6 11
Bovenwarmte-functie
De functiekiezer op stand (bovenwarmte)
en de temperatuurkiezer op de gewenste
temperatuur zetten.
De hitte komt alleen van boven.
Aanbevolen voor: gratineren van bijv. groente.
Onderwarmte-functie
De functiekiezer op stand (onderwarmte)
en de temperatuurkiezer op de gewenste
temperatuur zetten.
De hitte komt alleen van beneden.
Aanbevolen voor: warmhouden of gaar maken
van gerechten.
Boven- en onderwarmte-functie
De functiekiezer op stand (boven- en
onderwarmte) en de temperatuurkiezer op de
gewenste temperatuur zetten.
De hitte komt van boven en van beneden;
daarom de middelste inschuifrichels gebruiken.
Hebt u meer onder- of bovenwarmte nodig, de
onderste resp. bovenste inschuifrichels
gebruiken.
Aanbevolen voor: alle gerechten die lange
bereidingstijden nodig hebben en voor het
bereiden van gerechten in schalen van
aardewerk of porselein.
Hete-lucht-functie
De functiekiezer op stand (hete-lucht) en
de temperatuurkiezer op de gewenste
temperatuur zetten.
Voorgewarmde hete lucht wordt door een
ventilator in de achterwand van de oven in de
oven verdeeld; zo kunt u verschillende gerechten
tegelijk bereiden op verschillende
inschuifniveaus. Door de geringe
luchtvochtigheid en de droge ovenlucht is er
geen overdracht van geur of smaak. U kunt op
verschillende niveaus werken en daarom vele
verschillende gerechten tegelijk bereiden en
max. drie bakplaten met gebak of kleine pizza's
bakken of ontdooien. De oven kan ook worden
gebruikt om gerechten op slechts één niveau
te bereiden. In dat geval raden we u aan, de
onderste inschuifrichels te gebruiken, zodat u
het proces beter kunt volgen.
Aanbevolen voor: bakken en braden, snel
ontdooien, inmaken van groente en fruit en
ook voor het drogen van paddestoelen en fruit.
Adviezen voor werken met boven- en
onderwarmte-functie en met hete-lucht-
functie
Gebak:
Gebak moet bij een matige temperatuur (tussen
150 en 200°C) worden gebakken, na ca. 10
minuten voorverwarmen.
De ovendeur mag niet worden geopend voordat
minstens 3/4 van de tijd om is. Roerdeeg moet
moeilijk van de lepel loslaten, omdat te vloeibaar
deeg overmatig lange baktijden nodig heeft.
Vlees en vis:
In de oven te braden vlees moet minstens 1
kg wegen, om uitdrogen te voorkomen. Rood,
zeer mals, van buiten bruin en van binnen roze
vlees heeft korte tijd een hoge temperatuur
(200-250°C) nodig. Licht vlees, gevogelte en
vis worden op een lagere temperatuur (150-
175°C) bereid. Ingrediënten voor saus alleen
bij korte bereidingstijden direct in de ovenschaal
doen, anders een half uur vóór het einde van
de tijd. U kunt controleren of het vlees gaar is,
door er licht met een lepel op te drukken. Als
het vlees niet meegeeft, dan is het gaar. Rosbief
en ossenhaas die van binnen roze moeten
blijven, hebben een korte braadtijd nodig. Het
vlees kan in een ovenschaal of direct op het
grillrooster met daaronder de braadslede
worden bereid. Als het vlees gaar is, minstens
15 minuten wachten met aansnijden, opdat
het sap er niet uitloopt. Voor het serveren
kunnen de borden in de oven op de laagste
temperatuur worden warmgehouden.
Tijden
De tijden verschillen, afhankelijk van soort en
kwaliteit van de levensmiddelen.
Wij raden u aan de eerste bak- en
braadprocessen goed bij te houden, want als
u hetzelfde gerecht nog eens bereidt, bereikt
u onder gelijke omstandigheden soortgelijke
resultaten.
Als leidraad dient de tabel.
Aanwijzingen voor de installateur
De volgende aanwijzingen zijn bestemd voor
een erkend installateur, opdat installatie,
instelling en service worden uitgevoerd volgens
de geldende wettelijke voorschriften.
Bij elke ingreep moet het apparaat van het
stroomnet worden gescheiden.
Elektrische aansluiting
Voordat het apparaat aan het net wordt
aangesloten, dient u te controleren:
- of de installatie-automaat of zekering in de
groepenkast de elektrische last van het
apparaat kunnen dragen (zie typeplaatje);
- of de elektrische installatie volgens de
voorschriften geaard is.
De aansluiting dient volgens NEN 1010 te
worden uitgevoerd.
Het aansluitsnoer in elk geval zodanig
neerleggen, dat het op geen enkele plek een
temperatuur van meer dan 75°C kan
aannemen. Na de aansluiting aan het
stroomnet de verwarmingselementen bij wijze
van proef ca. 3 minuten lang inschakelen.
Het aansluitsnoer dient 2,5 mm
2
te zijn.
De fabrikant is niet aansprakelijk als de
voorschriften ter voorkoming van
ongevallen niet worden opgevolgd
Installatie van inbouwmeubelen
Om onberispelijk te kunnen functioneren in
een inbouwmeubelsysteem, moeten apparaten
de benodigde kenmerken hebben; hieronder
vindt u de afmetingen van de oven en van de
inbouwnis en aanwijzingen voor inbouw en
montage. Volgens de geldende
veiligheidsvoorschriften moet door de
vakkundige inbouw van het apparaat
bescherming tegen contact met eventuele
stroomvoerende onderdelen geboden worden.
Alle ter bescherming dienende onderdelen,
ook een eventuele afdekplaat (als een apparaat
bijv. aan het begin of einde van een
inbouwsysteem wordt geïnstalleerd) moeten
zodanig bevestigd worden, dat ze zonder
gebruik van gereedschap niet kunnen worden
verwijderd.
Wij wijzen u erop dat de kunststof
fineerlagen van de inbouwmeubelen moeten
zijn verwerkt met lijm die een temperatuur
van 120°C kan weerstaan. Kunststof
elementen of lijmen die deze temperatuur
niet weerstaan, kunnen vervorming of
loslaten van meubelelementen veroorzaken.
Technische gegevens
Afmetingen: hoogte cm 47,4
breedte cm 89,4
diepte cm 54,5
Afmetingen hoogte cm 32,5
van de oven: breedte cm 56
diepte cm 39,1
inhoud dm
3
71
Aansluitwaarde: hete-luchtelement W 2500
grillelement W 2800
normaal gebruik
(boven + onder) W 2700
ventilatiemotor hete-lucht W 45
ventilatiemotor Turbo-grill W 20
verlichting W 15
Totale aansluitwaarde max. W 2900
Spanning (50Hz) V 230
Dit apparaat voldoet aan de volgende
EU-richtlijnen:
- 73/23 EG “laagspanning”
- 89/336 EG “elektromagnetische storingsvelden”
- 89/109 EG “materiaal voor
levensmiddelengebruik ”
inbouw in een hoge kast afb. 9
460
550 min.
860
855
455
894
545
474
20
A
inbouw onder een werkblad afb. 10
460
855
455
894
545
474
20
860
550 min.
A