Brandt FDO900X de handleiding

Type
de handleiding
*Oven voorverwarmen tot de vermelde temperatuur. DS = Draaispit.
In de stand Grill plaatst u de te grillen gerechten op het ovenrooster of het draaispit. Plaats de braadslee eronder of op de ovenbodem om de braadsappen op te vangen.
Gebruik de braadslee nooit als bakplaat (spatten!).
Voor een bereiding in bain-marie vult u de ovenschaal halfvol met heet water.
Sluit altijd de ovendeur tijdens een bakcyclus.
In de stand Grill en bij gebruik van het draaispit mag u de temperatuur maximaal op 220°C (aanbevolen waarde in deze handleiding) instellen en
dient u de ovendeur te sluiten.
CZ5701690-00-NL
GERECHTEN
TRADITIONEEL BAKKEN
GECOMBINEERD BAKKEN
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Bakduur
Bakgegevens
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Inschuifsleuf
Vlees
Varkensgebraad (1 kg)
Kalfsgebraad
Rundsgebraad
Lam (bout, schouder 2,5 kg)
Gevogelte (1 kg)
Grote stukken gevogeltev
Kippenbouten
Varkens- en kalfskoteletten
Rundskoteletten (1 kg)
Schapenkoteletten
Vissen
Gegrilde vissen
Gebakken vis (zeebrasem)
Vis in papillot
Groenten
Groentengratins
Gratin dauphinois
Lasagna
Gevulde tomaten
Patisserie
Biscuit de Savoie - Génoise
Biscuitrol
Brioche
Brownies
Cake - Evenveeltje
Clafoutis
Crèmes
Cookies - Zandkoekjes
Kouglof
Meringue
Madeleinekoekjes
Soezen
Koekjes van bladerdeeg
Savarin
Gebak van kruimeldeeg
Gebak van fijn bladerdeeg
Gebak van gistdeeg
Varia
Brochetten
Paté in een terrine
Pizza van kruimeldeeg
Pizza van brooddeeg
Quiches
Soufflé
Taarten
Brood
Geroosterd brood
Stoofpotten
(daube, baeckaofen)
200
200
*240
*220
200
200
*200
*220
*200
*200
*200
165
*220
*180
*180
*180
200
165
*200
100
*220
*200
*220
*180
*210
*220
*210
*200
*210
*220
*210
*200
*200
180
2
2
2
1
2
1
2
2-3
2
2
2
1
3
1
2
1
2
2
3
2
2
3
3
2
2
2
2
2
2
3
2
2
1
1
180
*200
*180
180
*180
180
*220
1
1
1
1
1
1
1
220
210
220
220
220
240
275
275
240-275
275
DS
DS
3
3
3-4
4
4
3-4
4
4-5
180
*200
180
150
*200
205
*220
*205
200
*220
205
210
*200
2
2-3
2
2
3
1
2
2
2
2
3
2-1
2
1
1
220
200
210
210
210
220
3
2
DS
3
3
4
2-3
180
180
180
180
180
180
180
180
165
180
180
180
100
180
200
180
170
2
2
2
1
2
2
2
2
2
1
2
3
1
2
3
2
1
1
180
180
180
180
180
*210
180
210
*240
180
*210
1
1
2
1
1
2
1
2
2
1
1
90
voeg wat water bij.
60-70
30-40
50-55
50-70
1h30-2h15
15-25
op het rooster
15-20
25-30
10-20
15-20
35-45
aarden schaal
10-15
30
55-60
40-45
40-45
35-45
5-10
25-30 * in stand
25-30
grote glazen schaal
55-65 * in stand
35-45
20-45 bain-marie
15-18 bakplaat
45-50 speciale bakvorm
1h30 bakplaat
5-10 bakplaat op rooster
30-40 volgens grootte
5-10 Bakplaat
30-40
30-40 alum. bakvorm 30 cm
15-25 bakplaat
35-45 Bakplaat
15-30
1h20-1h40 bain marie
30-40 alum. bakvorm 30 cm
15-18 Bakplaat
30-45 alum. bakvorm 30 cm
50 glazen bakvorm 21 cm
40-45 bakvorm met
hoge randen
30-50 *
in stand
1-2 op het rooster
1h30-3h
volgens
gerecht
THERMOSTAAT : CIJFER MET OVEREENSTEMMENDE GRADENWAARDE IN
°C
°C 30 60 90 120 150 180 210 240 275
Cijfer
1 2 3 4 5 6 7 8 9 maxi
Laat alle vlees minstens 1 uur op kamertemperatuur staan alvorens het in de oven te plaatsen.
Bakken op meerdere niveau's in de stand
VERWARM UW OVEN VOOR ALVORENS DE OVENSCHAAL IN DE OVEN TE PLAATSEN
U kan gelijktijdig meerdere gerechten (dezelfde gerechten of verschillende gerechten) op dezelfde temperatuur bakken zonder dat de
smaak of geur van de gerechten op elkaar wordt overgedragen
. De gerechten kunnen tegelijk of met een tussenpauze in de oven worden
geplaatst. De bakduur van de gerechten (zie bakgids) dient wel te worden verlengd met ongeveer 10 tot 20 minuten.
Elke volledige of gedeeltelijke reproductie van dit document is verboden
Kleine soezen
1 emailschaal + 3 roosters
2 taarten
2 roosters
1 vis + 1 taart
2 roosters
1
5
3
1 emailschaal + 1 rooster
1
3
1
3
1
5
3
1
3
3 roosters
Rooster "grillades"
Plat rooster
Gebogen rooster
CZ5701690-00-NL
1
2
3
4
25 mn
Verwarm de oven gedurende 5 minuten met de heteluchtfunctie voor op
40-50 °C. Zet de oven uit en laat het deeg 25-30 minuten rijzen dankzij de
restwarmte.
Procedure: Voor recepten van deeg op basis van gist.
Doe het deeg in een ovenvaste schaal, verwijder de inschuifrails en plaats de schaal op de bodem.
Recept met gist (volgens model)
Ingrediënten:
Bloem 2 kg
Water 1240 ml
Zout 40 g
4 pakjes gedroogde bakkersgist
Meng het deeg met de mixer en laat het rijzen in de oven
.
TEST
BAKPROCES
T°C
Richel
TIJD
OPMERKINGEN
ZANDKOEKJES
(7.5.2)
Traditioneel hete lucht
175°C
3
15/18 min
Traditioneel
200°C
3
15/18 min
met voorverwarming
Traditioneel hete lucht
175°C
4 en 1 15/18 min
met voorverwarming
TAARTJES
(7.5.3)
Traditioneel hete lucht
160°C
3
25 min
zonder voorverwarming
Traditioneel
160°C
3
20/25 min
met voorverwarming
Traditioneel hete lucht
160°C
4 en 1
25 min
met voorverwarming
BISCUIT DE
SAVOIE
(7.6.1)
Vloer hete lucht
165°C
1
35/45 min
Traditioneel
175°C
2
35/45 min
Traditioneel hete lucht
150°C 3 en 1
50/60 min
met voorverwarming
APPELTAART
(7.6.2)
Traditioneel hete lucht
180°C
2
40/45 min
Traditioneel
200°C
2
40/45 min
met voorverwarming
Traditioneel hete lucht
180°C
3 en 1
55/60 min
met voorverwarming
GRILLOPPERVLAK
Deur gesloten
(7.5.2)
275°C
5
1 min 30
voorverwarming 5 min
Sterke grill
Brood op rooster + vetvanger
Deur gesloten
Keuringstests volgens norm IEC 60350 -1Ed 1.0 (02/12/2011)
Fornuizen, kookelementen, elektrische ovens en braadroosters voor huishoudelijk gebruik.
KEURINGSTESTS
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Brandt FDO900X de handleiding

Type
de handleiding