79
Zoals reeds eerder gezegd adviseren wij u de kookplaat steeds direct na
het gebruik schoon te maken. Een vochtige doek is dan in de regel
voldoende.
De branderdeksels, gemaakt van geëmailleerd gietijzer, houden zichzelf
schoon door de hoge temperatuur. Toch zal het voorkomen dat u de
branderdeksels moet of wilt reinigen. Dat gaat het eenvoudigst in een
heet sopje, waar u ook de gewone afwas mee gedaan zou hebben.
Datzelfde geldt ook voor de pandragers.
Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen of
schuurspons; beide kunnen zowel email als roestvrijstaal aantasten of
schuurkrassen veroorzaken.
Gebruik voor het laten glanzen van email een zachte droge doek en
voor het behandelen van vlekken of verkleuringen op roestvrijstaal een
daartoe in de handel verkrijgbare polish.
Let u er vooral op dat na het reinigen van de branderdeksels alle
gaatjes rondom goed schoon en droog zijn. Water of sop in de gaatjes
veroorzaakt slecht of niet ontsteken van het gas op die plaatsen.
Om een branderdeksel op de juiste manier op de branderkelk terug te
kunnen plaatsen, is het branderdeksel voorzien van een nok en de
branderkelk van een daarmee overeenkomende uitsparing. Alleen op
die manier geplaatst garandeert de brander een goede vlamverdeling
rondom.
Onderhoud
Afdekplaat voor de kookplaat (accessoire)
Het is mogelijk een deksel op de kookplaat te plaatsen, de kookplaat
zal dan vaak beter in het design van de keuken passen.
• Als de kookplaat voorzien is van een afdekplaat, mag u deze alleen
gebruiken als bescherming tegen stof op de kookplaat, of als hij
open staat, als opvang van vetspatten ter bescherming van de
keukenwand. Gebruik deze plaat nergens ander voor.
• Droog het deksel goed of voordat u de plaat open zet.
• Maak het deksel goed schoon voordat u deze dicht doet, vergeet
niet de branders eerst te laten afkoelen.
• WAARSCHUWING: Het glazen deksel kan bij oververhitting in vele
stukjes springen Zorg er altijd voor, dat de branders afgekoeld zijn
voordat u de deksel sluit.