83
Oventoebehoren
Achterzijde
Voorzijde
Schaal + rooster
(vetvanger)
Dit vangt, als u het onder het rooster plaatst,
het nat en het vet op bij het roosteren. Kan
ook half met water gevuld gebruikt worden
om au bain-marie te koken. Plaats vlees niet
rechtstreeks in deze ovenschotel, omdat dan
vocht en vet tegen de wanden van de oven zal opspatten.
Draaispit
Deze gebruikt u als volgt:
• plaats de diepe schaal op het rooster op
richel N°1 om het braadnat op te vangen of
plaats het op de onderplaat als het te braden
stuk vlees te groot is.
• plaats een van de vorken in het braadspit;
steek het te braden stuk vlees eraan; steek de tweede vork erin; zorg dat het vlees
goed in het midden staat en draai de twee vorken vast.
• plaats het braadspit op zijn onderstel.
• duw voorzichtig om de punt van het spit in het gat achter in de oven te steken.
• haal het handvat eraf door dit los te draaien. Na het bakken het handvat weer
op het spit draaien om het er veilig uit te halen zonder de vingers te branden.
Aan het einde van het handvat vindt u een matrijs waarmee u de vorken kunt los-
schroeven.
Veiligheids rooster met
kantelbeveiliging met kromming
Zelfde gebruik als het platte rooster.
De vorm is speciaal bedacht om de ovenschotel
tussen 2 richels in te kunnen plaatsen.
14
15
Multifunctionele schaal
(taartschaal of vetvanger)
Kan gebruikt worden als taartschaal en heeft
een opstaande rand. Wordt gebruikt voor het
bakken van gebak zoals soesjes, schuimge-
bak, madeleines, bladerdeeg...
In de richel onder de grill geplaatst, vangt dit
het braadnat en het braadvet op bij het roosteren. Het kan ook half met water
gevuld worden om au-bain mari te koken. Plaats vlees niet rechtstreeks in deze
ovenschotel, omdat dan vocht en vet tegen de wanden van de oven zal opspatten.
NL
16
17