6
GEBRUIK VAN HET VRIESVAK
Alleen voor apparaten met of met :
Als het vriesvak heeft, kunnen er reeds
ingevroren levensmiddelen in worden bewaard.
Als het vriesvak heeft, kunnen de
levensmiddelen er maandenlang in bewaard
worden en kunnen bovendien verse
levensmiddelen worden ingevroren. Op het
typeplaatje (zie paragraaf “Beschrijving
van het apparaat, ref. 6) wordt vermeld hoeveel
verse levensmiddelen uitgedrukt in kilogram kan
worden ingevroren in 24 uur.
Invriezen van levensmiddelen
• Zet de thermostaat
(1)
op de stand
3-4
.
• Leg de in te vriezen levensmiddelen in het midden van het
vriesvak met .
• Bevroren levensmiddelen mogen niet in contact komen
met in te vriezen levensmiddelen (houd een afstand van
ongeveer 20 mm).
• Zet de thermostaat
(1)
na 24 uur weer op de normale
stand.
Belangrijk:
Verpak levensmiddelen in:
• aluminiumfolie, plastic folie, waterdichte plastic
verpakking, polyethyleen bakjes met deksel,
diepvriesbakken.
Bij de aankoop van diepvriesproducten moet u op de
volgende punten letten:
• De v
erpakking moet onbeschadigd zijn, omdat
het product anders kan b
ederven. Als een pakje bol staat
of als er vochtplekken op zitten, is het niet onder optimale
omstandigheden bewaard en kan het al gedeeltelijk zijn
ontdooid.
• De diepvriesproducten moeten in isolerende tassen
worden vervoerd.
• De diepvriesproducten moeten als laatste worden
gekocht.
• Zet de diepvriesproducten bij thuiskomst meteen in het
vriesvak.
• De gedeeltelijk ontdooide diepvriesproducten mogen niet
opnieuw worden ingevroren, maar moeten binnen 24 uur
worden geconsumeerd.
• Variaties in temperatuur moeten worden vermeden of tot
een minimum worden beperkt.
De uiterste houdbaarheidsdatum op de verpakking moet
worden gerespecteerd.
• De instructies op de verpakking voor het conserveren van
diepvriesproducten moeten altijd worden opgevolgd.
IJsblokjes maken
• Vul het ijsbakje
(9)
voor 3/4 met water en zet het op de
bodem van
het vriesvak.
• Gebruik
de handgreep van een lepel om de bakjes die zich
aan het vak hebben vastgehecht los te maken.
Gebruik geen puntige of scherpe voorwerpen.