Zanussi ZCV6650X Handleiding

Type
Handleiding
18
Waarschuwingen en adviezen
DEZE WAARSCHUWINGEN ZIJN OPGESTELD VOOR UW VEILIGHEID EN DE VEILIGHEID VAN DERDEN. WIJ
VERZOEKEN U DEZE AANDACHTIG TE LEZEN VOORALEER HET APPARAAT TE INSTALLEREN EN TE
GEBRUIKEN.
Installatie
l De installatie moet gedaan worden door bevoegde en
gekwalificeerde installateurs, volgens de normen van
kracht.
l Elke eventuele modificatie aan de electrische
huisopstelling die nodig mocht zijn om de apparatuur
te kunnen installeren, mag enkel gedaan worden door
bevoegd personeel.
l Het is gevaarlijk om de kenmerken van deze apparatuur
te veranderen of te willen veranderen.
l In geval van twijfel, vraag raad aan de installateur.
Veiligheid van kinderen
l Deze apparatuur is ontworpen om gebruikt te worden
door volwassenen. Opgelet dat de kinderen zich niet
naderen met de bedoeling om er te spelen.
l Let op de kinderen geheel gedurende het gebruik dat
ze de oppervlakken niet aanraken en dat ze niet dicht bij
de apparatuur staan tijdens het gebruik of tijdens het
afkoelen.
Tijdens het gebruik
l Onstabiele of vervormde kookpannen mogen niet op de
gaspitten of op de platen gezet worden om ongelukken
van omslaan of overlopen te voorkomen.
l Bewaak aandachtig het koken met olien en vetten.
l De apparatuur blijft lang warm na het afzetten.
l Indien de apparatuur uitgerust is met een deksel, is
diens functie om het fornuis te beschermen tegen het
stof wanneer het gesloten is, en om de vetspatten op te
vangen wanneer het open is.
l Gebruik het niet voor andere doeleinden.
l Maak het deksel steeds schoon vooraleer het te sluiten
of weg te nemen en laat de gaspitten en/of de platen
afkoelen vooraleer het deksel te sluiten.
l Controleer steeds dat de bedieningstoetsen in de
positie « » of « » staan, wanneer de apparatuur niet
in functie is.
l Plaats steeds de druippan wanneer U de gril gebruikt
of wanneer U het vlees op het grilrooster legt.
l Giet een beetje water in de druippan om het
aanbranden van de vetten te voorkomen, en zo slechte
geuren te vermijden.
l Gebruik steeds keukenhandschoenen om de
gerechten uit de oven te nemen.
l De accessoires (de gril, en de druippan) worden,
vooraleer ze voor de eerste keer te gebruiken,
schoongemaakt.
l Opgepast wanneer U schoonmaakproducten gebruikt
in spray : richt nooit de spray op de weerstand en de
thermostatische bol.
l Indien, gedurende het inzetten of uitnemen van
gerechten uit de oven, er aanzienlijke hoeveelheden
olie, saus, ecc. achteraan in de oven moesten vallen,
maak dan eerst schoon vooraleer het koken te
beginnen om onaangename rook en ook mogelijk
branden van deze stoffen te voorkomen.
l Verzeker U ervan dat er een luchtcirculatie rond de
apparatuur is.
l Een schaarse ventilatie brengt een gebrek aan zuurstof
voort.
l Om hygienische- en veiligheidsredenen moet deze
apparatuur altijd proper gehouden worden.
l Vormingen van vetten of andere spijzen kunnen
branden veroorzaken.
l Dit product is gemaakt voor het koken van eetwaren en
mag niet gebruikt worden voor andere doeleinden.
l De ovenwanden niet bekleden met alluminiumfolie,
vooral niet de achterste wand.
l De apparatuur is zwaar, verzet haar met voorzichtigheid.
l Voor het onderhoud of de schoonmaak eerst de
apparatuur uitschakelen en laten afkoelen.
l Verlaag steeds de vlam of ontdoof ze, vooraleer de
kookpannen weg te nemen.
l Verzeker U ervan of de roosters van het fornuis juist
geplaatst worden (zie instructies).
l Enkel vuurvaste borden mogen in de schuif onder de
oven geplaatst worden. Er geen ontvlambare stoffen
inzetten.
Service
l Voor eventuele tussenkomst richt U zich tot een
geautoriseerde Technisch Hulpdienst om originele
wisselstukken te bekomen.
Informatie m.b.t. het milieu
l Houd bij het weggooien van de verpakking rekening met
de veiligheid en het milieu.
l Als u een oud apparaat afdankt, maak het dan
onbruikbaar door het aansluitsnoer af te snijden.
Deze instructies gelden enkel voor de landen
waarvan het identificatiesymbool is aangebracht op
het titelblad van het instructieboekje en het
apparaat zelf.
NEDERLANDS
Het is heel belangrijk dat dit instructieboekje, voor
eender welke toekomstige raadpleging, samen met
de apparatuur bewaard wordt. Indien de
apparatuur verkocht moest worden, of overgedragen
aan een andere persoon, verzeker U ervan, dat het
boekje samen geleverd wordt, zodat de nieuwe
gebruiker op de hoogte kan gesteld worden van het
functioneren van het apparaat en van de relatieve
waarschuwingen.
19
Afmetingen van de apparaten
Hoogte Breedte Diepte
A) 850 mm 600 mm 600 mm
B) 850 mm 500 mm 600 mm
Inhoud
Oderstaande symbolen vindt u in de tekst en hebben
de voldende betekenis:
Aanwijzingen m.b.t. de veiligheid
Aanwijzingen m.b.t. het gebruik
Adviezen en tips
Informatie m.b.t. het milieu
F
Over deze gebruiksanwijzing
Dit Toestel voldoet aan de EEG-richtlijn:
73/23 - 90/683 (lage spanning);
89/336 (elektromagnetische vereinigbaarheid);
93/68 (algemene richtlijn);
en de daarop volgende wijzigingen.
FABRIKANT:
ELECTROLUX ZANUSSI S.p.A.
Viale Bologna, 298
47100 FORLÌ (Italie)
Algemene Waarschuwingen en
adviezen
Aanwijzingen voor de
Installateur
KINDERBEVEILIGING - Mod. ZCV 6650 X (N. 35791)
Hoewel al onze apparaten beantwoorden aan de
Standaard Europese Veiligheidsnormen is het
desondanks mogelijk een extra beveiliging voor kinderen
te installeren op de ovendeur. Deze beveiliging biedt de
hoogst mogelijke zekerheid aan kinderen tijdens het
gebruik van de oven. Deze beveiliging moet worden
aangebracht op de ovendeur. De extra beveiliging kan
worden gekocht bij Distriparts. Treft u het type plaatje
aan, waarop u de nodige informatie zult aantreffen,
zoals type- en productnummer. De beschrijving hoe
deze beveiliging moet worden aangebracht treft u aan in
de verpakking van deze beveiliging.
H
B
D
Waarschuwingen en adviezen 18
Afmetingen van de apparaten 19
Vitrokeramische Kookplat 20
Praktische tips 21
Elektrische oven 22
Elektronische minutencontrole 24
Enkele tips bij het gebruik van de
oven 26
Adviestabel voor bakken en braden 27
Onderhoud 28
Wan te doen indien 29
Instructies voor de installateur 30
Technische Gegevens 30
Elektrische Aaansluiting 31
20
Vitrokeramische Kookplat
Ingebouwde kookplaten
Op het bedienigspaneel zijn knoppen ingebouwd die de
vier kookplaten doen werken.
A) Fig. 1: Het gaat om een knop met 7 posities: 0 = uit,
terwijl de posities van 1 tot 6 de capaciteitshoogten
aangeven tot het maximum.
B) Fig. 2: Het gaat om een knop met 7 posities: 0 = uit,
terwijl de posities van 1 tot 3 de capaciteitshoogten
aangeven tot het maximum.
C) Fig. 3: Kookplateau met dubbel circuit: dit kookplateau
heeft twee verwarmingselementen.
- Om het kleinere kookoppervlak aan te zetten, draait
u de overeenkomstige bedieningsknop op de
gewenste warmtestand, tussen 1 en 6.
- Om beide verwarmingselementen aan te zetten, draait
u de bedieningsknop op de hoogste stand (6) en
vervolgens nog iets verder, tot hij bijna op 0 staat. U
hoort dan een klik, waarbij het grotere kookoppervlak
aangezet wordt. Draai de knop daarna terug tot hij op
de gewenste stand staat. De twee
verwarmingselementen werken nu gelijktijdig, zodat
er een groter vermogen wordt geleverd dan bij een
normaal kookoppervlak.
Verklikkerlampje (allen voor
sommige modellen)
De vitrokeramische kookplat is uitgerust met een
verklikkerampje dat aangeeft waneer het kookvlak van de
plaat zeer warm is. Zij waarschuwt de gebruiker het
kookvlak niet aan te raken, om brandwonden te
vermijden.
Dit verklikkerlampje gaat branden enkele minuten nadat
de kookplat is aangezet en blijft branden gedurenge de
normale werking om de gebriuker er attent op te maken
dat her kookvlak van de vitrokeramisceh plaat nog warm
is, zelfs nadat ze is uitgezet.
Het verklikkerlampje gaat pas definitief uit van zodra de
vitrokeramische kookplat een veilige temperatuur heeft
bereikt (lauw kookvlak) van ongeveer 50°C. De gebriuker
kan nu met gerust gemoed het apparaat reinigen.
Fig. 1
FO 0881
0
6
5
4
3
2
1
Fig. 2
FO 2086
0
1
2
3
Fig. 3
FO 2543
0
1
2
3
4
5
6
21
Fig. 4
JA
NEEN
NEEN
Praktische tips
De vitrokeramisceh kookplat is bestand tegen
temperatuurschommelingen en is ongevoelig voor zowel
koude als warmte. Daarnaast is ze uiterst
schokbestending. Echter, elk voorwerp, zelfs al is het
zeer klein, met een scherpe punt (bijvoorbeeld een
mespunt) kan onherstelbare schade toebrengen aan het
kookvlak van der plat en de goede werking ervan in het
gedrang brengen.
Voor u de kkokplaat voor het eerst gebruikt, moet u het
vitrokeramische oppervlak zorgvuldig afwassen met een
niet-bijtend product. Droog de plaat goed af en laat ze
ongeveer 10 minuten of de maximunstand werken.
Wanner de vitrokeramische kookplaat voor het eerst
wordt ingeschakeld, zal ze een brandgeur of eeredre
onaangename geur afgeven: dit is absoluut normaal. De
guer komt voort van de verdamping van smeersvetresten
gebriukt tijdens de fabricatie en van de afdichtingen die
tihdens de montage van het toetsel zijn aangebracht.
Deuze geur verdwijnt na zekere tijd.
Opgelet: als u merkt dat her kokkvlak
gebarsten is, moet u het apparaat
onmiddellijk uitzetten en contact opnemen
met de technische dienst.
Kookpannen
Houdt U er rekening mee, dat een brede kookpan een
groter warmteoppervlak heeft, en daarom sneller kookt
dan een kleinere.
Gebruik altijd kookpannen van aangepaste grootte aan
hetgeen U moet koken. Let U er vooral op dat de
kookpannen niet te klein zijn voor het koken van
vloeistoffen. Deze zouden gemakkelijk kunnen
overlopen.
En dat de kookpannen bovendien niet te groot zijn voor
voedsel voor de snelkook; op de bodem die dan leeg
blijft, zouden de vetten en de sausen gemakkelijk
kunnen verbranden.
Voor de nagerechten gebruikt U beter vaste vormen in
metaal.
Een vorm die men kan openen, laat het vruchtensap of
de suiker door, dewelke dan op de bodem van de oven
kristaliseren en moeilijk weg te nemen zijn.
Vermijd om in de oven steelpannen te zetten met
plastieke handvaten, omdat deze niet altijd weerstaan
aan de warmte.
De te gebruiken pannen voor kookbladen met vaste
platen moeten de volgende kenmerken hebben:
- geschikt zijn voor intensief gebruik.
- ze moeten zich perfekt aanpassen aan de
verwarmingszone oftewel een beetje groter zijn om
een doeltreffend gebruik van het apparaat te
garanderen, en NOOIT kleiner.
- ze moeten een vlakke basis hebben om een goed
kontakt met de plaat te garanderen (fig.4).
Dit is vooral belangrijk als men pannen om te frituren met
hoge temperaturen gebruikt oftewel snelkookpannen.
Controleer of de maten van de pannen groot genoeg zijn
om te voorkomen dat de spetters op de platen vallen.
De platen nooit aan laten als er geen pannen op staan
of als deze laatste leeg zijn.
Bewaak aandachtig het koken met olieën en vetten.
Wanneer u bij het koken vetten of olie
gebruikt moet u steeds goed toekijken, want
deze vetstoffen kunnen bij opwarming vuur
vatten.
22
Elektrische oven
Bakwijzeknop (fig.5) en
thermostaatregelknop (fig.6)
Deze beide knoppen laten u toe de bakwijze (keuze van
het verwarmingselement) en de temperatuur te kiezen
afhankelijk van de eisen van het recept.
Het ovenlampje blijft branden ongeacht de stand van de
knop.
Betekenis van de symbolen
Boven- en onderelement AAN
Alleen onderelement AAN
Alleen bovenelement AAN
Grill
- Verwarming boven en onderaan + ventilator
ontdooien
Conventioneel bakken en braden
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Alleen onderelement AAN
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Alleen bovenelement AAN
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Warme lucht (convectie)
Draai de knop zo dat hij op de stand - komt te
staan en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Bakken met de grill
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan
en stel de thermostaatknop af op de gewenste
temperatuur.
Ontdooien
Draai de knop zo dat hij op de stand komt te staan.
Wanneer u de oven voor de ontdooifunctie gebruikt, blaast
de elektrische ventilator koude lucht door de oven. Dit
zorgt ervoor dat het diepgevroren voedsel ontdooit.
Wanneer de bakwijzeknop op stand staat, stelt u de
thermostaatknop af op stand l.
Kontrolelampje oventhermostaat °C
Dit lampje brandt als één of meerdere elementen van de
oven in bedrijf is (zijn). Het lampje gaat uit zodra de
ingestelde temperatuur bereikt is en gaat weer aan zodra
bijgewarmd wordt om de ingestelde temperatuur te
handhaven.
Fig. 5
0
FO 0338
0
FO 2542
Fig. 6
100
150
200
50
FO 0156
0
FO 2477
23
Kontrolelampje
Dit lampje brandt als de oven in bedrijf is.
Mod. ZCV 5220: Voor de elektrische ovens van
het type dat hierboven staat beschreven, is
het noodzakelijjk dat bij gebruik van de grill
de ovendeur op een kier blijft open staan en
dat u de beschermingsplaat voor de
bedieningsknoppen gebruikt (fig. 7).
Mechanische klok (ZCV 6640)
De mechanische klok kan geregeld worden voor
maximum één uur.
De bedieningstoets (fig. 8) moet in wijzerszin gedraaid
worden tot aan de positie van 60 minuten en dan in
tegenwijzerszin tot aan de gewenste tijd.
Nadat de vooraf bepaalde tijd afgelopen is, hoort U een
akoestisch signaal dat automatisch ophoudt.
De mechanische klok, bij het akoestisch signaal, stopt
het functioneren van de oven niet.
Vetvanger
De oven is uitgerust met een geëmailleerde vetvanger
om bakvocht van gegrild vlees of vlees aan het spit e.d.
op te vangen en met een rooster voor gerechten die in
een ovenschotel klaargemaakt worden.
In de modellen uitgerust met een grilloven met stop
(fig. 9) en in geval van gebruik van de grill, raden we aan
om te vermijden dat de oven te vuil wordt de vetvanger (A
fig. 9) in het glijvak te schuiven dat daarvoor bestemd is,
net onder het rooster (B fig. 9).
Indien u wenst te koken met de vetvanger op het rooster
van de oven, plaats hem dan zoals aangegeven op fig. 9.
Het gebruik van de oven
voor de eerste keer
Na het plaatsen van de oven ga dan als volgt te werk:
a) zet de Bakwijzeknop op ;
b) zet de thermostaatknop op MAX;
b) laat de oven (leeg) 45 minuten lang werken;
c) zet een raam open voor frisse lucht.
Tijdens de eerste paar minuten zal er rook met een
onaangename geur onstaan, dit wordt veroorzaakt door
het isolatiemateriaal en vettige restanten op het materiaal,
erop gekomen tijdens de produktie.
Voordat u de oven gaat gebruiken reinig dan eerst de
legrekken en afdruipschaal grondig met een afwasmiddel.
FO 0375
Fig. 7
FO 2124
0
5
01
51
03
54
FO 0281
Fig. 8
Fig. 9
FO 0190
24
Elektronische minutencontrole
(ZCV 6650)
1. ( - ) Knop om de minutencontrole te
verminderen of in te stellen
2. ( + ) Knop om te vermeerderen.
Symbool van de bereiding.
Instelembleem van de klok.
Embleem van de controle van de minuten.
De elektronische minutencontrole kan de tijd van de dag
aangegeven, neemt de tijd op en kan gebruikt worden
om de bereidingstijd in te stellen en de oven uit te
schakelen.
Instelling van de tijd.
Als de elektrische voeding voor de eerste keer word
verbonden, zal op de display 0:00 aan en uit gaan. Zie
fig.10.1.
De knoppen en tegelijkertijd indrukken. Op de display
zal 88:88 te zien zijn. Zie fig. 10.2.
De knoppen loslaten. Op de display zal 0:00 te zien zijn.
Zie fig. 10.3.
De knop drukken: op de display zal 12:00 te zien zijn.
Zie fig. 10.4.
Binnen 5 seconden, om te verminderen de knop
indrukken en ingedrukt houden, oftewel de knop om
de tijd te vermeerderen totdat men op de klok de gewenste
tijd bereikt, bijvoorbeeld 14.30. Zie fig.10.5.
Nota: In het begin werken de knoppen om te
vermeerderen of te verminderen langzaam,
maar daarna sneller. De knoppen apart
indrukken.
De minutencontrole
De minutencontrole geeft een geluidssignaal aan het
einde van elke bereidingstijd tot 23 uur en 59 minuten.
Om in te stellen op de knop of drukken; op de
display zal 0:00 en verschijnen. Zie fig. 10.6.
De knop loslaten en de knop indrukken en ingedrukt
houden.
De display zal tellen, met intervallen van een minuut, tot
aan het bereiken van de in te stellen tijd, bijvoorbeeld 30
minuten. Zie fig. 10.7. Zo nodig de knop indrukken en
ingedrukt houden om de gewenste tijdinterval te verkrijgen.
BELANGRIJK:De minutencontrole kan gebruikt
worden om een bereidingstijd in te stellen. Aan
het einde van de bereidingstijds zal de
minutencontrole automatisch de oven uitschakelen
als deze aan is.
Fig. 10
Fig. 10.1
Fig. 10.2
Fig. 10.3
Fig. 10.4
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
12
Fig. 10.5
25
Eenmaal ingesteld zal de minutencontrole beginnen of
te tellen.
Aan het einde van de geprogrammeerde tijd, zal de
minutencontrole de oven uit schakelen.
Een geluisdssignaal zal voor 2 minuten te horen zijn en
de display zal aan en uit gaan, het uur visualiserende.
Zie fig. 10.8.
Om het geluidssignaal en het aan en uitgaan te stoppen,
op de knop drukken. De display zal ophouden met
aan en uit te gaan en zal de tijd laten zien, bijvoorbeeld
15:00. Zie fig. 10.9.
Het bereidingsembleem ( ) zal verdwijnen.
Als de oven gebruikt wordt zal het weer terug komen als
de knop werd ingedrukt. Als de bereiding klaar is, de
voedingswaren er uit nemen en de oven-temperatuur-
controle uit draaien.
Om de minutencontrole uit te
wissen
De knop indrukken en ingedrukt houden; de display
zal de omgekeerde telling doen met intervallen van 1
minuut tot 0:00. Zie fig.10.10. De knop loslaten.
De display zal aan en uit gaan, het uur visualiserende.
Zie fig.10.11.
Als de oven in gebruik is zal deze na enkele seconden
uit gaan.
Om de tijd weer opnieuw in te stellen, tegelijkertijd de
knoppen en indrukken. Zie fig.10.12.
Belangrijke opmerking
1. Als in het begin de tijd niet juist werd ingesteld,
de klok opnieuw instellen door de knoppen en
in te drukken en ingedrukt te houden.
De display zal terug gaan naar 88:88. De knop
loslaten.
Om de tijd opnieuw in te stellen, de procedure
volgen die aangegeven is bij punt 1.
2. Voordat de oven begint te werken moet de tijd
ingesteld worden. Er zullen enkele seconden
voorbij gaan voordat de oven aan gaat.
3. Als men de minutencontrole heeft gebruikt om een
bereiding in de oven te programmeren, zal men
de timer weer opnieuw in orde moeten brengen
door op beide knoppen te drukken, voordat men
de oven weer opnieuw kan gebruiken.
4. De minutencontrole controleert alleen de oven en
zal deze uitschakelen, aan het einde van een
geprogrammeerde tijd.
Deze funktie is gemakkelijk als men nu wil
beginnen te koken en de oven automatisch uit will
laten gaan.
Fig. 10.8
Fig.10.7
Fig. 10.9
Fig.10.6
Fig. 10.10
Fig.10.11
Fig. 10.12
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
STOP
SET
TIME
PUSH
BOTH
-
+
26
VERWARM-SYSTEEM
Warmte komt van onder en boven. Normaal gebruik u
de middelste geleiderichels. Moet het gerecht meer
warmte van boven dan van onder hebben, gebruik dan
hogerliggende geleiderichels; evenzo omgekeerd.
BAKKEN MET HETE LUCHT
Verwarmen gebeurt door middel van hete lucht; de lucht
wodt door middel van een ventilator in de oven-
achterwand gecirculeerd. Daardoor verdeelt de hete
lucht zich snel en gelijkmatig over de gehele ovenruimte.
Zodoende kunnen meerdere gerechten, over de gehele
ruimte verdeeld, tegelijk gebakken worden. De gerechten
nemen geen geur van elkaar over.
Bij het gebruik van hete-lucht kunnen 3 bakblikken
tegelijk in de oven geplaatst worden. Bij het gebruik van
slechts één richelhoogte raden wij de onderste aan;
daardoor heeft u ook beter zicht op het gerecht.
Hete-lucht is zeer geschikt voor het steriliseren of drogen
van champignons en fruit.
RAADGEVINGEN VOOR HET BAKKEN EN
BRADEN
Gebak vergt doorgaans een matige temperatuur (150-
200°C); zodoende moet de oven cirka 10 minuten
voorverwarmd worden. Open tijdens het bakken de
ovendeur niet voordat 3/4 van de baktijd verstreken is.
Gebak wat gegarneerd wordt eerst 2/3 van de baktijd
laten bakken en dan garneren en verder bakken. De
resterende baktijd hangt sterk af van de soort en
hoeveelheid garnituur. Roerdeeg moet moeilijk van de
lepel gaan; de baktijd wordt anders onnodig lang door
teveel vocht.
Bij gebruik van twee bakblikken moet een richel
vrijgelaten worden (Fig.11).
Vlees dat gebraden wordt mag niet minder dan 1 kg
wegen; kleinere stukken kunnen uitdrogen. Donker vlees
dat van buiten gaar maar van binnen rose of rood moet
blijven vergt een hoge temperatuur (200-250°C). Licht
vlees, gevogelte en vis, vergt daarentegen een lage
temperatuur (150-175°C). Sauzen alleen bij een korte
braadtijd direkt toevoegen, in andere gevallen in het
laatste half uur.
Of het vlees gaar is test u met een lepel: laat het zich
niet indrukken, dan is het gaar. Rosbief en biefstuk, dat
van binnen rose moet blijven, snel bij hoge temperatuur
braden. Bij braden zonder schaal, direkt op het rooster,
een lekschaal in de onderste richels plaatsen. Laat vlees
na het braden minstens 15 minuten staan alvorens het
aan te snijden: hiermee voorkomt u het verloren gaan van
vleesnat.
Doe wat water in de lekschaal om het ontstaan van rook,
door verbranden van vet, te vermijden. Herhaal dat af en
toe om kondensvorming tegen te gaan.
Borden kunt u in de oven, op de laagste temperatuur-
instelling, verwarmen.
Enkele tips bij het gebruik van de oven
Opgepast!
Geen kookgerei zoals braadschaal of bakblik op de
ovenbodem plaatsen.
Bodem evenmin bedekken met aluminium-folie. Door het
bedekken van de bodem kan warmtestuwing optreden,
waardoor het bak-of braadresultaat nadelig beïnvloed
wordt en eventueel schade aan het email op kan treden.
GEBRUIK VAN DE GRILL
Bijna alle vleessoorten kunnen gegrilleerd worden,
behalve rollades, gehakt vlees en bepaalde magere
stukken wild.
Vlees en vis aan beide kanten met olie invetten en op
de grillrooster leggen. De richelhoogte hangt van het
vleessoort af. De rooster kan in de oven geplaarst worden
met zijn randen omhoog of omlaag waardoor aldus een
verandering in de afstand van het grillelement gebracht
wordt.
De lekschaal moet in de eerste richel van onderaf
geschoven worden. Bij het grilleren is het aan te beleven
om voortijds een weinig water in de lekschaal te doen.
BEREIDINGSTIJDEN
De bereidingstijden kunnen varieren volgens de aard van
de spijzen, hun homogeniteit en hun volume.
Men raadt aan om in het begin te waken en de resultaten
na te gaan om, wanneer U dezelfde gerechten
klaarmaakt in dezelfde condities, gelijkaardige
resultaten te bekomen.
Ter informatie geven we U een tabel met de tijden en
relatieve temperaturen voor het bereiden in de oven en
met de grill.
De ervaring zal U vervolgens eventuele aanpassingen
suggereren aan de vermelde waarden in de tabel.
FO 0061
Fig. 11
Bakken met hete lucht
4
3
2
1
27
*
De telling van het niveau vertrekt van het niveau helemaal onderaan (de bodem van de oven en de vetvanger niet
meegerekend).
Aantal Gewich Richel Temperatuur Boven-kant Onder-kant
in gram van onder °C in min in min
Biefstukken 4 800 4 max 10 8
Karbonaadjes 4 600 4 max 12 8
Worstjes 8 500 4 max 10 6
Stukken kip 6 800 3 max 30 20
Gemengde spiezen 4 700 4 max 12 10
Kippeborst 4 400 4 max 13 10
Gehalveerde tomaten 8 500 4 max 12 -
Visfilets 4 400 4 max 8 6
Oester 6 - 4 max 12 -
Toast ham/kaas 4 - 4 max 8 -
Sneetjes brood 4 - 4 max 2-3 1
Gerecht
Gerecht
Hete- Conven- Hete- Conven- Hete- Conven-
lucht tioneel lucht tioneel lucht tioneel
Roerdeeg
cake 1 en 3 1 140-160 175-200 70-80 50-60
tulband 1 en 3 1 140-160 175-200 70-80 50-6
appelcake 1 en 3 1 120-140 175-200 80-90 50-60
Klopdeeg
mokkataart (24 Ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 35-40 30-40
petit fours 1 en 3 2 150-160 175-200 25-30 15-20
slagroomtaart (24 Ø) 1 en 3 1 150-160 175-200 35-40 30-40
Kneeddeeg
zandkoekjes 1 en 3 2 140 175-200 ca 25 ca 15
boterkoek 1 en 3 1 150-160 175-200 ca 30 30-40
appeltaart 1 en 3 1 150-160 175-200 ca 60 55-65
Roldeeg
banketstaaf 1 en 3 2 180-200 200-225 ca 40 35-45
saucijzenbroodjes 1 en 3 2 180-200 200-225 ca 40 35-45
pasteitjes 1 en 3 2 180-200 200-225 ca 30 ca 25
Spuitdeeg
spritskoekjes 1 en 3 2 140-160 175-200 30-40 15-20
kaasbolletjes 1 en 3 2 140-160 175-200 25-30 15-20
Gistdeeg
brood 2 (1 en 3*) 1 180-200 225-250 30-35 ca 30
krentebrood 1 en 3* 1 160-180 200-225 40-45 ca 40
Vlees braden
kalfsfricandeau (gaar), 1 1/2 kg
2 2 160 175-200 ca 90 55-65
rosbief (rood), 1 1/2 kg 2 3 200 250 ca 35 ca 25
varkensfricandeau (gaar), 1 1/2 kg
2 2 160 175-200 ca 100 70-80
lamsbout (gaar), 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 60 40-50
Gevogelte braden
kip, 1 kg 2 2 160 175-200 ca 75 55-65
babykalkoen, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 135 100-120
tamme eend, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 165 120-150
Wild braden
haas, 1 1/2kg 2 2 160 175-200 ca 180 ca 150
reerug, 1 1/2 kg 2 2 160 175-200 ca 165 100-120
konijn, 2 kg 2 2 160 175-200 ca 150 100-120
Vis stoven
kabeljauw-moten (alu folie) 1 en 3 2 160 175-200 ca 40 ca 30
visschotel 2 2 160 175-200 ca 40 ca 20
Tijd in
minuten
Plaats van onderaf
gerekend
Oven-
temperatuur
Adviestabel voor grilleren
Adviestabel voor bakken en braden
28
Onderhoud
Voor elk onderhoud schakelt U eerst het
apparaat uit.
Onderhoud van het fornuis
De druppels saus, sap, fruitsap, ecc. moeten zo vlug
mogelijk verwijderd worden met een vochtig doek. Zo
niet, zouden ze op de lange duur het blinken van het
email doen verdwijnen.
Om lichte strepen te doen verdwijnen in het email,
gebruikt U een gewoon licht schuurmiddel in
poedervorm. Gebruik geen staalwol of messen om
incrustatie te verwijderen. Voor de dagelijkse
schoonmaak gebruikt U water met reinigingsmiddel of n
van de talrijke producten in de handel.
Was de geemailleerde roosters met water en
reinigingsmiddel; U kan ze ook in afwasmachine
plaatsen. Verwijder het bovenste gedeelte van de gaspit
en de gasontstekers en was ze heel nauwkeurig met
warm water en reinigingsmiddel. Droog ze goed
vooraleer ze terug te plaatsen.
Verzeker U ervan dat ze bovendien juist op hun plaats
staan. De gaspit kan gepoetst worden met staalwol of
een licht schuurmiddel in poedervorm.
De ovendeur wast U enkel met warm water en vermijdt
U het gebruik van ruwe doeken of schuurmiddelen.
Onderhoud van de oven
Na gebruik maakt U de oven heel nauwkeurig schoon
en dit wanneer hij nog een beetje warm is.
Inderdaad, op dat moment kan U gemakkelijk de vet- of
andere resten en het fruitsap verwijderen.
Gebruik warm water met reinigingsmiddel, ofwel een van
de sprays die in de handel verkrijgbaar zijn. Volg
hiervoor de aanwijzingen van de producent. Richt de
spray niet op de delen in glansstaal, U zou ze kunnen
beschadigen.
De accessoires van de oven (grilrooster, druippan, ecc.)
maakt U met warm water en reinigingsmiddel schoon.
Eventuele incrustaties verwijdert U met en licht
schuurmiddel in poedervorm.
Bedek nooit de ovenwanden of de
ovenbodem met aluminiumfolie om de
grasspatten op te vangen.
U zou een opeenstapeling van warmte
voortbrengen dat het resultaat van het
bereiden negatief beinvloedt en U zou het
email kunnen beschadigen.
Onderhoud van de kookplat
Verwijder om te beginnen alle voedingsresten of
vetspatten van de kookplaat met een krabber.
Reinig vervolgens de kookplaat, die hiervoor slechts een
beetje warm hoeft te zijn: gebruik een geschikt
schoonmaakproduct en absorberend huishoudpapier.
Veeg ten slotte met een vochtige doek over de kookplaat
en droog ze af met een schoen doek.
WAARSCHUWING - Aliminium folie, potten in
plastiek of ander synthetisch materiaal mogen
nooit op het warme keramische oppervlak
geplaatst worden.
Met de krabber (niet bijgeleverd) kan men onmiddellijk
van het warme kookvlak eventuele restjes plastic of
synthetisch materiaal, die zich ten gevolve van extreme
warmte kunnen vastzetten, wegkrabben. Ook
restjessuiker of gesuikerde eetwaren die zijn
overgekookt moeten onmiddellijk worden werwijderd.
Wees voorzichtig met aluminiumpapier aangezien dit
deeltjes achterlaat die krassen kunnen maken op de
vitrokeramische kookplaat een beschermlaag die vuil
gesuikerde eetwaren, voorkomt. Voor een goed effect
moet een dergelijk product voor elkekookbeurt worden
aangebracht. Vermijd het gebriuk van schuursponsjes of
bijtende producten, agressieve chemische producten
(zoals ovensprays) of ontvlekkers.
Vervanging van de ovenlamp
(fig. 12)
Het apparaat uitschakelen. Schroef de lamp los en
vervang haar door een andere, geschikt voor hoge
temperaturen (300°C) en met de volgende kenmerken :
Spanning: 230 V (50Hz), Vermogen:15W, Aansluiting: E14
Fig. 12
FO 0424
FO 0287
Mod. ZCV 5220
Mod. ZCV 6601 - 6640
ZCV 6650
29
Technische hulp
ORIGINELE WISSELSTUKKEN
Deze apparatuur, vooraleer de fabriek te verlaten, is
getest en op punt gezet door ervaren en gespecialiseerd
personeel, om zo de beste resultaten te kunnen leveren.
Elke herstelling of op puntstelling die vervolgens nodig
mocht zijn, moet gedaan worden met de meeste zorg
en aandacht.
Daarom raden we aan om U te wenden tot de
Concessionair die U het apparaat verkocht heeft, of tot
onze dichtsbijzijnde Hulpdienst.
U geeft dan het probleem aan en het model van het
apparaat.
De originele wisselstukken, verzekerd door de
constructeur van dit apparaat, zijn van het volgende merk
:
U kan ze enkel vinden in onze Technische Hulpdiensten
en in de bevoegde winkels.
Als de apparatuur niet correct werkt, controleer eerst de
volgende punten, vooraleer zich tot een technische
hulpdienst te wenden.
In geval het apparaat niet werkt:
controleer of de schakelaar van het stopkontakt en/
of de voedingsschakelaar van de oven aan zijn.
Als de oven niet aan gaat:
controleer of de stekker goed ingestoken is;
controleer of de schakelaar van het stopkontakt aan
is;
controleer of het stopkontakt elektrische voeding
verschaft; hiervoor een ander apparaat, waarvan men
zeker is dat het werkt, verbinden;
controleer of de zekering in de stekker intact is.
Als het kookblad niet werkt:
controleer of de knop juist gedraaid is.
De oven verwarmt niet:
verzeker U dat de toets van de oven ingeschakeld is.
Veel te lange bereidingstijden:
controleer of de gestelde temperatuur de gepaste is
voor het te bereiden gerecht.
De oven rookt:
wij raden U aan hem na elk gebruik schoon te
maken; gedurende het bereiden van vlees vormen er
zich vetspatten die, indien niet verwijderd, rook en
geur bij de volgende bereiding voortbrengen (zie
hiervoor de paragraaf i.v.m. het onderhoud).
Het licht van de oven werkt niet:
de lamp is zeker en vast verbrand; voor de vervanging
volgt U de aanduidingen gegeven in de desbetreffende
paragraaf.
Indien na bovenvermelde controles de apparatuur niet
moest werken, richt U zich dan tot de dichtsbijgelegen
technische hulpdienst.
Geeft U alle nodige gegevens: model en registernummer.
Wan te doen indien
Fig. 13
FO 0967
Schoonmaak van de ovendeur:
Om de ovendeur volledig te kunnen schoonmaken, is het
aan te raden de deur te demonteren.
U gaat als volgt te werk (Fig. 13):
- open volledig de deur;
- de twee hefboompjes van de ara van de scharnier
180° draaien;
- de deur bijna dicht doen tot een hoek van ongeveer
30°, optillen en uit de voorkant halen.
De deur terug installerendoor de hierboven beschreven
handelingen te volgen in tegenovergestelde volgorde.
30
Technische Gegevens
Dit is een type X toetsel.
Het werd ontworpen om te plaatsen tussen twee
meubelstukken waarvan de hoogte die van de kookplat
niet overschrijdt (EN 60 335-2-6).
Nivellering
De fornuizen zijn uitgerust met afstelbare pootjes die
zich zowel voor als achteraan de sokkel bevinden.
U kan die pootjes regelen (fig. 14) om de hoogte van het
fornuis bij te stellen naar de nevenstaande kasten en
voor een waterpasstelling van de vloeistof in de pannen
op het fornuis.
Instructies voor de installateur
De volgende instructies relatief aan de installatie en het
regelen moeten uitgevoerd worden door gekwalificeerd
personeel. Het apparaat moet correct en conform met
de normen en de wetten van kracht, worden
geinstalleerd.
Om het even welke tussenkomst moet worden
gedaan bij een uitgeschakeld apparaat.
De constructiefirma wijst elke
verantwoordelijkheid af voor eventuele
schade voortkomend uit een installatie die
niet conform is aan de geldende normen.
Plaats van installatie
De installatie en onderhoud van het toestel moeten
worden uitgevoerd door een bevoegde installateur
overeenkomstig de geldende voorschriften en de regels
van de kunst, met name: NBND 51003.
Nadat de keuken geheel geÏnstalleerd is, is het
belangrijk het beschermend materiaal, wat in de fabriek
op het apparaat zelf is aangebracht geworden, weg te
nemen.
Voor de toestellen aangesloten op het lichtnet: NBN
normen.
Wij kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden voor
ongevallen of incidenten veroorzaakt door een defecte of
onbestaande aarding.
FO 0063
Fig. 14
Oven: ZCV 5520 ZCV 6601 - 6640 ZCV 6650
Grill-element 1800 W 1750 W 1750 W
Onderelement 1200 W 1000 W 1000 W
Bovenelement 1000 W 800 W 800 W
Onder- en boven-element 2200 W 1800 W 1800 W
Hetelucht-element - - 2000 W
Ovenverlichting 15 W 15 W 15 W
Cirkulatieventilator - 30 W 30 W
Aansluitwaarde oven 2215 W 1845 W 2045 W
Lichtnetspanning 230V-400V (50Hz) 230V-400V (50Hz) 230V-400V (50Hz)
Kookplat ZCV 5520 ZCV 6601 - 6640 ZCV 6650
Aansluitwaarde kookplat
5800 W 5800 W 5900 W
Afmetingen van de apparaten ZCV 5520 ZCV 6601 - 6640 ZCV 6650
Hoogte 850 mm 850 mm 850 mm
Breedte 500 mm 600 mm 600 mm
Diepte 600 mm 600 mm 600 mm
Apparaat klasse 1 en klasse 2 sub-klasse 1
Aansluitwaarde fornuis
8015 W 7645 W 7945 W
31
Voordat men de elektrische verbinding uitvoert,
controleren dat:
- de beschermingszekeringen en het elektrisch net van
de woning geschikt zijn om de totale elektrische lading
van de oven te dragen (zie de gegevens op het plaatje);
- het elektrisch net van de woning een doeltreffende
aarde-verbinding heeft conform de van kracht zijnde
normen en wetten;
- het muurstopkontakt of de omnipolaire schakelaar
gebruikt voor de elektrische verbinding gemakkelijk
toegankelijk is, nadat de oven ingebouwd is.
Het apparaat wordt zonder elektrische voedingskabel
geleverd; men moet deze dus voorzien van een
voedingskabel met standaard stekker en aanpassen,
geschikt voor de totale elektrische lading, aangewezen
op het identificatieplaatje.
De stekker wordt in een geschikt muurstopkontakt
gestoken.
Voor het geval een direkte verbinding aan het elektrisch
net nodig is, zal het nodig zijn een omnipolaire
schakelaar tussen het apparaat en het net aan te
brengen met een minimum afstand tussen de kontakten
van 3 mm, geschikt voor de vereiste lading en conform
de van kracht zijnde normen. De groen/gele aarde kabel
mag niet onderbroken zijn door de schakelaar.
De voedingskabel moet in elk geval zo aangebracht zijn
dat deze nooit, bij welk punt dan ook, een temperatuur
van meer dan 50°C boven de kamertemperatuur bereikt.
De bouwer wijst elke verantwoordelijkheid af in geval
deze anti-ongevallen regels niet in acht genomen
worden.
Hier volgen de soorten van geschikte voedingskabels, de
relatieve doorsnede van de gevraagde kabel
beschouwende.
H07 RN-F
H05 RN-F
H05 RR-F
H05 VV-F
H05 V2V2-F (T90)
Verbinding van het klemblok
In het appparaat is een klemblok van 6 polen gebouwd,
gemakkelijk te bereiken, waarvan de brugjes reeds
voorgeregeld zijn voor de werking met 400 V driefasen
+ nul. (fig. 15).
Mocht de spanning van het net anders zijn, dan moeten
de aanwezige brugjes van het klemblok geplaatst
worden zoals bij het schema aangegeven (fig.16).
De aarde kabel moet aan de klem verbonden
worden.
Na de voedingskabel aan het klemblok te hebben
verbonden, met een wikkel vastzetten.
Fig. 15
Fig. 16
FO 0330
230V 3~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 PE
230V 1~
1 2 3 4 5
L1 N PE
400V 2N~
1 2 3 4 5
L1 L2 N PE
400V 3N~
1 2 3 4 5
L1 L2 L3 N PE
Doorsnede
van de leiding
(min.)
4 x 1.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
3 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
4 x 2.5 mm
2
Doorsnede
van de leiding
(min.)
5 x 1.5 mm
2
Elektrische Aaansluiting
FO 0584-NE
32
Nederland
Vennootsweg 1 - 2404 CG Alphen aan den Rijn
Postbus 120 - 2400 AC Alphen aan den Rijn
Storingsmeldingen op werkdagen
tijdens kantooruren:
Tel.: (0172) 46 83 00
Fax.: (0172) 46 82 55
Onderdelenverkoop op werkdagen tijdens kantooruren:
Tel.: (0172) 46 84 00
Fax.: (0172) 46 83 76
België
Bergensesteenweg 719
1502 Halle (Lembeek)
Thuisherstellingen:
Tel.: 02-3630444
Fax.: 02-3630400
Wisselstukken:
Tel.: 02-3630555
Fax.: 02-3630500
Bij aanspraak op kosteloos herstel dient het origineel van
de betreffende aankoopnota, of kwitantie te worden
getoond of meegezonden.
Algemene garantiebepalingen
1 De fabrikant verleent één jaar garantie op het op de
bijbehorende koopnota vermelde apparaat, gerekend
vanaf de koopdatum. Indien zich binnen deze periode een
storing voordoet, welke het gevolg is van een materiaal- en/
of constructiefout, heeft de koper het recht op kosteloos
herstel.
1a Voor stofzuigers, bedoeld voor huishoudelijk gebruik,
geldt een algemene garantieperiode van twee jaar.
Accessoires zijn aan directe slijtage onderhevig; deze
verbruiksartikelen zijn derhalve van garantie uitgesloten.
2 Indien binnen de garantietermijn door Zanussi reparaties
worden verricht, wordt de oorspronkelijke garantietermijn
niet verlengd. Op reparaties buiten de garantietermijn door
Zanussi verricht, en op de hierbij geleverde, betaalde en
gemonteerde onderdelen wordt 1 jaar garantie verleend.
Indien na drie maal uitvoeren van eenzelfde reparatie,
hetzelfde defect opnieuw optreedt en geen resultaat van een
opnieuw uitvoeren van een reparatie verwacht mag worden,
zal een nieuw exemplaar of soortgelijk toestel worden
aangeboden. De aanbieding geschiedt tegen bijbetaling op
basis van een te bepalen jaarlijks afschrijvingspercentage.
3 Servicebezoeken aan huis worden alleen gebracht
voor grote, moeilijk transporteerbare apparaten, per
definitie: wasautomaten, droogtrommelautomaten,
afwasautomaten, koelkasten, diepvrieskasten/-kisten,
ovens, fornuizen en inbouwapparaten.
3a De regeling als bedoeld onder punt 3 geldt ook voor
caravankoelkasten, mits de plaats waar zich het apparaat
bevindt binnen de landsgrenzen ligt en over normale, voor
het autoverkeer opengestelde wegen bereikbaar is. Voorts
dient ten tijde van het bezoek het apparaat en de eigenaar,
of diens gemachtigde plaatsvervanger, op de afgesproken
bezoekplaats aanwezig te zijn.
4 Indien, naar het oordeel van de fabrikant, het apparaat
zoals bedoeld onder punt 3 naar haar servicewerkplaats
getransporteerd moet worden, dan geschiedt dit transport
op de door de fabrikant vastgestelde wijze en voor rekening
en risico van de fabrikant.
5 Alle niet onder punt 3 en punt 3a genoemde apparaten,
alsmede apparaten welke wel de betreffende functionele
eigenschappen hebben maar daarnaast juist bedoeld zijn
voor gemakkelijk transport, dienen franco aan het adres
van de servicedienst verzonden of aangeboden te worden.
Binnen de algemene garantieperiode vindt terugzending
voor rekening van de fabrikant plaats.
6 Indien een onder garantie en binnen
de algemene
garantieperiode vallend defect aan een apparaat niet
hersteld kan worden, vindt kosteloze vervanging van het
apparaat plaats.
Garantie-uitbreidingen
7 Voor koel-/vries-motorcompressoren (exclusief
startrelais en motorbeveiliging) geldt een aflopende
garantieperiode, in gelijke percentages van twintig procent
per jaar, van vijf jaar na koopdatum van het op de
bijbehorende koopnota vermelde apparaat, met inachtname
van volledig kosteloos herstel binnen de algemene
garantieperiode. Na de algemene garantieperiode worden
bezoek-, arbeidsloon- en bijkomende materiaalkosten in
rekening gebracht.
Luxembourg/
Luxemburg
7, Rue de Bitbourg
L-1273 Luxembourg-Hamm
Service après vente:
Kundendienst:
Tel.: 42 43 11
Fax: 42 43 13 60
GARANTIEBEPALINGEN EN SERVICE VOOR DE BENELUX
Garantie-uitsluitingen
8 Het kosteloos uitvoeren van herstel- en/of
vervangingswerkzaamheden, zoals bedoeld in de
betreffende hieraan voorafgaande punten, is niet van
toepassing indien:
- de aankoopnota of, kwitantie, waaruit tenminste de
aankoopdatum en de identificatie van het apparaat blijkt,
niet getoond kan worden of meegezonden werd;
- het apparaat voor andere, of óók voor andere dan de
huishoudelijke doeleinden waarvoor het apparaat
bestemd is gebruikt wordt;
- het apparaat niet volgens de aanwijzingen in het
installatievoorschrift of de gebruiksaanwijzing
geinstalleerd, bediend, behandeld of gebruikt wordt;
- het apparaat op ondeskundige wijze door daartoe niet
bevoegde personen hersteld of gewijzigd werd.
8a Indien het apparaat zodanig ingebouwd,
ondergebouwd, opgehangen of geplaatst is dat de
benodigde tijd voor het uit- en inbouwen samen meer dan
dertig minuten bedraagt, dan worden de hierdoor ontstane
extra kosten aan de eigenaar in rekening gebracht.
8b Schade welke ontstaat door het, met toestemming van
de eigenaar, op abnormale wijze uit- of inbouwen van een
apparaat, kan niet op de fabrikant of haar servicedienst
verhaald worden.
8c Beschadigingen, zoals krassen en deuken of zoals
breuk van uit- of afneembare delen, welke niet ten tijde van
de aflevering ter kennis van de fabrikant gebracht worden,
vallen niet onder garantie.
Belangrijk advies
De constructie van dit apparaat is zodanig dat de veiligheid
daarvan gewaarborgd is. Ondeskundige reparaties kunnen
echter de veiligheid in gevaar brengen. Terwille van een
blijvende veiligheid en ook om mogelijke schade te
voorkomen, is het raadzaam dat reparaties uitsluitend
verricht worden door personen die daarvoor de vereiste
vakbekwaamheid bezitten. Wij adviseren u herstel- en/of
controlewerkzaamheden door uw vakhandelaar of door
ELECTROLUX SERVICE
te laten uitvoeren en
uitsluitend originele
DISTRIPARTS
onderdelen te laten
plaatsen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15

Zanussi ZCV6650X Handleiding

Type
Handleiding