Bauknecht EMZ3498 WS 01 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

30
NL INHOUDSOPGAVE
INSTALLATIE
PAGINA
31
ELEKTRISCHE AANSLUITING
PAGINA
32
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
PAGINA
33
MILIEUTIPS
PAGINA
33
VOORZORGSMAATREGELEN EN
ALGEMENE WENKEN
PAGINA
33
DE OVEN MET ACCESSOIRES
PAGINA
34
KOOKTABEL
PAGINA
35
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
PAGINA
36
HET VERHELPEN VAN STORINGEN
PAGINA
37
KLANTENSERVICE
PAGINA
38
31
Technische informatie voor de installateur
Nadat de oven uit de verpakking is
verwijderd, alvorens de aansluitingen uit te
voeren, de oven op de schuimrubberen
onderkant van polystyreen plaatsen om
schade te vermijden.
Til de oven niet aan de handgreep op.
Aan de zijkanten optillen zoals wordt getoond
in de afbeelding (zie pijl).
Controleer of het apparaat niet is beschadigd
tijdens het transport.
De afmetingen van de oven en de benodigde
inbouwruimte worden vertoond in de
tegenoverliggende afbeelding.
Keukenkastjes in contact met de oven
moeten hittebestendig zijn (min. 80°C).
Sluit het aardsnoer (
A
) van de kookplaat aan
op de oven (
B
) zoals wordt aangetoond.
Bevestig de klemmen (
C
) van de kookplaat
aan op de aansluitpunten van de oven (
D
)
aan de bovenkant; doe dit volgens de
kleurcodering op de plaat.
Installeer de oven in de behuizing, til de oven
aan de zijkanten op en let op dat de
elektrische snoeren niet vast komen te zitten.
Volg voor correct ventilatie de richtlijnen op
voor de ventilatie-openingen zoals wordt
vertoond in de afbeelding (min. 500 x 80 mm
of een gelijkwaardig gebied). Houd tevens
minimaal 5 mm vrij tussen de bovenkant van
de oven en de onderste rand van het
werkblad. Deze ruimte mag niet worden
belemmerd door kruiselingse rails of andere
structurele elementen.
Voer de elektrische aansluiting tussen de
kookplaat en de oven uit (zie hoofdstuk
“Elektrische aansluiting”).
Bevestig de oven met twee schroeven aan
het keukenkastje (
A
) zoals wordt getoond.
INSTALLATIE
32
Waarschuwing: niet op de netspanning
aansluiten alvorens de aansluiting van de
oven en de kooplaat is afgerond.
Wees er zeker van dat de elektrische
aansluiting en de installatie van de oven
wordt uitgevoerd door een
gekwalificeerde technicien volgens de
aanwijzingen van de fabrikant en in
overeenstemming met de plaatselijk
geldende veiligheidsvoorschriften.
De installateur is verantwoordelijk voor
de correcte elektrische aansluiting van de
oven en voor de inachtneming van de
veiligheidsvoorschriften.
De oven moet op het net worden
aangelsoten met een meerpolige, te
ontkoppelen schakelaar met een min.
contactopening van 3 mm.
Aansluiting van de kookplaat op de oven
Controleer of de spanning op het typeplaatje
overeenkomt met de netspanning in uw
woning. Het typeplaatje bevindt zich aan de
voorkant van de oven (zichtbaar als deur
open is).
Gebruik een voedingskabel van het type
H05RR-F (min. 800 mm lang):
Het is wettelijk verplicht de apparatuur te
aarden.
Gebruik geen meervoudige adapters of
verlengkabels.
Nadat de oven is geïnstalleerd, mogen de
elektrische onderdelen niet meer
toegankelijk zijn.
ELEKTRISCHE AANSLUITING
Spanning Aansluiting
1N+
~
H05 RR-F 3x4 mm²
2N+
~
H05 RR-F 4x2,5 mm²
3 +
~
H05 RR-F 4x2,5 mm²
3N+
~
H05 RR-F 5x1,5 mm²
33
Om optimaal gebruik te maken van de nieuwe
oven, de instructies voor de gebruiker goed
doorlezen en bewaren voor toekomstig gebruik.
Verwijder de kartonnen onderdelen en de
plastic folie die ter bescherming zijn
aangebracht.
Verwijder de accessoires uit de oven en
verwarm de oven gedurende ongeveer een
uur tegen 200°C om de geur van
beschermend vet en isolatiemateriaal te
verwijderen. Houd tijdens deze procedure
het raam open.
1. Verpakking
De verpakking is vervaardigd van
recyclebaar materiaal zoals wordt
aangegeven door het symbool ( ).
2. Producten
De apparatuur is vervaardigd van
recyclebaar materiaal. Schaf de apparatuur
af volgens de plaatselijk geldende regels.
knip de netsnoeren door zodat de apparatuur
niet meer op de stroom kan worden
aangesloten.
.
Verwijder de stekker uit het stopcontact
alvorens de oven te reinigen.
Houd kinderen uit de buurt van de oven als
deze in werking is.
Laat reparaties of aanpassingen alleen
uitvoeren door een vakman.
Verzeker dat de elektrische bedrading van
andere elektrische apparatuur in de buurt
van de oven niet in contact komt met hete
onderdelen en niet vast komt te zitten tussen
de deur van de oven.
Gebruik ovenwanten om schalen en andere
accessoires uit de hete oven te verwijderen.
Bedek de bodem van de oven niet met
aluminiumfolie.
Plaats geen brandbaar materiaal in de
oven - brandgevaar als de oven per ongeluk
wordt ingeschakeld
Conformiteitsverklaring
Dit apparaat is ontworpen om in contact te
komen met levensmiddelen en is ontworpen
in overeenstemming met de EG-richtlijn
89/109/EG.
Dit apparaat is alleen bedoeld voor het
bereiden van voedsel. Ieder andere
toepassing van de apparatuur (b.v.
verwarmen van een ruimte) wordt beschouwd
als incorrect gebruik en is mogelijk gevaarlijk.
De apparatuur is ontworpen, vervaardigd en op
de markt gebracht in overeenstemming met:
De veiligheidsdoeleinden van de
EG-Laagspanningsrichtlijn nr. 73/23.
De beschermingsvoorschriften van de
EMC-richtlijn nr. 89/336/EG.
De vereiste van EG-richtlijn 93/68.
ALVORENS DE OVEN TE GEBRUIKEN
MILIEUTIPS
VOORZORGSMAATREGELEN EN ALGEMENE WENKEN
34
De bijgeleverde accessoires zijn afhankelijk
van het model (raadpleeg de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving).
Vetvanger
De vetvanger is bedoeld om vet en
voedseldeeltjes te verzamelen als het onder het
rooster wordt geplaatst; het kan ook worden
gebruikt als bakplaat om vlees, kip en vis met of
zonder groenten te bereiden. als de vetvanger
onder het rooster wordt geplaatst, een beetje
water toevoegen om vetspetters en rook
te vermijden.
Bakplaat
Voor het bereiden van koekjes, schuimgebak en
pizza's.
Rooster
Het rooster kan worden gebruikt voor het grillen
van voedsel of als ondersteuning van bakplaten,
cakevormen en andere bereidingsschalen. Het
rooster kan in iedere willekeurige steun worden
geplaatst.
Katalytische platen (afhankelijk van model)
De katalytische platen bevatten een
microporeuze laag die vetspetters absorbeert.
Wij raden aan de oven iedere keer te reinigen als
zeer vet voedsel wordt bereid.
1.
Om de oven te reinigen verwarmen tot 200°C
als deze leeg is en aan laten staan
gedurende ongeveer een uur.
2.
Daarna, als de oven is afgekoeld, met een
vochtige spons voedselresten, indien nodig,
verwijderen.
Gebruik geen schuurmiddelen of
reinigingsmiddelen - dit kan de katalytische
laag van email beschadigen.
Spit (afhankelijk van model)
Gebruik de spit zoals wordt aangegeven in het
bijbehorende hoofdstuk in de afzonderlijk
bijgeleverde productbeschrijving.
Set grill-pannen (afhankelijk van model)
Het rooster kan op twee manieren worden
geplaatst. In stand (1) bevindt het rooster zich
1 cm dichter in de buurt van het
verwarmingselement dan in stand (2).
DE OVEN MET ACCESSOIRES
35
N.B.: De ovenfuncties zijn afhankelijk van het model: raadpleeg de productbeschrijving.
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De ovenfuncties
zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving.
KOOKTABEL
Voedsel Statische functie
Functie van de
ventilator
Pastijen
Temp.°C
Steun-
hoogte
vanaf
beneden
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Temp.°C
Steun-
hoogte
vanaf
bene-
den
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Temp.°C
Steun-
hoogte
vanaf
bene-
den
Berei-
dings-
tijd
(Min.)
Vlees
Lamsvlees (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Geitenvlees (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Schapenvlees
(1,5 kg)
220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Kalfsvlees (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 175 2 70-80
Rundvlees (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Varkensvlees (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Konijn (1,5 kg) 220 2 80-90 200 3 75-85 180 2 70-80
Kip (1 kg) 220 2 65-75 200 2 60-70 200 2 55-65
Kalkoen (3 kg) 220 2 140-160 200 2 130-150 180 2 120-140
Gans (2 kg) 220 2 100-120 200 2 90-100 200 2 85-95
Eend (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 200 2 70-80
Vis (~ 1 kg)
Schelvis 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Baars 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Zalm 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Tonijn 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Forel 200 2 45-55 180 3 40-50 170 2 40-50
Visfilets (1 kg)
Zwaardvis 200 2 45-55 180 3 35-45 170 2 30-40
Tonijn 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Zalm 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Kabeljauw 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Visfilet 200 2 40-50 180 3 30-35 170 2 30-40
Groenten
Gevulde paprika's 200 2 40-50 180 2 40-50 170 2 45-55
Gevulde tomaten 200 2 60-70 180 3 55-65 180 2 50-60
Gebakken
aardappelen
200 2 60-70 200 3 55-65 190 2 55-65
Gegratineerd 200 2 70-80 200 3 65-75 190 2 60-70
Desserts etc.
Cake 160 2 35-45 150 3 30-40 150 2 40-50
Cake met vulling
(fruit - kaas)
180 2 40-50 160 3 45-55 160 2 45-55
Taart 180 2 40-50 160 3 45-55 170 2 40-50
Appelstrudel 200 2 45-55 190 3 45-50 180 2 45-55
Koekjes 180 2 30-40 150 1-3 25-35 140 2-4 20-30
Soesjes 180 2 30-35 170 2-3 30-40 170 2-4 30-35
Pastei 180 2 50-60 160 3 45-55 170 2 50-60
Brood 250 2 50-60 220 2 50-60 220 2 50-60
Pizza 250 2 20-30 250 1-3 30-40 250 2 20-30
Lasagne 220 2 35-45 200 3 35-45 190 2 35-45
Vol-au-vent 225 2 15-20 200 1-3 15-20 190 2-4 15-20
Soufflé 200 2 40-50 180 2 45-55 180 2 40-50
36
N.B.: De aangegeven bereidingstijden en temperaturen zijn bedoeld als richtlijn. De ovenfuncties
zijn afhankelijk van het model. Raadpleeg de afzonderlijk bijgeleverde productbeschrijving.
Als u klaar bent met het bereiden van het
voedsel, de oven laten afkoelen en
vervolgens reinigen om te voorkomen dat
aangekoekt voedsel verder inbakt.
Als voedselresten vastzitten, een
ovenreiniger gebruiken en de instructies op
de verpakking ervan opvolgen.
Reinig de buitenkant van de oven met een
spons en warm water.
Gebruik geen schuurmiddelen of
pannensponsjes.
Gebruik een vloeibaar reinigingsmiddel om
het venster van de ovendeur te reinigen.
Reinig de accessoires in de afwasmachine of
met de hand met een ovenreiniger.
Nadat de oven langere tijd is gebruikt voor
verschillende gerechten (vooral voedsel met
een hoog watergehalte zoals pizza's,
gevulde groenten etc.) kan er condens
ontstaan op binnenkant van de
deurverzegeling. Als de oven is afgekoeld,
eventueel condens verwijderen met een
doek of een spons.
KOOKTABEL
Voedsel Grill Grill - Ventilator
Temp. °C
Steunhoogte
vanaf
beneden
Bereidingstijd
(Min.)
Temp. °C
Steunhoogte
vanaf
beneden
Bereidingstijd
(Min.)
Lendestuk 250 4 20-30 225 3 30-40
Kalfslapjes 250 4 15-20 225 3 20-40
Worstjes 250 4 20-30 225 3 30-40
Varkenskarbonade 250 4 20-30 225 3 30-40
Vis 225 4 15-25 220 3 20-30
Kippenbouten 225 4 15-25 200 3 25-35
Kebab 225 4 20-30 200 3 35-45
Magere varkensribbetjes 225 4 30-40 200 3 40-50
Halve kip 225 3 35-45 200 3 40-50
Hele kip - - - 200 3 60-70
Braadstuk
(varkensvlees, rundvlees,
kalfsvlees) (~ 1kg)
- - - 175 2 90-100
Eend - - - 180 2 90-120
Lamspootjes - - - 200 2 80-90
Rosbief - - - 200 2 50-60
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
37
De ovendeur verwijderen (voor reiniging)
1.
Open de ovendeur.
2.
Duw de scharniervergrendeling (
A
) naar voren.
3.
Til de vergrendelingen omhoog totdat ze
loskomen en verwijder de deur.
4. Waarschuwing: Let erop dat u tijdens het
reinigen van de oven niet de steunen van
de scharniervergrendelingen losmaakt.
5.
Voer de stappen in omgekeerde volgorde uit
om de deur weer terug te plaatsen.
Het verwarmingselement verwijderen om
de bovenkant in de oven te reinigen
(afhankelijk van het model)
Reinig de oven pas als deze is afgekoeld.
1.
Om de bovenkant in de oven te reinigen, het
verwarmingselement uittrekken en zo ver
mogelijk naar beneden brengen.
2.
Reinig de bovenkant in de oven en plaats het
verwarmingselement terug.
Het ovenlampje vervangen
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Draai het beschermkapje van het lampje af.
3.
Vervang het lampje (zie N.B.).
4.
Plaats het beschermkapje terug.
5.
Steek de stekker weer in het stopcontact.
Het lampje aan de zijkant vervangen
(afhankelijk van het model)
1.
Verwijder de stekker uit het stopcontact.
2.
Verwijder het rooster aan de linkerzijkant.
3.
Gebruik een schroevendraaier om het
beschermkapje van het lampje af te wippen.
4.
Vervang het lampje (zie N.B.).
5.
Plaats het beschermkapje terug en duw het
tegen de ovenwand totdat het vastklikt.
6.
Plaats het zijrooster terug.
7.
Steek de stekker weer in het stopcontact.
N.B.:
Gebruik alleen lampjes van 25 Watt 230 V, type
E-14, T300°C; verkrijgbaar via de klantenservice.
.
Oven verwarmt niet
Schakel de oven uit en vervolgens weer in
om te bekijken of dit het probleem oplost.
Controleer of er sprake is van een
stroomstoring.
Staat de keuzeknop van de oven op 0, ?
Controleer of de temperatuur en de functie
zijn ingesteld.
Als het elektronische display van de
programmeerknop de mededeling OFF
weergeeft, op een willekeurige toets drukken
om de oven te herstellen en de klok instellen.
Controleer op de mechanische
programmeerknop (afhankelijk van model)
is ingesteld op .
DE OVEN EN DE ACCESSOIRES REINIGEN
HET VERHELPEN VAN STORINGEN
38
Alvorens contact op te nemen met de
klantenservice:
1.
Probeer of u het probleem zelf kunt verhelpen
(zie Het verhelpen van storingen).
2.
Schakel het apparaat uit en vervolgens weer
in om te bekijken of de storing nog steeds
optreedt.
Indien de storing niet is verholpen, contact
opnemen met de klantenservice.
Houd de volgende informatie bij de hand:
een korte omschrijving van de storing
het type en het model
het service-nummer (nummer achter het
woord Service op het typeplaatje) bevindt
zich in de rechterrand van de opening in de
oven (zichtbaar als de deur open is).
Het service-nummer wordt ook in het
garantieboekje vermeld.
uw adres en telefoonnummer.
KLANTENSERVICE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Bauknecht EMZ3498 WS 01 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor