Whirlpool AKZ 421/IX/01 de handleiding

Type
de handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

AKZ 421/01 PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56549
1. Bedieningspaneel
2. Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt
verband met het temperatuurniveau dat bereikt
wordt door de oven en/of de kookplaat; nadat de
oven is uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele
minuten doorgaan met werken.
3. Verwarmingselement bovenwarmte
(kan naar beneden gezet worden)
4. Ovenlampje achter
5. Ventilator
6. Verwarmingselement onderwarmte
(niet zichtbaar)
7. Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren
van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een
programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde
waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Verzonken knoppen
Om de knop te gebruiken drukt u op het midden
ervan.
De knop komt naar voren.
Draai de knop op de gewenste stand.
Aan het einde van de bereiding zet u de knop op de
stand 0 en drukt u hem in het midden in om hem naar
de oorspronkelijke stand terug te brengen.
Eerste
Laatste
steunhoogte
steunhoogte
Bakplaat voor
zoet gebak:
Rooster:
Opvangbak:
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerba
re
temperatu
ur
Beschrijving functie
- Oven uit - - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60° 35 °C - 60 °C -
Voor een constante oventemperatuur.
35 °C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
60 °C: voor het warmhouden van een gerecht aan het einde van de
bereidingstijd.
Aanbevolen wordt de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH 200 °C 50 °C - 250 °C
Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op dezelfde steunhoogte.
Verwarm de oven voor op de gewenste bereidingstemperatuur en
plaats het gerecht in de oven wanneer alle indicatielampjes van
de thermostaat zijn uitgegaan.
Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te gebruiken.
VENTILATOR 160 °C 50 °C - 250 °C
Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten onderling
van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger bakresultaat te
bereiken.
GRILL 3 -
Voor het grillen van karbonades, spiezen, worstjes, het gratineren
van groente en voor een bruin korstje op het brood.
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding kan de ovendeur gesloten worden of op een
kier blijven staan.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te
voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
TURBOGRILL 3 -
Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk, rollades).
De functie heeft verschillende standen (1 min. - 5 max.).
Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
Tijdens de bereiding kan de ovendeur gesloten worden of op een
kier blijven staan.
Giet bij het braden van vlees een beetje water in de opvangbak op
het eerste niveau om rookvorming en vetspatten zoveel mogelijk te
voorkomen.
Aanbevolen wordt het vlees tijdens de bereiding regelmatig om te
draaien.
PIZZA/BROOD -
P1- 300 °C
P2- 220 °C
Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
BOOSTER 200 °C 50 °C - 250 °C
Om de oven snel voor te verwarmen.
Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens branden.
Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie zichzelf
automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de oven automatisch
overgaat op de functie STATISCH.
BEREIDINGSTABEL
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand
Bruinen
Temperatuur
(°C)
Bereidingstijd
(minuten)
VLEES
Lams-, geiten-, schapenvlees
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Braadstuk
(kalfs-, varkens-, rundvlees)
(1 kg)
X 2 2 200 95 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Kip, konijn,
eend
X 2 3 200 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Kalkoen
(kg. 4-6) + stand 3
bruinen
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gans ( 2 kg)
X 2 3 210 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
VIS (HEEL)
(1-2 kg)
Goudbrasem, zeebaars, tonijn,
zalm, kabeljauw
X 2 1 200 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
VIS (MOTEN)
(1 kg)
Zwaardvis, tonijn
X 2 2 200 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
GROENTE
Gevulde paprika's en tomaten
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Gebakken aardappels X 2 3 220 50 - 60
GEBAK, TAART ETC.
Luchtig gebak
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Taarten
(met kaasvulling)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 80 - 90
Korstgebak, vlaaien
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Appelstrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Koekjes
X 2 - 170 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Soesjes
X 2 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
Hartige taarten
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagna
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Vruchtentaarten
met bv. ananas, perziken
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
Meringues
X 2 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Pasteibakjes
X 2 - 200 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Soufflés
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
BEREIDINGSTABEL GRILLFUNCTIE
N.B.: Voor het bereiden van vlees met de functies Ventilator en Statisch wordt aanbevolen om de functie Bruinen in te schakelen op
stand 1 tot 3.
De bereidingstemperaturen en -tijden zijn indicatief.
GERECHT Functie Voorverwarmen
Steunhoogte
(vanaf bodem)
Stand Bereidingstijd
(minuten)
Ribkarbonades X 4 5 35 - 45
Schnitzels X 4 5 30 - 40
Worstjes X 3 - 4 5 30 - 40
Karbonades X 4 5 35 - 45
Vis (moten) X 3 - 4 5 35 - 45
Kippenpoten X 3 - 4 5 40 - 50
Spiezen X 3 - 4 5 40 - 50
Varkenskarbonades X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 kip X 3 5 45 - 55
1/2 kip X 3 5 45 - 55
Hele kip X 3 5 60 - 70
Braadstuk
(varkens-, rundvlees)
X 2 5 60 - 70
Eend X 2 5 70 - 80
Lamsbout X 3 5 70 - 80
Rosbief X 3 5 50 - 60
Gebakken aardappels X 3 5 50 - 60
Vis (goudbrasem, forel) X 3 5 50 - 60
GEBRUIKSAANWIJZING VOOR DE ELEKTRONISCHE PROGRAMMERING
NL
Elektronische
Display
programmering
Werking van de oven met gebruik van de elektronische
programmering
Te m p e r a -
tuurtoename
Warmhouden
Extra
goudbruin
Bereidingsduur KlokTijdstip einde
bereiding
Snelle inschakeling van de oven
Nadat de oven voor het eerst is aangesloten op het elektriciteitsnet of na een stroomuitval
verschijnt er op het display “ ”.
De oven inschakelen:
1. Draai knop
op
“0”
.
2. Druk op toets
. Op het display verschijnt
“--:--”.
Instelling en wijziging van de klok:
1. Druk driemaal op toets
.
2. Draai binnen 15 seconden knop
om de tijd in te stellen. De tijd op het display knippert.
3. Druk op toets
of wacht 15 seconden voor automatische bevestiging van de instelling.
Wijzigen van de tijd:
Druk tweemaal op toets
knippert op het display. Herhaal de bovenstaande handelingen.
Instelling bereidingsfunctie:
1. Draai knop
op de gewenste functie: op het display knippert de temperatuur of de grillstand.
2. Is dit de juiste waarde, druk dan op toets
om te bevestigen of wacht circa 10 seconden voor
automatische bevestiging van de instelling.
De ingestelde temperatuur of de grillstand veranderen:
1. Draai knop
!
: op het display knippert de temperatuur (of de grillstand indien knop
op
staat).
2. Druk op toets
om te bevestigen of wacht circa 10 seconden voor automatische bevestiging
van de instelling.
De oven schakelt circa 5 seconden na de bevestiging in: op het display gaan de aanwijzers voor de
temperatuurtoename een voor een branden, om aan te geven dat de temperatuur in
°C
hoger
wordt.
NB.:
de ingestelde waarden kunnen ook tijdens de bereiding gewijzigd worden.
Aan het einde van de bereidingstijd:
Schakel de oven uit door knop
op
“0”
te draaien. Op het display verschijnt weer de tijd van
de dag.
Let op:
Om een willekeurige instelling te annuleren, draait u knop

op
“0”
.
Door toets
5 seconden ingedrukt te houden, schakelt u het geluid van de knop en de toetsen uit.
Dit geluid wordt weer ingeschakeld wanneer u nogmaals 5 seconden toets
ingedrukt houdt. Uit veiligheidsoverwegingen
wordt de oven na 4,30 uur continue werking automatisch uitgeschakeld (behalve de functies en ).
Instelling van de bereidingsduur:
S
tel de bereidingsduur in (beschikbaar voor alle functies) om de oven voor een bepaalde tijdsduur te
s
tarten. Aan het eind van de ingestelde tijd gaat de oven automatisch uit. De bereidingsduur kan
m
aximaal worden geprogrammeerd op 3 uur en 59 minuten.
1. Stel de functie en de temperatuur of grillstand in (zie hoofdstuk “Snelle inschakeling van de
oven” en “Instelling bereidingsfunctie”).
2
. Druk enkele malen op toets
, op het display gaat het symbool knipperen en verschijnt
“-0:00”
.
3. Draai knop
!
rechtsom: op het display knippert de ingestelde tijd. Een streepje
”-”
betekent
dat de ingestelde tijd gaat teruglopen tot
“0”
.
4
. 20 seconden nadat de tijd is ingesteld, begint de oven met de bereiding en wordt op het display
de resterende tijd tot het einde van de bereiding weergegeven.
NB.:
Om de eerder ingestelde temperatuur weer te geven of te wijzigen, draait u knop
!
één
klik. Om de overgebleven tijd opnieuw weer te geven, wacht u 20 seconden of drukt u op toets
.
Raadpleeg het hoofdstuk “Speciale functies” voor de speciale functies Extra goudbruin en
W
armhouden .
De ingestelde temperatuur of de grillstand veranderen:
Draai kop
!
en bevestig door toets
in te drukken, of wacht circa 10 seconden voor automatische
b
evestiging van de instelling.
O
p het display verschijnt :
Bij het verstrijken van de eerder ingestelde tijd (einde bereiding) verschijnt op het display en
k
linkt er gedurende 15 minuten met tussenpozen een geluidssignaal. De oven schakelt automatisch
u
it en de ovenverlichting blijft gedurende 25 min. aanstaan.
1. Druk op toets
om het geluidssignaal uit te zetten.
2
.Draai knop
op
“0”
. De verlichting gaat uit.
O
p het display verschijnt weer de tijd van de dag.
Knop voor het in- en uitschakelen en
selecteren van functies
Toets voor het bevestigen en selecteren
van een programma
!
Knop voor het wijzigen van vooraf
ingestelde waarden (temperatuur,
bereidingstijd, stand)
!
Programmeren van het einde van de bereidingstijd
Speciale functies:
(Extra goudbruin e
Warmhouden
)
Deze functies zijn uitsluitend beschikbaar wanneer de bereidingsduur of het tijdstip voor het einde van de
bereiding ingesteld zijn.
Deze twee speciale functies kunnen zowel tegelijk als apart ingesteld worden.
Extra goudbruin
Met deze functie kunt u voedingsmiddelen tijdens de bereiding een goudbruine kleur geven (bv. braadstuk). U kunt kiezen uit
de standen
1-2-3
, waarbij het cijfer
1
een licht goudbruine kleur geeft en
3
de maximale goudbruine kleur.
Deze functie kan uitsluitend worden geselecteerd in combinatie met de functies .
De speciale functie Extra goudbruin instellen:
De speciale functie Warmhouden instellen:
Timer
Hiermee kan van te voren het tijdstip voor het einde van de bereiding worden ingesteld. De tijd kan
maximaal worden geprogrammeerd op 23 uur en 59 minuten.
1. Stel de functie en de temperatuur of grillstand in. Zie het hoofdstuk “Snelle inschakeling van de
oven”, paragraaf “Instelling bereidingsfunctie”.
2. In dit voorbeeld is het 10:00 uur. Druk op toets
, op het display gaat het symbool
knipperen en verschijnt
“- 0:00
.
3. Stel de bereidingsduur voor de oven in (bv. 45 minuten) door knop
!
te draaien: op het display
knippert de ingestelde tijd.
4. Druk op toets
om de instelling te bevestigen (bv. 45 minuten): het symbool knippert en
op het display wordt de tijd van de dag en de bereidingsduur weergegeven (bv. 10:00 uur + 45
minuten = 10:45 uur).
5. Kies het tijdstip waarop u wilt dat de bereiding voltooid is, door knop
!
te draaien
(bv. 12:30 uur).
6. Druk enkele malen op toets
totdat de tijd van de dag weer verschijnt (10:00 uur), of wacht
circa 20 seconden voor automatische bevestiging van de instelling.
De oven treedt automatisch in werking op het tijdstip voor het einde van de bereiding minus de
bereidingsduur (bv. 11:45 uur): op het display verschijnt .
Om de ingestelde temperatuur of grillstand te controleren, draait u knop
!
één klik.
Om zowel de bereidingsduur (bv. 45 min.) als het tijdstip voor het einde van de bereiding (bv. :
12:30) te controleren of te wijzigen, drukt u op toets
.
1. Stel de bereidingsduur of het tijdstip voor het einde van de bereiding in. Zie “Snelle inschakeling
van de oven” en “Instelling bereidingsfunctie”.
2. Druk enkele malen op toets
, totdat op het display het symbool gaat knipperen en een
“0”
verschijnt .
3. Draai knop
!
om de stand voor de goudbruine kleur van het gerecht te kiezen:
1, 2 of 3
.
4. Druk tweemaal op toets
of wacht 20 secondi voor automatische bevestiging van de instelling.
Warmhouden
Met deze functie kan bij automatische werking van de oven de temperatuur aan het einde van de
bereiding op 60°C worden gehouden.
De functie “Warmhouden” kan uitsluitend worden geselecteerd in combinatie met de functies
.
1. Stel de bereidingsduur of het tijdstip voor het einde van de bereiding in. Zie het hoofdstuk “Snelle
inschakeling van de oven” en “Instelling bereidingsfunctie”.
2. Druk enkele malen op toets
, op het display knippert het symbool en verschijnt
“-- C”
.
3. Draai knop
!
op
“60C”
.
4. Druk op toets
of wacht 20 seconden voor automatische bevestiging van de instelling.
De timer kan alleen worden gebruikt als de oven niet in gebruik is, en er kan een tijd worden ingesteld van
maximaal 3 uur en 59 minuten.
Om de timer in te stellen:
1. Houd knop
op
“0”
. Op het display verschijnt de tijd van de dag.
2. Druk op toets
, het symbool knippert op het display.
3. Draai knop
!
rechtsom. Op het display knippert de ingestelde tijd. Een streepje
“-”
betekent dat
de ingestelde tijd gaat teruglopen tot
“0”
.
4. Druk op toets
of wacht circa 20 seconden voor automatische bevestiging van de instelling.
Bij het verstrijken van de ingestelde tijd:
klinkt er een geluidssignaal en verschijnt op het display .
Druk op toets
: het geluidssignaal stopt. Op het display verschijnt weer de tijd van de dag.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Whirlpool AKZ 421/IX/01 de handleiding

Type
de handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor