KitchenAid KCBWX 70600R Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
Veiligheidsvoorschriften 4
Inleiding over wijn 7
Opslag van de flessen 8
Tabel van de optimale temperatuur waarop de wijnen
geserveerd moeten worden 10
Beschrijving van het apparaat 10
Hoe u het apparaat moet laten functioneren 11
Reiniging en onderhoud 13
Opsporen van storingen 14
Het opsporen van storingen 15
Consumentenservice 15
Installatie 16
4
Lees voordat u het apparaat gaat gebruiken
deze veiligheidsinstructies. Bewaar ze in de
buurt voor toekomstige raadpleging.
Deze instructies en het apparaat zelf zijn
voorzien van belangrijke veiligheidsaanwijzingen,
die te allen tijde moeten worden opgevolgd. De
fabrikant kan niet aansprakelijk gesteld worden
voor schade die het gevolg is van het niet
opvolgen van deze veiligheidsinstructies,
oneigenlijk gebruik of een foute programmering
van de regelknoppen.
Heel kleine kinderen (0-3 jaar) moeten uit
de buurt van het apparaat blijven. Jonge
kinderen (3-8 jaar) moeten uit de buurt van het
apparaat blijven, tenzij ze de hele tijd onder
toezicht staan. Kinderen vanaf 8 jaar en
personen met verminderde fysieke, sensorische
of mentale vermogens of gebrek aan ervaring
en kennis, mogen dit apparaat gebruiken indien
ze onder toezicht staan of instructies hebben
ontvangen over veilig gebruik en de mogelijke
gevaren ervan begrijpen. Kinderen mogen niet
spelen met het apparaat. De reiniging en het
onderhoud mogen niet door kinderen worden
uitgevoerd zonder toezicht.
Toegestaan gebruik
VOORZICHTIG: Het apparaat is niet
geschikt voor inwerkingstelling met een externe
schakelaar zoals een timer, of een afzonderlijk
systeem met afstandsbediening.
Dit apparaat is bedoeld voor gebruik in
huishoudelijke en gelijkaardige toepassingen
zoals: personeelskeukens in winkels, kantoren
en overige werkomgevingen; in
landbouwbedrijven; door klanten in hotels,
motels, bed & breakfast en andere
verblijfsomgevingen.
Dit apparaat is niet geschikt voor een
professioneel gebruik. Gebruik het apparaat niet
buitenshuis.
De lamp die in het apparaat wordt gebruikt
is specifiek ontworpen voor huishoudapparaten
en is niet geschikt voor ruimteverlichting (EG
Verordening 244/2009).
Het apparaat is bedoeld voor gebruik op
plaatsen waar de temperatuur binnen het
volgende bereik komt, conform de
klimaatklasse op het typeplaatje. Mogelijk werkt
het apparaat niet correct indien het lange tijd op
een temperatuur buiten het aangegeven bereik
wordt gebruikt.
Klimaatklasse Omg. (°C)
SN: Van 10 tot 32 °C
ST: Van 16 tot 38 °C;
N: Van 16 tot 32 °C
T: Van 16 tot 43 °C
Dit apparaat bevat geen CFK. Het
koelcircuit bevat R600a (HC). Apparaten met
Isobutaan (R600a): isobutaan is een natuurlijk
gas dat geen schadelijke invloed heeft op het
milieu, maar wel ontvlambaar is. Zorg er
daarom voor dat de koelcircuitleidingen niet
beschadigd raken, vooral wanneer het
koelcircuit geledigd wordt.
WAARSCHUWING: Beschadig de
koelcircuitleidingen van het apparaat niet.
WAARSCHUWING: Houd de
ventilatieopeningen in de behuizing van het
apparaat of in de ingebouwde structuur vrij van
obstakels.
WAARSCHUWING: Gebruik geen
mechanische, elektrische of chemische
middelen behalve de middelen aanbevolen door
de fabrikant om het ontdooiproces te
versnellen.
WAARSCHUWING: Gebruik of plaats geen
elektrische apparaten binnenin de
apparaatcompartimenten indien deze niet het
type zijn dat uitdrukkelijk is goedgekeurd door
de Fabrikant.
WAARSCHUWING: IJsmakers en/of
waterdispensers die niet rechtstreeks op het
waterleidingnet zijn aangesloten, mogen
uitsluitend met drinkwater worden gevuld.
WAARSCHUWING: Automatische
ijsmakers en/of waterdispensers moeten
worden aangesloten op een waterleidingnet dat
uitsluitend drinkwater levert, met een
waterdruk tussen 0,17 en 0,81 MPa (1,7 en 8,1
bar).
Bewaar geen explosieve stoffen zoals
aerosolspuitbussen met een ontvlambaar
drijfgas in dit apparaat.
Slik de (niet-giftige) vloeistof uit de
vrieselementen niet in (bij enkele modellen).
Veiligheidsvoorschriften
BELANGRIJK
moet worden gelezen enin acht genomen
5
Eet geen ijsblokjes of waterijsjes die net uit de
vriezer komen, aangezien deze
vriesbrandwonden kunnen veroorzaken.
Bij producten ontworpen voor gebruik met
een luchtfilter in een toegankelijke
ventilatorafdekking, moet het filter altijd zijn
aangebracht wanneer de koelkast in bedrijf is.
Bewaar geen glazen containers met
vloeistoffen in het diepvriescompartiment,
omdat ze kunnen breken.
Blokkeer de ventilator (indien aanwezig) niet
met levensmiddelen. Nadat de levensmiddelen
in het apparaat zijn geplaatst dient
gecontroleerd te worden of de deuren van de
vakken goed sluiten, met name de deur van het
vriesvak.
Een beschadigde afdichting dient zo snel
mogelijk vervangen te worden.
Gebruik het koelkastcompartiment
uitsluitend voor het bewaren van vers voedsel
en het diepvriescompartiment uitsluitend voor
het bewaren van bevroren voedsel, het
invriezen van vers voedsel en het maken van
ijsblokjes.
Vermijd het bewaren van onverpakt voedsel
in direct contact met interne oppervlakken van
de koelkast- of diepvriescompartimenten.
Apparaten kunnen over speciale
compartimenten beschikken (vak voor verse
etenswaar, nul graden-vak,...).
Indien niet anders gespecificeerd in het
betreffende productboekje kunnen deze
compartimenten verwijderd worden en blijven
daarbij vergelijkbare prestaties behouden.
C-pentaan wordt gebruikt als blaasmiddel in
het isolatieschuim en is een licht ontvlambaar
gas.
Installatie
Het apparaat moet gehanteerd en
geïnstalleerd worden door twee of meer
personen - risico van verwondingen. Gebruik
beschermende handschoenen om uit te pakken
en te installeren - risico van snijwonden.
De installatie, inclusief de watertoevoer (als
die er is) en alle elektrische aansluitingen en
reparaties moeten uitgevoerd worden door een
gekwalificeerd technicus.
Repareer of vervang geen enkel onderdeel van
het apparaat, behalve als dit expliciet
aangegeven wordt in de gebruikershandleiding.
Kinderen moeten ver van de installatieplaats
blijven. Controleer na het uitpakken van het
apparaat of deze tijdens het transport geen
beschadigingen heeft opgelopen. Neem in geval
van twijfel contact op met uw leverancier of de
dichtstbijzijnde Whirlpool Consumenten
Service. Na de installatie moet het
verpakkingsmateriaal (plastic, piepschuim, enz.)
opgeslagen worden buiten het bereik van
kinderen - risico van verstikking. Het apparaat
moet worden losgekoppeld van het
elektriciteitsnet, voordat u
installatiewerkzaamheden uitvoert - risico van
elektrocutie.
Zorg er tijdens de installatie voor dat het
apparaat het netsnoer niet beschadigt - risico
van brand of elektrocutie.
Het apparaat alleen activeren als de installatie is
voltooid.
Zorg dat u de vloer (bijv. parket) niet
beschadigt tijdens het verplaatsen van het
apparaat. Installeer het apparaat op een vloer of
steun die sterk genoeg is om het gewicht te
kunnen hebben, en op een plaats die geschikt is
voor grootte en gebruik. Controleer of het
apparaat niet vlak naast een warmtebron staat
en of de vier pootjes stevig op de vloer rusten,
stel ze naar wens af en controleer of het
apparaat exact horizontaal staat en gebruik
hiervoor een waterpas. Wacht minstens twee
uur alvorens het apparaat in te schakelen om
zeker te stellen dat het koelcircuit volledig
efficiënt is.
WAARSCHUWING: om gevaar als gevolg
van instabiliteit te voorkomen, moet de
positionering of bevestiging van het apparaat
worden uitgevoerd volgens de instructies
van de fabrikant. Het is verboden de koelkast
dusdanig te plaatsen dat de metalen slang van
de gaskachel, de metalen gas- of waterleidingen
of de elektrische draden in contact komen met
de achterwand van de koelkast
(condensatorspoel).
De ruimte die nodig is voor de installatie van
het apparaat is aangegeven in de handleiding.
Elektrische waarschuwingen
Het moet mogelijk zijn het apparaat van het
elektriciteitsnet af te koppelen door de stekker
uit het stopcontact te halen of via een
tweepolige netschakelaar die bovenstrooms van
het stopcontact is geplaatst conform de
6
nationale veiligheidsnormen.
Gebruik geen verlengsnoeren, meervoudige
stopcontacten of adapters. Als de installatie
voltooid is, mogen de elektrische onderdelen
niet meer toegankelijk zijn voor de gebruiker.
Gebruik het apparaat niet wanneer u natte
voeten hebt of blootvoets bent. Gebruik het
apparaat niet als het netsnoer of de stekker
beschadigd is, als het apparaat niet goed werkt
of als het beschadigd of gevallen is.
Als de voedingskabel beschadigd is, moet
het door de fabrikant, zijn technicus of een
gelijkaardig gekwalificeerd persoon vervangen
worden door een identieke kabel, om
gevaarlijke situaties en risico van elektrocutie te
voorkomen.
Reiniging en onderhoud
WAARSCHUWING: Zorg ervoor dat het
apparaat uitgeschakeld en losgekoppeld is van
het elektriciteitsnet vooraleer onderhoud uit te
voeren; gebruik nooit stoomreinigers - risico
van elektrocutie.
Gebruik op kunststof onderdelen, binnen-
en deurranden of afdichtingen geen schurende
of agressieve schoonmaakmiddelen zoals
ruitensprays, schurende reinigingsmiddelen,
brandbare vloeistoffen, schoonmaakwassen,
geconcentreerde schoonmaakmiddelen,
bleekmiddelen en reinigingsmiddelen die
aardolieproducten bevatten.
Gebruik geen papieren handdoeken,
schuursponsjes of ander hard
schoonmaakmateriaal.
Verwerking van de verpakking
De verpakking kan volledig gerecycled worden, zoals door het
recyclingssymbool wordt aangegeven .
De diverse onderdelen van de verpakking mogen daarom niet
bij het gewone huisvuil worden weggegooid, maar moeten
worden afgevoerd volgens de plaatselijke voorschriften.
Afdanken van huishoudelijke apparatuur
Dit product is vervaardigd van recyclebaar of herbruikbaar
materiaal. Dank het apparaat af in overeenstemming met
plaatselijke milieuvoorschriften voor afvalverwerking. Voor meer
informatie over behandeling, terugwinning en recycling van
huishoudelijke apparaten kunt u contact opnemen met uw
plaatselijke instantie, de vuilnisophaaldienst of de winkel waar u
dit apparaat hebt gekocht. Dit apparaat is voorzien van het
m
erkteken volgens de Europese Richtlijn 2012/19/EU inzake
Afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA).
Door ervoor te zorgen dat dit product correct wordt afgedankt,
helpt u mogelijke schadelijke gevolgen voor het milieu en de
gezondheid te voorkomen.
Het symbool op het product of op de begeleidende
documentatie geeft aan dat dit apparaat niet als huishoudelijk
afval behandeld mag worden, maar dat het ingeleverd moet
worden bij een speciaal inzamelingscentrum voor de recycling
van elektrische en elektronische apparatuur.
Tips voor energiebesparing
Volg de installatie-instructies om voldoende ventilatie te
garanderen. Door onvoldoende ventilatie aan de achterzijde van
het product neemt het energieverbruik toe en neemt de
koelefficiëntie af.
Wanneer de deur vaak wordt geopend kan dit leiden tot een
verhoogd Energieverbruik.
De interne temperatuur van het apparaat en het
Energieverbruik worden beïnvloed door de
omgevingstemperatuur en de plaats waar het apparaat
opgesteld is. Bij het instellen van de temperatuur moet rekening
gehouden worden met deze factoren.
Beperk het openen van deuren tot een minimum.
Plaats diepgevroren etenswaar die u wilt ontdooien in de
koelkast. De lage temperatuur van de diepgevroren etenswaar
koelt de etenswaar in de koelkast.
Laat warme gerechten en dranken eerst afkoelen voordat ze in
het apparaat geplaatst worden.
De positionering van de platen in de koelkast heeft geen invloed
op het efficiënte energiegebruik. De etenswaar dient zodanig op
de platen geplaatst te worden om voor voldoende
luchtcirculatie te zorgen (de verschillende etenswaar dient
elkaar niet te raken en de afstand tussen de etenswaar en de
achterwand moet behouden blijven).
U kunt de opslagcapaciteit voor ingevroren etenswaar
vergroten door opslagmanden en, indien aanwezig, de Stop
Frost-plaat te verwijderen.
Maak u geen zorgen om geluiden die de compressor maakt en
die in de Quick Guide worden omschreven als normale
geluiden.
Bewaren van wijn
Zoals bekend kan wijn lang bewaard worden: als zij op een geschikte plaats
bewaard worden kunnen witte wijnen ongeveer twee jaar vanaf de datum
van de oogst bewaard worden, maar het verdient de voorkeur om ze
uiterlijk binnen een jaar te consumeren. Lichte rode wijnen kunnen
daarentegen tot twee jaar bewaard worden, terwijl sommige rode wijnen
tien jaar bewaard kunnen worden en likeurwijnen zelfs twintig jaar. Als u
een fles wijn koopt leg de fles dan meteen in de wijnbewaarkast of op een
andere geschikte plaats. Bij het proces van de teelt van de druiven tot het
rijpen en het moment waarop de druiven geoogst worden en de
wijnbereiding zijn drie factoren van groot belang: het licht, de
luchtvochtigheid en de omgevingstemperatuur. Om ervoor te zorgen dat
de wijn tot volle rijping komt en om het goede aroma van de wijn te behouden moet de wijn optimaal
bewaard worden waarbij rekening gehouden moet worden met deze drie factoren.
Bewaarplaats
Niet iedereen beschikt over een ondergrondse ruimte die dienst
kan doen als kelder. Slechts onlangs is de technologie erin
geslaagd om een waardevolle vervanging voor de traditionele
kelder te bieden. De wijnbewaarkast die u gekocht heeft is een
speciaal apparaat dat ontwikkeld is om wijnen op te slaan en op
de juiste manier te bewaren. In deze apparaten wordt namelijk
geen fruit, groenten en blikjes bewaard maar alleen flessen met
uw favoriete wijn. Zo is het ook als u geen kelderruimte heeft
mogelijk om elke wijnsoort te laten rijpen, goed te bewaren en
ervan te genieten.
Bewaarwijze
Een cruciale regel om uw favoriete flessen te bewaren is om de flessen op één kant te leggen of ze zodanig
schuin te leggen dat de wijn de kurk vochtig houdt. Velen denken dat hierdoor de klassieke "kurkgeur"
ontstaat. In werkelijkheid bevordert het contact van de wijn met de kurk de soepelheid van de kurk en
wordt de doelmatigheid van de kurk gegarandeerd. Doordat de flessen makkelijk gepakt kunnen worden
voor gebruik wordt per ongeluk schudden namelijk voorkomen, want door trillingen kunnen fijne
bestanddelen opwervelen en het uiterlijk van de wijn min of meer langdurig aantasten. Beweeg de flessen
dus zo min mogelijk en laat de wijn rusten. Vermijd ook dat de flessen tegen de achterwand aankomen
omdat dit niet alleen een doelmatige ontdooiing in de weg kan staan maar de etiketten van de flessen
hierdoor ook beschadigd kunnen worden door de druppels water die tijdens het ontdooien opgevangen
worden. De plateaus waar de flessen op gelegd worden moeten van hout zijn, een materiaal dat eventuele
trillingen goed opvangt en dat de flessen uit de buurt houdt van de wand die kou afgeeft. Verder is het van
groot belang dat de flessen wijn uit de buurt van stoffen of plaatsen gehouden worden die gekenmerkt
worden door sterke geuren omdat deze makkelijk op de wijn overgebracht kunnen worden.
De temperatuur
De temperatuur is een cruciale en belangrijke factor voor de hele levenscyclus van de wijn en is bepalend
voor de goede ontwikkeling ervan als het in de fles blijft om goed tot zijn recht te komen. Voor een
optimale bewaring moet de temperatuur constant gehouden worden tussen 8 en 12°C. Het is van
essentieel belang dat snelle en grote temperatuurschommelingen vermeden worden: door een te hoge
temperatuur zetten vloeistoffen uit en wordt de rijping van de wijn versneld; een te lage temperatuur
(onder 4 - 5°C) kan het depot van wijnsteen teweegbrengen, een defect dat het fraaie uiterlijk van de wijn
aantast. In extreme gevallen waarin de temperatuur onder 0°C daalt kan als de wijn bevriest de kurk er
plotseling uit schieten.
De kurk
De kurk is een essentieel onderdeel van de fles: de kwaliteit ervan, die geselecteerd wordt door de
wijnfabrikant, is erg belangrijk voor de juiste rijping van de wijn. De perfecte staat van de kurk, ook op de
fles die u in de winkel koopt, hangt uitsluitend af van de gebruiks- en opslagstandaard die door de fabrikant
of de bottelaar toegepast worden.
Inleiding over wijn
7
Standaard opslag van 36 flessen
A
ls u de flessen om de wijn te bewaren zodanig in de kast wilt leggen dat zij goed zichtbaar zijn en er
makkelijk uit gehaald kunnen worden wordt de opslagmethode van 36 flessen geadviseerd (Bordeaux of
gecombineerde Bordeaux en Rijnwijnen). Leg in de speciale holtes van elk van de 5 houten draagplateaus
maximaal 6 flessen; er kunnen nog 6 flessen in de speciale openingen op de bodem van de bewaarkast
gelegd worden zodat het er in totaal 36 flessen zijn. De houten plateaus zijn voorzien van een
blokkeersysteem zodat de flessen er niet per ongeluk uit kunnen glijden en kunnen vallen. Er wordt
geadviseerd om er grote flessen (Rijnwijn) op te leggen.
Opslag van Champagneflessen
Doordat deze flessen groter zijn dan normale flessen moeten Champagneflessen op de bodem van
bewaarkast gelegd in een maximum aantal van 5 flessen.
Als u andere Champagneflessen wilt opslaan moet u het 5e draagplateau verwijderen en moet u de flessen,
bovenop de flessen die op de bodem van de bewaarkast gelegd zijn, leggen; leg ze andersom ten opzichte
van de flessen die eronder liggen. Zo kunt u tot 9 Champagneflessen opslaan.
De houten draagplateaus verwijderen
Om de houten draagplateaus te verwijderen moet u als volgt handelen:
1. Pak met één hand de voorkant van het draagplateau vast.
2. Trek het draagplateau langzaam uit door het plateau 1/3 van de volledige slag naar u toe te trekken.
In geval van weinig flessen
Als het aantal flessen waar u over beschikt niet genoeg is om de wijnbewaarkast te vullen is het aan te
raden om de flessen over alle beschikbare draagplateaus te verdelen en te vermijden om ze allemaal boven
of onder te leggen. Voor beter zicht van buitenaf wordt geadviseerd om ze op alle plateaus in het midden
te leggen.
Opslag van de flessen
8
Mogelijke methoden voor de opslag van de flessen
STANDAARD
36 flessen
(100% liggend)
5 rekken gebruikt
BEWAREN
44 flessen (100% liggend)
1 rek gebruikt
SERVEREN
42 flessen
(50% liggend en 50% staand)
3 rekken gebruikt
}
4 rijen (6x4)
MAXIMUM OPSLAG
46 flessen (48% liggend en
52% staand)
1 rek gebruikt
4 rijen (6x4)
{
OPSLAG VAN CHAMPAGNEFLESSEN
In geen geval mag er meer dan één uittrekplateau tegelijk uit gehaald worden.
Opslag van de flessen
9
In de tabel staat de temperatuur bij benadering waarop de wijn geserveerd moet worden.
Als de wijn op een hogere temperatuur dan de ingestelde temperatuur in de bewaarkast geserveerd moet
worden, wordt geadviseerd om de wijn tijdig uit de wijnbewaarkast te halen.
Tabel van de optimale temperatuur waarop de wijnen
geserveerd moeten worden
10
Barolo 17° C
Barbaresco 17° C
Beaujolais 13° C
Witte droge Bordeaux 8° C
Rode Bordeaux 17° C
Witte Bourgogne 11° C
Rode Bourgogne 18° C
Brunello 17° C
Champagne C
Chianti Classico 16° C
Passito di Pantelleria 6° C
Rosé Cote de Provence 12° C
Droge en zoete Spumante 6° C
Verdicchio 8° C
Witte Trentinowijnen 11° C
Witte Franciacortawijnen 11° C
Witte droge wijnen 8° C
Friuliwijnen 11° C
Rhônewijnen 15° C
Droge witte Loirewijnen 10° C
Likeur Loirewijnen 7° C
Rode Loirewijnen 14° C
Likeurdessertwijnen 8-18° C
Nieuwe wijnen 12° C
Lichte rode wijnen, weinig
tanninehoudend
14° C
Rode wijnen met gemiddelde
structuur, redelijk tanninehoudend
16° C
Beschrijving van het apparaat
1. Elektronisch bedieningspaneel
2. Bovenste gedeelte met rekken
3. Uitneembaar scheidingsprofiel (zwart)
4. Onderste gedeelte
5. Serienummerplaatje
Inwerkingstelling van het apparaat
Inschakeling van het apparaat
Steek de stekker in het stopcontact om het apparaat in te schakelen en stel de temperatuur op het
frontpaneel van het apparaat in; dan gaat er een groen lampje branden en staat het apparaat aan.
Aan de binnenkant van het apparaat zit een lamp die niet automatisch aangaat als de deur wordt geopend,
maar die kan worden aangezet door op de betreffende knop op het bedieningspaneel te drukken.
Regeling van de temperatuur
Voor de goede werking van het apparaat adviseren wij om de temperatuur volgens de aanwijzingen in de
paragraaf "Inleiding over wijn" te regelen.
Opmerking:
De omgevingstemperatuur, hoe vaak de deur open wordt gedaan en de plaats van het apparaat kunnen de
binnentemperatuur beïnvloeden.
Beschrijving van het bedieningspaneel
a) ON / OFF toets: apparaat aan/uitzetten
b) Werkingslampje van het apparaat
c) Toets (+) om de temperatuur te verhogen (max. +18°C)
d) Toets (-) om de temperatuur te verlagen (min. +6°C)
e) Lampje koeling ingeschakeld
f) Lampje verwarming ingeschakeld
g) Display temperatuur in de kast
h) Toets binnenverlichting
i) Lampje binnenverlichting
Werking van de wijnkast met dubbele of enkele temperatuurzone
De wijnkast is ontworpen om met twee temperatuurzones te werken of als alternatief als de klant dit
wenst met één enkele temperatuurzone. Voor de werking met twee temperatuurzones plaatst u het
zwarte flessendraagrek op de rail van het vierde schap (tellend van de eerste van bovenaf), daarna stelt u
de gewenste temperatuur in de bovenste zone in, waarbij u eraan moet denken dat als de gewenste
temperatuur is bereikt de temperatuur van het onderste gedeelte ongeveer 6 graden Celsius hoger is dan
de ingestelde temperatuur (de temperatuur van de onderste zone kan niet apart ingesteld worden).
Hoe u het apparaat moet laten functioneren
11
a
b
e
i
h
g
f
d
c
Opmerking:
O
m de wijn op de juiste manier op te slaan adviseren wij om de thermostaattemperatuur op 10°C in te
stellen (bovenste gedeelte) om een temperatuur van 15 – 16°C te bereiken. Voor de werking met één
temperatuurzone wordt het zwarte flessendraagrek verwijderd en vervangen door het rek dat als
accessoire bij het apparaat geleverd wordt (hetzelfde type als de andere houtkleurige rekken die reeds
geïnstalleerd zijn). Bewaar het rek dat niet gebruikt wordt op een droge en koele plaats om te voorkomen
dat het beschadigd wordt door vocht of andere weersinvloeden en daardoor later niet bruikbaar meer is.
Regeling van de temperatuur
De temperatuur van het apparaat is in de fabriek ingesteld en bedraagt 15°C (bovenste gedeelte).
Als het nodig is kan de temperatuur als volgt veranderd worden:
1. Op het moment dat het apparaat op het elektriciteitsnet aangesloten wordt toont het display de
temperatuur die aan de binnenzijde ingesteld is.
2. Houd de toets (+) ongeveer één seconde lang ingedrukt; de temperatuurindicatie zal beginnen te
knipperen.
3. Houd de toets (+) of (-) ingedrukt tot de gewenste temperatuur bereikt wordt.
4. Wacht 5 seconden tot de temperatuurindicatie continu oplicht; de temperatuur is ingesteld.
5. Wacht tot de temperatuuraanpassing effect heeft en leg de flessen wijn in de bewaarkast. Het lampje
aan de binnenzijde gaat niet aan (of gaat tijdelijk uit) als de temperatuur aan de binnenzijde hoger is dan
24°C, dit om de ingestelde temperatuur sneller te bereiken.
Controle van de temperatuur
Bovenste zone: de temperatuur van de bovenste zone is de temperatuur die normaal op het display
weergegeven wordt.
Onderste zone: de temperatuur van de onderste zone kan niet apart ingesteld worden, maar is ongeveer
5°-6°C hoger dan de temperatuur van het bovenste gedeelte. Om de temperatuur van de onderste zone
te laten weergeven hoeft u slechts de (-) toets één seconde ingedrukt te houden waarna de temperatuur
van de onderste zone drie seconden lang weergegeven zal worden.
Dit kan meerdere keren gedaan worden om de temperatuur van de onderste zone te controleren.
Als de werking met enkele temperatuurzone gekozen wordt door het scheidingsprofiel te verwijderen,
hoeft u slechts naar de temperatuur die op het display weergegeven wordt te kijken zonder dat u op een
knop hoeft te drukken.
Hoe u het apparaat moet laten functioneren
12
Alvorens enige onderhouds- of reinigingswerkzaamheden uit te voeren moet de stekker uit het
s
topcontact gehaald worden of moet in ieder geval de netstroom uitgeschakeld worden.
Het ontdooiproces van de wijnbewaarkast is volledig automatisch.
Als er af en toe druppels water op de achterwand aan de binnenzijde van het apparaat zijn dan duidt dit
op de automatische ontdooifase. Het dooiwater wordt automatisch in een afvoeropening geleid en
daarna opgevangen in een bakje waar het verdampt.
Indien nodig...
1. Maak de wijnbewaarkast helemaal leeg.
2. Sluit het apparaat van het elektriciteitsnet af.
3. Om de vorming van schimmels, onaangename geuren en oxidatie te vermijden moet u de deur op een
kier laten staan (ongeveer 3-4 cm).
4. Maak het apparaat schoon.
Maak de binnenzijde regelmatig met een vochtige doek met lauw water en/of een neutraal
schoonmaakproduct schoon.
Spoel het daarna met schoon water af en maak het met een zachte doek droog. Gebruik geen
schuurmiddelen.
Maak de buitenkant met een zachte vochtige doek met water schoon. Gebruik geen schuurmiddel of
schuursponsjes en ook geen vlekmiddelen (bijv. aceton of trichloorethyleen) of azijn.
Maak het glas aan de buitenkant met een willekeurig speciaal schoonmaakproduct schoon en aan de
binnenkant uitsluitend met een vochtige doek; gebruik geen verschillende schoonmaakproducten om de
wijn op de juiste manier te kunnen bewaren en niet aan te tasten.
Reiniging van de rekken
Gebruik een vochtige doek om de eikenhouten rekken op de juiste manier te reinigen. Pas op dat de
pakking niet beschadigd wordt als het rek uit het apparaat getrokken wordt. Om dit te doen wordt
geadviseerd om de maximale opening van de deur te benutten.
De ledverlichting vervangen
Wend u voor de vervanging van de led tot het servicecentrum.
Kijk niet in de lamp, dit kan schadelijk voor uw ogen zijn.
Reiniging en onderhoud
13
Voordat u de Consumentenservice inschakelt....
Storingen in de werking zijn vaak te wijten aan banale oorzaken die vastgesteld en opgelost kunnen
worden zonder dat er gereedschap aan te pas hoeft te komen.
De geluiden van het apparaat zijn normaal omdat de ventilatoren en de compressoren waar het apparaat
mee uitgerust is voor de regeling van de werking automatisch in- en uitschakelen.
Sommige werkingsgeluiden kunnen verminderd worden:
door het apparaat waterpas te zetten en het apparaat op een vlakke ondergrond te installeren,
door het apparaat en de meubels te scheiden en te voorkomen dat het apparaat hiertegen aan komt,
door te controleren of de onderdelen goed geplaatst zijn,
door te controleren of de flessen en de houders niet tegen elkaar aankomen.
Enkele mogelijke werkingsgeluiden zijn:
een gesis als het apparaat de eerste keer of na een lange tijd weer aangezet wordt,
een geborrel als de koelvloeistof door de slangen stroomt,
een gezoem als de ventilator inschakelt,
een geratel als de compressor inschakelt,
een plotselinge klik als de compressor in- en uitschakelt.
Als u deze geluiden hoort
...werkt uw product uitstekend!!!
Opsporen van storingen
14
Voordat u contact opneemt met de
consumentenservice
Zet het apparaat uit en weer aan om te kijken of
het probleem opgelost is. Als dit ook niet helpt, zet
het apparaat dan weer uit en doe dit na een uur
nogmaals.
Als het apparaat nadat u de controles die in “Het
opsporen van storingenbeschreven zijn verricht
heeft en het apparaat weer aangezet heeft nog
steeds niet goed functioneert, neem dan contact
op met de Consumentenservice, omschrijf duidelijk
wat het probleem is en geef de volgende gegevens
door:
het type en het serienummer van het apparaat
(vermeld op het typeplaatje);
de aard van de storing;
het model;
het servicenummer (het nummer dat achter het
woord SERVICE op het typeplaatje aan de
binnenkant van het apparaat vermeld is);
uw volledige adres;
uw telefoonnummer.
Consumentenservice
15
1. Het apparaat functioneert niet.
Is de stroom niet uitgevallen?
Zit de stekker wel goed in het stopcontact?
Is de tweepolige netschakelaar ingeschakeld?
Functioneren de beveiligingen van het elektriciteitsnet in uw woning goed?
Is het netsnoer kapot?
2. De temperatuur in de wijnbewaarkast is niet koud genoeg.
Is de deur goed dichtgedaan?
Kan de deur niet dicht door de flessen?
Is het apparaat in de buurt van een warmtebron geïnstalleerd?
Is de ingestelde temperatuur juist?
Is de luchtcirculatie door de ventilatieopeningen verstopt?
3. De temperatuur in de wijnbewaarkast is te koud.
Is de ingestelde temperatuur juist?
4. Het apparaat maakt veel lawaai.
Is het apparaat goed geïnstalleerd?
Komen de slangen aan de achterkant tegen elkaar aan of trillen zij?
5. Er ligt water op de bodem van het apparaat.
Is de dooiwaterafvoer verstopt?
Het opsporen van storingen
Het apparaat moet zodanig geïnstalleerd worden
d
at een correcte ventilatie gewaarborgd is zoals
aangegeven op de figuren.
Daarom is bij deze wijnbewaarkast de
deurrichting niet omkeerbaar.
Installeer het apparaat uit de buurt van
warmtebronnen.
Door installatie in een warme omgeving, directe
blootstelling aan zonlicht of plaatsing van het
apparaat in de buurt van een warmtebron
(verwarmingsradiatoren, komforen) neemt het
energieverbruik toe en dit moet dus vermeden
worden.
Als dit niet mogelijk is moeten de volgende
minimum afstanden in acht genomen worden:
- 30 cm van houtskool- of oliefornuizen;
- 3 cm van elektrische en/of gasfornuizen.
Installeer het apparaat op een droge en goed
geventileerde plaats.
Maak de binnenkant schoon (zie het hoofdstuk
"Reiniging en onderhoud").
Doe de bijgeleverde accessoires erin.
Installatie
16
555
Installatie
17
A
) Installatie naast meubels
Om te garanderen dat de deur volledig tot 90° geopend kan worden, moet het apparaat geïnstalleerd
worden rekening houdend met het feit dat vanaf de zijflenzen tot de deuren van ernaast staande meubels
of elektrische huishoudelijke apparaten er een afstand van minstens 3,5 mm in acht gehouden moet
worden (zoals aangegeven in afbeelding 1).
B) Installatie naast wanden
Al fine di garantire la completa apertura della porta a 90°, il prodotto deve essere installato tenendo
presente che, dalla flangia laterale alla parete adiacente l'apertura, deve essere mantenuta una distanza
minima di 60 mm (come riportato nella figura 2).
Installatie
60 mm
Afb. 1
Fig. 2
FLENS
D
EUR VAN
HET MEUBEL
DEUR VAN
H
ET MEUBEL
MUUR
FLENS
18
Elektrische aansluiting
De elektrische aansluitingen moeten in overeenstemming zijn met de plaatselijke voorschriften.
De gegevens met betrekking tot de spanning en het stroomverbruik staan op het typeplaatje, dat aan
de binnenzijde van het apparaat aangebracht is.
De aarding van het apparaat is wettelijk verplicht.
De fabrikant kan op geen enkele manier aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade
toegebracht aan personen, dieren of voorwerpen die veroorzaakt is doordat de hierboven vermelde
voorschriften niet in acht genomen zijn.
Als de stekker en het stopcontact niet van hetzelfde type zijn moet het stopcontact door een erkende
vakman vervangen worden.
Gebruik geen verlengsnoeren of verloopstekkers.
Het apparaat van het elektriciteitsnet afsluiten
Het moet mogelijk zijn om het apparaat van het elektriciteitsnet af te sluiten door de stekker uit het
stopcontact te halen of door middel van een tweepolige netschakelaar die voor het stopcontact geplaatst is.
19
Printed in Italy
r 09/16
400011026343
NL
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KCBWX 70600R Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor