ze en laat ze nog eens 45 minuten rijzen.
Plaats de schaal dan in het apparaat.
• Bereidingstijd in het apparaat: 35
minuten
• Roosterhoogte: 3
1.8 Kalfsschenkel
Ingrediënten:
• 1 kalfsschenkel 1,5 - 2 kg
• 4 plakken gekookte ham
• 2 eetlepels olie
• 1 theelepel zout
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel basilicum
• 1 klein blikje gesneden champignons
• soepgroenten (wortel, prei, selderij,
peterselie)
• water
Methode:
Maak 8 inkepingen in de lengte rondom
de kalfsschenkel. Snij vier plakjes
gekookte ham door de helft en plaats ze
in de inkepingen. Vermeng de olie, het
zout, het paprikapoeder en de basilicum
met elkaar en verspreid het over de
kalfsschenkel. Doe de kalfsschenkel in
een braadslede en verspreid de
champignons erover. Voeg de
soepgroente en het water toe aan de
kalfsschenkel; de bodem moet bedekt
zijn met een laagje van 10 - 15 mm.
• Bereidingstijd in het apparaat: 150
minuten
• Roosterhoogte: 2
1.9 Rijst
Ingrediënten:
• 200 g langkorrelrijst
• 50 g wilde rijst
• zout en peper
• 2 theelepels groentebouillon
• 600 ml water
• 1 kleine rode paprika
• 2 theelepels bruine suiker
• 2 theelepels tomatenpuree
• 400 ml runderbouillon
Na het koken:
• 1 klein blikje maïs (150 g)
• Giet de maïs af en voeg het aan de
gekookte rijst toe.
Methode:
Plaats de langkorrelrijst, wilde rijst, zout,
peper en groentebouillon met water in
een kom, ongeveer een half uur voordat
u met het koken gaat beginnen. Bereid
de paprika voor, snijd de paprika in
kleine blokjes en voeg de blokjes aan de
rijst toe. Kook de rijst.
• Bereidingstijd in het apparaat: 40
minuten
• Roosterhoogte: 3
1.10 Lasagne
Ingrediënten van de vleessaus:
• 100 g doorregen buikspek
• 1 ui
• 1 wortel
• 100 g selderij
• 2 eetlepels olijfolie
• 400 g gemengd gehakt (rundvlees en
varkensvlees)
• 100 ml vleesbouillon
• 1 klein blik tomaten, in stukjes
gesneden (circa 400 g)
• oregano, tijm, zout en peper
Ingrediënten voor de béchamelsaus:
• 75 g boter
• 50 g bloem
• 600 ml melk
• zout, peper en nootmuskaat
Samenvoegen met:
• 3 eetlepels boter
• 250 g groene lasagnebladen
• 50 g parmezaanse kaas, geraspt
• 50 g jonge kaas, geraspt
Methode:
Het spek met een scherp mes van
zwoerd en kraakbeen ontdoen en in
blokjes snijden. De ui en de wortel
schillen, de selderij schoonmaken, alle
groente in kleine blokjes snijden.
De olie in een stoofpan verhitten, de
spekblokjes en de groente daarin
roerbakken.
Het gehakt beetje bij beetje toevoegen,
los bakken en blussen met wat bouillon.
De vleessaus op smaak brengen met
tomatenpuree, de kruiden, zout en
peper en afgedekt op een laag pitje
ongeveer 30 minuten in laten koken.
Ondertussen de béchamelsaus
klaarmaken: Laat de boter smelten in een
www.aeg.com
4