KitchenAid KSOX 9015 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding

Deze handleiding is ook geschikt voor

Gebruiksaanwijzing
NL
NL
Introductie 4
Algemene veiligheidsmaatregelen 4
Veiligheidsmaatregelen voor gas 5
Correct gebruik 6
EG Verklaring van overeenstemming 7
Milieuvriendelijke afvalverwijdering 7
Verschillende modellen 8
Voorbereidende ingrepen 9
Verschillende vormen van installatie 9
Aansluiting op de gasfles 10
Beschrijving van de barbecue 12
Bedieningspaneel 13
Vrijstaande gasbarbecue op wielen 14
Werkblad aan zijkant 15
Kookoppervlak aan zijkant 16
Kookdeksel 17
Beschermend deksel 17
De barbecue gebruiken 18
Kooktips 20
De barbecue reinigen 22
Klantenservice 24
Dit apparaat voor het koken en verwarmen van voedsel is ontworpen voor huishoudelijk gebruik
buitenshuis; elk ander gebruik hiervan dient als onjuist te worden beschouwd. Het apparaat is in
overeenstemming met de vereisten van de geldige EU wetgeving gebouwd.
Deze apparaten zijn ontworpen om met levensmiddelen in aanraking te kunnen komen en zijn in
overeenstemming met de EU (CE) Regeling nr. 1935/2004 gebouwd.
Dit apparaat is niet ontworpen om door personen (met inbegrip van kinderen) met vermindere
lichamelijke, sensorische of mentale capaciteiten of met een gebrek aan evaring en kennis van het apparaat
te worden gebruikt, tenzij ze worden bijgestaan of over het apparaat ingelicht worden door een persoon
die voor hun veiligheid verantwoordelijk is.
Klasse van het apparaat
Het kookapparaat dat in deze handleiding is beschreven behoort tot de volgende
installatieklassen: 1 en 2 onderklasse 1.
Klasse 1
Niet ingebouwde kookapparatuur;
Klasse 2 – onderklasse 1
Kookapparatuur bestaande uit een enkel deel dat tussen twee inbouwkasten kan
worden ingebouwd, maar dat ook op dergelijke wijze kan worden geïnstalleerd dat
de zijkanten bereikbaar blijven.
DEZE HANDLEIDING VORMT EEN GEHEEL MET HET AANGESCHAFDE APPARAAT. BEWAAR DEZE
HANDLEIDING GEDURENDE DE HELE LEVENSDUUR VAN HET APPARAAT. LEES, ALVORENS U
VAN HET APPARAAT GEBRUIK MAAKT, DE HANDLEIDING EN ALLE INFORMATIE DIE HIERIN IS
OPGENOMEN AANDACHTIG DOOR. DEZE AANWIJZINGEN ZIJN ALLEEN GELDIG IN DE LANDEN
VAN BESTEMMING WAARVAN HET SYMBOOL OP DE DEKSEL STAAT AANGEGEVEN. HET
APPARAAT DIENT DOOR ERVAREN TECHNICI IN OVEREENSTEMMING MET DE GELDIGE
WETGEVING TE WORDEN GEÏNSTALLEERD.
Introductie
4
LAAT HET VERPAKKINGSMATERIAAL NOOIT ONBEWAAKT IN UW WONING ACHTER.
SCHEID DE VERSCHILLENDE ONDERDELEN VAN HET VERPAKKINGSMATERIAAL EN BRENG ZE
NAAR HET DICHTSBIJZIJNDE AFVALVERWERKINGSCENTRUM.
HET TYPEPLAATJE, MET DE TECHNISCHE GEGEVENS, HET SERIENUMMER EN HET MERK IS OP
EEN ZICHTBARE PLAATS AAN DE ACHTERKANT VAN HET APPARAAT AANGEBRACHT.
VERWIJDER DIT PLAATJE NOOIT.
DE INSTALLATIE EN HET ONDERHOUD DIENEN DOOR GEKWALIFICEERDE TECHNICI IN
OVEREENSTEMMING MET DE GELDIGE WETGEVING UIT TE WORDEN GEVOERD.
VERWIJDER DE BESCHERMENDE LAGEN DIE DE BINNEN – EN BUITENKANT BEDEKKEN,
ALVORENS U VAN HET APPARAAT GEBRUIK WENST TE MAKEN.
TEST HET APPARAAT ONMIDDELLIJK NA DE INSTALLATIE VOLGENS DE AANWIJZINGEN DIE
IN DE HANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKER ZIJN OPGENOMEN. NEEM, INDIEN HET
APPARAAT NIET OP CORRECTE WIJZE WERKT, ONMIDDELLIJK CONTACT OP MET DE
DICHTSBIJZIJNDE KLANTENDIENST. PROBEER NOOIT OM ZELF HET APPARAAT TE REPAR
Algemene veiligheidsmaatregelen
5
GASAPPARATEN VOOR HUISHOUDELIJK GEBRUIK DIE NIET OP DE GASLEIDING ZIJN
AANGESLOTEN MOGEN NOOIT, OOK NIET BIJ DE TE VERWIJDEREN
VERBANDINGSPRODUCTEN, EEN VOOR DE GEZONDHEID SCHADELIJKE HOEVEELHEID AAN
KOOLSTOFMONOXIDE PRODUCEREN.
INDIEN U GAS RUIKT:
- STEEK NOOIT DE BARBECUE AAN
- DRAAI ALLE KNOPPEN VAN DE GASPITTEN OP DE “UIT” STAND TERUG
- TIL DE DEKSEL OP EN OPEN HET GEDEELTE VOOR DE GASFLES
- DRAAI DE KRAAN VAN DE GASLEIDING OP DE “UIT” STAND
- SCHAKEL NOOIT ELEKTRISCHE APPARATEN AAN OF MAAK HIER GEBRUIK VAN (MET
INBEGRIP VAN MOBIELE TELEFOONS) IN DE BUURT VAN DE BARBECUE
- NEEM CONTACT OP MET EEN GEKWALIFICEERDE TECHNIEKER VOOR DE CONTROLE OP
EEN GASLEKKAGE
MAAK NOOIT GEBRUIK VAN OPEN VLAMMEN TIIJDENS HET ZOEKEN NAAR GASLEKKAGES.
DE AANSLUITING MET DE GASLEIDING DIENT GOED UIT TE ZIJN GEVOERD EN DIENT IN
OVEREENSTEMMING TE ZIJN MET DE GELDIGE WETGEVING DIE DE INSTALLATIE VAN EEN
BOVENSTROOMSE KRAAN OP DE GASLEIDING VEREISEN.
DIT APPARAAT IS NIET VOORZIEN VAN VEILIGHEIDSKLEPPEN VOOR GAS. LAAT HET
APPARAAT TIJDENS ZIJN WERKING NOOIT ONBEMAND ACHTER. DRAAI, INDIEN PER
ONGELUK DE VLAMMEN WORDEN UITGEBLAZEN, DE KNOPPEN ALTIJD ONMIDDELLIJK OP
DE “UIT” STAND TERUG EN WACHT EEN AANTAL MINUTEN MET DE DEKSEL OPEN
ALVORENS U WEDEROM PROBEERT OM HET GAS AAN TE STEKEN.
DE BARBECUE MAG ALLEEN IN DE BUITENLUCHT, WAAR VOLDOENDE NATUURLIJKE
VENTILATIE AANWEZIG IS EN NOOIT IN EEN AFGESLOTEN RUIMTE WORDEN GEBRUIKT,
ZODAT EEN EVENTUELE GASLEK EN DE VERBRANDINGSPRODUCTEN SNEL DOOR DE WIND
EN DE NATUURLIJKE LUCHTBEWEGING WORDEN WEGGEDRAGEN.
MAAK NOOIT GEBRUIK VAN DE BARBECUE IN AFGESLOTEN RUIMTES, CAMPERS, CARAVANS
OF ELKE ANDERE VORM VAN MOBIELE INSTALLATIES.
GEBRUIK DIT APPARAAT NOOIT VOOR HET VERWARMEN VAN RUIMTES.
LAAT NOOIT LICHT ONTVLAMBARE PRODUCTEN OP HET APPARAAT ACHTER. DEZE
PRODUCTEN ZOUDEN VLAM KUNNEN VATTEN OP HET MOMENT DAT U HET APPARAAT
AANSTEEKT.
HOUD DIT APPARAAT ALTIJD UIT DE BUURT VAN LICHT ONTVLAMBARE PRODUCTEN.
DIT APPARAAT IS ONTWORPEN VOOR HET GEBRUIK VAN LPG DAT IN SPECIALE GASFLESSEN
DOOR GEAUTHORISEERDE CENTRA WORDT VERKOCHT.
GA ALTIJD VOORZICHTIG EN IN OVEREENSTEMMING MET DE REGELS VOOR DE VEILIGHEID,
DIE SAMEN MET DE HANDLEIDING HIERVAN WORDEN GELEVERD, MET LEGE GASFLESSEN
OM. MAAK NOOIT GEBRUIK VAN GASFLESSEN DIE BESCHADIGD OF VERROEST ZIJN.
BEWAAR RESERVE GASFLESSEN NOOIT IN DE BUURT VAN DE BARBECUE.
KOPPEL DE GASFLES NOOIT VAN DE BARBECUE LOS WANNEER U HIER GEBRUIK VAN MAAKT
EN VERWIJDER DE GASFLES ALTIJD UIT HET APPARAAT ALVORENS U DEZE AANSTEEKT.
MAAK ALLEEN GEBRUIK VAN DE VERBINDINGSSTUKKEN EN DE REGELAARS DIE VOOR DE
AANSLUITING VAN DE GASFLES BIJ HET APPARAAT ZIJN GELEVERD.
CONTROLEER ALTIJD, ALVORENS U HET APARAAT OPNIEUW GEBRUIKT ALS DEZE VOOR EEN
LANGERE TIJD BUITEN GEBRUIK IS GEWEEST, DE AFDICHTRING VAN DE GASAANSLUITING
(ZIE OOK DE PARAGRAAF “CONTROLE OP GASLEKKAGES” OP PAGINA 11) EN VERZEKER U
ERVAN DAT DE OPENINGEN VAN DE GASTOEVOER NIET DOOR STOF OF ANDER VUIL
AFGESLOTEN ZIJN (ZIE DE PARAGRAAF “GASPITTEN”, PAGINA 23).
DE INSTALLATIE EN DE VERVANGING VAN BESCHADIGDE ONDERDELEN DIENEN ALLEEN
DOOR EEN GEKWALIFICEERD TECHNIEKER OF DOOR DE LEVERANCIER VAN DE GASFLES UIT
TE WORDEN GEVOERD.
Veiligheidsmaatregelen voor gas
HET APPARAAT IS ALLEEN GESCHIKT VOOR HET GEBRUIK DOOR VOLWASSENEN. LAAT
KINDEREN NOOIT IN DE BUURT VAN HET APPARAAT KOMEN OF HET APPARAAT ALS
SPEELGOED GEBRUIKEN.
LAAT HET APPARAAT TIJDENS HET GEBRUIK NOOIT ONBEWAAKT ACHTER
DE BODEM VAN DE PANNEN EN HOUDERS DIE OP DE GRILL WORDEN GEBRUIKT DIENEN
HELEMAAL GLAD EN VLAK TE ZIJN.
MAAK GEEN GEBRUIK VAN PANNEN MET EEN DOORSNEDE DIE GROTER IS DAN DE
KOOKOPPERVLAKTE.
TIL DE GASPITTEN ALLEEN OP ALS DE GRILLPLATEN VERWIJDERD ZIJN.
LAAT, BIJ HET EERSTE GEBRUIK, DE GASPITTEN ALTIJD MINSTENS 10 MINUTEN ZONDER IETS
ER BOVEN OP BRANDEN ( MET HET KOOKDEKSEL OF HET BESCHERMENDE DEKSEL OPEN)
VOOR HET VERBRANDEN VAN EVENTUEEL ACHTERGEBLEVEN OLIE- OF FABRICAGERESTEN.
VERZEKER U ERVAN, ALVORENS U VAN DE BARBECUE GEBRUIK MAAKT, DAT DE WITTE
BESCHERMENDE FOLIE GEHEEL VERWIJDERD IS.
TIJDENS HET GEBRUIK WORDT DE BARBECUE ERG WARM. DRAAG OVENWANTEN OM
BRANDWONDEN TE VOORKOMEN. RAAK DE VERWARMINGSELEMENTEN AAN DE
BINNENKANT VAN HET APPARAAT NOOIT AAN.
VERZEKER U, NA ELK GEBRUIK, ERVAN DAT DE BEDIENINGSKNOPPEN OP DE “UIT” STAND
STAAN.
MAAK BIJ SLECHT WEER NOOIT GEBRUIK VAN HET APPARAAT. EEN AANRAKING MET WATER
ZOU HET APPARAAT ERNSTIG KUNNEN BESCHADIGEN EN DE VEILIGHEID HIERVAN IN
GEVAAR KUNNEN BRENGEN.
VERZEKER U TIJDENS HET KOKEN ERVAN DAT DE OPENING VOOR DE VETAFVOER AAN DE
VOORKANT VAN DE BARBECUE NIET AFGESLOTEN RAAKT. MAAK, INDIEN NODIG, DE
OPENING GOED SCHOON MET BEHULP VAN HOUTEN OF PLASTIC HULPMIDDELEN. DEZE
OPERATIE DIENT WANNEER HET APPARAAT KOUD IS EN VOOR ELK GEBRUIK HIERVAN TE
WORDEN UITGEVOERD.
BLOKKEER NOOIT DE OPENINGEN EN DE GLEUVEN VOOR DE LUCHTVENTILATIE EN DE
VERSPREIDING VAN DE WARMTE AAN DE ACHTERKANT EN ZIJKANTEN VAN HET APPARAAT.
REINIG, OM DE INBRANDING VAN ACHTERGEBLEVEN ETENSRESTEN TE VOORKOMEN, VOOR
ELK GEBRUIK DE LEKPLAAT, HET DEEL MET DE GASPITTEN, DE HITTEBESTENDIGE
KERAMISCHE PLATEN EN DE GASPITTEN ZELF.
VOORKOM HET GEBRUIK VAN METALEN SCHUURSPONSJES EN SCHRAPERS OP DE
BUITENKANT. MAAK GEBRUIK VAN NORMALE NIET SCHURENDE REINIGINGSMIDDELEN EN,
INDIEN NODIG, GEBRUIK HOUTEN OF PLASTIC HULPMIDDELEN. SPOEL GOED NA EN MAAK
GOED DROOG MET EEN ZACHTE DOEK. MAAK GEEN GEBRUIK VAN HOGEDRUKREINIGERS
OP DE BARBECUE. DE KRACHT VAN DE WATERSTRAAL ZOU HET APPARAAT KUNNEN
BESCHADIGEN EN DE VEILIGHEID HIERVAN IN GEVAAR KUNNEN BRENGEN.
DE OPSLAG VAN EEN GASBARBECUE VOOR GEBRUIK BUITENSHUIS IN EEN AFGESLOTEN
RUIMTE BINNENSHUIS IS ALLEEN TOEGESTAAN IN HET GEVAL DAT DE GASFLES VAN HET
APPARAAT IS AFGESLOTEN EN UIT DE GASBARBECUE VOOR GEBRUIK BUITENSHUIS IS
VERWIJDERD.
Correct gebruik
6
Dit apparaat is ontworpen, vervaardigd en op de markt gebracht in overeenstemming met:
- de veiligheidsvereisten van de richtlijn "GAS" 2009/142/EG (ex EEG 90/396);
- veiligheidsvoorschriften van de "Laagspanningsrichtlijn" 2006/95/EG (die de richtlijn 73/23/EEG en latere
verordeningen vervangt);
- de beschermingsvoorschriften van de "EMC"-richtlijn 2004/108/EG;
Dit apparaat is geschikt voor contact met levensmiddelen en voldoet aan het EEG (CE) voorschrift
nr. 1935/2004.
EG Verklaring van overeenstemming
7
VOOR HET VERPAKKINGSMATERIAAL VAN DIT PRODUCT ZIJN NIET-VERVUILENDE
MATERIALEN DIE NIET SCHADELIJK VOOR HET MILIEU EN RECYCLEBAAR ZIJN GEBRUIKT.
BRENG HET VERPAKKINGSMATERIAAL NAAR EEN SPECIAAL HIERVOOR BEDOELDE
AFVALVERZAMELINGSCENTRUM.
DE FABRIKANT WIJST ELKE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR ELK ANDER GEBRUIK DAN IS
AANGEGEVEN EN VOOR DE VERWONDING VAN PERSONEN EN BESCHADIGING VAN
VOORWERPEN ALS GEVOLG VAN HET NIET OPVOLGEN VAN DE HIERBOVEN AANGEGEVEN
VOORSCHRIFTEN OF DOOR, OOK DEELS, TE KNOEIEN AAN HET APPARAAT EN HET GEBRUIK
VAN NIET-ORIGINELE RESERVEONDERDELEN.
Milieuvriendelijke afvalverwijdering
DE BARBECUE IS ONTWORPEN EN GEBOUWD VOOR HET KOKEN EN VERWARMEN VAN
VOEDSEL THUIS IN DE BUITENLUCHT. DIT APPARAAT IS NIET BEDOELD VOOR PROFESSIONEEL
GEBRUIK OF VOOR GEBRUIK BINNENSHUIS.
- LEES AANDACHTIG DE INSTRUCTIES DOOR ALVORENS U VAN HET APPARAAT GEBRUIK MAAKT
- WAARSCHUWING: DE BEREIKBARE DELEN KUNNEN ZEER WARM WORDEN. HOUD
KINDEREN ALTIJD BUITEN HET BEREIK VAN HET APPARAAT.
- VERPLAATS HET APPARAAT NOOIT TIJDENS HET GEBRUIK.
- ROMMEL NIET AAN HET APPARAAT OF VOER NOOIT WIJZIGINGEN AAN HET APPARAAT UIT
AANGEZIEN U HIERDOOR GEVAARLIJKE SITUATIES ZOU KUNNEN VEROORZAKEN.
Versie alleen bestaande uit een kookelement – geschikt voor het inbouwen
Losstaande Barbecue
Verschillende modellen
8
ALVORENS U DE BARBECUE INSTALLEERT EN HIER GEBRUIK VAN MAAKT DIENT U DE DELEN AAN DE
BINNENKANT ERVAN TE REINIGEN OM RESTEN ALS GEVOLG VAN DE FABRICAGE TE VERWIJDEREN.
VOOR VERDERE INFORMATIE OF VOOR DE REINIGING VAN HET APPARAAT ZIE HET HOOFDSTUK
“REINIGING VAN DE BARBECUE”.
Kies zorgvuldig de plaats waar u de barbecue wenst te installeren.
1) er mag niet teveel stof aanwezig zijn: met de tijd zou het stof de gaspitten kunnen blokkeren waardoor het
gebruik van de barbecue gevaarlijk zou kunnen worden;
2) het apparaat mag niet teveel aan de wind worden blootgesteld: het gebruik tijdens zeer harde wind zou de
correcte functionering van de barbecue in gevaar kunnen brengen of zou ervoor kunnen zorgen dat de
gaspitten per ongeluk uitgeblazen worden;
3) plaats de barbecue op een plaats waar een algehele stabiliteit gewaarborgd kan worden. Verzeker u ervan dat
de wielen geblokkeerd zijn zoals op pagina 17 (“losstaande gasbarbecue met wielen”) staat aangegeven en dat
de barbeue op een vlakke ondergrond wordt gebruikt. Verzeker u er altijd van dat het apparaat tijdens het
koken helemaal stil staat en stabiel is.
Voorbereidende ingrepen
9
Het apparaat kan losstaand worden gebruikt of op een werkblad worden geplaatst of ingemetseld worden.
Verzeker u er altijd van dat zowel de hierop volgende instructies als de plaatselijk geldige regels worden
nageleefd.
Installatie op een onderstel
In de verpakking zijn 4 kleine pootjes meegeleverd die
aan de onderkant van het kookelement dienen te
worden vastgeschroefd. Plaats het kookelement op een
vlakke ondergrond en zorg ervoor dat het apparaat vlak
komt te staan door de hoogte van de pootjes bij te
stellen. In het geval van de versie voorzien van de 4
trolley-wieltjes dienen de wieltjes op de hiervoor
bedoelde plaatsen onder de kastjes te worden
vastgeschroefd.
MAAK GEEN GEBRUIK VAN DE BARBECUE OP EEN ONDERSTEL WAARVAN DE POOTJES OF DE
WIELTJES NIET GOED VASTGESCHROEFD ZIJN.
Inbouwinstallatie
Houd aan de beide zijden een minimum ruimte van 50mm tussen het apparaat en de omringende muren en
tussen de achterkant van het apparaat en de achterliggende muur, indien deze aanwezig is. De muren die de
barbecue omringen dienen niet hoger dan het kookoppervlak van de barbecue te zijn. De afstand tussen het dak
en de grillplaten, indien men wenst een dak over de barbecue te bouwen, dient minstens 1000mm te zijn.
AFSTANDEN KLEINER DAN DEGENEN DIE HIERBOVEN STAAN AANGEGEVEN ZOUDEN EEN GEVAAR
VOOR DE VEILIGHEID KUNNEN VORMEN EN ZOUDEN SCHADE AAN DE BARBECUE KUNNEN
VEROORZAKEN.
Verschillende vormen van installatie
HET APPARAAT WORDT KLAAR VOOR HET GEBRUIK VAN LPG AFGELEVERD. U HOEFT
ALLEEN DE RUBBERSLANG MET AFDICHTRINGEN EN DE CLIPS, DIE OP HET MOMENT DAT U DE
GASFLES AANSCHAFT, WORDEN MEEGELEVERD, TE VERBINDEN DOOR DE HIERONDER
BESCHREVEN PROCEDURES OP TE VOLGEN.
VERZEKER U ERVAN DAT DE GASDRUK DE 14” WATERSTAND NIET OVERSCHRIJDT.
1) Draai de 4 schroeven A los en verwijder het paneel aan de achterkant van de barbecue.
2) Verbind de moer B van de gasleiding met de schroefdraadverbinding C van de gasfles.
3) Verbind de moer D, aan de andere kant van de gasleiding met de schroefdraadverbinding E van de
barbecue.
Haal, in het geval dat de gasfles zich op een trolley bevindt, de gasleiding door de opening F (van te voren
aangebracht) en verbind deze vervolgens zoals hierboven onder de punten van 1 tot 3 staat aangegeven.
4) Herplaats, als u alle operaties heeft uitgevoerd, het paneel aan de achterkant door de 4 schroeven A
weer vast te draaien.
WAARSCHUWING: SLUIT DE OPENINGEN VOOR DE LUCHTCIRCULATIE IN DE RUIMTE
VOOR DE GASFLES NOOIT AF.
SLUIT NA GEBUIK ALTIJD HET TOEVOERVENTIEL VAN DE GASFLES AF.
AT THE END OF THE CONNECTION MAKE SURE THAT THE RUBBER PIPE IS NOT SQUASHED OR
SUSPENDED OR PREVENTS THE COVER OPENING.
FOR METHANE OPERATION SEE THE NEAREST AUTHORISED CUSTOMER CARE CENTER.
FOR ASSEMBLY OR REPLACEMENT OF THE RUBBER PIPE REFER TO THE REGULATIONS IN
FORCE. THE PIPE IS PRINTED WITH THE DATE OF EXPIRY, REPLACE IT IN DUE TIME.
IF THE CYLINDER DOES NOT HAVE A CLOSING VALVE, AN ON-OFF TAP SHOULD BE FITTED.
THE TAP MUST BE EASILY ACCESSIBLE.
- INSPECT THE GAS CYLINDER SUPPLY HOSE BEFORE EACH USE OF THE GRILL. IF THE HOSE
SHOWS EXCESSIVE ABRASION OR WEAR OR IS CUT, IT MUST BE REPLACED BEFORE USING THE
GRILL.
- ALWAYS CHECK CONNECTIONS FOR LEAKS EACH TIME YOU CONNECT AND DISCONNECT
THE L.P.GAS SUPPLY CYLINDER.
Aansluiting op de gasfles
10
Aansluiting op de gasfles
11
Tabel met de kenmerken van de gaspitten en de spuitstukken en gasverbruik
Controle op gaslekkage
Voer deze controle onmiddellijk uit nadat het gas is aangesloten en elke keer dat het apparaat opnieuw, na
een langere stilstand, aan de gasfles wordt aangesloten.
Ga, als de rubberslang eenmaal aan de gastoevoer is gesloten, als volgt te werk:
1) Draai de gasklep op de LPG gasfles (of draai de AAN-UIT kraan voor de methaantoevoer) open.
STEEK DE GASPITTEN NOG NIET AAN.
2) Smeer, met de gasdruk in de slang, een op water gebaseerde zeepoplossing over de gasverbindingen
om te controleren of er sprake van een gaslekkage is. Indien er sprake is van een gaslekkage zullen er
zich, daar waar gas vrij komt, belletjes vormen.
VERZEKER U ERVAN DAT, ALVORENS U VAN DE BARBECUE GEBRUIK MAAKT, DE WITTE
BERSCHERMFOLIE GEHEEL VERWIJDERD IS.
VERZEKER U ERVAN DAT DE WITTE BESCHERMFOLIE, DAT OP ALLE ZICHTBARE
ROESTVRIJSTALEN ONDERDELEN IS AANGEBRACHT OM DEZE ONDERDELEN TE BESCHERMEN
TEGEN KRASSEN, HELEMAAL VERWIJDERD IS. OOK OP DE LEKPLAAT ONDER DE GASPITTEN
VAN DE BARBECUE IS EEN BESCHERMENDE LAAG FOLIE AANGEBRACHT. OOK DEZE FOLIE
DIENT TE WORDEN VERWIJDERD.
MAAK NOOIT GEBRUIK VAN OPEN VUUR VOOR HET ZOEKEN NAAR GASLEKKAGES.
3) Draai de klep op de gasfles (of de AAN-UIT kraan voor methaan) dicht, verhelp de gaslekkage en
herhaal de test zoals onder de punten 1 en 2 staat aangegeven.
Terminal voor slangbevestiging
De trolley is voorzien van een terminal voor slangbevestiging. U dient hier gebruik van te maken om te
voorkomen dat de slang in aanraking kan komen met de hete oppervlaktes in de ruimte tussen de
barbecue en de verbinding met de gasfles.
GASPITTEN GRILL
KOOKOPPERVLAK AAN DE
ZIJKANT
Nominaal vermogen kW 6.20 3.30
Gereduceerd vermogen kW 2.20 1.30
DIAMETER SPUITSTUK
G30 28..30mbar G31 37mbar 127 93
BY-PASS DIAMETER
G30 28..30mbar G31 37mbar Reg. 60
Beschrijving van de barbecue
12
A Werkblad aan de zijkant
B Lekplaat
C Openingen voor de warmteverspreiding
D Geëmailleerde gietijzeren grillplaten
E Kookoppervlak aan de zijkant
F Plaat
G Bovenste lade
H Onderste lade
I Deur van de opslagruimte voor de gasfles
L Bedieningsknoppen
M Wieltje met rem
N Wieltje zonder rem
O Kookdeksel
Bedieningspaneel
13
Op het frontpaneel vindt u alle besturingen en bedieningen
van de barbecue.
1. Bedieningsknop linker gaspit
2. Bedieningsknop gaspit linksmidden
3. Bedieningsknop gaspit rechtsmidden
4. Bedieningsknop rechter gaspit
Bedieningsknop gaspit
Voor het aansteken van de gaspitten raadpleeg het hoofdstuk “De gaspitten
aansteken” op pagina 19.
Beschrijving van de symbolen
Elektronische ontsteking Linker gaspit
Hoogste vlam Gaspit linksmidden
Laagste vlam Gaspit rechtsmidden
Gaspit UIT Rechter gaspit
Vrijstaande gasbarbecue op wielen
14
WAARSCHUWING! TIJDENS DE INSTALLATIE EN DE MONTAGE VAN DE ONDERDELEN VAN DE
BARBECUE HANDELT U MET ZEER ZWARE EN ZER GROTE DELEN.
MEN RAADT AAN OM DEZE OPERATIES MET ZIJN TWEEËN UIT TE VOEREN. TIJDENS DE
VERSCHILLENDE FASES VAN DE MONTAGE DIENT U BESCHERMENDE HANDSCHOENEN TE
DRAGEN.
Van roestvrij staal 18/10. Is voorzien van twee vaste wieltjes en twee zwenkwieltjes met rem. Dient ook
als een opslagruimte voor de gasfles en, afhankelijk van de breedte, kan de barbecue worden voorzien van
lades of extra opslagruimtes. Gasflessen niet groter dan 50 cm (en voorzien van een drukregelaar) kunnen
onder het oppervlak van het trolley onderstel worden geplaatst. De uitlaatpijp van de drukregelaar dient
horizontaal te zijn.
Montage en gebruik van de wielen
Draai de 4 wielen op de van schroefdraad voorziene ruimtes aan
de onderkant van de struktuur vast. Gebruik hiervoor de 4
meegeleverde M8 zeskantbouten. Maak voor het blokkeren van
de barbecue van het voetpedaaltje gebruik. Maak, voor het
deblokkeren van de rem, het voetpedaaltje los en zorg dat deze in de ruststand terugschiet.
De beide zwenkwieltjes met rem dienen aan de linkerkant van de installatie te worden vastgemaakt,
terwijl de vaste wieltjes aan de rechterkant dienen te worden geplaatst (de zijde van de opslagruimte voor
de gasfles), zoals ook in het hoofdstuk “beschrijving van de barbecue” staat aangegeven.
MAAK GEEN GEBRUIK VAN DE BARBECUE ALS DE WIELTJES
NIET OP CORRECTE WIJZE ZIJN VASTGEMAAKT.
Het kookelement aan de trolly vastmaken
INSTALLEER, ALVORENS U DEZE OPERATIE UITVOERT, DE
ZWENKWIELTJES (ZIE DE INSTRUCTIES HIERBOVEN), VERWIJDER
DE LADES EN OPEN DE DEUR VAN DE TROLLEY MET DE
OPSLAGRUIMTE VOOR DE GASFLES.
Schroef de trolley aan de bovenkant vast
met behulp van de vier M10
zeshoekbouten, die van de binnenkant van
de trolley uit de onderkant van de
bovenkant bereiken.
De deur verstellen
De scharnier van de deur kan worden
versteld met behulp van de verstelbare
schroeven die met de pijl in de tekening
rechts worden aangegeven.
VERSTEL DE DEUR AAN HET EINDE
VAN DE INSTALLATIE.
Werkblad aan zijkant
15
Van roestvrij staal met werkblad.
Is aan de struktuur van de barbecue vastgemaakt.
HET WERKBLAD AAN DE ZIJKANT IS
ONTWORPEN VOOR EEN MAXIMUM LADING
VAN 20 KG.
Montageinstructies
Schroef de schroeven A (M5 zeshoekbouten, 4 per zijde) deels los met de ringen in de van
schroefdraad voorziene openingen aan de zijkant van de barbecue.
Schuif de zijoppervlaktes in de gleuven B en voer vervolgens een neerwaardse druk uit.
Draai de schroeven A stevig vast.
Kookoppervlak aan zijkant
16
Van roestvrij staal met 3.5 kW driedubbelkapsgaspit met gietijzeren grill.
Dit deel is aan de struktuur van de barbecue vastgemaakt. De
ontsteking is elektrisch. De gasverbinding hiervan is in serie met de
gaspitten van de barbecue. Een deksel ter bescherming van de gaspit,
wanneer deze niet wordt gebruikt, is voorzien.
DIT BESCHERMENDE DEKSEL IS NIET ONTWORPEN VOOR
HET VOORBEREIDEN VAN VOEDSEL. VERWIJDER DIT DEKSEL
ALTIJD ALVORENS U DE GASPIT AANSTEEKT. HET DEKSEL IS
VOORZIEN VAN EEN MECHANISCH BLOKKERINGSSYSTEEM OM EEN EVENTUELE VAL HIERVAN
TE VOORKOMEN. BLOKKEREN: DRUK HET DEKSEL, IN DE VERTICALE POSITIE, NAAR BENEDEN.
DEBLOKKEREN: TIL HET DEKSEL OMHOOG EN BEGELEID HET DEKSEL TOT DIT HELEMAAL
DICHT IS. LAAT HET DEKSEL NOOIT VALLEN.
Voor de montage van de struktuur raadpleeg de instructies voor het “Werkblad aan de zijkant” op pagina 15.
Het kookoppervlak met het gas verbinden
HET APPARAAT WORDT KLAAR VOOR HET GEBRUIK VAN LPG AFGELEVERD. VERBIND DE
RUBBERSLANG MET DE MEEGELEVERDE AFDICHTRINGEN EN DE CLIPS ZOALS HIERONDER
STAAT AANGEGEVEN EN VERZEKER U ERVAN DAT DE GASDRUK DE 14” WATERSTAND NIET
OVERSCHRIJDT.
1. Verbind een uiteinde van de slang A met de schroefdraadverbinding D op de gasfles.
2. Gebruik de van te voren aangebrachte opening om de slang A onder het kookoppervlak te leiden.
3. Verbind het andere uiteinde van de slang A met de schroefdraadverbinding E.
4. Verbind een uiteinde van de slang B met de schroefdraadverbinding F op de barbecue
5. Gebruik de van te voren aangebrachte opening om de slang B onder het kookoppervlak te leiden.
6. Verbind het andere uiteinde van de slang B met de schroefdraadverbinding C.
Een metalen clip dient op de plaatsen, die in de tekening met het symbool zijn aangegeven, aan te
worden gebracht.
VERZEKER U ERVAN, AAN HET EINDE VAN DE AANSLUITING, DAT DE
RUBBERSLANG NIET GEPLET OF AFGEKNELD IS OF DAT DEZE DE OPENING VAN
HET DEKSEL VERHINDERD. PANNEN MET EEN MINIMUM DOORSNEDE VAN 20 CM EN EEN
MAXIMUM DOORSNEDE VAN 26 CM KUNNEN OP HET KOOKOPPERVLAK AAN DE ZIJKANT
WORDEN GEBRUIKT. AFWIJKENDE AFMETINGEN ZOUDEN EEN GEVAAR VOOR DE GEBRUIKER
KUNNEN VORMEN EN/OF HET CORRECTE GEBRUIK VAN HET APPARAAT KUNNEN BENADELEN.
Bedieningsknop voor de driedubbelkapsgaspit
Voor het aansteken van de gaspit raadpleeg het hoofdstuk “De gaspitten aansteken” op pagina 19.
Kookdeksel
17
Van roestvrij staal met handvat. Kan voor het voorbereiden en het
warmhouden van voedsel worden gebruikt.
TIJDENS HET BEREIDEN VAN VOEDSEL WORDT HET DEKSEL
ERG HEET. DRAAG OVENWANTEN WANNEER U HET DEKSEL
VASTPAKT.
Montageinstructies
Plaats de tabs (aan elke kant één) van het deksel A
in de openingen aan de binnenkant van de
barbecue, zoals door de pijl in de gedetailleerde
afbeelding staat aangegeven.
Beschermend deksel
Van roestvrij staal. De functie hiervan is om de gaspitten te beschermen
wanneer men niet van de barbecue gebruik maakt.
IN TEGENSTELLING TOT HET “KOOKDEKSEL” IS DIT
“BESCHERMEND DEKSEL” NIET ONTWORPEN VOOR HET
BEREIDEN VAN VOEDSEL. VERWIJDER DIT DEKZEL ALTIJD
ALVORENS U DE GASPITTEN AANSTEEKT.
De barbecue gebruiken
18
Voorbeelden van gebruik
De ruimte voor de plaatsing buitenshuis van de barbecue dient van de volgende kenmerken te zijn
voorzien:
1. muren aan beide zijden, met minstens een vaste opening en zonder een afdekking aan de bovenkant;
2. afdekking aan de bovenkant en niet meer dan twee zijmuren;
3. een gedeeltelijke afscheiding voorzien van een afdekking aan de bovenkant, met niet meer dan twee
muren en die aan de volgende beperkingen voldoet:
a) Minstens 25% van het gehele muuroppervlak is helemaal open.
b) Minstens 30% van het overige oppervlak is open en niet afgesloten.
Indien de barbecue op een balcon of op een terras wordt geplaatst dient minstens 25% van het gehele
muuroppervlak open te zijn.
Plaatsing van de interne onderdelen
Controleer, alvorens u met het bereiden van voedsel
aanvangt, dat de gaspitten, de vlamverdelers, de grills en
de roosters op correcte wijze zijn geplaatst. De afbeedling
geeft de juiste volgorde voor het plaatsen van de gaspitten
A, vlamverdelers B, grills C en roosters D aan.
De tabs van de verspreider B dienen in de openingen E
op de interne stalen barbecue plaat te worden gestoken.
HET BEREIDEN VAN VOEDSEL IS ALLEEN TOEGESTAAN ONDER DE VOORWAARDEN DIE IN DE
TEKENING STAAN AANGEGEVEN EN ALS ALLE HIERBOVEN GENOEMDE ONDERDELEN OP DE
JUISTE MANIER GEÏNSTALLEERD ZIJN. ELKE ANDERE OPSTELLING KAN EEN GEVAAR VOOR DE
GEBRUIKER OPLEVEREN EN ZOU HET CORRECTE GEBRUIK VAN HET APPARAAT NADELIG
KUNNEN BEÏNVLOEDEN.
De barbecue gebruiken
19
De gaspitten aansteken
Elke bedieningsknop geeft de hiermee verbonden gaspit aan (zie “Bedieningsknop”, pagina 13). Het
voorbeeld hiernaast geeft de gaspit linksmidden aan.
1. Druk de bedieningsknop in en draai de indicator op het
symbool: een ontstekingsvonk wordt
geproduceerd en de waakvlam licht op. Houd, voor het produceren van andere vonken, de
bedieningsknop ingedrukt en draai de indicator vervolgens in overeenstemming met het
symbool.
2. Draai, als de gaspit eenmaal aangestoken is, de indicator van de bedieningsknop op de stand. Laat de
bedieningsknop los: de gaspit staat nu op de maximale warmte.
3. Draai, om de temperatuur van maximaal naar minimaal bij te stellen, de bedieningsknop van de
stand naar de stand.
4. Draai, voor het uitzetten van de gaspit, de indicator van de bedieningsknop op de stand; druk de
bedieningsknop in en, terwijl u de knop ingedrukt houdt, draai de indicator op de stand (gaspit uit).
Laat de bedieningsknop los.
DRAAI, INDIEN DE GASPIT NIET AANGAAT, DE INDICATOR VAN DE BEDIENINGSKNOP TERUG
OP ; DRUK DE BEDIENINGSKNOP IN EN HOUDT DEZE INGEDRUKT TERWIJL U DE INDICATOR
TERUGDRAAIT NAAR DE STAND (GASPIT UIT). WACHT EEN AANTAL SECONDEN OM HET
GAS DAT IN DE LUCHT AANWEZIG IS TE LATEN VERSPREIDEN EN HERHAAL VERVOLGENS DE
STAPPEN VAN 1 TOT 3.
Kooktips
20
Hieronder worden een aantal suggesties om het beste uit uw barbecue te kunnen verkrijgen aangegeven.
Onthoud echter altijd dat de voorgestelde bereidingstijd en de intensiteit niet aan uw wensen zou kunnen
voldoen.
Direct bereiden: dit is wanneer het voedsel direct op de grill, waaronder de gaspit is aangestoken, wordt
bereid.
Indirect bereiden: dit is wanneer het voedsel op de grill naast degene waaronder de gaspit is
aangestoken wordt bereid.
LAAT HET “BESCHERMEND DEKSEL” TIJDENS HET BEREIDEN ALTIJD OPEN.
GIET EEN BEETJE WATER OP DE LEKPLAAT OM EEN ZACHTERE WIJZE VAN BEREIDEN MOGELIJK
TE MAKEN EN VOOR EEN GEMAKKELIJKERE REINIGEN ACHTERAF.
Vlees
Voor het bereiden van vlees raden we u aan om de grills met de gaspitten op de hoogste stand minimaal 5-
10 minuten, afhankelijk van de dikte van het vlees, te laten voorverwarmen. Voor kleine stukjes vlees
(karbonades, speklappen, ribbetjes, enz.) raadt men een korte voorverwarming (ongeveer 5 minuten) aan.
Voor grotere stukken vlees (grote stukken vlees met bot, een hele kip, enz.) is een langere
voorverwarming (ongeveer 10 minuten) vereist. Voer in beide gevallen de voorverwarming met afgesloten
deksel uit.
Direct bereiden
In het algemeen dienen de gaspitten, voor het bereiden van vlees, op de hoogste vlam te worden gezet,
terwijl voor vis en groente de gaspitten op de middelste of laagste stand dienen te worden geplaatst.
Normaal gesproken is het aan te raden om met de gaspitten op de hoogste stand met grillen te beginnen.
Als eenmaal het voedsel aan de buitenkant gaar is, verlaagt u de temperatuur van de gaspit tot medium of
laag zodat het voedsel, zonder dat de buitenkant verbrandt, langzaamaan aan de binnenkant gaar kan
koken. Tijdens het bereiden, met name van varkens- of lamsvlees, is het normaal dat er zich vlammen
vormen op de grill als gevolg van het lekken van vet op de hittebestendige keramische platen. Verplaats in
dit geval het vlees naar een koeler gedeelte van de grill. We raden u aan om tijdens het bereiden de grill
niet helemaal met voedsel op te vullen.
Indirect voorbereiden
Plaats het voedsel, na het voorverwarmen van de grill met de gaspitten op de hoogste stand en het
kookdeksel afgesloten, op de zijkant van de dichtsbijzijnde grill zonder dat u de aangestoken gaspit bedekt.
Steek, in het geval van de 90cm barbecue, de gaspitten aan de zijkanten aan en plaats het voedsel op de
middelste grill. Vang met de gaspit op de laagste stand met het bereiden van uw voedsel aan en verhoog
vervolgens langzaamaan de temperatuur. Deze manier van bereiden zal meer tijd in beslag nemen dan in
het geval van direct bereiden, maar u zult een zeer goed resultaat behalen. Deze manier van bereiden is
met name geschikt voor grote stukken vlees (grote stukken vlees met botten of een hele kip) en vis
(zeebrasem, makreel, enz.) of dik en vet voedsel dat tijdens het directe bereiden vlam zouden kunnen
vatten, aangezien het vet op de hittebestendige keramische platen zou kunnen druppelen.
Groente
In het geval van groente, net als in het geval van vlees, is het een goed idee om de gaspitten op de hoogste
stand (gedurende 5/10 minuten) en met het kookdeksel afgesloten voor te verwarmen.
Direct voorbereiden
Breng, aan het einde van de voorverwarmingsfase, de gaspitten op de laagste stand terug en plaats de
groente op de grill. We raden u aan om de gaspitten tijdens het grillen op de laagste stand te houden
aangezien de groente de neiging heeft om snel te verbranden.
Kooktips
21
Burner use diagram
Snelle aanwijzingen voor bereiden
Verwarm de gaspitten altijd op de hoogste stand.
Indien u het voedsel op plaat bereid, raden we u aan om deze ongeveer 15 minuten voor te
verwarmen.
Verwarm, in het geval van bereidingsvormen die een intensiever grillen vereisen, ongeveer 15 minuten
voor.
Verwarm bij indirect bereiden voor door de gaspit in de buurt van het op de grill geplaatste voedsel
ongeveer 5 minuten en de ander gaspitten ongeveer 10 minuten op de hoogste stand. Bereid het
voedsel met afgeloten deksel.
Verlaag, bij direct bereiden (vlees of vis), indien door de grote warmte het voedsel zou kunnen
verbranden, de intensiteit van de gaspit of verplaats het voedsel naar een koeler deel van de grill.
TEMPERATUUR STAND VAN DE GASPITTEN GEBRUIK
230 - 250 °C
Hoogste stand ( )
Hoge temperatuur. Voorverwarming
alvorens u met bereiden aanvangt.
200 °C Gemiddeld hoge stand
Gemiddeld hoge temperatuur. Voor
direct bereiden van dunne stukken vlees, vis
en groente.
160-180 °C Middelste stand
Gemiddelde temperatuur. Voor het
bereiden van medium stukken vlees (halve
kip, pikante kip, enz.). Ook geschikt voor
indirecte bereiding.
150 °C Gemiddeld lage stand
Gemiddeld lage temperatuur. Voor
indirecte bereiding of voor roken; voor het
hervervarmen van maaltijden of het
warmhouden van bereide maaltijden.
110-120 °C
Laagste stand ( )
Lage temperatuur. Voor het roken en
bereiden van grote stukken vet of fijn
voedsel, voor het grillen van groente; voor
het warmhouden van bereide maaltijden.
De barbecue reinigen
22
Voor de beste reiniging, in overeenstemming met de fabriekskenmerken van het apparaat, raden we het
gebruik van niet al te agressieve reinigingsproducten aan.
Verzeker u ervan, alvorens u met de reinigingsprocedures aanvangt, dat het apparaat uit staat en dat de te
reinigen delen afgekoeld zijn.
Gebruik altijd beschermende ovenwanten wanneer u de verschillende onderdelen aanraakt, aangezien
deze erg warm zouden kunnen zijn.
DRAAG HANDSCHOENEN TIJDENS HET REINIGEN VAN DE INTERNE DELEN.
Roestvrij staal
We raden u na elk gebruik voor een goede verzorging van uw barbecue aan om de externe en interne
delen en de roestvrijstalen accessoires, nadat het apparaat is afkoeld, regelmatig te reinigen. Gebruik voor
het reinigen en verzorgen van de externe roestvrijstalen oppervlakte altijd speciaal hiervoor bestemde
reinigingsmiddelen en nooit schurende reinigingmiddelen of reinigingsmiddelen die bestaan uit op chloor
gebaseerde zuren. Maak geen gebruik van metalen schuursponsjes of schrapers, aangezien deze krassen op
het staal zullen achterlaten. Gebruik, indien nodig, houten of plastic hulpmiddelen.
Gebruik van een reinigingsmiddel: sproei het reinigingsmiddel
diverse keren op het roestvrijstalen oppervlak van de barbecue.
Reinig met een zacht sponsje, spoel goed af en droog met een
zachte doek af. Laat, voor het beste resultaat, het reinigingsmiddel
een lange tijd inwerken. Giet, om een geelkleuring van het staal te
voorkomen, het reinigingsproduct voor roestvrij staal op een
keukendoek en wrijf het middel in de richting van de gesatineerde
afwerking.
Interne onderdelen
De geëmailleerde gietijzeren roosters en plaat
Reinig de gietijzeren grills A en de plaat B als deze nog warm zijn.
Poets, voor het verwijderen van voedselresten, met een staalborstel. Beëindig de reiniging door de grills en
de plaat met een vetoplossend reinigingsmiddel te wassen. Spoel goed met ruim water af. Met de tijd kan
de continue aanraking met de vlam een verandering in de helderheid van het staal in de buurt van de aan
de hitte blootgestelde zones veroorzaken. Dit is een geheel natuurlijk fenomeen die de functionering van
de barbecue niet nadelig zal beïnvloeden. Om de vergeling van het staal te beperken raden we u aan om
een reinigingsmiddel voor roestvrij staal te gebruiken dat u met een zachte spons aanbrengt.
De gietijzeren grills en plaat kunnen ook in de afwasautomaat worden gewassen.
VERWIJDER, NA DE GRONDIGE REINIGING EN ALVORENS U WEER VAN DE GIETIJZEREN GRILLS
EN PLAAT GEBRUIK MAAKT, DE EVENTUELE ACHTERGEBLEVEN REINIGINGSMIDDELRESTEN
DOOR DE GASPITTEN GEDURENDE EEN PAAR MINUTEN OP DE MAXIMALE STAND TE LATEN
BRANDEN.
De barbecue reinigen
23
Gaspitten
Controleer regelmatig dat de gaspitten op correcte wijze branden en dat geen van de openingen voor de
gastoevoer wordt geblokkeerd. In het geval dat een gaspit niet op correcte wijze brandt, kan het
voldoende zijn om met samengeperste lucht de openingen weer vrij van stof of ander vuil te krijgen. Haal,
indien dit niet genoeg is, de gaspit uit elkaar voor een grondigere reiniging (bijv. door met een naald in de
openingen te prikken en vervolgens met samengeperste lucht direct aan de binnenkant van de gaspit te
blazen).
De gaspitten uit ekaar halen
Verwijder de grills A en de plaat B.
Verwijder de vlamverdelers C.
Voor het verwijderen van de gaspitten
D verwijder de splitpennen F (een per
gaspit) en maak vervolgens de
venturipijp uit het onderstel los en
verwijder deze.
Verwijder de verdeelkoppen E.
Reinig de uitholling van de barbecue met
een reinigingsproduct voor roestvrij
staal. Spoel na en maak droog.
Reinig de verschillende onderdelen
zorgvuldig en breng ze in omgekeerde
volgorde weer op hun plaats terug.
Lekplaat
Verwijder, na het bereiden van het voedsel (en nadat u de
barbecue heeft laten afkoelen), de lekplaat op de wijze die in
de afbeelding hiernaast staat aangegeven en giet de vetresten
in een afgesloten houder zodat u deze kunt weggooien.
GIET DE VETRESTEN DIE NA HET BEREIDEN VAN HET VOEDSEL ZIJN ACHTERGEBLEVEN NOOIT
IN DE GOOTSTEEN, MAAR BRENG ZE IN EEN AFGESLOTEN HOUDER NAAR HET
DICHTSBIJZIJNDE VERZAMELCENTRUM VOOR OLIE.
Reinig de lekplaat met een niet schurend reinigingsmiddel en breng hem op zijn plaats terug.
WAARSCHUWING: DE LEKPLAAT WORDT TIJDENS DE FABRICAGE MET EEN LAAG WITTE
BESCHERMFOLIE AFGEDEKT. DEZE LAAG FOLIE DIENT TIJDENS DE MONTAGE EN MET NAME
VOORDAT U VOOR DE EERSTE KEER VAN DE BARBECUE GEBRUIK MAAKT TE WORDEN
VERWIJDERD.
Voordat u contact opneemt met de
klantenservice:
Zet het apparaat opnieuw aan om te zien of het
ongemak is verholpen. Als dit niet het geval is,
schakel het apparaat dan opnieuw uit en herhaal de
handeling na een uur.
Als uw apparaat na de controles in de gids voor het
opsporen van storingen en nadat u het apparaat
opnieuw gestart hebt nog steeds niet goed werkt,
neem dan contact op met de klantenservice en leg
het probleem duidelijk uit. Geef het volgende door:
het type en het serienummer van het apparaat
(deze zijn te vinden op het serienummerplaatje),
de aard van de storing,
het model,
het servicenummer (nummer achter het woord
SERVICE op het typeplaatje binnenin het
apparaat),
uw volledige adres,
uw telefoonnummer.
Klantenservice
24
5019 744 02027/A
Printed in Italy
n
06/10
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

KitchenAid KSOX 9015 Gebruikershandleiding

Type
Gebruikershandleiding
Deze handleiding is ook geschikt voor