Leest u deze gebruiksaanwijzing zorgvuldig helemaal door voordat u het apparaat aansluit, om
schade door verkeerd gebruik te voorkomen. Lees vooral de veiligheidsvoorschriften aandachtig
door.
• Verwijder alle folie en was de afzonderlijke delen af met een sopje en droog de delen direct af
• Gebruik bij voorkeur warm water voor het vullen van de waterbak, net zoveel dat de lege
voedselbak(ken) net niet gaan drijven.
• Zet het onderstel op een stabiele ondergrond, waarbij het plateau waar de branderhouders op
geplaatst worden vrij staat van het oppervlak (minimaal 1 cm)
• Zorg ervoor dat de waterbak aan de buitenzijde droog is en dat er (ook) per ongeluk geen
waterdruppels onder aan de bak hangen.
• Gebruik uitsluitend blikjes brandpasta of gel die speciaal gemaakt zijn voor het verwarmen van
voedsel. Gebruik nooit brandpasta op basis van Methanol. Deze brandpasta is giftig en mag
binnen de EU niet worden verkocht, cq toegepast.
• Verwijder de deksel van het blikje brandpasta en plaats deze in de brandpasta houder.
• Plaats de deksel van de brandpasta houder terug op het blikje
• Ontsteken van de brandpasta: plaats de houder onder de chafing dish en steek de pasta aan.
Zorg ervoor dat de opening van de houder op maximaal staat.
• Let op: Vele soorten brandpasta hebben een haast onzichtbare blauwe vlam en zijn zeker
overdag slecht herkenbaar.
• Ontsteek nooit de pasta buiten de houder en buiten de chafing dish.
• De dekselhouder is er niet voor gemaakt om de brandende brandpasta te vervoeren of om de
houder op te tillen. De houder kan losraken van de deksel, waardoor ongelukken kunnen
ontstaan.
• Alternatieven: Indien u liever brandstoffen gebruikt zoals Diethyleen glycol voorzien van een lont
of wattenstructuur kunt en mag u de houder niet gebruiken. Vraag uw leverancier voor de juiste
toepassing.
• Plaats de deksel op de chafing dish en wacht minimaal 15 tot 30 minuten voordat u de
voedselpan met gerechten in waterpan zet. Indien u kleinere bakken in de waterpan zet, gebruik
dan de juiste maat tussenbruggen om te voorkomen dat de voedselbak in de waterbak glijdt.
• Bij het serveren van gerechten dient u ervoor te zorgen dat de deksel na elk gebruik weer wordt
teruggeplaatst op de chafing dish, om warmteverlies, uitdroging te voorkomen.
• Advies: Plaats kaartjes met de naam van het gerecht bij de chafing dish samen met een
lepelhouder waar men de gebruikte lepel op terug kan leggen.
• De brandpasta brandt gemiddeld 2 tot maximaal 3 uur. Tijdens het verwarmen kan het water
gaan koken, hetgeen lijdt tot snelle verdamping, waardoor het systeem kan droog koken. Houdt u
hier rekening mee, door het waterniveau van tijd tot tijd te controleren of door de vlam met behulp
van de deksel op de brandpasta houder te temperen.
• Plaats de chafing dish nooit in de directe nabijheid van licht ontvlambare objecten en zorg bij
presentatie dat mensen niet met kledingstukken (lees: mouwen, sjaals en stropdassen
bijvoorbeeld) bij de branders kunnen geraken
• Let op: U werkt met open vuur. Zorg altijd voor voldoende voorzorgsmaatregelen om brand en
ongelukken te voorkomen.
• Zorg ervoor dat er geen voedselresten of water door druipen in de brander kan komen, hierdoor
kan de brandpasta extra ontvlammen en uit de brander vliegen, waardoor er kleine brandjes
kunnen ontstaan, of erger!!
• Laat kinderen en huisdieren niet in de buurt komen van de chafing dishes.
• De deksel en het apparaat kunnen heet zijn. Wijs hier de gebruiker op.
Hendi kan niet aansprakelijk gesteld worden voor ongelukken die ontstaan door oneigenlijk gebruik of
het niet opvolgen van bovengenoemde adviezen.