• 50 g milde kaas, geraspt
Methode:
Het spek met een scherp mes van
zwoerd en kraakbeen ontdoen en in
blokjes snijden. De ui en de wortel
schillen, de selderij schoonmaken, alle
groente in kleine blokjes snijden. De olie
in een stoofpan verhitten, de spekblokjes
en de groente daarin roerbakken. Het
gehakt beetje bij beetje toevoegen, los
bakken en blussen met wat bouillon. De
vleessaus op smaak brengen met
tomatenpuree, de kruiden, zout en
peper en afgedekt op een laag pitje
ongeveer 30 minuten in laten koken.
Ondertussen de bechamelsaus
klaarmaken: Laat de boter smelten in een
pan, voeg de bloem toe en blijf roeren.
Beetje bij beetje onder voortdurend
roeren de melk erbij gieten. De saus op
smaak brengen met zout, peper en
nootmuskaat en zonder deksel ongeveer
10 minuten laten inkoken. Een grote
rechthoekige ovenschaal invetten met 1
eetlepel boter. Afwisselend een laag
pastabladen, vleessaus, béchamelsaus
en geraspte kaas in de schaal leggen. De
bovenste laag moet een met kaas
bestrooide laag bechamelsaus zijn. De
rest van de boter in kleine stukjes op het
gerecht leggen.
• Tijd in het apparaat (min.): 55
• Bakplaatstand: 1
5.2 Cannelloni:
Voor 4 personen.
Ingrediënten voor de vulling:
• 50 g uien, in blokjes gesneden
• 30 g boter
• 350 g bladspinazie, in stukjes
gesneden
• 100 g crème fraiche
• 200 g vers zalm, in blokjes
• 200 g nijlbaars, in blokjes
• 150 g garnalen
• 150 g mosselvlees
• zout, peper
Ingrediënten voor de bechamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
• 600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 1 pakje cannelloni
• 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
• 150 g geraspte kaas
• 40 g boter
Methode:
Doe de uien en de boter in een pan en
bak tot de uien glazig zijn. Voeg de
bladspinazie toe en laat het zachtjes
koken. Voeg de crème fraiche toe, mix
en laat afkoelen. Ondertussen de
bechamelsaus klaarmaken: Laat de boter
smelten in een pan, voeg de bloem toe
en blijf roeren. Beetje bij beetje onder
voortdurend roeren de melk erbij gieten.
De saus op smaak brengen met zout,
peper en nootmuskaat en zonder deksel
ongeveer 10 minuten laten inkoken.
Voeg zalm, baars, garnalen en
mosselvlees toe aan de spinazie en roer
door elkaar. Een grote rechthoekige
ovenschaal invetten met 1 eetlepel
boter. Vul de cannelloni met het
spinaziemengsel en plaats in een
ovenschaal. Leg tussen elke rij cannelloni
een laagje béchamelsaus . De bovenste
laag moet een met kaas bestrooide laag
bechamelsaus zijn. De rest van de boter
in kleine stukjes op het gerecht leggen.
• Bereidingstijd in het apparaat (min):
60
• Roosterhoogte: 1
5.3 Pastagratin:
Voor 2 - 4 personen.
Ingrediënten:
• 1 liter water
• zout
• 250 g tagliatelle
• 250 g gekookte ham
• 20 g boter
• 1 bosje peterselie
• 1 ui
• 100 g boter
• 1 ei
• 250 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
• 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Methode:
Breng water met een beetje zout aan de
kook. Doe de tagliatelle in het kokende
gezouten water en laat het ongeveer 12
minuten koken. Vervolgens afgieten. Snij
de ham in blokjes. Verhit boter in een
www.aeg.com
10