Electrolux EOC65140X Handleiding

Type
Handleiding
gebruiksaanwijzing
Oven
EOC65140
2 electrolux
Inhoud
Veiligheidsvoorschriften.......................... 3
Beschrijving van het apparaat ................ 4
Voor het in gebruik nemen ..................... 6
Bedienen van de oven ........................... 8
Toepassingen, tabellen en tips ............... 19
Reiniging en onderhoud ........................ 30
Wat is er aan de hand als ….................. 36
Afvalverwerking ..................................... 37
Service.................................................. 38
Electrolux. Thinking of you.
Share more of our thinking at www.electrolux.com
5
Wijzigingen voorbehouden
In deze gebruiksaanwijzing worden de volgende symbolen gebruikt:
1
Belangrijke informatie over uw persoonlijke veiligheid en informatie over het voorkomen
van schade aan het apparaat.
3Algemene informatie en tips
2Milieu-informatie
electrolux 3
1 Veiligheidsvoorschriften
Elektrische veiligheid
Het apparaat mag uitsluitend door een
erkend installateur worden aangeslo-
ten.
In geval van storingen of beschadiging
van het apparaat: zekeringen in de hui-
sinstallatie uitschakelen.
Reparaties aan het apparaat mogen
uitsluitend door vakmensen worden
uitgevoerd. Door onvakkundig uitge-
voerde reparaties kunnen grote gevaren
ontstaan. Wend u bij reparaties altijd tot
onze service-afdeling of uw vakhandel.
Veiligheid voor kinderen
Kleine kinderen nooit alleen laten terwijl
het apparaat in gebruik is.
Veiligheid tijdens het gebruik
Personen (waaronder begrepen kinde-
ren) die op grond van hun fysieke, sen-
sorische of verstandelijke vermogens,
dan wel op grond van onervarenheid of
onkunde niet in staat zijn het apparaat
veilig te gebruiken, dienen dit apparaat
niet zonder het toezicht of zonder de in-
structies van een verantwoordelijke per-
soon te gebruiken.
Dit apparaat mag alleen in het huishou-
den voor koken, braden, bakken van le-
vensmiddelen worden gebruikt.
Wees voorzichtig bij het aansluiten van
elektrische apparaten op stopcontacten
in de buurt van het apparaat. Snoeren
mogen niet in aanraking komen of on-
der de hete ovendeur ingeklemd raken.
Waarschuwing: Verbrandingsge-
vaar! Bij gebruik wordt de ovenruimte
heet.
Als u alcoholische ingrediënten in de
oven gebruikt, kan evt. een licht ont-
vlambaar alcohol-luchtmengsel ont-
staan. Open de deur in dat geval
voorzichtig. Kom niet met vuur of von-
ken in de buurt van de oven.
3 Aanwijzing met betrekking tot
acrylamide
Volgens de laatste wetenschappelijke
inzichten kan een intensieve bruining
van levensmiddelen, met name bij zet-
meelhoudende producten, een gevaar
voor de gezondheid door acrylamide
veroorzaken. Om die reden adviseren
wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij
lage temperaturen te bereiden en de ge-
rechten niet te veel te bruinen.
Op deze manier voorkomt u beschadi-
ging van het apparaat
Bekleed de oven niet met aluminiumfolie
en plaats geen bakplaten, pannen, en-
zovoort op de bodem omdat daarmee
het email van de oven door de ontstane
hitteconcentratie wordt beschadigd.
Fruitsappen die van de bakplaat drup-
pelen, veroorzaken vlekken die niet kun-
nen worden verwijderd. Gebruik een
diepe bakplaat voor gebak dat erg
vochtig is.
Plaats geen gewicht op de geopende
ovendeur.
Giet water nooit rechtstreeks in de hete
oven. Hierdoor kan het email worden
beschadigd en kunnen verkleuringen
ontstaan.
Als gevolg van heftige stoten, vooral op
de randen van de buitenste glasplaat,
kan het glas breken.
Bewaar geen brandbaar materiaal in de
oven. Bij het inschakelen van de oven
kan dit ontbranden.
Bewaar geen vochtige levensmiddelen
in de oven. Het email kan hierdoor be-
schadigd raken.
Bewaar na het uitschakelen van de koel-
ventilator geen open gerechten in de
oven. In de ovenruimte of op de deurrui-
ten kan vocht neerslaan dat ook op uw
meubelen terecht kan komen.
3 Informatie emaillaag
Kleurveranderingen van de emaillaag van de
oven als gevolg van het gebruik zijn niet van
invloed op de deugdelijkheid van het appa-
raat voor regulier of contractueel gebruik. Dit
zijn derhalve geen gebreken in de zin van het
recht op garantie.
4 electrolux
Beschrijving van het apparaat
Totaalaanzicht
Bedieningspaneel
Deurgreep
Lichtbalk
Glazen deur
electrolux 5
Bedieningspaneel
Uitrusting oven
Klokfunctietoetsen
Ovenfuncties
Temperatuur-/tijd-selectie
Temperatuur-/tijdindicatie
Bedrijfscontrolelampje Bedrijfscontrolelampje
Bovenwarmte en grillelement
Ovenverlichting
Vetfilter
Verwarmingselement in de
achterwand
Onderwarmte
Inzetniveaus
Uitneembaar inschuifrooster
6 electrolux
Binnenkant deur
Aan de binnenkant van de ovendeur is de
nummering van de inzetniveaus van de
ovenweergegeven.
Bovendien treft u beknopte informatie aan
over de ovenfuncties, aanbevolen inzet-
niveaus en temperaturen voor de bereiding
van de meest gebruikelijke gerechten.
Accessoires oven
Rooster
Voor servies, bak- en braadvormen, braden
en grillen.
Bakplaat
Voor gebak en koekjes.
Vetopvangbak
De vetopvangbak dient bij het baken en bra-
den resp. als opvangbak voor het vet.
Voor het in gebruik nemen
Dagtijd instellen en wijzigen
3 De oven functioneert alleen als u de
dagtijd hebt ingesteld.
electrolux 7
Na het aansluiten van de elektriciteit of na
een stroomstoring knippert het functielampje
Dagtijd automatisch.
1. Voor het wijzigen van een reeds inge-
stelde tijd, de toets Selectie zo vaak
indrukken tot het functielampje
Dagtijd knippert.
2. Met de schakelaar / de actuele dag-
tijd instellen.
Na ca. 5 seconden dooft het knipperen en
geeft de klok de ingestelde dagtijd aan
Het apparaat is klaar voor gebruik.
3 De dagtijd kan alleen worden gewijzigd
als de kinderbeveiliging is uitgeschakeld
en geen van de klokfuncties
Kookwekker , Duur of Einde en
geen oven-functies zijn ingesteld.
Reinigen voor het in gebruik ne-
men
Voordat u de oven voor de eerste keer ge-
bruikt, moet u deze eerst grondig reinigen.
1 Let op: gebruik geen scherpe of schu-
rende reinigingsmiddelen! U zou de op-
pervlakken hiermee kunnen
beschadigen.
3 Gebruik bij metalen oppervlakken de
hiervoor in de handel verkrijgbare onder-
houdsmiddelen.
1. Functiekiezer instellen op verlichting
Ovenverlichting .
2. Neem alle toebehoren en inschuifroos-
ters uit de oven en reinig ze met een
warm sopje.
3. Maak ook de oven schoon met een
warm sopje en wrijf deze vervolgens
droog.
4. Neem de voorzijde van het apparaat af
met een vochtige doek.
8 electrolux
Bedienen van de oven
Oven in- en uitschakelen
De oven inschakelen
De schakelaar Ovenfuncties op de gewenste
functie draaien. Het bedrijfscontrolelampje
licht op. De temperatuurindicatie toont de
voorgestelde temperatuur voor de gekozen
ovenfunctie.
De oven begint te verwarmen.
Zodra de ingestelde temperatuur is bereikt,
klinkt er een signaal.
Oventemperatuur wijzigen
Met de schakelaar / de temperatuur
naar boven of naar beneden wijzigen.
De instelling vindt plaats op stappen van 5
°C.
Ovenfuncties
Temperatuur-/tijdkeuze
Temperatuur-/tijdindicatie
Indicatiewisseling
Temperatuur-indicatie
Bedrijfscontrolelampje
Toets SelectiePyrolyseduur
Bedrijfscontrolelampje
electrolux 9
Temperatuur controleren
De toetsen Pyrolyseduur en Selectie
gelijktijdig indrukken.
De oventemperatuur van dat moment ver-
schijnt in de temperatuurindicatie.
De oven uitschakelen
Voor het uitschakelen van de oven de scha-
kelaar Ovenfuncties in de stand Uit draaien.
3De lichtbalk brandt zolang het apparaat is
ingeschakeld.
3 Koelventilator
Zodra de oven in gebruik wordt geno-
men wordt de ventilator automatisch in-
geschakeld om de oppervlakken van
het apparaat koel te houden. Nadat de
oven is uitgeschakeld blijft de ventilator
nog verder lopen om het apparaat af te
koelen en wordt dan automatisch uitge-
schakeld.
3 Temperatuur-indicatie
Verwarmingsindicatie
Na het inschakelen van de ovenfunctie
geven de langzaam na elkaar branden-
de balken aan, hoever de oven al is ver-
warmd.
Restwarmte-indicatie
Na het uitschakelen van de oven geven
de nog brandende balken de restwarm-
te in de oven aan.
3 Bij de ovenfuncties Al Gusto-
hetelucht , Boven- en
onderwarmte en Heteluchtgrillen
wordt de tijdsduur voor de opwarming
door de automatische functie Snel-
verwarmen verkort.
10 electrolux
Ovenfuncties
Voor de oven zijn de volgende functies be-
schikbaar:
Rooster, baakplaat en
vetopvangbak plaatsen
3 Uittrek- en kantelbeveiliging
Ter beveiliging tegen het uittrekken, heb-
ben alle inschuifdelen aan de linker kant
een kleine bolling naar onderen.
Schuif de inschuifdelen er zo in dat de
bolling in het bakgedeelte zich achterin
bevindt. Deze bolling is ook belangrijk
voor de kantelbeveiliging van de in-
schuifdelen.
Baakplaat resp. vetopvangbak plaatsen:
Schuif de bakplaat resp. de vetopvangbak
tussen de geleidestangen van het gekozen
niveau.
Ovenfunctie Toepassing
Ovenverlichting
Met deze functie kunt u de binnenzijde van de oven
verlichten
, bij-
voorbeeld om deze schoon te maken.
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselemen
t
Voor het braden en
bakken
op
max. drie niveaus
tegelijk.
De oventemperaturen 20-40 °C lager instellen dan bij boven-/onder-
warmte
Boven- en onder-
warmte
Voor het
bakken
en
braden
op
één niveau
.
Al Gusto-hetelucht
Voor het bakken op een niveau voor gerechten die een
intensievere
bruining en knapperigheid van de bodem
vragen.
Stel de temperatuur van de oven 20 tot 40 °C lager in dan bij boven-/
onderwarmte.
Heteluchtgrillen
Voor het
braden
van grotere stukken vlees of gevogelte op één niveau.
Deze functie is ook geschikt voor
gratineren
.
Grill
Voor het
grilleren
van vlakke levensmiddelen, die in het
midden van
het rooster
worden geplaatst en om te
roosteren.
Grote grill
Voor het
grilleren
van vlakke levensmiddelen in
grotere hoeveelhe-
den
en om te
roosteren
.
Onderwarmte
Voor het
afbakken
van gebak met een
brosse bodem
.
Pyrolyse
Voor pyrolytische zelfreiniging van de oven. Hierbij wordt achtergeble-
ven vuil in de oven verbrand. Na het afkoelen kunnen de resten vervol-
gens uit de oven worden geveegd. De oven wordt verhit tot circa
500 °C.
electrolux 11
Rooster plaatsen:
Plaats het rooster zodanig, dat de beide
voetjes naar onder wijzen.
Schuif het rooster tussen de geleidestangen
van het gekozen niveau.
3 Door de verhoogde lijst die om het roos-
ter loopt, is het vaatwerk bovendien be-
schermd tegen afglijden.
Rooster en vetopvangbak plaatsen:
Plaats het rooster op de vetopvangbak.
Schuif de vetopvangbak tussen de geleide-
stangen van het gekozen niveau.
Vetfilter plaatsen/verwijderen
Het vetfilter alleen gebruiken bij het bra-
den, om het verwarmingselement in de ach-
terwand te beschermen tegen vetspatten.
Vetfilter plaatsen
Vetfilter bij de greep vastpakken en de bei-
de steuntjes van boven naar beneden in de
opening tegen de achterwand van de oven
(ventilatoropening) plaatsen.
Vetfilter verwijderen
Het vetfilter bij de greep vastpakken en
naar boven uit de oven nemen.
12 electrolux
Klokfuncties
Duur
Om in te stellen hoe lang de oven ingescha-
keld moet zijn.
Einde
Om in te stellen wanneer de oven weer moet
worden uitgeschakeld.
Kookwekker
Om een korte tijd in te stellen. Na afloop
klinkt een signaal.
Deze functie heeft geen invloed op de wer-
king van de oven.
Dagtijd
Met deze functie kunt u de dagtijd instellen,
veranderen of opvragen
(zie ook het hoofdstuk „Voor het in gebruik
nemen“).
3 Aanwijzingen met betrekking tot de
klokfuncties
Na het kiezen van een klokfunctie knip-
pert het betreffende functielampje gedu-
rende ca. 5 seconden. Gedurende
deze tijd kan met de schakelaar / de
gewenste tijd ingesteld of gewijzigd
worden.
Na het instellen van de gewenste tijd
knippert het functielampje opnieuw
ca. 5 seconden. Daarna brandt het
functielampje. De ingestelde tijd begint
op de achtergrond af te tellen.
Na afloop van de klokfunctie Duur en
Einde moet de schakelaar oven-
functies op ”0“ worden gezet.
Met de toets Wijziging indicatie
kan tussen oventemperatuur en dagtijd
worden gewisseld.
3 Opvragen van de ingestelde of res-
terende tijd
De toets Selectie zo vaak indrukken
tot de betreffende klokfunctie knippert
of de resterende tijd wordt aangegeven.
Temperatuur-/tijdindicatie
Indicatiewisseling
Functielampjes voor klok
Toets Selectie
Pyrolyseduur
electrolux 13
Kookwekker
1. De toets Selectie zo vaak indrukken
tot het functielampje Kookwekker
knippert.
2. Met de schakelaar / de gewenste
tijd instellen (max. 99.00minuten).
Het functielampje Kookwekker brandt.
Als 90% van de ingestelde tijd verlopen is,
klinkt een signaal.
Als de ingestelde tijd verlopen is, knippert
”0.00“ en het functielampje. Er klinkt een sig-
naal.
Het knipperen en het signaal uitschakelen:
Willekeurige toets indrukken
Duur
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. De toets Selectie zo vaak indrukken
tot het functielampje Duur knippert.
3. Met de schakelaar / de gewenste
bereidingstijd instellen.
Het functielampje Duur brandt en de
oven is direct aan.
Als de ingestelde tijd verlopen is, knippert
”0.00“ en het functielampje. Er klinkt gedu-
14 electrolux
rende 2 minuten een signaal. De oven scha-
kelt automatisch uit.
Het knipperen en het signaal uitschakelen:
De schakelaar ovenfuncties op ”0“ zetten.
Einde
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
2. Toets Selectie zo vaak indrukken, tot
het functielampje Einde knippert.
3. Met de schakelaar / de gewenste
uitschakeltijd instellen.
Het functielampje Einde brandt en de
oven is direct aan.
Als de ingestelde tijd verlopen is, knippert
”0.00“ en het functielampje. Er klinkt gedu-
rende 2 minuten een signaal. De oven scha-
kelt automatisch uit.
Het knipperen en het signaal uitschakelen:
De schakelaar ovenfuncties op ”0“ zetten.
Duur en Einde in combinatie
3 Duur en Einde kunnen gelijktijdig
worden gebruikt als de oven op een la-
ter tijdstip automatisch in- en uitge-
schakeld moet worden.
1. Ovenfunctie en temperatuur kiezen.
electrolux 15
2. Met de functie Duur de bereidingstijd
instellen die het gerecht nodig heeft.
In dit geval 1 uur.
3. Met de functie Einde het tijdstip in-
stellen, waarop het gerecht klaar moet
zijn.
In dit geval om 14:05 uur.
De functielampjes Duur en Einde
branden en in de display wordt de tempera-
tuur aangegeven.
In dit geval 200°C.
De oven wordt op het berekende tijdstip au-
tomatisch ingeschakeld.
In dit geval om 13:05 uur.
En na afloop van de ingevoerde duur wordt
de oven weer uitgeschakeld.
In dit geval om 14:05 uur.
Overige functies
Indicatie-uitschakeling
2 U kunt energie besparen door de tijdin-
dicatie uit te schakelen.
Tijdindicatie uitschakelen
1. Schakelaar / naar rechts draaien en
vasthouden.
2. Bovendien toets Selectie indrukken
tot de indicatie donker wordt
3 De indicatie wordt automatisch inge-
schakeld wanneer het apparaat weer in
gebruik wordt genomen.
Wanneer u het apparaat weer uitscha-
kelt, gaat de dagtijdindicatie weer uit.
De tijdindicatie weer inschakelen om de
dagtijd weer voortdurend te laten aan-
geven.
Tijdindicatie inschakelen
1. Schakelaar / naar rechts draaien en
vasthouden.
2. Bovendien toets Selectie indrukken
tot de indicatie weer verschijnt.
Kinderbeveiliging van de oven
De oven is voorzien van een kinderbeveili-
ging. Zodra de kinderbeveiliging is ingescha-
keld, kan het apparaat niet meer worden
gebruikt.
3 De kinderbeveiliging geldt slechts
voor de oven, niet voor de kookpla-
ten.
16 electrolux
Om de kinderbeveiliging te kunnen in-
schakelen, mag er geen oven-functie
zijn geselecteerd
Kinderbeveiliging inschakelen
1. Schakelaar / naar links draaien en
vasthouden.
2. Bovendien toets Selectie indrukken,
tot op de indicatie “SAFE” te zien is.
De kinderbeveiliging is nu ingeschakeld.
Kinderbeveiliging uitschakelen
1. Schakelaar / naar links draaien en
vasthouden.
2. Bovendien toets Selectie indrukken,
tot op de indicatie “SAFE” niet meer te
zien is.
De kinderbeveiliging is nu uitgeschakeld en
het apparaat is weer klaar voor gebruik.
Automatische uitschakeling van de
oven
3 Als de oven na een bepaalde tijd niet
wordt uitgeschakeld of wanneer de
temperatuur niet wordt veranderd, dan
wordt de oven automatisch uitgescha-
keld.
In de temperatuurindicatie knippert de
laatst ingestelde temperatuur.
De oven schakelt automatisch uit bij een
oventemperatuur van.
Ingebruikname na automatische
uitschakeling
Schakel de oven helemaal uit.
Daarna kunt u de oven weer in gebruik ne-
men.
3 De automatische uitschakeling wordt
opgeheven als de klokfunctie Duur
of Einde ingesteld is.
Mechanische deurvergrendeling
Bij de levering van het apparaat is de deur-
vergrendeling gedeactiveerd.
Deurvergrendeling activeren
1. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide zijden vastpak-
ken en naar binnen drukken, om de
klemvergrendeling te ontgrendelen. De
deurafdekking vervolgens vanaf de bo-
venkant eraf halen.
30 - 120°C na 12,5 uur
120 - 200°C na 8,5 uur
200 - 250°C na 5,5 uur
250 - max°C na 3,0 uur
electrolux 17
2. Hendel activeren:
Hendel eraf halen (1) en 4mm naar links
(2) schuin invoegen (3).
3. Deurafdekking (B) zijdelings vastpak-
ken, aan de binnenkant van de rand van
de deur aanbrengen en de deurafdek-
king (B) op de bovenkant van de deur
steken.
3 Aan de open zijde van de deurafdekking
(B) bevindt zich een geleiderails (C).
Deze moet tussen het buitenste deur-
glas en de geleidehoek (D) erin gescho-
ven worden.
De klemvergrendeling (E) moet erin ge-
klikt zijn.
Ovendeur openen.
1. Hendel ingedrukt houden.
2. Deur openen.
Oven sluiten
Deur sluiten zonder de hendel in te druk-
ken.
Deurvergrendeling deactiveren
Om de deurvergrendeling te deactiveren,
wordt de hendel weer naar rechts verplaatst.
Voor de procedure zie hierboven.
18 electrolux
3 Door het uitschakelen van het apparaat
wordt de mechanische deurvergrende-
ling niet opgeheven.
Deurvergrendeling demonteren
1. Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide zijden vastpak-
ken en naar binnen drukken, om de
klemvergrendeling te ontgrendelen. De
deurafdekking vervolgens vanaf de bo-
venkant eraf halen.
2. Hendel demonteren:
Hendel eraf halen (1).
3. Afdekking uit de onderkant van de
deurafdekking (B) eraf halen (2) en erin
schuiven (3).
4. Deurafdekking (B) zijdelings vastpak-
ken, aan de binnenkant van de rand van
de deur aanbrengen en de deurafdek-
king (B) op de bovenkant van de deur
steken.
3 Aan de open zijde van de deurafdekking
(B) bevindt zich een geleiderails (C).
Deze moet tussen het buitenste deur-
electrolux 19
glas en de geleidehoek (D) erin gescho-
ven worden.
De klemvergrendeling (E) moet erin ge-
klikt zijn.
5. Ovendeur sluiten.
Toepassingen, tabellen en tips
Bakken
Ovenfunctie: Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement of Boven- en
onderwarmte
Bakvormen
Voor Boven- en onderwarmte zijn
vormen van donker metaal en gecoate
vormen geschikt.
Voor Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement zijn ook vormen
van licht metaal geschikt.
Inbrengsleuven
Bakken met Boven- en onderwarmte
is altijd slechts op één niveau mogelijk.
Met Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement kunt u op maxi-
maal 3 bakplaten tegelijk bakken:
1 bakplaat:
bijvoorbeeld inzetniveau 3
1 bakvorm:
bijvoorbeeld inzetniveau 1
20 electrolux
2 bakplaten:
bijvoorbeeld inzetniveau 1 en 3
3 bakplaten:
inzetniveau 1, 3 en 5
Algemene aanwijzingen
Bakblik met de schuine kant naar voren
plaatsen!
U kunt met Boven- en onderwarmte
of Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement ook twee vor-
men tegelijk naast elkaar op het rooster
bakken. Het bakproces duurt nauwelijks
langer.
3 Bij diepgevroren gerechten kunnen de
geplaatste bakplaten tijdens het gaar-
proces kromtrekken. Dit wordt veroor-
zaakt door het grote
temperatuurverschil tussen het diepge-
vroren gerecht en de oventemperatuur.
Als de bakplaten zijn afgekoeld trekken
ze weer recht.
Aanwijzingen bij de baktabellen
In de tabellen vindt u een keuze aan gerech-
ten met de bijbehorende temperatuurvoor-
schriften, tijden en inzetniveaus.
De temperaturen en baktijden zijn richt-
waarden. De waarden zijn namelijk af-
hankelijk van de samenstelling van het
deeg, de hoeveelheid en de bakvorm.
Wij adviseren om de eerste keer de
laagste temperatuurwaarde in te stellen
en pas indien gewenst, bijv. als een ster-
kere bruining is gewenst of als de baktijd
te lang duurt, een hogere temperatuur
te kiezen.
Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk gebak.
Bij het op meerdere niveaus bakken van
gebak op bakplaten of in vormen kan de
baktijd 10-15 minuten langer zijn.
Bereid vochtig gebak, zoals bijvoor-
beeld pizza's en vruchtengebak, op één
niveau.
Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Veran-
der in dit geval de temperatuurinstel-
ling niet. In de loop van het bakproces
wordt het gebak overal even bruin.
Uw nieuwe oven kan een ander bak-/
braadgedrag vertonen als uw oude ap-
paraat. Pas daarom de instellingen
(temperatuur, baktijden) en inzetniveaus
zoals u die gewend bent aan de aanbe-
velingen in de onderstaande tabel aan.
2 Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de bak-
tijd uitschakelen, om de nawarmte te
gebruiken.
Tenzij anders aangegeven, gelden de
waarden in de tabellen voor het plaatsen
van een gerecht in de koude oven.
electrolux 21
Baktabel
Bakken op één inzetniveau
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-ni-
veau
Temp e-r a-
tuur
°C
Tijd
uur: min.
Gebak in vormen
Tulband Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 150-160 0:50-1:10
Zandgebak/koningstaart Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 140-160 1:10-1:30
Biscuittaart Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 140 0:25-0:40
Biscuittaart Boven- en onder-
warmte
1 160 0:25-0:40
Taartbodem van zandtaartdeeg Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 170-180
1)
0:10-0:25
Taartbodem van roerdeeg Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 150-170 0:20-0:25
Dichte appeltaart Boven- en onder-
warmte
1 170-190 0:50-1:00
Appeltaart (2vormen Ø20cm,
diagonaal geplaatst)
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 160 1:10-1:30
Appeltaart (2vormen Ø20cm,
diagonaal geplaatst)
Boven- en onder-
warmte
1 180 1:10-1:30
Hartige taart (bijv. quiche lorrai-
ne)
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 160-180 0:30-1:10
Kwarktaart Boven- en onder-
warmte
1 170-190 1:00-1:30
Gebak op het bakblik
Gistbroodje/-krans Boven- en onder-
warmte
3 170-190 0:30-0:40
Kerststol Boven- en onder-
warmte
3 160-180
1)
0:40-1:00
Brood (roggebrood)
-eerst
-dan
Boven- en onder-
warmte
1
230
1)
160-180
0:25
0:30-1:00
Roomsoezen/tompoezen Boven- en onder-
warmte
3 160-170
1)
0:15-0:30
22 electrolux
Biscuitrol Boven- en onder-
warmte
3 180-200
1)
0:10-0:20
Kruimelgebak droog Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 150-160 0:20-0:40
Boter-/suikerkoek Boven- en onder-
warmte
3 190-210
1)
0:15-0:30
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2)
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 150 0:35-0:50
Vruchtentaart
(op gistdeeg/roerdeeg)
2)
Boven- en onder-
warmte
3 170 0:35-0:50
Vruchtentaart op zandtaartdeeg Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 160-170 0:40-1:20
Plaatkoek met kwetsbaar beleg
(bijv. kwark, room, honing)
Boven- en onder-
warmte
3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (met veel beleg)
2)
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 180-200
1)
0:30-1:00
Pizza (dun) Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 200-220
1)
0:10-0:25
Turks brood Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 200-220 0:08-0:15
Zwitsers fruitpuddinkje Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 180-200 0:35-0:50
Koekjes
Koekjes van zandtaartdeeg Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 150-160 0:06-0:20
Sprits Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 140 0:20-0:30
Sprits Boven- en onder-
warmte
3 160
1)
0:20-0:30
Koekjes van roerdeeg Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 150-160 0:15-0:20
Schuimgebak, baiser Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 80-100 2:00-2:30
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-ni-
veau
Temp e-r a-
tuur
°C
Tijd
uur: min.
electrolux 23
Bakken op meerdere niveaus
Bitterkoekjes Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 100-120 0:30-0:60
Koekjes van gistdeeg Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 150-160 0:20-0:40
Koekjes van bladerdeeg Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 170-180
1)
0:20-0:30
Broodjes Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 160
1)
0:20-0:35
Broodjes Boven- en onder-
warmte
3 180
1)
0:20-0:35
Kleine cakejes (20stuks/blik) Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 140
1)
0:20-0:30
Kleine cakejes (20stuks/blik) Boven- en onder-
warmte
3 170
1)
0:20-0:30
1) Oven voorverwarmen
2) Opvangplaat of braadslede gebruiken
Soort
gebak
Ovenfunctie
Inzet-ni-
veau
Temp e-r a-
tuur
°C
Tijd
uur: min.
Soort gebak
Hete lucht
met
ringvormig
verwarmings
element
Hete lucht
met
ringvormig
verwarmings
element
Tijd
uur: min.
Niveau van onderen
Temp era -
tuur ºC
2 niveaus 3 niveaus
Gebak op de bakplaat
Roomsoezen/tompoezen 1/4 --- 160-180
1))
0:35-0:60
Droog kruimelgebak 1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Koekjes
Koekjes van zandtaartdeeg 1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Sprits 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Koekjes van roerdeeg 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Schuimgebak, baiser 1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Bitterkoekjes 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Met gist gebakken koekjes 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
24 electrolux
Baktips
Tabe l A l Gu st o-h e t el uc ht
Koekjes van bladerdeeg 1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Broodjes 1/4 --- 160 0:30-0:45
Kleine cakejes (20stuks/blik) 1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
1) Oven voorverwarmen
Soort gebak
Hete lucht
met
ringvormig
verwarmings
element
Hete lucht
met
ringvormig
verwarmings
element
Tijd
uur: min.
Niveau van onderen
Temp era -
tuur ºC
2 niveaus 3 niveaus
Bakresultaat Mogelijke oorzaak Oplossing
De onderkant van het gebak
is te licht van kleur
Verkeerde inschuifhoogte Gebak lager inschuiven
Het gebak zakt in (wordt klef,
papperig, vochtig)
Te hoge baktemperatuur Baktemperatuur iets lager instellen
Te k orte b a ktijd Baktijd verlengen
Baktijden kunnen niet worden
verkort door een hogere bak-
temperatuur
Te veel vocht in het deeg Gebruik minder vloeistof
Let op de kneedtijden, in het bijzon-
der bij het gebruik van keukenmachi-
nes
Gebak is te droog Te lage baktemperatuur Baktemperatuur hoger instellen
Te lange baktijd Baktijd verkorten
Gebak wordt ongelijkmatig
bruin
Te hoge baktemperatuur en te korte
baktijd
Baktemperatuur lager instellen en
baktijd verlengen
Het deeg is ongelijkmatig verdeeld Het deeg gelijkmatig over de bak-
plaat verdelen
Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen
Gebak wordt niet gaar bin-
nen de aangegeven baktijd
Te lage temperatuur Baktemperatuur iets hoger instellen
Vetfilter is geplaatst Vetfilter verwijderen
Soort gebak Inzetniveau
Temperatuur
°C
Tijd
uur: min.
Pizza (dun) 1 180 - 200
1)
20 - 30
Pizza (met veel beleg) 1 180 - 200 20 - 30
electrolux 25
Tabel voor ovenschotels en
gegratineerde gerechten
Swabische pizza 1 180 - 200 45 - 60
Spinazietaart 1 160 -180 45 - 60
Quiche Lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Kwarktaart, rond 1 140 - 160 60 - 90
Kwarktaart op bakplaat 1 140 - 160 50 - 60
Appeltaart, dicht 1 150 - 170 50 - 70
Groentetaart 1 160 - 180 50 - 60
Turks brood 1 250 - 270
1)
10 - 20
Bladerdeegtaart 1 160 - 180
1)
40 - 50
Flammekuchen (brood) 1 250 - 270
1)
12 - 20
Piroggen (gevulde broodjes) 1 180 - 200
1)
15 - 25
1) Oven voorverwarmen
Soort gebak Inzetniveau
Temperatuur
°C
Tijd
uur: min.
Gerecht Ovenfunctie Inzetniveau
Temp e-
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
Pastaschotel
Boven- en onder-
warmte
1 180-200 0:45-1:00
Lasagne
Boven- en onder-
warmte
1 180-200 0:25-0:40
Gegratineerde groenten
1)
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 160-170 0:15-0:30
Gegratineerd
stokbrood
1)
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 160-170 0:15-0:30
Zoete ovenschotels
Boven- en onder-
warmte
1 180-200 0:40-0:60
Visschotels
Boven- en onder-
warmte
1 180-200 0:30-1:00
Gevulde groenten
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
1 160-170 0:30-1:00
1) Oven voorverwarmen
26 electrolux
Tabel diepgevroren kant-en-klaargerechten
Braden
Ovenfunctie: Boven- en onderwarmte
of Heteluchtgrillen
Braadservies
Om te braden is ieder hittebestendig
servies geschikt (zie opgave fabrikant!).
Grote braadstukken kunt u direct in de
braadslede braden of op het rooster
met hieronder de braadslede.
Wij adviseren alle magere vleessoorten
in een braadpan met deksel te bra-
den. Op deze manier blijft het vlees sap-
piger.
Alle soorten vlees die een korstje moe-
ten krijgen, kunt u in een braadpan
zonder deksel braden.
3 Aanwijzingen met betrekking tot de
braadtabel
De gegevens in de volgende tabel die-
nen slechts als richtlijn.
Wij raden u aan vlees en vis pas vanaf
1 kg in de oven te braden.
Om het inbranden van vrijkomende
vleessappen of vet te voorkomen, advi-
seren wij een beetje vloeistof in het
braadservies te doen.
Braadstukken naar behoefte (na 1/2 - 2/
3 van de braadtijd) keren.
Grote braadstukken en gevogelte gedu-
rende de braadtijd meerdere keren met
braadvocht begieten. Daarmee bereikt u
een beter braadresultaat.
Schakel de oven ca. 10 minuten voor
het einde van de braadtijd uit, om te pro-
fiteren van de restwarmte.
Braadtabel
Gerecht Ovenfunctie Inzetniveau
Temperatuur
°C
Tijd
Diepvriespizza
Boven- en onder-
warmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de
fabrikant
Patates frites
1)
(500 g)
Hete lucht met
ringvormig
verwarmingselement
3 200-220°C
volgens aanwijzin-
gen van de
fabrikant
Stokbrood
Boven- en onder-
warmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de
fabrikant
Vruchtentaart
Boven- en onder-
warmte
3
volgens aanwij-
zingen van de
fabrikant
volgens aanwijzin-
gen van de
fabrikant
1) Opmerking: patates frites tussendoor 2 tot 3 keer draaien.
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Te mpe -
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
Rundvlees
Stoofvlees 1-1,5 kg
Boven- en
onderwarmte
1 200-250 2:00-2:30
Rosbief of ossenhaas per cm dikte
- Van binnen rood (rare)
per cm
dikte
Heteluchtgril-
len
1 190-200
1)
0:05-0:06
electrolux 27
- van binnen roze (me-
dium)
per cm
dikte
Heteluchtgril-
len
1 180-190 0:06-0:08
- doorbakken (well done)
per cm
dikte
Heteluchtgril-
len
1 170-180 0:08-0:10
Varkensvlees
Schouderstuk, nekstuk,
ham
1-1,5 kg
Heteluchtgril-
len
1 160-180 1:30-2:00
Kotelet, casselerrib 1-1,5 kg
Heteluchtgril-
len
1 170-180 1:00-1:30
Gehakt 750 g-1 kg
Heteluchtgril-
len
1 160-170 0:45-1:00
Kalfsvlees
Kalfsbraadstuk 1 kg
Heteluchtgril-
len
1 160-180 1:30-2:00
Kalfsbout 1,5-2 kg
Heteluchtgril-
len
1 160-180 2:00-2:30
Lamsvlees
Lamsbout, lamsgebraad 1-1,5 kg
Heteluchtgril-
len
1 150-170 1:15-2:00
Lamsrug 1-1,5 kg
Heteluchtgril-
len
1 160-180 1:00-1:30
Wild
Hazenrug, hazenbout tot 1 kg
Boven- en
onderwarmte
3 220-250
1)
0:25-0:40
Ree-/hertenrug 1,5-2 kg
Boven- en
onderwarmte
1 210-220 1:15-1:45
Ree-/hertenbout 1,5-2 kg
Boven- en
onderwarmte
1 200-210 1:30-2:15
Gevogelte
Stukken gevogelte per 200-250g
Heteluchtgril-
len
1 200-220 0:35-0:50
Halve kip per 400-500g
Heteluchtgril-
len
1 190-210 0:35-0:50
Kip, poularde 1-1,5 kg
Heteluchtgril-
len
1 190-210 0:45-1:15
Eend 1,5-2 kg
Heteluchtgril-
len
1 180-200 1:15-1:45
Gans 3,5-5 kg
Heteluchtgril-
len
1 160-180 2:30-3:30
Kalkoen 2,5-3,5 kg
Heteluchtgril-
len
1 160-180 1:45-2:30
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Te mpe -
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
28 electrolux
Vlak-grilleren
Ovenfunctie: Grill of Grote grill met
maximale temperatuurinstelling
1 Let op: bij het grilleren moet de oven-
deur altijd gesloten zijn.
3 De lege oven met de grillfuncties altijd
5 minuten voorverwarmen!
Voor grillen het rooster op het aanbe-
volen gebruiksniveau plaatsen.
De opvangbak altijd op het 1e
gebruiksniveau van onderaf plaatsen.
De grilltijden zijn richtwaarden.
Grilleren is bijzonder geschikt voor platte
stukken vlees en vis.
Grilltabel
Drogen met hetelucht
Ovenfunctie: Hete lucht met ringvormig
verwarmingselement
Gebruik hiervoor een met boterhampa-
pier of bakpapier belegd rooster.
U bereikt een beter resultaat als u na de
helft van de tijd de oven uitschakelt,
opent en gedurende de nacht laat af-
koelen.
Daarna het gerecht verder laten drogen.
Kalkoen 4-6 kg
Heteluchtgril-
len
1 140-160 2:30-4:00
Vis (stoven)
Hele vissen 1-1,5 kg
Boven- en
onderwarmte
1 210-220 0:45-1:15
1) Oven voorverwarmen
Soort vlees
Hoeveel-
heid
Ovenfunctie
Inzet-
niveau
Te mpe -
ratuur
°C
Tijd
uur: min.
Gerecht Inzetniveau
Tijd
1e zijde 2e zijde
Frikadellen 4 8-10 min. 6-8 min.
Varkenshaas 4 10-12 min. 6-10 min.
Braadworst 4 8-10 min. 6-8 min.
Runderhaas, kalfsfilet 4 6-7 min. 5-6 min.
Runderfilet, rosbief (ca. 1 kg) 3 10-12 min. 10-12 min.
Geroosterd brood
1)
3 4-6 min. 3-5 min.
Snacks op toast 3 6-8 min. ---
1) Niet voorverwarmen
electrolux 29
Wecken
Ovenfunctie: Onderwarmte
Gebruik voor het inmaken/wecken al-
leen in de handel gebruikelijke glazen
van hetzelfde formaat.
Glazen met een schroefdeksel - of
bajonetsluiting en metalen blikken
zijn ongeschikt.
Voor het wecken gebruikt u het eerste
inzetniveau van onderen.
Gebruik voor het wecken de bakplaat.
Hierop kunt u maximaal zes glazen met
elk een inhoud van één liter plaatsen.
De glazen moeten allemaal tot dezelfde
hoogte zijn gevuld en zijn dichtgeklemd.
Plaats de glazen zodanig op de bak-
plaat, dat ze elkaar niet aanraken.
Giet ca. 1/2 liter water in de bakplaat,
zodat er voldoende vocht in de oven
ontstaat.
Zodra de vloeistof in de eerste glazen
begint te parelen (bij 1-liter-glazen na ca.
35-60 minuten), schakelt u de oven uit
of verlaagt u de temperatuur tot 100°C
(zie de tabel).
Wecktabel
De opgegeven wecktijden en temperaturen
zijn richtwaarden.
Gerecht
Te m p e r at u u r i n
°C
Inzetniveau
Tijd in uren
(richtwaarde)
1 niveau 2 niveaus
Groenten
Bonen 60-
70
3 1 / 4 6-8
Paprika (reepjes) 60-
70
3 1 / 4 5-6
Soepgroenten 60-
70
3 1 / 4 5-6
Paddestoelen 50-
60
3 1 / 4 6-8
Kruiden 40-50 3 1 / 4 2-3
Fruit
Pruimen 60-
70
3 1 / 4 8-10
Abrikozen 60-
70
3 1 / 4 8-10
Appelschijven 60-
70
3 1 / 4 6-8
Peren 60-
70
3 1 / 4 6-9
Product
Te mpe r at u ur
in°C
Wecken tot het pa-
relen begint
in min.
Doorkoken bij
100°C
in min.
Bessen
Aardbeien, bosbessen, frambozen,
rijpe kruisbessen
160-170 35-45 ---
Onrijpe kruisbessen 160-170 35-45 10-15
Steenvruchten
Peren, kweeperen, pruimen 160-170 35-45 10-15
Groente
30 electrolux
Reiniging en onderhoud
1 Waarschuwing: Voor het reinigen moet
het apparaat zijn uitgeschakeld en zijn
afgekoeld.
Waarschuwing: Om veiligheidsredenen het
apparaat niet reingen met een stoom- of
hogedrukreiniger.
Let op: geen schuurmiddelen, scherp
reinigingsgereedschap of schuurspons-
jes gebruiken.
Geen bijtende schuurmiddelen of scher-
pe metalen schrapers gebruiken om het
glas van de ovendeur te reinigen. Hier-
door kan het oppervlak bekrast raken
en kan het glas uiteindelijk breken.
Buitenkant apparaat
De voorkant van het apparaat met een
zachte doek en een warm sopje afne-
men.
Bij een metalen front een in de handel
verkrijgbaar onderhoudsmiddel gebrui-
ken.
Geen schuurmiddelen en schuurspons-
jes gebruiken.
Ovenruimte
1 Waarschuwing: Voor het reinigen moet
de oven uitgeschakeld en afgekoeld zijn.
3 Reinig het apparaat elke keer na het ge-
bruik. Verontreinigingen zijn dan makke-
lijk te verwijderen en kunnen niet
inbranden. Door de Pyrolyse kan niet
verwijderde aanslag verkleuring van de
oppervlakte van het materiaal veroorza-
ken.
1. Voor het reinigen de ovenverlichting in-
schakelen.
2. De oven elke keer na het gebruik met
een sopje afnemen en drogen.
3 Bij hardnekkige verontreiniging met Py-
rolyse reinigen.
1 Attentie! Als u ovenspray gebruikt, be-
slist de aanwijzingen van de fabrikant
opvolgen.
Accessoires
Alle inschuifdelen (rooster, bakplaat, in-
schuifroosters enz.) elke keer na het gebruik
afwassen en goed afdrogen. Kort laten inwe-
ken zorgt voor makkelijker schoonmaken.
Vetfilter
1. Het vetfilter in een heet sopje of in de af-
wasautomaat reinigen.
2. Als het vuil sterk is ingebrand in wat water
en 2-3 eetlepels afwasmiddel voor afwa-
sautomaten uitkoken.
Pyrolytische reiniging
1 Waarschuwing: De oven wordt tijdens
dit proces zeer heet. Kleine kinderen ab-
soluut uit de buurt houden.
1 Let op! Alvorens de pyrolyse uit te voe-
ren, moeten alle uitneembare delen in-
clusief de inschuifroosters uit de oven
worden verwijderd.
3 Als u gebruik maakt van de als extra ac-
cessoires leverbare ovenwagens, moe-
Wortels
1)
160-170 50-60 5-10
Komkommers 160-170 50-60 ---
Gemengd tafelzuur 160-170 50-60 15
Koolrabi, erwten, asperges 160-170 50-60 15-20
1) In de uitgeschakelde oven laten staan
Product
Te mpe r at u ur
in°C
Wecken tot het pa-
relen begint
in min.
Doorkoken bij
100°C
in min.
electrolux 31
ten deze vóór de pyrolyse worden
verwijderd.
Als niet alle inschuifroosters of ovenwa-
gens zijn verwijderd, verschijnt in de tij-
dindicatie ’C1’.
De pyrolyse kan in dat geval door een
veiligheidsuitschakeling ter bescher-
ming van de inschuifroosters/ovenwa-
gens niet worden gestart.
Pyrolyse uitvoeren
1. Grove stukken vuil eerst met de hand
verwijderen.
2. De schakelaar Ovenfuncties op
Pyrolyse zetten.
In de indicatie verschijnt “Pyr 1“.
3. Op de toets Pyrolyseduur drukken.
Daarna gaat de pyrolytische reiniging
van start.
3 De Ovenverlichting is buiten werking.
Bij het bereiken van een vooraf vastge-
legde temperatuur wordt de deur ver-
grendeld.
De balkjes van de verwarmingsindicatie
lichten op totdat de deur weer is ont-
grendeld.
Pyrolyseduur wijzigen
1. Te werk gaan zoals beschreven bij pyro-
lyse.
2. Terwijl Duur knippert, met de toets
Pyrolyseduur de gewenste pyroly-
seduur selecteren:
Toet s
Pyrolyseduur 1 x ingedrukt =
Pyr 1“ of
toets Pyrolyseduur 2 x ingedrukt
=
Pyr 2“.
Daarna gaat de pyrolytische reiniging van
start.
3 Indien Duur niet meer knippert, de
toets Selectie opnieuw indrukken en
dan de instelling doorvoeren.
Uitschakeltijd pyrolyse wijzigen
De pyrolyse-uitschakeltijd kan met de klok-
functie Einde worden veranderd (binnen
2 min. na het instellen van de pyrolyse).
Wanneer welke pyrolyse gebruiken:
Pyr 1“ - 3:15 = pyrolyse lang: voor
sterk vervuilde oven,
Pyr 2“ - 2:15 = pyrolyse kort: voor licht
vervuilde oven.
Inschuifroosters
Om de zijwanden schoon te maken kunnen
de inschuifroosters links en rechts in de oven
worden losgenomen.
Inschuifroosters losnemen
Roosters eerst voor van de ovenwand weg-
trekken (1) en dan achter losnemen (2).
Inschuifroosters inzetten
3 Belangrijk! De afgeronde einden van
de geleidingsstangetjes moeten naar
voren wijzen!
32 electrolux
Bij het inzetten de roosters eerst achter weer
inhangen (1) en dan voor inzetten en aan-
drukken (2).
Ovenverlichting
1 Waarschuwing: Kans op kortsluiting!
Voor het vervangen van de ovenlamp:
oven uitschakelen!
zekeringen in de huisinstallatie uit-
draaien resp. uitschakelen.
3 Om de ovenlamp en het afdekglas te
beschermen een doekje op de bodem
van de oven leggen.
Ovenlamp vervangen/glas reinigen
1. Afdekglas linksom draaien, losnemen en
schoonmaken.
2. Indien nodig:
oververlichting 40 watt, 230 V
300 °C hittebestendig
vervangen.
3. Afdekglas weer aanbrengen.
Bakovendeur
Om het binnenste van de bakoven gemak-
kelijker te kunnen kunt u de bakovendeur
van uw apparaat eruit halen.
Bakovendeur eruit halen
1. Bakovendeur volledig openen.
2. Klemhendel (A) aan de beide scharnie-
ren van de deur volledig uitklappen.
3. Sluit de bakovendeur tot de eerste ver-
grendelstand (circa 45°).
4. Pak met beide handen de zijkanten van
de bakovendeur vast en trek de deur
van de bakoven schuin naar boven er uit
(Let op : Zwaar!).
electrolux 33
3 Leg de bakovendeur met de buitenkant
naar boven op een zacht, vlak oppervlak
neer, bijvoorbeeld op een deken, om
krassen te vermijden.
Bakovendeur erin schuiven
1. Pak met beide handen de bakovendeur
aan de kant van de greep vast en houd
deze in een hoek van circa 45°.
Plaats de uitsparingen aan de onderkant
van de bakovendeur op de scharnieren
van de bakoven.
Laat de deur tot de aanslag naar onder
glijden.
2. Bakovendeur volledig openen.
3. Zet de klemhendel (A) aan de beide deur-
scharnieren terug in de oorspronkelijke
positie.
4. Bakovendeur sluiten.
Het glas van deur van de bako-
ven
De bakovendeur is uitgerust met drie achter
elkaar aangebrachte glasplaten. De binnen-
ste glasplaten kunnen eraf gehaald worden,
tijdens het reinigen.
1 Let op! Als er kracht wordt uitgeoefend,
vooral aan de zijkanten van de voorruit,
kan het glas breken.
De glasplaten van de deur demonteren
1. Bakovendeur volledig openen.
34 electrolux
2. Klemhendel (A) aan de beide scharnie-
ren van de deur volledig uitklappen.
3. Sluit de bakovendeur tot de eerste ver-
grendelstand (circa 45°).
4. Pak de deurafschermer (B) aan de bo-
venkant van de deuraan beide kanten
vast en druk deze naar binnen om de
klemvergrendeling los te maken. Trek
vervolgens de deurafschermer van bo-
ven eraf.
5. Pak de glasplaten een voor een aan de
rand vast en trek ze uit de geleiding van-
af boven eruit.
Reinig de glasplaten
Reinig grondig de glasplaten met
spoelmiddel. Droog daarna de glasplaten
goed af.
Glasplaten weer terug in de deur zetten
1. Schuif aan de onderkant van deur de
glasplaten een voor een schuin vanaf
boven in het profiel van de deur en laat
ze zakken.
3 Zet eerst de kleine glasplaat erin en
daarna de grote.
2. Pak de deurafschermer (B) aan de zij-
kanten vast, breng deze aan de binnen-
kant van de rand van de deur aan en
steek vervolgens de deurafschermer (B)
op de bovenkant van de deur.
3 Aan de openzijde van de deuraf-
schermer (B) bevindt zich een geleiderail
(C). Deze moet tussen de buitenste
electrolux 35
deurruit en de geleidehoek (D) erin wor-
den geschoven.
De klemvergrendeling (E) moet vast ge-
zet zijn.
3. Bakovendeur volledig openen.
4. Zet de klemhendel (A) aan de beide deur-
scharnieren terug in de oorspronkelijke
positie.
5. Bakovendeur sluiten.
36 electrolux
Wat is er aan de hand als
Wanneer u de storing niet kunt verhel-
pen met de hierboven gegeven aanwij-
zingen, neem dan contact op met uw
vakhandel of met onze service-afdeling.
1 Waarschuwing! Reparaties aan het
apparaat mogen alleen door vakmen-
sen worden uitgevoerd. Onvakkundige
reparaties kunnen tot aanzienlijke risi-
co's voor de gebruiker leiden.
3 Bij een onjuiste bediening wordt het be-
zoek van de servicetechnicus ook tij-
dens de garantieperiode in rekening
gebracht.
3 Aanwijzingen voor apparaten met
een metalen voorzijde:
Vanwege de koele voorzijde van uw ap-
paraat kan er zich, na het openen van
de ovendeur tijdens of kort na het bak-
ken of braden, gedurende korte tijd con-
dens vormen op de binnenkant van het
deurvenster.
Storing
Mogelijke oorzaak Oplossing
De oven wordt niet warm De oven is niet ingeschakeld Oven inschakelen
De tijd is niet ingesteld Dagtijd instellen
De noodzakelijke instellingen zijn
niet uitgevoerd
Instellingen controleren
De automatische uitschakeling
heeft de oven uitgeschakeld
Zie Automatische uitschakeling
De zekering in de huisinstallatie
(stoppenkast) is doorgebrand
Zekering controleren Als de zeke-
ringen meerdere malen worden
uitgeschakeld, neem dan contact
op met een erkend elektro-installa-
teur
De ovenverlichting valt uit De ovenlamp is kapot Ovenlamp vervangen
De pyrolyse functioneert niet (in de
tijdindicatie verschijnt “C1”)
Inschuifroosters/braadsleden zijn
niet uit de oven verwijderd
Verwijder de inschuifroosters/
braadsleden
In de tijdindicatie verschijnt F2 Deur niet juist gesloten of deurver-
grendeling defect
Deur goed sluiten;
Het apparaat via de huisinstallatie
of de veiligheidsschakelaar van de
stoppenkast uit- en weer inscha-
kelen.
Neem bij herhaalde indicatie a.u.b.
contact op met de klantenservice
In de tijdindicatie verschijnt een
niet bovengenoemde foutcode
Elektronisch defect Het apparaat via de huisinstallatie
of de veiligheidsschakelaar van de
stoppenkast uit- en weer inscha-
kelen.
Neem bij herhaalde indicatie a.u.b.
contact op met de klantenservice
electrolux 37
Afvalverwerking
2 Verpakkingsmateriaal
De verpakkingsmaterialen zijn niet scha-
delijk voor het milieu en herbruikbaar. De
kunststoffen hebben de volgende aan-
duidingen, bijv. >PE<, >PS<, enz. Ver-
wijder de verpakkingsmaterialen in
overeenstemming met de aanduiding bij
de gemeentelijke inzamelplaatsen in de
daarvoor bestemde containers.
2 Oud apparaat verwijderen
Het symbool
W op het product of op
de verpakking wijst erop dat dit product
niet als huishoudafval mag worden be-
handeld. Het moet echter naar een
plaats worden gebracht waar elektri-
sche en elektronische apparatuur wordt
gerecycled. Als u ervoor zorgt dat dit
product op de correcte manier wordt
verwijderd, voorkomt u mogelijk voor
mens en milieu negatieve gevolgen die
zich zouden kunnen voordoen in geval
van verkeerde afvalbehandeling. Voor
meer details in verband met het recyclen
van dit product, neemt u het best con-
tact op met de gemeentelijke instanties,
het bedrijf of de dienst belast met de
verwijdering van huishoudafval of de
winkel waar u het product hebt gekocht.
1 Waarschuwing: Opdat er geen gevaar
meer kan ontstaan, moeten afgedankt
apparaten voor het weggooien onbruik-
baar worden gemaakt.
Stekker uit het stopcontact trekken
en aansluitsnoer van het apparaat
verwijderen.
38 electrolux
Service
Controleer bij technische storingen eerst of u
met behulp van de gebruiksaanwijzing
(hoofdstuk „Wat te moet doen als…“) het
probleem zelf kunt oplossen.
Wanneer u het probleem niet kunt oplossen,
neemt u contact op met onze service-afde-
ling.
Om u snel te kunnen helpen, hebben wij de
volgende gegevens nodig:
Modelaanduiding
Productnummer (PNC)
Serienummer (S-No.)
(u vindt deze nummers op het typeplaat-
je)
Soort storing
Eventuele foutmelding die het apparaat
aangeeft
Om ervoor te zorgen dat u de benodigde
nummers van uw apparaat bij de hand heeft,
raden wij u aan deze hier te noteren:
Modelaanduiding: ..........................
PNC: ..........................
S-No: ..........................
electrolux 39
www.electrolux.com
www.electrolux.nl
www.electrolux.be
822 722 115
-
A
-
290609
-
01
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Electrolux EOC65140X Handleiding

Type
Handleiding