
Nederlands 21
Gebruik van de oven
Richtlijnen voor Bereiding met sensor
In de volgende tabel vindt u 8 programma's voor bereiding met sensor. Deze bevat het aanbevolen
gewicht per item, de nagaartijden en de toepasselijke aanbevelingen. Aan het begin van het
programma wordt in de display de sensorperiode weergegeven. Na deze periode worden automatisch
de bereidingstijd en het vermogen berekend en wordt de resterende bereidingstijd weergegeven. Het
kookproces wordt voor uw gemak beheerd door de sensor.
• Bij de programma’s 1 t/m 6 wordt alleen de magnetronfunctie gebruikt.
• Voor programma's 7 en 8 wordt een combinatie van magnetron en grill of hete lucht gebruikt.
VOORZICHTIG
Gebruik ovenwanten om het gerecht uit de oven te halen.
Code Voedsel Portie Nagaartijd Aanbevelingen
1
Drank 150-250 g 1-2 min.
Schenk de vloeistof (kamertemperatuur) in
een keramische kop of mok. Niet afdekken.
Plaats de drank midden op het draaiplateau.
Laat deze in de oven staan. Roer de drank
voor en na de nagaartijd door. Wees
voorzichtig wanneer u de kop uit de oven
haalt (zie veiligheidsinstructies voor
vloeistoffen).
2
Broccoliroosjes 200-500 g 1-2 min.
Was de verse groenten, bijvoorbeeld
broccoli, en verdeel deze in roosjes. Verdeel
ze gelijkmatig over een glazen schaal
met deksel. Voeg 30-45 ml water toe
(2-3 eetlepels). Plaats de schaal midden op
het draaiplateau. Afdekken. Na de bereiding
goed doorroeren. Dit programma is geschikt
voor zowel broccoli als gesneden courgette,
aubergine, pompoen als paprika.
Code Voedsel Portie Nagaartijd Aanbevelingen
3
Schijes wortel 200-500 g 1-2 min.
Was de verse groenten, bijvoorbeeld
wortelen, en snijd deze in gelijke ronde
plakjes. Doe ze in een glazen schaal
met deksel. Voeg 30-45 ml water toe
(2-3 eetlepels). Plaats de schaal midden op
het draaiplateau. Afdekken. Na de bereiding
goed doorroeren.
Dit programma is geschikt voor zowel
gesneden wortel als bloemkoolroosjes en
koolrabi.
4
Gekoelde soep 250-500 g 2-3 min.
Giet in een diep keramisch(e) bord of schaal
en dek het gerecht tijdens het opwarmen
af met een plastic deksel. Plaats de soep
midden op het draaiplateau. Voor en na het
nagaren zorgvuldig doorroeren.
5
Ingevroren
soep (-18 °C)
250-500 g 2-3 min.
Prik gaatjes in de folie van de ingevroren
soep en plaats de soep midden op het
draaiplateau. Plaats de soep midden op het
draaiplateau.
Voor en na het nagaren zorgvuldig
doorroeren.
6
Geschilde
aardappelen
200-800 g 2-3 min.
Was en schil de aardappelen en snijd ze in
blokjes van gelijke grootte. Doe ze in een
glazen schaal met deksel. Voeg 45-60 ml
(3-4 eetlepels) water toe. Plaats de schaal
midden op het draaiplateau. Afdekken.
7
Diepvriespizza
(-18 °C)
300-500 g -
Leg de diepgevroren pizza op het lage
rooster.
8
Diepgevroren
lasagne (-18 °C)
400-600 g 3-4 min.
Leg de diepvrieslasagne in een ovenvaste
schaal. De schaal op het lage rooster zetten.
MC455TERCSR_EN_DE68-04524A-00_FR+NL+DE.indb 21 1/19/2018 6:46:05 PM