NL
2 3
ACCESSOIRES
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
WWW
ROOSTER OPVANGBAK BAKPLAAT DRAAISPIT
Het aantal accessoires is afhankelijk van het aangeschafte
model.
Bij de Whirlpool Consumentenservice kunt u apart andere
accessoires aanschaffen.
PLAATSEN VAN HET ROOSTER EN ANDERE
ACCESSOIRES
Schuif het rooster horizontaal over de geleiders en
zorg ervoor dat de zijde met de geheven rand naar
boven gericht is.
Andere accessoires, zoals de opvangbak en de
bakplaat, worden op dezelfde wijze als het rooster
horizontaal in de oven geschoven.
DE GELEIDERS VAN HET ROOSTER VERWIJDEREN
EN TERUGPLAATSEN
• Om de roostergeleiders te verwijderen tilt u ze op en
daarna trekt u het onderste delen uit de zittingen: De
roostergeleiders kunnen nu verwijderd worden.
• Om de geleiders opnieuw te plaatsen moeten ze
eerst terug in hun bovenste zitting worden geplaatst.
Houd ze rechtop, schuif ze in de ovenruimte en laat ze
dan in de juiste positie in de onderste zitting zakken.
FUNCTIES
Download voor meer informatie de Gids voor Gebruik en
Onderhoud op www.hotpoint.eu
WWW
HET GEBRUIK VAN HET DRAAISPIT
Duw de vleespen door het
midden van het vlees (bij
gevogelte vastgezet met
keukentouw) en schuif het
vlees op de pen totdat het
stevig op de vork zit en niet
kan verschuiven. Duw de
tweede vork op de pen en
schuif het, totdat het vlees
stevig op zijn plaats wordt
gehouden. Draai de bevestigingsschroef vast om het
op zijn plaats te zetten.
Steek de punt in de
daarvoor bestemde
zitting in de ovenruimte
en laat het ronde
gedeelte op de
betreffende drager
rusten.
Let op: Plaats de opvangbak
eronder en voeg 500 ml
kraanwater toe om het
braadvet op te vangen. Om te voorkomen dat u zichzelf
brandt wanneer de vleespen heet is, alleen aanraken met
het plastic handvat (die vóór het braden moet worden
verwijderd).
SETTI
SETTING 99
Voor het wijzigen van de instellingen
van de oven (tijd, taal, volume geluidssignaal,
helderheid, Ecomodus, meeteenheid, vermogen).
Let op: Wanneer de Ecomodus actief is, zal de helderheid
van de display verminderd worden na enkele seconden,
om energie te besparen. Het display wordt automatisch
ingeschakeld wanneer op een van de knoppen gedrukt
wordt, enz.
AUTOMATISCHE MODUSSEN
VLEES
VLEES 19
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
vlees geselecteerd. Met deze functie wordt met
tussenpozen de ventilator ingeschakeld op lage
snelheid, om te voorkomen dat het voedsel teveel
uitdroogt.
GEVOG
GEVOGELTE 29
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
gevogelte geselecteerd. Met deze functie wordt
met tussenpozen de ventilator ingeschakeld op lage
snelheid, om te voorkomen dat het voedsel teveel
uitdroogt.
STOOF
STOOFSCHOTELS 39
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
pastagerechten geselecteerd.
BROOD
BROOD 49
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
alle soorten brood geselecteerd.
PIZZA
PIZZA 59
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
alle soorten pizza geselecteerd.
GEBAK
GEBAK EN TAARTEN 69
Met deze functie wordt automatisch
de beste temperatuur en bereidingsmethode voor
alle soorten gebak geselecteerd (luchtig gebak,
gevulde taarten, enz.).
RIJZE
RIJZEN 79
Om zoet of hartig deeg goed te laten
rijzen. Om de kwaliteit van het rijzen niet in gevaar
te brengen, de functie niet inschakelen als de oven
nog heet is na een bereidingscyclus.
WARMH
WARMHOUDEN 89
Voor het warm en krokant houden
van zojuist bereide gerechten.
* Functie gebruikt als referentie voor de verklaring van
energie-efficiëntie in overeenstemming met Verordening
(EU) nr. 65/2014
HANDLEIDINGEN
CONVENTIONEEL 19
Voor het bereiden van gerechten op één
steunhoogte.
TURBO HETE LUCHT 29
Voor het bakken van taarten met een vloeibare
vulling op één steunhoogte.
HETE LUCHT 39
Voor het gelijktijdig bereiden van verschillende
gerechten op verschillende steunhoogtes (maximaal
drie) die dezelfde bereidingstemperatuur hebben. Met
deze functie worden er geen geuren van het ene naar
het andere gerecht overgebracht.
GRILL 49
Voor het grillen van karbonades, spiesen en
worstjes, gratineren van groenten of om brood te
roosteren. Voor het grillen van vlees wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder het
rooster en voeg 500 ml drinkwater toe.
TURBO GRILL 59
Voor het grillen van grote stukken vlees
(lamsbouten, rosbief, hele kip). Er wordt geadviseerd
de opvangbak te gebruiken om het braadvet op te
vangen: Plaats de pan op één van de niveaus onder het
rooster en voeg 500 ml drinkwater toe. Het braadspit
(indien aanwezig) kan met deze functie worden
gebruikt.
SNEL VOORVERWARMEN 69
Om de oven snel voor te verwarmen.
ECO HETE LUCHT 79
Gevulde braadstukken en stukken
vlees op één steunhoogte bereiden. Door zachte,
intermitterende luchtcirculatie wordt voorkomen dat
het voedsel teveel uitdroogt. Wanneer deze functie
in gebruik is zal het ECO licht tijdens de bereiding
uitgeschakeld blijven, maar het kan weer tijdelijk
worden ingeschakeld door te drukken op de OK-toets.
Voor het gebruik van de ECO-cyclus en daardoor een
optimaler stroomverbruik, mag de oven niet eerder
worden geopend dan dat het voedsel volledig bereid is.
PYRO
AUTOMATISCHE REINIGING –
PYRO 89
Voor het verwijderen van kookresten met een extra
hoge temperatuurcyclus (ca. 500°). U kunt kiezen
tussen twee zelfreinigende cyclussen: een volledige
cyclus en een snelle cyclus (ECO). Het is raadzaam om
de volledige cyclus alleen te gebruiken bij een zeer
vuile oven en de kortere cyclus als de functie met
regelmatige tussenpozen wordt gebruikt.