Groupe Brandt BXE5532B de handleiding

Type
de handleiding
NEDERLANDS
Geachte klant,
U heeft zojuist een BRANDT gekocht; wij danken u dan ook voor uw vertrouwen in onze
producten.
We hebben dit product ontworpen en geproduceerd met uzelf, uw levenswijze en uw
noden in ons achterhoofd om ervoor te zorgen dat het zo goed mogelijk aan uw
verwachtingen voldoet. U vindt er onze knowhow, onze innoveringsgeest en alle passie in
terug die ons al meer dan 60 jaar drijft.
Aangezien we er voortdurend naar streven zo goed mogelijk te beantwoorden aan uw
eisen, staat onze klantendienst geheel te uwer beschikking en biedt ze u een luisterend
oor voor al uw vragen of suggesties.
Kijk ook op onze site www.brandt.com daar vindt u al onze producten en nuttige en
aanvullende informatie.
BRANDT is verheugd om u dagelijks te begeleiden en wenst u heel veel plezier met uw
aankoop.
Belangrijk: Alvorens uw apparaat aan te zetten, lees eerst aandachtig deze
installatie- en gebruikshandleiding zodat u sneller vertrouwd bent met de
werking ervan
NEDERLANDS
VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
Pak na ontvangst het toestel
uit of laat dit onmiddellijk
uitpakken. Controleer het
algemeen aanzicht. Laat
eventuele opmerkingen noteren
op de vrachtbrief waarvan u een
kopie bewaart.
Belangrijk:
Dit apparaat mag worden gebruikt
door kinderen vanaf 8 jaar, en door
personen met lichamelijke,
sensorische of geestelijke
beperkingen of door personen
zonder ervaring en kennis, als ze
onder toezicht staan of vooraf
instructies gekregen hebben over
hoe ze het apparaat veilig moeten
gebruiken, en begrepen hebben
aan welke risico’s ze zich
blootstellen.
— Kinderen mogen niet met het
apparaat spelen. Schoonmaak en
gebruikersonderhoud mogen niet
worden uitgevoerd door kinderen
zonder toezicht
— Laat kinderen nooit onbewaakt,
om te vermijden dat ze met het
apparaat zouden spelen.
WAARSCHUWING:
— Het apparaat en de bereikbare
onderdelen worden warm tijdens
het gebruik. Wees voorzichtig de
verwarmingselementen binnen in
de oven niet aan te raken.
Kinderen jonger dan 8 moeten
worden weggehouden tenzij ze
onder permanent toezicht staan
— Dit apparaat is ontworpen voor
gebruik met gesloten deur.
— Voordat u een pyrolysereiniging
van uw oven uitvoert, moet u eerst
alle accessoires en de
belangrijkste vlekken verwijderen.
— In de reinigingsmodus kunnen
de oppervlakken warmer worden
dan tijdens het normale gebruik.
Het is raadzaam om kinderen weg
te houden.
— Gebruik geen stoomreiniger.
— Geen schuurmiddelen of harde
metalen krabbers gebruiken om
de glazen deur van de oven
schoon te maken. Deze kunnen
krassen op het oppervlak en breuk
van het glas veroorzaken.
LET OP :
Verzeker u ervan dat het
apparaat van het elektriciteitsnet is
afgekoppeld voordat u de lamp
vervangt, om elk
elektrocutiegevaar te vermijden.
Wacht tot het apparaat afgekoeld
is. Gebruik een rubberen
BELANGRIJKE VEILIGHEIDSINSTRUCTIES - LEES ZE AANDACHTIG EN
BEWAAR ZE VOOR TOEKOMSTIG GEBRUIK.
U kunt deze handleiding downloaden op de website van het merk.
NEDERLANDS
VEILIGHEIDSINSTRUCTIES
handschoen om het losschroeven
van het vensterkapje en het
lampje te vereenvoudigen.
Het stopcontact moet na de
installatie goed bereikbaar
zijn. Het apparaat moet van het
elektriciteitsnet kunnen worden
afgekoppeld, door middel van een
stekker in het stopcontact of door
een schakelaar te installeren op
de vaste voedingsleidingen,
volgens de installatieregels.
— Indien de voedingskabel is
beschadigd, moet deze door de
fabrikant, de klantenservice of een
ander gekwalificeerd persoon
veiligheidshalve worden
vervangen.
— Dit apparaat kan zowel onder
het werkblad als in een
inbouwkast worden geïnstalleerd,
zoals te zien is op het
installatieschema.
— Centreer de oven in het meubel
en bewaar daarbij een afstand van
minstens 10 mm tot het meubel
ernaast. Het materiaal van het
inbouwmeubel moet
warmtebestendig zijn (of bekleed
zijn met dergelijk materiaal).
Bevestig de oven voor meer
stabiliteit in het meubel met behulp
van 2 schroeven door de daartoe
voorziene gaten.
— Het apparaat mag niet achter
een decoratieve deur worden
geplaatst, om oververhitting te
voorkomen.
— Dit apparaat is bestemd voor
huishoudelijk en vergelijkbaar
gebruik, zoals: keukenhoeken
voor het personeel in magazijnen,
kantoren en andere
beroepsomgevingen; boerderijen,
gebruik door klanten van hotels,
motels en andere
woonomgevingen; omgevingen
zoals bed and breakfasts.
— Voor alle reiniging van de oven,
moet de oven uitgeschakeld zijn.
Wijzig de eigenschappen van dit
apparaat niet, dit kan gevaarlijk
voor u zijn.
Gebruik uw oven niet als
voorraadkast of opslag na gebruik.
Bedieningspaneel
Lamp
Deur
Handgreep
Instelling van tijd en duur
Instelling temperatuur
Toets -
Toets +
Deze oven heeft 6 niveaus voor de accessoires:
niveau 1 t/m 6.
1
2
3
4
1.2
WEERGAVE
1.3
TOETSEN
Baktijd
Einde baktijd
Vergrendeling toetsenbord
Timer
Temperatuurindicator
Indicator voorverwarming
Deurvergrendeling
2.1
KEUZE VAN DE PLAATSING EN
INBOUW
De schema’s bepalen de afmetingen van een
meubel waarin uw oven past.
Dit toestel kan zonder onderscheid onder een
werkvlak (A) of in kolom (B). geplaatst worden.
Als de behuizing open is, mag de opening aan de
achterzijde maximaal 70 mm zijn.
Maak de oven vast in het meubel. Verwijder
hiervoor de rubber blokjes en boor een gat van
Ø 2 mm voor in de wand van het meubel om te
voorkomen dat het hout barst. Maak de oven met
2 schroeven vast. Zet de rubber blokjes terug.
1.1 VOORSTELLING VAN DE OVEN
Voorstelling van de oven
1
Installatie
2
1 2 3 4
Advies
Om tijdens het bakken van vet vlees
rookontwikkeling te vermijden, raden wij u
aan een klein beetje water of olie in de
lekbak te schenken.
A
B
C
D
1.4
ACCESSOIRES (volgens het model)
A Rooster met kantelbeveiliging
Het rooster kan gebruikt worden om alle borden en
vormen met te bakken of te gratineren
voedingswaren op te zetten. Het zal voor gegrilde
gerechten gebruikt worden (die er rechtstreeks op
mogen staan).
Plaats het rooster met de
kantelbeveiliging naar de
bodem van de oven gericht.
B Plaat voor multigebruik met lekbak 45
mm
Geplaatst in de roosterinkepingen met de
handgreep naar de ovendeur gericht. Deze dient
om sap en vet van gegrilde gerechten op te vangen
en kan half met water gevuld worden voor de bain-
marie bereidingen.
C Patisserieplaat 20 mm
Geplaatst in de inkepingen met de handgreep naar
de ovendeur gericht. Ideaal voor het bakken van
cookies, zandkoekjes, cupcakes. Met de schuine
zijde kunt u eenvoudig uw bereidingen op een
schaal leggen. Kan ook in de roosterinkepingen
geplaatst worden om het bakvocht en vet van
gegrilde gerechten op te vangen.
Voor
Achter
NEDERLANDS
NEDERLANDS
3.3 TIMER
Deze functie kan alleen gebruikt worden
wanneer de oven uit staat.
Druk op de toets .
Het symbool knippert.
Stel de timer in met de toetsen + en -.
Druk op de toets om te bevestigen, het aftellen
begint.
Wanneer de tijd verstreken is, klinkt er een
geluidssignaal. Om dit te stoppen, drukt u op een
willekeurige toets.
De tijd verschijnt opnieuw op het display.
NB: Het is mogelijk om op elk gewenst moment de
timerprogrammering te wijzigen of te annuleren. Ga
voor het annuleren terug naar het menu van de
timer en stel deze af op 00:00.Zonder bevestiging
vindt het registreren automatisch na enkele
seconden plaats
3.1 INSCHAKELING VAN DE TIJD
Bij het opstarten knippert het scherm op 12:00.
Stel de tijd in met de toetsen + of -.
Bevestig met de toets
.
BIJ EEN STROOMONDERBREKING KNIPPERT DE
WEERGAVE VAN DE TIJD.
3.2 WIJZIGING VAN DE TIJD
De functiekeuzeknop moet verplicht op de stand
0 staan.
Druk op de toets het symbool verschijnt
druk opnieuw op . Verander de instelling van
de tijd met de toetsen + of - .
Bevestig met de toets
.
Het registreren van de veranderde tijd gaat
automatisch, na enkele seconden.
Inschakeling van de tijd
3
Bakken
4
3.4 VERGRENDELING TOETSENBORD
Druk tegelijkertijd op de toetsen + en - totdat het
symbool wordt weergegeven op het scherm.
Druk voor het ontgrendelen tegelijkertijd op de
toetsen + en - totdat het symbool van het
scherm verdwijnt.
BAKWIJZEN (afhankelijk van het model)
HETELUCHTFUNCTIE*
Temperatuur, min. 35°C, max. 235°C
Aanbevolen voor om wit vlees, vis en groenten mals
te houden. Voor meerdere bakbeurten tot 3 niveaus.
TRADITIONELE PULS
Temperatuur, min. 35°C, max. 275°C
Aanbevolen voor vlees, vis, groenten, bij voorkeur in
een aarden schotel.
GRILL PULS
Temperatuur, min. 100°C, max. 250°C
Gevogelte en rollade zijn sappig en krokant gebakken
aan alle kanten.
Schuif de lekbak in het onderste niveau.
Aanbevolen voor alle gevogelte en gebraad, om lam
aan te braden en goed uit te bakken, runderribben.
Om vissteaks sappig te houden.
Advies
Om er zeker van te zijn dat u een
conforme installatie heeft, doet u best een
beroep op een specialist in
huishoudtoestellen.
Uw oven moet aangesloten worden met een voedings-
kabel (genormaliseerd) met 3 geleiders van 1,5 mm
2
(1f + 1N + aarding) die aangesloten worden op het
elektriciteitsnet van 220-240V
~
monofasig via een ge-
normaliseerd stopcontact 1f + 1 neutraal + aarding
overeenkomstig de norm CEI 60083 of een omnipolaire
schakelaar of overeenkomstig de installatievoorschrif-
ten.
De beschermingsdraad (groen-geel) is verbonden met
de aansluitklem van het apparaat en moet worden
verbonden met de aarding van de installatie. De zeke-
ring van uw installatie moet 16 ampère zijn.Het is
noodzakelijk het voedingsnetwerk te kunnen uitscha-
kelen na de installatie.
Opgelet
Voordat u de oven voor de eerste keer
gebruikt, warmt u deze leeg op gedurende
ongeveer 1 uur op 200°C. Zorg ervoor dat de
ruimte goed geventileerd is.
Let op
De uitschakeling wordt bekomen door een
toegankelijke stroomkabel te voorzien of door
een schakelaar te plaatsen op de vaste leiding
die voldoet aan de installatieregels.
NEDERLANDS
4.3 PROGRAMMERING VAN DE TIJDSDUUR
Begin onmiddellijk met bakken en druk daarna
op , de weergave van de baktijd knippert,
instellen is dan mogelijk. Druk op + of - om de
baktijd in te stellen.
Uw oven is voorzien van de functie “SMART
ASSIST” die tijdens het programmeren van de
tijdsduur u een veranderbare baktijd aanbeveelt
aan de hand van de gekozen bakwijze.
Zie onderstaande tabel:
GEPULSTE BODEM
Temperatuur, min. 75°C, max. 250°C
Aanbevolen voor vochtige gerechten (quiches, taart
van sappig fruit, enz.). Het deeg wordt onderaan goed
gebakken. Aanbevolen voor bereidingen die rijzen
(cake, brioche, kouglof (tulbandgebak)...) en soufflés
die niet worden geblokkeerd door een korst aan de
bovenzijde.
TRADITIONEEL
Temperatuur, min. 35°C, max. 275°C
Aanbevolen voor langzaam, zacht bakken: zacht wild.
Om rollade van rood vlees aan te braden. Voor het
laten sudderen van gesloten ovenschalen die eerder
zijn gestart op de kookplaat (coq au vin, stoofpot).
ECO*
Temperatuur, min. 35°C, max. 275°C
Met deze positie wordt energie bespaard terwijl de
kookkwaliteiten behouden blijven.
Alle bakwijzen gebeuren zonder voorverwarmen.
KRACHTIGE GRILL MIDDELHOGE
GRILL
Temperatuur, min. 180°C, max. 275°C
Aanbevolen om toast te roosteren, gerechten te
gratineren, crème brûlée van een goudbruin korstje te
voorzien...
WARM HOUDEN
Temperatuur, min. 35°C, max. 100°C
Aanbevolen voor het doen rijzen van brood-, brioche-
, kouglofdeeg, ontdooien of schotels warm te houden.
PIZZA
Temperatuur, min. 35°C, max. 275°C
Voor een gegarandeerd resultaat de pizza op het 3e
niveau in de voorverwarmde oven plaatsen.
BOOST
Temperatuur, min. 35°C, max. 275°C
Om de temperatuur in de ovenruimte snel te doen
stijgen.
4.1 ONMIDDELLIJK BAKKEN
Het display mag enkel het uur weergeven. Het
mag niet knipperen.
Zet de functieschakelaar op de gewenste stand.
De temperatuur begint onmiddellijk te stijgen.
Uw oven beveelt een temperatuur aan, die u kunt
veranderen.
De oven verwarmt en de temperatuurindicator
knippert. Een reeks geluidssignalen weerklinkt
wanneer de oven de geprogrammeerde
temperatuur bereikt.
4.2 WIJZIGING VAN DE TEMPERATUUR
Druk op .
Stel de temperatuur bij met + of -.
Bevestig door op te drukken.
BAK- FUNCTIE
(afhankelijk van het model)
AANBEVOLEN
TIJDEN
TRADITIONEEL
30 min
TRADITIONELE PULS
30 min
HETELUCHTFUNCTIE
30 min
GEPULSTE BODEM
30 min
ECO
30 min
MIDDELHOGE GRILL
10 min
KRACHTIGE GRILL
7 min
GRILL PULS
15 min
*Bakwijze volgens de aanbevelingen van de norm EN
60350-1: 2016 om aan te tonen dat wordt voldaan aan
de eisen van de Europese verordening EU/65/2014 in-
zake energie-etiketten.
Tip voor energiebesparing
90 seconden nadat de deur werd
gesloten of het koken is begon-
nen, gaat het lampje binnen in de
oven uit.
NEDERLANDS
REINIGEN VAN HET BUITENOPPERVLAK
Gebruik een zachte, vochtige doek met glasreiniger.
Gebruik geen schuurmiddelen noch harde spons.
4.4 BAKKEN MET UITGESTELDE START
Procedure zoals bij de geprogrammeerd
tijdsduur. Druk na het instellen van de baktijd op
de toets , de tijd van het einde van het bakken
knippert.
De weergave knippert, stel de tijd van het einde
van de baktijd in met + of -.
De registratie van het einde van de baktijd
gebeurt automatisch in een paar seconden. Het
display met kookeinde stopt met knipperen.
5
Reiniging
5.2 REINIGING VAN DE BINNENKANT VAN
DE RUITEN
Demonteer de deur om de binnenzijde van het glas
te reinigen. Verwijder voor het demonteren met een
zachte doek en afwasmiddel de vetvlekken aan de
binnenkant van het glas.
5.1 DEMONTAGE VAN DE NIVEAUHOUDERS
Til het voorste gedeelte van de houder op en duw
tegen het geheel, zodat de voorste haak uit zijn
zitting komt. Trek vervolgens de hele houder naar
u toe, zodat de achterste haken uit hun zitting
komen. Verwijder zo de 2 houders.
De registratie van de kooktijd gebeurt
automatisch in een paar seconden. Het aftellen
van de tijdsduur begint zodra de baktemperatuur
bereikt is.
DEMONTAGE
Open de deur volledig en blokkeer deze met de in
het plastic zakje met uw apparaat meegeleverde wig
van rood plastic.
Verwijder het eerste vastgeklikte glas:
Druk met behulp van gereedschap
(schroevendraaier) in de plaatsen A
om het glas los
te klikken.
Verwijder het glas.
Afhankelijk van het model bestaat de deur uit twee
extra glazen platen met in iedere hoek een vulstuk
van zwart rubber. Verwijder deze, indien nodig, om
ze te reinigen.
Dompel het glas niet in water onder. Spoel met
water, veeg droog met een niet pluizende doek.
MONTAGE VAN DE DEUR
Zet na het reinigen de vier rubber blokjes terug met
de pijl naar boven en zet alle glazen platen weer
terug.
Plaats het laatste glas in de metalen blokjes, klik dit
vervolgens vast met de glanzende zijde naar buiten
gericht.
Verwijder de wig van rood plastic.
Uw toestel is opnieuw operationeel.
6.1 MENU
U kunt diverse parameters van uw oven zelf instel-
len, ga daarvoor als volgt
te werk:
Druk op de toets tot-
dat “MENU” wordt weer-
gegeven, om toegang te
krijgen tot de instellings-
+
Instellingen
6
5.4 HET VERVANGEN VAN DE LAMP.
Eigenschappen van de gloeilamp: 15 W, 220-
240 V~, 300°C, voet E14.
Gebruik om het venster en de lamp los te
schroeven, een rubberen handschoen, die de
demontage zal vergemakkelijken.
Let op
Zorg ervoor dat het apparaat is
losgekoppeld van het stopcontact voordat
u de lamp vervangt om het risico van een
elektrische schok te voorkomen. Voer
werkzaamheden uit wanneer het apparaat
is afgekoeld.
Let op
Geen schuurmiddelen, schuursponzen of
metalen krabbers gebruiken om de glazen
deur van de oven schoon te maken. Deze
kunnen krassen op het oppervlak en breuk
van het glas veroorzaken.
BAK- FUNCTIE
(afhankelijk van het model)
AANBEVOLEN TIJ-
DEN
WARM HOUDEN
60 min
PIZZA
15 min
BOOST
5 min
NEDERLANDS
De oven wordt niet warm. Zorg ervoor dat de
oven goed is aangesloten en controleer of de
elektrische zekering niet is uitgeslagen. Verhoog de
gekozen temperatuur.
De ovenverlichting werkt niet. Vervang de lamp
of zekering. Zorg ervoor dat de oven correct is
aangesloten.
De koelventilator blijft aan na het
uitschakelen van de oven. Dat is normaal, de
ventilatie kan tot max. een uur na het bakken
werken om de temperatuur binnen en buiten de
oven te laten zakken. Bij langer dan een uur,
contact opnemen met de servicedienst.
De pyrolysereiniging wordt niet uitgevoerd.
Controleer de sluiting van de deur. Als er een storing
op de deurvergrendeling of temperatuursensor
optreedt, bel de servicedienst.
Het symbool knippert op het display.
Deurslot defect, bel de servicedienst.
Storingen en oplossin
7
Druk voor het verlaten van het “MENU” opnieuw
op .
De pieptonen van de
toetsen in-/uitschakelen
De
voorverwarmingsmodus
in-/uitschakelen
RESPECT VOOR HET MILIEU
Het verpakkingsmateriaal van dit apparaat is
recyclebaar. Doe mee aan de recycling en draag bij
aan de bescherming van het milieu door dit materiaal
in de hiervoor bestemde gemeentecontainers te
deponeren.
Uw apparaat bevat eveneens tal van
recyclebare materialen. Daarom is het
voorzien van dit logo wat aangeeft dat de
gebruikte apparaten van ander afval
dienen te worden gescheiden.
De recyclage van de apparaten die door uw fabrikant
wordt georganiseerd, wordt op deze manier onder de
beste omstandigheden uitgevoerd, overeenkomstig de
Europese richtlijn 2002/96/CE betreffende elektrisch
en elektronisch afval.
Informeer bij uw gemeente of bij uw verkoper naar de
dichtstbijzijnde inzamelplaats voor uw oude
apparaten.
Wij danken u voor uw bijdrage aan de bescherming
van het milieu.
8
Milieu
modus. Druk opnieuw op de toets om de ver-
schillende instellingen door te lopen.
Schakel met de toetsen met + en - de verschil-
lende parameters in of uit, zie onderstaande tabel:
NEDERLANDS
INTERVENTIES
Eventuele interventies aan uw toestel moeten
worden uitgevoerd door een gekwalificeerde
professionele technicus van het merk. Om bij het
opbellen de verwerking van uw verzoek te
vergemakkelijken, houdt de volledige referentie
van uw toestel bij de hand (commerciële
referentie, servicereferentie, serienummer).
Deze informatie wordt weergegeven op het
identificatieplaatje.
M
o
d
.
5
H
-
19
6
N
T
y
p.
1
H
V11
1C2
C
o
d
.
9
01
01
5
093
S
e
r
i
e
:
0
7
1
2
1
2
7
7
6
2
3
0
V/5
0
H
Z
W
m
a
x
3
57
0
W
Made
i
n
EU
A
R
4
6
BRANDT APPLIANCES SAS
7 rue Henri Becquerel
92500 RUEIL MALMAISON
230V ~ 50 Hz
MADE IN FRANCE
B : Commerciële referentie
C: Servicereferentie
H: Serienummer
Interventies
9
NEDERLANDS
Vlees
Varkensgebraad (1kg)
200
2
180
2
60
Kalfsgebraad (1kg)
200 2
180
2
60-70
Rundergebraad
240
2
30-40
Lamsvlees (bout, schouder 2,5 kg)
220
1
220 200
2 60
Gevogelte (1 kg)
200
2 220
180
2 210 3
60
Gevogelte, groot formaat
180 1 60-90
Kippenbouten
220 3 210 3
20-30
Varkens- / kalfsrib
210 3
20-30
Runderribben (1kg)
210 3 210 3
20-30
Schaapsribben
210 3
20-30
Vis
Geroosterde vis
275 4
15-20
Gebakken vis (goudbrasem)
200
3
180
3
30-35
Vis in folie
220
3
200
3
15-20
Groenten
Gegratineerde schotels (gare
275 2
30
Gratins dauphinois
200
2
180
2
45
Lasagne
200
3
180
3
45
Gevulde tomaten
170
3
160
2
30
Gebak
Sponscake - Luchtige cake
180
2
180 2 35
Opgerolde cake
220
3
180 2 5-10
Brioche
180 1 210 180 2 35-45
Brownies
180
2
175 3 20-25
Cake - Evenveeltje
180 1 180 1 180 2 45-50
Kersenvlaai
200
2
180 3 30-35
Crèmes
165
2
150 2 30-40
Cookies - Zandkoekjes
175
3
15-20
Kugelhopf
180 2 180 2 40-45
Schuimgebak
100
2
100 3 60-70
Madeleines
220
3
200 3 5-10
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
min
GERECHTEN
*
*
*
*
**
*
* volgens model
NEDERLANDS
Gebak
Madeleines
220
3
200
3
5-10
Soezendeeg
200
3 180 3 180 3 30-40
Kleine bladerdeeghapjes
220 3
200 3
5-10
Savarin
180 3
175 3
30-35
Taart van kruimeldeeg
200 1
195 1
30-40
Taart van fijn bladerdeeg
215 1
200 1
20-25
Taart van gistdeeg
210 1
200 1
10-30
Diversen
Spiesen
220 3 210 4 10-15
Pastei
200 2 190 2 80-100
Pizza van kruimeldeeg
200 2 30-40
Pizza van brooddeeg
15-18
Quiches
35-40
Soufflé
180 2 50
Taart met deegdeksel
200 2 40-45
Brood
220 200 220 30-40
Geroosterd brood
180 275 4-5 2-3
Stoofgerechten
180 2 180 2 90-180
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
min
GERECHTEN
* volgens model
*
*
*
*
**
*
CIJFER
°C
30
90
60
120
150
180
275
1
3
2
4
5
6
9 maxi
THERMOSTAAT : CIJFER MET OVEREENSTEMMENDE GRADENWAARDE IN
°C
210
7
240
8
Laat alle vlees minstens 1 uur op kamertemperatuur staan alvorens het in de oven te plaatsen.
Oven voorverwarmen tot de vermelde temperatuu.
NEDERLANDS
3
2
1
4
25 mn
Verwarm de oven op de heteluchtfunctie voor op 40-50 °C gedurende 5
minuten. Schakel de oven uit en laat het deeg 25-30 minuten in de nog
warme oven rijzen.
Procedure: Voor recepten van deeg met gist. Leg het deeg in een ovenvaste schaal,
verwijder de niveauhouders en zet de schaal op de ovenbodem.
Recept met gist
(afhankelijk van het model)
Ingrediënten
:
Bloem 2 kg
Water 1240 ml Zout 40 g 4 zakjes gedroogd bakpoeder
Meng het deeg met de mixer en laat het in de oven rijzen
.
NEDERLANDS
KEURINGSTESTS VOLGENS NORM IEC 60350
VOEDINGSMIDDEL Bakwijzen RICHEL OPMERKINGEN °C TIJD
VOORVER-
WARMING
Zandkoekjes (8.4.1 5 Plaat 45mn 150 30-40 JA
Zandkoekjes (8.4.1 5 Plaat 45mn 150 25-35 JA
Zandkoekjes (8.4.1 2 + 5 Plaat 45mn + Rooster 150 25-45 JA
Zandkoekjes (8.4.1 3 Plaat 45mn 175 25-35 JA
Zandkoekjes (8.4.1 2 + 5 Plaat 45mn + Rooster 160 30-40 JA
Cakejes (8.4.2) 5 Plaat 45mn 170 25-35 JA
Cakejes (8.4.2) 5 Plaat 45mn 170 25-35 JA
Cakejes (8.4.2) 2 + 5 Plaat 45mn + Rooster 170 20-40 JA
Cakejes (8.4.2) 3 Plaat 45mn 170 25-35 JA
Cakejes (8.4.2) 2 + 5 Plaat 45mn + Rooster 170 25-35 JA
Zachte taart zonder vet (8.5.1)
4 Rooster 150 30-40 JA
Zachte taart zonder vet (8.5.1)
4 Rooster 150 30-40 JA
Zachte taart zonder vet (8.5.1)
2 + 5 Plaat 45mn + Rooster 150 30-40 JA
Zachte taart zonder vet (8.5.1)
3 Rooster 150 30-40 JA
Zachte taart zonder vet (8.5.1)
2 + 5 Plaat 45mn + Rooster 150 30-40 JA
Appeltaart (8.5.2) 1 Rooster 170 90-120 JA
Appeltaart (8.5.2) 1 Rooster 170 90-120 JA
Appeltaart (8.5.2) 3 Rooster 180 90-120 JA
Gegratineerde bovenzijde
(9.2.2)
5 Rooster 275 3-6 JA
LET OP: Wanneer u bakt op 2 niveaus kunnen de bereidingen op verschillende tijdstippen uit de oven gehaald
worden.
* volgens model
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13

Groupe Brandt BXE5532B de handleiding

Type
de handleiding