Methode:
Breng de varkensrug op smaak met zout,
peper, paprikapoeder en kerriepoeder.
Bruin goed aan alle kanten en doe het
vlees in een ovenbestendige schotel.
Plaats op het rek in de oven en start het
programma. Plaats rijst, een snufje zout en
water in een schotel. Bereid de
gestoomde cappuccinocake. Roer de
boter en suiker door elkaar. Voeg hier
eierdooiers, vanillezaadjes en koffie aan
toe. Klop het eiwit met twee snufjes zout
tot deze stijf zijn. Spatel vervolgens
voorzichtig de bloem, het zetmeel, de
bakpoeder en de opgeklopte eiwitten door
het botermengsel. Plaats het mengsel in
kleine schaaltjes of vormpjes die met boter
zijn ingevet. Bereid groenten voor. Maak
de wortels schoon en snijd ze in reepjes.
Schil de koolrabi en snijd dit in reepjes.
Spoel de bloemkool af en snijd de
bloemkool in roosjes. Was de paprika's,
haal de zaadlijsten uit de paprika's en snij
ze in reepjes. Doe alles bij elkaar in een
stoomschaal.
Bereiding:
Voeg de voorbereide gerechten na 40
minuten aan de oven toe, samen met de
varkensrug en laat alles nog eens 40
minuten roosteren. De vleessappen in het
gerecht zijn erg smakelijk voor het maken
van een heerlijke saus met crème fraîche
of wijn.
• Bereidingstijd in het apparaat (min): 40
• Roosterhoogte: 1 + 4
12.2 Stoommenu 2:
Voor 4 - 6 personen.
Gepocheerde kipfilet met groenterijst en
bloemkoolflan. Vanilleflan met aardbeien
als nagerecht.
Ingrediënten voor de gepocheerde
kippeborst:
• 4 - 6 kipfilets, zonder bot
• zout, peper, paprika en kerriepoeder
Ingrediënten voor de bloemkoolflan:
• 300 g bloemkool
• 50 g harde kaas, geraspt
• 2 eieren
• 50 ml room
• zout, nootmuskaat
• boter voor de gerechten
Ingrediënten voor de rijst:
• 200 g langkorrelrijst
• 50 g wilde rijst
• zout, peper
• 400 ml bouillon
• 1 kleine rode paprika
• 1 klein blikje maïs (150 g)
Ingrediënten voor vanilleflan met
aardbeien:
• 200 ml melk
• 200 ml room
• zaadjes van een vanillestokje
• 2 eierdooiers
• 3 eieren
• 50 g suiker
• 300 g aardbeien
• 2 eetlepels pistachenoten
Methode:
Was en droog de kipfilets. Breng op
smaak met zout, peper, paprikapoeder en
kerriepoeder en plaats dan in een
ovenschotel. Verdeel de bloemkool in
roosjes, stoom gedurende 25 minuten en
pureer de groenten dan in de mixer. Voeg
geraspte kaas, eieren en room toe en
breng op smaak met zout en
nootmuskaat. Giet het bloemkoolmengsel
in 6 kleine, goed met boter ingevette
flanvormen. Bereid de rijst voor. Plaats de
langkorrelrijst, wilde rijst, zout, peper en
groentebouillon met water in een kom,
ongeveer een half uur voordat u met het
koken gaat beginnen. Snijd ondertussen
de rode paprika in kleine blokjes en voeg
dit toe aan de rijst. Bereid de vanilleflan
met aardbeien voor. Meng de eierdooiers
en eieren met de suiker. Voeg zaadjes uit
het vanillestokje toe. Schenk de melk en
room bij en meng het geheel goed door.
Vul kopjes of glazen met het mengsel tot
2/3 vol.
Bereiding:
Plaats alle gerechten op het rek in de oven
(niveau 1 en 4) en start het programma,
kooktijd 40 minuten. Laat de vanilleflan na
het bakken afkoelen, vul de glazen met
aardbeien en versier met pistachenoten.
Giet de maïs af en voeg het aan de
gekookte rijst toe.
• Bereidingstijd in het apparaat (min): 40
• Roosterhoogte: 1 + 4
NEDERLANDS
25