Juno JBKD177D7 Recipe book

Type
Recipe book

Deze handleiding is ook geschikt voor

Recepten‐
boek
NL
Stoomoven
AUTOMATISCHE PROGRAMMA'S
Groenten
Kookgerei:
Elk soort kookgerei dat hittebestendig
is tot ten minste 100 °C kan worden
gebruikt.
Ingrediënten:
400 g bloemkool
200 g worteltjes
200 g koolrabi
200 g gele en rode paprika
Methode:
Spoel de bloemkool af en snijd de
bloemkool in roosjes. Schil de wortelen en
de koolrabi en snijd ze in kleine stukjes.
Was de paprika en snijd in reepjes. Plaats
alle groenten in een open schaal en kook
zonder water toe te voegen. Bij deze
bereidingswijze kunt u koken zonder zout
en andere kruiden.
Bereidingstijd in het apparaat: 30
minuten
Roosterhoogte: 3
Aardappelgratin
Ingrediënten:
1.000 g aardappelen
1 theelepel zout, peper en nootmuskaat
2 teentjes knoflook
200 g geraspte kaas
200 ml melk
200 ml room
4 eetlepels boter
Methode:
Schil de aardappelen, snijd ze in dunne
plakken, droog ze af en breng ze op
smaak met zout en peper.
Wrijf een ovenbestendige bakschaal in
met een teentje knoflook en vet de schaal
daarna in met boter.
Verspreid de helft van de gezouten
aardappelplakjes in de schaal en strooi er
wat geraspte kaas over. Leg de overige
aardappelschijfjes er bovenop en strooi de
rest van de kaas eroverheen.
Pers het tweede teentje knoflook en
vermeng dit met de melk en de room. Giet
het mengsel over de aardappels en
verspreid de rest van de boter in kleine
stukjes over de gratin.
Bereidingstijd in het apparaat: 70
minuten
Roosterhoogte: 2
Volkorenbrood
Ingrediënten:
500 g tarwebloem
250 g roggemeel
15 g zout
1 klein pakje droge gist
250 ml water
250 ml melk
Overige:
Bakplaat ingevet of belegd met
bakpapier
Methode:
Doe de tarwebloem, roggebloem en droge
gist in een grote kom.
Meng het water met de melk en het zout
bij de bloem. Alle ingrediënten tot een
soepel deeg kneden. Laat het deeg rijzen
tot het verdubbelt is in grootte.
Maak een lang brood en plaats het op de
bakplaat die is ingevet of bedekt met
bakpapier.
Laat het brood nogmaals met de helft
rijzen. Voor het bakken bestrooien met
een beetje bloem.
Bereidingstijd in het apparaat: 60
minuten
Roosterhoogte: 2
Broodjes
Ingrediënten:
500 g meel, type 405
20 g verse gist of 1 pakje droge gist
(ongeveer 8 g)
300 ml water
10 g zout
Methode:
2
Meel en zout in een grote kom doen. De
gist oplossen in het water en toevoegen
aan het meel. Alle ingrediënten tot een
soepel deeg kneden. Laat het deeg rijzen
tot het verdubbelt is in grootte.
Snij het deeg in stukken, vorm er broodjes
van en leg deze op de ingevette bakplaat
of de patisserie-bakplaat (extra
accessoire). Broodjes nogmaals ongeveer
25 minuten laten rijzen.
Voor het bakken de broodjes kruiselings
insnijden. Naar keuze bestrooien met
maanzaad, komijn of sesamzaad.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 2
Vis
Ingrediënten:
600 - 700 g snoekbaars, zalm of
zeeforelfilet
150 g geraspte kaas
250 ml room
50 g paneermeel
1 theelepel dragon
peterselie, gehakt
zout, peper
citroen
boter
Methode:
Besprenkel de vis met citroensap en laat
het even intrekken, dep de vis dan droog
met keukenpapier. Bestrooi de visfilets
vervolgens aan beide zijden met zout en
peper. Leg de visfilets in de beboterde
ovenschaal.
Meng de geraspte kaas, de room,
broodkruimels, gehakte peterselie en
dragon samen. Verspreid het mengsel
direct over de visfilets en leg kleine stukjes
boter op het mengsel.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 2
Gepocheerde vis (forel)
Ingrediënten:
4 forellen van elk 250 - 300 g
citroensap, peper, zout
Methode:
Was de forel grondig van binnen en
buiten. Druppel het citroensap over de
forellen, kruid de forellen en doe ze in
roestvrijstalen schalen voorzien van een
zeef met twee forellen per schaal. Serveer
met geroosterde amandelschilfers.
Gestoomde forelvariatie: Voordat u de
forel in de roestvrijstalen schalen voorzien
van een zeef plaatst, giet u er heet water
en azijn over.
Bereidingstijd in het apparaat: 25
minuten
Roosterhoogte: 3
Pruim knoedel
Ingrediënten:
Voor het deeg (de ingrediënten moeten
op kamertemperatuur zijn):
125 ml melk
20 g suiker
1 klein pakje droge gist (ongeveer 8 g)
300 g bloem
30 g suiker
30 g boter
1 eierdooier
1 heel ei
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
een klein beetje citroenschil
pruimenjam
Na het koken:
50 g boter
50 g gemalen maanzaad
suikerglazuur
Overige:
ingevette schaal
Methode:
Plaats melk en suiker in een melkpannetje
en verwarm het mengsel op een kookring.
Voeg droge gist toe en roer het mengsel.
Laat het dan ongeveer 30 minuten staan.
Doe bloem, suiker, boter, eierdooier, ei,
vanillesuiker en een klein beetje
citroenschil in een roerkom. Voeg de melk
en gist toe en kneed het geheel tot een
soepel deeg. Bedek het deeg met een
3
doek en laat het nog eens 45 minuten
rijzen. Snij het deeg dan met behulp van
een lepel in balletjes (van ongeveer 80 g),
druk de balletjes met de hand plat en vul
ze met een theelepel pruimenjam. Trek de
randen van het deeg omhoog en bedek de
jam met deeg. Vorm het deeg dan in een
bal. Leg de ballen op een ingevette
schaal, bedek ze en laat ze nog eens 45
minuten rijzen. Plaats de schaal dan in het
apparaat.
Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
Roosterhoogte: 3
Kalfsschenkel
Ingrediënten:
1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
4 plakken gekookte ham
2 eetlepels olie
1 theelepel zout
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel basilicum
1 klein blikje gesneden champignons
soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom
de kalfsschenkel. Snij vier plakjes
gekookte ham door de helft en plaats ze in
de inkepingen. Vermeng de olie, het zout,
het paprikapoeder en de basilicum met
elkaar en verspreid het over de
kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel in
een braadslede en verspreid de
champignons erover. Voeg de
soepgroente en het water toe aan de
kalfsschenkel; de bodem moet bedekt zijn
met een laagje van 10 - 15 mm.
Bereidingstijd in het apparaat: 150
minuten
Roosterhoogte: 2
Rijst
Ingrediënten:
200 g langkorrelrijst
50 g wilde rijst
zout en peper
2 theelepels groentebouillon
600 ml water
1 kleine rode paprika
2 theelepels bruine suiker
2 theelepels tomatenpuree
400 ml runderbouillon
Na het koken:
1 klein blikje maïs (150 g)
Giet de maïs af en voeg het aan de
gekookte rijst toe.
Methode:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in een
kom, ongeveer een half uur voordat u met
het koken gaat beginnen. Bereid de
paprika voor, snijd de paprika in kleine
blokjes en voeg de blokjes aan de rijst toe.
Kook de rijst.
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Roosterhoogte: 3
Lasagne
Ingrediënten van de vleessaus:
100 g doorregen buikspek
1 ui
1 wortel
100 g selderij
2 eetlepels olijfolie
400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
100 ml vleesbouillon
1 klein blik tomaten, in stukjes
gesneden (circa 400 g)
oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
75 g boter
50 g bloem
600 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
3 eetlepels boter
250 g groene lasagnebladen
50 g parmezaanse kaas, geraspt
50 g jonge kaas, geraspt
Methode:
4
Het spek met een scherp mes van zwoerd
en kraakbeen ontdoen en in blokjes
snijden. De ui en de wortel schillen, de
selderij schoonmaken, alle groente in
kleine blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de
spekblokjes en de groente daarin
roerbakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen,
los bakken en blussen met wat bouillon.
De vleessaus op smaak brengen met
tomatenpuree, de kruiden, zout en peper
en afgedekt op een laag pitje ongeveer 30
minuten in laten koken.
Ondertussen de béchamelsaus
klaarmaken: Laat de boter smelten in een
pan, voeg de bloem toe en blijf roeren.
Beetje bij beetje onder voortdurend roeren
de melk erbij gieten. De saus op smaak
brengen met zout, peper en nootmuskaat
en zonder deksel ongeveer 10 minuten
laten inkoken.
Een grote rechthoekige ovenschaal
invetten met een eetlepel boter.
Afwisselend een laag pastabladen,
vleessaus, béchamelsaus en geraspte
kaas in de schaal leggen. De bovenste
laag moet een met kaas bestrooide laag
béchamelsaus zijn. De rest van de boter
in kleine stukjes op het gerecht leggen.
Bereidingstijd in het apparaat: 55
minuten
Roosterhoogte: 2
Deeg laten rijzen
U kunt deze automatische functie
gebruiken voor elk gistdeeg. Het zorgt
voor de juiste atmosfeer om het te laten
rijzen.
Plaats het deeg in een kom die groot
genoeg is voor het gerezen deeg en
bedek de kom met een natte
keukenhanddoek of plastic folie. Plaats
een bakrooster op niveau één en schuif
de schaal erin. Sluit de deur en stel de
functie in op deeg rijzen. Stel de
benodigde tijd in.
Roosterhoogte: 2
Biefstuk
Instellingen:
Automatische programma's met
gewichtinvoer. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 3.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe. De bodem
moet 10 - 20 mm bedekt zijn. Dek af met
een deksel.
Gebruik dit programma niet
voor biefstuk en varkensrug.
Roosterhoogte: 2
Geroosterd varkensvlees
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe. De bodem
moet bedekt zijn met een laagje van 20 -
40 mm. Draai het vlees na ongeveer 30
minuten om.
Roosterhoogte: 2
Geroosterd kalfsvlees
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe. De bodem
moet 10 - 20 mm bedekt zijn. Dek af met
een deksel.
Roosterhoogte: 2
Geroosterd lamsvlees
Instellingen:
5
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe. De bodem
moet 10 - 30 mm bedekt zijn. Dek af met
een deksel.
Roosterhoogte: 2
Geroosterd wild
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 1.000 en 2.000 g.
Methode:
Kruid het vlees naar eigen smaak en leg
het vlees in een ovenschaal. Voeg water
of een andere vloeistof toe. De bodem
moet 10 - 20 mm bedekt zijn. Dek af met
een deksel.
Roosterhoogte: 2
Hele kip
Instellingen:
Automatisch wegen. Instelbereik voor het
gewicht tussen 900 en 2.100 g.
Methode:
Doe de kip in een ovenschaal en voeg
naar smaak kruiden toe. Keer het
gevogelte na ca. 30 minuten om. Op het
display verschijnt een herinnering.
Roosterhoogte: 2
Bereidingstijd in het apparaat: 90
minuten
Roosterhoogte: 2
Pizza
Ingrediënten voor het deeg:
14 g gist
200 ml water
300 g bloem
3 g zout
1 eetlepel olie
Ingrediënten voor de garnering:
1/2 klein blikje tomaten, in stukjes
gesneden (200 g)
200 g geraspte kaas
100 g salami
100 g gekookte ham
150 g champignons (in plakjes)
150 g Fetakaas
oregano
Overige:
Bakplaat, ingevet
Methode:
Gist in een kom verkruimelen en in water
oplossen. Het met het zout en de olie
gemengde meel toevoegen.
De ingrediënten zolang kneden, tot het
een soepel deeg is, dat loskomt van de
kom. Het deeg vervolgens laten rijzen op
een warme plaats, tot het twee maal
zoveel geworden is.
Rol het deeg uit en plaats het op een
ingevette bakplaat, prik de bodem in met
een vork.
De ingrediënten voor de bovenkant
achtereenvolgens op het deeg
rangschikken.
Bereidingstijd in het apparaat: 25
minuten
Roosterhoogte: 2
Quiche Lorraine
Ingrediënten van het deeg:
200 g bloem
2 eieren
100 g boter
1/2 theelepel zout
een beetje peper
1 snufje nootmuskaat
Ingrediënten voor de garnering:
150 g geraspte kaas
200 g gekookte ham of magere bacon
2 eieren
250 g zure room
zout, peper en nootmuskaat
Overige:
Ingevet zwart bakblik met een diameter
van 28 cm
Methode:
6
Meng meel, boter, eieren en kruiden in
een mengkom en meng tot een soepel
deeg. Laat het deeg een paar uur rusten
in de koelkast.
Rol het deeg uit en leg het in een ingevet
zwart bakblik. Prik de bodem in met een
vork.
Verspreid de bacon over het deeg.
Meng de eieren, de zure room en de
kruiden samen voor de vulling. Voeg dan
de kaas toe.
Giet de vulling over de bacon.
Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
Roosterhoogte: 2
Citroencake
Ingrediënten voor het beslag:
250 g boter
200 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
1 snufje zout
4 eieren
150 g bloem
150 g zetmeel
1 afgestreken theelepel bakpoeder
geraspte schil van 2 citroenen
Ingrediënten voor het glazuur:
125 ml citroensap
100 g poedersuiker
Overige:
Zwart langwerpig bakblik, 30 cm lang
Margarine om in te vetten
Broodkruimels voor op de bodem van
het bakblik
Methode:
Boter, suiker, citroenschil, vanillesuiker en
zout in een mengkom doen en roeren tot
een schuimige massa ontstaat.
Vervolgens de eieren een voor een
toevoegen en nogmaals roeren tot het een
schuimige massa is geworden.
Voeg het meel en zetmeel, vermengd met
de bakpoeder, toe aan de schuimmassa
en meng het geheel.
Het deeg in de ingevette en met
paneermeel bestrooide bakvorm gieten,
gladstrijken en in het apparaat plaatsen.
Na het bakken het citroensap en de
poedersuiker mengen. De gebakken taart
op een stuk aluminiumfolie storten.
Het aluminiumfolie rond de taart omhoog
vouwen, zodat het glazuur niet weg kan
vloeien. Met een houten prikker gaatjes in
de taart maken en het glazuur met een
penseel aanbrengen. Daarna de taart
even laten staan zodat het glazuur kan
worden opgenomen.
Bereidingstijd in het apparaat: 75
minuten
Roosterhoogte: 2
Kwarktaart
Ingrediënten voor de bodem:
150 g bloem
70 g suiker
1 pakje vanillesuiker (ongeveer 8 g)
1 ei
70 g zachte boter
Ingrediënten voor de kwarkroom:
3 eiwitten
50 g rozijnen
2 eetlepels rum
750 g magere kwark
3 eierdooiers
200 g suiker
sap van één citroen
200 g crème fraîche
1 pakje puddingpoeder (40 g of het
equivalent voor pudding van 500 ml
melk)
Overige:
Ingevette zwarte springvorm met een
diameter van 26 cm
Methode:
Zeef de bloem in een kom. Voeg de rest
van de ingrediënten toe en meng het
geheel met een handmixer. Plaats het
mengsel 2 uur in de koelkast.
Bedek de ingevette bodem van een
springvorm met 2/3 van het mengsel en
prik er verschillende keren in met een
vork.
7
Vorm een rand van ongeveer 3 cm hoogte
met de rest van het deeg.
Klop de eiwitten met de handmixer tot
deze stijf zijn. Was de rozijnen, laat ze
goed uitlekken, besprenkel met rum en
laat dit intrekken.
Doe de magere kwark, de eierdooiers,
suiker, citroensap, crème fraîche en de
custardpoeder in een mengkom en mix
het goed door elkaar.
Spatel als laatste voorzichtig de geklopte
eiwitten en de rozijnen door het
kwarkmengsel.
Bereidingstijd in het apparaat: 85
minuten
Roosterhoogte: 2
Cannelloni
Ingrediënten voor de vulling:
50 g uien, in stukjes gesneden
30 g boter
350 g bladspinazie, in stukjes
gesneden
100 g crème fraîche
200 g vers zalm, in blokjes
200 g nijlbaars, in blokjes
150 g garnalen
150 g mosselvlees
zout, peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
75 g boter
50 g bloem
600 ml melk
zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
1 pakje cannelloni
50 g parmezaanse kaas, geraspt
150 g geraspte kaas
40 g boter
Methode:
Doe de uien en de boter in een pan en
bak tot de uien glazig zijn. Voeg de
bladspinazie toe en laat het zachtjes
koken. Voeg de crème fraîche toe, meng
en laat afkoelen.
Ondertussen de béchamelsaus
klaarmaken: Laat de boter smelten in een
pan, voeg de bloem toe en blijf roeren.
Beetje bij beetje onder voortdurend roeren
de melk erbij gieten. De saus op smaak
brengen met zout, peper en nootmuskaat
en zonder deksel ongeveer 10 minuten
laten inkoken.
Voeg zalm, baars, garnalen en
mosselvlees toe aan de spinazie en roer
door elkaar.
Een grote rechthoekige ovenschaal
invetten met een eetlepel boter.
Vul de cannelloni met het
spinaziemengsel en plaats in een
ovenschaal. Leg tussen elke rij cannelloni
een laagje béchamelsaus. De bovenste
laag moet een met kaas bestrooide laag
béchamelsaus zijn. De rest van de boter
in kleine stukjes op het gerecht leggen.
Bereidingstijd in het apparaat: 60
minuten
Roosterhoogte: 2
Afbakcake
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Houd u aan de
aanwijzingen van de fabrikant.
Afbakpizza
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Houd u aan de
aanwijzingen van de fabrikant.
Kant-en-klaaraardappelsoorten
De instructies voor tijd en temperatuur
staan op de verpakking. Houd u aan de
aanwijzingen van de fabrikant.
8
*
9
10
11
867326259-B-282019
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Juno JBKD177D7 Recipe book

Type
Recipe book
Deze handleiding is ook geschikt voor