Gebruik steeds het juiste kookgerei - zie
afbeelding 4.
Op de kookzones van de glaskeramische
kookplateaus moeten potten en pannen met vlakke,
vaste bodems worden gebruikt.
Ongelijke pannenbodems veroorzaken onnodig lan
gere kooktijden en zorgen dus voor een groter ener
gieverbruik.
Voor een gerecht dat bijzonder hoge temperaturen
vereist,zijnpannenmetdikkevlakkebodemshetbest
geschikt.
Bij het koken zonder deksel wordt veel energie
verspild. Het is dus aangeraden steeds te koken met
hetdekselopdepan.
De pannen mogen niet kleiner zijn dan de kookzones.
Opgelet - Belangrijk!
De oppervlakken van kooktoestellen worden zeer
heet, wees dus zeer vorzichtig.
Kinderen moet u in principe ver van kooktoestellen
verwijderd houden. Geen natte pannen of
natgestoomde pandeksels op ongebruikte kookzones
leggen. Vocht en stoom leiden met de tijd steeds tot
kal kafzetting! Geen plastic voorwerpen op het hete
vlak plaatsen. Geen gerechten direkt of in
aluminiumfolierechtstreeks opeen zonetoebereiden.
Uw keramische plaat nooit als snijonderlaag
gebruiken. Suiker of suikerhoudende sappen
onmiddellijk van de hete kookzone verwijderen.
Hiervoor de volgende onderhoudsinstructies in acht
nemen a.u.b.:
Omdat oververhitte vetten en oliën kunnen
ontvlammen mogen gerechten met vetten of oliën
alleen onder permanent toezicht bereid worden.
UW keramisch kookzone mag niet als werkvlak of
afzetvlak gebruikt worden.
Wees voorzichtig bij het werken met andere
elektrische toestellen die op een stopkontakt in de
nabijheid van uw kookplateau aangesloten zijn. Het
snoer mag nooit in kontakt komen met de warme
kookzones.In het geval dat, door een onachtzame
behandeling, breuken, barsten of scheuren optreden,
dan moet het toestel onmiddellijk buiten werking
gesteldworden,d.w.z.ervoorzorgendathetnietmeer
onder spanning staat, eventueel door het uitdraaien
van de zekeringen.
Belt u in dat geval onmiddellijk de dichtsbijzijnde
klantendienst op.
Praktische tips voor de gebruiker
Afbeelding 4
34