unknown CV 6031 Handleiding

Type
Handleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

16
BELANGRIJK!
Het gebruik van deze nieuwe apparatuur is
eenvoudig.
Evenwel, om de beste resultaten te bereiken, is
het belangrijk aandachtig dit boekje te lezen en
alle instructies te volgen, vooraleer het apparaat
voor de eerste keer in gebruik te nemen.
Dit boekje geeft de juiste indicaties aan voor de
installatie, het gebruik en het onderhoud. En
geeft bovendien nuttige raad.
DE GARANTIE
Uw nieuwe apparatuur heeft een garantie.
Het garantiecertificaat vindt U hier bijgevoegd.
Indien het moest ontbreken, vraagt U het aan de
verkoper. U duidt hem de datum van verkoop aan, het
model en het registernummer dat U vindt op het
naamplaatje van het apparatuur.
Bewaar het certificaat en laat het zien, indien nodig,
aan het personeel van de Technische Hulpdienst,
samen met het kasetiket of het ontvangstbewijs.
Bij het niet respecteren van deze procedure, zal het
technisch personeel verplicht zijn om eender welke
eventuele reparatie aan te rekenen.
NEDERLANDS
Dit toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische verenigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
Lichtnetspanning: 230 V / 400V 3N ~ 50 Hz
Elektrisch stroomsterkte: 7.845 kW max
FABRIKANT: ELECTROLUX ZANUSSI ELETTRODOMESTICI S.p.A.
Viale Bologna 298
47100 FORLÌ (Italie)
Deze instructies gelden enkel voor de landen waarvan het identificatiesymbool is aangebracht op het
titelblad van het instructieboekje en het apparaat zelf.
Eens uw apparaat geÏnstalleerd is door een gekwalificeerd technicus volgens de richtlijnen van het
tweede gedeelte van deze gebruiksaanwijzing, raden wij U aan met aandacht de volgende bladzijden te
lezen, met het doel om uw kookapparaat zo goed mogelijk te benutten.
17
WAARSCHUWINGEN - ELEKTRISCH FORNUIS
Het is heel belangrijk dat dit instructieboekje, voor eender welke toekomstige raadpleging, samen met
de apparatuur bewaard wordt. Indien de apparatuur verkocht moest worden, of overgedragen aan een
andere persoon, verzeker U ervan, dat het boekje samen geleverd wordt, zodat de nieuwe gebruiker
op de hoogte kan gesteld worden van het functioneren van het apparaat en van de relatieve
waarschuwingen.
DEZE WAARSCHUWINGEN ZIJN OPGESTELD VOOR UW VEILIGHEID EN DE VEILIGHEID VAN
DERDEN. WIJ VERZOEKEN U DEZE AANDACHTIG TE LEZEN VOORALEER HET APPARAAT TE
INSTALLEREN EN TE GEBRUIKEN.
Deze apparatuur is ontworpen om gebruikt te
worden door volwassenen. Opgelet dat de kinderen
niet naderen met de bedoeling om er te spelen.
De installatie moet gedaan worden door bevoegde
en gekwalificeerde installateurs, volgens de normen
van kracht.
Elke eventuele modificatie aan de electrische
huisopstelling die nodig mocht zijn om de apparatuur
te kunnen installeren, mag enkel gedaan worden door
bevoegd personeel.
Voor eventuele tussenkomst richt U zich tot een
geautoriseerde Technisch Hulpdienst om originele
wisselstukken te bekomen.
Het is gevaarlijk om de kenmerken van deze
apparatuur te veranderen of te willen veranderen.
Onstabiele of vervormde kookpannen mogen niet
op de platen gezet worden om ongelukken van
omslaan of overlopen te voorkomen.
Bewaak aandachtig het koken met olieën en vetten.
De apparatuur blijft lang warm na het afzetten. Let
op kinderen gedurende het gebruik dat ze de
oppervlakken niet aanraken en dat ze niet dicht bij de
apparatuur staan tijdens het gebruik of tijdens het
afkoelen.
Plaats steeds de druippan wanneer U de grill
gebruikt of wanneer U het vlees op het grilrooster legt.
Giet een beetje water in de druippan om het
aanbranden van de vetten te voorkomen, en zo slechte
geuren te vermijden.
Gebruik steeds keukenhandschoenen om de
gerechten uit de oven te nemen.
De thermische isolatie van de oven en de
overgebleven vetten van de bewerking, produceren
rook en onaangename geuren tijdens de eerste
minuten van de ingebruikneming.
We raden aan om bij het eerste gebruik, de oven leeg
op te verwarmen, gedurende ongeveer 45 minuten.
Nadien laten afkoelen en de oven van binnen
schoonmaken met warm water met een delicaat
reinigingsmiddel.
De accessoires (de gril en de druippan) worden,
vooraleer ze voor de eerste keer te gebruiken,
schoongemaakt.
Opgepast wanneer U schoonmaakproducten
gebruikt in spray : richt nooit de spray op de weerstand
en de thermostatische bol.
Indien, gedurende het inzetten of uitnemen van
gerechten uit de oven, er aanzienlijke hoeveelheden
olie, saus, enz. achteraan in de oven moesten vallen,
maak dan eerst schoon vooraleer het koken te
beginnen om onaangename rook en ook mogelijk
branden van deze stoffen te voorkomen.
Verzeker U ervan dat er een luchtcirculatie rond de
apparatuur is. Een schaarse ventilatie brengt een
gebrek aan zuurstof voort. In geval van twijfel, vraag
raad aan de installateur.
Om hygiënische- en veiligheidsredenen moet deze
apparatuur altijd proper gehouden worden. Vormingen
van vetten of andere spijzen kunnen branden
veroorzaken.
Dit product is gemaakt voor het bereiden van
eetwaren en mag niet gebruikt worden voor andere
doeleinden.
Vermijd de installatie van het gasfornuis in de
nabijheid van ontvlambare materialen (bvb. gordijnen,
grof linnen enz. ...).
De ovenwanden niet bekleden met alluminiumfolie,
vooral niet de achterste wand.
De apparatuur is zwaar, verzet haar met
voorzichtigheid.
Voor het onderhoud of de schoonmaak eerst de
apparatuur uitschakelen en laten afkoelen.
Verzeker U ervan of de roosters van het fornuis juist
geplaatst worden (zie instructies).
Enkel vuurvaste borden mogen in de schuif onder
de oven geplaatst worden.
Er geen ontvlambare stoffen inzetten.
Probeer zelf niet te repareren. De reparaties
gedaan door onbevoegde personen, kunnen schade
veroorzaken.
Kontakteer het dichtsbijgelegen Hulpcentrum en
gebruik enkel originele wisselstukken.
18
INHOUD
Gedurende het koken met de oven en de grill is
de apparatuur onderworpen aan een
aanzienlijke verwarming, zo ook het glas van de
ovendeur en de aangrenzende gedeelten.
Opgelet dat de kinderen niet naderen met de
bedoeling om er te spelen.
Vooraleer huishoudapparaten aan te sluiten aan
het stopcontact in de buurt van de oven,
verzeker U ervan dat de draad niet de
ingeschakelde warmtebronnen aanraakt of
tussen de deur van de oven gekneld raakt.
Aanwijzingen voor de gebruiker blz. 19
Installatie blz. 19
Vitrokeramische kookplaat blz. 20
Reiniging en onderhoud van de kookplaat blz. 20
Gunstige wenken blz. 21
Electrische oven blz. 22
Enkele raadgevingen voor het gebruik van de oven blz. 23
Het koken met de grill blz. 23
Bereidingstabel blz. 25
Onderhoud blz. 25
Instructies voor de installateur blz. 26
Electrische verbinding blz. 27
Wat te doen als ... blz. 28
Technische assistentie en wisselstukken blz. 28
Kinderbeveiliging (n. 35791)
Hoewel al onze apparaten beantwoorden aan de
Standaard Europese Veiligheidsnormen is het
desondanks mogelijk een extra beveiliging voor
kinderen te installeren op de ovendeur. Deze
beveiliging biedt de hoogst mogelijke zekerheid aan
kinderen tijdens het gebruik van de oven. Deze
beveiliging moet worden aangebracht op de
ovendeur. De extra beveiliging kan worden gekocht
bij Distriparts. Op bladzijde 19 treft u het type plaatje
aan, waarop u de nodige informatie zult aantreffen,
zoals type- en productnummer. De beschrijving hoe
deze beveiliging moet worden aangebracht treft u
aan in de verpakking van deze beveiliging.
19
AFMETINGEN VAN DE APPARATEN
Hoogte Breedte Diepte
850 mm 600 mm 600 mm
Het totaal te verbruiken vermogen en verdere technische gegevens, kan U vernemen op het
registernaamplaatje vanonder in de oven (te zien als U de ovendeur opent).
AANWIJZINGEN VOOR DE GEBRUIKER
INSTALLATIE
Het is zeer belangrijk dat de installatie van het fornuis
gebeurt volgens de geldende normen en door een
bevoegd persoon. De specifieke aanwijzingen staan
beschreven in het hoofdstuk voor de installateur.
VOORALEER u het toestel gebruikt moet u de specia-
le folie verwijderen die de inox of de geïoniseerde
aluminium onderdelen beschermt.
H
B
D
SER. NO.
Mod.
PROD. NO.
SER. NO.
MOD.
PROD. NO.
TYPE
20
VITROKERAMISCHE KOOKPLAT
De vitrokeramische kookplat is uitgerust met een
verklikkerampje dat aangeeft waneer het kookvlak van
de plaat zeer warm is. Zij waarschuwt de gebruiker het
kookvlak niet aan te raken, om brandwonden te
vermijden.
Dit verklikkerlampje gaat branden enkele minuten
nadat de kookplat is aangezet en blijft branden
gedurenge de normale werking om de gebriuker er
attent op te maken dat her kookvlak van de
vitrokeramisceh plaat nog warm is, zelfs nadat ze is
uitgezet.
Het verklikkerlampje gaat pas definitief uit van zodra
de vitrokeramische kookplat een veilige temperatuur
heeft bereikt (lauw kookvlak) van ongeveer 50°C. De
gebriuker kan nu met gerust gemoed het apparaat
reinigen.
De vitrokeramisceh kookplat is bestand tegen
temperatuurschommelingen en is ongevoelig voor
zowel koude als warmte. Daarnaast is ze uiterst
schokbestending. Echter, elk voorwerp, zelfs al is het
zeer klein, met een scherpe punt (bijvoorbeeld een
mespunt) kan onherstelbare schade toebrengen aan
het kookvlak van der plat en de goede werking ervan
in het gedrang brengen.
Opgelet: als u merkt dat her kokkvlak
gebarsten is, moet u het apparaat
onmiddellijk uitzetten en contact opnemen
met de technische dienst.
REINIGING EN ONDERHOUD VAN DE KOOKPLAAT
Verwijder om te beginnen alle voedingsresten of
vetspatten van de kookplaat met een krabber.
Reinig vervolgens de kookplaat, die hiervoor slechts
een beetje warm hoeft te zijn: gebruik een geschikt
schoonmaakproduct en absorberend huishoudpapier.
Veeg ten slotte met een vochtige doek over de
kookplaat en droog ze af met een schoen doek.
WAARSCHUWING - Aliminium folie, potten in
plastiek of ander synthetisch materiaal mogen
nooit op het warme keramische oppervlak
geplaatst worden.
Met de krabber (niet bijgeleverd) kan men onmiddellijk
van het warme kookvlak eventuele restjes plastic of
synthetisch materiaal, die zich ten gevolve van
extreme warmte kunnen vastzetten, wegkrabben. Ook
restjessuiker of gesuikerde eetwaren die zijn
overgekookt moeten onmiddellijk worden werwijderd.
Voor u de kkokplaat voor het eerst gebruikt, moet u het
vitrokeramische oppervlak zorgvuldig afwassen met
een niet-bijtend product. Droog de plaat goed af en laat
ze ongeveer 10 minuten of de maximunstand werken
(nr. 6 van der knop).
Wanner de vitrokeramische kookplaat voor het eerst
wordt ingeschakeld, zal ze een brandgeur of eeredre
onaangename geur afgeven: dit is absoluut normaal.
De guer komt voort van de verdamping van
smeersvetresten gebriukt tijdens de fabricatie en van
de afdichtingen die tihdens de montage van het toetsel
zijn aangebracht. Deuze geur verdwijnt na zekere tijd.
Wees voorzichtig met aluminiumpapier aangezien dit
deeltjes achterlaat die krassen kunnen maken op de
vitrokeramische kookplaat een beschermlaag die vuil
gesuikerde eetwaren, voorkomt. Voor een goed effect
moet een dergelijk product voor elkekookbeurt worden
aangebracht.
Vermijd het gebriuk van schuursponsjes of bijtende
producten, agressieve chemische producten (zoals
ovensprays) of ontvlekkers.
21
GUNSTIGE WENKEN
KOOKPANNEN
Houdt U er rekening mee, dat een brede kookpan een
groter warmteoppervlak heeft, en daarom sneller kookt
dan een kleinere.
Gebruik altijd kookpannen van aangepaste grootte aan
hetgeen U moet koken. Let U er vooral op dat de
kookpannen niet te klein zijn voor het koken van
vloeistoffen. Deze zouden gemakkelijk kunnen
overlopen.
En dat de kookpannen bovendien niet te groot zijn voor
voedsel voor de snelkook; op de bodem die dan leeg
blijft, zouden de vetten en de sausen gemakkelijk
kunnen verbranden.
Voor de nagerechten gebruikt U beter vaste vormen
in metaal.
Een vorm die men kan openen, laat het vruchtensap
of de suiker door, dewelke dan op de bodem van de
oven kristaliseren en moeilijk weg te nemen zijn.
Vermijd om in de oven steelpannen te zetten met
plastieke handvaten, omdat deze niet altijd weerstaan
aan de warmte.
KERAMIEK GLAS ELEKTRISCHE PLATEN
Fig. 2
Fig. 1
Ingebouwde kookplaten
Op het bedienigspaneel zijn knoppen ingebouwd die
de vier kookplaten doen werken. (fig. 1)
Normaal
Het gaat om een knop met 7 posities: 0 = uit, terwijl de
posities van 1 tot 6 de capaciteitshoogten aangeven tot
het maximum.
De te gebruiken pannen voor kookbladen met vaste
platen moeten de volgende kenmerken hebben:
- geschikt zijn voor intensief gebruik.
- ze moeten zich perfekt aanpassen aan de
verwarmingszone oftewel een beetje groter zijn om
een doeltreffend gebruik van het apparaat te
garanderen, en NOOIT kleiner.
- ze moeten een vlakke basis hebben om een goed
kontakt met de plaat te garanderen (fig.2).
Dit is vooral belangrijk als men pannen om te frituren
met hoge temperaturen gebruikt oftewel
snelkookpannen.
Controleer of de maten van de pannen groot genoeg
zijn om te voorkomen dat de spetters op de platen
vallen.
De platen nooit aan laten als er geen pannen op staan
of als deze laatste leeg zijn.
JA
NEEN
NEEN
FO 2087
0
6
5
4
3
2
1
22
ELEKTRISCHE OVEN
Functiekeuzeschakelaar (fig. 3)
en thermostaatregelknop (fig. 4)
Deze beide knoppen laten u toe de bakwijze (keuze
van het verwarmingselement) en de temperatuur te
kiezen afhankelijk van de eisen van het recept.
Het ovenlampje blijft branden ongeacht de stand van
de knop.
Betekenis van de symbolen
Alleen de ovenverlichting AAN.
Onder- en bovenelement AAN.
Hetelucht-systeem AAN.
Grill-element AAN.
Onder-en bovenelement
Voor het op konventionele wijze bakken en braden:
— draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
— stel de temperatuurregelaar op de gewenste
temperatuur in.
Hete-lucht circulatie
— draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
— stel de temperatuurregelaar op de gewenste
temperatuur in.
Grilleren
— draai de funktiekeuzeschakelaar op ;
— stel de temperatuurregelaar op de gewenste
temperatuur in.
Ontdooien
Draai de knop zo dat hij op de stand “ “ komt te
staan. Wanneer u de oven voor de ontdooifunctie
gebruikt, blaast de elektrische ventilator koude lucht
door de oven. Dit zorgt ervoor dat het diepgevroren
voedsel ontdooit.
Wanneer de functiekeuzeschakelaar op stand
staat, stelt u de thermostaatknop af op stand « ».
Kontrolelampje oventhermostaat °C
Dit lampje brandt als één of meerdere elementen van
de oven in bedrijf is (zijn). Het lampje gaat uit zodra de
ingestelde temperatuur bereikt is en gaat weer aan
zodra bijgewarmd wordt om de ingestelde temperatuur
te handhaven.
Kontrolelampje
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
Mechanische klok
De mechanische klok kan geregeld worden voor
maximum één uur.
De bedieningstoets (fig. 5) moet in wijzerszin gedraaid
worden tot aan de positie van 60 minuten en dan in
tegenwijzerszin tot aan de gewenste tijd.
Nadat de vooraf bepaalde tijd afgelopen is, hoort U een
akoestisch signaal dat automatisch ophoudt.
De mechanische klok, bij het akoestisch signaal, stopt
het functioneren van de oven niet.
Fig. 3
Fig. 4
Fig. 5
Alle bereidingen, dus ook het grilleren, doet u
met gesloten ovendeur.
FO 2089
FO 2088
FO 2090
100
150
200
50
250
0
0
5
01
51
0
3
04
05
23
ENKELE TIPS BIJ HET GEBRUIK VAN DE OVEN
KONVENTIONEEL GEBRUIK
VERWARM-SYSTEEM
Warmte komt van onder en boven. Normaal gebruik u
de middelste geleiderichels. Moet het gerecht meer
warmte van boven dan van onder hebben, gebruik dan
hogerliggende geleiderichels; evenzo omgekeerd.
BAKKEN MET HETE LUCHT
Verwarmen gebeurt door middel van hete lucht; de
lucht wodt door middel van een ventilator in de oven-
achterwand gecirculeerd. Daardoor verdeelt de hete
lucht zich snel en gelijkmatig over de gehele
ovenruimte. Zodoende kunnen meerdere gerechten,
over de gehele ruimte verdeeld, tegelijk gebakken
worden. De gerechten nemen geen geur van elkaar
over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 3 bakblikken
tegelijk in de oven geplaatst worden. Bij het gebruik
van slechts één richelhoogte raden wij de onderste
aan; daardoor heeft u ook beter zicht op het gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het steriliseren of
drogen van champignons en fruit.
RAADGEVINGEN VOOR HET BAKKEN EN
BRADEN
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200°C); zodoende moet de oven cirka 10 minuten
voorverwarmd worden. Open tijdens het bakken de
ovendeur niet voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd
laten bakken en dan garneren en verder bakken. De
resterende baktijd hangt sterk af van de soort en
hoeveelheid garnituur. Roerdeeg moet moeilijk van de
lepel gaan; de baktijd wordt anders onnodig lang door
teveel vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een richel
vrijgelaten worden (Fig. 6).
Licht vlees, gevogelte en vis, vergt daarentegen een
lage temperatuur (150-175°C). Sauzen alleen bij een
korte braadtijd direkt toevoegen, in andere gevallen in
het laatste half uur.
Of het vlees gaar is test u met een lepel: laat het zich
niet indrukken, dan is het gaar. Rosbief en biefstuk, dat
van binnen rose moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op het rooster,
een lekschaal in de onderste richels plaatsen. De
rooster kan met de randen omhoog of omlaag in de
richels geschoven worden (Fig. 7). Laat vlees na het
braden minstens 15 minuten staan alvorens het aan te
snijden: hiermee voorkomt u het verloren gaan van
vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan van
rook, door verbranden van vet, te vermijden. Herhaal
dat af en toe om kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laagste temperatuur-
instelling, verwarmen.
Opgepast!
Geen kookgerei zoals braadschaal of bakblik op de
ovenbodem plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met aluminium-folie. Door
het bedekken van de bodem kan warmtestuwing
optreden, waardoor het bak-of braadresultaat nadelig
beïnvloed wordt en eventueel schade aan het email op
kan treden.
GEBRUIK VAN DE GRILL
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden,
behalve rollades, gehakt vlees en bepaalde magere
stukken wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie invetten en op
de grillrooster leggen. De richelhoogte hangt van het
vleessoort af. De rooster kan in de oven geplaarst
worden met zijn randen omhoog of omlaag waardoor
aldus een verandering in de afstand van het
grillelement gebracht wordt.
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf
geschoven worden. Bij het grilleren is het aan te
beleven om voortijds een weinig water in de lekschaal
te doen.
BEREIDINGSTIJDEN
De bereidingstijden kunnen varieren volgens de aard
van de spijzen, hun homogeniteit en hun volume.
Men raadt aan om in het begin te waken en de
resultaten na te gaan om, wanneer U dezelfde
gerechten klaarmaakt in dezelfde condities,
gelijkaardige resultaten te bekomen.
Ter informatie geven we U een tabel met de tijden en
relatieve temperaturen voor het bereiden in de oven en
met de grill.
De ervaring zal U vervolgens eventuele aanpassingen
suggereren aan de vermelde waarden in de tabel.
Vlees dat gebraden wordt mag niet minder dan 1 kg
wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen. Donker
vlees dat van buiten gaar maar van binnen rose of rood
moet blijven vergt een hoge temperatuur (200-250°C).
Fig. 6
Fig. 7
FO 0061
FO 0344
24
ADVIESTABEL VOOR TRADITIONEEL OF MET HETELUCHT BAKKEN EN BRADEN
*1500 Rosbief 2 220 2 200 40-60 op rooster
*1200 Rundvlees 2 200 2 175 50-70 op rooster
*1200 Varkensvlees 2 200 2 175 100-130 op rooster
*1200 Kalfsvlees 2 200 2 175 90-120 op rooster
1000 Varkenspootjes 2 180 2(1+3) 160 100-120 2 stuks
2000 Lamsbout 2 175 2 160 120-140 1 stuk vlees
3000 Gans 2 190 2 170 140-180 in z'n geheel
1800 Eend 2 180 2 160 120-150 in z'n geheel
3500 Kalkoen 1 190 1 175 120-150 in z'n geheel
1200 Kip 2 200 2 180 80-100 in z'n geheel
1200 Konijn 2 190 2 175 60-80 1 stuk vlees
1500 Forel 2 200 2(1+3) 175 40-60 3 stuks
* Canelloni/lasagne 2 200 2(1+3) 175 40-60
* Gerezen deeg 1 190 2(1+3) 170 30-45 in bakvorm
* Taartbodem 2 190 2(1+3) 170 25-35 in bakvorm
* Kwarktaart 1 170 2 150 60-80 in bakvorm
* Zandgebak 1 180 2 170 40-50 in bakvorm
* Vruchtencake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Cake 1 175 1 160 40-50 in bakvorm
* Appelstrudel 1 175 2(1+3) 160 60-80 op bakplaat
* 500 Koekjes 1 190 2(1+3) 170 10-20 op bakplaat
* 500 Vlaai 1 220 2(1+3) 200 10-25 op bakplaat
*1000 Witbrood 1 200 2 180 45-65 op bakplaat
* 500 Kleine broodjes 1 210 2(1+3) 190 20-30 op bakplaat
Richel
van onder
Temp.
in °C
Opmerking
Richel
van onder
Temp.
in °C
Bak- of
braadtijd
in minutel
Gerecht
Gewicht
in gram
HeteluchtTraditioneel
* Bij deze gerechten cirka 10 minuten voorverwarmen
Aantal Gewicht Richel Temperatuur Bovenkant Onderkant
in gram van onder °C in min in min
Biefstukken 4 800 4 max 10 8
Karbonaadjes 4 600 4 max 12 8
Worstjes 8 500 4 max 10 6
Stukken kip 6 800 3 max 30 20
Gemengde spiezen 4 700 4 max 12 10
Kippeborst 4 400 4 max 13 10
Gehalveerde tomaten 8 500 4 max 12 -
Visfilets 4 400 4 max 8 6
Oester 6 - 4 max 12 -
Toast ham/kaas 4 - 4 max 8 -
Sneetjes brood 4 - 4 max 2-3 1
Gerecht
ADVIESTABEL VOOR GRILLEREN OP DE ROOSTER
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf geschoven worden.
25
ONDERHOUD
Onderhoud van het fornuis
De druppels saus, sap, fruitsap, enz. moeten zo vlug
mogelijk verwijderd worden met een vochtig doek. Zo
niet, zouden ze op de lange duur de glans van het
email doen verdwijnen.
Om lichte strepen te verwijderen in het email, gebruikt
U een gewoon licht schuurmiddel in poedervorm.
Gebruik geen staalwol of messen om incrustatie te
verwijderen.
Voor de dagelijkse schoonmaak gebruikt U water met
reinigingsmiddel of één van de talrijke producten in de
handel.
De electrische kookplaten, maakt U schoon wanneer
ze koud zijn.
Zowel de platen als hun boord kunnen af en toe
behandeld worden met fijn schuurpapier. Geregeld
bestrijkt U ze met een klein beetje olie (voedingsolie of
vaseline) wanneer ze nog een beetje warm zijn.
Onderhoud van de oven
Na gebruik maakt U de oven heel nauwkeurig schoon
en dit wanneer hij nog een beetje warm is.
Inderdaad, op dat moment kan U gemakkelijk de vet-
of andere resten en het fruitsap verwijderen.
Gebruik warm water met reinigingsmiddel, ofwel één
van de sprays die in de handel verkrijgbaar zijn. Volg
hiervoor de aanwijzingen van de producent. Richt de
spray niet op de delen in glansstaal, U zou ze kunnen
beschadigen.
De accessoires van de oven (grilrooster, druippan,
enz.) maakt U met warm water en reinigingsmiddel
schoon.
Eventuele incrustaties verwijdert U met en licht
schuurmiddel in poedervorm.
Bedek nooit de ovenwanden of de ovenbodem met
aluminiumfolie om de vetspatten op te vangen.
U zou een opeenstapeling van warmte
voortbrengen dat het resultaat van het bereiden
negatief beinvloedt en U zou het email kunnen
beschadigen.
Voor het reinigen
de oven uitschakelen
Ovenverlichting
Indien het lampje van de binnenverlichting vervangen
moet worden, dan kunt u het verwijderen door het
kapje los te draaien (fig. 8).
Vervang het lampje met hetzelfde model, 230V/25W
met E14-fitting, bestand tegen een temperatuur van
300°C.
Fig. 8
Schoonmaak van de ovendeur:
Om de ovendeur volledig te kunnen schoonmaken, is
het aan te raden de deur te demonteren.
U gaat als volgt te werk (Fig. 16):
- open volledig de deur;
- de twee hefboompjes van de ara van de scharnier
180° draaien;
- de deur bijna dicht doen tot een hoek van ongeveer
30°, optillen en uit de voorkant halen.
De deur terug installerendoor de hierboven
beschreven handelingen te volgen in
tegenovergestelde volgorde.
Fig. 9
FO 0967
FO 0287
26
INSTRUCTIES VOOR DE INSTALLATEUR
De volgende instructies voor de installatie en het regelen moeten uitgevoerd worden door gekwalificeerd personeel.
Het apparaat moet correct en conform met de normen en de wetten van kracht, worden geÏnstalleerd.
Om het even welke tussenkomst moet worden gedaan bij een uitgeschakeld apparaat.
DE CONSTRUCTIEFIRMA WIJST ELKE VERANTWOORDELIJKHEID AF VOOR EVENTUELE
SCHADE VOORTKOMEND UIT EEN INSTALLATIE DIE NIET CONFORM IS AAN DE GELDENDE NORMEN.
De installatie en onderhoud van het toestel moeten worden uitgevoerd door een bevoegde installateur
overeenkomstig de geldende voorschriften en de regels van de kunst, met name: NBND 51003.
Voor de toestellen aangesloten op het lichtnet: NBN normen.
Wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor ongevallen of incidenten veroorzaakt door een defecte of
onbestaande aarding.
PLAATSING
Dit is een type X toetsel..
Het werd ontworpen om te plaatsen tussen twee meubelstukken waarvan de hoogte die van de kookplat niet
overschrijdt (EN 60 335-2-6).
EERSTE INSTALLATIE VAN DE KEUKEN
Nadat de keuken geheel geÏnstalleerd is, is het belangrijk het beschermend materiaal, wat in de fabriek op het
apparaat zelf is aangebracht geworden, weg te nemen.
De knop van de oven op MAX zetten en leeg 30 minuten aan laten om eventuele nare geuren te verwijderen.
Controleren dat het apparaat, eenmaal geïnstalleerd, gemakkelijk bereikbaar is voor de technicus in geval dit kapot
is.
Fig. 10
NIVELLERING
De fornuizen zijn uitgerust met afstelbare pootjes die
zich zowel voor als achteraan de sokkel bevinden.
U kan die pootjes regelen (fig. 10) om de hoogte van
het fornuis bij te stellen naar de nevenstaande kasten
en voor een waterpasstelling van de vloeistof in de
pannen op het fornuis.
FO 0063
27
ELEKTRISCHE VERBINDING
Voordat men de elektrische verbinding uitvoert,
controleren dat:
- de beschermingszekeringen en het elektrisch net
van de woning geschikt zijn om de totale elektrische
lading van de oven te dragen (zie de gegevens op het
plaatje);
- het elektrisch net van de woning een doeltreffende
aarde-verbinding heeft conform de van kracht zijnde
normen en wetten;
- het muurstopkontakt of de omnipolaire schakelaar
gebruikt voor de elektrische verbinding gemakkelijk
toegankelijk is, nadat de oven ingebouwd is.
Het apparaat wordt zonder elektrische voedingskabel
geleverd; men moet deze dus voorzien van een
voedingskabel met standaard stekker en aanpassen,
geschikt voor de totale elektrische lading, aangewezen
op het identificatieplaatje.
De stekker wordt in een geschikt muurstopkontakt
gestoken.
Voor het geval een direkte verbinding aan het
elektrisch net nodig is, zal het nodig zijn een
omnipolaire schakelaar tussen het apparaat en het net
aan te brengen met een minimum afstand tussen de
kontakten van 3 mm, geschikt voor de vereiste lading
en conform de van kracht zijnde normen. De groen/
gele aarde kabel mag niet onderbroken zijn door de
schakelaar.
De voedingskabel moet in elk geval zo aangebracht
zijn dat deze nooit, bij welk punt dan ook, een
temperatuur van meer dan 50°C boven de
kamertemperatuur bereikt.
De bouwer wijst elke verantwoordelijkheid af in geval
deze anti-ongevallen regels niet in acht genomen
worden.
Hier volgen de soorten van geschikte voedingskabels,
de relatieve doorsnede van de gevraagde kabel
beschouwende.
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
VERBINDING VAN HET KLEMBLOK
In het appparaat is een klemblok van 6 polen gebouwd,
gemakkelijk te bereiken, waarvan de brugjes reeds
voorgeregeld zijn voor de werking met 230 V
monofase. (fig. 11) Mocht de spanning van het net
anders zijn, dan moeten de aanwezige brugjes van het
klemblok geplaatst worden zoals bij het schema
aangegeven (fig.12).
De aarde kabel moet aan de klem verbonden
worden.
Na de voedingskabel aan het klemblok te hebben
verbonden, met een wikkel vastzetten.
Fig. 11
Fig. 12
FO 0330
FO 0584-NE
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
Doorsnede
van de leiding
(min.)
4 x 1.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
3 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
4 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
5 x 1.5 mm
2
28
WAT TE DOEN ALS DE APPARATUUR NIET WERKT
TECHNISCHE HULP
Deze apparatuur, vooraleer de fabriek te verlaten, is
getest en op punt gezet door ervaren en
gespecialiseerd personeel, om zo de beste resultaten
te kunnen leveren.
Elke herstelling of op puntstelling die vervolgens nodig
mocht zijn, moet gedaan worden met de meeste zorg
en aandacht.
Daarom raden we aan om U te wenden tot de
Concessionair die U het apparaat verkocht heeft, of tot
onze dichtsbijzijnde Hulpdienst.
U geeft dan het probleem aan en het model van het
apparaat.
ORIGINELE WISSELSTUKKEN
De originele wisselstukken, verzekerd door de
constructeur van dit apparaat, zijn van het volgende
merk :
U kan ze enkel vinden in onze Technische
Hulpdiensten en in de bevoegde winkels.
Als de apparatuur niet correct werkt, controleer eerst
de volgende punten, vooraleer zich tot een technische
hulpdienst te wenden.
In geval het apparaat niet werkt:
controleer of de schakelaar van het stopkontakt en/
of de voedingsschakelaar van de oven aan zijn.
Als de oven niet aan gaat:
controleer of de programmeur geregeld is op de
handfunktie, of dat de eventuele automatische
bereiding juist geprogrammeerd is;
controleer of de stekker goed ingestoken is;
controleer of de schakelaar van het stopkontakt aan
is;
controleer of het stopkontakt elektrische voeding
verschaft; hiervoor een ander apparaat, waarvan
men zeker is dat het werkt, verbinden;
controleer of de zekering in de stekker intact is.
Als het kookblad niet werkt:
controleer of de knop juist gedraaid is.
De oven verwarmt niet:
verzeker U dat de toets van de oven ingeschakeld
is.
Veel te lange bereidingstijden:
controleer of de gestelde temperatuur de gepaste
is voor het te bereiden gerecht.
De oven rookt:
wij raden U aan hem na elk gebruik schoon te
maken; gedurende het bereiden van vlees vormen
er zich vetspatten die, indien niet verwijderd, rook
en geur bij de volgende bereiding voortbrengen (zie
hiervoor de paragraaf i.v.m. het onderhoud).
Het licht van de oven werkt niet:
de lamp is zeker en vast verbrand; voor de
vervanging volgt U de aanduidingen gegeven in de
desbetreffende paragraaf.
Indien na bovenvermelde controles de apparatuur niet
moest werken, richt U zich dan tot de dichtsbijgelegen
technische hulpdienst.
Geeft U alle nodige gegevens: model en
registernummer.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13

unknown CV 6031 Handleiding

Type
Handleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor