Tefal FZ701015 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Een snelle voorbereiding
Voor het eerste gebruik
Open het deksel - fig.1 en til de ontgrendelingsknop op om het deksel te verwijderen
- fig.2.
Verwijder het maatschepje.
Zet de handgreep van de afneembare schaal horizontaal terug tot u een “KLIK
hoort, om de schaal uit te nemen
- fig.3.
Om het roerblad te verwijderen, tilt u de lichtgrijze vergrendeling aan de as van het
roerblad op. Plaats uw duim bovenop de as en uw wijs- en middelvinger onder het
lichtgrijze hulpstuk om te ontgrendelen en beweeg deze omhoog om het roerblad
te verwijderen
- fig.4a.
Alle afneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser
- fig.5 of met een niet
schurend sponsje en afwasmiddel gereinigd worden.
Maak de behuizing van het apparaat schoon met een vochtige spons en
afwasmiddel.
Om het roerblad te bevestigen, tilt u het lichtgrijze hulpstuk op, plaats het roerblad
in het midden van de binnenpan en druk het lichtgrijze hulpstuk om te vergrendelen
naar beneden
- fig.4b.
Bij het eerste gebruik kan een onschadelijke geur vrijkomen. Dit heeft geen invloed
op het gebruik van het apparaat en zal snel verdwijnen.
Het bereiden van de etenswaren
Doe de etenswaren in de schaal en overschreid daarbij de maximale hoeveelheid
niet ( zie de baktabel p. 22 t/m 24).
Voeg de olie toe
- fig.7 (zie de baktabel p. 22 t/m 24).
Ontgrendel de handgreep en klap deze volledig in
- fig.8.
Sluit het deksel
- fig.9.
1. Handgreepje voor het openen van het deksel
2. Deksel
3. Ontgrendelingsknop deksel
4. Maatschepje
5. Vergrendelen/ontgrendelen roerblad
6. Max. vulniveau (voor patat)
7. Afneembaar roerblad
8. Uitneembare binnenpan
9. Ontgrendelingsknop van de handgreep
10. Handgreep van de schaal
11. Behuizing
12. Uitneembaar filter
13. Bedieningsknoppen voor opening deksel
14. Aan/uit-knop
(On = aan, Off = uit)
Omschrijving
Verwijder alle stickers en
verpakkingselementen.
Zet het apparaat nooit
onder de kraan.
Als u het apparaat voor de
eerste keer gaat
gebruiken, raden wij u aan
een recept te kiezen met
een baktijd van 30
minuten of meer, dit om
het beste resultaat te
krijgen.
Voor patat nooit het
max. niveau
overschrijden dat op het
roerblad staat - fig.6.
Het maatschepje niet in
de schaal laten.
Belangrijke instructies
Bakken
Laat het apparaat nooit aanstaan als het leeg is.
Leg niet te veel in de binnenpan, neem de aanbevolen hoeveelheden in acht.
Raadpleeg het boekje met de veiligheidsvoorschriften.
Respecteer altijd de maximale hoeveelheden van de ingrediënten en de
vloeistoffen die in de gebruiksaanwijzing en het receptenboek worden vermeld.
21
NL
22
Begin met bakken
Druk op de aan/uit-knop, het bakken begint, dankzij het circuleren van de
hetelucht in de bakruimte
- fig.10.
Verwijder de etenswaren
Wanneer het bakken klaar is, schakel het apparaat uit door te drukken op de
aan/uit-knop
- fig.10 en open het deksel - fig.1.
Til de handgreep op en neem de binnenpan uit
- fig.11 onmiddellijk opdienen.
De baktijden
De aangegeven baktijden zijn slechts een indicatie en kunnen variëren aan de hand van de seizoengebondenheid
van de etenswaren, hun grootte, de hoeveelheid, de persoonlijke smaak en de spanning van het elektriciteitsnet.
De aangegeven hoeveelheid olie kan verhoogd worden aan de hand van uw smaak en behoeften. Als u nog
knapperigere patat wilt, kunt u deze enkele minuten extra bakken. Indien u diepvriesfrites gebruikt, hoeft u geen
olie toe te voegen.
Aardappelen
Om brandwonden te
voorkomen het deksel
niet buiten de
aangegeven zone
vastpakken - Fig.9.
Wanneer u het deksel
opent, schakelt het
apparaat uit.
“Light” bakken
TYPE HOEVEELHEID TOEVOEGEN BAKTIJDEN
Patat
gewone grootte
10mm x10mm
Vers 1000 g 1 lepel olie 40 - 45 min
Vers 750 g 3/4 lepel olie 35 - 37 min
Vers 500 g 1/2 lepel olie 28 - 30 min
Vers 250 g 1/4 lepel olie 24 - 26 min
Ronde aardappeltjes
Vers 1000 g 1 lepel olie 40 - 42 min
Diepvries 750 g geen 14 - 16 min
Gebakken
aardappelblokjes
Vers 1000 g 1 lepel olie 40 - 42 min
Diepvries 750 g geen 30 - 32 min
Traditionele patat Diepvries 750 g geen 30 - 32 min
French Fries Diepvries 750 g geen 25 - 27 min
Vlees – Gevogelte
Aarzel niet om specerijen aan de olie toe te voegen (paprikapoeder, kerriepoeder, Provençaalse kruiden, tijm,
laurier …) om uw vlees meer smaak te geven.
Groenten
,
TYPE HOEVEELHEID TOEVOEGEN BAKTIJDEN
Kipnuggets
Vers 750 g geen 18 - 20 min
Diepvries 750 g geen 18 - 20 min
Drumsticks Vers 4 tot 6 geen 30 - 32 min
Kippenbouten Vers 2 geen 30 - 35 min
Kipfilet Vers 6 filets (ca. 750 g) geen 10 - 15 min
Vietnamese
loempia’s
Vers 4 tot 8 kleine 1 lepel olie 10 - 12 min
Blindevinken Vers 2 tot 6 1 lepel olie 15 - 20 min
Lamskoteletten Vers 2 tot 6 1 lepel olie 15 - 20 min
Varkensrib Vers 2 tot 4 1 lepel olie 15 - 18 min
Varkensfilet Vers 2 tot 6 plakjes 1 lepel olie 12 - 15 min
Worstjes of merguez Vers 4 tot 8 (ingeprikt) geen 10 - 12 min
Konijnenrug Vers 2 tot 6 1 lepel olie 15 - 20 min
Gehakt
Vers 600 g 1 lepel olie 10 - 15 min
Diepvries 400 g
met of zonder
1 lepel olie
12 - 15 min
Gehaktballetjes Diepvries 750 g 1 lepel olie 18 - 20 min
TYPE HOEVEELHEID TOEVOEGEN BAKTIJDEN
Courgettes Vers in plakjes 750 g 1 lepel olie + 15 cl water 25 - 35 min
Paprika Vers in plakjes 650 g 1 lepel olie + 15 cl water 20 - 25 min
Paddestoelen Vers in vieren 650 g 1 lepel olie 12 - 15 min
Tomaten Vers in vieren 650 g 1 lepel olie + 15 cl water 10 - 15 min
Uien Vers in ringen 500 g 1 lepel olie 15 - 25 min
23
NL
Eenvoudig te reinigen
Het apparaat reinigen
Laat het apparaat volledig afkoelen, voordat u het gaat reinigen.
Open het deksel
- fig.1 en til de ontgrendelingsknop op om het deksel te verwijderen
- fig.2.
Zet de handgreep van de uitneembare binnenpan horizontaal terug tot u een “KLIK
hoort, om de binnenpan uit te nemen
- fig.3.
Om het roerblad te verwijderen, tilt u het lichtgrijze hulpstuk om de as van het
roerblad omhoog
- fig.4a.
Verwijder het filter en reinig het.
Alle afneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser
- fig.5 of met een niet
schurend sponsje en afwasmiddel gereinigd worden.
Maak het apparaat schoon met een vochtige spons en afwasmiddel.
Droog het apparaat goed af voordat u het weer in elkaar zet.
Het apparaat heeft een uitneembare binnenpan: Het bruin worden en verschijnen
van krassen die na langdurig gebruik kunnen optreden, zijn niet nadelig voor de
goede werking.
Wij garanderen dat de anti-aanbaklaag BEANTWOORDT AAN DE REGELGEVING
betreffende materialen die in contact komen met etenswaren.
Dompel het apparaat
nooit onder in water.
Gebruik geen agressieve
of schurende
schoonmaakmiddelen.
Het uitneembare filter
moet regelmatig
schoongemaakt worden.
Gebruik geen metalen
keukengerei in het
apparaat om de
levensduur van uw
apparaat te verlengen.
25
NL
26
Enkele adviezen in geval van problemen…
Het apparaat werkt niet. De stekker zit niet goed in het
stopcontact
Controleer of de stekker goed in het
stopcontact zit
U heeft nog niet op de aan/uit-knop
gedrukt.
Druk op de aan/uit-knop.
U heeft op de aan/uit-knop gedrukt,
maar het apparaat werkt niet.
Sluit het deksel.
Het apparaat staat aan, maar wordt
niet warm.
Breng het apparaat naar een erkende
servicedienst.
Het roerblad draait niet. Controleer of het goed op zijn plaats
zit, breng het apparaat anders naar
een erkende servicedienst.
Het roerblad blijft niet op zijn plaats. Het roerblad is niet goed bevestigd. Controleer of het lichtgrijze hulpstuk
om te vergrendelen volledig naar be-
neden is gedrukt.
De gerechten worden niet gelijkmatig
gebakken.
U heeft het roerblad niet gebruikt. Zet het op zijn plaats.
De etenswaren zijn niet in gelijke
stukken gesneden.
Snijd de etenswaren in gelijke
stukken.
De patat is niet in gelijke stukken
gesneden.
Snijd de patat in gelijke stukken.
Het roerblad zit op zijn plaats, maar
draait niet.
Breng het apparaat naar een erkende
servicedienst.
De patat wordt niet knapperig
genoeg.
U gebruikt geen speciale
aardappelen voor patat.
Kies speciale aardappelen voor patat.
De aardappelen zijn onvoldoende
gewassen en afgedroogd.
Was de aardappelen, laat ze uitlekken
en droog ze af voor het bakken.
De patat is te dik. Snijd de patat dunner.
Er is onvoldoende olie. Gebruik meer olie (zie de baktabel p.
22 t/m 24).
Het filter zit verstopt. Reinig het uitneembare filter.
De patat breekt tijdens het bakken. U heeft nieuwe aardappeltjes
gebruikt.
Verminder de hoeveelheid
aardappelen tot 750 g en pas de
baktijd aan.
De etenswaren blijven aan de rand
van de schaal plakken.
De schaal is te vol. Neem de in de baktabel aangegeven
hoeveelheden in acht.
Het bakvocht druppelt in het voetstuk
van het apparaat.
Het roerblad zit niet goed op zijn
plaats of de pakking van het roerblad
is defect.
Controleer of het roerblad goed op
zijn plaats zit. Indien het probleem
blijft bestaan, breng het apparaat
dan naar een erkende Servicedienst
Het apparaat maakt abnormaal veel
lawaai.
U denkt dat er een probleem is met
de werking van het apparaat.
Breng het apparaat naar een erkende
servicedienst.
PROBLEMEN OORZAKEN OPLOSSINGEN
27
NL
Recepten
Echte frietjes
VOOR 4 PERSONEN
VOORBEREIDING: 15 min • KOKEN: 40 min
1 kg aardappels (geschild en gewassen),
1 olijfolie, zout
1 Snij de aardappels in staafjes in de door u gewenste grootte: 8 x 8 mm, 10 x 10 mm of 13 x 13 mm. Maak de
gesneden frietjes goed schoon met water, giet ze af en droog ze zorgvuldig.
2 Doe de frietjes in de ActiFry
®
. Giet de olie gelijkmatig over de frietjes.
3 Laat het geheel 40 tot 45 minuten bakken, naargelang de dikte van de frietjes.
Kalkoenfilet met 3 paprika’s
VOOR 4 PERSONEN
VOORBEREIDING: 15 min • KOKEN: 25 min
600 gr kalkoenfilet in reepjes (1 cm bij 3 cm)
3 ontpitte paprika’s (1 rode, 1 groene, 1 gele)
1 fijngehakt ui
2 teentjes fijngehakte knoflook
2 olijfolie
½ glas witte porto
½ ciderazijn
10 cl water
zout, peper
1 Snij de paprika’s in stukken van 2 cm. Gooi ze samen met de uien in de ActiFry
®
, voeg olijfolie toe en laat het
geheel 10 à 15 minuten koken.
2 Voeg de knoflook toe en laat het 5 min. koken. Op smaak brengen.
3 Voeg de kalkoenreepjes samen met de groenten, de witte porto, het water en de ciderazijn toe en laat het geheel
10 tot 15 min stoven.
Provençaalse gamba’s
VOOR 4 PERSONEN
VOORBEREIDING: 20 min • KOKEN: 12 min
800 gr gamba’s
1 fijngehakte ui
5 teentjes fijngehakte knoflook
½ bosje fijngehakte peterselie
3 olijfolie
1 citroen
zout, peper
1 Maak de gamba’s schoon met koud water. Smeer de gamba’s op een bord in met knoflook, ui, peterselie en
olijfolie. Laat 15 minuten marineren.
2 Doe de gamba’s samen met de marinade gedurende 12 à 15 minunten in de ActiFry
®
. Als de gamba’s een
mooie oranje kleur hebben, ze op smaak brengen met zout en peper.
3 Opdienen met stukjes citroen.
28
Mediterraans gebraden vlees met groenten
VOOR 4 PERSONEN
VOORBEREIDING: 10 min • KOKEN: 25 min
1 courgette (200 gr)
150 gr verse champignons
1 aubergine
1 rode paprika
1 groene paprika
10 cl witte wijn
2 teentjes knoflook
Peterselie (enkele takjes)
2 olijfolie
zout, peper
1 Snij de courgettes en aubergines in blokjes. Snij de champignons in dunne plakjes. Snij de paprika’s in dunne
reepjes.
2 Doe de aubergines, courgettes, paprika’s en champignons in de ActiFry
®
. Giet de olie eroverheen en laat
gedurende 15 min. koken.
3 Vermaal de knoflook en de peterselie. Voeg ze samen met de witte wijn toe. Breng het geheel op smaak en
verleng het kookproces met 10 à 15 min.
Mini bananenpannenkoekjes
VOOR 4 PERSONEN
VOORBEREIDING: 30 min • KOKEN: 10 min
4 niet te rijpe bananen
20 gr chocoladeschilfers
8 plakjes brick-bladerdeeg
1 ei
saus:
50 gr chocola 70%
3 cl melk
1 Snij de bananen in stukjes van 1 cm dikte. Snij de plakjes brick-bladerdeeg in vieren.
2 Plaats een mespuntje chocoladeschilfers in het midden van het bladerdeeg. Leg er een stukje banaan op. Vouw
het dicht door 2 tegenovergestelde kanten samen te drukken en vervolgens de andere 2 kanten. Bestrijk het met
het losgeklopte ei. Plaats de pannenkoekjes in de ActiFry
®
en bak het geheel gedurende 10 minuten.
3 Verwarm in de tussentijd de melk, giet het over de chocola en meng het geheel totdat het een gelijkmatige saus
is. U kunt de banaan vervangen door kiwi, peer, ananas, aardbeien…

Documenttranscriptie

Belangrijke instructies Bakken • • • • Laat het apparaat nooit aanstaan als het leeg is. Leg niet te veel in de binnenpan, neem de aanbevolen hoeveelheden in acht. Raadpleeg het boekje met de veiligheidsvoorschriften. Respecteer altijd de maximale hoeveelheden van de ingrediënten en de vloeistoffen die in de gebruiksaanwijzing en het receptenboek worden vermeld. NL Omschrijving 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Handgreepje voor het openen van het deksel Deksel Ontgrendelingsknop deksel Maatschepje Vergrendelen/ontgrendelen roerblad Max. vulniveau (voor patat) Afneembaar roerblad Uitneembare binnenpan 9. 10. 11. 12. 13. 14. Ontgrendelingsknop van de handgreep Handgreep van de schaal Behuizing Uitneembaar filter Bedieningsknoppen voor opening deksel Aan/uit-knop (On = aan, Off = uit) Een snelle voorbereiding Voor het eerste gebruik • Open het deksel - fig.1 en til de ontgrendelingsknop op om het deksel te verwijderen - fig.2. • Verwijder het maatschepje. • Zet de handgreep van de afneembare schaal horizontaal terug tot u een “KLIK” hoort, om de schaal uit te nemen - fig.3. • Om het roerblad te verwijderen, tilt u de lichtgrijze vergrendeling aan de as van het roerblad op. Plaats uw duim bovenop de as en uw wijs- en middelvinger onder het lichtgrijze hulpstuk om te ontgrendelen en beweeg deze omhoog om het roerblad te verwijderen - fig.4a. • Alle afneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser - fig.5 of met een niet schurend sponsje en afwasmiddel gereinigd worden. • Maak de behuizing van het apparaat schoon met een vochtige spons en afwasmiddel. • Om het roerblad te bevestigen, tilt u het lichtgrijze hulpstuk op, plaats het roerblad in het midden van de binnenpan en druk het lichtgrijze hulpstuk om te vergrendelen naar beneden - fig.4b. • Bij het eerste gebruik kan een onschadelijke geur vrijkomen. Dit heeft geen invloed op het gebruik van het apparaat en zal snel verdwijnen. Verwijder alle stickers en verpakkingselementen. Zet het apparaat nooit onder de kraan. Als u het apparaat voor de eerste keer gaat gebruiken, raden wij u aan een recept te kiezen met een baktijd van 30 minuten of meer, dit om het beste resultaat te krijgen. Het bereiden van de etenswaren Voor patat nooit het max. niveau overschrijden dat op het roerblad staat - fig.6. Het maatschepje niet in de schaal laten. • Doe de etenswaren in de schaal en overschreid daarbij de maximale hoeveelheid niet ( zie de baktabel p. 22 t/m 24). • Voeg de olie toe - fig.7 (zie de baktabel p. 22 t/m 24). • Ontgrendel de handgreep en klap deze volledig in - fig.8. • Sluit het deksel - fig.9. 21 “Light” bakken Begin met bakken • Druk op de aan/uit-knop, het bakken begint, dankzij het circuleren van de hetelucht in de bakruimte - fig.10. Wanneer u het deksel opent, schakelt het apparaat uit. Verwijder de etenswaren • Wanneer het bakken klaar is, schakel het apparaat uit door te drukken op de aan/uit-knop - fig.10 en open het deksel - fig.1. • Til de handgreep op en neem de binnenpan uit - fig.11 onmiddellijk opdienen. Om brandwonden te voorkomen het deksel niet buiten de aangegeven zone vastpakken - Fig.9. De baktijden De aangegeven baktijden zijn slechts een indicatie en kunnen variëren aan de hand van de seizoengebondenheid van de etenswaren, hun grootte, de hoeveelheid, de persoonlijke smaak en de spanning van het elektriciteitsnet. De aangegeven hoeveelheid olie kan verhoogd worden aan de hand van uw smaak en behoeften. Als u nog knapperigere patat wilt, kunt u deze enkele minuten extra bakken. Indien u diepvriesfrites gebruikt, hoeft u geen olie toe te voegen. Aardappelen Patat gewone grootte 10mm x10mm Ronde aardappeltjes TYPE HOEVEELHEID TOEVOEGEN BAKTIJDEN Vers 1000 g 1 lepel olie 40 - 45 min Vers 750 g 3/4 lepel olie 35 - 37 min Vers 500 g 1/2 lepel olie 28 - 30 min Vers 250 g 1/4 lepel olie 24 - 26 min Vers 1000 g 1 lepel olie 40 - 42 min 14 - 16 min Diepvries 750 g geen Vers 1000 g 1 lepel olie 40 - 42 min Diepvries 750 g geen 30 - 32 min Traditionele patat Diepvries 750 g geen 30 - 32 min French Fries Diepvries 750 g geen 25 - 27 min Gebakken aardappelblokjes 22 Groenten TYPE HOEVEELHEID TOEVOEGEN BAKTIJDEN Courgettes Vers in plakjes 750 g 1 lepel olie + 15 cl water 25 - 35 min Paprika Vers in plakjes 650 g 1 lepel olie + 15 cl water 20 - 25 min Paddestoelen Vers in vieren 650 g 1 lepel olie 12 - 15 min Tomaten Vers in vieren 650 g 1 lepel olie + 15 cl water 10 - 15 min Uien Vers in ringen 500 g 1 lepel olie 15 - 25 min NL Vlees – Gevogelte Aarzel niet om specerijen aan de olie toe te voegen (paprikapoeder, kerriepoeder, Provençaalse kruiden, tijm, laurier …) om uw vlees meer smaak te geven. , Kipnuggets TYPE HOEVEELHEID TOEVOEGEN BAKTIJDEN Vers 750 g geen 18 - 20 min Diepvries 750 g geen 18 - 20 min Drumsticks Vers 4 tot 6 geen 30 - 32 min Kippenbouten Vers 2 geen 30 - 35 min Kipfilet Vers 6 filets (ca. 750 g) geen 10 - 15 min Vietnamese loempia’s Vers 4 tot 8 kleine 1 lepel olie 10 - 12 min Blindevinken Vers 2 tot 6 1 lepel olie 15 - 20 min Lamskoteletten Vers 2 tot 6 1 lepel olie 15 - 20 min Varkensrib Vers 2 tot 4 1 lepel olie 15 - 18 min Varkensfilet Vers 2 tot 6 plakjes 1 lepel olie 12 - 15 min Worstjes of merguez Vers 4 tot 8 (ingeprikt) geen 10 - 12 min Konijnenrug Vers 2 tot 6 1 lepel olie 15 - 20 min Vers 600 g 1 lepel olie 10 - 15 min Diepvries 400 g met of zonder 1 lepel olie 12 - 15 min Diepvries 750 g 1 lepel olie 18 - 20 min Gehakt Gehaktballetjes 23 Eenvoudig te reinigen Het apparaat reinigen • Laat het apparaat volledig afkoelen, voordat u het gaat reinigen. • Open het deksel - fig.1 en til de ontgrendelingsknop op om het deksel te verwijderen - fig.2. • Zet de handgreep van de uitneembare binnenpan horizontaal terug tot u een “KLIK” hoort, om de binnenpan uit te nemen - fig.3. • Om het roerblad te verwijderen, tilt u het lichtgrijze hulpstuk om de as van het roerblad omhoog - fig.4a. • Verwijder het filter en reinig het. • Alle afneembare onderdelen kunnen in de vaatwasser - fig.5 of met een niet schurend sponsje en afwasmiddel gereinigd worden. • Maak het apparaat schoon met een vochtige spons en afwasmiddel. • Droog het apparaat goed af voordat u het weer in elkaar zet. • Het apparaat heeft een uitneembare binnenpan: Het bruin worden en verschijnen van krassen die na langdurig gebruik kunnen optreden, zijn niet nadelig voor de goede werking. • Wij garanderen dat de anti-aanbaklaag BEANTWOORDT AAN DE REGELGEVING betreffende materialen die in contact komen met etenswaren. Dompel het apparaat nooit onder in water. Gebruik geen agressieve of schurende schoonmaakmiddelen. Het uitneembare filter moet regelmatig schoongemaakt worden. Gebruik geen metalen keukengerei in het apparaat om de levensduur van uw apparaat te verlengen. 25 NL Enkele adviezen in geval van problemen… PROBLEMEN OORZAKEN OPLOSSINGEN Het apparaat werkt niet. De stekker zit niet goed in het stopcontact Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit U heeft nog niet op de aan/uit-knop gedrukt. Druk op de aan/uit-knop. U heeft op de aan/uit-knop gedrukt, maar het apparaat werkt niet. Sluit het deksel. Het apparaat staat aan, maar wordt niet warm. Breng het apparaat naar een erkende servicedienst. Het roerblad draait niet. Controleer of het goed op zijn plaats zit, breng het apparaat anders naar een erkende servicedienst. Het roerblad blijft niet op zijn plaats. De gerechten worden niet gelijkmatig gebakken. De patat wordt niet knapperig genoeg. Het roerblad is niet goed bevestigd. Controleer of het lichtgrijze hulpstuk om te vergrendelen volledig naar beneden is gedrukt. U heeft het roerblad niet gebruikt. Zet het op zijn plaats. De etenswaren zijn niet in gelijke stukken gesneden. Snijd de etenswaren in gelijke stukken. De patat is niet in gelijke stukken gesneden. Snijd de patat in gelijke stukken. Het roerblad zit op zijn plaats, maar draait niet. Breng het apparaat naar een erkende servicedienst. U gebruikt geen speciale aardappelen voor patat. Kies speciale aardappelen voor patat. De aardappelen zijn onvoldoende gewassen en afgedroogd. Was de aardappelen, laat ze uitlekken en droog ze af voor het bakken. De patat is te dik. Snijd de patat dunner. Er is onvoldoende olie. Gebruik meer olie (zie de baktabel p. 22 t/m 24). Het filter zit verstopt. Reinig het uitneembare filter. De patat breekt tijdens het bakken. U heeft nieuwe aardappeltjes gebruikt. Verminder de hoeveelheid aardappelen tot 750 g en pas de baktijd aan. De etenswaren blijven aan de rand van de schaal plakken. De schaal is te vol. Neem de in de baktabel aangegeven hoeveelheden in acht. Het bakvocht druppelt in het voetstuk van het apparaat. Het roerblad zit niet goed op zijn plaats of de pakking van het roerblad is defect. Controleer of het roerblad goed op zijn plaats zit. Indien het probleem blijft bestaan, breng het apparaat dan naar een erkende Servicedienst Het apparaat maakt abnormaal veel lawaai. U denkt dat er een probleem is met de werking van het apparaat. Breng het apparaat naar een erkende servicedienst. 26 Recepten Echte frietjes VOOR 4 PERSONEN VOORBEREIDING: 15 min • KOKEN: 40 min 1 kg aardappels (geschild en gewassen), 1 olijfolie, zout 1 Snij de aardappels in staafjes in de door u gewenste grootte: 8 x 8 mm, 10 x 10 mm of 13 x 13 mm. Maak de gesneden frietjes goed schoon met water, giet ze af en droog ze zorgvuldig. 2 Doe de frietjes in de ActiFry®. Giet de olie gelijkmatig over de frietjes. 3 Laat het geheel 40 tot 45 minuten bakken, naargelang de dikte van de frietjes. Kalkoenfilet met 3 paprika’s VOOR 4 PERSONEN VOORBEREIDING: 15 min • KOKEN: 25 min 600 gr kalkoenfilet in reepjes (1 cm bij 3 cm) 3 ontpitte paprika’s (1 rode, 1 groene, 1 gele) 1 fijngehakt ui 2 teentjes fijngehakte knoflook 2 olijfolie ½ glas witte porto ½ ciderazijn 10 cl water zout, peper 1 Snij de paprika’s in stukken van 2 cm. Gooi ze samen met de uien in de ActiFry®, voeg olijfolie toe en laat het geheel 10 à 15 minuten koken. 2 Voeg de knoflook toe en laat het 5 min. koken. Op smaak brengen. 3 Voeg de kalkoenreepjes samen met de groenten, de witte porto, het water en de ciderazijn toe en laat het geheel 10 tot 15 min stoven. Provençaalse gamba’s VOOR 4 PERSONEN VOORBEREIDING: 20 min • KOKEN: 12 min 800 gr gamba’s 1 fijngehakte ui 5 teentjes fijngehakte knoflook ½ bosje fijngehakte peterselie 3 olijfolie 1 citroen zout, peper 1 Maak de gamba’s schoon met koud water. Smeer de gamba’s op een bord in met knoflook, ui, peterselie en olijfolie. Laat 15 minuten marineren. 2 Doe de gamba’s samen met de marinade gedurende 12 à 15 minunten in de ActiFry®. Als de gamba’s een mooie oranje kleur hebben, ze op smaak brengen met zout en peper. 3 Opdienen met stukjes citroen. 27 NL Mediterraans gebraden vlees met groenten VOOR 4 PERSONEN VOORBEREIDING: 10 min • KOKEN: 25 min 1 courgette (200 gr) 150 gr verse champignons 1 aubergine 1 rode paprika 1 groene paprika 10 cl witte wijn 2 teentjes knoflook Peterselie (enkele takjes) 2 olijfolie zout, peper 1 Snij de courgettes en aubergines in blokjes. Snij de champignons in dunne plakjes. Snij de paprika’s in dunne reepjes. 2 Doe de aubergines, courgettes, paprika’s en champignons in de ActiFry®. Giet de olie eroverheen en laat gedurende 15 min. koken. 3 Vermaal de knoflook en de peterselie. Voeg ze samen met de witte wijn toe. Breng het geheel op smaak en verleng het kookproces met 10 à 15 min. Mini bananenpannenkoekjes VOOR 4 PERSONEN VOORBEREIDING: 30 min • KOKEN: 10 min 4 niet te rijpe bananen 20 gr chocoladeschilfers 8 plakjes brick-bladerdeeg 1 ei saus: 50 gr chocola 70% 3 cl melk 1 Snij de bananen in stukjes van 1 cm dikte. Snij de plakjes brick-bladerdeeg in vieren. 2 Plaats een mespuntje chocoladeschilfers in het midden van het bladerdeeg. Leg er een stukje banaan op. Vouw het dicht door 2 tegenovergestelde kanten samen te drukken en vervolgens de andere 2 kanten. Bestrijk het met het losgeklopte ei. Plaats de pannenkoekjes in de ActiFry® en bak het geheel gedurende 10 minuten. 3 Verwarm in de tussentijd de melk, giet het over de chocola en meng het geheel totdat het een gelijkmatige saus is. U kunt de banaan vervangen door kiwi, peer, ananas, aardbeien… 28
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110

Tefal FZ701015 Handleiding

Categorie
Frituurpannen
Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor