AKZ 448/01
PRODUCTINFORMATIEBLAD
NL
5019 310 56470
1.
Bedieningspaneel
2.
Koelventilator (niet zichtbaar)
Het functioneren van de koelventilator houdt
verband met het temperatuurniveau dat bereikt
wordt door de oven en/of de kookplaat; nadat de
oven is uitgeschakeld kan de ventilator nog enkele
minuten doorgaan met werken.
3.
Verwarmingselement bovenwarmte (kan naar
beneden gezet worden)
4.
Ovenlampje achter
5.
Circulair verwarmingselement (niet zichtbaar)
6.
Ventilator
7.
Katalytisch tussenschot achterin
8.
Verwarmingselement onderwarmte (niet
zichtbaar)
9.
Koude ovendeur
ACCESSOIRES
BEDIENINGSPANEEL
1. Knop voor het in- en uitschakelen en selecteren van functies
2. Toets voor het bevestigen en selecteren van een programma
3. Knop voor het wijzigen van vooraf ingestelde waarden (temperatuur, bereidingstijd, stand)
Laatste
Laatste
niveau
niveau
Bakplaat voor zoet
gebak:
Rooster:
Katalytische zijpanelen:
Opvangbak:
Schuifrails:
1
2
3
Tabel ovenfuncties
Functie
Vooraf
ingestelde
temperatuur
Reguleerbare
temperatuur
Beschrijving functie
-
Oven uit
- - -
OVENLAMPJE
- - Inschakeling van het ovenlampje
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
• Voor het constant houden van de temperatuur in de oven.
• 35°C: voor het laten rijzen van deeg, brood en pizza.
• 60°C: voor het warmhouden van een gerecht op het einde
van de bereidingstijd.
• Het wordt aanbevolen de eerste steunhoogte te gebruiken.
STATISCH
200°C 50°C - 250°C
• Voor het braden van vlees, vis en gevogelte op één
steunhoogte.
• Verwarm de oven voor op de gewenste
bereidingstemperatuur en plaats het gerecht in de oven
wanneer alle indicatielampjes van de
thermostaat zijn uitgegaan.
• Aanbevolen wordt de tweede of derde steunhoogte te
gebruiken.
VENTILATOR
175 C 50°C - 250°C
• Voor bereiding op max. 2 steunhoogtes.
• Aanbevolen wordt om tijdens de bereiding de gerechten
onderling van plaats te verwisselen om een gelijkmatiger
bakresultaat te bereiken.
HETE LUCHT
160°C 50°C - 250°C
• Voor het bereiden van gerechten die dezelfde bereidingstijd
hebben, zonder voorverwarming op één of meerdere
steunhoogten (bv.: vis, groenten, taart), zonder dat er
geuren van het ene naar het andere gerecht overgebracht
worden.
TURBOHETELUCHT
160°C
50°C - 250°C
• Voor het bereiden op één steunhoogte (bv.: fruit, taarten,
timbaaltjes, groente, pizza, gevogelte).
GRILL
3 -
• Voor het grillen van ribkarbonades, spiezen, worstjes, het
gratineren van groente en geven van een bruin korstje aan
brood.
• De functie heeft verschillende standen (min. 1. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding kan de ovendeur gesloten worden of
op een kier blijven staan.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op de eerste steunhoogte om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
TURBOGRILL
3 -
• Voor het grillen van grote stukken vlees (rosbief, braadstuk,
rollades).
• De functie heeft verschillende standen (min. 1. - 5 max.).
• Verwarm de oven 3 - 5 minuten voor.
• Tijdens de bereiding moet de ovendeur dicht blijven.
• Giet bij het braden van vlees een beetje water in de
opvangbak op de eerste steunhoogte om rookvorming en
vetspatten zoveel mogelijk te voorkomen.
• Het is raadzaam het vlees tijdens de bereiding regelmatig
om te draaien.
PIZZA/BROOD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
• Voor het bakken van pizza, brood, focaccia.
BOOSTER
200°C 50°C - 250°C
• Om de oven snel voor te verwarmen.
• Tijdens het verwarmen gaan de indicatielampjes
van de thermostaat achtereenvolgens
branden.
• Als de ingestelde temperatuur bereikt is, schakelt de functie
zichzelf automatisch uit; een geluidssignaal geeft aan dat de
oven automatisch overgaat op de functie
STATISCH
.