AEG BPE 842320 M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

USER
MANUAL
NL Gebruiksaanwijzing
Oven
BPE842320B
BPE842320M
BPE842320W
BPK842320B
BPK842320M
BPK842320W
BPR842320M
INHOUDSOPGAVE
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE.........................................................................................3
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN.................................................................................5
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT........................................................................8
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN.....................................................................................9
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE KEER GEBRUIKT....................10
6. DAGELIJKS GEBRUIK................................................................................................10
7. KLOKFUNCTIES.........................................................................................................17
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES........................................................................... 18
9. EXTRA FUNCTIES......................................................................................................21
10. AANWIJZINGEN EN TIPS...................................................................................... 21
11. ONDERHOUD EN REINIGING...............................................................................36
12. PROBLEEMOPLOSSING.........................................................................................39
13. TECHNISCHE GEGEVENS..................................................................................... 41
14. ENERGIEZUINIGHEID.............................................................................................41
VOOR PERFECTE RESULTATEN
Bedankt dat u voor dit AEG-product heeft gekozen. Dit apparaat is ontworpen
om vele jaren uitstekend te presteren, met innovatieve technologieën die het
leven gemakkelijker helpen maken met functies die gewone apparaten wellicht
niet hebben. Neem een paar minuten de tijd om het door te lezen zodat u er
optimaal van kunt profiteren.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en
onderhoudsinformatie:
www.aeg.com/webselfservice
Registreer uw product voor een betere service:
www.registeraeg.com
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw
apparaat:
www.aeg.com/shop
KLANTENSERVICE
Gebruik altijd originele onderdelen.
Als u contact opneemt met de klantenservice zorg dat u de volgende gegevens
bij de hand hebt: model, productnummer, serienummer.
Deze informatie wordt vermeld op het typeplaatje.
Waarschuwing / Belangrijke veiligheidsinformatie
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
www.aeg.com
2
1. VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees zorgvuldig de meegeleverde instructies voor
installatie en gebruik van het apparaat. De fabrikant is
niet verantwoordelijk voor letsel of schade veroorzaakt
door een verkeerde installatie of verkeerd gebruik.
Bewaar de instructies altijd op een veilige en
toegankelijke plaats voor toekomstig gebruik.
1.1 Veiligheid van kinderen en kwetsbare mensen
Dit apparaat kan worden gebruikt door kinderen van 8
jaar en ouder en door mensen met beperkte
lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens
of een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder
toezicht staan of instructies hebben gekregen over het
veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen.
Kinderen tussen de 3 en 8 jaar oud en personen met
zware en complexe beperkingen dienen altijd uit de
buurt te worden gehouden, mits ze voortdurend
onder toezicht staan.
Houd kinderen jonger dan 3 jaar uit de buurt of onder
permanent toezicht.
Laat kinderen niet spelen met het apparaat.
Houd alle verpakking uit de buurt van kinderen en
gooi het op passende wijze weg.
Houd kinderen en huisdieren uit de buurt van het
apparaat als het in werking is of afkoelt. Het apparaat
is heet.
Als het apparaat is voorzien van een kinderslot, dient
dit te worden geactiveerd.
Kinderen mogen zonder toezicht geen reinigings- en
onderhoudswerkzaamheden aan het apparaat
uitvoeren.
1.2
Algemene veiligheid
Alleen een erkende installatietechnicus mag het
apparaat installeren en de kabel vervangen.
NEDERLANDS
3
WAARSCHUWING: Het apparaat en de toegankelijke
onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik. U
dient op te passen dat u de verwarmingselementen
niet aanraakt.
Gebruik altijd ovenhandschoenen om accessoires of
kookgerei te plaatsen of verwijderen.
Voordat u welke onderhoudshandeling dan ook
verricht, de stekker van het apparaat uit het
stopcontact trekken.
Zorg ervoor dat het apparaat is uitgeschakeld voordat
u de lamp vervangt om elektrische schokken te
voorkomen.
Gebruik geen stoomreiniger om het apparaat schoon
te maken.
Gebruik nooit agressieve reinigingsmiddelen of
scherpe metalen schrapers om de glazen deur schoon
te maken, deze kunnen krassen veroorzaken op het
oppervlak, waardoor het glas zou kunnen breken.
Als het netsnoer beschadigd is, moet de fabrikant,
een erkende serviceverlener of een gekwalificeerd
persoon deze vervangen teneinde gevaarlijke situaties
te voorkomen.
Overtollige voedselresten moeten verwijderd worden
alvorens de pyrolytische reiniging te starten. Verwijder
alle onderdelen van de oven.
Om de inschuifrails te verwijderen trekt u eerst de
voorkant van de inschuifrail en dan de achterkant uit
de zijwanden. Installeer de inschuifrails in de
omgekeerde volgorde.
Gebruik uitsluitend de vleesthermometer
(kerntemperatuursensor) die aanbevolen is voor dit
apparaat.
www.aeg.com
4
2. VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN
2.1 Montage
WAARSCHUWING!
Alleen een erkende
installatietechnicus mag het
apparaat installeren.
Verwijder alle verpakkingsmaterialen.
Installeer en gebruik geen
beschadigd apparaat.
Volg de installatie-instructies op die
zijn meegeleverd met het apparaat.
Pas altijd op bij verplaatsing van het
apparaat, want het is zwaar. Gebruik
altijd veiligheidshandschoenen en
gesloten schoeisel.
Trek het apparaat nooit aan de
handgreep van zijn plaats.
Houd de minimumafstand naar
andere apparaten en units in acht.
Zorg ervoor dat het apparaat onder
en naast veilige installaties wordt
geïnstalleerd.
De zijkanten van het apparaat moeten
naast apparaten of units staan van
dezelfde hoogte.
Het apparaat is uitgerust met een
elektrisch koelsysteem. Het heeft
elektrische stroom nodig.
2.2 Aansluiting op het
elektriciteitsnet
WAARSCHUWING!
Gevaar voor brand en
elektrische schokken.
Alle elektrische aansluitingen moeten
door een gediplomeerd
elektromonteur worden gemaakt.
Dit apparaat moet worden
aangesloten op een geaard
stopcontact.
Zorg ervoor dat de parameters op het
vermogensplaatje overeenkomen met
elektrische vermogen van de
netstroom.
Gebruik altijd een juist geïnstalleerd
schokbestendig stopcontact.
Gebruik geen meerwegstekkers en
verlengsnoeren.
Zorg dat u de hoofdstekker en kabel
niet beschadigt. Indien de
voedingskabel moet worden
vervangen, dan moet dit gebeuren
door onze Klantenservice.
Laat de stroomkabel niet in aanraking
komen met de deur van het apparaat,
met name niet als deze heet is.
De schokbescherming van delen
onder stroom en geïsoleerde delen
moet op zo'n manier worden
bevestigd dat het niet zonder
gereedschap kan worden verplaatst.
Steek de stekker pas in het
stopcontact als de installatie is
voltooid. Zorg ervoor dat het
netsnoer na installatie bereikbaar is.
Sluit de stroomstekker niet aan op
een losse stroomaansluiting.
Trek niet aan het netsnoer om het
apparaat los te koppelen. Trek altijd
aan de stekker.
Gebruik alleen de juiste isolatie-
apparaten: stroomonderbrekers,
zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden
verwijderd), aardlekschakelaars en
contactgevers.
De elektrische installatie moet een
isolatieapparaat bevatten waardoor
het apparaat volledig van het lichtnet
afgesloten kan worden. Het
isolatieapparaat moet een
contactopening hebben met een
minimale breedte van 3 mm.
Dit apparaat voldoet aan de EU-
richtlijnen.
2.3 Gebruik
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel,
brandwonden, elektrische
schokken of een explosie.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
voor huishoudelijk gebruik.
De specificatie van het apparaat mag
niet worden veranderd.
Zorg ervoor dat de
ventilatieopeningen niet geblokkeerd
zijn.
Laat het apparaat tijdens het gebruik
niet onbeheerd achter.
Schakel het apparaat telkens na
gebruik uit.
NEDERLANDS
5
Wees voorzichtig met het openen van
de deur van het apparaat als het
apparaat aan staat. Er kan hete lucht
ontsnappen.
Bedien het apparaat niet met natte
handen of als het contact maakt met
water.
Oefen geen kracht uit op een
geopende deur.
Het apparaat mag niet worden
gebruikt als werkblad of aanrecht.
Open de deur van het apparaat
voorzichtig. Als u alcoholische
toevoegingen gebruikt, kan er
alcohol-luchtmengsel ontstaan.
Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
Plaats geen ontvlambare producten
of gerechten die vochtig zijn gemaakt
met ontvlambare producten in, bij of
op het apparaat.
WAARSCHUWING!
Risico op schade aan het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het
email te voorkomen:
zet geen kookgerei of andere
voorwerpen direct op de bodem
van het apparaat.
leg geen aluminiumfolie op de
bodem van de ruimte in het
apparaat.
plaats geen water direct in het
hete apparaat.
haal vochthoudende schotels en
eten uit het apparaat als u klaar
bent met koken.
wees voorzichtig bij het
verwijderen of bevestigen van
accessoires.
Verkleuring van het email of roestvrij
staal is niet van invloed op de werking
van het apparaat.
Gebruik een diepe pan voor vochtige
taarten. Fruitsappen kunnen
permanente vlekken maken.
Dit apparaat is uitsluitend bestemd
om mee te koken. Het mag niet
worden gebruikt voor andere
doeleinden, zoals het verwarmen van
een kamer.
Alle bereidingen moeten worden
uitgevoerd met gesloten ovendeur.
Als het apparaat achter een
meubelpaneel gemonteerd is (bijv.
een deur), zorg er dan voor dat de
deur nooit gesloten is als het
apparaat in werking is. Warmte en
vocht kunnen achter een gesloten
meubelpaneel ophopen en schade
aan het apparaat, de behuizing of de
vloer veroorzaken. Sluit het
meubelpaneel niet tot het apparaat
volledig afgekoeld is na gebruik.
2.4 Onderhoud en reiniging
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel, brand en
schade aan het apparaat.
Schakel het apparaat uit en trek de
stekker uit het stopcontact voordat u
onderhoudshandelingen verricht.
Zorg ervoor dat het apparaat is
afgekoeld. Er bestaat een risico dat
de glasplaten kunnen breken.
Vervang direct de glazen deurpanelen
als deze beschadigd zijn. Neem
contact op met een erkend
servicecentrum.
Wees voorzichtig als u de deur van
het apparaat verwijdert. De deur is
zwaar!
Reinig het apparaat regelmatig om te
voorkomen dat het materiaal van het
oppervlak achteruitgaat.
Reinig het apparaat met een vochtige
zachte doek. Gebruik alleen neutrale
reinigingsmiddelen. Gebruik geen
schuurmiddelen, schuursponsjes,
oplosmiddelen of metalen
voorwerpen.
Raadpleeg, als u een ovenspray
gebruikt, eerst de aanwijzingen op de
verpakking.
Reinig niet het katalytisch email
(indien van toepassing) met een
schoonmaakmiddel.
2.5 Pyrolysereiniging
WAARSCHUWING!
Risico op letsel / Brand /
Chemische uitstoot
(dampen) in pyrolitische
modus.
www.aeg.com6
Voordat u de pyrolytische
zelfsreinigingsfunctie of de functie
Het eerste gebruik uitvoert, moet u
eerst de volgende items uit de
binnenkant oven verwijderen:
eventueel grote hoeveelheden
etensresten, olie of gemorst vet /
afzetttingen.
eventueel verwijderbare objecten
(inclusief plateaus, zijrails, etc., die
met het product zijn
meegeleverd), in het bijzonder
potten en pannen met
antiaanbaklaag, ovenroosters,
kookgerei, etc.
Lees zorgvuldig alle instructies voor
pyrolytische reiniging.
Houd kinderen uit de buurt van het
apparaat als de pyrolytische reiniging
in werking is.
Het apparaat wordt erg heet en er
komt hete lucht uit de
ventilatieopeningen aan de voorkant.
Pyrolytische reiniging wordt
uitgevoerd onder hoge temperaturen
waarbij er rook van kookresten en
constructiematerialen kan komen.
Daarom gelden de volgende
aanbevelingen voor consumenten:
zorg voor goede ventilatie tijdens
en na elke pyrolytische reiniging.
zorg tijdens en na het eerste
gebruik bij maximumtemperatuur
voor voldoende verluchting.
In tegenstelling tot mensen, kunnen
bepaalde vogels en reptielen zeer
gevoelig zijn voor mogelijke
rookgassen die tijdens het
reinigingsproces van alle pyrolytische
ovens worden uitgestoten.
Houd huisdieren (met name
vogels) uit de buurt van het
apparaat tijdens en na de
pyrolytische reiniging en gebruik
eerst een programma bij
maximale temperatuur in een
goed geventileerde ruimte.
Kleine huisdieren kunnen ook zeer
gevoelig zijn voor de plaatselijke
temperatuurwijzigingen in de
nabijheid van alle pyrolytische ovens
wanneer de pyrolytische reiniging in
werking is.
Anti-aanbaklagen in potten en
pannen, schalen, keukengerei, enz.
kunnen worden beschadigd door de
hoge temperatuur van het
pyrolytische reinigingsproces van alle
pyrolytische ovens en kunnen
mogelijk ook kleine hoeveelheden
schadelijke gassen veroorzaken.
Rookgassen die vrijkomen uit alle
pyrolytische ovens / kookresten zoals
beschreven, zijn niet schadelijk voor
mensen, inclusief zuigelingen of
personen met medische
aandoeningen.
2.6 Binnenverlichting
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het type gloeilampje of
halogeenlampje dat voor dit apparaat
wordt gebruikt, is alleen geschikt voor
huishoudelijke apparaten. Gebruik
deze niet voor andere doeleinden.
Voordat u het lampje vervangt, dient
u de stekker van het apparaat uit het
stopcontact te halen.
Gebruik alleen lampjes met dezelfde
specificaties.
2.7 Servicedienst
Neem contact op met een erkende
servicedienst voor reparatie van het
apparaat.
Gebruik uitsluitend originele
reserveonderdelen.
2.8 Verwijdering
WAARSCHUWING!
Gevaar voor letsel of
verstikking.
Haal de stekker uit het stopcontact.
Snijd het netsnoer vlak bij het
apparaat af en gooi het weg.
Verwijder de deurvergrendeling om
te voorkomen dat kinderen of
huisdieren binnen in het apparaat vast
komen te zitten.
NEDERLANDS
7
3. BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
3.1 Algemeen overzicht
2
7
1
8
4
3
5
6
5
4
3
2
1
1
Bedieningspaneel
2
Display
3
Opening voor de voedselsensor
4
Verwarmingselement
5
Lampje
6
Ventilator
7
Verwijderbare inschuifrail
8
Roosterhoogtes
3.2 Accessoires
Bakrooster
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Grill-/braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen
Voedselsensor
Om de temperatuur binnenin het
voedsel te meten.
Uittrekbare geleiders
Voor roosters en bakplaten.
www.aeg.com
8
4. HET APPARAAT GEBRUIKEN
4.1 Bedieningspaneel
1 2 3 4 5
-functie Opmerking
1
Aan / Uit Apparaat in- en uitschakelen.
2
Display Toont de huidige instellingen van het apparaat.
3
Draaiknop
Om de instellingen te wijzigen en door het menu te navigeren.
Druk op om het apparaat aan te zetten.
Hou de draaiknop vast om het instellingenscherm aan te zet-
ten.
Hou de draaiknop vast en draai eraan om door het menu te
navigeren.
Hou de draaiknop vast en druk erop om een instelling te be-
vestigen of in het gekozen submenu te gaan.
Om naar het vorige menu terug te gaan, vindt u de optie Te-
rug in de menulijst of bevestigt u een geselecteerde instelling.
4
Om de geselecteerde functie in te schakelen.
5
Om de geselecteerde functie uit te schakelen.
4.2 Display
Na aan te gaan, toont het display de
laatst geselecteerde
verwarmingsfunctiemodus.
150°C
14:05
Het display met ingestelde maximaal
aantal functies.
Options
Menu
25min
85°C
170°C
1h 15m
A B C D E F
NEDERLANDS 9
A. Kookwekker
B. Timer naar boven
C. Verwarmfunctie en temperatuur
D. Opties of tijdstip van de dag
E. Duur of eindtijd van een functie of
Voedselsensor
F. Menu
5. VOORDAT U HET APPARAAT VOOR DE EERSTE
KEER GEBRUIKT
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
5.1 Eerste reiniging
Verwijder all accessoires en
verwijderbare inschuifrails uit de oven.
Zie het hoofdstuk
'Onderhoud en reiniging'.
Reinig de oven en accessoires voor het
eerste gebruik.
Zet de accessoires en verwijderbare
inschuifrails terug in de beginstand.
5.2 Eerste aansluiting
Bij de eerste aansluiting zal de
softwareversie gedurende 7 seconden
verschijnen.
U dient de taal, de Helderheid en de
Tijdstip van de dag in te stellen.
6. DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
6.1 Verwarmingsfuncties
De verwarmingsfuncties in- en
uitschakelen.
1. Oven inschakelen.
2. Hou de draaiknop vast.
De laatst gebruikte functie wordt
onderstreept.
3. Druk op de draaiknop om het
submenu in te gaan en draai eraan
om de verwarmingsfunctie te
selecteren.
4. Druk op de draaiknop om te
bevestigen.
5. Stel de temperatuur in en bevestig.
6. Druk op
. Voedselsensor kan op
elk moment of tijdens het
bereidingsproces worden
ingestoken. Sommige functies
bevatten een volgorde van pop-
upmenu´s Druk op de draaiknop om
naar de volgende pop-upmenu te
gaan. Na de laatste bevestiging
begint de functie.
Druk op om een functie uit te
schakelen.
De verlichting kan tijdens
sommige ovenfuncties
automatisch uitschakelen als
de temperatuur onder de 60
°C komt.
Verwarmingsfuncties: Speciaal
Verwarmingsfunctie Applicatie
Lage Temperatuur Ga-
ren
Voor het bereiden van mals en sappig braadvlees.
www.aeg.com10
Verwarmingsfunctie Applicatie
Warm houden Om het voedsel warm te houden.
Borden Warmen Om borden voor het serveren op te warmen.
Inmaken Voor de inmaak van groenten zoals augurken.
Drogen Om in plakjes gesneden fruit, groenten en cham-
pignons te drogen.
Deeg Laten Rijzen Voor het beheerst laten rijzen van deeg voordat
het wordt gebakken.
Ontdooien Deze functie kan gebruikt worden om bevroren
voedsel te ontdooien zoals groente en fruit. De
ontdooitijd hangt af van de hoeveelheid en dikte
van het voedsel.
Brood bakken Gebruik deze functie voor brood en broodjes met
een heel goed bijna professioneel resultaat qua
krokantheid, kleur en bruine korst.
Verwarmingsfuncties: Standaard
Verwarmingsfunctie Applicatie
Hetelucht Om op max. 3 rekstanden tegelijk te bakken en
voedsel te drogen.Stel de temperatuur 20 - 40°C
lager in dan voor de functie: Boven + onderwarm-
te.
Multi hetelucht + onder-
warmte
Om gerechten op één niveau te bakken met in-
tensief bruineren en een krokantere korst. Stel de
temperatuur 20 - 40°C lager in dan voor de func-
tie: Boven + onderwarmte.
Boven + onderwarmte
(Boven-/Onderwarmte)
Voor het bakken en braden op een ovenniveau.
Onderwarmte + grill +
hete lucht
Om kant-en-klaar-gerechten zoals patat, aardap-
pelpartjes of loempia's krokant te maken.
Grillen Om plat voedsel te grillen en brood te roosteren.
NEDERLANDS 11
Verwarmingsfunctie Applicatie
Grill + ventilator Voor het braden van grotere stukken vlees of ge-
vogelte met botten op één niveau. Ook om te
gratineren en te bruinen.
Onderwarmte Voor het bakken van taarten met een knapperige
bodem en het inmaken van voedsel.
Hetelucht (vochtig) Deze functie is ontworpen om tijdens de berei-
ding energie te besparen. Raadpleeg voor meer
informatie 'Hints en tips', hoofdstuk Bakken met
vochtige hete lucht. De ovendeur dient tijdens de
bereiding gesloten te zijn zodat de functie niet
wordt onderbroken en om ervoor te zorgen dat
de oven werkt op de hoogst mogelijke energie-
efficiëntie. Bij het gebruik van deze functie kan de
temparatuur in de ruimte verschillen van de inge-
stelde temperatuur. Door het gebruik van de rest-
warmte kan het opwarmvermogen worden ver-
minderd. Raadpleeg voor algemene aanbevelin-
gen over energiebesparing: 'Energie-efficiëntie'
hoofdstuk Energiebesparing.
6.2 Menu - overzicht
Options
Menu
170°C
Menu
Menu-item Applicatie
Kook- En Bakassistent Bestaat uit een lijst met automatische programma's.
Reinigen Bestaat uit een lijst met reinigingsprogramma's.
Basis Instellingen Wordt gebruikt voor het instellen van de apparaatcon-
figuratie.
Submenu voor: Reinigen
Submenu Beschrijving
Kort Pyrolysereiniging.
1 h voor een lage vuilgraad.
Normaal Pyrolysereiniging.
1 h 30 min voor een gewone vuilgraad.
www.aeg.com12
Submenu Beschrijving
Intensief Pyrolysereiniging.
3 h voor een hoge vuilgraad.
Submenu voor: Basis Instellingen
Submenu Beschrijving
Kinderslot Als het Kinderslot aanstaat, kan de oven niet per onge-
luk worden geactiveerd. U kunt deze functie activeren
en deactiveren met het basisinstellingenmenu. Eenmaal
geactiveerd, verschijnt kinderslot in het display als u het
apparaat aanzet. Om de oven te gebruiken kiest u de
codeletters met de draaiknop in de volgende volgorde:
A B C. Als het kinderslot ingeschakeld is en de oven uit-
geschakeld is, zijn de ovendeuren vergrendeld.
Snel Opwarmen Verlaagt de opwarmtijd als standaard. Let op dat dit
maar beschikbaar is op een aantal van de verwarmings-
functies.
Heat+Hold Houdt het bereide voedsel warm gedurende 30 minu-
ten nadat de bereiding voltooid is. Druk op de draai-
knop om het eerder uit te schakelen. Als deze functie
actief is, verschijnt het bericht "Warmhouden begon-
nen" op het display. Let op dat dit slechts beschikbaar
is voor een aantal verwarmingsfuncties en als Duur is in-
gesteld.
Verleng Tijd Om vooraf bepaalde bereidingstijd te verlengen. Let
op dat dit maar beschikbaar is op een aantal van de
verwarmingsfuncties.
Instelling Stelt de ovenconfiguratie in.
Service Toont de softwareversie en -configuratie.
Submenu voor: Instelling
Submenu Beschrijving
Taal Stelt de taal voor het display in.
Tijdstip van de dag Stelt de huidige tijd en datum in.
Toetsvolume Schakelt de toon van de aanraakvelden aan en uit. Het
geluid van AAN/UIT en STOPPEN kan niet worden uit-
geschakeld.
Alarmtoon Schakelt de alarmtoon in en uit.
Geluidsvolume Pas het volume van de druktonen en signalen stapsge-
wijs aan.
NEDERLANDS 13
Submenu Beschrijving
Helderheid Pas de helderheid van het display in stappen aan.
Submenu voor: Service
Submenu Beschrijving
DEMO Activerings-/deactiveringscode: 2468
Licenties tonen Informatie over licenties.
Softwareversie tonen Informatie over softwareversie.
Fabrieksinstelling Terugzetten naar fabrieksinstellingen.
Submenu voor: Kook- En
Bakassistent
Elk gerecht in dit submenu heeft een
voorgestelde functie en temperatuur.
Deze parameters kunnen handmatig
worden aangepast naar wens van de
gebruiker.
Voor sommige gerechten kunt u ook de
manier van bereiden kiezen:
Per gewicht
Voedselsensor
Het niveau waar een gerecht op wordt
bereid:
Rauw of Minder
Medium
Gaar of Meer
Voedselcategorie: Vlees en vis
Vlees
Rundvlees Ossenhaas
Braadstuk
Gehakt-
brood
Scandina-
visch Rund-
vlees
Vlees
Varkensvlees Haasbiefstuk Vers
Gerookt
Braadstuk
Ham
Schenkel
Ribstuk
Kalfsvlees Haasbiefstuk
Braadstuk
Schenkel
Lamsvlees Braadstuk
Rug
Bout
Wild Wildbraad Rug
Lende
Haas Rug
Bout
Gevogelte
Kip Heel
Half
Poten
Vleugeltjes
www.aeg.com14
Gevogelte
eend
gans
Turkije
Heel:
Borststuk
Vis
Hele Vis Klein
Medium
Groot
Visschotels
Vissticks
Voedselcategorie: Bij- / ovengerechten
Schotel
Bijgerechten Patat
Aardappelkroketjes
Aardappelpartjes
Rösties
Ovenschotels Lasagne
Aardappelgratin
Pastaschotel
Groentegratin
Stoofpotje, hartig
Stoofpotje, groen-
ten
Voedselcategorie: Hartige schotels
Schotel
Pizza
Vers Dun
Dik
Bevroren Dun
Dik
Snacks
Gekoeld
Quiche
Dun
Dik
Brood
Vers Baguette
Ciabatta
Witbrood
Bruin brood
Roggebrood
Volkoren
brood
Ongede-
semd Brood
Vlechtbrood
Bevroren Baguette
Brood
Voorgebak-
ken
Broodjes
Vers
Bevroren
Voorgebak-
ken
NEDERLANDS 15
Voedselcategorie: Nagerechten/gebak
Schotel
Cake in bak-
blik
Amandelca-
ke
Appeltaart
Kwarktaart
Appeltaart,
bedekt
Zanddeeg-
bodem
Luchtige
flanbodem
Zandgebak
Cake, Zacht
Taarten
Cake bak-
plaat
Bevroren
Appelstrudel
Brownies
Kwarktaart
Kerststol
Vruchten-
taart
Pasteitjes
Roerdeeg
Gistdeeg
Cake, Zacht
Suikerkoek
Biscuitrol
Koninginne-
brood, zoet
Plaatkoek
Schotel
Klein gebak Cakejes
Roomsoes
Eclairs
Bitterkoekjes
Muffins
Deegreepjes
Klein Blader-
deeggebak
Zandkoekjes
Stoofpotje,
zoet
6.3 Opties
Options
Menu
170°C
Opties Beschrijving
Timerinstellingen Bestaat uit een lijst met klokfuncties.
Snel Opwarmen Voor verlaging van de opwarmtijd in de ver-
warmingsfunctie die momenteel werkt.
Aan / Uit
www.aeg.com16
Opties Beschrijving
Set + Go Instellen van een functie en later inschake-
len. Als dit eenmaal is ingesteld, verschijnt
het bericht "Set&Go actief" op het display.
Druk op start om het aan te zetten. Als deze
functie actief is, verdwijnt het bericht van
het display en gaat de oven in werking. Let
op dat dit slechts beschikbaar is voor een
aantal verwarmingsfuncties en als Duur/
eindtijd is ingesteld.
Binnenverlichting Aan / Uit
6.4 Restwarmte
Wanneer u de oven uitschakelt, geeft het
display de restwarmte aan. U kunt de
warmte gebruiken om het eten warm te
houden.
7. KLOKFUNCTIES
7.1 Timerinstellingen
Klokfunctie Applicatie
Timer naar boven Houdt automatisch in de gaten hoe lang de
functie werkt. De zichtbaarheid van de Timer
naar boven kan aan en uit worden gescha-
keld.
Duur
De duur van een programma instellen.
1)
Eindtijd Om de uitschakeltijd van een verwarmfunctie
in te stellen. Deze optie is alleen beschikbaar
als de Duur is ingesteld. Gebruik de functies
Duur en Eindtijd tegelijkertijd om de oven op
een later ingesteld tijdstip automatisch aan
en uit te schakelen.
1)
Kookwekker
Om een afteltijd in te stellen.
1)
Deze functie heeft geen invloed op de werk-
ing van de oven.
Kies en stel de tijd in. Wanneer de tijd is
verstreken, klinkt er een geluidssignaal. Druk
op de draaiknop om het signaal te onderbre-
ken.
Draai bij een uitgeschakelde oven aan de
draaiknop om deze functie in te schakelen.
1)
Maximaal 23 uur 59 min
NEDERLANDS 17
8. GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
8.1 Voedselsensor
Voedselsensor meet de temperatuur
binnenin het voedsel. Wanneer het
voedsel de ingestelde temperatuur heeft
bereikt, wordt het apparaat
uitgeschakeld.
Er worden twee temperaturen ingesteld:
de oventemperatuur (minimaal
120°C),
de kerntemperatuur van het voedsel.
LET OP!
Gebruik alleen het
meegeleverde accessoire en
de originele vervangende
onderdelen.
Aanwijzingen voor de beste resultaten:
Ingrediënten moeten op
kamertemperatuur zijn.
De Voedselsensor mag niet worden
gebruikt voor vloeibare gerechten.
Tijdens het koken met de
Voedselsensor moet deze in het
gerecht blijven en de stekker in de
aansluiting.
Maak gebruik van de aanbevolen
vleesthermometerinstellingen voor
voedsel.
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk
'Nuttige aanwijzingen en
tips'.
Het apparaat berekent een
geschatte
bereidingseindtijd. Dit hangt
af van de voedselkwaliteit,
de ingestelde ovenfunctie
en de temperatuur.
Voedselcategorieën: vlees,
gevogelte en vis
1. Schakel de oven in.
2. Plaats de punt van de Voedselsensor
in het midden van het vlees of de vis,
indien mogelijk in het dikste
gedeelde. Zorg ervoor dat ten
minste 3/4 van de Voedselsensor in
het gerecht zit.
3. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van de oven.
Op het display verschijnt: Voedselsensor.
4. Stel de kerntemperatuur in.
5. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als het gerecht de ingestelde
temperatuur bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. De oven wordt
automatisch uitgeschakeld
6. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
7. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit de oven.
www.aeg.com
18
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de Voedselsensor
heet wordt. Wees
voorzichtig wanneer u de
stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Voedselcategorie: stoofschotel
1. Schakel de oven in.
2. Plaats de helft van de ingrediënten in
de ovenschaal.
3. Steek de punt van de Voedselsensor
precies in het midden van de
stoofschotel. De Voedselsensor moet
stevig op zijn plaats blijven tijdens
het bakproces. Gebruik een solide
ingrediënt om dat te bereiken.
Gebruik de rand van de ovenschaal
om het silicone handvat van de
Voedselsensor te ondersteunen. De
punt van de Voedselsensor mag de
bodem van de ovenschaal niet
aanraken.
4. Bedek de Voedselsensor met de
resterende ingrediënten.
5. Steek de stekker van de
Voedselsensor in de aansluiting op
de voorkant van de oven.
Op het display verschijnt: Voedselsensor.
6. Stel de kerntemperatuur in.
7. Selecteer de verwarmfunctie en,
indien nodig, de temperatuur.
Als de ingestelde temperatuur voor het
gerecht is bereikt, klinkt er een
geluidssignaal. De oven wordt
automatisch uitgeschakeld
8. Druk op de draaiknop om het signaal
te onderbreken.
9. Haal de stekker van de
Voedselsensor uit het stopcontact en
haal het gerecht uit de oven.
WAARSCHUWING!
Er bestaat een risico op
verbrandingsgevaar
aangezien de Voedselsensor
heet wordt. Wees
voorzichtig wanneer u de
stekker eruit haalt en de
voedingssensor uit het
gerecht haalt.
Kerntemperatuur wijzigen
U kunt de kerntemperatuur en
oventemperatuur tijdens de bereiding
op elk moment wijzigen.
1. Selecteer op het display.
2. Draai de draaiknop om de
temperatuur te wijzigen.
3. Druk om te bevestigen.
8.2 De accessoires plaatsen
Bakrooster:
Plaats het rooster tussen de
geleidestangen van de roostersteun en
zorg ervoor dat de pootjes omlaag staan.
NEDERLANDS
19
Bakplaat/ Diepe pan:
Schuif de bakplaat /diepe pan tussen de
geleidestangen van de roostersteun.
Bakrooster en bakplaat /diepe
plaatsamen:
Plaats bakplaat /diepe plaat tussen de
geleiders van de inschuifrails en het
bakrooster op de geleiders erboven.
Kleine inkepingen bovenaan
verhogen de veiligheid.
Deze inkepingen zorgen er
ook voor dat ze niet
omkantelen. De hoge rand
rond het rooster voorkomt
dat het kookgerei van het
rooster afglijdt.
8.3 Telescopische geleiders -
de ovenaccessoires plaatsen
Met de telescopische geleiders kunt u de
roosters eenvoudig plaatsen en
verwijderen.
LET OP!
Reinig de telescopische
geleiders niet in de
afwasautomaat. Maak de
telescopische geleiders niet
vet.
LET OP!
Zorg dat u de telescopische
geleiders helemaal in de
oven schuift voordat u de
ovendeur sluit.
Bakrooster:
Plaats het bakrooster op de
telescopische geleiders zodat de pootjes
naar beneden zijn gericht.
Door de verhoogde rand die
om het rooster loopt is het
kookgerei bovendien
beveiligd tegen wegglijden.
Braadpan:
Plaats de braadpan op de telescopische
geleiders.
Bakrooster en braadpan samen:
www.aeg.com
20
Plaats het rooster en de braadpan samen
op de telescopische geleider.
9. EXTRA FUNCTIES
9.1 Automatische
uitschakeling
Om veiligheidsredenen schakelt de oven
na bepaalde tijd automatisch uit als er
een ovenfunctie in werking is en u geen
instellingen wijzigt.
Temperatuur (°C) Uitschakeltijd (u)
30 - 115 12.5
120 - 195 8.5
200 - 245 5.5
250 - maximum 1.5
De automatische
uitschakeling werkt niet met
de functies:
Binnenverlichting,
Voedselsensor,Duur,
Eindtijd.
9.2 Koelventilator
Als de oven in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van de oven koel te
houden. Na het uitschakelen van de
oven blijft de ventilatie doorgaan totdat
de oven is afgekoeld.
10. AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
De temperaturen en
baktijden in de tabellen zijn
slechts als richtlijn bedoeld.
Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en
de hoeveelheid van de
gebruikte ingrediënten.
10.1 Binnenzijde van de deur
Aan de binnenkant van de deur vindt u
het volgende:
de nummers van de inzetniveaus.
A privacy reminder from Google
Search Results Informatie over de
verwarmingsfuncties, aanbevolen
rekstanden en temperaturen voor
gerechten.
10.2 Nuttige tips voor speciale
opwarmfuncties van de oven
Warm houden
Met deze functie houdt u het voedsel
warm. De temperatuur wordt
automatisch ingesteld op 80 °C.
Borden Warmen
Met deze functie kunt u borden en
schalen verwarmen voor het opdienen.
De temperatuur wordt automatisch
ingesteld op 70 °C.
Verdeel de opgestapelde borden en
schalen gelijkmatig over het ovenrek.
Gebruik de eerste rekstand. Verwissel ze
halverwege de verwarmtijd van plaats.
NEDERLANDS
21
10.3 Bakken
Gebruik de eerste keer de laagste
temperatuur.
Bij het bereiden van cake op
meerdere niveaus kan de baktijd ca.
10 - 15 minuten langer zijn.
Als de cake niet overal even hoog is,
wordt de cake niet overal even bruin.
Als de cake niet overal even bruin
wordt, hoeft u de
temperatuurinstelling niet te wijzigen.
De verschillen verminderen tijdens
het bakken.
Tijdens het bakken kunnen bakplaten
in de oven vervormen. Wanneer de
bakplaten afkoelen, verdwijnt de
vervorming.
10.4 Baktips
Bakresultaat Mogelijke oorzaak oplossing
De onderkant van de
cake is niet voldoende
gebruind.
De rekstand is incorrect. Plaats de cake op een lagere rek-
stand.
De cake zakt in en
wordt klef, klonterig,
streperig.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
lager in.
Te korte baktijd. Baktijd verlengen. U kunt de bak-
tijd niet verlagen door een hoge-
re temperatuur in te stellen.
Er zit te veel vloeistof in het
mengsel.
Minder vocht gebruiken. Let op
de kneedtijden, vooral bij het ge-
bruik van keukenmachines.
De cake is te droog. De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
hoger in.
Te lange baktijd. De volgende keer dat u een cake
bakt, gebruikt u een kortere bak-
tijd.
De cake wordt ongelijk-
matig bruin.
De oventemperatuur is te
hoog en de baktijd te kort.
De baktemperatuur lager instel-
len en de baktijd verlengen.
Het deeg is niet gelijkmatig
verdeeld.
Verdeel het deeg gelijkmatig over
de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u een cake
bakt, stelt u de baktemperatuur
een beetje hoger in.
www.aeg.com22
10.5 Bakken op één niveau
Bakken in een bakblik
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Tulband / brio-
che
Hetelucht 150 - 160 50 - 70 1
Moskovisch ge-
bak / vruchten-
cake
Hetelucht 140 - 160 70 - 90 1
Taartbodem -
zandtaartdeeg
Hetelucht
170 - 180
1)
10 - 25 2
Taartbodem -
zacht cakedeeg
Hetelucht 150 - 170 20 - 25 2
Kwarktaart Boven + onder-
warmte
170 - 190 60 - 90 1
1)
Oven voorverwarmen.
Gebak / brood op bakplaat
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Vlechtbrood /
broodkrans
Boven + onder-
warmte
170 - 190 30 - 40 3
Kerststol Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
50 - 70 2
Brood (rogge-
brood):
1. Eerste 20
minuten:
2. Verminder
daarna naar:
Boven + onder-
warmte
1. 230
1)
2. 160 - 180
1. 20
2. 30 - 60
1
Roomsoezen /
Eclairs
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 35 3
Biscuitrol Boven + onder-
warmte
180 - 200
1)
10 - 20 3
Kruimeltaart
(droog)
Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Boter-/Suiker-
koek
Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
20 - 30 3
Vruchtentaarten Boven + onder-
warmte
180 35 - 55 3
NEDERLANDS 23
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Plaatkoek met
garnering (bijv.
kwark, room,
pudding)
Boven + onder-
warmte
160 - 180
1)
40 - 60 3
1)
Oven voorverwarmen.
Koekjes
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Bladerdeeg /
biscuitbeslag
Hetelucht 150 - 160 10 - 20 3
Schuimgebakjes Hetelucht 80 - 100 120 - 150 3
Bitterkoekjes Hetelucht 100 - 120 30 - 50 3
Biscuit van gist-
deeg
Hetelucht 150 - 160 20 - 40 3
Klein blader-
deeggebak
Hetelucht
170 - 180
1)
20 - 30 3
Broodjes Boven + onder-
warmte
190 - 210
1)
10 - 25 3
1)
Oven voorverwarmen.
10.6 Ovenschotels en gegratineerde gerechten
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pastaschotel Boven + onder-
warmte
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Boven + onder-
warmte
180 - 200 25 - 40 1
Groentegratin
1)
Grill + ventilator 160 - 170 15 - 30 1
Stokbroden met
gesmolten kaas
Hetelucht 160 - 170 15 - 30 1
Rijstepap Boven + onder-
warmte
180 - 200 40 - 60 1
Visschotels Boven + onder-
warmte
180 - 200 30 - 60 1
www.aeg.com24
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Gevulde groen-
te
Hetelucht 160 - 170 30 - 60 1
1)
Oven voorverwarmen.
10.7 Hetelucht (vochtig)
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Pastagratin 200 - 220 45 - 55 3
Aardappelgratin 180 - 200 70 - 85 3
Moussaka 170 - 190 70 - 95 3
Lasagna 180 - 200 75 - 90 3
Cannelloni 180 - 200 70 - 85 3
Broodpudding 190 - 200 55 - 70 3
Rijstpudding 170 - 190 45 - 60 3
Appeltaart, gemaakt van roer-
deeg (rond bakblik)
160 - 170 70 - 80 3
Witbrood 190 - 200 55 - 70 3
10.8 Bakken op meerdere
niveaus
Gebruik de functie: Hetelucht.
Gebak op bakplaat
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Roomsoezen /
Eclairs
160 - 180
1)
25 - 45 1 / 4 -
Kruimeltaart 150 - 160 30 - 45 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
NEDERLANDS 25
Koekjes
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
2 standen 3 standen
Koekjes van bla-
derdeeg / bis-
cuitbeslag
150 - 160 20 - 40 1 / 4 1 / 3 / 5
Schuimgebakjes 80 - 100 130 - 170 1 / 4 -
Bitterkoekjes 100 - 120 40 - 80 1 / 4 -
Biscuit van gist-
deeg
160 - 170 30 - 60 1 / 4 -
Klein blader-
deeggebak
170 - 180
1)
30 - 50 1 / 4 -
Broodjes 180 20 - 30 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
10.9 Knapperig bakken met Multi hetelucht + onderwarmte
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, dun
200 - 230
1)
15 - 20 2
Pizza, dik 180 - 200 20 - 30 2
Taarten 180 - 200 40 - 55 1
Spinazietaart 160 - 180 45 - 60 1
Quiche Lorraine /
Zwitserse flan
170 - 190 45 - 55 1
Appeltaart, gedekt 150 - 170 50 - 60 1
Groentetaart 160 - 180 50 - 60 1
Ongedesemd brood
230 - 250
1)
10 - 20 2
Bladerdeegtaart
160 - 180
1)
45 - 55 2
Flammekuchen
230 - 250
1)
12 - 20 2
Pierogi
180 - 200
1)
15 - 25 2
1)
Oven voorverwarmen.
10.10 Braden
Gebruik hittebestendig kookgerei.
Braad grote braadstukken direct in de
diepe bakplaat of op een bakrooster
boven de bakplaat.
Giet wat water op de bakplaat om het
inbranden van vrijkomende vleessappen
of vet te voorkomen.
Vlees met een korst kan in de braadslede
zonder deksel worden gebraden.
www.aeg.com26
Draai het braadstuk na 1/2 - 2/3 van de
gaartijd.
Om het vlees sappiger te houden:
Braad mager vlees in een braadpan
met deksel of gebruik een braadzak.
Rooster vlees en vis in grote stukken
(1 kg of meer).
Besprenkel grote braadstukken en
gevogelte diverse keren tijdens het
braden met het eigen vleessap.
10.11 Roosteren
Rundvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
-functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Gesmoord vlees 1 - 1.5 Boven + onder-
warmte
230 120 - 150
Rosbief of osse-
haas: rauw
1 cm dik Grill + ventila-
tor
190 - 200
1)
5 - 6
Rosbief of osse-
haas: medium
1 cm dik Grill + ventila-
tor
180 - 190
1)
6 - 8
Rosbief of osse-
haas: gaar
1 cm dik Grill + ventila-
tor
170 - 180
1)
8 - 10
1)
Oven voorverwarmen.
Varkensvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
-functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Schouderstuk /
nekstuk / hamlap
1 - 1.5 Grill + ventila-
tor
160 - 180 90 - 120
Kotelet / ribbetje 1 - 1.5 Grill + ventila-
tor
170 - 180 60 - 90
Gehaktbrood 0.75 - 1 Grill + ventila-
tor
160 - 170 50 - 60
Varkensschenkel
(voorgekookt)
0.75 - 1 Grill + ventila-
tor
150 - 170 90 - 120
Kalfsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
-functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Geroosterd
kalfsvlees
1 Grill + ventilator 160 - 180 90 - 120
Kalfsschenkel 1.5 - 2 Grill + ventilator 160 - 180 120 - 150
NEDERLANDS 27
Lamsvlees
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
-functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Lamsbout / ge-
roosterd lams-
vlees
1 - 1.5 Grill + ventilator 150 - 170 100 - 120
Lamsrug 1 - 1.5 Grill + ventilator 160 - 180 40 - 60
Wild
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
-functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Hazenrug / ha-
zenbout
1 Boven + onder-
warmte
230
1)
30 - 40
Rug 1.5 - 2 Boven + onder-
warmte
210 - 220 35 - 40
Reebout, her-
tenbout
1.5 - 2 Boven + onder-
warmte
180 - 200 60 - 90
1)
Oven voorverwarmen.
Gevogelte
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
-functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Stukken gevo-
gelte
0.2 - 0.25 Grill + ventilator 200 - 220 30 - 50
Halve kip 0.4 - 0.5 Grill + ventilator 190 - 210 35 - 50
Kip, haantje 1 - 1.5 Grill + ventilator 190 - 210 50 - 70
eend 1.5 - 2 Grill + ventilator 180 - 200 80 - 100
gans 3.5 - 5 Grill + ventilator 160 - 180 120 - 180
Turkije 2.5 - 3.5 Grill + ventilator 160 - 180 120 - 150
Turkije 4 - 6 Grill + ventilator 140 - 160 150 - 240
Vis
Gerecht Hoeveelheid
(kg)
-functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min)
Hele vis 1 - 1.5 Boven + onder-
warmte
210 - 220 40 - 60
10.12 Grillen
Leg het de pan voor het opvangen van
vet op de eerste rekstand plaatsen.
Verwarm de lege oven 5 minuten voor.
www.aeg.com28
Grillen
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Biefstuk 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Runderfilet 230 20 - 30 20 - 30 3
Varkensrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Kalfsrug 210 - 230 30 - 40 30 - 40 2
Lamsrug 210 - 230 25 - 35 20 - 25 3
Hele vis, 0,5 - 1
kg
210 - 230 15 - 30 15 - 30 3 / 4
Grill Intens
Verwarm de lege oven 3 minuten voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Varkensfilet 10 - 12 6 - 10 4
Worstjes 10 - 12 6 - 8 4
Runderfilet / kalfs-
biefstukken
7 - 10 6 - 8 4
Brood met iets erop 6 - 8 - 4
10.13 Onderwarmte + grill + hete lucht
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren 200 - 220 15 - 25 2
American pizza, be-
vroren
190 - 210 20 - 25 2
Pizza, gekoeld 210 - 230 13 - 25 2
Pizza snacks, bevro-
ren
180 - 200 15 - 30 2
Patat, dun 200 - 220 20 - 30 3
Patat, dik 200 - 220 25 - 35 3
Aardappelpartjes / -
kroketjes
220 - 230 20 - 35 3
Rösties 210 - 230 20 - 30 3
NEDERLANDS 29
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Lasagne / Cannello-
ni, vers
170 - 190 35 - 45 2
Pastaschotel, bevro-
ren
160 - 180 40 - 60 2
Oven gegratineerde
kaas
170 - 190 20 - 30 3
Kippenvleugels 190 - 210 20 - 30 2
Bevroren kant-en-klaarmaaltijden
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoogte
Pizza, bevroren Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Patat
1)
(300 -
600 g)
Boven + onder-
warmte of Grill
+ ventilator
200 - 220 volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Baguettes Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
Vruchtentaarten Boven + onder-
warmte
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
3
1)
Patat tijdens bakken 2 tot 3 keer omkeren.
10.14 Lage Temperatuur
Garen
Gebruik deze functie voor malse, magere
stukken vlees en vis met
kerntemperaturen van minder dan 65 °C.
De functie is niet geschikt voor
stoofpotjes of vette
varkensbraadstukken. U kunt de
vleesthermometer gebruiken om te
garanderen dat het vlees de correcte
kerntemperatuur heeft (zie de tabel voor
de vleesthermometer).
In de eerste 10 minuten kunt u een
oventemperatuur instellen tussen 80°C
en 150°C. De standaard is 90°C. Nadat
de temperatuur is ingesteld, blijft de
oven werken bij 80°C. Gebruik de
automatische lage temperatuur garen
niet voor gevogelte.
Altijd zonder deksel garen
als u gebruikmaakt van deze
functie.
1. Braad het vlees aan in een pan op de
kookplaat op een zeer hoge stand
gedurende 1 - 2 minuten aan elke
kant.
2. Plaats het vlees samen met de hete
braadpan in de oven op het
bakrooster.
3. Steek de vleesthermometer in het
vlees.
4. Selecteer de functie: Lage
Temperatuur Garen en stel de juiste
doelkerntemperatuur in.
www.aeg.com
30
Stel de temperatuur in op 120 °C.
Gerecht Tijd (min) Rooster-
hoogte
Rosbief, 1 - 1,5
kg
120 - 150 1
Runderfilet, 1 -
1,5 kg
90 - 150 3
Kalfsbraadstuk,
1 - 1,5 kg
120 - 150 1
Gerecht Tijd (min) Rooster-
hoogte
Steaks, 0,2 - 0,3
kg
20 - 40 3
10.15 Ontdooien
Haal het gerecht uit de verpakking en
plaats het op een bord.
Gebruik het eerste roosterniveau
vanaf de bodem.
Bedek het bord niet met een kom of
ander bord, aangezien het ontdooien
hierdoor langer kan duren.
Gerecht Gewicht Ontdooitijd
(min.)
Nadooitijd
(min)
Opmerkingen
Kip 1 kg 100 - 140 20 - 30 Kip op een omgedraaid schoteltje
in een groot bord leggen. Halver-
wege de bereidingstijd omdraai-
en.
Vlees 1 kg 100 - 140 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Vlees 500 g 90 - 120 20 - 30 Halverwege de bereidingstijd om-
draaien.
Forel 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Aardbei-
en
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Boter 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Room 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Klop de nog licht bevroren slag-
room.
Gebak 1,4 kg 60 60 -
10.16 Inmaken
Gebruik alleen weckpotten van dezelfde
afmetingen.
Gebruik geen weckpotten met een draai-
of bajonetsluiting en metalen bakken.
Gebruik het eerste rooster van de
bodem van deze functie.
Zet niet meer dan zes wekflessen van 1
liter op het bakrooster.
Vul de glazen potten gelijkmatig en sluit
ze af met een klem.
De weckpotten mogen elkaar niet raken.
Vul ca. 1/2 liter water op de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Als de vloeistof in de weckpotten begint
te borrelen (na ca. 35 - 60 minuten bij
weckpotten van 1 liter), stop de oven of
verlaag de temperatuur tot 100 °C
(raadpleeg de tabel).
NEDERLANDS 31
Zachte vruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Aardbeien / bosbes-
sen / frambozen / rij-
pe kruisbessen
160 - 170 35 - 45 -
Steenvruchten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Peren / kweeperen /
pruimen
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Groenten
Gerecht Temperatuur (°C) Inmaken/wecken
tot het parelen be-
gint (min)
Door blijven koken
op 100 °C (min.)
Wortels
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Komkommers 160 - 170 50 - 60 -
Gemengde augur-
ken
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Koolrabi / erwten /
asperges
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Na uitschakeling in de oven laten staan.
10.17 Drogen
Gebruik hiervoor een met
boterhampapier of bakpapier
belegde plaat.
Stop de oven voor een beter resultaat
halverwege de droogtijd, open de
deur en laat het één nacht afkoelen
om het drogen te voltooien.
Groenten
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Bonen 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Paprika's 60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Groente in het
zuur
60 - 70 5 - 6 3 1 / 4
Paddestoelen 50 - 60 6 - 8 3 1 / 4
Kruiden 40 - 50 2 - 3 3 1 / 4
www.aeg.com32
Fruit
Gerecht Temperatuur
(°C)
Tijd (u) Roosterhoogte
1 stand 2 standen
Pruimen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Abrikozen 60 - 70 8 - 10 3 1 / 4
Schijfjes appel 60 - 70 6 - 8 3 1 / 4
Peren 60 - 70 6 - 9 3 1 / 4
10.18 Brood bakken
Voorverwarmen wordt niet aanbevolen.
Gerecht Temperatuur (°C) Tijd (min) Roosterhoogte
Witbrood 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Brioche 180 - 200 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Roggebrood 190 - 210 50 - 70 2
Bruin brood 180 - 200 50 - 70 2
Volkoren brood 170 - 190 60 - 90 2
10.19 Voedselsensor tabel
Rundvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Rood Medium Gaar
Biefstuk 45 60 70
Ossenhaas 45 60 70
Rundvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Gehaktbrood 80 83 86
Varkensvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ham,
Braadstuk
80 84 88
NEDERLANDS 33
Varkensvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Schenkel (rug),
Gerookte varkensrug,
Gerookte varkensrug, gepocheerd
75 78 82
Kalfsvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Geroosterd kalfsvlees 75 80 85
Kalfsschenkel 85 88 90
Schapenvlees / lamsvlees Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Schapenbout 80 85 88
Schapenrug 75 80 85
Lamsbout,
Geroosterd lamsvlees
65 70 75
Wild Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Hazenrug
Reerug, hertenrug
65 70 75
Hazenpoot, hazenbout
Gehele haas,
Ree- /hertenrug
70 75 80
Gevogelte Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Kip (hele/halve/filet) 80 83 86
Eend (hele/halve),
Kalkoen (hele/halve)
75 80 85
Eend (filet) 60 65 70
Vis (zalm, forel, snoekbaars) Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Vis (hele/grote/gestoomde),
Vis (hele/grote/geroosterde)
60 64 68
www.aeg.com34
Ovenschotels - Voorgekookte
groenten
Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel courgette,
Ovenschotel broccoli,
Ovenschotel venkel
85 88 91
Ovenschotel - Hartig Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Cannelloni,
Lasagne,
Pastaschotel
85 88 91
Ovenschotel - Zoet Kerntemperatuur (°C) van voedsel
Minder Medium Meer
Ovenschotel witbrood met/zonder
fruit,
Ovenschotel rijstepap met/zonder
fruit,
Ovenschotel zoete noedels
80 85 90
10.20 Aanwijzingen voor
testinstituten
Tests volgens EN 60350-1:2013 en IEC
60350-1:2011.
Bakken op meerdere niveaus. Koekjes
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd
(min)
Roosterhoog-
te
2
stan-
den
3
stan-
den
Zandtaartdeeg/ dee-
greepjes
140 25 - 45 1 / 4 1 / 3 /
5
Kleine cakes (20
stuks/bakplaat)
150
1)
23 - 40 1 / 4 -
1)
Oven voorverwarmen.
Grillen
Verwarm de lege oven 5 minuten voor.
NEDERLANDS
35
Gerecht -functie Temperatuur
(°C)
Tijd (min) Roosterhoog-
te
Geroosterd brood Grillen Maximaal 1 - 3 5
Biefstuk Grillen Maximaal
24 - 30
1)
4
1)
Halverwege de bereidingstijd omdraaien.
Grill Intens
Verwarm de lege oven 3 minuten voor.
Grill met de maximale temperatuurinstelling.
Gerecht Tijd (min) Roosterhoogte
1e kant 2e kant
Burgers 8 - 10 6 - 8 4
Geroosterd brood 1 - 3 1 - 3 4
11. ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
11.1 Opmerkingen over
schoonmaken
Maak de voorkant van de oven schoon
met een zachte doek, warm water en een
mild reinigingsmiddel.
Gebruik voor metalen oppervlakken een
specifiek reinigingsmiddel.
Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Vetophoping of andere
voedingsresten kunnen brand
veroorzaken. Het gevaar is groter voor
de grillpan.
Reinig alle accessoires na elk gebruik en
laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
met een warm sopje en een
reinigingsmiddel.
Verwijder hardnekkig vuil met een
speciale ovenreiniger.
Toebehoren met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een
afwasautomaat. Dit kan de
antiaanbaklaag beschadigen.
Neem het vocht uit de ruimte na ieder
gebruik af.
11.2 Verwijderbare
inschuifrails
Als u de binnenkant van de oven wilt
reinigen, verwijdert u de inschuifrails.
LET OP!
Wees voorzichtig bij het
verwijderen van de
inschuifrails.
1. Trek de inschuifrail bij de voorkant uit
de zijwand.
2. Trek de geleider bij de achterkant uit
de zijwand en verwijder deze.
www.aeg.com
36
2
1
Installeer de verwijderde accessoires in
de omgekeerde volgorde.
De pinnetjes op de
telescopische geleiders
moeten naar voren wijzen.
11.3 Pyrolysereiniging
LET OP!
Verwijder alle accessoires en
verwijderbare inschuifrails.
De
pyrolysereinigingsprocedure
kan niet worden gestart:
U heeft de stekker van de
vleesthermometer niet uit de
aansluiting gehaald.
U heeft de ovendeur niet helemaal
gesloten.
Verwijder het ergste vuil met de hand.
LET OP!
Gebruik als er andere
apparaten in dezelfde kast
zijn geïnstalleerd deze niet
tijdens de functie:
Pyrolytische reiniging. Dit
kan het apparaat
beschadigen.
1. Reinig de binnenkant van de deur
met heet water, zodat de resten niet
inbranden door de hete lucht.
2. Oven inschakelen.
3. Selecteer het menu en druk op de
draaiknop om te bevestigen.
4. Selecteer Pyrolytische reiniging en
druk op de draaiknop om te
bevestigen.
5. Selecteer de duur in voor de
reinigingsprocedure:
Optie Beschrijving
Kort 1 h voor een
lage vuilgraad
Normaal 1 h 30 min
voor een ge-
wone vuil-
graad
Intensief 3 h voor een
hoge vuil-
graad
6. Druk op de draaiknop om te
bevestigen.
Als de pyrolytische reiniging
start, wordt de deur van het
oven vergrendeld en werkt
de verlichting niet. De
koelventilator werkt op een
hogere snelheid.
Schakel het oven uit om de
pyrolyse te stoppen voordat
het is voltooid.
WAARSCHUWING!
Nadat de functie voltooid is,
is de oven erg heet. Laat het
apparaat afkoelen. Er
bestaat verbrandingsgevaar.
Nadat de functie beëindigt,
blijft de deur vergrendeld
tijdens de afkoelfase.
Sommige ovenfuncties zijn
niet beschikbaar.
11.4 Reinigingsherinnering
Als de herinnering wordt getoond, is
reiniging noodzakelijk. Uitvoeren van
functie Pyrolytische reiniging.
11.5 De deur verwijderen en
installeren
U kunt de ovendeur en het interne
glazen paneel verwijderen om het
schoon te maken. Het aantal glasplaten
verschilt per model.
WAARSCHUWING!
De deur is zwaar.
NEDERLANDS 37
1. Open de deur helemaal.
2. Duw de klemhendels (A) volledig op
de twee scharnieren.
A
A
3. Sluit de ovendeur in de eerste
openingsstand (in een hoek van
ongeveer 70°).
4. Pak de deur aan de zijkanten met
beide handen vast en trek deze
onder een opwaartse hoek weg van
de oven.
5. Plaats de ovendeur met de
buitenkant omlaag op een zachte en
egale ondergrond.
6. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten
vastpakken en naar binnen drukken
om de klemsluiting te ontgrendelen.
1
2
B
7. Trek de deur naar voren om hem te
verwijderen.
8. Houd de glasplaten aan de
bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
9. Reinig de glasplaat met een sopje.
Droog de glasplaat voorzichtig af.
Voer de bovenstaande stappen in
omgekeerde volgorde uit als de
reiniging voltooid is. Plaats de kleinste
glasplaat eerst, daarna de grotere
glasplaten en de deur.
WAARSCHUWING!
Zorg ervoor dat de
glasplaten op de juiste
manier worden geplaatst,
anders kan het oppervlak
van de deur oververhit
raken.
Zorg ervoor dat u de glasplaten (C, B en
A) weer in de juiste volgorde
terugplaatst. Plaats eerst glasplaat C, die
een opdruk van een vierkant op de
linkerkant en opdruk van een driehoek
op de rechterkant heeft. U treft deze
symbolen ook in reliëf aan op het
deurframe. Het driehoeksymbool op het
glas moet overeenkomen met de
driehoek op het deurframe en het
vierkantsymbool met het vierkant. Plaats
hierna de twee andere glasplaten.
11.6 Het lampje vervangen
WAARSCHUWING!
Gevaar voor elektrische
schokken.
Het lampje kan heet zijn.
1. Oven uitschakelen.
Wacht totdat de oven afgekoeld is.
2. Trek de oven uit het stopcontact.
3. Leg een doek op de bodem van de
ovenruimte.
www.aeg.com
38
Het bovenste lampje
1. Draai het afdekglas van de lamp en
verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de lamp door een geschikte
300°C hittebestendige lamp.
4. Plaats het afdekglas terug.
De zijverlichting
1. Verwijder de linker inschuifrail om bij
de lamp te komen.
2. Gebruik een smal, stomp voorwerp
(bijv. een theelepel) om het
afdekglas te verwijderen.
3. Reinig het afdekglas.
4. Vervang de lamp door een geschikte
300 °C hittebestendige lamp.
5. Plaats het afdekglas terug.
6. De linker geleider installeren.
12. PROBLEEMOPLOSSING
WAARSCHUWING!
Raadpleeg de hoofdstukken
Veiligheid.
12.1 Problemen oplossen
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
U kunt de oven niet inscha-
kelen of bedienen.
De oven is niet aangesloten
op een stopcontact of is niet
goed geïnstalleerd.
Controleer of de oven goed
is aangesloten op het stop-
contact (zie het aansluitdia-
gram indien beschikbaar).
De oven wordt niet warm. De oven is uitgeschakeld. Schakel de oven in.
De oven wordt niet warm. De klok is niet ingesteld. Stel de klok in.
De oven wordt niet warm. De benodigde kookstanden
zijn niet ingesteld.
Zorg ervoor dat de instellin-
gen correct zijn.
De oven wordt niet warm. De automatische uitschake-
ling is actief.
Raadpleeg 'Automatisch uit-
schakelen'.
De oven wordt niet warm. De deur is niet goed geslo-
ten.
Sluit de deur volledig.
NEDERLANDS 39
Probleem Mogelijke oorzaak oplossing
De oven wordt niet warm. De zekering is doorgesla-
gen.
Controleer of de zekering de
oorzaak van de storing is. Als
de zekeringen keer op keer
doorslaan, neemt u contact
op met een erkende installa-
teur.
Het lampje brandt niet. Het lampje is stuk. Vervang het lampje.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
Er heeft een stroomonder-
breking van langer dan 3 da-
gen plaatsgehad.
Raadpleeg het hoofdstuk
'Voor eerste ingebruikname'.
Het display geeft aan de
Taal in te stellen.
De demofunctie is ingescha-
keld.
Uitschakelen demomodus in:
Menu / Basis Instellingen /
DEMO. Activerings-/deacti-
veringscode: 2468.
Op het display verschijnt
F111.
De stekker van de vleesther-
mometer is niet goed in de
aansluiting gestoken.
Steek de stekker van de
vleesthermometer zo ver
mogelijk in het stopcontact.
Het display toont een fout-
code die niet in deze tabel
staat.
Er is een elektrische fout. Schakel de oven uit via
de huiszekering of de vei-
ligheidsschakelaar in de
zekeringkast en schakel
deze weer in.
Neem contact op met de
klantenservice wanneer
de foutcode opnieuw
wordt weergegeven.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en in
de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang in
de oven gestaan.
Laat gerechten na het berei-
den niet langer dan 15 - 20
minuten in de oven staan.
12.2 Onderhoudsgegevens
Als u niet zelf het probleem kunt
verhelpen, neem dan contact op met uw
verkoper ofeen erkende serviceafdeling.
De contactgegevens van het
servicecentrum staan op het typeplaatje.
Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de binnenkant van de oven.
Verwijder het typeplaatje niet uit de
ovenruimte.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.) .........................................
Productnummer (PNC) .........................................
Serienummer (S.N.) .........................................
www.aeg.com40
13. TECHNISCHE GEGEVENS
13.1 Technische gegevens
Spanning 220 – 240 V
Frequentie 50 Hz
14. ENERGIEZUINIGHEID
14.1 Productkaart en informatie volgens EU 65-66/2014
Naam leverancier AEG
Modelidentificatie
BPE842320B
BPE842320M
BPE842320W
BPK842320B
BPK842320M
BPK842320W
BPR842320M
Energie-efficiëntie Index 81.2
Energie-efficiëntieklasse
A+
1)
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
boven + onderwarmte
1.09 kWh/cyclus
Energieverbruik bij een standaardbelasting, stand
hetelucht
0.69 kWh/cyclus
Aantal ruimten 1
Warmtebron Elektriciteit
Volume 71 l
Soort oven Inbouwoven
Massa
BPE842320B 37.0 kg
BPE842320M 37.0 kg
BPE842320W 37.0 kg
BPK842320B 37.0 kg
BPK842320M 37.0 kg
BPK842320W 37.0 kg
BPR842320M 37.0 kg
1)
Opmerking:Let op dat het energieverbruik van een elektrische oven in de klasse A+/A++/A+++ vol-
gens de Europese norm EU 65/2014 de elektrische oven van klasse A in overweging laat nemen volgens
het besluit met nummer 1222 van de Russische overheid met datum 31.12.2009.
NEDERLANDS 41
EN 60350-1 - Elektrische huishoudelijke
kookapparaten - deel 1: Reeksen, ovens,
stoomovens en grills - Methoden voor
prestatiemeting.
14.2 Energiebesparing
Deze oven bevat functies die
u helpen energie te
besparen tijdens het
dagelijks koken.
Algemene tips
Zorg ervoor dat de ovendeur goed
gesloten is als u de oven in werking stelt.
De deur niet openen tijdens de
bereiding met stoom. Houd het
deurrubber schoon en zorg ervoor dat
het goed op zijn plaats vastzit.
Gebruik metalen schalen om meer
energie te besparen.
Indien mogelijk de oven niet
voorverwarmen voordat u er voedsel in
plaatst.
Verlaag bij een bereidingsduur langer
dan 30 minuten de oventemperatuur met
minimaal 3 - 10 minuten, afhankelijk van
de bereidingsduur voordat de kooktijd
verstrijkt. De restwarmte in de oven zorgt
ervoor dat het gerecht wordt voltooid.
U kunt de restwarmte gebruiken om
andere maaltijden op te warmen.
Houd de onderbrekingen tussen het
bakken zo kort mogelijk als u een aantal
gerechten tegelijkertijd bereidt.
Bereiding met hete lucht
Gebruik indien mogelijk de
bereidingsfuncties met hete lucht om
energie te besparen.
Restwarmte
Bij sommige ovenfuncties worden, als
een programma met tijdselectie (Duur of
Einde) in werking is en de bereidingstijd
langer is dan 30 minuten, de
verwarmingselementen automatisch
eerder uitgeschakeld.
De lamp en ventilator blijven wel werken.
Eten warm houden
Kies de laagst mogelijke
temperatuurinstelling om de restwarmte
te gebruiken en een maaltijd warm te
houden. Het indicatielampje van de
restwarmte of temperatuur verschijnt op
het display.
Koken met de verlichting
uitgeschakeld
Schakel de verlichting tijdens het koken
uit. Doe het aan als u het nodig heeft.
Hetelucht (vochtig)
Functie is ontworpen om tijdens de
bereiding energie te besparen.
Als u de Hetelucht (vochtig) gebruikt,
gaat de verlichting na 30 seconden
automatisch uit. U kunt de verlichting
weer inschakelen, maar deze handeling
vermindert de verwachte
energiebesparingen.
15.
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de
volksgezondheid te beschermen en
recycle het afval van elektrische en
elektronische apparaten. Gooi apparaten
gemarkeerd met het symbool niet weg
met het huishoudelijk afval. Breng het
product naar het milieustation bij u in de
buurt of neem contact op met de
gemeente.
*
www.aeg.com
42
NEDERLANDS 43
www.aeg.com/shop
867336538-A-512017
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

AEG BPE 842320 M Handleiding

Categorie
Kookplaten
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor