0:50-1:10
Zandtaart 5. 140-160 5. 150-170 1:10-1:30
Biscuittaart 4. 150-160 5. 160-180 0:25-0:40
Taartbodem zandtaart-
deeg
3. 170-180 5.
190-210
1
0:10-0:25
Taartbodem roerdeeg 3. 150-170 5. 170-190 0:20-0:25
Dichte appeltaart 5. 150-170 5. 170-190 0:50-1:00
Pikante taart
(bijv. quiche Lorraine)
5. 180-200 5./6. 180-200 0:30-1:10
Kaastaart 5. 140-160 5. 160-180 1:00-1:30
Gebak op bakplaat
Gistvlecht-/-krans 3. 160-170 3. 170-190 0:30-0:40
Kerstbrood 3.
.160-170
1
3.
160-180
1
0:40-1:00
Brood (roggebrood) eerst
......................................dan
5.
.180-200
1
140-160
5.
250
1
160-180
0:20
0:30-1:00
Roomsoezen/tompoezen 3.
160-170
1
3. 190-210 0:15-0:30
Biscuitrol 3. 160-170 3.
180-200
1
0:10-0:20
Plaatkoeg droog 3. 150-160 3. 160-180 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek, crème/
amandeltaart
3.
160-170
1
3.
190-210
1
0:15-0:30
Fruittaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2
3. 150-170 3. 170-190 0:25-0:50
Gebruiksaanwijzing
23
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Inzet-
niveau
van
boven
Tempera-
tuur
ºC
Voor beide
functies
uur:min.
Fruittaart (op gistdeeg)
1
3. 160-170 3. 170-190 0:40-1:20
Plaatkoek met tere vulling
(bijv. kwark, slagroom etc.)
3. 140-160 3. 160-180 0:40-1:20
Pizza (met veel vulling) 5. 180-200 5.
190-210
1
0:30-1:00
Pizza (dun) 5. 200-220 5.
230-300
1
0:10-0:25
Koek 3. 200-220 3.
270-300
1
0:08-0:15
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 3. 150-160 3.
170-190
1
0:06-0:20
Spritsgebak 3. 140-150 3.
160-180
1
0:10-0:40
Roerdeegkoekjes 3. 150-160 3. 170-190 0:15-0:20
Eiwitgebak, schuimgebak 3. 80-100 3. 100-120 2:00-2:30
Bitterkoekjes 3. 100-120 3. 120-140 0:30-0:60
Klein gistgebak 3. 160-170 3. 170-190 0:20-0:40
Klein bladerdeeggebak 3.
170-180
1
3.
190-210
1
0:20-0:30
Broodjes 3.
180-200
1
5.
180-220
1
0:20-0:35
1) Oven voorverwarmen
2) Combi-/vetopvangplaat c.q. vetopvangplaat gebruiken!
De vetgedrukte gegevens geven steeds de gunstigste ovenfunctie aan.
Soort gebak Solo-Hetelucht S
Boven-/
Onderwarmte O
Tijd
Gebruiksaanwijzing
24
Bakken op meerdere inzetniveaus
Tips voor het bakken
Soort gebak
Multi-Hetelucht U
Tijd
uur: min.
Inzetniveau van boven
Tempera-
tuur ºC
2 niveaus 3 niveaus
Gebak op bakplaat
Roomsoezen/tompoezen 2. en 5. - 170-180 0:35-0:60
Plaatkoek droog 2. en 5. - 140-160 0:30-0:60
Pizza 2. en 5. - 170-190 0:40-0:70
Klein gebak
Zandtaartkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 150-160 0:15-0:35
Spritsgebak 2. en 5. 1. 3. en 5. 140-150 0:20-0:60
Roerdeegkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 160-170 0:25-0:40
Eiwitgebak, schuimgebak 2. en 5. - 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 2. en 5. 1. 3. en 5. 100-120 0:40-1:20
Klein gistgebak 2. en 5. - 160-170 0:30-0:60
Klein bladerdeeggebak 2. en 5. -
170-180
1
0:30-0:50
Broodjes 2. en 5. -
180-190
1
0:30-0:55
Tip
Zo stelt u vast of de taart
gaar is
Steek een houten stokje boven in de taart. Als er geen
deeg meer aan het hout kleeft, kunt u de oven
uitschakelen en de nawarmte gebruiken.
De taart val in elkaar (wordt
klef, sponzig, waterstrepen)
Controleer uw recept. Gebruik de volgende keer
minder vocht. Let op de roertijden, zeker bij het
gebruik van keukenmachines.
De taart is aan de onderkant
te licht
Neem de volgende keer een donkere bakvorm of zet
de taart een niveau lager.
Taart met vochtige vulling/
taart is niet gaar, is ongelijk-
matig bruin
Bak de volgende keer op een lagere
temperatuur en een langere baktijd.
Gebruiksaanwijzing
25
Tabel soufflé’s en gratineren
Tabel kant-en-klare diepvriesproducten
Boven-/onderwarmte O Infratherm I Tijd
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Inzet-
niveaus
van boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Macaronis-
oufflé
4. 200-220 3. 160-170 0:45-1:00
Lasagna 3. 180-200 3. 160-170 0:25-0:40
Gratineren 3. 220-230 3. 160-170 0:15-0:30
Baguettes
knapperig
bakken
3. 230-240 3. 160-170 0:15-0:30
Zoete
soufflé’s
4. 200-220 0:40-0:60
Vissoufflé’s 3. 210-220 3. 160-170 0:30-1:00
Gevulde
groente
3. 220-250 3. 160-170 0:30-1:00
Gerechten
Inzetniveau
van boven
Ovenfunctie Temperatuur Tijd
Diepvriespizza 3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens
opgaven fabri-
kant
volgens opgaven
fabrikant
Patates frites
1
(300-600 g)
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2-3 x draaien.
2. Infratherm I 200-220 °C 15-25 min.
Baguettes 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens
opgaven fabri-
kant
volgens opgaven
fabrikant
Fruittaart 2./3.
Boven-/onder-
warmte O
volgens
opgaven fabri-
kant
volgens opgaven
fabrikant
Gebruiksaanwijzing
26
Braden
Voor het braden de ovenfunctie boven-/onderwarmte O gebruiken.
1
Let op: Zet bij het braden het vetfilter erin!
Servies
Voor het braden is elke hittebestendige pan/schaal geschikt.
Let er bij pannen/schalen met kunststof grepen op, dat deze hit-
tebestendig zijn.
Grote stukken vlees kunnen direct in de braadslede of op het
rooster met daaronder geplaatste braadslede gebraden worden
(bijv. kalkoen, gans, 3-4 kippenpoten).
Alle magere vleessoorten kunt u het beste in de braadpan met dek-
sel braden (bijv. kalfs- en rundstoofvlees, diepgevroren vlees). Zo blijft
het vlees sappig.
Alle vleessoorten die een korstje moeten krijgen, kunnen in de
braadpan zonder deksel gebraden worden (bijv. varkensvlees,
gehakt, lams- en schapenvlees, eend, 1-2 kippenpoten, klein gev-
ogelte, rosbief, filet, wild).
Tip: Als u in een pan/schaal braadt (in het bijzonder kleinere hoeveel-
heden), wordt de oven minder vuil!
Inzetniveaus
De inzetniveaus staan in de volgende tabel.
Aanwijzingen bij de braadtabellen
In de tabel vindt u voor diverse vleessoorten informatie over de tem-
peratuurinstelling, gaartijd en inzetniveau. De gaartijdgegevens zijn
richtwaarden.
Wij raden aan vlees en vis pas vanaf 1 kg in de oven te braden.
In het algemeen is voor zeer mager vlees, zoals vis of wild, de functie
Boven-/Onderwarmte
O geschikt. Voor alle andere vleessoorten (in
het bijzonder gevogelte) raden wij de functie Infratherm
I aan.
De noodzakelijke gaartijd hangt af van het soort en de kwaliteit van
het vlees.
Om het inbranden van vrijgekomen vleessap of vet te voorkomen,
raden wij u aan wat vocht in de braadpan te doen.
Draai het vlees na ca. 2/3 van de gaartijd om.
2
Schakel de oven 10-15 minuten voor het einde van de braadtijd uit, om
de nawarmte te gebruiken.
Gebruiksaanwijzing
27
Tabel braden
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm
I
Tijd
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg 4. 200-250 2:00-2:30
Rosbief of filet
per cm
hoogte
- binnen rood
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 190-200 0:05-0:06
- binnen roze
per cm
hoogte
4.
250-270
1
4. 180-190 0:06-0:08
- doorbakken
per cm
hoogte
4.
210-250
1
4. 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Schouder, nek
hamgedeelte
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:30-2:00
Karbonade,
kasselerrib
1-1,5 kg 4. 180-190 4. 170-180 1:00-1:30
Gehakt
750 g-1 kg
4. 170-180 4. 160-170 0:45-1:00
Varkensschenkel
(voorgekookt)
750 g-1 kg
4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1kg 4. 210-220 4. 150-170 1:30-2:00
Kalfsschenkel 1,5-2 kg 4. 210-225 4. 150-170 2:00-2:30
Lam
Lamspoot,
lamsbraadstuk
1-1,5 kg 4. 210-220 4. 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg 4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gewicht
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Inzetni-
veau van
boven
Tempera-
tuur
°C
Uur:min.
Gebruiksaanwijzing
28
Wild
Hazenrug,
hazenbout
tot 1 kg 3.
220-250
1
3. 160-170 0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg 4. 210-220 4. 160-170 1:00-1:30
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg 4. 200-210 4. 150-160 1:15-1:50
Gevogelte
Gevogelte in
stukken
4-6 stuk
per
200-250 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Halve kip
2-4 stuk
per
400-500 g
3. 220-250 3. 180-200 0:35-0:50
Kip,
poularde
1-1,5 kg
4. 220-250 4. 170-180 0:45-1:15
Eend
1,5-2 kg
4. 210-220 4. 160-180 1:00-1:30
Gans
3,5-5 kg
5. 200-210 5. 150-160 2:30-3:00
Kalkoen
2,5-3,5 kg
4-6 kg
5.
5.
200-210
180-200
5.
5.
150-160
140-150
1:30-2:00
2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vis
1-1,5 kg
4. 210-220 4. 160-170 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen.
De vetgedrukte gegevens geven de voor het gerecht steeds gunstigste ovenfunc-
tie.
Soort vlees
Hoeveel
heid
Boven-/onder-
warmte O
Infratherm
I
Tijd
Gebruiksaanwijzing
29
Grillen van platte stukken vlees/vis
Zet voor het grillen de ovenfunctie op Grill F met als temperatuur 275 °C.
1
Let op: De lege oven op de grillfunctie altijd 5 minuten voorverwar-
men!
Het gebruik van het vetfilter is niet nodig.
Grilltoebehoren
Gebruik voor het grillen het rooster samen met de de universele plaat.
Inzetniveaus
Gebruik voor het grillen van platte levensmiddelen altijd het
2e inzetniveau van boven.
Aanwijzingen bij de grilltabel
De grilltijden zijn slechts richtwaarden en hangen af van het soort en
de kwaliteit van het vlees c.q. de vis.
Grillen is bijzonder geschikt voor platte vlees- en visstukken.
Draai het vlees c.q. de vis na de helft van de grilltijd om.
1
Waarschuwing: Altijd grillen met gesloten ovendeur.
Verbrandingsgevaar!
Tabel grillen
Gerecht
Inzetniveau
van boven
Grilltijd
1e kant 2e kant
Frikadellen 2. 8-10 min. 6-8 min.
Varkensfilet 2. 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 2. 8-10 min. 6-8 min.
Runderbiefstuk,
kalfsbiefstuk
2. 6-7 min. 5-6 min.
Rundfilet, rosbief
(ca. 1 kg)
2. 10-12 min. 10-12 min.
Brood 2. 2-3 min. 2-3 min.
Belegde toast 2. 6-8 min.
Gebruiksaanwijzing
30
Ontdooien
Voor het ontdooien de ovenfunctie Ontdooien A gebruiken.
Ontdooigerei
Levensmiddelen op een bord leggen en dit op het rooster zetten.
Voor het afdekken alleen perkamentpapier of folie gebruiken. Geen
borden of schotels gebruiken, omdat deze de ontdooitijd aanzienlijk
verlengen.
Inzetniveaus
Voor het ontdooien het rooster op het 4e niveau van boven zetten.
Aanwijzingen bij de ontdooitabel
De volgende tabel geeft u een paar aanknopingspunten voor de
ontdooitijden.
Tabel Ontdooien
Gerecht
Ontdooi-
tijd
min.
Na-ont-
dooitijd
min.
Opmerking
Haantjes, 1000 g 100-140 20-30
Haantjes op omgekeerd schoteltje op
een groot bord leggen. Open ont-
dooien en na de helft van de tijd
omkeren, of met folie bedekken.
Vlees, 1000 g 100-140 20-30
Open ontdooien en na de helft van de
tijd omkeren of met folie afdekken.
Vlees, 500 g 90-120 20-30
Open ontdooien en na de helft van de
tijd omkeren of met folie afdekken.
Forel, 150 g 25-35 10-15 Open ontdooien
Aardbeien, 300 g 30-40 10-20 Open ontdooien
Boter, 250 g 30-40 10-15 Open ontdooien
Slagroom,
2 x 200 g
80-100 10-15
Open ontdooien (slagroom kan ook
met hier en daar nog bevroren plaat-
sen goed geklopt worden)
Taart, 1400 g 60 60 Open ontdooien.
Gebruiksaanwijzing
31
Inmaken
Voor het inmaken de ovenfunctie Multihetelucht U gebruiken.
Inmaakpotten
Gebruik voor het inmaken alleen de normale inmaakpotten (inmaak-
potten met rubber ring en glazen deksel).
Potten met schroefdeksel of bajonetsluiting en metalen blikken zijn
niet geschikt.
Inzetniveaus
Voor het inmaken het 4e inzetniveau van boven gebruiken.
Aanwijzingen bij het inmaken
Gebruik voor het inmaken de universele plaat. Daarop kunnen
6 inmaakpotten van elk 1 liter staan.
Zet een kopje water op de universele plaat zodat er voldoende vocht
in de oven ontstaat.
Zet de inmaakpotten zo op de universele plaat dat ze elkaar niet aan-
raken.
De inmaakpottem moeten allemaal gelijk hoog gevuld zijn en dicht-
gemaakt zijn.
Inmaaktijden
Fruit en augurken
0 1. Ovenfunctie Multihetelucht U kiezen en temperatuur op 160 °C
instellen.
2. Zodra het vocht in de eerste potten begint te parelen
(bij 1-liter-potten na ca. 45 minuten) de oven uitzetten
3. De potten nog 30 minuten - bij tere fruitsoorten zoals
aardbeien ca. 15 minuten - in de gesloten oven laten staan.
Groente c.q. vlees
0 1. Ovenfunctie Multihetelucht U kiezen en temperatuur op 160 °C
instellen.
2. Zodra het vocht in de eerste potten begint te parelen de
temperatuur op 100 °C terugzetten.
3. Het geheel bij 100 °C ca. 60-90 minuten verder gaar laten worden.
4. Dan de oven uitzetten en de inmaakpotten nog 30 minuten in de geslo-
ten oven laten staan.
Gebruiksaanwijzing
32
Reiniging en onderhoud
Kookveld
1
Let op: Reinigingsmiddelen mogen niet op de hete keramische plaat
komen! Alle reinigingsmiddelen moeten na het schoonmaken met vol-
doende schoon water verwijderd worden, omdat ze bij het weer opwar-
men etsend kunnen werken!
Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, zoals bijv. grill- of oven-
sprays, grove schuurmiddelen of krassende pannenreinigers.
3
Reinig de keramische kookplaat na elk gebruik als hij nog handwarm of
koud is. Zo voorkomt u het inbranden van vuil.
Kalk- en waterkringen, vetspatten en metaalachtig schitterende ver-
kleuringen met een normale keramische of edelstaalreiniger verwijde-
ren, bijv. met Sidol-Edelstahlglanz, Stahl-Fix, WK-Top of Cillit.
Licht vuil
0 1. Keramische plaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel
afvegen.
2. Daarna met een schone doek droogwrijven. Er mogen geen resten reini-
gingsmiddel op de oppervlakte achterblijven.
3. Maak de hele keramische plaat eenmaal per week schoon met een nor-
maal reinigingsmiddel voor keramische of roestvrijstalen kookplaten.
4. Dan de keramische plaat met voldoende schoon water afvegen en met
een schone, pluisvrije doek droogwrijven.
Vastklevend vuil
0 1. Gebruik voor het verwijderen van over-
gekookte gerechten of vastgekleefde
spatten een glaskrabber.
2. Zet de glaskrabber schuin op de kerami-
sche plaat.
3. Haal vuil weg met een glijdende bewe-
ging van de krabber.
3
Glaskrabbers en reinigingsmiddelen voor
keramische kookplaten zijn in de vak-
handel verkrijgbaar.
Gebruiksaanwijzing
33
1 Speciaal vuil
0 1. Ingebrande suiker, gesmolten kunststof,
aluminiumfolie of andere smeltbare
materialen direct, als ze nog heet zijn,
met een glaskrabber verwijderen.
1
Let op: bij het gebruik van de glaskrab-
ber op de hete kookplaat bestaat ver-
brandingsgevaar!
2. Maak daarna de afgekoelde kookplaat op
de normale wijze schoon.
3
Verwarm de kookzone met daarop
gesmolten materiaal nog een keer voor het schoonmaken, als deze
reeds afgekoeld mocht zijn.
Krassen of donkere vlekken op de keramische plaat die bijv. door
scherpe pannenbodems ontstaan zijn, kunnen niet verwijderd worden.
Ze hebben echter geen nadelige invloed op het functioneren van de
kookplaat.
Raam van het kookveld
1
Let op! Geen azijn, citroen of kalkoplossende middelen op de kookplaat
laten vallen, omdat anders matte plekken ontstaan.
0 1. Veeg de kookplaat met een vochtige doek en een beetje afwasmiddel
af.
2. Ingedroogd vuil met een natte doek verwijderen. Daarna wegvegen en
droogwrijven.
Toestel van buiten
0 De voorzijde van het toestel met een zachte doek en warm water afve-
gen.
3
U kan ook een schoonmaakmiddel voor glas of een reinigingscrème
gebruiken.
Gebruik geen schuurmiddelen, scherpe reinigingsmiddelen noch
schurende voorwerpen.
Gebruiksaanwijzing
34
Oveninterieur
Ovenverlichting
Voor het gemakkelijker reinigen kunt u de ovenlamp inschakelen.
Reiniging
0 1. Neem de oven na elk gebruik af met een sopje waaraan u een paar
lepels azijn heeft toegevoegd.
2. Wrijf daarna de oven met een doek droog.
3. Hardnekkig vuil met speciale ovenreinigers verwijderen.
1
Waarschuwing: Het schoonmaken van het apparaat met een stoom-
straal- of hogedrukreiniger is om veiligheidsredenen verboden!
Let op: Bij gebruik van een ovenspray absoluut de aanwijzingen van de
fabrikant opvolgen!
Accessoires
0 Was alle inschuifdelen (rooster, bakplaat etc.) na elk gebruik af en
droog ze goed af. Laat ze kort weken om ze gemakkelijker te kunnen
schoonmaken.
Gebruiksaanwijzing
35
Inschuifroosters
Voor het schoonmaken van de zijwanden kunnen de inschuifroosters
aan de linker en rechter zijde in de oven er afgehaald worden.
Inschuifrooster er afhalen en er inzetten.
0 1. Maak de schroef (eventueel met een munt) los.
2. Trek het inschuifrooster aan de onderkant naar voren en haal het er uit.
3. Hang voor het weer inbouwen het inschuifrooster er weer bovenaan in
en duw het aan.
4. Maak de schroef weer vast.
Gebruiksaanwijzing
36
Ovenlamp
1
Waarschuwing: Gevaar op elektrische schok! Voor het vervangen van
het ovenlampje:
Oven uitschakelen!
Draai c.q. schakel de zekeringen in de zekeringenkast uit.
Ovenlampje vervangen/Glas reinigen
0 1. Leg een doek op de ovenbodem.
2. Haal de glasafdekking er af door
hem naar links te draaien en maak
hem schoon.
3. Vervang de ovenverlichting
40 Watt, 230 V, 300 °C
hittebestendig.
4. Zet het afdekglas er weer op.
5. Haal de doek uit de oven.
Gebruiksaanwijzing
37
Grillelement
Om het plafond van de oven gemakkelijker te kunnen reinigen, kan
grillelement weggeklapt worden.
1
Waarschuwing: Grill alleen wegklappen, als de oven uitgeschakeld is
en er geen verbrandingsgevaar meer bestaat!
Grillelement wegklappen
0 Draai de twee vasthoudhaken 90° (kwartslag) naar het midden.
Het verwarmingselement draait naar beneden.
1
Let op: Druk het verwarmingselement niet met geweld naar beneden!
Door geweld te gebruiken kan het verwarmingselement afbreken.
Grillelement bevestigen
0 Druk het verwarmingselement licht naar boven en draai de
vastzethaken 90° naar achteren, zodat de houder met de verwarm-
ingsstaven tussen de vasthoudhaken komt te liggen.
1
Let op: Schuif de vastzethaken nooit op het verwarmingselement. Gev-
aar op breken!
2 x 90˚
Gebruiksaanwijzing
38
Ovendeur
Voor het reinigen kan de ovendeur uit het apparaat gehaald worden.
De ovendeur losnemer
0 1. Open de ovendeur geheel.
2. Met kleur gemarkeerde klemhendel op beide deurscharnieren geheel
openklappen (1).
3. Sluit de ovendeur over de weerstand heen voor ongeveer 3/4 (2).
4. Pak de ovendeur met beide handen aan beide zijden vast. Til de deur
naar boven toe op (voorzichtig: zwaar!) en trek hem van de oven weg
(3).
5. Leg de deur met de buitenkant naar beneden op een zachte, egale
ondergrond neer, bijv. op een deken, om krassen te voorkomen.
Gebruiksaanwijzing
39
Ovendeur inhangen
0 1. Pak de deur aan de greepzijde met beide handen aan de zijkanten vast.
2. Houd de deur onder een hoek van ca. 60°.
3. Schuif de deurscharnieren in de twee uitsparingen rechts en links onder
aan de oven zover mogelijk naar binnen (1).
4. Til de deur tot aan de weerstand naar boven op en open hem geheel (2).
5. Klap de klemhendel aan beide deurscharnieren in de oorspronkelijke
stand terug (3), zodat de gekleurde markering weer naar boven wijst.
6. Sluit de ovendeur weer.
Gebruiksaanwijzing
40
Ovendeurruit
De ovendeur heeft drie achter elkaar geplaatste glazen ruiten. De twee
binnenste ruiten kunnen er voor het reinigen uitgehaald worden.
1
Waarschuwing: Voer de volgende stappen in principe alleen uit als de
ovendeur er uitgehaald is! Als hij in zijn scharnieren hangt, kan de deur
bij het weghalen van de ruit omhoogvliegen door het verminderde
gewicht en u in gevaar brengen.
Bovenste deurruit losnemen
0 1. Haal de ovendeur eruit en leg
hem met de greep naar beneden
op een zachte, vlakke ondergrond.
2. Pak de bovenste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem
tegen de veerdruk in de richting
van de ovendeurgreep tot hij aan
de onderkant vrij ligt (1).
3. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
Middelste ruit losnemen
0 1. Pak de middelste ruit aan de
onderrand vast en schuif hem in
de richting van de ovendeurgreep
tot hij aan de onderkant vrij ligt
(1).
2. Til de ruit aan de onderkant licht
op en trek hem eruit (2).
3. Trek het afstandsprofiel aan de
linker en rechter rand van de mid-
delste ruit eraf om het schoon te
maken.
Gebruiksaanwijzing
41
Middelste deurruit weer inz
0 1. Steek de twee afstandsprofielen op de linker en rechter rand van de
middelste ruit.
2. Voer de middelste ruit schuin van boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
3. Laat de middelste ruit naar beneden zakken (2) en schuif hem in de
richting van de deuronderkant tot hij niet verder kan onder de onderste
houder.
Bovenste ruit weer inzetten
0 1. Voer de bovenste ruit schuin van
boven in het deurprofiel aan de
greepzijde (1).
2. Laat de ruit zakken (2). Leg de ruit
tegen de veerkracht aan de greepz-
ijde voor het houderprofiel tegen
de onderkant van de deur en
schuif hem onder het houder-
profiel.
De ruit moet vastzitten!
3. Hang de ovendeur er weer in.
Gebruiksaanwijzing
42
Opberglade
De opberlade onder de oven kan er uitgehaald worden om hem gemak-
kelijker te reinigen.
Opberglade er uithalen / weer plaatsen
0 1. Opberglade zo ver mogelijk uit het fornuis trekken.
2. Opberglade iets optillen zodat hij dwars naar boven uit de wagengelei-
ding getild kan worden.
3. Bij het weer plaatsen erop letten dat de middelste geleiding van de
opberglade in de middelste geledingsrails vastklikt.
4. Opberglade verticaal laten zakken en naar binnen schuiven.
Gebruiksaanwijzing
43
Wat te doen als ...
.... de kookzones niet functioneren?
0 Controleer of
- de betreffende kookzone is ingeschakeld,
- de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) geactiveerd is.
.... de oven niet warm wordt?
0 Controleer of
- het apparaat ingeschakeld is,
- alle noodzakelijke instellingen hebben plaatsgevonden,
- de zekering in de huisinstallatie (zekeringkast) geactiveerd is.
Als de zekeringen vaker kapot gaan, neem dan contact op met een
gecertificeerd elektroïnstallateur.
.... de ovenverlichting uitvalt?
0 Ovenlampje vervangen (zie Reiniging en Onderhoud).
Als u voor één van de genoemde aanwijzingen of op grond van defec-
ten de klantendienst nodig heeft, kan het bezoek van de technicus van
de klantendienst ook tijdens de garantietijd niet gratis plaatsvinden.
Wend u tot een vakman als deze informatie u niet verder helpt.
1
Waarschuwing: Reparaties aan het toestel mogen alleen door opgeleid
personeel uitgevoerd worden! Door ondeskundige reparaties kunnen
aanzienlijke gevaren voor de gebruiker ontstaan. Wend u bij reparaties
tot uw vakhandel of de klantendienst.
Opstellen en aansluiten
44
OPSTELLEN EN AANSLUITEN
1
Let op! Montage en aansluiting van het nieuwe toestel mogen alleen
door een gecertificeerd vakman uitgevoerd worden.
Let op deze aanwijzing omdat anders bij schaden het recht op garantie
vervalt.
Opstellen
Belangrijke aanwijzingen
Bij de zich rond het toestel bevindende meubels moeten fineer of
kunststof bekleding met hittebestendige lijm (100 °C) verwerkt zijn.
Als kunststof bekleding of lijm niet voldoende temperatuurbestendig
zijn, kan de bekleding vervormen of loslaten.
Het apparaat voldoet wat betreft de bescherming tegen brandgevaar
aan type Y (EN 60335-2-6). Alleen toestellen van dit type mogen met
één zijde tegen daarnaast staande hoge kasten of wanden gebouwd
worden.
De afstand tussen kookplaat en afzuigkap moet minimaal zo groot
zijn als in de montagehandleiding van de afzuigkap staat aangege-
ven.
Apparaat uitlijnen
Onder het apparaat bevinden zich
4 stelvoetjes waarmee kleine
oneffenheden in de bodem
gecompenseerd kunnen worden.
0 1. Opberglade er uithalen
2. Stelvoetjes naar behoefte hoger
of lager draaien tot het fornuis
waterpas staat.
3. Opberglade er weer inplaatsen.
3
De stelvoetjes kunnen gemakke-
lijker gedraaid worden als het
fornuis iets gekiept wordt.
+
_
+
_
Opstellen en aansluiten
45
Technische gegevens
Buitenmaten oven
hoogte x breedte x diepte 85 cm x 60 cm x 60 cm
Diepte bij geopende deur 105 cm
Binnenmaten oven
hoogte x breedte x diepte 31 cm x 39,6 x 41,5 cm
Capaciteit van de kookzones
Enkelkrings-kookzone
ø 145 mm 1200 W
Enkelkrings-kookzone
ø 120/210 mm 2200 W
Braadpan-kookzone
ø 170/265 mm 2300 W
Doel, normen, richtlijnen
Dit apparaat voldoet aan de volgende normen:
EN 60 335-1 en EN 60 335.2-6
betreffende de veiligheid van elektrische apparaten voor
huishoudelijk gebruik en gelijksoortige doeleinden en
DIN 44546 / 44547 / 44548
betreffende de gebruikseigenschappen van elektrische fornuizen voor
huishoudelijk gebruik.
EN 55014-2 / VDE 0875 Deel 14-2
EN 55014 / VDE 0875 Deel 14/12.93
EN 61000-3-2 / VDE 0838 Deel 2
EN 61000-3-3 / VDE 0838 deel 3
betreffende de principiële veiligheidseisen voor elektro-magnetische
compatibiliteit (EMC).
4
Dit apparaat voldoet aan de volgende EG-richtlijnen:
73/23/EWG van 19.02.1973 (Laagspanningsrichtlijn)
89/336/EEG van 03.05.1989 (EMC-Richtlijn met inbegrip van
Wijzigingsrichtlijn 92/31/EEG).
Opstellen en aansluiten
46
1 Veiligheidsaanwijzingen voor de installateur
In de elektrische installatie is een mogelijkheid voorzien waardoor u
het toestel met een contactopeningsbreedte van min. 3 mm geheel
van het elektriciteitsnet kunt afkoppelen. Als geschikte afkoppelin-
richting gelden bijv. aardlekschakelaar, zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de fittinggehaald worden) en veiligheidsschakelaar.
De elektrische aansluiting van
het apparaat volgens aanslui-
tingsschema op de buitenkant
van de aansluitdeksel uitvoeren.
1
Let op: snoer niet door de gaten
voeren!
Klantenservice
47
KLANTENSERVICE
In het hoofdstuk Wat te doen, als ... staan een aantal storingen die u
zelf kunt oplossen. Kijk daar eerst in geval van een storing.
Gaat het om een technische storing?
Wend u dan tot de klantenservice. (Adressen en telefoonnummers vindt
u onder Servicepunten.)
Bereidt het gesprek in ieder geval goed voor. Zo vergemakkelijkt u de
diagnose en de beslissing of een servicebezoek nodig is:
Leg zo exact mogelijk vast:
Hoe uit de storing zich?
Onder welke omstandigheden
treedt de storing op?
Noteer voor het gesprek absoluut
de volgende gegevens van uw
apparaat op het typeplaatje:
PCN-cijfer (9 cijfers),
S-No-cijfer (8 cijfers).
Wij raden aan de nummers hier te
noteren zodat u ze steeds bij de
hand heeft.
PNC . . . . . . . . .
S-No . . . . . . . .
Wanneer ontstaan er voor u ook tijdens de garantieperiode kos-
ten?
als u de storing met behulp van de storingstabel (zie hoofdstuk
Wat te doen, als ...) zelf had kunnen oplossen,
als er meerdere bezoeken van de service-monteur nodig zijn omdat
hij voor zijn bezoek niet alle belangrijke informatie heeft gehad en hij
daarom bijv. reserveonderdelen moet halen. Deze extra ritten kunnen
voorkomen worden als u het telefoongesprek op de hiervoor bes-
chreven wijze goed voorbereidt.
AEG Hausgeräte GmbH
Postfach 1036
D-90327 Nürnberg
http://www.aeg.hausgeraete.de
© Copyright by AEG
ANC 822 947 674 - 01 - 0600
1 / 1

AEG C6033V-AEURO Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding