Documenttranscriptie
2
www.electrolux.com
INHOUD
VEILIGHEIDSINFORMATIE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 3
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 7
VOOR HET EERSTE GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 8
KOOKPLAAT - DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 9
KOOKPLAAT - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 13
KOOKPLAAT - ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15
OVEN - DAGELIJKS GEBRUIK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 16
OVEN - KLOKFUNCTIES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 18
OVEN - GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 20
OVEN - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 22
OVEN - ONDERHOUD EN REINIGING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 34
PROBLEMEN OPLOSSEN . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 37
MONTAGE . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 39
MILIEUBESCHERMING . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40
WE DENKEN AAN U
Bedankt om een Electrolux-apparaat te kopen. U koos voor een product dat jaren professionele
ervaring en innovatie bevat. Ingenieus en stijlvol, het werd ontworpen met u in het achterhoofd.
Wanneer u het gebruikt, kunt u er op vertrouwen dat u keer op keer fantastische resultaten zult
krijgen.
Welkom bij Electrolux.
Ga naar onze website voor:
Advies over gebruik, brochures, het oplossen van problemen en onderhoudsinformatie:
www.electrolux.com
Registreer uw product voor een betere service:
www.electrolux.com/productregistration
Koop accessoires, verbruiksartikelen en originele reserveonderdelen voor uw apparaat:
www.electrolux.com/shop
KLANTENSERVICE
Wij raden altijd het gebruik van originele onderdelen aan.
Zorg er als u contact opneemt met de klantenservice voor dat u de volgende gegevens bij de hand
hebt.
De informatie staat op het typeplaatje. model, productnummer, serienummer.
Waarschuwing - Belangrijke veiligheidsinformatie.
Algemene informatie en tips
Milieu-informatie
Wijzigingen voorbehouden.
NEDERLANDS
3
VEILIGHEIDSINFORMATIE
Lees deze handleiding aandachtig door
voordat u het apparaat installeert of gebruikt:
• Voor uw eigen veiligheid en de veiligheid
van uw eigendommen
• Voor bescherming van het milieu
• Voor de correcte bediening en werking
van het apparaat.
Bewaar deze instructies altijd bij het apparaat, ook wanneer u het verplaatst of verkoopt.
De fabrikant is niet verantwoordelijk voor
schade veroorzaakt door een foutieve installatie of foutief gebruik.
VEILIGHEID VAN KINDEREN EN
KWETSBARE MENSEN
• Dit apparaat kan worden gebruikt door
kinderen van 8 jaar en ouder en door
mensen met beperkte lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke vermogens of
een gebrek aan ervaring en kennis, indien zij onder toezicht staan of instructies
hebben gekregen over het veilig gebruiken van het apparaat en indien zij de
eventuele gevaren begrijpen. Kinderen
mogen niet met het apparaat spelen.
• Houd alle verpakkingsmaterialen uit de
buurt van kinderen. Gevaar voor verstikking of lichamelijk letsel.
• Houd kinderen en dieren uit de buurt van
het apparaat als de deur openstaat of als
het apparaat in gebruik is. Gevaar voor
letsel of ander permanent lichamelijk letsel.
• Gebruik het kinderslot of de Key lockfunctie als het apparaat hiermee uitgerust is. Dit voorkomt dat kinderen en dieren het apparaat per ongeluk aanzetten.
ALGEMENE VEILIGHEID
• Verander de specificaties van dit product
niet en wijzig het niet. Er bestaat een gevaar voor letsel en schade aan het apparaat.
• Verwijder al het verpakkingsmateriaal,
stickers en folie van het apparaat voordat u het in gebruik neemt.
• Schakel de kookzones na ieder gebruik
uit.
MONTAGE
• De afstellingsvoorwaarden voor dit apparaat worden op het label weergegeven
(of op het gegevensplaatje).
• Alleen een bevoegd elektriciën mag het
apparaat installeren en aansluiten. Neem
contact op met een erkend servicecentrum. Dit om lichamelijk letsel of structurele schade te voorkomen.
• Controleer of het apparaat niet is beschadigd tijdens het transport. Sluit geen
beschadigd apparaat aan. Neem indien
nodig contact op met de leverancier.
• Verwijder al het verpakkingsmateriaal,
stickers en folie van het apparaat voordat u het voor het eerst in gebruik
neemt. Verwijder niet het typeplaatje. Dit
kan de garantie ongeldig maken.
• De wetten, voorschriften, richtlijnen en
normen die van kracht zijn in het land
waar het apparaat wordt gebruikt dienen
in acht genomen te worden (veiligheidsvoorschriften, recyclingvoorschriften, veiligheidsvoorschriften met betrekking tot
elektra of gas, etc.).
• Wees voorzichtig bij het verplaatsen van
het apparaat. Het apparaat is zwaar. Gebruik altijd veiligheidshandschoenen.
Trek het apparaat nooit aan de handgreep van zijn plaats.
• Zorg ervoor dat de stekker van het apparaat uit het stopcontact is getrokken
tijdens de installatie (indien van toepassing).
• Houd de minimumafstanden naar andere
apparaten en units in acht.
• Plaats het apparaat niet op een basis.
AANSLUITING OP HET
ELEKTRICITEITSNET
• Alleen een bevoegd elektriciën mag het
apparaat installeren en aansluiten. Neem
contact op met een erkend servicecentrum. Dit om lichamelijk letsel of structurele schade te voorkomen.
• Dit apparaat moet worden geaard.
• Controleer of de elektrische gegevens op
het typeplaatje overeenkomen met de
stroomvoorziening in uw woning.
4
www.electrolux.com
• Informatie over het voltage vindt u op het
typeplaatje.
• U dient te beschikken over de juiste
scheidingsvoorzieningen: stroomonderbrekers, zekeringen (schroefzekeringen
moeten uit de houder worden verwijderd), aardlekschakelaars en contactgevers.
• De elektrische installatie moet isolatie bevatten waardoor het apparaat volledig
van het lichtnet afgesloten kan worden.
De isolatie moet een contactopening
hebben met een minimale breedte van
3mm.
• De schokbeschermingsonderdelen moeten zo worden bevestigd dat zij niet kunnen worden verwijderd zonder gereedschap.
• Gebruik altijd een correct geïnstalleerd,
schokbestendig stopcontact.
• Houd kabels bij het aansluiten van elektrische apparaten op stopcontacten uit
de buurt van de hete deur van het apparaat.
• Gebruik geen meerwegstekkers, -aansluitingen en verlengkabels. Er kan brand
ontstaan.
• Zorg ervoor dat de stroomsnoeren (indien van toepassing) en kabel niet knakken of beschadigd raken achter het apparaat.
• Zorg ervoor dat de aansluiting op het net
toegankelijk is na de installatie.
• Trek niet aan het netsnoer om het apparaat los te koppelen. Trek altijd aan de
stekker zelf (indien van toepassing).
• Vervang of verander het netsnoer niet
zelf. Neem contact op met een erkend
servicecentrum.
GEBRUIK
• Dit apparaat is uitsluitend bedoeld voor
huishoudelijk koken. Gebruik het apparaat niet voor commerciële of industriële
doeleinden. Zo voorkomt u lichamelijk
letsel of schade aan eigendommen.
• Controleer het apparaat altijd tijdens gebruik.
• Sta niet te dicht bij het apparaat als u de
deur van het apparaat opent als het apparaat aan staat. Er kan hete stoom ontsnappen. Er bestaat gevaar voor brandwonden.
• Gebruik dit apparaat niet als het contact
maakt met water. Bedien het apparaat
niet met natte handen.
• Het apparaat mag niet worden gebruikt
als werkblad of aanrecht.
• De kookplaat van het apparaat wordt
heet tijdens gebruik. Er bestaat gevaar
voor brandwonden. Leg geen metalen
voorwerpen, zoals bestek of deksels, op
de kookplaat; deze kunnen zeer heet
worden.
• De binnenkant van het apparaat wordt
heet tijdens gebruik. Er bestaat gevaar
voor brandwonden. Gebruik ovenhandschoenen wanneer u bakroosters, schalen e.d. plaatst of verwijdert.
• Het apparaat en de toegankelijke onderdelen ervan worden heet tijdens gebruik.
Zorg ervoor dat u de verwarmingselementen niet aanraakt. Houd jonge kinderen uit de buurt of onder permanent toezicht.
• Open de deur voorzichtig. Als u alcoholische toevoegingen gebruikt, kan er alcohol-luchtmengsel ontstaan. Er kan brand
ontstaan.
• Houd vonken of open vlammen uit de
buurt van het apparaat bij het openen
van de deur.
• Plaats geen ontvlambare producten of
items die vochtig zijn door ontvlambare
producten, en/of onstekingsproducten
(gemaakt van plastic of aluminium) in, bij
of op het apparaat. Er kan brand of een
explosie ontstaan.
• Zet de kookzones op "uit" na ieder gebruik.
• Gebruik de kookzones niet met leeg
kookgerei of zonder kookgerei erop
• Laat kookgerei niet droogkoken. Dit kan
schade veroorzaken aan kookgerei en
het kookoppervlak.
• Als er voorwerpen of kookgerei op de
kookplaat vallen, kan het oppervlak beschadigd raken.
• Zet geen heet kookgerei naast het bedieningspaneel, want de warmte kan het
apparaat beschadigen.
• Wees voorzichtig bij het verwijderen of
installeren van toebehoren om schade
aan het emaille van het apparaat te voorkomen.
• Pannen van gietijzer, aluminium of met
beschadigde bodems kunnen krassen
NEDERLANDS
•
•
•
•
•
•
•
•
•
veroorzaken op de kookplaat als u ze
over het oppervlak schuift.
Verkleuring van het email heeft geen ongewenst effect op de werking van het
apparaat.
Om schade of verkleuring van het emaille
te voorkomen:
– plaats geen voorwerpen direct op de
bodem van het apparaat en bedek het
niet met aluminiumfolie;
– plaats heet water niet direct in het apparaat;
– haal vochtige schotels en eten uit het
apparaat als u klaar bent met koken.
Oefen geen kracht uit op een geopende
deur.
Leg geen ontvlambaar materiaal in het
deel onder de oven. Bewaar daar alleen
hittebestendige accessoires (indien van
toepassing).
Dek de stoomuitgangen van de oven niet
af. Deze bevinden zich aan de achterzijde van de bovenkant (indien van toepassing).
Plaats geen voorwerpen op de kookplaat
die kunnen gaan smelten.
Sluit de stroomtoevoer af als het oppervlak is gebarsten. Er bestaat risico op
elektrische schokken.
Leg geen warmtegeleidend materiaal
(bijv. dunne roosters of metalen platen
die de warmte geleiden) onder de pannen. Door de warmtereflectie kan de
kookplaat beschadigen.
Als u een geïmplanteerde pacemaker
hebt, moet u uw bovenlichaam op een
afstand van minimaal 30 cm van ingeschakelde inductiekookzones houden.
ONDERHOUD EN REINIGING
• Zorg ervoor dat het apparaat is afgekoeld voordat u onderhoud verricht. Gevaar voor brandwonden. De glazen panelen kunnen breken.
• Houd het apparaat altijd schoon. Opeenhopingen van vetten of andere voedselresten kunnen brand veroorzaken.
• Regelmatig reinigen voorkomt dat het
oppervlaktemateriaal van de oven achteruitgaat.
• Gebruik voor uw eigen veiligheid en de
veiligheid van uw eigendommen alleen
water en zeep om het apparaat te reini-
•
•
•
•
•
•
•
•
5
gen. Gebruik geen ontvlambare producten of bijtende producten.
Reinig het apparaat niet met stoomreinigers, hogedrukreinigers, scherpe voorwerpen, schuurmiddelen, schuursponzen en vlekverwijderaars.
Volg de aanwijzingen van de ovenfabrikant op als u een ovenspray gebruikt.
Spray niets op de verwarmingselementen en de thermostaatsensor (indien van
toepassing).
Reinig de glazen ovendeur niet met
schurende reinigingsmiddelen of een
metalen schraper. Het hittebestendige
oppervlak van de binnenruit kan hierdoor
breken en versplinteren.
Als de glasplaten beschadigd raken,
worden ze zwak en kunnen ze breken. U
dient ze te vervangen. Neem contact op
met een erkend servicecentrum.
Wees voorzichtig bij het verwijderen van
de deur uit het apparaat. De deur is
zwaar.
De lampjes die in dit apparaat worden
gebruikt, zijn speciale lampjes voor huishoudelijke apparaten. Ze kunnen niet
worden gebruikt voor de gehele of gedeeltelijke verlichting van een woonruimte.
Vervang de lampjes indien nodig alleen
door nieuwe lampjes met hetzelfde vermogen die specifiek bedoeld zijn voor
huishoudelijke apparaten.
Haal de stekker van het apparaat uit het
stopcontact voordat u de ovenlamp vervangt. Gevaar voor elektrische schokken. Laat het apparaat afkoelen. Gevaar
voor brandwonden.
SERVICECENTRUM
• Alleen een bevoegde servicemonteur
mag dit apparaat repareren. Neem contact op met een erkend servicecentrum.
• Gebruik alleen originele reserveonderdelen.
VERWIJDERING VAN HET
APPARAAT
• Om lichamelijk letsel of schade te voorkomen:
– Trek de stekker uit het stopcontact.
6
www.electrolux.com
– Snij het netsnoer van het apparaat af
en gooi dit weg.
– Verwijder de deurvergrendeling. Dit
voorkomt dat kinderen of kleine huisdieren in het apparaat opgesloten raken. Er bestaat gevaar voor verstikking.
NEDERLANDS
7
BESCHRIJVING VAN HET PRODUCT
ALGEMEEN OVERZICHT
1
2
3
1 Knop voor de ovenfuncties
4
2 Elektronische tijdschakelklok
3 Knop voor de temperatuur
5
6
5
4
3
2
1
8
4 Temperatuurweergave
5 Verwarmingselement
6 Ovenlampje
7
7 Ventilator- en verwarmingselement
8 Inzetniveaus
INDELING KOOKPLAAT
1
2
3
1 Inductiekookzone 1400 W, met Power-
140 mm
180 mm
functie 2500 W
2 Stoomuitlaat
3 Inductiekookzone 1800 W, met Power-
functie 2800 W
180 mm
210 mm
4 Inductiekookzone 1800 W, met Power-
functie 2800 W
5 Bedieningspaneel
6 Inductiekookzone 2300 W, met Power-
functie 3600 W
6
5
4
ACCESSOIRES
• Ovenrek
Voor kookgerei, bak- en braadvormen.
• Vlakke bakplaat
Voor gebak en koekjes.
• Braadpan
Voor braden en roosteren of als pan om
vet op te vangen.
• Uitneembare telescopische geleiders
Voor het plaatsen van braadsledes of
bakplaten.
• Bewaarlade
Onder de ovenruimte bevindt zich een
bewaarlade.
8
www.electrolux.com
VOOR HET EERSTE GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
EERSTE REINIGING
• Verwijder alle accessoires en uitneembare rails (indien van toepassing).
• Reinig het apparaat voor het eerste gebruik.
Zie het hoofdstuk "Onderhoud en
reiniging".
TIJD INSTELLEN
U moet de tijd instellen voordat u
de oven bedient.
Als het apparaat wordt aangesloten op de
stroomtoevoer of na een stroomonderbreking, gaat het indicatielampje voor de tijd
knipperen.
Druk op de toets + of - om de juiste tijd in
te stellen.
Na ongeveer 5 seconden stopt het knipperen en geeft de klok de ingestelde tijd van
de dag weer.
Druk om de tijd te wijzigen herhaaldelijk op
tot het indicatielampje
voor de tijd knippert. U moet de
functie Bereidingsduur
of Einde
niet gelijktijdig instellen.
VOORVERWARMEN
Verwarm het apparaat voor om het resterende vet weg te branden.
1.
2.
Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
Laat het apparaat een uur aan staan.
3.
4.
5.
Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
Laat het apparaat tien minuten aan
staan.
Stel de functie
en de maximumtemperatuur in.
6. Laat het apparaat tien minuten aan
staan.
Accessoires kunnen heter worden dan normaal. Het apparaat kan een vreemde geur
en rook afgeven. Dit is normaal. Zorg dat er
voldoende luchtcirculatie is.
NEDERLANDS
9
KOOKPLAAT - DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
INDELING BEDIENINGSPANEEL
1
2
3
10
4
9
5
6
7
8
Gebruik de tiptoetsen om het apparaat te bedienen. Indicatielampjes,
displays en geluiden geven aan welke functies worden gebruikt.
Tiptoets
-functie
1
Schakelt de kookplaat in en uit.
2
Vergrendelt en ontgrendelt het bedieningspaneel.
3
Kookstanddisplay
Geeft de kookstand weer.
4
Indicatielampjes timer voor de
kookzones
Geeft aan voor welke zone u de tijd instelt.
5
Timerdisplay
Geeft de tijd in minuten weer.
6
Kookstand verhogen of verlagen.
/
7
Activeert de Booster-functie.
8
verhoogt of verlaagt de tijdsinstelling
/
9
Selecteert de kookzone.
10
Schakelt de Stop&Go-functie in of uit.
KOOKSTANDDISPLAYS
Display
Beschrijving
Kookzone is uitgeschakeld
-
De kookzone wordt gebruikt.
De Wamhouden/Stop and Go-functie staat aan.
De Automax-functie staat aan.
Het kookgerei is niet geschikt of te klein, of er bevindt zich
geen kookgerei op de kookzone.
10 www.electrolux.com
Display
Beschrijving
Er is een storing.
Restwarmte-indicatie: een kookzone is nog warm
De vergrendeling/kinderbeveiliging is ingeschakeld.
De Booster-functie staat aan.
De automatische veiligheidsuitschakeling is actief.
DE KOOKPLAAT AAN- EN
UITZETTEN
Raak
2 seconden aan om de kookplaat
1 seconde aan
in te schakelen. Raak
om de kookplaat uit te schakelen.
TEMPERATUURINSTELLING
aanraken om te verhogen.
aanraken
om te verlagen. Het display toont de kookstand. Raak
en
tegelijkertijd aan om
de kookzone uit te schakelen.
AUTOMAX
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9
BOOSTERFUNCTIE
Met de functie Automax bereikt u sneller de
benodigde temperatuurinstelling. Deze
functie schakelt even de hoogste kookstand in (zie afbeelding) en verlaagt dan
naar de gewenste kookstand.
Om Automax te starten:
1.
aanraken (
play).
2.
Direct
aanraken (
de display).
3.
Raak meteen
aan tot de benodigde
temperatuurinstelling aan gaat. Na 3
seconden verschijnt
op de display.
Voor het uitschakelen van de functie
raakt u
aan.
4.
11
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
verschijnt op de disverschijnt op
De Booster-functie maakt meer vermogen
beschikbaar voor de inductiekookzones.
De Booster-functie wordt maximaal 10 minuten geactiveerd. Daarna wordt de inductiekookzone automatisch teruggeschakeld
aan
naar de hoogste kookstand. Raak
om in te schakelen.
verschijnt op het
of
aan om de functie
display. Raak
uit te schakelen.
VERMOGENSBEHEER
Het vermogensbeheer verdeelt het vermogen tussen twee kookzones die een paar
vormen (zie afbeelding). De Powerfunctie
verhoogt het vermogen tot het maximale
niveau voor de ene kookzone van het paar,
en verlaagt het vermogen in de tweede
kookzone. Het display van de verlaagde
zone verandert tussen twee niveaus.
NEDERLANDS
11
U kunt de timer als kookwekker gebruiken
als de kookzones uitgeschakeld zijn. Stel
hiervoor de kookzone in en activeert de timer, maar stel geen kookstand in.
STOP + GO-FUNCTIE
TIMER
De uitschakeltijd instellen voor een kookzone.
1.
2.
3.
4.
5.
De Stop + Go-functie
stelt alle kookzones in op de laagste instelling (
).
Met deze functie wordt de timerfunctie niet
uitgeschakeld.
• Raak om deze functie te starten
aan.
Op het display verschijnt het symbool
.
• Raak
aan om deze functie stop te
zetten. Het display toont de kookstand
die u eerder hebt ingesteld.
Wanneer de Stop + Go-functie in
werking is, kunt u de kookstand
niet wijzigen.
Stel de kookzone in. Raak
meerdere malen aan tot het lampje van de gewenste kookzone brandt.
U moet de kookzone instellen voordat u de timer activeert.
Stel de warmteinstelling voor de kookzone in. U kunt dit ook na het activeren
van de timer instellen.
Voor het activeren van de timer of het
wijzigen van de ingestelde tijd, raakt u
+ of - op het bedieningspaneel van de
kookplaat aan. De maximale tijdsduur
die u in kunt stellen bedraagt 99 minuten.
Het indicatielampje van de kookzone
knippert langzaam. De timer begint af
te tellen.
Als u wilt zien hoeveel tijd er nog resteert, raakt u
meerdere malen aan
tot het lampje van de gewenste kookzone snel knippert. Op het display
wordt de resterende tijd weergegeven.
Wanneer de ingestelde tijd is verstreken, knippert 00 en hoort u een geluidssignaal. De kookzone wordt uitgeschakeld.
Raak
aan om het signaal uit te
schakelen.
Als u de timer wilt uitschakelen
voordat de ingestelde tijd is verstreken, stelt u de kookzone in met
en raakt u - aan. De tijd telt terug tot 00. Het indicatielampje van
de kookzone gaat uit.
SLOT
U kunt het bedieningspaneel vergrendelen
als de kookzones in werking zijn, maar niet
. Hiermee wordt voorkomen dat de
kookstand per ongeluk wordt veranderd.
Met deze functie wordt de timerfunctie niet
uitgeschakeld.
1. Stel de kookstand in.
2.
Raak om deze functie te starten
aan. Het symbool
verschijnt 4 seconden op het display.
3.
Raak
aan om deze functie stop te
zetten. Het display toont de kookstand
die u eerder hebt ingesteld.
Als u het apparaat uit zet, wordt
deze functie uitgeschakeld.
KINDERSLOT
Deze functie voorkomt dat het kooktoestel
onbedoeld wordt gebruikt.
Het kinderslot activeren
1.
Raak
aan om de kookplaat in te
schakelen. Stel geen kookstand in.
2.
Raak
4 seconden aan. Op het display verschijnt het symbool
. Het
kinderslot is in werking.
3.
Raak
aan om de kookplaat uit te
schakelen.
12 www.electrolux.com
Het kinderslot uitschakelen
1.
Raak
aan om de kookplaat in te
schakelen. Stel geen kookstand in.
2.
Raak
4 seconden aan. Op het display verschijnt het symbool
.
3.
Raak
aan om de kookplaat uit te
schakelen.
De kinderbeveiliging uitschakelen voor
een enkele kooksessie
1.
Raak
aan om de kookplaat in te
schakelen. Op het display verschijnt
het symbool
.
2.
Raak
4 seconden aan.
Stel de kookstand binnen 10 seconden
in. U kunt het kooktoestel bedienen.
Als u de kookplaat uitschakelt, treedt
het kinderslot weer in werking.
3.
4.
RESTWARMTE-INDICATIE
De restwarmte-indicatie geeft aan wanneer
een kookzone heet is.
WAARSCHUWING!
Er bestaat verbrandingsgevaar
door restwarmte.
AUTOMATISCHE
UITSCHAKELING
De kookplaat wordt automatisch uitgeschakeld als:
• Alle kookzones zijn uitgeschakeld.
• U de kookstand niet instelt nadat u de
kookplaat hebt ingeschakeld.
• U iets hebt gemorst of iets langer dan 10
seconden op het bedieningspaneel van
de kookplaat hebt gelegd (een pan,
doek, etc.). Er klinkt een geluidssignaal
en de kookplaat wordt uitgeschakeld.
Verwijder het voorwerp of reinig het bedieningspaneel.
• De kookplaat te heet wordt (b.v. als een
pan droog kookt). De kookzone moet afgekoeld zijn voordat u deze weer kunt
gebruiken.
• U ongeschikt kookgerei gebruikt. Het
gaat op het display branden
symbool
en na 2 minuten schakelt de kookzone
automatisch uit.
• U een kookzone niet uitschakelt of de
kookstand verandert. Na een tijdje (zie
op het
tabel) verschijnt het symbool
display en wordt de kookplaat uitgeschakeld.
Temperatuurinstelling
-
Uitschakeltijd
instellen
6,0 uur
5,0 uur
4,0 uur
-
1,5 uur
NEDERLANDS
13
KOOKPLAAT - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
KOOKGEREI VOOR
INDUCTIEKOOKZONES
Bij inductiekookzones creëert een
krachtig elektromagnetisch veld
een bijna onmiddellijke warmte in
het kookgerei.
Materiaal van het kookgerei
• Correct: gietijzer, staal, geëmailleerd
staal, roestvrij staal, meerlaagse bodem
(aangemerkt als geschikt voor inductie
door de fabrikant).
• Incorrect: aluminium, koper, messing,
glas, keramiek, porselein.
Het kookgerei is geschikt voor een
inductiekookplaat als…
• Water op de hoogste kookstand binnen
korte tijd wordt verwarmd.
• U een magneet aan de onderkant van
het kookgerei kunt bevestigen.
De bodem van het kookgerei
moet zo dik en vlak mogelijk zijn.
Afmetingen van het kookgerei:
inductiekookzones passen zich tot
op zekere hoogte automatisch aan
de grootte van de bodem van het
kookgerei aan. Het magnetische
deel op de bodem van het kookgerei moet echter een minimale diameter van ongeveer 3/4 van de
kookzone hebben.
Tem- Te gebruiken voor:
peratuurinstelling
GELUID TIJDENS GEBRUIK
Als u dit hoort:
• Een krakend geluid: het kookgerei is gemaakt van verschillende materialen
(sandwich-constructie).
• Fluitend geluid: bij gebruik van één of
meer kookzones met een hoge kookstand en als het kookgerei is gemaakt
van verschillende materialen (sandwichconstructie).
• Zoemen: een of meerdere kookzones
werken op hoge kookstand.
• Klikken: er treedt elektrische schakeling
op.
• Sissen, zoemen: de ventilator werkt.
De geluiden zijn normaal en duiden
geen storing in het apparaat aan.
ENERGIE BESPAREN
• Doe indien mogelijk altijd een
deksel op het kookgerei.
• Zet het kookgerei op de kookzone voordat u deze inschakelt.
DE VOORBEELDEN VAN
KOOKTOEPASSINGEN
De gegevens in de volgende tabel dienen
slechts als richtlijn.
Tijd
Tips
Het door u gekookte eten warm
te houden
naar
behoefte
Leg een deksel op de pan.
1-2
Hollandaise saus, boter smelten,
chocolade, gelatine
5-25
min.
Meng het geheel van tijd tot
tijd.
1-2
Stollen: luchtige omeletten, gebakken eieren
10-40
min.
Met deksel bereiden
1
14 www.electrolux.com
Tem- Te gebruiken voor:
peratuurinstelling
Tijd
Tips
2-3
Zachtjes aan de kook brengen
van rijst en gerechten op melkbasis, reeds bereide gerechten opwarmen
25-50
min.
Voeg minstens tweemaal zoveel vloeistof toe als rijst,
melkgerechten tijdens het bereiden tussendoor roeren.
3-4
Stomen van groenten, vis en
vlees
20-45
min.
Enkele eetlepels vloeistof toevoegen
4-5
Aardappelen stomen
20-60
min.
Gebruik max. ¼ l water voor
750 g aardappelen
4-5
Bereiden van grotere hoeveelheden voedsel, stoofschotels en
soepen
60-150 Tot 3 l vloeistof plus ingrediënmin.
ten
6-7
Lichtjes braden: kalfsoester, kalfs
cordon bleu, koteletten, rissoles,
worstjes, lever, roux, eieren, pannenkoeken, donuts
zoals
nodig
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
7-8
Door-en-door gebraden, opgebakken aardappelen, lendenbiefstukken, steaks
5-15
min.
Halverwege de bereidingstijd
omdraaien
9
Aan de kook brengen van grotere hoeveelheden water, pasta koken, aanbraden van vlees (goulash, stoofvlees), frituren van friet
De Booster-functie is het beste geschikt
voor het verwarmen van grote hoeveelheden water.
NEDERLANDS
KOOKPLAAT - ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
Reinig het apparaat telkens na gebruik
Gebruik altijd pannen met een schone bodem.
Krassen of donkere vlekken in de
glaskeramiek hebben geen invloed
op de werking van het apparaat.
Vuil verwijderen:
1. – Verwijder direct:gesmolten plastic,
gesmolten folie en suikerhoudende
gerechten. Anders kan het vuil het
apparaat beschadigen. Gebruik een
speciale schraper voor de glazen
plaat. Plaats de schraper schuin op
de glazen plaat en verwijder resten
door het blad over het oppervlak te
schuiven.
– Verwijder nadat het apparaat
voldoende is afgekoeld: kalkvlekken, waterkringen, vetvlekken en
glimmende metaalachtige verkleuringen. Gebruik een speciaal schoonmaakmiddel voor glaskeramiek of
roestvrij staal.
2. Reinig het apparaat met een vochtige
doek en een beetje afwasmiddel.
3. Wrijf het apparaat ten slotte droog
met een schone doek.
15
16 www.electrolux.com
OVEN - DAGELIJKS GEBRUIK
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
2.
KOELVENTILATOR
Als het apparaat in werking is, wordt de
koelventilator automatisch ingeschakeld
om de oppervlakken van het apparaat koel
te houden. Na het uitschakelen van het apparaat blijft de ventilatie door werken totdat
de temperatuur in het apparaat is afgekoeld.
3.
Draai de knop voor de temperatuur
naar een temperatuur.
Het temperatuurlampje gaat aan zolang de temperatuur in het apparaat
stijgt.
Draai om het apparaat uit te schakelen, de knop voor de ovenfuncties en
de knop voor de temperatuur in de uitstand.
HET APPARAAT AAN- EN
UITZETTEN
1.
Draai de knop voor de ovenfuncties
naar een ovenfunctie.
OVENFUNCTIES
Ovenfunctie
Uit-stand
Applicatie
Het apparaat staat uit.
Voor het braden of braden en bakken van gerechten waarvoor dezelfde bereidingstemperatuur nodig is, op meer dan
één steunhoogte, zonder dat er smaken worden overgeMulti hetelucht
bracht van het ene naar het andere gerecht. Stel de oventemperatuur (20-40 °C) lager in dan bij bereiding met onder- en bovenwarmte.
Boven + Onderwarmte
Bakken en braden op één ovenniveau. De bovenste en onderste verwarmingselementen worden gelijktijdig ingeschakeld.
Pizzafunctie
Om pizza, quiche of pasteitjes te maken. Stel de oventemperatuur (20-40 °C) lager in dan bij bereiding met onder- en
bovenwarmte.
Circulatiegrill
Voor het bakken van grote stukken vlees. Het grillelement
en de ovenventilator werken samen, zodat de hetelucht
rond de gerechten circuleert.
Grill intens
Voor het grillen van plat voedsel in grote hoeveelheden.
Voor het maken van toast. Het volledige grillelement wordt
geactiveerd.
Drogen
Voor het drogen van gesneden fruit (zoals appels, pruimen,
perziken) en groenten (zoals tomaten, courgette of champignons).
Ontdooien
Voor het ontdooien van diepvriesvoedsel.
NEDERLANDS
Ovenfunctie
Ovenlampje
Applicatie
Het ovenlampje activeren zonder een bereidingsfunctie.
17
18 www.electrolux.com
OVEN - KLOKFUNCTIES
ELEKTRONISCHE TIJDSCHAKELKLOK
1
2
1
1 Functie-indicatielampjes
2 Tijdindicatie
3 Toets +
4 Keuzetoets
hr min
5
4
5 Toets -
3
Klokfunctie
Tijdstip van de
dag
Toepassing
Het tijdstip van de dag instellen, wijzigen of controleren.
Kookwekker
Voor het instellen van een afteltijd. Deze functie heeft
geen invloed op de werking van de oven.
Duur
Instellen hoe lang het apparaat in werking moet zijn.
Einde
Instellen wanneer het apparaat moet worden uitgeschakeld.
U kunt Duur en Eindtijd tegelijkertijd
gebruiken om in te stellen wanneer
het apparaat moet worden geactiveerd, en vervolgens gedeactiveerd. Stel eerst de Duur in, en
daarna de Eindtijd.
hr min
DE KLOKFUNCTIES INSTELLEN
1.
2.
Stel voor Bereidingsduur
en Einde
een ovenfunctie en temperatuur in.
Dit is niet nodig voor de kookwekker
.
Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het functielampje voor de benodigde klokfunctie knippert.
3.
4.
Druk op + of - om de benodigde klokfunctie in te stellen.
Het display toont de weergave voor de
klokfunctie die u instelt. Wanneer de
ingestelde tijd is verlopen, knippert het
indicatielampje en klinkt er gedurende
twee minuten een geluidssignaal.
Bij de functies Bereidingsduur
en Einde
schakelt het apparaat
automatisch uit.
Druk op een toets om het signaal uit te
zetten.
NEDERLANDS
5.
Draai de knop voor de ovenfuncties en
de temperatuurknop naar de uit stand.
DE KLOKFUNCTIES
ANNULEREN
1.
2.
Druk meerdere malen op de keuzetoets tot het gewenste functielampje
knippert.
Druk op de toets - en houdt de toets
ingedrukt.
De klokfunctie gaat na een paar seconden uit.
19
20 www.electrolux.com
OVEN - GEBRUIK VAN DE ACCESSOIRES
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
DE OVENACCESSOIRES PLAATSEN
De diepe pan en het ovenrek hebben zijranden. Deze randen en de
vorm van de geleidestangen vormen een speciaal accessoire om te
zorgen dat het kookgerei niet verschuift.
Het ovenrek en de diepe pan samen
plaatsen
Plaats het ovenrek op de diepe pan. Plaats
de diepe pan tussen de geleidestangen van
een van de ovenniveaus.
Bewaar de montage-instructies
voor de telescopische geleiders om
later terug te kunnen lezen.
TELESCOPISCHE GELEIDERS - DE OVENACCESSOIRES
PLAATSEN
Plaats de bakplaat of de schaal op de telescopische geleiders.
NEDERLANDS
21
Door de verhoogde rand rond het
ovenrooster is het kookgerei bovendien beveiligd tegen wegglijden.
OVENROOSTER EN DIEPE BAKPLAAT SAMEN PLAATSEN
Plaats het ovenrooster op de braadslede.
Plaats het ovenrooster en de braadpan op
de telescopische geleiders.
22 www.electrolux.com
OVEN - HANDIGE AANWIJZINGEN EN TIPS
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
De temperaturen en baktijden in de
tabellen zijn slechts als richtlijn bedoeld. Deze zijn afhankelijk van de
recepten en de kwaliteit en de hoeveelheid van de gebruikte ingrediënten.
LET OP!
Gebruik voor cakes met veel vocht
een diep bakblik. Vruchtensappen
kunnen het emaille beschadigen.
BAKKEN
Algemene aanwijzingen
• Uw nieuwe oven kan een andere bak-/
braadverhouding hebben dan het apparaat dat u tot nu toe gebruikt heeft. Pas
uw normale instellingen (temperatuur,
gaartijden) en de ovenniveaus aan de tabelwaarden aan.
• Bij langere baktijden kunt u de oven ca.
10 minuten voor het einde van de baktijd
uitschakelen, om te profiteren van de
restwarmte.
Wanneer u diepgevroren levensmiddelen gebruikt, kunnen de platen in de
oven tijdens het bakken vervormen.
Wanneer de platen afkoelen, verdwijnt
de vervorming.
Aanwijzigen bij de baktabellen
• Wij raden aan om de eerste keer de lagere temperatuur in te stellen.
• Als u geen concrete aanwijzingen kunt
vinden voor uw eigen recept, kijkt u dan
bij een soortgelijk product.
• Bij het bakken van gebak op meerdere
niveaus kan de baktijd ca. 10-15 minuten langer zijn.
• Als het gebak niet overal even hoog is,
wordt het gebak in het begin van het
bakproces niet overal even bruin. Verander in dit geval de temperatuurinstelling
niet. De verschillen verminderen tijdens
het bakproces.
BAKTIPS
Bakresultaat
Mogelijke oorzaak
Oplossing
De onderkant van de cake
is te licht van kleur.
Verkeerde rekstand.
Plaats de cake lager.
De oventemperatuur is te
hoog.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur lager in.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, streperig).
Te korte baktijd.
Baktijd verlengen. Baktijden kunnen niet worden
verkort door hogere
baktemperaturen.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, streperig).
Er zit te veel vloeistof in
het mengsel.
Minder vocht gebruiken.
Let op de kneedtijden,
vooral bij het gebruik van
keukenmachines.
De cake is te droog.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur hoger in.
De cake is te droog.
Te lange baktijd.
De volgende keer dat u
een cake bakt, gebruikt u
een kortere baktijd.
De cake zakt in (wordt
klef, klonterig, streperig).
NEDERLANDS
Bakresultaat
Mogelijke oorzaak
De cake wordt ongelijkma- De oventemperatuur is te
tig bruin.
hoog en de baktijd te kort.
23
Oplossing
De baktemperatuur lager
instellen en de baktijd verlengen.
De cake wordt ongelijkma- Het deeg is niet gelijkmatig Verdeel het deeg gelijkmatig bruin.
verdeeld.
tig over de bakplaat.
De cake wordt niet gaar
binnen de aangegeven
baktijd.
De oventemperatuur is te
laag.
De volgende keer dat u
een cake bakt, stelt u de
baktemperatuur een beetje hoger in.
MULTI HETELUCHT
Bakken op één gebruiksniveau
Bakken in vormen
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Tulband of brioche
2
150 - 160
50 - 70
Zandgebak/vruchtencake
1-2
140 - 160
50 - 90
Fatless sponge cake
3
150 - 160 1)
25 - 40
Taartbodem van
zandtaartdeeg
2
170-180 1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg
2
150 - 170
20 - 25
2-3
160
60 - 90
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
3
150 - 160
20 - 40
3
150
35 - 55
3
160 - 170
40 - 80
Apple pie (2 vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst)
1) Oven voorverwarmen
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort
Kruimeltaart
(droog)
Vruchtentaart (op
gistdeeg/roerdeeg)
1)
Vruchtentaart met
kruimeldeeg
1) Gebruik diepe pan
24 www.electrolux.com
Koekjes
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Zandkoekjes
3
150 - 160
10 - 20
Short bread / Pastry Stripes
3
140
20 - 35
Roerdeegkoekjes
3
150 - 160
15 - 20
Eiwitgebak,
schuimgebak
3
80 - 100
120 - 150
Bitterkoekjes
3
100 - 120
30 - 50
Klein gerezen gebak
3
150 - 160
20 - 40
Klein bladerdeeggebak
3
170 - 180 1)
20 - 30
Bolletjes
3
160 1)
10 - 35
Small cakes (20
per plaat)
3
150 1)
20 - 35
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Schotel
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Stokbroden bedekt
met gesmolten
kaas
1
160 - 170 1)
15 - 30
Gevulde groente
1
160 - 170
30- 60
Temperatuur °C
Tijd in min.
1) Oven voorverwarmen
Bakken op meerdere niveaus
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort
Plaathoogte
2 niveaus
Roomsoezen/tompoezen
2/4
160 - 180 1)
25 - 45
Kruimeltaart
2/4
150 - 160
30 - 45
Temperatuur °C
Tijd in min.
150 - 160
20 - 40
1) Oven voorverwarmen
Koekjes/small cakes/gebak/broodjes
Verwarmingssoort
Zandkoekjes
Plaathoogte
2 niveaus
2/4
NEDERLANDS
Verwarmingssoort
Plaathoogte
2 niveaus
Temperatuur °C
Tijd in min.
Zandtaartdeeg/
Deegreepjes
2/4
140
25 - 45
Roerdeegkoekjes
2/4
160 - 170
25 - 40
Eiwitgebak,
schuimgebak
2/4
80 - 100
130 - 170
Bitterkoekjes
2/4
100 - 120
40 - 80
Klein gerezen gebak
2/4
160 - 170
30 - 60
Klein bladerdeeggebak
2/4
170 - 180 1)
30 - 50
Bolletjes
2/4
180 1)
25- 40
Small cakes (20
per plaat)
2/4
150 1)
20 - 40
1) Oven voorverwarmen
BAKKEN OP ÉÉN NIVEAU:
Bakken in vormen
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Tulband of brioche
2
160 - 180
50 - 70
Zandgebak/vruchtencake
1-2
150 - 170
50 - 90
Fatless sponge cake
3
170 1)
25 - 40
Taartbodem van
zandtaartdeeg
2
190 - 210 1)
10 - 25
Taartbodem - roerdeeg
2
170 - 190
20 - 25
Apple pie (2 vormen Ø20cm, diagonaal geplaatst)
1-2
180
60 - 90
Hartige taart (bijv.
quiche lorraine)
1
180 - 220
35- 60
1-2
160 - 180
60 - 90
Kwarktaart
1) Oven voorverwarmen
25
26 www.electrolux.com
Gebak op bakplaat
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd in min.
Vlechtbrood/
broodkrans
2
170 - 190
40 - 50
Kerststol
2
160 - 180 1)
50 - 70
Brood (roggebrood):
1. Eerste deel van
het bakproces.
2. Tweede deel
van het bakproces.
1-2
Roomsoezen/tompoezen
3
190 - 210 1)
20 - 35
Koninginnenbrood
(opgerolde cake
met jam)
3
180 - 200 1)
10 - 20
Kruimeltaart
(droog)
3
160 - 180
20 - 40
Amandelcake/suikertaart
3
190 - 210 1)
20 - 30
3
170
35 - 55
Vruchtentaart met
kruimeldeeg
3
170 - 190
40 - 60
Plaatkoek met
kwetsbare garnering (bijv. kwark,
room, puddingvulling)
3
160 - 180 1)
40 - 80
Pizza (met veel garnering) 2)
1-2
190 - 210 1)
30 - 50
Pizza (dunne korst)
1-2
220 - 250 1)
15 - 25
Ongedesemd
brood
1
230 - 250
10 - 15
Vlaaien (CH)
1
210 - 230
35 - 50
Vruchtentaart (op
gistdeeg/roerdeeg)
2)
1) Oven voorverwarmen
2) Gebruik diepe pan
1.
230 1)
1.
2.
160 - 180 1)
2.
20
30 - 60
NEDERLANDS
Koekjes
Verwarmingssoort
Inzetniveaus
Temperatuur °C
Tijd in min.
Zandkoekjes
3
170 - 190
10 - 20
Short bread/ Pastry
Stripes
3
160 1)
20 - 35
Roerdeegkoekjes
3
170 - 190
20 - 30
Eiwitgebak,
schuimgebak
3
80 - 100
120- 150
Bitterkoekjes
3
120 - 130
30 - 60
Klein gerezen gebak
3
170 - 190
20 - 40
Klein bladerdeeggebak
3
190 - 210 1)
20 - 30
Bolletjes
3
190 - 2101)
10 - 55
3-4
170 1)
20 - 30
Small cakes (20
per plaat)
1) Oven voorverwarmen
Tabel voor ovenschotels en gegratineerde gerechten
Inzetniveaus
Temperatuur °C
Tijd in min.
Pastaschotel
Schotel
1
180 - 200
45 - 60
Lasagne
1
180 - 200
35 - 50
Groentegratin
1
180 - 200 1)
15 - 30
Stokbroden bedekt
met gesmolten
kaas
1
200 - 220 1)
15 - 30
Zoete ovenschotels
1
180 - 200
40 - 60
Visschotels
1
180 - 200
40 - 60
Gevulde groente
1
180 - 200
40 - 60
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd min.
1)
1-2
200 - 230 2)
10 - 20
Pizza (met veel garnering) 1)
1-2
180 - 200
20 - 35
Taarten
1-2
170 - 200
35 - 55
1) Oven voorverwarmen
PIZZAFUNCTIE
Verwarmingssoort
Pizza (dunne korst)
27
28 www.electrolux.com
Verwarmingssoort
Plaathoogte
Temperatuur °C
Tijd min.
Spinazietaart
1-2
160 - 180
45 - 60
Quiche Lorraine
(hartige taart)
1-2
170 - 190
45 - 55
Zwitserse flan
1-2
170 - 200
35 - 55
Kwarktaart
1-2
140 - 160
60 - 90
Appeltaart, bedekt
1-2
150 - 170
50 - 60
Groentetaart
1-2
160 - 180
50 - 60
Ongedesemd
brood
2-3
230 - 250 2)
10 - 20
Bladerdeegtaart
2-3
160 - 180 2)
45 - 55
Flammekuchen
2-3
230 - 250 2)
12 - 20
Piroggen (Russische variant op calzone)
2-3
180 - 200 2)
15 - 25
1) Gebruik diepe pan
2) Oven voorverwarmen
zig) of op een rooster boven de braadpan.
• Braad mager vlees in een braadpan met
deksel. Op die manier blijft het vlees sappiger.
• Alle soorten vlees, die een korst moeten
krijgen, kunt u in de braadschaal zonder
deksel braden.
BRADEN
Braadservies
• Gebruik hittebestendig servies om te
braden (lees de instructies van de fabrikant).
• Grote braadstukken kunt u direct in de
diepe braadpan braden (indien aanwe-
BRADEN MET BOVEN- EN ONDERWARMTE
Rundvlees
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
1-1,5 kg
1
200 - 230
105 - 150
Rosbief of ossehaas: rood
per cm dikte
1
230 - 2501)
6-8
Rosbief of ossehaas: medium
per cm dikte
1
220 - 230
8 - 10
Rosbief of ossehaas: gaar
per cm dikte
1
200 - 220
10 - 12
Stoofvlees
1) Oven voorverwarmen
NEDERLANDS
Varkensrug
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Schouderstuk,
nekstuk, hamlap
1-1,5 kg
1
210 - 220
90 - 120
Kotelet, ribbetje
1-1,5 kg
1
180 - 190
60 - 90
Gehaktbrood
750 g -1 kg
1
170 - 190
50 - 60
Varkensschenkel (voorgekookt)
750 g -1 kg
1
200 - 220
90 - 120
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
1 kg
1
210 - 220
90 - 120
1,5-2 kg
1
200 - 220
150 - 180
Kalfsvlees
Soort vlees
Geroosterd
kalfsvlees1)
Kalfsschenkel
1) gebruik een afgesloten braadpan
Lamsvlees
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Lamsbout, geroosterd lamsvlees
1 - 1,5 kg
1
210 - 220
90 - 120
Lamsrug
1 - 1,5 kg
1
210 - 220
40 - 60
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Hazenrug, hazenbout
tot 1 kg
1
220 - 240 1)
30 - 40
Reerug, hertenrug
1,5-2 kg
1
210 - 220
35 - 40
Reebout, hertenbout
1,5-2 kg
1
200 - 210
90 - 120
Wild
1) Oven voorverwarmen
29
30 www.electrolux.com
Gevogelte
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
Stukken gevogelte
200-250g elk
1
220 - 250
20 - 40
Halve kip
400-500 g elk
1
220 - 250
35 - 50
Kip, haantje
1-1,5 kg
1
220 - 250
50 - 70
Eend
1,5-2 kg
1
210 - 220
80 - 100
Gans
3,5-5 kg
1
200 - 210
150 - 180
Kalkoen
2,5-3,5 kg
1
200 - 210
120 - 180
Kalkoen
4-6 kg
1
180 - 200
180 - 240
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd in min.
1-1,5 kg
1
210 - 220
40 - 70
Vis
Soort vlees
Hele vis
BRADEN MET CIRCULATIEGRILL
Rundvlees
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd min.
Rosbief of ossehaas: rood
per cm dikte
1
190 - 200 1)
5-6
Rosbief of ossehaas: medium
per cm dikte
1
180 - 190
6-8
Rosbief of ossehaas: gaar
per cm dikte
1
170 - 180
8 - 10
1) Oven voorverwarmen
Varkensrug
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd min.
Schouderstuk,
nekstuk, hamlap
1-1,5 kg
1
160 - 180
90 - 120
Kotelet, ribbetje
1-1,5 kg
1
170 - 180
60 - 90
Gehaktbrood
750 g -1 kg
1
160 - 170
50 - 60
Varkensschenkel (voorgekookt)
750 g -1 kg
1
150 - 170
90 - 120
NEDERLANDS
31
Kalfsvlees
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd min.
1 kg
1
160 - 180
90 - 120
1,5-2 kg
1
160 - 180
120 - 150
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd min.
Lamsbout, geroosterd lamsvlees
1-1,5 kg
1
150 - 170
100 - 120
Lamsrug
1-1,5 kg
1
160 - 180
40 - 60
Soort vlees
Hoeveelheid
Plaathoogte
Temperatuur
°C
Tijd min.
Stukken gevogelte
200-250 g elk
1
200 - 220
30 - 50
Halve kip
Geroosterd
kalfsvlees
Kalfsschenkel
Lamsvlees
Gevogelte
400-500 g elk
1
190 - 210
35 - 50
Kip, haantje
1-1,5 kg
1
190 - 210
50 - 70
Eend
1,5-2 kg
1
180 - 200
80 - 100
Gans
3,5-5 kg
1
160 - 180
120 - 180
Kalkoen
2,5-3,5 kg
1
160 - 180
120 - 150
Kalkoen
4-6 kg
1
140 - 160
150 - 240
GRILLEN
Gebruik de grilfunctie altijd met maximale temperatuurinstelling
Tijdens het grillen moet de ovendeur altijd gesloten zijn
• Altijd de pan plaatsen om vet op te vangen op de eerste inschuifhoogte.
• Alleen platte stukken vlees of vis grillen.
De grillzone bevindt zich in het midden van
het rooster
Lege oven met grilfuncties altijd 5
minuten voorverwarmen.
• Rooster op inschuifhoogte plaatsen,
zoals aangeraden in grilleertabel.
Grillen
Voedingssoorten voor
grillen
Burgers
Grilltijd in min.
Plaathoogte
Temperatuur °C
4
Maximaal 1)
1e kant
2e kant
9 - 15
8 - 13
32 www.electrolux.com
Voedingssoorten voor
grillen
Grilltijd in min.
Plaathoogte
Temperatuur °C
Varkenshaas
4
Worstjes
Runderfilet,
kalfsbiefstukken
Geroosterd
brood
Brood met iets
erop
1e kant
2e kant
Maximaal
10 - 12
6 - 10
4
Maximaal
10 - 12
6-8
4
Maximaal
7 - 10
6-8
4-5
Maximaal 1)
1-4
1-4
4
Maximaal
6-8
-
1) Oven voorverwarmen
DROGEN
Dek de ovenroosters met bakpapier af.
Voor de beste resultaten: schakel het apparaat na de eerste helft van de vereiste tijd
uit. Open de deur en laat het apparaat afkoelen. Hierna kunt u het droogproces afronden.
Groenten
Voedsel om
te drogen
Plaathoogte
1 niveau
2 niveaus
Temperatuur
°C
Tijd in uren
(richtwaarde)
Bonen
3
2/4
60 - 70
6-8
Paprika's
3
2/4
60 - 70
5-6
Groente in het
zuur
3
2/4
60 - 70
5-6
Paddestoelen
3
2/4
50 - 60
6-8
Kruiden
3
2/4
40 - 50
2-3
1 niveau
2 niveaus
Temperatuur
°C
Tijd in uren
(richtwaarde)
Pruimen
3
2/4
60 - 70
8 - 10
Abrikozen
3
2/4
60 - 70
8 - 10
Schijfjes appel
3
2/4
60 - 70
6-8
Peren
3
2/4
60 - 70
6-9
Fruit
Voedsel om
te drogen
Plaathoogte
ONTDOOIEN
Haal het voedsel uit de verpakking. Doe het
voedsel op een bord.
Gebruik voor het afdekken geen borden of
schotels. Hierdoor kan de ontdooitijd worden verlengd.
Gebruik de eerste rekstand van de oven.
Het inzetniveau onderaan.
NEDERLANDS
Schotel
Ontdooitijd
in min.
Verdere ontdooitijd in min.
Opmerking
33
Kip 1000 g
100 - 140
20 - 30
Kip op een omgedraaid
schoteltje in een groot
bord leggen, halverwege
de tijd omdraaien
Vlees, 1000 g
100 - 140
20 - 30
Halverwege de bereidingstijd omdraaien
Vlees, 500 g
90 - 120
20 - 30
Halverwege de bereidingstijd omdraaien
Forel, 150g
25 - 35
10 - 15
-
Aardbeien, 300g
30 - 40
10 - 20
-
Boter, 250g
30 - 40
10 - 15
-
Room, 2 x 200 g
80 - 100
10 - 15
Room kan ook met nog
licht bevroren deeltjes
goed worden geklopt
60
60
Taart, 1400 g
Informatie over acrylamides
Belangrijk! Volgens recente
wetenschappelijke informatie kan het
intensief bruinen van levensmiddelen (met
name in producten die zetmeel bevatten),
een gezondheidsrisico vormen tengevolge
van acrylamides. Om die reden adviseren
wij levensmiddelen zoveel mogelijk bij lage
temperaturen gaar te laten worden en de
gerechten niet te veel te bruinen.
-
34 www.electrolux.com
OVEN - ONDERHOUD EN REINIGING
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
• Maak de voorkant van het apparaat
schoon met een zachte doek en een
warm sopje.
• Gebruik voor metalen oppervlakken een
universeel reinigingsmiddel.
• Reinig de binnenkant van de oven na elk
gebruik. Vuil laat zich dan het makkelijkst
verwijderen en kan niet aanbranden.
• Verwijder hardnekkig vuil met een speciale ovenreiniger.
• Reinig alle accessoires na elk gebruik en
laat ze drogen. Gebruik een zachte doek
met warm water en een schoonmaakmiddel.
• Accessoire met antiaanbaklaag mogen
niet worden schoongemaakt met een
agressief reinigingsmiddel, voorwerpen
met scherpe randen of een afwasautomaat. Hierdoor kan de antiaanbaklaag
onherstelbaar worden beschadigd.
Apparaten van roestvrij staal of
aluminium:
Maak de ovendeur alleen met een
natte spons schoon. Drogen met
een zachte doek.
Vermijd het gebruik van staalwol,
zure of schurende producten, deze
kunnen de oppervlakken van de
oven beschadigen. Maak het bedieningspaneel van de oven net zo
voorzichtig schoon.
INSCHUIFRAILS
U kunt de inschuifrails verwijderen om de
zijwanden te reinigen.
Verwijderen van de inschuifrails
1
1.
Trek de inschuifrails bij de voorkant uit
de zijwand.
2.
Trek de inschuifrail bij de achterkant
uit de zijwand en verwijder deze.
2
De inschuifrails installeren
Installeer de inschuifrails in de omgekeerde
volgorde.
Geldig bij de telescopische geleiders:
De pinnetjes op de telescopische
geleiders moeten naar voren wijzen!
NEDERLANDS
LET OP!
Zorg ervoor dat de langste bevestigingsdraad voorin wordt aangebracht. De uiteinden van de twee
draden moeten naar achteren wijzen. Incorrecte installatie kan schade aan het email toebrengen.
35
WAARSCHUWING!
Als de glasplaten beschadigd raken of bekrast worden, worden ze
zwak en kunnen ze breken. Om dit
te voorkomen, moet u ze vervangen. Voor meer informatie, neemt u
contact op met de service afdeling.
DE OVENDEUR REINIGEN
Om het reinigen te vergemakkelijken, verwijdert u best de ovendeur.
WAARSCHUWING!
Zorg dat het glas is afgekoeld alvorens u de glasplaat schoonmaakt.
De glazen panelen kunnen breken.
De deur verwijderen:
1.
2.
1
3.
4.
2
Wanneer u klaar bent met reinigen, plaatst
u de ovendeur terug in omgekeerde volgorde. Zorg ervoor dat u een klik hoort wanneer u de deur terugplaatst. Gebruik indien
nodig enige kracht.
Open de deur helemaal.
Verplaats de schuif totdat u een klik
hoort.
Sluit de deur tot de schuif vergrendelt.
Verwijder de deur.
Om de deur te verwijderen, trek de
deur eerst aan de ene zijde naar
buiten en daarna aan de andere zijde.
OVENGLASPLATEN
De glasplaten van de ovendeur op
uw product kunnen in type en vorm
verschillen van de voorbeelden die
u hier ziet. Het aantal glasplaten
kan ook verschillen.
Verwijderen en reinigen van de deurglazen
1.
B
Deurafdekking (B) aan de bovenkant
van de deur aan beide kanten vastpakken en naar binnen drukken om de
klemsluiting te ontgrendelen.
36 www.electrolux.com
2.
3.
4.
Voer de bovenstaande stappen uit in omgekeerde volgorde om de panelen te installeren.
LET OP!
De verwijderbare glasplaten hebben een markering aan één zijde.
Zorg ervoor dat de markering zich
in de linkerbovenhoek bevindt.
Trek de deur naar voor om deze te
verwijderen.
Houd de deurglasplaten aan de bovenkant vast en trek deze een voor
een omhoog uit de geleiding.
Reinig de glasplaten.
DE LADE VERWIJDEREN
De lade onder de oven kan worden verwijderd om gemakkelijker te worden schoongemaakt.
1. Trek de lade volledig naar buiten, tot
deze niet verder kan.
OVENLAMPJE
WAARSCHUWING!
Wees voorzichtig als u de ovenlamp vervangt. Er bestaat risico op
elektrische schokken.
Voordat u het ovenlampje vervangt:
• Schakel de oven uit.
• Verwijder de zekeringen in de zekeringenkast, of schakel de stroomonderbreker uit.
Leg een doek op de bodem van de
oven om schade aan het ovenlampje en het afdekglaasje te voorkomen.
Het ovenlampje vervangen
1. Het afdekglas van het lampje bevindt
zich in de achterkant van de ovenruimte.
Draai het afdekglas van de lamp naar
rechts en verwijder het.
2. Reinig het afdekglas.
3. Vervang de ovenlamp met de relevante
tegen 300°C hittebestendige ovenlamp.
Gebruik hetzelfde ovenlamptype.
4.
Plaats het afdekglas terug.
2
1
2.
Til de lade iets schuin omhoog en verwijder de lade uit de steunrails.
De lade plaatsen
1. Plaats de lade op de steunrails. Zorg
ervoor dat de uitsparingen goed in de
rails vallen.
2. Laat de lade tot horizontale stand zakken en duw de lade naar binnen.
WAARSCHUWING!
Wanneer de oven in gebruik is, kan
de lade heet worden. Bewaar geen
ontvlambare dingen in de oven
(bijv. schoonmaakmiddelen, plastic
zakken, ovenhandschoenen, papier, reinigingssprays, enz).
NEDERLANDS
37
PROBLEMEN OPLOSSEN
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
Probleem
Mogelijke oorzaak
Oplossing
Het apparaat werkt helemaal niet.
De zekering in de zekeringkast is doorgebrand.
Controleer de zekering.
Als de zekering meer dan
één keer doorslaat, raadpleeg dan een bevoegde
elektricien.
Het apparaat werkt helemaal niet.
U hebt twee of meer tiptoetsen tegelijk aangeraakt.
Raak slechts één tiptoets
tegelijk aan
Het apparaat werkt helemaal niet.
Er ligt water of vetspatten
op het bedieningspaneel.
Reinig het bedieningspaneel
Het apparaat werkt helemaal niet.
Het kinderslot of de toetsblokkering
is actief.
Zie het hoofdstuk "Bediening van het apparaat".
Het apparaat werkt helemaal niet.
Het apparaat staat niet
aan.
Schakel het apparaat in
De oven wordt niet warm.
De benodigde kookstanden zijn niet ingesteld.
Controleer de kookstanden.
Het ovenlampje brandt
niet.
Het ovenlampje is kapot.
Vervang het ovenlampje.
Stoom en condens slaan
neer op de gerechten en
in de ovenruimte.
Het gerecht heeft te lang
in de oven gestaan.
Laat gerechten na het bereiden niet langer dan
15-20 minuten in de oven
staan.
Op het display verschijnen
"12.00" en "LED"
Een stroomonderbreking.
Stel de klok opnieuw in.
De restwarmte-indicator
gaat niet aan.
De kookzone is niet heet, Als de kookzone heet
omdat hij slechts kortston- moet zijn, neem dan condig is bediend
tact op met de klantenservice
De kookzone heeft de
kookstand verlaagd naar
U hebt één of meer tiptoetsen bedekt of er ligt
water of vet op het bedieningspaneel.
Maak de tiptoetsen vrij.
Reinig het bedieningspaneel
Er klinkt een geluid als het
apparaat uit staat.
U hebt één of meer tiptoetsen afgedekt.
Maak de tiptoetsen vrij.
De kookstand wisselt
Het vermogensbeheer is
actief.
Zie het hoofdstuk "Vermogensbeheer".
Er klinkt een geluid en het
apparaat schakelt in en
weer uit. Na vijf seconden
klinkt er nog een geluid.
U hebt
Maak de tiptoets vrij.
38 www.electrolux.com
Probleem
Mogelijke oorzaak
Oplossing
gaat branden.
De automatische uitschakeling is in werking getreden.
Schakel het apparaat uit
en weer in.
gaat branden.
De oververhittingsbeveiliging voor de kookzone is
in werking getreden.
Schakel de kookzone uit.
Schakel de kookzone
weer in.
gaat branden.
Geen kookgerei op de
kookzone
Zet kookgerei op de kookzone.
gaat branden.
Geen correct kookgerei.
Gebruik het correcte
kookgerei.
gaat branden.
De diameter aan de boZet het kookgerei op een
dem van het kookgerei is
kleinere kookzone.
te klein voor de kookzone.
en een getal gaan
branden
gaat aan.
Er is een fout in het apparaat opgetreden.
Ontkoppel het apparaat
enige tijd van de stroomtoevoer. Maak de zekering
los in de meterkast van
het huis. Sluit opnieuw
weer gaat
aan. Als
branden, neem dan contact op met de klantenservice.
Er is een storing in het apparaat opgetreden, omdat
het kookgerei is droog gekookt of omdat u ongeschikt kookgerei hebt gebruikt. De oververhittingsbeveiliging voor de kookzone is in werking getreden. De automatische uitschakeling is in werking
getreden.
Schakel het apparaat uit.
Verwijder het hete kookgerei. Schakel na ongeveer 30 seconden de
kookzone opnieuw in.
moet nu verdwijnen, de
restwarmte-indicatie kan
blijven branden. Laat het
kookgerei afkoelen en
controleer in het hoofdstuk
Kookgerei of het geschikt
is voor een inductiekookzone.
Als u niet zelf het probleem kunt verhelpen,
neem dan contact op met uw verkoper of
de klantenservice.
De contactgegevens van het servicecentrum staan op het typeplaatje. Het typepla-
tje bevindt zich aan de voorkant van de
binnenkant van de oven.
Wij adviseren u om de gegevens hier te noteren:
Model (MOD.)
.........................................
Productnummer (PNC)
.........................................
Serienummer (S.N.)
.........................................
NEDERLANDS
39
MONTAGE
WAARSCHUWING!
Zie het hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie'.
TECHNISCHE GEGEVENS
Afmetingen
Hoogte
847 - 867 mm
Breedte
596 mm
Diepte
600 mm
Ovencapaciteit
ANTI-KANTELBESCHERMING
74 l
Spanning
230 V
Frequentie
50 Hz
LET OP!
U moet de anti-kantelbescherming
installeren. Als u dat niet doet, kan
het apparaat kantelen.
Zorg dat u de anti-kantelbescherming op de correcte hoogte installeert.
LOCATIE VAN HET APPARAAT
U kunt uw vrijstaand apparaat met kasten
aan een of twee zijden en in de hoek plaatsen.
1.
2.
B
A
A
Minimum afstanden
Afmetingen
mm
A
2
B
685
WATERPAS ZETTEN
Gebruik kleine pootjes aan de onderkant
van het apparaat om het kookoppervlak
aan de bovenkant waterpas met andere
oppervlakken te brengen.
3.
Stel de correcte hoogte in en bepaal
waar op het apparaat u de anti-kantelbescherming gaat plaatsen.
Installeer de anti-kantelbescherming 77
mm onder het bovenvlak van het apparaat en 49 mm van de linkerkant van
het apparaat in de ronde opening op
een steun (zie afb.). Schroef de beveiliging stevig in solide materiaal of gebruik geschikte versteviging (muur).
U vindt de opening aan de linkerachterkant van het apparaat (zie afb.).
Til de voorkant van het apparaat op (1)
en plaats dit in het midden van de
ruimte tussen de kastjes (2). Als de afstand tussen de aanrechtkastjes groter
is dan de breedte van het apparaat,
moet u de zijmetingen aanpassen als u
het apparaat wilt centreren.
Zorg ervoor dat het oppervlak achter
het apparaat glad is.
40 www.electrolux.com
49 mm
77 mm
ELEKTRISCHE INSTALLATIE
De fabrikant is niet verantwoordelijk
indien u deze veiligheidsmaatregelen uit hoofdstuk 'Veiligheidsinformatie' niet opvolgt.
Dit apparaat wordt geleverd zonder stekker
en netsnoer.
Geschikte kabelsoorten: H07 RN-F, H05
RN-F, H05 RRF, H05 VV-F, H05 V2V2-F
(T90), H05 BB-F.
1
2
MILIEUBESCHERMING
Recycle de materialen met het symbool
. Gooi de verpakking in een geschikte
verzamelcontainer om het te recyclen.
Help om het milieu en de volksgezondheid
te beschermen en recycle het afval van
elektrische en elektronische apparaten.
Gooi apparaten gemarkeerd met het
symbool niet weg met het huishoudelijk
afval. Breng het product naar het
milieustation bij u in de buurt of neem
contact op met de gemeente.